6 beste babygyms Test Van 2023

Laatste update: 28.03.23

 

Beste babygyms – Vergelijkingstest & Koopgids

 

Een babygym is niet alleen heel leuk om je kleintje tijdens het spelen nieuwe dingen te laten ontdekken, dergelijk speelgoed is tevens bijzonder geschikt om de fijne motoriek te stimuleren. We hebben alvast 3 huidige toppertjes voor jou uitgezocht met hun bijhorende voor- en nadelen. Zo zou je kunnen kiezen voor de Fisher Price 3-in-1 Muzikale Activiteiten Gym, een speelmat met 5 speelgoedjes en een muzikale leeuw waarmee je kind heel wat plezier zal beleven. Of misschien gaat je voorkeur uit naar het Playgro 4 in 1 Muziek & Projector Speelkleed om de visuele en auditieve ontwikkeling te bevorderen?

 

 

Vergelijkingstabel

 

Sterkte
Zwakte
Conclusie
Offerte

 

 

6 beste babygyms (Reviews) van 2023

 

Ben je op zoek naar een babygym met hangers om de fijne motoriek van je kleintje te stimuleren? Of gaat je voorkeur uit naar een babygym met diverse speeltjes zodat je kindje zich gewoon wat kan vermaken? We vroegen de hulp en het advies van verschillende jonge ouders om deze lijst met topproducten samen te stellen. Neem even rustig de tijd om alle mogelijkheden te bekijken en kies er vervolgens de beste babygym uit die aan al jouw wensen voldoet.

 

Fisher Price babygym

 

1. Fisher Price 3-in-1 Muzikale Activiteiten Gym

 

Fischer Price wordt al jarenlang door velen als het beste merk voor leuk en educatief kinderspeelgoed beschouwd. Deze Fisher-Price babygym blijkt dan ook één van de populairste exemplaren voor kleintjes tussen 0 en 12 maanden te zijn.

Dit knappe speelkleed wordt gekenmerkt door zijn leuke regenwoudthema met een muzikale leeuw die 2 verschillende melodieën kan afspelen om je baby een tijdje zoet te houden. Daarnaast werd de babygym voorzien van 2 zachte speelbogen met 5 verplaatsbare speeltjes zodat je voor wat afwisseling kunt zorgen als je kleintje op zijn/haar buikje of rugje ligt.

Deze uitvoering meet 50 x 81 x 41 cm en kan gemakkelijk worden opgevouwen om hem mee te nemen als je ergens op visite gaat. De 2 benodigde batterijen moeten apart worden aangekocht. In de reviews merken we dat de meeste klanten heel tevreden zijn over hun aankoop en deze babygym dan ook zeker aanraden.

 

Voordelen: 

Gebruiksvriendelijk: deze babygym kan compact worden opgevouwen zodat je hem overal mee naartoe kunt nemen.

Leeftijd: de speelmat kan reeds vanaf de geboorte tot ongeveer 12 maanden worden gebruikt waardoor je kleintje er gedurende een lange tijd plezier aan kan beleven.

Stimulerend: het muzikale speelkleed met de vrolijke leeuw bevordert de motorische ontwikkeling en stimuleert het denkvermogen waardoor je kind al snel de link zal leggen tussen actie en reactie.

Wasbaar: deze uitvoering kan zonder probleem in de wasmachine worden gestopt om hem hygiënisch schoon te houden.

 

Nadelen:

Formaat: enkele klanten vinden het formaat van deze babygym te klein waardoor je hem niet zo heel lang kunt gebruiken.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Babygym Playgro

 

2. Playgro 4 in 1 Muziek & Projector Speelkleed Babygym Speelkleed Bosdieren

 

De babygym van Playgro is geschikt voor kinderen tussen 0 en 2 jaar en werd speciaal ontwikkeld om de visuele en auditieve zintuigen maximaal te stimuleren. Hij meet 82 x 85 x 62 cm en kan compact worden opgevouwen zodat je hem gemakkelijk kunt meenemen.

Deze uitvoering wordt gekentekend door de leuke babyspeelmat met 2 speelbogen waarvan er eentje met een transparante wand uit meshstof werd afgewerkt. Hierop zijn er vrolijke plaatjes afgebeeld en wanneer je kleintje tegen deze wand trapt, wordt de afneembare projector/nachtlamp geactiveerd waarna er lampjes oplichten en muziek wordt afgespeeld. 

De speelmogelijkheden worden nog verder uitgebreid door de 4 afneembare hangspeeltjes en het handige buikligkussen in de vorm van een giraf zodat je baby comfortabel de zachte mat met mooie tekeningen kan bewonderen. Het wasbare speelkleed werkt trouwens met 3 batterijen die apart moeten worden aangekocht. In de reviews zien we dat de klanten tevreden zijn over de kwaliteit van dit product, maar hem best wel prijzig vinden.

 

Voordelen: 

Educatief: deze babygym werkt met muziek en lichtprojectie die door bepaalde handelingen worden geactiveerd waardoor niet alleen het visuele en auditieve vermogen worden aangewakkerd, maar ook de motoriek wordt gestimuleerd.

Comfortabel: de mat met vrolijke tekeningen kreeg een zachte vulling en is voorzien van een handig buiklig kussen in de vorm van een giraf zodat de baby heel comfortabel ligt.

Gebruiksgemak: het speelkleed met 2 speelbogen en 4 afneembare speeltjes kan heel compact worden opgevouwen en is machinewasbaar waardoor je kind altijd een nette babygym heeft.

Leeftijdsgroep: hij kan worden aangewend vanaf de geboorte tot je kleintje ongeveer 2 jaar oud is.

 

Nadelen:

De prijs: deze babygym kent de duurste prijs in onze selectie en is bijgevolg niet voor iedereen toegankelijk.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Babygym hout

 

3. Jollein Babygym speeltjes Moon nougat (4pcs) – zachte teddystof

 

De Jollein babygym speeltjes zijn momenteel in de aanbieding en kregen een goedkope prijs waardoor ze in bijna elk budget passen. De set bestaat uit 4 aparte speelfiguurtjes die eenvoudig aan de houten babygym van Jollein kunnen worden vastgemaakt.

De 2 maantjes en 2 sterretjes zijn vervaardigd uit een zeer zachte teddystof en kunnen in het roze, nougatkleur of groen worden aangekocht zodat je zeker een setje kunt vinden dat bij je babyuitzet past. Doordat de zachte speelgoedhangers aan 22 cm lange touwtjes hangen, zijn ze vrij beweeglijk en kan je baby ze gemakkelijk met de voetjes aanraken. 

Door te kiezen voor  een babygym met dergelijke hangers, zullen de fijne en grove motoriek zich sneller ontwikkelen en zal je kleintje in zijn/haar grijptechnieken een zekere vaardigheid verkrijgen. Deze losse speeltjes kunnen in de wasmachine volgens de wasinstructies worden gereinigd. Er werden voor deze vrij recente toevoeging nog geen reviews geplaatst.

 

Voordelen: 

Verpakking: deze set bevat 4 speelfiguurtjes waarvan 2 sterretjes en 2 maantjes die door de 22 cm lange touwtjes gemakkelijk kunnen worden vastgemaakt.

Materiaal: de hangers zijn vervaardigd uit 100% polyester teddystof zodat ze heel zacht aanvoelen.

Leeftijd: wanneer je baby ongeveer 10 weken oud is, zal hij/zij met de voetjes beginnen trappelen waardoor de hangers vrolijk heen-en-weer zullen bewegen.

Motorische vaardigheden: de bewegingen van de speelhangers zullen je kindje visueel prikkelen zodat hij/zij ernaar zal proberen grijpen.

 

Nadelen:

Het prijskaartje: hoewel deze hangers in de laagste prijsklasse vallen, zal het totale prijskaartje een pak hoger zijn omdat de houten babygym apart moet worden aangekocht.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Babygym Nijntje

 

4. Nijntje Speelkleed met Boog Baby Rib – 4 afneembare hangers

 

De snoezige babygym met speelkleed van Nijntje wordt getypeerd door zijn ronde vorm en 2 zachte speelbogen die er gemakkelijk kunnen worden afgehaald zodat je hem compact kunt opvouwen om mee te nemen. Deze speelmat werd onderverdeeld in 4 aparte vlakken uit verschillende stoffen waardoor ze allemaal anders aanvoelen.

Om de speelmogelijkheden nog verder uit te breiden, werden de zachte speelbogen voorzien van 4 afneembare hangers uit teddystof. Hierdoor kan je kleintje er niet alleen lekker mee knuffelen, maar er ook urenlang naar proberen grijpen wat dat weer heel bevorderlijk is voor de oog-handcoördinatie. Deze uitvoering kent een diameter van 60 cm en de bogen meten op hun hoogste punt 86 cm.

Hoewel de aanbevolen leeftijd vanaf één jaar is, kan deze Nijntje babygym gerust al veel vroeger worden gebruikt om je baby visueel te prikkelen. In de reviews zien we dat deze variant de maximale score van 5 sterren kreeg.

 

Voordelen: 

Gebruiksgemak: het zachte speelkleed en dito bogen kunnen gemakkelijk worden opgevouwen zodat je hem gemakkelijk overal mee naartoe kunt nemen.

Formaat: deze uitvoering kent een ronde vorm met een diameter van 60 cm. De speelbogen zijn op de kruising 86 cm hoog.

Materiaal: de polyester speelmat werd onderverdeeld in 4 vlakken die allemaal anders aanvoelen en de 4 afneembare hangertjes zijn vervaardigd uit heel zachte teddystof.

Machinewasbaar: zowel het speelkleed als de accessoires kunnen in de wasmachine worden gestopt om volgens de wasinstructies te reinigen.

 

Nadelen:

Leeftijd: hoewel wordt aangegeven dat dit product pas vanaf 12 maanden kan worden aangewend, vermoeden we dat kinderen van die leeftijd er nog weinig interesse in zullen hebben.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Little Dutch Babygym

 

5. Little Dutch Houten Babygym – Oceaan – met krab, walvis en visje

 

De houten babygym van Little Dutch wordt in 3 verschillende kleuren aangeboden, namelijk blauw, muntgroen en roze, zodat je er eentje kunt uitkiezen die bij de babykamer past. Hij is geschikt voor baby’s vanaf 0 tot 6 maanden en ideaal om de kinderen visueel te prikkelen én de oog-handcoördinatie te stimuleren.

Deze babygym is vervaardigd uit stevig splintervrij hout en werd voorzien van 3 schattige zeedieren waaronder een krab, walvis en een visje. Doordat deze speelfiguurtjes uit verschillende zachte stoffen zijn gemaakt, zal je kleintje andere texturen leren kennen. 

Daarnaast kent het solide frame een afmeting van 52 x 48 x 60 cm en kan hij gemakkelijk worden dichtklapt waardoor hij weinig plaats in beslag neemt om hem op te bergen. In de reviews merken we dat de meningen over dit product nogal verdeeld zijn en men heeft het dan voornamelijk over de hoogte van de hangers.

 

Voordelen: 

Kleurkeuze: deze uitvoering met zeedieren wordt aangeboden in het muntgroen, blauw en roze waardoor je een exemplaar kunt kiezen dat perfect in de babykamer past.

Formaat: de babygym meet 52 x 48 x 60 cm en weegt 1,8kg. Hij kan eenvoudig worden dichtgeklapt om hem compact op te bergen.

Hangers: doordat de 3 zachte speelgoedhangers uit verschillende stoffen vervaardigd zijn, voelen ze allemaal anders aan zodat je kleintje diverse texturen leert kennen.

Leeftijd: hij is geschikt voor kinderen tussen 0 en 6 maanden en werd speciaal ontwikkeld om de motoriek te stimuleren.

 

Nadelen:

Hoogte: enkele klanten vinden deze babygym te hoog waardoor de kleintjes niet naar de hangers kunnen grijpen.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Babygym Jungle

 

6. Baby speelkleed jungle met boog – 5 afneembare hangers

 

De babygym jungle van Smallfoot Company wordt gekenmerkt door zijn felle kleuren en leuke jungletekeningen waar je kleintje vol verwondering naar zal kijken. Hij kan vanaf de leeftijd van 6 maanden worden gebruikt tot je kind ongeveer 2 jaar oud is.

Het uiterst zacht en comfortabel speelkleed kent een afmeting van 86 x 87 cm. De 5 verwijderbare speelhangers die aan de flexibele speelbogen hangen zijn vervaardigd uit een super zachte knuffelbare stof zodat je kleintje er met veel plezier mee zal spelen.

Doordat de bogen een gemakkelijk bereikbare hoogte van 53 cm kennen, zal je baby vlot naar de knuffeltjes kunnen grijpen of trappen. Daarnaast kan het geheel compact worden opgevouwen om mee te nemen. Er werden voor dit product nog geen reviews geplaatst.

 

Voordelen: 

Gebruiksvoordeel: deze babygym werd afgewerkt met 2 afneembare flexibele speelbogen zodat je hem compact kunt opvouwen om overal mee naartoe te nemen.

Design: de felgekleurde speelmat kreeg vrolijke afbeeldingen van jungledieren waardoor je kleintje heel wat te bekijken heeft. Hij werd voorzien van 5 afneembare knuffeltjes.

Materiaal: dit product werd volledig uit stof vervaardigd zodat je hem gemakkelijk in de wasmachine kunt stoppen om te wassen.

Formaat: deze ruime speelmat meet 86 x 67 cm en de bogen kennen een hoogte van 53 cm waardoor ze goed bereikbaar zijn.

 

Nadelen:

De prijs: dit product valt in de hoogste prijsklasse en is bijgevolg niet voor iedereen toegankelijk.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Babygyms Koopgids

 

Om de ontwikkeling van je baby te stimuleren, is het een goede aanbeveling om in een degelijke babygym te investeren. Maar wat is dat nu juist een babygym? En welke voordelen biedt een dergelijk product? Wij hebben voor jou een interessante koopgids samengesteld waarin je allerlei nuttige informatie kunt vinden. Neem even rustig de tijd om alle mogelijkheden te bekijken en de diverse aanbiedingen in de verschillende testen te vergelijken voor je een keuze maakt.

Wat is een babygym en welk nut heeft hij

Een babygym is een zacht en comfortabel speelkleed waar vaak diverse interactieve objecten aan toegevoegd zijn. De meeste exemplaren zijn namelijk voorzien van leuke hangertjes, knuffels en/of knisperkussens in allerlei vormen en kleuren. Soms worden er eveneens geluidsobjecten aan toegevoegd om je baby op verschillende manieren te prikkelen. Een babygym is dus niet enkel bedoeld om je kind te laten spelen, hij zal tevens helpen bij de ontwikkeling van je kleintje. 

Je baby zal goed leren kijken en merken dat er bij bepaalde voorwerpen een specifieke textuur of geluid hoort. Dit zorgt voor een visuele en auditieve stimulans wat bevorderlijk is voor de volgende groeifase. Daarnaast zal de baby naar de bewegende voorwerpen trappelen en grijpen waardoor de fijne motoriek wordt gestimuleerd. Deze bewegingen zorgen er tevens voor dat de rug-, nek-, arm- en beenspieren worden verstevigd en het evenwichtsgevoel verbetert zodat hij/zij zich sneller zal kunnen oprichten en recht blijven zitten.

Niet geheel onbelangrijk is het zelfvertrouwen dat je kleintje opbouwt door van een babygym gebruik te maken. Elk kind kent immers een aangeboren ontwikkelingsdrang en doordat de babygym de prestaties steeds blijft aanwakkeren, zal hij/zij zichzelf onbewust steeds nieuwe doelen stellen om te bereiken.

 

De leeftijdsgroep

Zoals de meesten wel weten, is de ontwikkeling van elke baby anders. De meeste babygyms worden al vanaf de geboorte aanbevolen, maar pas vanaf 3 maanden zal dit speelgoed enig nut hebben. Tot de leeftijd van 2,5 maanden zullen kinderen niet of nauwelijks op de verschillende stimuli reageren. Eens je baby 3 maanden oud is zal hij/zij met de handjes en voetjes naar de objecten van de babygym proberen grijpen en dit is het uiteindelijke doel van dergelijk speelgoed.

Voor elke leeftijdsgroep bestaan er diverse babygyms die de specifieke ontwikkelingsfase zullen stimuleren. Hoewel een babygym de psychische en fysieke evolutie van het kind aanwakkert, wordt er geadviseerd om hem niet langer dan nodig te gebruiken zodat de verdere ontwikkeling niet wordt belemmerd. Kinderen evolueren zich namelijk razendsnel en beginnen al te kruipen en/of stappen voor je er erg in hebt. Om deze ontwikkelingsfase niet in de weg te staan is het nodig dat er ruimte is voor andere prikkels waardoor een babygym niet meer van toepassing is. 

De gebruikte materialen en de veiligheid

Er zijn diverse soorten babygyms op de markt die voornamelijk vervaardigd zijn uit textiel, kunststof of hout. De meeste varianten zijn voorzien van accessoires uit diverse stoffen waaronder vinyl, zachte pluche en polyester zodat je kindje allerlei structuren leert kennen. De voornaamste aspecten van een babygym zijn de veiligheid en stabiliteit. Het kan immers absoluut niet de bedoeling zijn dat de babygym omvalt wanneer je kind iets te enthousiast aan een speelgoedje trekt.

Daarnaast moet je er goed op letten dat de losse onderdelen, hangertjes en/of knuffelkussentjes niet te klein zijn om verstikkingsgevaar te voorkomen. Kinderen zullen op die leeftijd namelijk alles wat ze in hun handjes kunnen krijgen in hun mondje stoppen. Dit brengt ons naadloos over naar het onderhoud van een babygym en het belang van de materiaalkeuze.

Het is vrij belangrijk om erop te letten dat het materiaal zeker geen giftige elementen bevat, want eenmaal je baby heeft ontdekt dat de speeltjes kunnen worden aangeraakt, belanden ze vroeg of laat vrijwel zeker bv lo in het mondje.  Naast de veiligheid is het dan ook van essentieel belang dat elk onderdeel van de babygym goed kan worden gereinigd om de hygiëne te bewaren. De varianten uit hout of kunststof kunnen met een vochtige doek of in een sopje worden schoongemaakt en de exemplaren uit textiel zijn bijna altijd wasmachinebestendig.

 

 

 

Veelgestelde vragen

 

Q1: Vanaf welke leeftijd is een babygym geschikt en hoelang kun je hem gebruiken?

Als je baby ongeveer 3 maanden oud is, zal hij/zij al voldoende aangesterkt zijn en beweeglijk genoeg om met een babygym te beginnen. Dit is trouwens ook de leeftijd waarop de ontwikkeling van een kind met rasse schreden vooruit gaat. Het kleintje zal zich visueel veel bewuster worden van de dingen die rond hem/haar gebeuren. Daardoor zal hij/zij automatisch naar bepaalde voorwerpen proberen grijpen wat de fijne en grove motoriek alleen maar ten goede komt.

Sommige babygyms zijn geschikt tot de leeftijd van één jaar en andere exemplaren kunnen verder worden uitgebreid zodat je kindje er gerust tot de leeftijd van 3 jaar mee kan spelen zonder zich te vervelen. Echter, er wordt aangeraden om een babygym niet onnodig lang te gebruiken om de ontwikkeling van je kind niet te verstoren. Op een bepaald moment zal je kleintje immers andere prikkels nodig hebben.

 

 

 

Laat een reactie achter

0 COMMENTAIRES