7 beste babykamer muurstickers Test Van 2022

Laatste update: 05.07.22

 

Beste babykamer muurstickers – Vergelijkingstest & Koopgids

 

Hoewel een babykamer op de eerste plaats rust moet uitstralen om je kleintje een geborgen gevoel te geven, blijken gewone effen muren toch wat saai te zijn. Als je deze ruimte iets sfeervoller wilt aankleden, kan een mooie of grappige muursticker een snelle en voordelige oplossing bieden. We hebben alvast 3 huidige toppers voor jou uitgezocht om eens beter te bekijken. Zo zou je kunnen kiezen voor de Muursticker babykamer – kinderkamer die op elke gladde ondergrond kan worden aangebracht. Daarnaast blijkt de Muursticker | Blije Dieren zeker een evenwaardig alternatief te zijn. Deze variant kan gemakkelijk worden verwijderd zonder plakresten na te laten.

 

 

Vergelijkingstabel

 

Sterkte
Zwakte
Conclusie
Offerte

 

 

7 beste babykamer muurstickers (Reviews) van 2022

 

Door in de babykamer een muursticker met tekst te bevestigen, creëer je meteen een persoonlijke sfeer. Ben je op zoek naar een houten muursticker voor in de babykamer? Of gaat je voorkeur uit naar een muursticker van Nijntje in de babykamer? We vroegen de hulp en het advies van ervaren verkopers om deze lijst met toppertjes samen te stellen. Neem even rustig de tijd om alles te bekijken alvorens je er de beste muursticker voor de babykamer uitkiest.

 

Muurstickers babykamer boom

 

1. Muursticker babykamer – kinderkamer Jongen Meisje – Boom – Dieren – Zoo

 

Deze prachtige muursticker blijkt één van de populairste varianten in onze selectie te zijn. De schattige pvc-muursticker voor de babykamer toont een stoere boom en grappige jungledieren met roze of blauwe kleuraccenten waardoor hij zowel voor de meisjes- als jongenskamer kan worden gebruikt.

Hij wordt gekenmerkt door zijn extra grote totale afmeting van 153 x 239 cm zodat je de volledige muur kunt versieren. Echter, doordat deze uitvoering uit 5 aparte onderdelen van 30 x 90 cm bestaat, kun je zelf bepalen hoeveel stickers je gebruikt en welke compositie je wilt maken. 

Zijn gebruiksvoordeel wordt nog verder uitgebreid door het prima kleefvermogen waardoor je hem op elke gladde ondergrond kunt bevestigen. Bovendien kan hij gemakkelijk worden verwijderd zonder kleefresten achter te laten. In de reviews merken we dat dit product een zeer goede beoordeling kreeg voor zijn prachtige vormgeving.

 

Voordelen: 

Kleuren: deze muursticker wordt in 2 uitvoeringen met roze of blauwe accenten aangeboden zodat je er eentje voor de meisjes- of jongenskamer kunt kiezen.

Gebruiksvriendelijk: de pvc-sticker kent een uitstekende hechting die na het verwijderen geen kleefresten nalaat.

Formaat: hij kent een totale afmeting van 153 x 239 cm en bestaat uit 5 verschillende onderdelen die 30 x 90 cm meten.

Ondergrond: dit product kan op elk type gladde ondergrond worden bevestigd waardoor je hem tevens op ramen of kasten kunt kleven.

 

Nadelen:

Tijdrovende plaatsing: één klant merkt op dat het best wel wat tijd kost om deze sticker goed aan te brengen.

Koop bij bol.com (€17)

 

 

 

 

Muurstickers babykamer dieren

 

2. Muursticker | Blije Dieren | Wanddecoratie | Muurdecoratie | Slaapkamer | Kinderkamer 

 

Wanneer je in de babykamer muurdecoratie wilt aanbrengen blijkt deze uitvoering het perfecte plaatje om de ruimte een leuk accent te geven. Deze muursticker voor de babykamer wordt namelijk getypeerd door schattige wilde dieren en zachte kleuren die voor voldoende rust in de kamer zorgen.

Dit exemplaar bestaat uit één deel en kent een totale afmeting van 150 x 70 cm waardoor je hem zowel in kleine als grote kamers kunt gebruiken. Doordat deze pvc-sticker over een uitstekende hechting beschikt, kan hij op elke soort gladde ondergrond worden aangebracht. Hierdoor is het zelfs mogelijk om hem op een deur, kast of een venster te kleven om de ruimte een gezellige sfeer te creëren.

Zijn gebruiksgemak wordt nog verder bekrachtigd doordat hij na het verwijderen geen kleefresten achterlaat. In de reviews zien we dat dit product een uitstekende score kreeg voor zijn prijs-kwaliteitverhouding.

 

Voordelen: 

Design: door de mooie en rustige afbeeldingen van schattige wilde dieren zal hij in elke baby- /kinderkamer een gezellige sfeer brengen.

Formaat: deze muursticker meet 150 x 70 cm zodat je hem in kleine of grote ruimtes kunt hangen.

Plaatsing: doordat hij over een prima hechting beschikt, kan hij op elk type gladde ondergrond worden aangebracht.

Gebruiksgemak: na het verwijderen zullen er geen kleefresten achterblijven waardoor de muur niet beschadigd raakt.

 

Nadelen:

Niet handzaam: enkele klanten merken op dat het niet zo evident is om deze muursticker alleen te bevestigen.

Koop bij bol.com (€23.95)

 

 

 

 

Muurstickers babykamer Disney

 

3. Muursticker Mickey Mouse clubhouse – Mickey Mouse, Donald Duck, Pluto & Goofy

 

Disney wordt door velen als het beste merk beschouwd om je kind een leuke tijd te bezorgen. De leuke figuren uit de diverse Disneyfilms zijn bijzonder grappig waardoor je kleintje zich meteen vrolijk zal voelen.

Deze muursticker voor de babykamer van Disney wordt getypeerd door zijn felle kleurtjes en mooie afbeeldingen van Mickey Mouse en zijn vriendjes Pluto, Donald Duck en Goofy. Door zijn handzame afmetingen van 101,6 x 45,7 cm kan hij in quasi elke baby- of kinderkamer worden bevestigd. 

Hij kent een prima kleefvermogen zodat hij op elke gladde schone ondergrond kan worden aangebracht. Bij deze variant wordt niet vermeld of er al dan niet kleefresten achterblijven. In de reviews merken we dat de kinderen ontzettend blij zijn met dit product en hij kreeg dan ook de maximale score van 5 sterren.

 

Voordelen: 

Gebruiksvriendelijk: deze muursticker voor de babykamer kan zowel voor jongens als meisjes worden gebruikt om de ruimte een vrolijke touch te geven.

Afmetingen: hij kent een vrij handig formaat van 101,6 x 45,7 cm waardoor hij de ruimte niet zal overheersen.

Design: hij toont een vrolijke afbeelding van Mickey Mouse die samen met zijn 3 vrienden je kind lachend toekijkt.

Plaatsing: de muursticker kan op elke gladde ondergrond worden gehecht zodat je hem tevens op meubels, ramen of deuren kunt kleven.

 

Nadelen:

Lijmresten: hoewel de meeste muurstickers geen lijmresten achterlaten, wordt dit bij deze uitvoering niet expliciet vermeld.

Koop bij bol.com (€22.99)

 

 

 

 

Muurstickers babykamer meisje

 

4. Muursticker | Unicorn | Eenhoorn | Hartjes – Wanddecoratie | Muurdecoratie |Babykamer 

 

Deze fleurige muursticker voor de babykamer zal je kleine meisje meteen betoveren. Hij wordt namelijk gekentekend door een schattige eenhoorn met roze, gouden en zachtgroene hartjes die de ruimte een sprookjesachtige sfeer geven.

Doordat de tekeningen op een witte basis werden aangebracht, blijkt deze uitvoering ideaal om een saaie witte muur op te vrolijken. Deze muursticker bestaat uit één geheel en kent een totale afmeting van 100 x 120 cm waardoor hij zowel in kleine als in grote ruimtes kan worden toegepast.

Bovendien beschikt dit exemplaar over een prima hechtingsvermogen zodat hij op elk glad oppervlak kan worden aangebracht. Hij blijkt tevens eenvoudig en snel te verwijderen zonder lijmsporen op de ondergrond achter te laten. In de reviews zien we dat de klanten heel tevreden zijn over hun aankoop, maar hem toch wel vrij prijzig vinden.

 

Voordelen: 

Gebruiksvriendelijk: deze muursticker bestaat uit één geheel en kan gemakkelijk worden aangebracht.

Design: de lieve eenhoorn wordt omringd door gouden, roze en zachtgroene hartjes waardoor hij ideaal is om een sprookjesachtige sfeer te creëren.

Formaat: hij kent een afmeting van 100 x 120 cm en kan bijgevolg in de meeste ruimtes worden gebruikt.

Geen kleefresten: ondanks zijn stevige hechting zal hij na het verwijderen geen plakresten achterlaten.

 

Nadelen:

De prijs: we merken op dat dit product in de hogere prijsklasse valt zodat hij iets minder toegankelijk is.

Koop bij bol.com (€19.95)

 

 

 

 

Muursticker giraffe babykamer

 

5. Muursticker kinderkamer giraffe met aapjes groeimeter – Decoratie 

 

Hoewel we dit niet echt als een aanbieding kunnen beschouwen, krijgt deze uitvoering een goedkope prijs als je meerdere stuks aankoopt. Deze knappe muursticker voor de babykamer toont een afbeelding van een grappige giraffe die door lieve bijtjes, vrolijke aapjes en schattige bloemetjes wordt omringd waardoor hij de kamer meteen zal opfleuren. 

De eendelige pvc-sticker is eigenlijk een groeimeter waarop je duidelijk kunt zien hoe snel je kleintje groeit. Hij meet 70 x 120 cm en dient op een hoogte van 60 cm te worden aangebracht om de groeicurve perfect te kunnen volgen. 

Daarnaast kan deze waterbestendige zelfklevende sticker gemakkelijk op elke gladde en schone ondergrond worden gekleefd en je kunt hem tevens eenvoudig verwijderen zonder lijmresten achter te laten. In de reviews merken we dat deze groeimeter/muursticker de maximale score van 5 sterren kreeg.

 

Voordelen: 

Gebruiksvoordeel: op deze zelfklevende muursticker kun je zien hoe snel je kleintje groeit.

Formaat: hij bestaat uit één stuk en meet 70 x 120 cm waardoor je hem eveneens op een deur of kast kunt kleven.

Materiaal: deze grappige uitvoering is uit waterbestendig pvc-materiaal vervaardigd zodat je hem gemakkelijk kunt afwassen.

Plaatsing: de sticker kan op elke schone en gladde ondergrond worden aangebracht. Hij kan tevens eenvoudig worden verwijderd zonder plaksporen achter te laten.

 

Nadelen:

Niet voor baby’s: je kunt je kleintje pas echt beginnen meten wanneer hij/zij goed rechtop kan staan.

Koop bij bol.com (€16.95)

 

 

 

 

Muursticker babykamer olifant

 

6. Muursticker olifant Babykamer – kinderkamer – jungle – wanddecoratie – 117 x 78 cm

 

Deze muursticker voor de babykamer van Stickerkamer kan in jongens of meisjeskamers worden aangewend. Doordat hij in verschillende uitvoeringen wordt aangeboden, kun je een mooie afbeelding en kleur uitzoeken die perfect bij jouw interieurstijl past. 

Dit ontwerp toont een lief zwart olifantje dat door verschillende vrolijke vlindertjes wordt vergezeld. Deze muursticker wordt getypeerd door zijn halfronde vorm met een breedte van 117 cm en hoogte van 78 cm zodat hij in quasi iedere kinderkamer kan worden toegepast. Hij kent een uitstekende hechting en kan bijgevolg op elk type gladde en schone ondergrond worden gekleefd.

Daarnaast werd deze sticker vervaardigd uit vinyl waardoor je hem gemakkelijk kunt schoonmaken echter, is het niet helemaal duidelijk of er na het verwijderen plakresten op de muur achterblijven. Er werden voor deze vrij recente toevoeging nog geen reviews geplaatst.

 

Voordelen: 

Ontwerp: deze muursticker voor de babykamer kent een witte achtergrond waarop een schattig zwart olifantje en mooie vlindertjes staan afgebeeld.

Materiaal: hij is vervaardigd uit stevig vinyl en kreeg een uitstekende hechting waardoor je hem op elke gladde ondergrond kunt kleven.

Afmetingen: hij wordt gekenmerkt door zijn halfronde vorm met een breedte van 117 cm. Hij is 78 cm hoog.

Onderhoud: deze waterbestendige sticker kan gemakkelijk met een vochtige doek worden schoongeveegd.

 

Nadelen:

Kleur: hoewel dit echt wel een persoonlijke keuze is, vinden velen de zwarte kleur te hard voor een babykamer.

Koop bij bol.com (€14.95)

 

 

 

 

Muurstickers babykamer uil

 

7. Muursticker Uiltjes op een tak – Decoratie kinderkamer / babykamer 

 

Dit product kent de laagste prijs in ons assortiment en is bijgevolg voor iedereen goed toegankelijk. Deze muursticker voor de baby-/kinderkamer wordt gekenmerkt door de schattige uiltjes die op een tak zitten waardoor je meteen een vrolijke toets in de ruimte brengt.

Hij wordt met verschillende composities en kleuren aangeboden zodat je er zeker eentje kunt vinden die je mooi vindt. Door zijn compacte afmetingen van 85 x 65 cm blijkt hij ideaal om kleine oppervlakken op te fleuren. Daarnaast beschikt deze vinyl sticker over een uitstekend hechtvermogen waardoor je hem op elke gladde en schone onderlaag kunt bevestigen.

Niet geheel onbelangrijk is het feit dat je hem zonder probleem kunt verwijderen zonder dat er lijmsporen op de ondergrond achterblijven. Er werden voor deze variant nog geen reviews geplaatst.

 

Voordelen: 

Formaat: door zijn compacte formaat van 85 x 65 cm kan hij op kleine oppervlakken worden gekleefd.

Design: de sticker toont een afbeelding van 3 schattige uiltjes die op een tak zitten. Hij wordt in diverse kleuren en composities verkocht.

Materiaal: deze zelfklevende sticker is vervaardigd uit vinyl en kreeg een prima kleeflaag zodat hij op elke schone gladde ondergrond kan worden aangebracht.

Plaatsing: hij kan heel gemakkelijk op de muur worden gekleefd én zal na het verwijderen geen plakresten achterlaten.

 

Nadelen:

Niet voor elke inrichting: hoewel hij in verschillende kleuren wordt aangeboden, merken we op dat deze uitvoering het meest tot z’n recht komt in een vintage of klassiek interieur.

Koop bij bol.com (€11.5)

 

 

 

 

Babykamer muurstickers Koopgids

 

Als je de saaie muren van de babykamer graag wilt opfleuren, is het een goede aanbeveling om voor een degelijke muursticker te kiezen. Maar wat is dat eigenlijk een muursticker? En hoe moet je hem bevestigen? Neem even rustig de tijd om onze koopgids te bekijken en de diverse aanbiedingen in de verschillende testen te vergelijken alvorens je een beslissing neemt.

Wat is een muursticker voor de babykamer

Om van je huis een thuis te maken, wordt elke ruimte van een persoonlijke touch voorzien en dit geldt tevens voor de babykamer. Een baby- of kinderkamer moet vooral rust uitstralen om je kindje een veilig en geborgen gevoel te bezorgen zodat hij/zij vreedzaam kan slapen. Je kunt de muren natuurlijk in een leuk en zacht kleurtje schilderen, maar uiteindelijk blijft het een saaie ruimte zonder gevoel.

Door voor een mooie muursticker als wanddecoratie te kiezen, krijgt de kamer meteen een andere sfeer en zal je kind met veel plezier gaan slapen. Een muursticker voor de baby-/kinderkamer is namelijk een zelfklevende folie uit pvc of vinyl waarop schattige of grappige prints staan afgebeeld. Een dergelijke sticker kan op vrijwel elke gladde ondergrond worden aangebracht en het kost je echt niet veel tijd om de kamer op te vrolijken.

 

De diverse types muurstickers

Muurstickers voor de babykamer onderscheiden zich door de diverse ontwerpen die worden gebruikt. Er zijn heel wat mogelijkheden en sommige stickers kunnen zelfs onderling worden gecombineerd om een uniek geheel te creëren. Tegenwoordig zijn naamstickers bijzonder populair om een babykamer op te fleuren. Je kunt de naam van je kindje en eventueel een persoonlijke tekst uitkiezen om boven het babybedje te kleven. De kinderversjes en slaapliedjes zoals bijvoorbeeld “slaap kindje slaap” of “ik ga slapen, ik ben moe” zijn eveneens heel erg in trek. 

Naast de leuke muurteksten zou je de kamer met lichtgevende hartjes, vlinders of sterretjes kunnen afwerken. Deze stickers worden vaak in diverse kleuren aangeboden zodat je ze volledig op je meubeltjes en babyspulletjes kunnen afstemmen. Er zijn oneindig veel mogelijkheden met grappige diertjes, bekende cartoonfiguren en diverse geometrische vormen zodat je zeker een gepaste muursticker voor jouw babykamer kunt vinden.

 

Het formaat en de ondergrond

Wanneer je een muursticker gaat aankopen, kun je beter vooraf even bedenken waar je hem wilt kleven. Sommige exemplaren zijn uit één deel gemaakt en kennen een vrij groot formaat waardoor ze de volledige muur zullen beslaan. Andere varianten bestaan uit verschillende onderdelen zodat je zelf een compositie kunt maken en bepalen hoeveel stickers je gebruikt. Hierdoor blijken deze exemplaren geschikt om zowel in kleine als in grote ruimtes te worden aangebracht.

Daarnaast is het niet onbelangrijk om de ondergrond te bekijken. Het overgrote deel van de muurstickers zijn vervaardigd uit pvc of vinyl en beschikken over een uitstekende hechtingslaag waardoor ze op elke gladde ondergrond kunnen worden gekleefd. We denken dan bijvoorbeeld aan geschilderde of behangen muren, deuren en ramen en je kunt de meeste exemplaren tevens op meubels kleven om bijvoorbeeld een kast een extra touch te geven.

Het aanbrengen

Als je een muursticker gaat aanbrengen, zul je merken dat er meestal een zelfklevend transferpapier wordt meegeleverd. Daarnaast heb je tevens een aantal hulpmiddelen nodig waaronder een strijkplaatje, schone doek en eventueel een schaar of scherp mesje.

Voor je de muursticker gaat kleven moet je zeker zijn dat de pas geschilderde muren goed droog zijn. Maak de ondergrond goed schoon zodat er geen stof of vuil achterblijft. Nu kun je eventueel kleine markeringen aanbrengen om duidelijk te zien waar de sticker moet komen.

Leg vervolgens de muursticker op een vlakke ondergrond en maak het doorzichtige transferpapier los waarna je de klevende kant op het muurstickervel kunt bevestigen. Strijk het transferpapier glad door een strijkplaatje te gebruiken. Door het papier voorzichtig te verwijderen zal de muursticker op het zelfklevend gedeelte blijven hangen.

Breng nu de muursticker met de klevende kant op de muur aan en strijk alles met het strijkplaatje glad. Daarna kan het transferpapier worden verwijderd en kun je alles met een schone doek aandrukken zodat de sticker goed blijft zitten.

 

 

 

Laat een reactie achter

0 COMMENTAIRES