8 beste babymatrassen Test Van 2024

Laatste update: 21.02.24

 

Babymatrassen – Vergelijkingstest & Koopgids

 

Als je voor de eerste keer mama of papa bent geworden dan komen er heel wat nieuwe dingen op je af. De spullen die je nodig hebt om je baby alle comfort aan te bieden zijn eindeloos. Toch is een goede babymatras echt wel een must. Indien je niet veel tijd hebt om aandachtig onze koopgids te lezen dan kun je gerust een kijkje nemen naar de 3 beste babymatrassen die wij voor jou hebben geselecteerd. Uit het onderzoek is gebleken dat je met de Ledikant Matras SG25 een degelijk product in huis haalt. En dit bovendien tegen een betaalbare prijs. Daarnaast blijkt ook de Hauck Sleeper Babymatras een goede oplossing te zijn en al helemaal indien je je kindje wilt meenemen tijdens je jaarlijkse kampeertrip.

 

 

Vergelijkingstabel

 

Sterkte
Zwakte
Conclusie
Offerte

 

 

8 beste babymatrassen (Reviews) van 2024

 

Een babymatras koop je niet zomaar, want je wilt wel zeker weten dat het de beste babymatras is voor je kind. Wil je dat de kinderen in de buurt van je slapen, maar toch in hun eigen bedje dan is het zeker handig om zo een matras in huis te hebben. Je kunt het gemakkelijk verplaatsen en ook verschonen. Gelukkig zijn er nog goedkope babymatrassen te vinden van een goede kwaliteit. Lees hieronder de beschrijving van 5 verschillende babymatrassen.

 

1. Ledikant Matras SG25 Anti-allergische wasbare hoes met rits

 

Volgens heel veel verschillende kopers haal je met deze babymatras een degelijk product in huis. de matras behoort toe aan het merk Princessdekbedden en is ideaal voor een ledikantje. De matras heeft een totale afmeting van 60 x 120 x 10 cm en voelt heel erg comfortabel aan.

Je hoeft je ook helemaal geen zorgen te maken over het onderhoud van de matras. De matras is namelijk voorzien van een beschermhoes die je er zonder problemen en in een mum van tijd kunt afritsen. Je mag deze bovendien gewoon in de wasmachine en de droogtrommel stoppen. Verder is de babymatras ook nog eens anti-allergisch.

Doordat de matras vervaardigd is uit Poly Comfort schuim SG25 mag je er zeker van zijn dat je kindje van een goede nachtrust zal kunnen genieten. De matras is bovendien in meerdere kleurtjes te verkrijgen. De matras is niet alleen voorzien van een correcte prijs-kwaliteitverhouding maar ziet er bovendien ook heel fraai en praktisch uit.

Het is niet altijd makkelijk om te weten te komen wat nu precies de beste babymatras is. In elk geval heeft dit product van het bekende merk Princessdekbedden heel wat positieve reacties gekregen. Het loont dan ook de moeite om alvast even een kijkje te nemen naar de voordelen en de nadelen ervan.

 

Voordelen: 

Formaat: de matras heeft een maximale afmeting van maar liefst 60 x 120 x 10 cm en past dan ook in om het even welk ledikantje.

Materiaal: dit product bestaat volledig uit het kwalitatieve en duurzame Poly Comfort schuim SG25. Dit voelt niet alleen heel erg comfortabel en prettig aan maar heeft bovendien ook een lange levensduur.

Design: je zult merken dat deze babymatras te verkrijgen is in meerdere verschillende kleurtjes. Zo kies jij het kleur dat het beste in de babykamer past.

 

Nadelen: 

Na het bekijken van de vele online beoordelingen kunnen we alleen maar vaststellen dat geen enkele koper een negatief advies heeft gegeven over dit product. Dit wil dus zeggen dat het hier wel eens om een topproduct zou kunnen gaan.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

2. Hauck Sleeper Babymatras 60x120cm Voor type bed: Campingbed

 

Gaat je kleintje binnenkort voor de eerste keer meer kamperen? Dan kan dit unieke babymatrasje van, het overigens bekende merk, Hauck vast en zeker goed van pas komen. Deze rechthoekige babymatras wordt gekenmerkt door een maximale afmeting van 60 x 120 cm en past daardoor vrijwel in eender welk campingbedje.

Het matrasje blijkt overigens uit polyester vervaardigd en voorzien van een unieke koudschuim vulling die bijdraagt aan het unieke slaapcomfort. Na gebruik kun je het babymatrasje eenvoudig opvouwen en opbergen in de meegeleverde draag- en opbergtas. Houd er wel rekening mee dat de matras niet voorzien is van een extra ventilatiefunctie noch beschikt over een afritsbare hoes.

Desondanks zien we gelijk een mooie gemiddelde eindscore van 4,6 sterren verschijnen wat duidelijk aantoont dat klanten tevreden zijn. Slechts één koper maakt de melding van een eerdere kwetsbare oncomfortabele babymatras.

 

Voordelen: 

Materiaal: uit de beschrijving kunnen we opmaken dat de buitenkant van de matras uit 100% polyester bestaat terwijl men voor de binnenkant gebruik gemaakt heeft van koudschuim.

Formaat: deze rechthoekige babymatras kent een totale afmeting van 60 bij 120 cm.

Handig in gebruik: de babymatras, die overigens opvouwbaar blijkt te zijn, wordt geleverd in een stevige en duurzame opbergtas.

 

Nadelen: 

Niet duurzaam: jammer genoeg heeft de kwaliteit van deze babymatras 1 koper niet direct weten te overtuigen.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

3. Slaaploods.nl Eagle Baby Matras 12 cm dik

 

Ook het bekende merk Slaaploods.nl mag niet ontbreken in het rijtje van babymatrasjes. In tegenstelling tot het vorige product, blijkt de matras gekenmerkt door een iets groter formaat van 120 bij 60 cm, aangevuld met een dikte van maar liefst 12 cm. Dit maakt het babymatrasje geschikt voor gebruik in een babybox.

De binnenkant van de babymatras bestaat voornamelijk uit hoogwaardig en duurzaam SG 25 schuim en wordt gecombineerd met een beschermhoes uit polyester. Je zult zien dat beschermhoes aan 3 zijden voorzien is van een rits en bijgevolg makkelijk te verwijderen is waarna je deze kunt wassen op een programma van 60 graden.

De beide zijden van de matras kunnen worden beslapen en blijken niet alleen antiallergisch maar ook anti-huisstofmijt te zijn. Dit maakt van deze babymatras dan ook een degelijk product dat goed onthaald wordt door de klanten en beloond werd met een mooie score van 4,6 sterren. Slechts één klant heeft twijfels over de kwaliteit en vindt de matras te warm.

 

Voordelen: 

Formaat: de matras wordt gekenmerkt door een maximale afmeting van 120 bij 60 cm in combinatie met een dikte van wel 12 cm.

Veilig: naast het feit dat het mogelijk is om op de beide zijden van de matras te slapen, is hij ook antiallergisch en al helemaal anti-huisstofmijt.

Onderhoud: het is mogelijk om de polyester beschermhoes van de matras te ritsen en hem op een wasprogramma van 60 graden te wassen.

 

Nadelen: 

Te warm: we stellen vast dat één enkele koper van mening is dat de babymatras wel heel erg warm aanvoelt.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

4. Overige merken Baby Matras Ledikant Polyether 60x120cm

 

Als je een baby in huis hebt, dan zul je wel beseffen dat een degelijke babymatras bijdraagt aan een goede nachtrust voor ouder en kind. Met deze babymatras van het bekende merk Princessdekbedden haal je een matrasje in huis van 60 x 120 x 10 cm groot dat ideaal is om te gebruiken in een ledikant.

De matras voelt comfortabel en aangenaam aan en is volledig vervaardigd uit duurzaam poly comfort schuim SG25. Verder is het babymatras voorzien van een handige beschermhoes die je er makkelijk en snel kunt afritsen. Deze hoes kun je zonder problemen op 60 graden wassen en zo blijft de matras steeds proper en hygiënisch. Het is een duurzame babymatras die ook nog eens anti-allergisch blijkt te zijn.

Er zijn al heel wat klanten die een beoordeling bij het product hebben genoteerd. Echter, kunnen we tot op heden geen enkele negatieve online review onderscheppen. Het is een degelijke matras waarbij zowel de kwaliteit, de prijs alsook de gebruiksvriendelijkheid belangrijke pluspunten blijken te zijn.

Wanneer je binnenkort moet bevallen, dan komt er natuurlijk heel wat op je af. Het is daarom een aanrader om zoveel mogelijk zaken al op voorhand in orde te maken. Zo kun je bijvoorbeeld al een degelijke babymatras aanschaffen. Om te weten of dit exemplaar iets voor jou is, kun je alvast een kijkje nemen tussen de voor- en nadelen ervan.

 

Voordelen: 

Formaat: het babymatrasje heeft een totale afmeting van 60 x 120 x 10 cm en is daardoor werkelijk geschikt om te gebruiken in combinatie met een ledikant.

Onderhoud: je hoeft je geen zorgen te maken want de babymatras is voorzien van een degelijke afneembare beschermhoes. Deze kun je zonder problemen in de wasmachine en droogtrommel stoppen.

Anti-allergisch: het is verder een bijzonder groot pluspunt dat deze babymatras ook helemaal anti-allergisch blijkt te zijn.

 

Nadelen: 

Tot op heden zijn er alleen maar positieve online reacties bij dit ledikant babymatrasje geplaatst. De kopers zijn niet alleen overtuigd van de kwaliteit maar ook van de duurzaamheid en de gebruiksvriendelijkheid ervan.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

5. Aloë vera kinderwagenmatras Kadolis Handwas

 

Tenslotte kunnen we het rijtje van de 5 babymatrasjes afsluiten met dit exemplaar van Kadolis, dat speciaal ontwikkeld werd voor gebruik in een kinderwagen. Dit unieke kinderwagenmatrasje biedt een optimaal ligcomfort aan dankzij de combinatie tussen de polyurethaanschuim vulling en de polyesterhoes. Bovendien kan de gewatteerde polyesterhoes er makkelijk worden afgeritst en vervolgens op een standaardprogramma van 30  ̊worden gewassen.

De totale afmeting van 72 x 33 cm in combinatie met de prachtige ovale vorm, maakt dat deze babymatras vrijwel perfect in eender welke kinderwagen kan worden geïnstalleerd. Bovendien is het matrasje niet alleen vrij van allerhande chemicaliën maar tevens ook antiallergisch, wat bijdraagt aan de algemene gezondheid van je kleintje.

We stellen ook hier een positieve eindscore van 4,6 sterren vast. Klanten zijn duidelijk tevreden over de kwaliteit en de duurzaamheid alhoewel het matrasje, volgens één koper, toch wel groter zou uitvallen.

 

Voordelen: 

Formaat: de babymatras wordt gekenmerkt door een maximaal formaat van 72 bij 33 cm en getypeerd door zijn ovale vorm.

Materialen: terwijl men voor de vulling koudschuim gebruikt, is de buitenkant voornamelijk gemaakt op basis van polyester.

Hoes: de gewatteerde polyesterhoes kan makkelijk worden verwijderd en vervolgens op een standaard programma worden gewassen.

 

Nadelen: 

Valt groot uit: ben je van plan om deze babymatras aan te kopen dan moet je er volgens één gebruiker rekening mee houden dat hij groter uitvalt dan verwacht.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

6. For Kidzz.. Babymatras 70×140 x14cm – koudschuim driezijdige rits

 

De For Kidzz.. babymatras kent een formaat van 70 x 140 x 14 cm en biedt een medium hardheid die voor een optimale ondersteuning zodat je kleintje van een heerlijke nachtrust kan genieten. Door zijn maximale aanpassingsvermogen kan deze matras zowel op latten-, spiraal- als verstelbare bodems worden gelegd. 

Deze HR40 koudschuim matras is door zijn uitstekende veerkracht heel comfortabel en dankzij de open celstructuur is er een goede ventilatie waardoor schimmels en bacteriën geen kans maken. Hij kent tevens een optimale vochtafvoering die voor een veel langere gebruiksduur zorgt. Daarnaast werd hij voorzien van een afritsbare matrashoes met comfortzones zodat de zachte schedel van je baby niet gaat afplatten.

Doordat deze zachte tijkhoes met aloë vera werd behandeld, is hij niet alleen hypoallergeen maar beschikt hij eveneens over een antibacteriële werking zodat je kind een gezonde slaapomgeving heeft. In de reviews zien we dat de klanten tevreden zijn over de prijs-kwaliteitverhouding van hun aankoop.

 

Voordelen: 

Slaapcomfort: de matras kreeg een vulling van HR40 koudschuim en kent bijgevolg een hoge veerkracht die de lichaamsvorm optimaal gaat aannemen.

Formaat: hij meet 140 x 70 x 14 cm en is tevens in wel 5 andere formaten en diktes te verkrijgen.

Antiallergisch: de tijk matrashoes werd met aloë vera behandeld waardoor hij fluweelzacht aanvoelt, antibacterieel én hypoallergeen is.

Onderhoud: de hoes beschikt over 3 stevige ritsen zodat je hem er gemakkelijk kunt afhalen om in de wasmachine op 30°C te wassen.

 

Nadelen: 

Geluid: één klant merkt op dat de matras in het begin een krakend geluid maakt waardoor de baby minder vast slaapt.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

7. AeroSleep® Evolution Pack 2-in-1 : matras + 3D matrasbeschermer 

 

De AeroSleep babymatras met een formaat van 60 x 10 x 120 cm is tijdelijk in de aanbieding en kreeg een goedkope prijs waardoor hij iets iets toegankelijk geworden is. Deze Evolution Pack bestaat uit een basismatras en 3D-Safe Sleep topper waarmee de eigenlijke matras optimaal wordt beschermd.

Doordat de topmatras met een innovatieve 3D-technologie werd gemaakt, zorgt hij ervoor dat je baby in elke houding goed kan ademen. Tevens wordt de warmte gereguleerd en het vocht optimaal geabsorbeerd zodat je kind al snel zal doorslapen. Deze beschermer kan trouwens in de machine op 60°C worden gewassen waardoor je kleintje altijd een hygiënische ondergrond heeft.

Daarnaast werd de duurzame en veerkrachtige basismatras vervaardigd uit koudschuim met een open celstructuur die de ventilatie en vochtafvoer maximaal bevordert. Hij werd afgewerkt met een superzachte en luxueuze hoes die er gemakkelijk kan worden afgeritst zodat je hem eveneens in de wasmachine op 60°C kunt wassen. In de reviews merken we dat dit product de maximale score van 5 sterren kreeg.

 

Voordelen: 

Gebruiksgemak: deze babymatras met een afmeting van 60 x 120 x 10 cm bestaat uit een matras en topmatras waardoor je kleintje een maximaal comfort krijgt. 

Veiligheid: de topmatras is vervaardigd uit vezels met een 3D-technologie die een uitstekende ondersteuning bieden en er daarnaast ook voor zorgen dat je baby in elke slaaphouding een vrije ademhaling heeft.

Materiaal: de eigenlijke babymatras kreeg een vulling uit hoogwaardig koudschuim met een open celstructuur die voor een degelijke warmteregulering en vochtafvoer zorgt.

Onderhoud: zowel de topmatras als de afneembare hoes van de basismatras zijn machinewasbaar op 60°C.

 

Nadelen: 

Het prijskaartje: hoewel deze uitvoering momenteel in de aanbieding is, valt hij nog steeds in de duurste prijsklasse waardoor hij niet in elk budget past.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

8. Prénatal Pocketveer Matras – Kindermatras Bamboe – 70 x 150 cm

 

Prénatal wordt door velen als het beste merk beschouwd voor alles wat je voor je kleintje nodig kunt hebben. Deze Prénatal babymatras is een echte topper die je baby een optimaal ligcomfort zal bieden waardoor hij/zij goed zal doorslapen en je zelf bijgevolg ook van een welverdiende nachtrust kunt genieten.

Doordat deze pocketveermatras over 160 apart verpakte veren beschikt, zal hij zich volledig naar het lichaam vormen om zo een maximale ondersteuning te bieden. Hij wordt gekenmerkt door de warmteregulerende laag die tevens voor een degelijke vochtafvoer zorgt zodat je kind altijd een gezonde en droge slaapplaats heeft.

Daarnaast werd hij afgewerkt met een duurzame matrashoes uit bamboe die je er heel eenvoudig en snel kunt afhalen om in de wasmachine op 30°C te wassen. Deze matras kent overigens een afmeting van 70 x 150 x 13 cm en is in nog 2 andere maten te verkrijgen. Er werden voor dit product nog geen reviews geplaatst.

 

Voordelen: 

Gebruikscomfort: de matras bezit 160 afzonderlijk verpakte veren die voor een uitstekend ligcomfort zorgen.

Warmte regulerend: de warmteregulerende laag zorgt ervoor dat je kind het nooit te warm of te koud zal krijgen. Deze laag is tevens vochtafvoerend zodat zweet en andere vocht de nachtrust niet zullen verstoren.

Afmetingen: hij weegt 15 kg en kent een afmeting van 70 x 150 x 13 cm en wordt daarnaast in nog 2 andere formaten aangeboden.

Hoes: de afritsbare bamboehoes is bijzonder duurzaam en kan in de wasmachine op 30°C worden gewassen.

 

Nadelen: 

De prijs: we merken dat deze uitvoering de duurste prijs heeft in onze lijst waardoor hij niet in elk budget past.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Babymatrassen Koopgids

 

Een babymatras kopen vergt heel wat aandacht van de ouders. Je wilt het beste voor jouw baby zodat hij of zij goed kan slapen. Er bestaan verschillende soorten en groottes van babymatrassen. Ook de dikte is belangrijk en of het hypo-allergeen is. Zit er verder nog een goede matrasbeschermer bij en hoeveel zal een babymatras kosten. En om de babykamer extra op te fleuren kun je bijvoorbeeld beroep doen op een grote pluche speelgoed knuffelbeer.

Hoeveel soorten babymatrassen zijn er

Je kunt verschillende babymatrassen kopen voor je kind. Een matras gemaakt met een polyether vulling is de meest voorkomende babymatras. Het is een synthetisch schuim die lijkt op de textuur van een badspons. De dichtheid van het schuim wordt vergroot door minder lucht over te laten en daardoor is het ook steviger. PE-matrassen kunnen dus verschillen in hardheid en dichtheid. Deze matrassen zijn goedkoop en hebben een lange levensduur. Ze zijn echter niet zo comfortabel als andere soorten en de stevigheid is niet altijd even goed verdeeld.

Een babymatras van geheugenschuim is ook wel beter bekend als een visco-elastische of traagschuim matras. Een groot voordeel van deze soort is dat je geen last hebt van drukpunten maar bewegingen zijn wel moeilijker. Ook kunnen deze matrassen hard worden bij koude temperaturen en is daardoor beter geschikt in regio’s met een warm klimaat. Het houdt de lichaamswarmte goed vast.

Een koudschuim babymatras beschikt over veel veerkracht en is comfortabel. Ook bij dit soort matrassen kan de stevigheid en de dichtheid verschillen. Dit soort matras houdt warmte goed vast en wordt meestal gecombineerd met andere materialen om een topproduct te vormen. Het is een duurzame maar ook dure matras.

Een matras met pocketvering mag dan al wat ouderwets lijken, toch kan dit nog een goede keuze zijn om in de wieg te gebruiken. Deze matrassen beschikken over een goede ventilatie. Ze zijn redelijk duur maar hebben wel een goede kwaliteit. Deze matrassen zijn moeilijker te vinden tegenwoordig.

 

Grootte en dikte

De grootte van de babymatras zal afhangen van de grootte van de wieg die je gekocht hebt. Toch zal een matras minimum een lengte van 80 cm en een breedte van 40 cm moeten hebben om genoeg comfort te voorzien voor je baby.

Over de dikte van een babymatras doen verschillende meningen de ronde op het internet. We kunnen enkel besluiten dat het best is om een matras te kopen met een dikte van minimum 4 cm en minder dan 15 cm.

De stevigheid van een matras is ook belangrijk, zeker bij baby’s. Een babymatras moet stevig zijn want met een zachte matras is er het risico dat het hoofdje van de baby wegzakt in de matras en dit kan verstikkingsgevaar veroorzaken.

Het is belangrijk dat de matras perfect in de wieg past zodat de lichaamsdelen van de baby niet vast kunnen raken tussen de matras en de wieg. Vraag ook na wat het maximum belastbaar gewicht van een babymatras is.

 

Is de matras genoeg beschermd

Vele babymatrassen zijn speciaal bewerkt om baby’s met een allergie een goede nachtrust te bezorgen. Dat is zeker aan te raden want net na de geboorte kun je niet met zekerheid weten of je baby een allergie heeft. Koop dus beter een hypoallergene matras om zeker te zijn, zo hoef je achteraf geen tweede matras te kopen als je eerst een goedkoop product koopt.

Sommige matrassen zijn ook voorzien van anti-muggen of anti-insect middelen zodat je baby niet wakker wordt vol met muggenbeten. Het is echter niet wetenschappelijk bewezen dat deze middelen echt werken dus je hoeft zelf uit te maken als dit belangrijk voor je is. De middelen die gebruikt zijn kunnen zelfs schadelijk zijn voor je baby dus informeer je best eerst over alle mogelijke effecten.

Om muggenbeten te vermijden is het belangrijker dat de matras goed ademt. Als de matras over een goede ventilatie beschikt dan zal je baby minder zweten en daardoor ook minder muggen aantrekken. Een goede ventilatie vermindert ook het risico op verstikking.

 

Matrasbeschermer en prijs

De meeste babymatrassen worden geleverd met een beschermer. Deze matrasbeschermer zorgt ervoor dat de matras zelf minder vuil wordt. Je kunt deze beschermer er makkelijk afhalen om schoon te maken. Een propere wieg is heel belangrijk voor de gezondheid van je kind. Het is daarom heel nuttig om een matrasbeschermer aan te schaffen zodat je niet de hele matras moet schoonmaken. Het zorgt ook voor meer stevigheid aan de bovenkant van de matras en voorkomt slijtage en scheuren.

Om een goede babymatras te vinden aan een mooie prijs kun je verschillende online aanbiedingen vergelijken. Zoek naar een goede aanbeveling van een koper die een review geplaatst heeft, dit kan ook helpen bij je keuze.

 

 

 

 

Laat een reactie achter

0 COMMENTAIRES