6 beste babyweegschalen Test Van 2023

Laatste update: 23.09.23

 

Beste babyweegschalen – Vergelijkingstest & Koopgids

 

Als je pasgeboren baby borstvoeding krijgt of je kleintje is prematuur geboren, is het noodzakelijk dat zijn/haar groeicurve nauwkeurig wordt bijgehouden en dan blijkt een babyweegschaal heel nuttig te zijn. Door even onze 3 huidige toppertjes te bekijken, zul je al gauw merken dat je met de Alecto BC-10 – Baby– en peuterweegschaal een uitstekend product in huis haalt. Het toestel heeft een minieme afwijking van slechts 5 g waardoor je het gewicht heel precies kunt bepalen. Of misschien gaat je voorkeur uit naar de Adler AD 8139 – Babyweegschaal die met zijn handige hold-functie en tarra-instelling zeker een evenwaardige keuze is.

 

 

Vergelijkingstabel

 

Sterkte
Zwakte
Conclusie
Offerte

 

 

6 beste babyweegschalen (Reviews) van 2023

 

Als je op zoek bent naar een manier om te controleren of je baby voldoende borstvoeding inneemt, willen we je graag het advies geven om in een degelijke babyweegschaal te investeren. Ben je op zoek naar een digitale babyweegschaal? Of gaat je voorkeur uit naar een babyweegschaal die uiterst nauwkeurig meet zodat je de groeicurve van je prematuurtje goed kunt opvolgen? Neem even rustig de tijd om onze selectie met toptoestellen even te bekijken alvorens je er de beste babyweegschaal uitkiest.

 

1. Alecto BC-10 – Baby- en peuterweegschaal – tot 5 g nauwkeurig

 

De Alecto babyweegschaal blijkt één van de populairste producten te zijn in onze lijst met toppers. Deze weegschaal beschikt over een solide basis met een hoogte van 7,5 cm en breedte van 53,3 cm zodat je baby heel comfortabel en veilig ligt.

Dit comfort wordt nog net iets versterkt door de antislipbodem en omslagdoekfunctie waardoor je de baby niet naakt op een koude weegschaal moet leggen. Bovendien werkt hij bijzonder accuraat en weegt tot op 5 g nauwkeurig zodat je de groeicurve netjes kunt bijhouden. Door zijn maximale weegvermogen van 20 kg, kun je hem trouwens voor een langere periode gebruiken.

Daarnaast is hij voorzien van een goed afleesbare digitale display waarbij het gewicht op het scherm blijft staan tot het apparaat zichzelf automatisch gaat uitschakelen. Deze weegschaal werkt met 3 AA-batterijen die in het pakket worden meegeleverd. In de reviews merken we dat de klanten heel tevreden zijn over hun aankoop.

 

Voordelen: 

Gebruiksvriendelijk: met de omslagdoekfunctie kun je het tarragewicht bepalen zodat je je kleintje aangekleed kunt wegen.

Nauwkeurigheid: deze babyweegschaal weegt tot op 5 g nauwkeurig zodat je steeds het exacte gewicht kunt bepalen.

Formaat: door zijn ruime afmeting van 7,5 x 53,3 cm en maximale weegvermogen van 20 kg, kun je hem gedurende een lange tijd gebruiken.

Voeding: de weegschaal werkt op 3 x AA-batterijen die met het toestel worden meegeleverd.

 

Nadelen: 

Geen geheugen: we merken dat dit apparaat geen geheugenfunctie heeft waardoor de eerdere wegingen verloren gaan.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

2. Adler AD 8139 – Babyweegschaal – met Hold-functie en tarra-instelling

 

De Adler babyweegschaal heeft de laagste prijs in onze selectie waardoor hij voor iedereen goed toegankelijk is. Het toestel kent een minimum weegvermogen van 100 g en je kunt hem gebruiken tot je kind een maximaal gewicht van 20 kg heeft.

Door zijn bijzondere nauwkeurigheid kun je tot op 10 gram bepalen hoeveel je baby weegt om de groeicurve goed te kunnen bijhouden. Bovendien is hij voorzien van een hold-functie die ervoor zorgt dat het toestel de metingen vlot kan uitvoeren, zelfs als je kleintje veel beweegt. Doordat hij tevens over een tarra-instelling beschikt, kun je je kind aangekleed op de weegschaal leggen zodat hij/zij het niet koud krijgt.

Verder heeft hij een antislip weegplatform dat 56 x 26 cm meet en grote display die goed afleesbaar is. Dit toestel met automatische uitschakeling werkt op 2 x AAA-batterijen die apart moeten worden aangekocht. In de reviews zien we dat de meeste klanten tevreden zijn over de prijs-kwaliteitverhouding van dit product.

 

Voordelen: 

Gebruiksvriendelijk: hij bezit een weegvermogen tussen 100 g en 20 kg zodat je hem tevens voor peuters en kleuters kunt aanwenden.

Accuraat: de babyweegschaal van Adler weegt tot op 10 g nauwkeurig waardoor je een vrij exact gewicht kunt bepalen. Dankzij de tarra-instelling hoeft je baby niet naakt op een koude weegschaal te liggen.

Hold-functie: door de hold-functie zal het apparaat vlot het gewicht bepalen, zelfs als je kindje heel beweeglijk is.

Batterijen: de weegschaal werkt op 2 x AAA-batterijen en zal zichzelf automatisch na 20 seconden uitschakelen om de batterijen te sparen.

 

Nadelen: 

Comfort: het weegplatform met een afmeting van 56 x 26 cm is helemaal vlak waardoor je kind niet zo comfortabel ligt.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

3. My Weigh – Babyweegschaal – Ultra 25 kg x 2gr/10gr

 

De digitale babyweegschaal van My Weigh is een toppertje in zijn soort en dat merken we dan ook in de online reviews waar hij een uitstekende score van 4,9 sterren kreeg. 

Het gekalibreerde toestel beschikt over een weegplateau dat perfect is voor baby’s en kan snel met een eenvoudige handeling tot postweegschaal worden omgevormd. Hij wordt dan ook met een schelpvormig weegplateau, brieven- en kokerhouder geleverd en je krijgt er tevens een adapter bij om hem op de netstroom aan te sluiten. 

Dankzij het dual range weegvermogen kun je enerzijds tot 1 kg het gewicht bepalen met een afwijking van slechts 2 g en anderzijds zal hij boven 1 kg tot op 10 g nauwkeurig meten. Bovendien is hij voorzien van een tarrafunctie zodat je je kleintje niet hoeft uit te kleden om op de koele weegschaal te leggen. 

 

Voordelen: 

Multifunctioneel: deze weegschaal kan niet alleen worden gebruikt om kindjes te wegen, hij kan tevens heel eenvoudig tot een gewone weegschaal worden omgevormd.

Weegvermogen: hij beschikt over een dual range weegvermogen om onder 1 kg tot op 2 g nauwkeurig te meten en boven 1 kg heeft hij een afwijking van 10 g.

Tarra-instelling: op het toestel kun je een tarragewicht instellen zodat je je kindje met kleertjes aan kan wegen.

Verpakking: het pakket bevat een weegschaal, schelpvormig weegplateau, brieven- en kokerhouder en een netwerkadapter om het toestel op netstroom te gebruiken.

 

Nadelen: 

Het prijskaartje: we merken dat dit apparaat in de duurste prijsklasse valt waardoor hij niet in elk budget zal passen.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

4. Qumax Baby Weegschaal Digitaal en Multifunctioneel – 50g tot 100kg

 

De Qumax multifunctionele weegschaal heeft een weegvermogen tussen 50 g en 100 kg zodat je hem niet alleen voor je baby kunt gebruiken, hij is tevens geschikt om bijvoorbeeld jezelf of je huisdier te wegen. Doordat het schelpvormige weegplateau voor baby’s er gemakkelijk kan worden afgenomen, heb je hem in no-time tot personenweegschaal omgevormd. 

Bovendien kent het weegplatform een afmeting van 26 x 70 cm en bestaat hij uit 2 delen zodat je hem heel compact kunt opbergen. Dit apparaat is voorzien van een handige lock-functie waarmee je je kleintje gemakkelijk kunt wegen zonder dat hij/zij daarvoor stil moet liggen. Doordat hij een kleine afwijkingsmarge van 10 g heeft, kun je een vrij accurate gewichtsbepaling bekomen. 

Deze weegschaal biedt je zelfs de mogelijkheid om eveneens de lengte van je baby vast te stellen waardoor je de groeicurve perfect kunt bijhouden. In de reviews zien we dat de meeste klanten heel tevreden zijn over hun aankoop.

 

Voordelen: 

Gebruiksvriendelijk: deze weegschaal kan worden aangewend om baby’s, dieren en volwassenen tot 100 kg te wegen.

Weegplateau: het antislip weegplateau heeft opstaande randen waardoor je kind heel veilig ligt. Hij meet 26 x 70 cm en bestaat uit 2 delen zodat je het toestel gemakkelijk in de kast kunt stoppen.

Lengtebepaling: hij is tevens voorzien van een maataanduiding om de lengte van je baby te meten.

Lock-functie: er is een handige lock-functie voorzien zodat je vlotter het gewicht kunt bepalen bij kindjes die veel bewegen.

 

Nadelen: 

Instabiel: doordat de weegbak vrij lang is, moet je ervoor zorgen dat je baby altijd goed in het midden ligt, want anders kantelt hij om.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

5. Luvion Babyweegschaal Exact-75 – Baby Weegschaal – Op 5 gram nauwkeurig 

 

Luvion wordt door velen als het beste merk beschouwd voor apparaten om je baby te monitoren. Naast de diverse babyfoons, digitale thermometers en andere registratietoestellen, biedt het merk deze zeer nauwkeurige Luvion babyweegschaal aan die tot op 5 g nauwkeurig weegt.

Doordat het apparaat over een tarra-instelling beschikt kun je het exacte gewicht van je baby bepalen zonder dat je hem/haar moet uitkleden. Dankzij het ergonomisch gevormd weegplateau met geïntegreerd meetlint, wordt het gebruikscomfort zelfs nog versterkt waardoor je de groei én het gewicht accuraat kunt bijhouden. 

Bovendien kun je de weegschaal aanwenden tot je kind 20 kg weegt en is hij tevens geschikt om huisdieren of voedingswaren te wegen waardoor dit meteen een goede investering is. Dit toestel met automatische uitschakeling werkt trouwens op 2 x AAA-batterijen die apart moeten worden aangekocht. In de reviews merken we dat de meningen over dit toestel verdeeld zijn en men heeft het dan voornamelijk over de instabiele metingen.

 

Voordelen: 

Nauwkeurigheid: deze Luvion weegschaal met een weegvermogen tot 20 kg weegt bijzonder nauwkeurig met een afwijking van slechts 5 g.

Tarrafunctie: dankzij de tarra-instelling moet je je kind niet naakt op de weegschaal leggen.

Comfort: doordat het ergonomisch gevormd weegplateau ook opstaande randjes heeft, ligt je kleintje comfortabel en veilig.

De prijs: de babyweegschaal is tijdelijk in de aanbieding met een goedkope prijs zodat hij iets beter toegankelijk is.

 

Nadelen: 

Meting: dit toestel heeft geen lock-functie waardoor het moeilijker is om stabiele wegingen uit te voeren bij kindjes die veel bewegen.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

6. Beurer BY80 Babyweegschaal 20kg LCD display

 

Met de BY80 van Beurer kun je kinderen tot een gewicht van 20 kg wegen en dit met een precisie van 5 gram. Het apparaat is uitgerust met een HOLD functie die het makkelijker maakt om bewegende baby’s te wegen. Met de tarra functie kun je precieze metingen maken bij gebruik van een handdoek of dekentje.

De informatie is makkelijk af te lezen van het grote display en het apparaat is eenvoudig om schoon te maken. Het weegplatform is vervaardigd uit kunststof en beschikt over een antislip oppervlak zodat de baby beter blijft zitten.

Hoewel de meeste kopers tevreden zijn over de prijs/kwaliteit verhouding is de prijs toch te hoog voor één van de kopers. Het apparaat werkt goed en is eenvoudig in gebruik. Het toestel maakt nauwkeurige metingen en wordt door sommige kopers gebruikt om hun huisdier te wegen.

Je kunt natuurlijk ook nog altijd kiezen voor deze babyweegschaal van het merk Beurer. Voor heel veel personen is dit veruit het beste merk. Toch is het altijd handig als je de voordelen en de nadelen even met elkaar kunt vergelijken. Zo krijg je alvast een beter beeld van het toestel dat je wilt aankopen.

 

Voordelen: 

Handig in gebruik: het is een stevige babyweegschaal die volledig gemaakt is uit duurzaam kunststof. Verder is er ook een duidelijk afleesbaar display aanwezig, en is het platform makkelijk te onderhouden.

Leeftijd: het is de perfecte babyweegschaal voor pasgeboren kindjes, en kindjes met een maximaal gewicht van 20 kg.

HOLD functie: dankzij de HOLD functie is het eenvoudig om baby’s die veel bewegen, zonder problemen te wegen.

Nauwkeurig: het is een degelijk toestel dat is uitgerust met de tarra functie. Zo kun je heel wel nauwkeurige metingen gaan uitvoeren.

 

Nadelen: 

Budget: slechts een enkele koper vindt het prijskaartje van deze babyweegschaal toch wel net iets te hoog.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Babyweegschalen Koopgids

 

Als je een baby hebt, wil je vanzelfsprekend weten of je kleintje wel voldoende drinkt zodat hij/zij flink kan groeien. We willen je dan ook graag de aanbeveling geven om in een degelijke babyweegschaal te investeren zodat je de groeicurve goed kunt opvolgen. Maar waarom is het gebruik van een dergelijk toestel nu zo belangrijk? En werken deze weegschalen wel nauwkeurig genoeg? Neem even rustig de tijd om alle mogelijkheden te bekijken en de diverse testen te vergelijken. Laat trouwens de aanbiedingen niet zomaar aan je neus voorbijgaan.

Waarom gewichtscontrole belangrijk is

Als kersverse ouders van een pasgeboren baby wil je zeker weten dat je spruit goed groeit. Vooral als je kind borstvoeding krijgt of hij/zij te vroeg geboren werd,  is het echt noodzakelijk om de groei en het gewicht goed op te volgen.

Wanneer je kleintje een flesje drinkt, weet je altijd exact hoeveel melk je kind inneemt. Bij borstvoeding is dit helemaal niet het geval en kun je enkel aan de hand van het gewicht vaststellen of je baby voldoende binnenkrijgt. Door hem/haar voor en na elke voeding te wegen, kun je bijna exact bepalen hoeveel melk het kleintje gedronken heeft. 

Ook voor volgroeide baby’s wordt er door de kinderartsen aangeraden om een groeicurve bij te houden zodat je kunt controleren of het gewicht evenredig stijgt met de groei van je baby. Je kindje kan te snel verzwaren en het is tevens mogelijk dat hij/zij door diarree of braken gewicht verliest, wat kan duiden op ziekte of een ander onderliggend probleem. Door gebruik te maken van een babyweegschaal zul je dit veel sneller merken waardoor je tijdig kunt ingrijpen en deskundige hulp inroepen.

 

De nauwkeurigheid

Zeker bij premature of zieke baby’s is het noodzakelijk dat de weegschaal nauwkeurig het gewicht van je kind gaat bepalen. Hiervoor kies je bij voorkeur voor een toestel met medische keuring omdat deze geijkt zijn en bijgevolg zeer betrouwbare meetwaarden bieden. De gekalibreerde weegschalen hebben slechts een minieme afwijkingsmarge van 2 of 5 g zodat je kleine verschillen snel zult opmerken. Zo zal een afwijking van bijvoorbeeld 5 g aantonen dat de baby 10 ml te weinig heeft gedronken. 

Weegschalen met een afwijking van 10 g (20 ml) of 20 g (40 ml) zijn hierdoor minder geschikt om zieke of vroeggeboren baby’s op te volgen. Bij prematuren kan 10 ml voeding een groot verschil uitmaken, want deze kleintjes moeten zeker voldoende drinken om zich verder te kunnen ontwikkelen en goed te groeien. Geijkte toestellen zijn overigens wel iets duurder dan de niet gekalibreerde apparaten, maar je kind heeft er alle baat bij dat zijn/haar gewicht heel precies kan worden vastgesteld.

De extra functies en de stroomvoorziening

Je hebt zeker al gemerkt dat het niet zo eenvoudig is om baby’s te wegen. De kleintjes zijn vaak heel beweeglijk waardoor het toestel moeilijk een gewicht kan vaststellen. Daarom zijn de meeste babyweegschalen met een hold- of lock-functie uitgerust die handmatig moet worden bediend. Met dit systeem kun je, op het ogenblik dat je kleintje even niet beweegt, een knop indrukken zodat de weegschaal een meting kan uitvoeren om het exacte gewicht te bepalen.

Daarnaast zijn er toestellen die eveneens over een tarrafunctie beschikken. Hiermee kun je eerst de pamper, kleertjes of omslagdoek wegen om vervolgens de baby volledig aangekleed of met een warm dekentje op het toestel te leggen. Vooral tijdens koudere periodes zal dit heel handig zijn omdat je kind niet naakt op het toestel moet liggen. 

Tenslotte moet je nog even bekijken met welke stroomvoorziening de weegschaal werkt. Er zijn apparaten die enkel met batterijen functioneren zodat je ze om het even waar kunt gebruiken en er zijn tevens varianten die met een adapter op netstroom kunnen worden aangesloten waardoor de display altijd heel helder is. De weegschalen die beide mogelijkheden aanbieden, zorgen vanzelfsprekend voor het grootste gebruikscomfort.

 

 

 

Laat een reactie achter

0 COMMENTAIRES