8 beste bestuurbare auto’s Test Van 2024

Laatste update: 19.05.24

 

Beste bestuurbare auto’s – Vergelijkingstest & Koopgids

 

Een bestuurbare auto is altijd leuk om te geven en/ of krijgen en kan – afhankelijk van het type en de mogelijkheden – gebruikt worden door jong en oud. Tegenwoordig is er dan ook een aanzienlijk assortiment aan verschillende RC voertuigen voorhanden waardoor het maken van een keuze niet altijd evident is. Om het jou iets makkelijker te maken, zetten we alvast enkele toppertjes in de kijker. Zo kun je onder meer kiezen voor de RC Stunt car – Dubbele remote control bestuurbare auto die gekenmerkt wordt door – hoe kan het ook anders – een dubbele modus afstandsbediening. Daartegenover staat de Traxxas TRX-4 Land Rover Defender Crawler die dan weer in het oog springt vanwege zijn unieke nauwkeurigheid inzake detail. Bovendien is deze RC auto geschikt voor gebruik binnen- én buitenshuis.

Sint 2024Sint 2024
Vergelijkingstabel

 

Sterkte
Zwakte
Conclusie
Offerte

 

 

8 beste bestuurbare auto’s (Reviews) van 2024

 

De beste bestuurbare auto is degene die helemaal aan de verwachtingen kan voldoen. Of je voorkeur daarbij uitgaat naar een offroad bestuurbare auto, een bestuurbare auto van Lego dan wel een bestuurbare auto van Mario; blijft een persoonlijke keuze. Wij selecteerden alvast 8 toppertjes rekening houdend met het advies uit de online reviews. Zo kun je onder meer kiezen uit een radiografisch bestuurbare auto, een bestuurbare auto van Traxxas dan wel een relatief goedkope bestuurbare auto van Paw Patrol. Of misschien ga je wel voor het populairste en beste merk of verkies je de bestuurbare auto met de laagste prijs?

 

Bestuurbare auto kind

 

1. RC Stunt car – Dubbele remote control – Watch Gesture – 88A – Road vehicle

 

Deze op afstand bestuurbare auto van 88A werd gebouwd op een schaal van 1:24 en kent bijgevolg een totale afmeting van 17 x 15 x 11 cm in combinatie met een gewicht van ongeveer 0,6 kg. Qua materiaalkeuze werd hij voornamelijk uit duurzaam kunststof opgebouwd wat hem – in combinatie met zijn unieke mogelijkheden – geschikt maakt voor gebruik binnen- én buitenshuis.

De 88A RC stuntwagen wordt elektrisch aangedreven door middel van een bijzonder krachtige batterij en fungeert probleemloos op een 2,4 GHz frequentie. De wagen is in staat om een maximale snelheid tot maar liefst 25 km/h te behalen en dit binnen een bedieningsafstand van wel 50 meter. Kortom, ben je nog op zoek naar een bestuurbare auto voor je kind? Dan is de RC stuntwagen van 88A vast en zeker het bekijken waard.

Een blik op de online reviews toont alvast veelbelovende reacties aan waarbij klanten onder meer positief advies geven over de gebruiksvriendelijkheid, de kwaliteit en de verhouding met de prijs. 

 

Voordelen: 

Snelheid: de RC stuntwagen is in staat om een ruime maximale snelheid tot maar liefst 25 km/h te behalen.

Bedieningsafstand: je kunt dit type bestuurbare auto makkelijk bedienen binnen een afstand van zo’n 50 meter.

Afstandsbediening: dankzij de dubbele modus afstandsbediening kun je de wagen op 2 manieren bedienen. Zo geniet je de traditionele afstandsbediening enerzijds en de hand-controller anderzijds.

Gebruiksvriendelijk: de offroad luchtbanden zijn voorzien van een unieke driftband functie waardoor deze bestuurbare auto op eender welke ondergrond zijn mannetje kan staan.

 

Nadelen:

Design: hoewel klanten tot op heden overtuigd blijken, durven we stellen dat dit type RC auto voor ervaren tieners/ volwassenen misschien snel saai zal worden.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Bestuurbare auto Traxxas

 

2. Traxxas TRX-4 Land Rover Defender Crawler // Voor binnen & buiten

 

Eveneens goed onthaald door heel wat klanten en meteen beklonken met een mooie gemiddelde eindscore van 5 sterren, blijkt deze Land Rover Defender; jou aangeboden door het bekende merk Traxxas en geleverd door RC Racing Twente België. Let wel; zijn prijskaartje steekt ver boven het gemiddelde uit waardoor hij misschien niet voor iedereen even toegankelijk zal zijn. Toch loont het de moeite om de kenmerkende eigenschappen even van naderbij te bekijken.

Zo kent de Traxxas TRX-4 Land Rover Defender – overigens voornamelijk vervaardigd uit duurzaam kunststof en overgoten in een prachtig antraciet jasje – een unieke afmeting van 58,6 x 24,8 x 29,1 cm in combinatie met een gewicht van ruim 3,4 kg. Dit maakt hem bijzonder stevig en stabiel waardoor hij – mede dankzij de stevige luchtbanden – een perfecte grip garandeert op eender welke ondergrond binnen én buiten.

Net zoals het vorige exemplaar wordt ook deze bestuurbare auto voor buiten 100% elektrisch aangestuurd, werkend op een frequentie van 2,4 Ghz. Daarbij garandeert hij een ruime maximale snelheid tot maar liefst 45 km/h en dit binnen een bedieningsafstand van wel 150 meter ver. Is de batterij dan ook nog eens volledig opgeladen, dan geniet je van rijtijden van ruim 2 uren.

 

Voordelen: 

Waterproof: doordat de vitale delen van deze bestuurbare auto – denk onder meer aan de elektronica – 100% beschermd zijn tegen water, hoef je niet te vrezen voor modder, grote plassen en/ of sneeuw.

Gedetailleerd: de carrosserie van deze RC auto werd bijzonder nauwkeurig op schaal weergegeven. Zo gaat geen enkel detail aan het oog verloren. Denk maar aan het functionele reservewiel, een roofrack, een bullbar en een brandstof jerrycan.

Motor: de RC auto is voorzien van een krachtige Traxxas Titan 550 21t motor en wordt daarbij ondersteund door een al even krachtige Traxxas 3S 5000mAh iD LiPo accu.

 

Nadelen:

Geen accu noch lader: ben je van plan om deze Traxxas RC auto aan te kopen, besef dan wel dat er geen accu noch lader worden meegeleverd op het moment van aankoop.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Bestuurbare auto

 

3. Dinosaurus Speelgoed Drift Race Auto RC Afstand Bestuurbaar // Bestuurbare Auto

 

Is het binnenkort de verjaardag van je kind en ben je op zoek naar een op afstand bestuurbare auto? Dan is dit dinosaurus drift race model het bekijken alvast meer dan waard. Net zoals de eerder vernoemde bestuurbare auto Traxxas of de bekende Nikko bestuurbare auto, behoort ook dit exemplaar van Qiankun tot de populairste toppertjes binnen deze reeks. En klanten lijken dit alvast te bevestigen getuige de vele positieve reviews en de mooie eindscore van 5 sterren.

Maar wat maakt deze radiografisch bestuurbare auto dan eigenlijk zo speciaal? Wij zoeken het graag even voor jou uit! Zo springt zijn unieke design in de vorm van een dinosaurus al meteen in het oog; wat het extra aantrekkelijk maakt voor alle jongens – en misschien ook meisjes – die gebeten zijn door de dinosaurus-microbe. 

Maar er is natuurlijk nog heel wat meer om over naar huis te schrijven. Zo wordt deze speelgoed raceauto – vervaardigd uit een combinatie van kunststof, rubber en metaal – gekenmerkt door een totale afmeting van 18 x 30 x 17 cm. Hij wordt daarbij elektrisch aangedreven met behulp van een oplaadbare batterij waarbij een maximale bedieningsafstand én snelheid van respectievelijk 40 meter en 10 km/h kan worden bepaald. Het gebruiksgemak van deze bestuurbare auto wordt verder aangedikt door de optie tot rijden én driften alsook diverse multifunctionele rijrichtingen.

 

Voordelen: 

Handig in gebruik: met de dinosaurus bestuurbare auto kun je zowel rijden als driften. Zijn gebruiksgemak wordt daarbij aangevuld met diverse rijrichtingen, lichtgevende rode ogen en een angstaanjagend gebrul.

Verpakkingsinhoud: de RC dinosaurus drift auto wordt geleverd inclusief een remote control, een oplaadbare batterij, een oplaadkabel en een instructieve handleiding.

Materiaal: de bestuurbare speelgoedauto is vervaardigd uit een combinatie van duurzaam kunststof, rubber en metaal en kan dan ook best wel tegen een stootje.

Aandrijving: de aandrijving gebeurt volledig elektrisch op een frequentie van 2,4 GHz waarbij een maximale snelheid tot 10km/h aan een maximale bedieningsafstand van 40 meter kan worden beoogd.

 

Nadelen:

Batterijen: houd er rekening mee dat je zelf nog op zoek moet naar 2 geschikte AA batterijen om de afstandsbediening te kunnen gebruiken.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Bestuurbare auto met accu

 

4. ForGoods – Afstandsbestuurbare Auto – RC Auto – Stunt Auto – Radiografisch Bestuurbare Auto

 

Op zoek naar een op afstand bestuurbare auto die zowel binnen- alsook buitenshuis gebruikt kan worden? Dan kunnen wij jou alvast aanraden om de ForGoods RC stunt auto eens even van naderbij onder de loep te nemen. Zo werd deze radiografisch bestuurbare auto met accu op een schaal 1:16 gemaakt wat resulteert in een totale afmeting van 39 x 23 x 9,5 cm en een gewicht van ongeveer 2,5 kg. 

Net zoals de meeste andere toppertjes binnen deze selectie, wordt ook dit exemplaar elektrisch aangedreven op een frequentie van 2,4 GHz waarbij een maximale snelheid van 20 km/h over een totale bedieningsafstand van wel 100 meter kan worden beoogd. Maar dat is nog lang niet alles want met de ForGoods kies je voor een multifunctionele stuntauto die – met behulp van de handcontroller – makkelijk van een platte bestuurbare racer tot een hoge off-roader kan worden omgetoverd.

Een blik op de online reviews toont meteen aan dat heel wat klanten overtuigd zijn van hun aankoop. Toch lijkt een enkele koper van mening dat de kwaliteit eerder kwetsbaar is terwijl een andere gebruiker opmerkt dat er geen handleiding werd meegeleverd.

 

Voordelen: 

Verpakkingsinhoud: de op afstand bestuurbare auto wordt geleverd inclusief een gamepad bediening, een horloge afstandsbediening, 2 afzonderlijke 7,4V 1400 mAh batterijen en een USB-oplaadkabel.

Multifunctioneel: tover de platte racer moeiteloos om in een hoge off-roader met behulp van de meegeleverde handcontroller.

Handig in gebruik: de radiografisch bestuurbare auto is geschikt voor binnen en buiten en werd vervaardigd uit duurzaam kunststof op een schaal van 1:16. Hij biedt daarbij een maximale snelheid van 20 km/h aan over een totale bedieningsafstand van 100 meter.

 

Nadelen:

Geen handleiding: volgens een enkele koper wordt geen handleiding meegeleverd op het moment van aankoop.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Radiografisch bestuurbare auto

 

5. RC Stunt Car – Hyper 4WD Twist – Radiografisch Bestuurbare Stunt Auto – Offroad

 

Voor de Hyper 4WD Twist stuntwagen van Chéroy is werkelijk niets te gek. Dankzij de 4 stevige universele wielen kan hij op eender welke ondergrond zijn mannetje staan. Wat denk je van een rondje 360º spinnen om vervolgens razendsnel door korte bochten te vlammen? Of wat dacht je van de transformatie van een platte racer naar een stoere robuuste hoge offroader? Aangevuld met een knap staaltje verlichting, diverse muziektracks en een het typische V8 geluid; geniet je van een heuse monstertruck tegen een zacht prijskaartje.

De uit kunststof vervaardigde bestuurbare auto werd op een schaal 1:16 gebouwd en kent bijgevolg een maximale afmeting van 32 x 18 x 12 cm in combinatie met een gewicht van 1,1 kg. Hij wordt daarbij elektrisch aangestuurd steunend op het principe van een bijzonder krachtige 3,7V Li-Ion batterij die makkelijk kan bediend worden met behulp van de meegeleverde afstandsbediening. Snelheden tot maximaal 30 km/h binnen een bereik van 20 meter zijn dan ook geen enkel probleem.

Een blik op de online reviews toont aan dat de meeste klanten duidelijk overtuigd zijn van de aangeboden kwaliteit. Slechts enkele kopers vinden de kwaliteit van de batterij matig en vinden het jammer dat er geen extra exemplaar werd meegeleverd.

 

Voordelen: 

Verpakkingsinhoud: de RC stuntwagen wordt geleverd inclusief een 3,7V Li-Ion batterij met een capaciteit van 1200mAh, een USB-oplaadkabel, een afstandsbediening, een sensor gestuurd horloge en een instructieve handleiding.

Materiaal: bij de productie van deze bestuurbare auto werd de focus voornamelijk gelegd op duurzaam en stevig ABS materiaal.

Gebruiksgemak: het gebruiksgemak wordt verder aangedikt met een knap staaltje verlichting, meerdere muziektracks en het typische kenmerkende V8 geluid.

 

Nadelen:

Geen batterij: de batterijen voor de afstandsbediening worden jammer genoeg niet aangeboden op het moment van aankoop.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Nikko bestuurbare auto

 

6. Nikko VelociTrax – Bestuurbare auto // Nikko Voor binnen & buiten 

 

De VelociTrax bestuurbare auto van Nikko werd vervaardigd uit duurzaam kunststof en kent een totale afmeting van 29 x 13 x 17,5 cm in combinatie met een aanvullend gewicht van 1,7 kg. De wagen wordt elektrisch aangestuurd en krijgt daarbij de hulp van een krachtige – overigens meegeleverde – oplaadbare 7,2V Ni-MH batterij waarbij een autonome gebruiksduur geleverd kan worden van 15 minuten. Dit gaat gepaard aan een snelheid van maximaal 14 km/h binnen een bedieningsafstand van 40 meter.

Je kunt deze bestuurbare auto makkelijk bedienen met behulp van de meegeleverde batterij die fungeert op een standaard 2,4GHz frequentie. Daarbij geniet je de mogelijkheid om – weliswaar op dezelfde frequentie – met wel 10 voertuigen tegelijk te racen. Kortom, een race met vrienden is geen enkel probleem voor de Nikko VelociTrax auto.

Hoewel heel wat klanten overtuigd zijn van zijn kunnen, lijkt een kleine minderheid van mening dat de kwaliteit beter had gekund. Zo zouden bepaalde onderdelen vrij snel stuk gaan en vindt één koper zelfs dat de wagen te snel rijdt.

 

Voordelen: 

Doelgroep: deze bestuurbare auto van Nikko is bedoeld voor een leeftijdscategorie van 8 tot 16 jaar.

Bedieningsafstand: je geniet een ruime bedieningsafstand van maar liefst 40 meter waarbij maximale snelheden tot 14 km/h kunnen worden gehaald.

Voeding: de Nikko VelociTrax bestuurbare auto maakt gebruik van een bijzonder krachtige 7,2V Ni-MH batterij die – indien helemaal opgeladen – een autonome gebruiksduur van wel 15 minuten garandeert.

 

Nadelen:

Kwetsbaar: enkele klanten zijn van mening dat bepaalde onderdelen vrij snel stuk gaan en waardoor het geheel aan kwaliteit inboet.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Paw Patrol bestuurbare auto

 

7. Paw Patrol – Marshall – Brandweerwagen – 2,4 GHz – RC – Speelgoedvoertuig

 

De Paw Patrol bestuurbare auto blijkt – net zoals heel wat andere speelgoedauto’s – vervaardigd uit duurzaam kunststof en wordt gekenmerkt door een totale afmeting van 13,5 x 25,4 x 22,7 cm in combinatie met een gewicht van 0,7 kg. Dit maakt hem uitermate geschikt voor jonge kindjes binnen de leeftijdscategorie van ongeveer 3 tot 6 jaar oud.

De PAW Patrol RC brandweerauto van Marshall wordt eveneens elektrisch aangedreven op een frequentie van 2,4 GHz waarbij een maximale snelheid van 6 km/u kan worden beoogd binnen een maximale bedieningsafstand van wel 75 meter. Uiteraard dienen de batterijen hiervoor te worden opgeladen waarna ze makkelijk 120 minuten levensduur leveren.

Hoewel deze bestuurbare auto voor kinderen heel wat positieve kenmerken weet op te sommen, blijken de reviews eerder verdeeld. Voor sommigen is dit wel degelijk een topproduct gebleken terwijl anderen de kwetsbaarheid en de matige kwaliteit aanhalen als negatieve factoren.

 

Voordelen: 

Verpakkingsinhoud: de RC brandweerauto van Marshall wordt geleverd inclusief een pup pad controller en een instructieve handleiding. 

Aandrijving: de aandrijving gebeurt 100% elektrisch op een frequentie van 2,4 GHz.

Snelheid: deze unieke speelgoedauto van het bekende merk Paw Patrol kan zonder problemen een snelheid van 6 km/h bereiken wat hem geschikt maakt voor kindjes vanaf 3 jaar.

 

Nadelen:

Geen batterijen: houd er rekening mee dat je zelf nog op zoek moet naar AAA batterijen om zowel het voertuig als de controller te kunnen gebruiken.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Bestuurbare auto 100 km per uur

 

8. Team Corally – Triton XP 2-3s ready (full metal geared) 100km/h 1/10 schaal RTR 

 

We sluiten het rijtje af met de Triton XP van Team Corally die gebouwd werd op een schaal van 1:10 en daarbij vervaardigd is uit een combinatie van duurzame materialen gaande van kunststof en rubber tot stevig metaal. Deze unieke monstertruck wordt daarbij – hoe kan het ook anders – volledig elektrisch aangestuurd waarbij hij moeiteloos snelheden tot maar liefst 100 km/h haalt en dit binnen een bedieningsafstand van maar liefst 300 meter.

Bovendien is deze bestuurbare auto van 100 km per uur makkelijk te bedienen dankzij de meegeleverde afstandsbediening die – eveneens – functioneert op een standaard frequentie van 2,4 GHz. Eenmaal de batterij volledig is opgeladen en je min of meer weet hoe de bediening in z’n werk gaat, kun je in amper 2 tot 3 seconden een unieke topsnelheid behalen.

Hoewel deze bestuurbare auto het geschikte geschenk lijkt voor jong en oud, werden er tot op de dag van vandaag nog geen reacties geplaatst. Dat het niet meteen een aanbieding betreft, zou mogelijks een domper op de feestvreugde kunnen betekenen.

 

Voordelen: 

Doelgroep: deze bestuurbare auto blijkt geschikt voor een ruime leeftijdscategorie van 6 tot 99 jaar.

Materiaal: deze prachtige monstertruck werd vervaardigd uit een combinatie van kunststof, metaal en rubber.

Snelheid: bij correct gebruik kan hij zonder problemen een topsnelheid van maar liefst 100 km/h bereiken in amper 2 à 3 seconden. 

Bediening: de meegeleverde afstandsbediening functioneert op een standaard 2,4GHz frequentie en garandeert een ruime bedieningsafstand tot 300 meter.

 

Nadelen:

Geen lader: heb je enige interesse, besef dan wel dat er bij aankoop geen lader noch accu worden meegeleverd.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Bestuurbare auto’s Koopgids

 

Is je kind binnenkort jarig en ben je op zoek naar een origineel en bijzonder geschenk? Dan staat de bestuurbare auto vast en zeker op je lijstje. Hoewel de meeste exemplaren elektrisch worden aangedreven, kunnen er heel wat verschillen genoteerd worden op het gebied van design, formaat, snelheid, frequentie en mogelijkheden wat de zoektocht niet altijd makkelijk maakt. Bekijk daarom alvast even de onderstaande koopgids alvorens de verschillende RC voertuigen – en eventuele aanbiedingen – met elkaar te vergelijken.

Wat is een RC voertuig?

Een RC auto is een bestuurbare auto die – met behulp van een afstandsbediening of bijbehorende controller – eenvoudig vanop afstand te besturen valt. Afhankelijk van het type RC auto en de bijkomende mogelijkheden, kan de aandrijving – naast elektrisch – eveneens op benzine of nitro gebeuren rekening houdend met een frequentie van 27 of 40 MHz. 

 

De aandrijving en de frequentie

Ben je voor het idee gewonnen en besluit je op zoek te gaan naar een unieke RC auto, dan kan het ruime assortiment behoorlijk overweldigend zijn. Het is daarom een goede aanbeveling om je te focussen op bepaalde kenmerkende eigenschappen zoals de aandrijving en de frequentie. Zo worden de meeste RC voertuigen elektrisch aangedreven, gebruik makend van een krachtige oplaadbare Lipo / NiMh accu. Let wel; niet elke RC auto wordt steevast geleverd inclusief oplaadbare accu en bijbehorend laadstation wat in sommige gevallen een extra meerkost betekent.

Hoewel de meeste bestuurbare auto’s geheel elektrisch worden aangedreven, bestaat tegenwoordig ook de mogelijkheid om te kiezen voor een exemplaar op nitro of benzine. Let wel; dergelijke RC voertuigen gaan vaker gepaard met een hoger prijskaartje en zijn minder geschikt voor jonge kindjes.

Wees daarnaast eveneens alert inzake de gebruikte frequentie, zeker wanneer je meerdere bestuurbare auto’s tegelijk wenst te bedienen. Wanneer je bijvoorbeeld 2 verschillende RC auto’s gelijktijdig wilt kunnen inschakelen dan is het aangewezen om met 2 verschillende frequenties te werken. De meest voorkomende frequenties binnen dit segment zijn 27 en 40 MHz. 

 

De maximale snelheid van de RC auto

Een andere belangrijke pijler – althans voor heel wat kopers – in de aankoop van een bestuurbare auto, is zijn maximale snelheid. Deze wordt steevast uitgedrukt in km/h en kan – afhankelijk van het voertuig – variëren van ongeveer 5 tot maar liefst 50 of zelfs 100 km/h. Het hoeft niet te verwonderen dat de topsnelheid in rechtevenredig verband staat met zijn prijskaartje, de doelgroep en het gebruiksgemak. Ben je op zoek naar een bestuurbare auto voor je 3 jarige kleuter, dan hoeft het niet meteen een exemplaar aan 50 km/h te zijn.

 

Doelgroep en gebruiksgemak

Niet geheel onbelangrijk is om – bij het maken van een weldoordachte keuze – eveneens aandachtig te zijn voor de doelgroep en het gebruiksgemak dat je eraan wilt toekennen. Is de RC auto bedoeld voor hele jonge kindjes vanaf 3 jaar of ben je echt specifiek op zoek naar een geschikt model voor een echte tiener? Het spreekt voor zich dat de kenmerkende eigenschappen van de bestuurbare wagen in kwestie nauw samen zullen hangen met de leeftijd en doelgroep van de “bestuurder”.

Zo zullen bestuurbare auto’s voor jonge kindjes niet alleen gekenmerkt worden door een lage snelheidsmeting maar tevens ook geschikt zijn voor gebruik buitenshuis. Oudere kinderen en/ of tieners kunnen dan weer kiezen uit een brede waaier aan verschillende RC auto’s voor binnen én/ of buiten die – afhankelijk van het type – zelfs transformeerbaar zijn en bijgevolg geschikt voor meerdere types ondergronden.

Extra kenmerken en bijzonderheden in relatie tot de uiteindelijke prijs

Tot slot willen we het nog even kort hebben over kenmerkende bijkomstigheden en extra’s die – al dan niet – een meerwaarde zouden kunnen betekenen. Zo is het mogelijk om te kiezen voor een uitgebalanceerde bestuurbare auto die – met één eenvoudige druk op de knop – kan worden omgetoverd van een platte racer tot een extra hoge offroader. Dergelijke types RC auto’s blijken niet alleen geschikt voor binnen en buiten maar tevens ook ideaal voor eender welke ondergrond.

Mag het nog allemaal wat meer? Kies dan voor een bestuurbare auto die niet alleen ter land maar ook te water perfect naar behoren functioneert. Het lijstje wordt verder aangevuld met diverse mogelijkheden inzake design, oplaadtijd versus uiteindelijke gebruiksduur en de maximale bedieningsafstand. Zo zal een wagen met een bedieningsafstand van 45 meter een ruimer bereik garanderen dan een gelijkaardig model met een bedieningsafstand van maximaal 10 meter.

Uiteraard zal dit alles ook een invloed hebben op het uiteindelijke prijskaartje. Zo kan de prijs naargelang de extra’s en bijkomende kenmerken, makkelijk variëren van ongeveer 12 à 15 euro tot maar liefst 4000 euro voor een supersonische dumptruck met hydraulisch kipsysteem. Kortom, je kunt het zo gek niet bedenken of het bestaat.

 

 

 

Veelgestelde vragen

 

Q1: Hoe maak je een bestuurbare auto?

Heb je de knoop doorgehakt en besluit je op zoek te gaan naar een geschikte en duurzame bestuurbare auto? Dan zul je al gauw vaststellen dat de meeste exemplaren gemonteerd geleverd worden. Vaak dien je enkel noch de batterij te installeren en een connectie te maken met de meegeleverde afstandsbediening. In slechts beperkte gevallen, wordt het geheel als een – al dan niet beperkt – bouwpakket aangeboden zoals de Traxxas Land Rover Defender uit de bovenstaande productbeschrijving.

Indien je eigenhandig een bestuurbare auto in elkaar wenst te knutselen – wat best wel aan te raden is voor de praktische doe-het-zelver – dan kan dat natuurlijk ook. Online – met name op YouTube – kun je heel wat filmpjes en handleidingen raadplegen waarin duidelijk en stap voor stap wordt uitgelegd hoe je een RC auto in elkaar knutselt. 

Q2: Welke oplaadbare batterijen zijn geschikt voor een bestuurbare auto?

Ben je voor het idee gewonnen en besluit je je kind te verrassen met een degelijke bestuurbare auto? Dan is het uiteraard aangewezen om op de hoogte te zijn van alle mogelijkheden en inwendige structuren. Zo zullen alle elektro RC voertuigen gebruik maken van krachtige oplaadbare accu’s; meer specifiek de zogenaamde Lipo / NiMh accu’s.

Let wel; niet elke bestuurbare auto wordt standaard aangeboden met een bijbehorende accu en/ of oplader. In sommige gevallen dien je deze bijkomende benodigdheden nog apart aan te kopen wat een jammerlijke extra meerkost betekent.

 

 

 

Laat een reactie achter

0 COMMENTAIRES