5 beste drumstellen voor kinderen Test Van 2022

Laatste update: 06.10.22

 

Beste drumstellen voor kinderen – Vergelijkingstest & Koopgids

 

Wanneer je kind muzikaal is aangelegd, zal een drumstel speciaal voor kids het ideale geschenk zijn om zijn/haar vaardigheden te oefenen. Omdat er een heel ruim aanbod op de markt is, hebben we alvast 3 toppertjes voor jou uitgezocht om eens de voor- en nadelen te bekijken. Zo zul je al gauw merken dat je met de Eddy Toys elektronische drumset een uitstekende keuze maakt. Het pakket bevat alle attributen die bij een drumstel horen zodat je kind meteen van start kan gaan. Daarnaast blijkt het Bontempi Drumstel Met Tutor gekenmerkt door maar liefst 14 opgenomen nummers en 6 leerniveaus en bijgevolg een meer dan waardig alternatief. 

 

 

Vergelijkingstabel

 

Sterkte
Zwakte
Conclusie
Offerte

 

 

5 beste drumstellen voor kinderen (Reviews) van 2022

 

Ben je op zoek naar een drumstel voor kinderen om je tiener een sublieme verrassing te bezorgen? Of gaat je voorkeur uit naar een speelgoed kinderdrumstel voor 5-jarigen zodat je kleintje zijn motorische en ritmische vaardigheden kan verbeteren? We vroegen de hulp en het advies van enkele drumleraars om deze lijst met topproducten samen te stellen. Neem even rustig de tijd om alles te bekijken alvorens je er het beste drumstel voor kinderen uitkiest dat aan al jouw wensen voldoet.

 

1. Eddy Toys elektronische drumset – met koptelefoon – 53cm

 

Met de Eddy Toys elektronische kinderdrumset haal je een tof instrument in huis waarop je kind heerlijk tekeer kan gaan zonder dat hij/zij anderen zal storen. Hij wordt immers geleverd met een handige koptelefoon waardoor je spruit geluidloos kan oefenen terwijl jij bijvoorbeeld tv kijkt.

Daarnaast krijg je er tevens een aangepast krukje, voetpedaal en drumstokken bij zodat je kind over een volledige uitrusting beschikt om van start te gaan. Doordat de drumset voorzien is van speciale lichteffecten die op het ritme meebewegen, kan hij/zij meteen een indrukwekkende show opvoeren. 

Het coole blauwe drumstel uit kunststof is geschikt voor kinderen vanaf 8 jaar en kent een hoogte van 53 cm met een licht gewicht van 2,1 kg waardoor je hem gemakkelijk kunt verplaatsen. Hij werkt op 3 AA-batterijen die apart moeten worden aangekocht. Er werden voor deze uitvoering nog geen reviews geplaatst.

 

Voordelen: 

Gebruiksvriendelijk: door de handige koptelefoon kan je kind oefenen zonder andere huisgenoten te storen.

Formaat: het drumstel heeft een hoogte van 53 cm en weegt slechts 2,1 kg waardoor je hem vlot kunt verplaatsen.

Verpakking: de set bestaat uit een drumstel, voetpedaal, koptelefoon, drumstokken en een krukje zodat je meteen alles in huis hebt.

Lichteffect: de ritmisch meebewegende lichteffecten zorgen ervoor dat je kind een heuse show kan opvoeren.

 

Nadelen: 

Leeftijd: hoewel de aanbevolen minimumleeftijd 8 jaar is, lijkt dit vrij kleine drumstel meer geschikt voor 6-jarigen.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

2. Bontempi Drumstel Met Tutor 8-delig – kunststof en metaal

 

Bontempi wordt door velen als het beste merk beschouwd voor allerhande speelgoedinstrumenten die je kind een goede basis bieden voor het echte werk later. We merken dan ook in de reviews dat dit drumstel een uitstekende beoordeling kreeg met het maximale aantal sterren. 

Doordat hij voorzien is van een tutor functie met 6 leerniveaus, kan je kind al meteen enkele combinaties aanleren zonder dat er muziekles moet worden gevolgd. Deze handige functie wordt nog extra bekrachtigd door de 14 vooraf opgenomen nummers waarop je kind al vlug zal kunnen mee drummen.

Deze set bestaat uit 1 bass- en 2 side drums, een bekken, voetpedaal, drumstokken en een krukje zodat hij/zij meteen kan beginnen. Daarnaast is dit prachtige geheel vervaardigd uit kunststof en metaal en kent een afmeting van 68 x 50 x 50 cm waardoor hij geschikt is voor kinderen van 8 à 10 jaar.

 

Voordelen: 

Tutor functie: dankzij de handige tutor functie met 6 leerniveaus en de 14 geprogrammeerde nummers kan je kind thuis al bepaalde combinaties beginnen aanleren.

Leeftijdsgroep: dit drumstel voor kinderen is ideaal om 10 jarigen samen met hun broers, zussen of vriendjes een groepje te laten vormen.

Verpakking: deze complete set omvat 2 side drums, 1 bass drum en het bijbehorende bekken. Daarnaast krijg je er ook nog drumstokken, een kruk, voetpedaal en 2 AA-batterijen bij.

Formaat: hij meet 68 x 50 x 50 cm waardoor je hem gemakkelijk in bijna elke ruimte kunt plaatsen.

 

Nadelen: 

Zonder koptelefoon: doordat deze drumset niet over een koptelefoon beschikt, kan er niet geluidloos worden gedrumd.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

3. Bontempi Drumstel Met Microfoon Baby Drum 30,5 Cm

 

Het Bontempi drumstel voor kinderen vanaf 3 jaar blijkt het populairste instrument te zijn om jonge kinderen hun motorische vaardigheden te laten ontwikkelen. Hij is niet alleen superleuk om geluiden te maken, maar je kleintje leert tevens dat bepaalde handelingen specifieke klanken zullen voortbrengen.

Deze leerfunctie wordt nog iets meer versterkt doordat dit drumstel tevens over speciale lichteffecten beschikt om je kind ook visueel te stimuleren. Doordat het instrument voorzien is van een eenvoudig maar leuk keyboard en coole microfoon, kan je kleintje met de 5 vooraf opgenomen liedjes meezingen terwijl hij/zij muziek maakt.

Het oranjekleurig kunststof drumstel meet 24 x 30,5 x 18 cm waardoor hij een vrij compact formaat kent om hem gemakkelijk te kunnen opbergen of meenemen wanneer hij/zij bij opa en oma gaat spelen. Hij werkt op 3 AA-batterijen die apart moeten worden aangekocht. We konden voor dit vrij recente exemplaar nog geen reviews vinden.

 

Voordelen: 

Motoriek: door de speciale lichteffecten en het geluid wordt de oog-hand coördinatie op een speelse manier verder ontwikkeld.

Speelplezier: hij is voorzien van een leuke microfoon en eenvoudig keyboard met 5 geprogrammeerde liedjes zodat je kleintje naar hartenlust kan meezingen.

Afmetingen: dit drumstel voor baby’s meet slechts 24 x 30,5 x 18 cm waardoor je hem vlot kunt meenemen.

Materiaal: deze uitvoering is volledig uit kunststof vervaardigd en werd met vrolijke kleuren afgewerkt.

 

Nadelen: 

Het prijskaartje: hoewel dit mini drumstel in de laagste prijsklasse valt, zal hij toch niet door iedereen kunnen worden aangekocht. 

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

4. Paw Patrol Drumstel – met bongotrommels, drum, drumstokken en kruk

 

Het coole Paw Patrol drumstel is geïnspireerd op de gelijknamige tv-serie waarin schattige hondjes de hoofdrol spelen en allerlei spannende avonturen beleven. Dit drumstel is geschikt voor kinderen vanaf 4 jaar tot de leeftijd van ongeveer 8 jaar om alleen of samen met vriendjes een groepje te vormen en leuke tunes te maken.

Doordat dit een complete set is bestaande uit 2 bongotrommels, het bekken, een drum met voetpedaal, drumstokken en een handig krukje kan je kleintje gelijk aan zijn/haar drumsessie beginnen. Deze uitvoering is volledig vervaardigd uit blauwe kunststof en kreeg het Europese CE label dat aangeeft dat hij veilig is voor kinderen.

Hij kent een totale afmeting van 85 x 85 cm en weegt slechts 2 kg waardoor je hem vlot kunt verplaatsen wanneer je bijvoorbeeld moet poetsen. Er werden voor dit product nog geen reviews geplaatst.

 

Voordelen: 

Gebruiksgemak: je hebt voor dit instrument geen batterijen of andere voeding nodig waardoor je de drumset overal kunt plaatsen.

Leeftijdscategorie: het Paw Patrol drumstel kan reeds worden gebruikt vanaf ongeveer 4 jaar tot je kind 8 jaar oud is.

Set: het pakket bestaat uit een drum met voetpedaal, 2 bongotrommels met bijhorend bekken, drumstokken en een handig krukje.

Formaat: hij heeft een afmeting van 85 x 85 cm en dankzij zijn lichte gewicht van 2 kg kun je hem vlot verplaatsen.

 

Nadelen: 

De prijs: we merken dat dit instrument in de duurste prijsklasse valt waardoor hij niet voor iedereen toegankelijk is.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

5. Ribbit-tat-tat – met drumstokjes- voor kinderen vanaf 2 jaar

 

Het Ribbit-tat-tat drumstel is momenteel in de aanbieding en kreeg een goedkope prijs waardoor hij iets beter toegankelijk is. Dit knappe drumstel is geschikt voor kinderen vanaf 2 jaar om hun muzikale vaardigheden te ontwikkelen en de oog-hand coördinatie te verbeteren.

Doordat hij voorzien is van een microfoon, voice-wisselaar en interactieve spelletjes, kan je kind naar hartenlust improviseren om zelf vrolijke liedjes te bedenken die hij/zij uit volle borst kan meezingen. Deze leuke features worden nog extra versterkt door de voorgeprogrammeerde rock-, pop- en elektro melodieën en het vrolijke kikkerkoor die een handige basis vormen om op mee te trommelen.

Daarnaast kreeg dit kunststof drumstel met drumstokjes het kindvriendelijk CE label zodat je zeker weet dat je kleintje veilig kan spelen. De benodigde 4 AA-batterijen worden in de verpakking meegeleverd. Er werden voor dit vrij recente instrument nog geen reviews geplaatst.

 

Voordelen: 

Gebruiksvriendelijk: deze kikkerdrum beschikt over een microfoon en voice-wisselaar zodat je kind zelf leuke muziek kan maken.

Ontwikkeling: door de interactieve spelletjes zal je kleintje volop aan een betere motoriek werken waardoor hij/zij zich sneller gaat ontwikkelen.

Leeftijd: hij is geschikt vanaf de leeftijd van 2 jaar tot je kind ongeveer 6 jaar oud is.

Tunes: het drumstel is voorzien van voorgeprogrammeerde tunes zodat je kunt kiezen uit pop-, elektro- of rockmuziek. Je kunt tevens opteren om het kikkerkoor te laten kwaken.

 

Nadelen: 

Het prijskaartje: we merken dat dit type speelgoed voor kinderen vrij prijzig is waardoor mensen met een klein budget hier minder toegang tot hebben.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Drumstellen voor kinderen Koopgids

 

Als je kind voortdurend op allerlei voorwerpen zit te trommelen en een heel ritmisch gevoel heeft, kan het een goede aanbeveling zijn om in een drumstel voor kinderen te investeren. Maar welke types bestaan er zoal? En vanaf welke leeftijd kan zo’n drumstel worden gebruikt? Neem even rustig de tijd om alle mogelijkheden te bekijken en de verschillende testen te vergelijken alvorens je een keuze maakt. Laat daarbij de interessante aanbiedingen niet zomaar aan je neus voorbijgaan.

Kies je voor een trommel of een drumstel

Zoals je zeker wel al zult gemerkt hebben, bestaan er verschillende mogelijkheden om je kind van een leuk instrument te voorzien. Voor je een keuze maakt, dien je jezelf eerst de vraag te stellen wat je kind precies nodig heeft. Wil hij/zij echt leren drummen op een drumstel of wil je spruit gewoon liever trommelen? Een drumstel is namelijk veel uitgebreider en biedt meer mogelijkheden dan een gewone trommel.

Drum-apparatuur bestaat uit verschillende onderdelen die telkens andere klanken voortbrengen. Bovendien heb je voor een drumstel allerlei accessoires nodig om de beste geluiden te kunnen produceren. We denken dan bijvoorbeeld aan drumstokken, een voetpedaal, krukje en eventueel een koptelefoon. Daarnaast heb je nog de mogelijkheid om te kiezen tussen een traditioneel- en elektronisch drumstel waarvan dit laatste veel zachtere geluiden maakt zodat de buren niet telkens aan de deur komen kloppen.

 

De leeftijdsgroepen

Voor de kleinsten onder ons zijn er diverse drumsetjes met elektronische hulpmiddelen om de motorische ontwikkeling van je kleintje te stimuleren. Met de hulp van lichteffecten en klanken die moeten worden nagespeeld, zal de oog-handcoördinatie verbeteren en tevens leert je kindje om goed te luisteren zodat hij/zij de melodie kan naspelen. 

Een kinderdrumstel wordt aanbevolen voor kinderen tussen 3 en 10 jaar en er zijn zeker voldoende exemplaren te vinden die geschikt zijn om tot die maximum leeftijd goed te kunnen oefenen. Echter, als je zoon of dochter bijvoorbeeld op 9-jarige leeftijd echt wil leren drummen, kun je beter meteen een starterdrumstel aanschaffen waarop hij/zij toch een aantal jaren kan spelen.

Wanneer je de voorkeur hebt voor een echt drumstel, moet je rekening houden met de leeftijdsgroep waartoe je kind op dat moment behoort. Een drumstel is nu eenmaal een instrument dat fysiek een zware inspanning vraagt om goed te kunnen bespelen waardoor je kind een comfortabele houding moet kunnen aannemen om het beste van zichzelf te geven. Naarmate je kind ouder wordt en verder evolueert, zul je misschien wel moeten overstappen naar een duurdere versie met nog meer mogelijkheden.

Het gebruikte materiaal en het geluid

De meeste speelgoed kinderdrumstellen zijn vervaardigd uit kunststof en dragen het Europese CE label om aan te geven dat ze geen gevaarlijke stoffen en/of onderdelen bevatten zodat je kind er zonder probleem veilig mee kan spelen. Wanneer je evenwel voor een echt starterdrumstel gaat, zul je merken dat er qua drumpads verschillende materiaalmogelijkheden zijn.

De mesh drumpads lijken heel erg op de traditionele drums en ze voelen ook vrij natuurlijk aan waardoor dit de perfecte keuze is wanneer je kind laat merken dat hij/zij later voor de akoestische drum zou gaan. Bij een drumstel met dergelijke drumpads zul je het tikkend geluid van de drumstokken op de mesh minder horen, maar deze uitvoeringen zijn dan vaak wel iets duurder. De rubberen drumpads zijn bij de meeste drumstellen kleiner dan de mesh uitvoeringen en bovendien zijn deze drumsets een pak budgetvriendelijker.

Daarnaast maakt een drumstel ontegensprekelijk veel lawaai en om klachten van de buren te vermijden, kun je eventueel dempmatten aanschaffen om het geluid wat te verminderen. Deze kunnen gewoon over de drums worden getrokken en er ook even snel en gemakkelijk terug worden afgehaald om met een gewoon volume te drummen. 

 

 

 

Laat een reactie achter

0 COMMENTAIRES