6 beste kinderbedden Test Van 2023

Laatste update: 23.09.23

 

Beste kinderbedden – Vergelijkingstest & Koopgids

 

Als je kleintje zijn/haar babybed ontgroeid is, wordt het tijd om naar een heus kinderbed op zoek te gaan. Om je te helpen bij je keuze hebben we alvast 3 toppertjes voor jou uitgezocht met hun bijhorende voor- en nadelen. Zo zul je merken dat je met het Stapelbed met bureau en bergruimte coco een mooi en degelijk exemplaar in huis haalt. Hij wordt gekenmerkt door de 2 slaapplaatsen en extra bergruimte waarin je kind alle spulletjes netjes kan opbergen. Daarnaast blijkt het vidaXL Kinder race auto bed met beschermende zij-rails een prima optie te zijn om je kleintje veilig te laten slapen.

 

 

Vergelijkingstabel

 

Sterkte
Zwakte
Conclusie
Offerte

 

 

6 beste kinderbedden (Reviews) van 2023

 

Welk kind droomt nu niet van een kinderbed met glijbaan zodat hij/zij ’s morgens vrolijk uit bed kan glijden? Ben je op zoek naar een kinderbed uit rotan om de meisjeskamer een romantische touch te geven? Of gaat je voorkeur misschien uit naar een stoer kinderbed uit steigerhout? We vroegen de hulp en het advies van ervaren verkopers om deze lijst met topproducten samen te stellen. Neem even rustig de tijd om alles te bekijken alvorens je er het beste kinderbed uitkiest en ga ook even langs de outletstore waar je soms een leuke aanbieding kunt vinden.

 

1. Stapelbed met bureau en bergruimte coco – voor matrassen van 90 x 200 cm

 

De Beddenkoning wordt door velen als het beste merk voor allerlei soorten bedden en toebehoren beschouwd. Dit supermooie kinderbed met bureau is in 2 afmetingen te verkrijgen, namelijk 205 x 256 cm en 95 x 307 cm, waardoor je er zeker eentje kunt vinden die in jouw kinderkamer past.

Het functionele meisjes kinderbed beschikt over voldoende opbergruimte zodat je kind al haar kleertjes netjes in de hangkast en lades kan bewaren. Daarnaast werd deze hoogslaper tevens voorzien van een extra logeerbed waardoor er gemakkelijk een vriendinnetje kan blijven slapen.

Doordat er voor deze uitvoering zeer degelijk MDF werd gebruikt, is het bed vrij solide en zal hij gedurende lange tijd kunnen worden gebruikt. Dit kinderbed is geschikt voor een matras van 90 x 200 cm en wordt geleverd met een bijbehorende lattenbodem. In de reviews merken we dat deze uitvoering de maximale score kreeg van 5 sterren voor zijn hoogwaardige kwaliteit en functionaliteit.

 

Voordelen: 

Multifunctioneel: met dit kinderbed heb je geen extra kasten of bureel meer nodig omdat alles onder de hoogslaper aanwezig is.

Formaat: hij wordt aangeboden in de afmetingen 205 x 256 cm en 95 x 307 cm en blijkt geschikt voor matrassen van 90 x 200 cm.

Opbergruimte: dit typische meisjes kinderbed wordt gekenmerkt door de bureau, hangkast en diverse lades zodat je dochter alle kleertjes netjes kan opbergen.

Logeerbed: de uitvoering met een formaat van 205 x 256 cm werd voorzien van een extra bed waardoor er altijd iemand kan blijven logeren.

 

Nadelen: 

Het prijskaartje: we merken dat dit exemplaar vrij duur is waardoor hij niet voor iedereen toegankelijk is.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

2. vidaXL Kinder race auto bed 90×200 cm – vanaf 4 jaar

 

 

Het stoere kinderbed van vidaXL wordt getypeerd door zijn raceauto design waardoor hij de gedroomde slaapplek voor je zoon of dochter is. Hij wordt aangeboden in het rood of blauw zodat je het bed perfect op het interieur van de kinderkamer kunt afstemmen.

Deze uitvoering kent een totale afmeting van 225 x 94 x 38 cm en werd vervaardigd uit degelijk MDF-materiaal waardoor hij heel stevig is. Doordat beide zijkanten voldoende verhoogd zijn, kun je je kind vanaf de leeftijd van ongeveer 4 jaar veilig in het bed laten slapen zonder dat hij/zij eruit zal vallen.

Aan het pakket wordt een duidelijke montage instructie toegevoegd zodat je het bed vrij snel en eenvoudig in elkaar kunt steken en je kind er quasi onmiddellijk in kan slapen. Deze knappe uitvoering met meegeleverde lattenbodem is geschikt voor een matras met een afmeting van 90 x 200 cm die apart moet worden aangekocht. In de reviews zien we dat de meeste klanten heel tevreden zijn over hun aankoop, maar sommigen merken op dat de matrasbodem niet zo stevig is.

 

Voordelen: 

Design: het stoere bed lijkt op een raceauto waardoor je zoon of dochter zich een echte rallypiloot waant. Hij is te verkrijgen in het rood of blauw.

Formaat: dit kinderbed is geschikt voor een matras van 90x 200 cm en kent een totale afmeting van 225 x 94 x 38 cm.

Veilig: dankzij de verhoogde bedranden kan je kindje omtrent de leeftijd van 4 jaar veilig in dit bed slapen.

Materiaal: de robuuste constructie werd vervaardigd uit MDF en kan vrij snel en eenvoudig worden gemonteerd.

 

Nadelen: 

Kwaliteit: enkele klanten maken de opmerking dat de lattenbodem niet zo stevig is en enkel geschikt blijkt voor kleine kinderen tot 10 jaar.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

3. Reke Milene Peuterbed – 140x70cm – incl lattenbodem kinderbed

 

Het Reke Milene kinderbed kent de laagste prijs in onze lijst met topproducten waardoor het voor iedereen goed toegankelijk is. Daarnaast is deze uitvoering tevens het populairste kinderbed om kleine kinderen de overstap naar een volwaardig groot bed te laten maken.

Dit witte kinderbed wordt namelijk gekenmerkt door zijn opstaande rand met spijlen die voorzien is van een ruime doorgang zodat je kind veilig ligt, maar toch zelf in/uit het bed kan klimmen. Door zijn afmeting van 145 x 73 x 53 cm, is het bed geschikt voor een matras van 140 x 70 cm die apart moet worden aangekocht.

Verder wordt dit houten kinderbed geleverd in een montagepakket met een stevige lattenbodem, hoofd- en voetenbord, beveiligingsrand en het nodige montagemateriaal zodat je het bed snel en gemakkelijk in elkaar kunt steken. In de reviews merken we dat de klanten het niet eens zijn over de kwaliteit van dit product.

 

Voordelen: 

Gebruiksvoordeel: dit peuterbed is een ideale uitvoering om de overgang naar een gewoon kinderbed voor te bereiden.

Materiaal: het handige bed is vervaardigd uit duurzaam hout en wordt geleverd met een stevige lattenbodem. Alle benodigde montagematerialen zijn in het pakket aanwezig. 

Veiligheid: door de opstaande rand met spijlen zal je kindje niet uit het bed vallen. Er is tevens een ruime opening voorzien zodat hij/zij zelfstandig in/uit het bedje kan kruipen.

Formaat: deze uitvoering meet 145 x 73 x 53 cm waardoor hij geschikt is voor een matras van 140 x 70 cm.

 

Nadelen: 

Kwaliteit: we merken dat niet iedereen tevreden is over dit product en dan heeft men het vooral over beschadigingen bij levering.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

4. Bedhuisje(H2) 90 x 200 cm, met barrière incl. rolbodem

 

Het stijlvolle kinderbed in de vorm van een huisje kan zowel voor jongens als meisjes worden gebruikt. Dit witte bed wordt gekenmerkt door het puntvormige dak en de handige zijpanelen met spijlen zodat je kind niet uit het bed kan rollen.

Door de voorziene ruime doorgang zal je kleintje zich meteen een grote jongen/meisje voelen, want hij/zij kan volledig zelfstandig in/uit het bed komen. Eens je kind wat groter is, kun je de zijwanden gemakkelijk weghalen waarna je het bed als volwaardig eenpersoonsbed verder kunt blijven gebruiken. Bovendien kan het kinderbed met lades worden uitgebreid, maar deze moeten apart worden aangekocht.

Zijn gebruiksvoordeel wordt nog versterkt door zijn handige formaat van 90 x 200 cm zodat je meteen een gewone eenpersoonsmatras kunt aanschaffen. Er worden een oprolbare lattenbodem en de nodige montagematerialen in het pakket meegeleverd waardoor je het bed meteen kunt installeren. In de reviews zien we dat de klanten tevreden zijn over de prijs-kwaliteitverhouding van dit product.

 

Voordelen: 

Ontwerp: het kinderbed heeft de vorm van een huis met een puntdak waardoor je deze uitvoering als een soort hemelbed kunt gebruiken.

Zijranden: de veilige zijranden met spijlen zijn voorzien van een opening zodat je kindje er zelf in/uit kan klimmen. Deze randen kunnen na verloop van tijd gewoon worden weggenomen waardoor je een gewoon eenpersoonsbed bekomt.

Formaat: door zijn standaard formaat van 90 X 200 cm kunt je meteen een degelijke eenpersoonsmatras uitkiezen.

Materiaal: deze uitvoering is vervaardigd uit stevig hout dat met een witte coating werd afgewerkt zodat hij in elke kinderkamer past. 

 

Nadelen: 

Levering: hoewel we dit niet echt als een nadeel kunnen beschouwen, merkt één klant op dat het pakket gewoon aan de voordeur werd achtergelaten.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

5. Juniorbed – Tipi met bedbodem 70 x 140 cm – steigerhout

 

Dit kinderbed in de vorm van een tipi valt in de goedkope prijsklasse van ons assortiment waardoor hij in bijna elk budget past. Deze variant is vervaardigd uit stevig steigerhout en kan in 5 verschillende kleuren worden aangekocht zodat je zoon of dochter zeker zijn/haar favoriete bed kan uitkiezen.

Het stoere kinderbed kent een totale afmeting van 148 x 76 x 140 cm en is geschikt voor matrassen die 140 x 70 cm meten. Het bed heeft geen verhoogde randen waardoor je kind er gemakkelijk kan uitrollen, maar doordat hij slechts 4 cm van de vloer staat zal je kleintje zich niet bezeren.

Deze uitvoering wordt geleverd als een bouwpakket dat heel gemakkelijk kan worden gemonteerd. Je krijgt er trouwens een bedbodem bij zodat je kleintje er quasi meteen in kan slapen. In de reviews merken we dat dit product een uitstekende beoordeling kreeg van 5 sterren.

 

Voordelen: 

Design: het kinderbed lijkt op een tipi en kan in 5 verschillende kleuren worden aangekocht zodat je zeker een geschikt exemplaar kunt vinden.

Formaat: hij meet 148 x 76 x 140 cm waardoor dit bed voor een perfecte overgang naar een gewoon kinderbed zorgt. 

Materiaal: deze uitvoering uit steigerhout kent een bijzonder stevige constructie en staat vrij stabiel zodat het best wel tegen een stootje kan.

Gebruiksgemak: dankzij de lage instaphoogte van 4 cm kan je kleintje gemakkelijk alleen in/uit het bed kruipen.

 

Nadelen: 

Geen beschermingsranden: doordat dit bed geen opstaande randen heeft, bestaat de kans dat je kindje eruit rolt.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

6. Cabino Bedbank Barcelona – bedlade & lattenbodem (90 x 200 cm)

 

Het kinderbed van Cabino is een bijzonder mooie en handige aanwinst om in een meisjeskamer te gebruiken. Hij is vervaardigd uit hout met een witte coating en werd afgewerkt met romantische vormen en uitsparingen in de vorm van hartjes die elk meisje laten wegdromen.

Daarnaast werden zijn onmiskenbare idyllische kwaliteiten nog een tikkeltje versterkt door zijn bedbank-vorm waarop je kind gezellig met een vriendinnetje kan bijkletsen. In de handige grote lade onderaan kun je overigens het beddengoed, speelgoed of een matras leggen zodat de logé meteen een eigen slaapplek heeft.

Deze stijlvolle uitvoering kent een afmeting van 90 x 200 cm en is bijgevolg geschikt voor een eenpersoonsmatras met hetzelfde formaat. Dit bed wordt zonder bodem of matras geleverd waardoor deze apart moeten worden aangekocht. Er werden voor deze vrij recente toevoeging nog geen reviews geplaatst.

 

Voordelen: 

Stijl: dit knappe kinderbed kreeg romantische vormen en uitsparingen met hartjes waardoor hij perfect in een meisjeskamer past. 

Gebruikscomfort: het kinderbed werd voorzien van een logeerbed zodat er gemakkelijk een vriendinnetje kan blijven slapen. Hij doet tevens dienst als bedbank waarop ze gezellig kunnen keuvelen.

Materiaal: deze variant is gemaakt uit stevig hout dat met een witte laag werd afgewerkt waardoor hij in bijna elke interieurstijl kan worden gebruikt.

Afmetingen: door zijn standaardafmetingen van 90 x 200 cm, kun je een gewone eenpersoonsmatras aankopen en kan het bed gedurende een lange periode worden aangewend.

 

Nadelen: 

Lattenbodem: de lattenbodem en matras worden niet meegeleverd en moeten bijgevolg apart worden aangekocht waardoor het geheel vrij duur wordt.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Kinderbedden Koopgids

 

Om je kleintje te stimuleren om iets vlotter naar bed te gaan, kunnen we de aanbeveling geven om in een mooi en degelijk kinderbed te investeren. Maar welke soorten kinderbedden bestaan er zoal? En hebben deze bedden allemaal dezelfde afmetingen? Moet je rekening houden met promoties en aanbiedingen? Neem even rustig de tijd om alle mogelijkheden te bekijken en de diverse testen te vergelijken alvorens je een beslissing neemt.

Wat is een kinderbed en vanaf wanneer kan je kind erin slapen 

Sommige kinderen laten zo rond de leeftijd van 3 à 4 jaar duidelijk blijken dat ze niet meer zo graag naar bed gaan. Dit kan voor een deel te maken hebben met hun zelfredzaamheid waardoor ze zich al te groot voelen om in dat kinderachtige babybed te slapen.

Met een mooi aanlokkelijk kinderbed kun je je kind stimuleren om zonder morren op tijd naar bed te gaan zodat hij/zij van een goede nachtrust kan genieten. Hierdoor is de kans ook groot dat je kind de volgende morgen als een zonnetje op staat en zichzelf heel stoer vindt omdat hij/zij in een groot bed heeft geslapen.

Daarnaast is het niet onbelangrijk om je kleintje voldoende bewegingsvrijheid te bieden om zich in de beste slaaphouding te leggen. Kinderen groeien namelijk heel snel en zijn vaak rond de leeftijd van 2,5 à 3 jaar zowel mentaal als fysiek hun babybed ontgroeid waardoor het tijd is om naar een echt kinderbed over te stappen. Je zult dit trouwens al gauw merken wanneer je kindje zelf uit het babybedje klimt om aan de dag te beginnen of als hij/zij vaak op de bank of in jouw grote bed een dutje doet zonder dat je erbij moet blijven.

 

De diverse types

Je zult zeker al gemerkt hebben dat er een heel ruim aanbod is van kinderbedden in allerlei vormen, stijlen en afmetingen. Zoals we hierboven reeds vermeld hebben, kun je je kind wat aanmoedigen om gemakkelijker naar bed te gaan door een leuk kinderbed te kiezen dat tot de verbeelding spreekt.

Zo zijn er themabedden in de vorm van een raceauto, kajuit of prinsessenkoets waarin je kind heerlijk kan wegdromen. Er zijn ook halfhoogslapers met bijvoorbeeld een kasteel bovenop of een boomhutbed met een leuke glijbaan of klimtouwen.

Als je vooral aan het praktische aspect denkt, kies je misschien beter voor een romantisch of stoer kinderbed met extra opbergruimte waarin je het speelgoed, beddengoed en/of kleertjes kunt bewaren. Een kinderbed met een grote lade waarin een tweede matras ligt, is ideaal wanneer er vaak vriendjes of vriendinnetjes blijven logeren. Voor een tienerkamer wordt er meestal gekozen voor een hoogslaper met 2 bedden of een bureau eronder. 

 

De afmetingen

Een kinderbed kan in verschillende formaten worden aangekocht waarbij een onderscheid wordt gemaakt tussen peuterbedden en tienerbedden. Voor een klein kind vanaf de leeftijd van 3 à 4 jaar zou je een peuterbed van 60 x 120 cm of 70 x 140 cm kunnen kiezen. Deze bedden zijn vaak voorzien van een verhoogde rand met een ruime doorgang zodat je kind zelfstandig in/uit het bed kan klimmen, maar er niet kan uitrollen.

Er zijn overigens ook peuterbedden die je tot een gewoon eenpersoonsbed kunt ombouwen naarmate je kind groeit. Echter, een meegroei peuterbed kan dan wel in de lengte worden versteld, hij is meestal iets minder breed dan een gewoon eenpersoonsbed waardoor je na de ombouw moeilijker een matras zult vinden.

Daarnaast zijn er de gewone kinderbedden die worden gekenmerkt door hun standaard afmetingen van 90 x 200 cm net zoals een gewoon eenpersoonsbed en dit maakt het veel gemakkelijker om een geschikte matras aan te kopen. Dergelijke bedden zijn de beste optie voor kinderen die in een snelle groeifase zitten zodat ze er lang in kunnen slapen.

De gebruikte materialen en de matrasbodem

Een kinderbed moet vooral stabiel zijn zodat je kind in een veilige constructie kan slapen. Veel exemplaren zijn vervaardigd uit MDF of spaanplaat waarbij de kans groot is dat deze na verloop van tijd hun stevigheid zullen verliezen. Je herinnert je vast wel hoe leuk het als kind was om op je bed te springen. Echter, MDF-bedden worden geleverd met voorgeboorde gaten die bij intensief gebruik gemakkelijk uithollen waardoor de bedconstructie niet meer zo stabiel is.

Een kinderbed uit massief hout is dan een veel betere optie omdat deze materiaalsoort oersterk en bijna onverwoestbaar is zodat het niet erg is wanneer je kind een keertje op en neer staat te springen. Bovendien zijn deze bedden bijna 100% slijtageproof waardoor je ze voor eventuele broertjes of zusjes kunt gebruiken.

Een ander belangrijk facet is de matrasbodem. De kinderbedden worden met een gewone lattenbodem geleverd, maar er zijn tevens uitvoeringen waarbij je deze apart moet aankopen. De gewone lattenbodem is de goedkoopste variant en hij kan afhankelijk van de leeftijd van je kind en het bedformaat 15, 18 of 21 latten hebben. Als je kind rugproblemen ondervindt kun je beter voor een orthopedische lattenbodem kiezen die bij voorkeur in hoogte kan worden versteld.

 

 

 

Veelgestelde vragen

 

Q1: Vanaf wanneer kan je kind in een kinderbed slapen?

De overgang van een babybed naar een groter kinderbed blijkt van enkele factoren afhankelijk. Sommige kinderen zijn er iets sneller klaar voor dan andere en dit zul je al gauw merken als hij/zij bijvoorbeeld een dutje doet op de bank of in jouw groot bed slaapt zonder dat je erbij bent. Wanneer je kleintje zelf uit zijn/haar spijlenbedje klautert kan dit erop wijzen dat het tijd wordt om hem/haar wat meer onafhankelijkheid te geven.

Er zijn ook kinderen die zelf vragen om een groter bed en op die manier het kinderachtige babybedje proberen afwijzen. Uiteraard komt er een tijd dat je kind te groot geworden is om in een babybed te slapen waardoor de overgang een logisch gevolg is. De meeste ouders merken dat hun kleintje zo ongeveer rond de leeftijd van 2,5 à 3 jaar zijn/haar grenzen voldoende kent om in een echt kinderbed te slapen.

Q2: Welke lattenbodem is geschikt voor een kinderbed?

De meeste kinderbedden worden geleverd met een lattenbodem, maar bij sommige exemplaren moet je deze apart aankopen. Als je een eerste kinderbed aanschaft, zal een lattenbodem met 15 latten voldoende steun bieden om je jonge kind een goede nachtrust te geven.

Een kinderbed voor een tiener heeft een stevige lattenbodem nodig, want je kind zal er immers langer op slapen. Er zijn lattenbodems uit vurenhout of het meer solide beukenhout met 15, 21 en 28 latten te verkrijgen. Hoe meer latten er zijn, hoe beter het comfort en de ondersteuning van het lichaam.

 

Q3: Wat is het beste kinderbed?

Welk kinderbed nu eigenlijk de meeste voordelen biedt, is voor iedereen anders. Sommige ouders vinden een hoogslaper best wel interessant omdat je meer ruimte in de kinderkamer creëert. Het nadeel hierbij is dat je het bed minder gemakkelijk kunt opmaken. Een andere optie is een kinderbed met lades waarin je kleding, beddengoed of speelgoed kunt bewaren. Enkele van deze varianten hebben zelfs één grote lade waar een extra matras kan worden ingelegd zodat een vriendje of vriendinnetje kan blijven logeren.

De laatste mogelijkheid is een twijfelaar of tweepersoonsbed, maar voor een 3 à 4 jarige hoef je echt nog geen tweepersoonsbed aan te schaffen. Als je kind 9 of 10 jaar is kan het een bewuste keuze zijn omdat dit type bed heel wat jaren kan worden gebruikt. De meeste kinderen vinden het heerlijk om in een extra ruim bed te slapen en zullen als een blok in slaap vallen.

 

Q4: Waar kun je een kinderbed kopen?

In bijna elke woonwinkel is er een afdeling met kinderbedden waar je zeker je gading kunt vinden. Daarnaast zijn er ook beddenspeciaalzaken die kinderbedden aanbieden of je kunt er online eentje aankopen. Je doet er goed aan om je voldoende te informeren omtrent het formaat, de al dan niet aanwezige lattenbodem en het materiaal waaruit het bed vervaardigd is zodat je niet voor verrassingen komt te staan eens het pakket bij jou wordt geleverd. Vaak heb je ook een extra paar handen nodig om het kinderbed in elkaar te steken.

 

 

Laat een reactie achter

0 COMMENTAIRES