5 beste kolfapparaten Test Van 2023

Laatste update: 28.03.23

 

Beste kolfapparaten – Vergelijkingstest & Koopgids

 

Geef je als moeder borstvoeding dan weet je als geen ander dat dit gepaard gaat met uiterst weinig uurtjes slaap. Om toch enkele momenten van rust in te bouwen, zou je de verzorging op bepaalde tijdstippen eventueel kunnen overlaten aan je partner of de grootouders. Kies daarom vandaag nog voor een duurzaam en uiterst kwalitatief kolfapparaat. Om de zoektocht voor jou zo aangenaam mogelijk te maken, zijn we alvast op zoek gegaan naar enkele toppertjes binnen dit segment. Zo zou je kunnen kiezen voor de Doopser Draadloze Elektrische Borstkolf die gekenmerkt wordt door een handenvrije borstpomp. Daartegenover staat het Pandam Go kolfapparaat dat meteen in het oog springt vanwege zijn dubbelzijdige functiemogelijkheid.

 

 

Vergelijkingstabel

 

Sterkte
Zwakte
Conclusie
Offerte

 

 

5 beste kolfapparaten (Reviews) van 2023

 

Gaat je voorkeur uit naar een handkolf of toch liever een elektrisch kolfapparaat? En indien je voor dit laatste opteert, verkies je een draadloos kolfapparaat of mag het toch eerder en bedraad model zijn? Wij selecteerden alvast enkele toppertjes waaronder een kolfapparaat van Medela en één van de populairste Philips Avent kolfapparaten. Bekijk de 5 opties even rekening houdend met het advies uit de online reviews en wie weet ga je straks wel met een aanbieding dan wel het beste merk of laagst geprijsde beste kolfapparaat naar huis.

 

1. Doopser Draadloze Elektrische Borstkolf – Intelligente Kolfapparaten – Handsfree Breast Pump

 

Of je deze draadloze elektrische borstkolf van Doopser tussen de goedkope apparaten mag verwachten, is nog maar de vraag. Toch lijken heel wat klanten zodanig tevreden met de aangeboden kwaliteit en gebruiksvriendelijkheid, dat ze het hogere prijskaartje er met plezier bij nemen wat gelijk resulteert in een mooie gemiddelde eindscore van 4,9 sterren.

Met het Doopser kolfapparaat kies je dan ook gelijk voor een geheel draadloze en 100% elektrisch aangestuurde eenzijdige borstkolf die eenvoudig kan worden opgeladen door middel van een USB-kabeltje. Eenmaal opgeladen is de kolf niet alleen draadloos maar ook handsfree te gebruiken waarbij je keuze hebt uit 3 modes en maar liefst 9 instelbare niveaus.

Verder kun je gebruik maken van de aanwezige intelligente geheugenfunctie en het volledige proces volgen via het bijbehorende LCD beeldscherm. Dankzij zijn unieke anti-terugstroom design wordt verhinderd dat moedermelk opnieuw de controller gaat instromen. Tot slot blijkt het apparaat geheel BPA-vrij te zijn en worden maar liefst 2 handige bewaarflesjes meegeleverd op het moment van aankoop.

 

Voordelen: 

Voeding: je kunt deze eenzijdige handsfree elektrische borstkolf makkelijk opladen met behulp van USB.

Fluisterstil: met een maximaal geluidsniveau van amper 40 dB behoort deze borstkolf tot de fluisterstille apparaten.

Anti-terugstroom design: de borstkolf wordt gekenmerkt door een praktisch anti-terugstroom design waardoor moedermelk niet gelijk terugstroomt naar de controller.

Handig in gebruik: de borstkolf blijkt 100% BPA-vrij, is handig in gebruik en makkelijk te reinigen. Bij aankoop worden overigens 2 moedermelk bewaarflesjes meegeleverd.

 

Nadelen:

Prijskaartje: we durven stellen dat het hoge prijskaartje wel eens het figuurlijke addertje onder het gras zou kunnen zijn.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

2. Pandam Go – Elektrische Dubbele Borstkolf Set – Draadloos & Verstelbaar – Kolfapparaten

 

Word je binnenkort voor het eerst mama en ben je van plan om je kindje gedurende de eerste maanden borstvoeding te geven? Dan is de aanschaf van een degelijk borstkolfapparaat misschien wel iets om over na te denken. Op die manier kan je partner de verzorging van jullie spruit eens even overnemen terwijl jij enkele uurtjes slaap probeert in te halen.

Met de Pandam Go kies je gelijk voor een elektrisch aangestuurde dubbele borstkolf set die – indien helemaal opgeladen – perfect draadloos functioneert. In combinatie met zijn siliconen borstschild van 85 mm doorsnede en een bijbehorende tunnelbreedte van 21,6 tot 24 mm, sluit hij overigens perfect op eender welk borst aan wat hem praktisch, gebruiksvriendelijk én comfortabel maakt.

Verder geniet je de mogelijkheid om te schakelen tussen 3 verschillende standen en 9 zuigkrachtniveaus waardoor je voor jezelf de meest aangename positie kunt uitzoeken. Bij aankoop krijg je er gelijk een drinkspeen alsook 2 PPSU flesjes bij. Klanten reageren bijzonder positief en belonen deze borstkolf met 5 sterren.

 

Voordelen: 

Materiaal: de set blijkt vervaardigd uit een combinatie van BPA-vrije materialen zoals PPSU (voor de flesjes) en siliconen (voor het borstschild).

Borstschild: het borstschild kent een maximale doorsnede van 85 mm in combinatie met een verstelbare tunnelbreedte van 21,6 tot maximaal 24 mm.

Voeding: het apparaat wordt gekenmerkt door een bijzonder krachtige 2500 mAh batterij die via USB makkelijk en snel kan worden opgeladen. Daarbij bestaat overigens de mogelijkheid tot enkelzijdig of dubbelzijdig kolven.

Verpakkingsinhoud: het elektrische kolfapparaat wordt vergezeld door 2 borstkolven met transparante tubes, 2 PPSU flesjes, een drinkspeen, een USB-kabel, een USB-adapter en 2 bijbehorende drinkfles dekseltjes.

 

Nadelen:

Niet tegelijk: hoewel de borstkolf aan beide kanten kan worden gebruikt, is het niet mogelijk om beide kanten ook effectief tegelijk te kolven.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

3. Medela Harmony Borstkolf – Handkolf // Handmatig / BPA-vrij – Medela

 

Ga je binnenkort voor het eerst met je baby op reis of ben je op zoek naar een geschikte back-up voor je elektrische kolfapparaat? Dan is deze handkolf van Medela – afkomstig uit de gelijknamige Medela Harmony serie – alvast een schot in de roos. Zijn compacte en lichtgewicht uitvoering – overigens gekenmerkt door het zogenaamde 2-fasen systeem – maken dat hij makkelijk overal mee naartoe te nemen is.  

Verder wordt het borstschild gekenmerkt door een behoorlijk wijde openingshoek van 105º waardoor melkkanalen niet nodeloos worden samengedrukt en een optimale pasvorm kan worden bereikt. Bovendien kan daarbij de ovale vorm van het eerder vernoemde borstschild tot maar liefst 360º draaien waardoor hij perfect op iedere borst past. Na gebruik kun je hem makkelijk uit elkaar halen teneinde het kolfapparaat grondig schoon te maken.

Een blik op de online reviews toont aan dat klanten duidelijk overtuigd zijn van de kwaliteit, de gebruiksvriendelijkheid en het praktische en fraaie design wat gelijk een mooie finale score van 4,9 sterren oplevert.

 

Voordelen: 

Handig in gebruik: de transparante handkolf blijkt vervaardigd uit BPA-vrije materialen en is niet alleen vaatwasserbestendig maar ook volledig steriliseerbaar.

Compact: zijn compacte en lichtgewicht uitvoering maken van deze borstkolf een handig apparaatje om mee te nemen op reis.

Borstschild: het borstschild kent een wijde openingshoek van 105º en kan tot maar liefst 360º worden gedraaid teneinde de geschikte pasvorm te vinden.

 

Nadelen:

Niet elektrisch: houd er rekening mee dat het een handmatige borstkolf betreft en je dus zelf iets meer moeite zult moeten doen.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

4. Koalaa Pro – Dubbele Elektrische Borstkolf met eBook – Draadloos – Inclusief PPSU babyfles 180ml (2x)

 

De dubbele elektrische borstkolf inclusief bijbehorende eBook van Koala kan eenvoudig via USB worden opgeladen waarna hij volkomen draadloos functioneert. Op die manier hoef je niet in te boeten aan bewegingsvrijheid en blijft er ruimte behouden om tijdens het kolven nog andere taken uit te voeren. Eenmaal opgeladen kun je kiezen uit 3 verschillende standen en maar liefst 9 verschillende zuigkracht niveaus alsook beschik je over de mogelijkheid om het BPA-vrij borstschild lichtjes te verstellen.

Het apparaat wordt geleverd inclusief een bijbehorende drinkspeen, 2 afzonderlijke PPSU drinkflessen met elk een inhoud van 180 ml en een bijbehorend kolfdagboek. Na gebruik wordt aangeraden om het kolfapparaat grondig schoon te maken zodanig dat er geen restjes vorming kan ontstaan.

Bekijken we de online reacties dan zien we gelijk een mooie gemiddelde eindscore van 4,7 sterren opduiken waarbij klanten positief reageren op het fraaie design, de uitstekende prijs-kwaliteitverhouding en de gebruiksvriendelijkheid van het product.

 

Voordelen: 

Verpakkingsinhoud: het elektrische kolfapparaat van Koalaa wordt geleverd inclusief 2 afzonderlijke borstkolven met transparante tubes, 2 PPSU drinkflesjes, een drinkspeen, een e-book en bijbehorende USB-kabel.

Voeding: het kolfapparaat is voorzien van een krachtige ingebouwde 2500 mAh batterij die door middel van USB makkelijk kan worden opgeladen.

Borstschild: het borstschild kent een maximale diameter van 85 mm en wordt aangevuld met een verstelbare tunnelbreedte gaande van 21,6 tot maximaal 24 mm.

 

Nadelen:

Onhandig in gebruik: hoewel de overgrote meerderheid van de klanten duidelijk overtuigd is van de aangeboden kwaliteit, lijkt een enkele koper van mening dat de borstkolf onhandig te gebruiken is.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

5. Philips Avent SCF398/11 – Dubbele Elektrische borstkolf – Natural Motion-technologie

 

We sluiten het rijtje af met de bekende Philips Avent SCF398/11 elektrisch aangestuurde dubbele borstkolf. Door het kolfapparaat op het stroomnet aan te sluiten – rekening houdend met een invoerspanning van 100 – 240V – kun je het apparaat van stroom voorzien. Je kunt daarbij probleemloos schakelen tussen de meer dan 16 kolfstanden en maar liefst 8 stimulatiestanden. 

Daarnaast springt de Philips Avent borstkolf eveneens in het oog doordat hij gebruik maakt van de zogenaamde “Natural Motion” technologie waardoor meer melk in minder tijd kan worden afgekolfd. In combinatie met zijn ergonomische uitvoering waarbij de kolf zich aan vrijwel elke tepel aanpast en de aanwezigheid van een handig bijbehorend display ben je verzekerd van een topproduct.

Heel wat klanten reageren dan ook bijzonder positief en belonen dit product met een mooie eindscore van 4,6 sterren. Slechts een kleine minderheid had meer kwaliteit verwacht en beschouwt het prijskaartje bijgevolg als net iets te duur.

 

Voordelen: 

Voeding: de borstkolf is voorzien van een bijzonder krachtige batterij die zowel bedraad als draadloos kan worden gebruikt.

Ultieme pasvorm: het siliconen kussen van het kolfapparaat buigt lichtjes mee en past zich automatisch aan de vorm van je tepel aan. Dit maakt hem geschikt voor vrijwel iedere vrouw.

USB-adapter: bij aankoop wordt gelijk een Micro-USB-adapter aangeboden zodanig dat het apparaat ook draadloos kan worden gebruikt en eenvoudig overal mee naartoe kan worden genomen.

 

Nadelen:

Prijzig: de hoge prijs zou wel eens een mogelijk struikelblok kunnen worden voor sommige klanten.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Kolfapparaten Koopgids

 

Ben je van plan om als moeder borstvoeding te geven dan is de aanschaf van een degelijk kolfapparaat alvast geen overbodige luxe. Toch is het niet altijd even makkelijk om een weldoordachte en grondige keuze te maken daar er tegenwoordig verschillende soorten kolfapparaten bestaan alsook diverse accessoires, toebehoren en prijskaartjes. Het lijkt ons daarom een goede aanbeveling om de onderstaande koopgids even rustig door te nemen alvorens de verschillende kolfapparaten met elkaar te vergelijken. Wees daarbij aandachtig voor eventuele aanbiedingen en/ of leuke promoties!

Waarom kiezen voor een kolfapparaat?

Wordt je binnenkort voor het eerst/ opnieuw mama en ben je van plan om je kindje gedurende de eerste levensmaanden van borstvoeding te voorzien? Dan is een degelijk kolfapparaat zijn investering alvast meer dan waard. Op die manier wordt het mogelijk om de moedermelk in kleine beetjes af te kolven en eventueel je partner even voor de verzorging te laten instaan zodat jij zelf enkele uurtjes slaap kunt inhalen. Daarnaast blijkt het eveneens een meevaller in situaties waarin je kindje naar oma en opa gaat of enkele uurtjes naar de crèche moet.

Kortom, een kolfapparaat zorgt er niet alleen voor dat je kindje te allen tijde van de nodige moedermelk voorzien is, het gunt jou als mama ook even rust en de optie om taken eventjes uit te besteden. Toch willen wij er even op wijzen om niet zomaar het eerste het beste kolfapparaat in huis te halen. Neem de tijd om de verschillende types met elkaar te vergelijken – rekening houdend met de al dan niet meegeleverde accessoires – alvorens een uiteindelijk oordeel te vellen.

 

Het type kolfapparaat in relatie tot het gebruiksgemak

Ben je voor het idee gewonnen en besluit je op zoek te gaan naar een degelijke borstkolf dan komt het erop aan om een onderscheid te maken tussen de verschillende types. Zo kun je opteren voor het elektrische kolfapparaat enerzijds en de handmatige borstkolf anderzijds. Welk apparaat jouw voorkeur draagt, is grotendeels afhankelijk van het gebruiksgemak dat je er uiteindelijk aan zult/ wenst te geven. 

Ben je bijvoorbeeld van plan om regelmatig moedermelk af te kolven dan is een elektrische borstkolf uiteraard een betere optie. Dergelijke borstkolven werken op netstroom of met behulp van batterijen waardoor het gehele afkolfproces een pak sneller en bijgevolg minder vermoeiend verloopt. Daarbij kan een onderscheid gemaakt worden tussen de enkelzijdige en dubbelzijdige kolven waarmee respectievelijk 1 dan wel beide borsten tegelijkertijd kunnen worden afgekolfd. 

Een handkolf is dan weer een betere optie indien het afkolven tot een uiterst minimum zal worden beperkt. Dergelijke kolven zijn handig om overal mee te nemen en te gebruiken daar er geen stroom nodig is.

 

De zuigkracht en het ritme

Dat de keuze voor een geschikte borstkolf best wel lastiger is dan je misschien eerst had gedacht, is alvast een understatement te noemen. Zo dien je eveneens rekening te houden met de zuigkracht en het ritme van het kolfapparaat. Zeker voor mama’s bij wie het kolven van moedermelk niet van een leien dakje verloopt, is het belangrijk om de zuigkracht van het kolven alsook het ritme waarmee dit gebeurt eigenhandig te kunnen instellen. Op die manier neemt de gebruiksvriendelijkheid alsook het comfort zienderogen toe.

Extra kenmerken, accessoires en het eventuele prijskaartje

Wanneer je de verschillende borstkolven met elkaar gaat vergelijken, zul je zien dat bepaalde exemplaren net iets meer mogelijkheden aanbieden. Zo is het altijd mooi meegenomen indien er – bij de aankoop van de borstkolf – eveneens enkele koeltasjes en bewaarbekers worden aangeboden. Indien dit alles ook nog eens geleverd wordt in een stevige draagtas, dan ben je echt wel verzekerd van een topproduct!

Uiteraard zal dit alles een bepaald prijskaartje met zich meebrengen. Zo kan de prijs van een degelijk kolfapparaat makkelijk variëren van zo’n 12 à 15 euro voor een basis handkolf tot maar liefst 560 à 570 euro voor een dubbele elektrische borstkolf met alles erop en eraan. Hoewel daarnaast eveneens de optie bestaat om een kolfapparaat te huren, raden wij aan om er steeds zelf eentje aan te kopen. Je weet nooit in welke staat het gehuurde apparaat verkeert en kunt op die manier evenmin instaan voor mogelijke infecties.

 

 

 

Laat een reactie achter

0 COMMENTAIRES