6 beste meegroeibedden Test Van 2024

Laatste update: 22.04.24

 

Beste meegroeibedden – Vergelijkingstest & Koopgids

 

Als je binnenkort een baby verwacht, heb je een stevig bedje nodig om je kind een veilige slaapplaats te bieden. Een degelijk meegroeibed blijkt dan ook een goede investering te zijn, want hij groeit als het ware met je kind mee waardoor hij/zij er lang in kan slapen. We hebben voor jou alvast 3 toppers uitgezocht om eens met elkaar te vergelijken. Zo zou je kunnen kiezen voor het Babykamer – meegroeibed; een 4-in-1 bed met een formaat van 140 x 70 cm. Daarnaast blijkt het Sebra ledikant en junior bed zeker een evenwaardige keuze te zijn. Dit exemplaar kent diverse opstellingen zodat je kindje er tot de leeftijd van 6 jaar gebruik van kan maken.

 

 

Vergelijkingstabel

 

Sterkte
Zwakte
Conclusie
Offerte

 

 

6 beste meegroeibedden (Reviews) van 2024

 

Doordat kinderen zich heel snel ontwikkelen en groot worden, zullen ze hun eerste kleine bedje vrij snel ontgroeid zijn. We willen dan ook graag het advies geven om in een degelijk kindermeegroeibed te investeren. Ben je op zoek naar een 3-in-1 meegroeibed? Of gaat je voorkeur uit naar een meegroeibed dat tevens opbergmogelijkheden biedt? Neem even rustig de tijd om onze lijst met topproducten te bekijken alvorens je er het beste meegroeibed uitkiest dat aan al jouw wensen voldoet. 

 

Meegroeibed peuter

 

1. Babykamer – meegroeibed -baby Ledikant – 0 tot 5 jaar – 4 in 1 

 

Het supermooie witte meegroeibed voor baby’s van Quilola blijkt één van de populairste exemplaren in ons assortiment te zijn. Dit merken we dan ook in de reviews waar hij de maximale score voor zijn prijs-kwaliteitverhouding kreeg.

Doordat dit multifunctionele meegroeibed zodanig kan worden omgebouwd, kun je hem als babybedje, peuterbed en sofa gebruiken. Daarnaast kan de handige matrasbodem in 3 verschillende niveaus worden ingesteld. Deze meegroeiledikant wordt gekenmerkt door zijn handig formaat van 70 x 140 cm waardoor je kind er ongeveer tot zijn/haar 6 jaar in kan slapen. 

Het bed werd volledig uit stevig grenenhout vervaardigd en de afneembare zijkanten met spijlen werden van een siliconen bijtrand voorzien zodat je kind zich niet kan bezeren. Verder werd het fraaie hoofdeinde afgewerkt met de tekst “Slaap Lekker” die in sierlijke letters werden gegraveerd.

 

Voordelen: 

Gebruiksduur: doordat deze uitvoering op wel 4 verschillende manieren kan worden opgesteld, zul je hem kunnen gebruiken tot je kind ongeveer 6 jaar oud is.

Formaat: dit bed kent een vaste afmeting van 70 x 140 cm die zowel als ledikant, peuterbed of sofa onveranderd blijft. 

Gebruiksgemak: de matrasbodem kan in 3 niveaus worden ingesteld zodat hij voor elke leeftijd extra gebruikscomfort biedt.

Materiaal: het meegroeibed is vervaardigd uit degelijk grenenhout dat vervolgens met een mooie witte coating werd afgewerkt.

 

Nadelen:

Geen matras: we merken op dat dit meegroeibed zonder matras wordt geleverd.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Sebra meegroeibed

 

2. Sebra ledikant en junior bed Forest lake – Scandinavisch

 

De Deense fabrikant Sebra wordt door velen als het beste merk voor kwaliteitsvolle handgemaakte meubelen beschouwd. Het bijzonder knappe meegroeibed onderscheidt zich van de andere bedden door zijn unieke Scandinavische stijl waardoor hij een echte eyecatcher is.

Doordat dit meegroeibed over een in hoogte verstelbare bodem beschikt, kun je hem vanaf de geboorte tot en met de peuterleeftijd als ledikant aanwenden. Daarna kunnen de zijwanden worden weggenomen zodat je kind zelf in/uit het bed kan stappen. Vervolgens kan het ledikant tot een heus juniorbed worden omgetoverd waardoor je hem tot de leeftijd van 6 jaar kunt gebruiken.

Het ledikant kent een basisafmeting van 112,5 x 75,8 x 88 cm en wanneer hij als juniorbed wordt opgesteld, meet hij 2,3 x 75,8 x 88 cm. Dit stevige grenenhouten meegroeibed van Sebra kan in 7 verschillende kleuren worden aangekocht. Er werden voor dit product nog geen reviews geplaatst.

 

Voordelen: 

Gebruiksvriendelijk: deze uitvoering kan als babybed met verhoogde bodem, ledikant met of zonder zijkanten en als juniorbed worden aangewend.

Formaat: in zijn meest compacte vorm kent hij een afmeting van 112,5 x 75,8 x 88 cm en eens hij tot juniorbed wordt omgebouwd, meet hij 152,3 x 75,8 x 88 cm.

Materiaal: voor dit handgemaakte bed werd kwaliteitsvol grenenhout gebruikt dat met een mooie matte laklaag werd afgewerkt.

Design: het bed wordt getypeerd door zijn stijlvolle Scandinavische design waardoor hij een echte blikvanger is. 

 

Nadelen:

Het prijskaartje: we merken op dat dit bed de duurste prijs in onze selectie kent zodat hij niet voor iedereen toegankelijk is. 

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Leander meegroeibed

 

3. Leander Meegroei Ledikant – vanaf de geboorte tot 7 jaar

 

Dit functionele meegroeibed van Leander met afgeronde hoeken zal de kinderkamer een stijlvolle eigentijdse look geven. Hij wordt getypeerd door zijn 4 verschillende opstellingen waardoor je het bed tot de leeftijd van 7 jaar kunt gebruiken.

Door de in hoogte verstelbare lattenbodem kan het ledikant reeds vanaf de geboorte worden aangewend. Vervolgens kan hij lager worden ingesteld en door de zijwanden weg te nemen zal je peuter zelfstandig in/uit het bed kunnen stappen. Daarnaast kent deze uitvoering een basisafmeting van 94,5 x 70 x 120 cm en wanneer het bed te krap wordt, kan hij tot een juniorbed met een lengte van 150 cm worden uitgeschoven. 

Het witte meegroeibed is vervaardigd uit stevig hout en kent een maximale draagkracht van 100 kg waaruit blijkt dat hij best wel tegen een stootje kan. Er werden voor deze recente toevoeging nog geen reviews geplaatst.

 

Voordelen: 

Design: het knappe meegroeibed kent een mooi eigentijds ontwerp waardoor hij in quasi elke kinderkamer kan worden aangewend.

Materiaal: hij werd vervaardigd uit duurzaam en kwaliteitsvol hout en vervolgens met een mat witte laklaag afgewerkt.

Formaat: dit veelzijdige meegroeibed wordt gekentekend door zijn handig formaat van 94,5 x 70 x 120 cm dat tot een lengte van 150 cm kan worden uitgeschoven.

Leeftijd: doordat hij verschillende opstellingsmogelijkheden kent, kan het bed vanaf de geboorte tot de leeftijd van ongeveer 7 jaar worden aangewend.

 

Nadelen:

De prijs: we merken op dat dit bed in de hoogste prijsklasse valt waardoor hij niet in elk budget past.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Ledikant meegroeibed

 

4. Cabino Combi Ledikant/ Combibed Alaska – met afneembaar verschoonblad

 

Het meegroeibed ledikant van Cabino is tijdelijk in de aanbieding en kreeg een goedkope prijs zodat hij door quasi iedereen kan worden aangekocht. Deze uitvoering wordt met een witte of zwarte afwerkingslaag aangeboden waardoor je hem perfect op je andere meubels kunt afstemmen.

Dit handige meegroeibed biedt het gebruikscomfort van een babybed met verstelbare lattenbodem, extra opbergruimte en commode in één geheel. Hij werd namelijk voorzien van een afneembaar verschoonblad én ruime bedlade waarin je allerlei babyspulletjes kunt opbergen. Daarnaast kun je één spijlenwand gemakkelijk wegnemen zodat je peuter zelf in/uit het bed kan stappen.

Er wordt tevens een handig bedhekje meegeleverd waardoor je kind niet uit het bed kan rollen. Hij is volledig vervaardigd uit mdf-hout en kent een afmeting van 125 x 68 x 85 cm. Er werden voor dit meegroeibed nog geen reviews geplaatst.

 

Voordelen: 

Ruimtebesparend: doordat deze uitvoering de functies van een babybed met opbergruimte én verschoontafel combineert, kun je heel wat ruimte besparen.

Materiaal: het bed is vervaardigd uit mdf-hout dat met een krasbestendige witte of zwarte coating werd afgewerkt.

Formaat: hij kent een vrij handig formaat van 125 x 68 x 85 cm en beschikt over een in hoogte verstelbare lattenbodem.

De prijs: deze uitvoering kent de laagste prijs in onze lijst met toppers zodat hij voor quasi iedereen toegankelijk is.

 

Nadelen:

Beperkt gebruik: het bed kan niet worden uitgeschoven of omgebouwd waardoor hij slechts een beperkte gebruiksduur kent.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Meegroeibed zwart

 

5. Bopita Job bedbank 70×140 – Vintage Honey- tot 7 jaar

 

Dit Bopita meegroeibed wordt gekenmerkt door zijn bijzonder klassevol ontwerp en de mooie kleurencombinaties van blank natuurlijk hout en matzwart waardoor hij een echte blikvanger is. Hij blijkt volledig vervaardigd uit duurzaam grenenhout zodat hij heel stevig en stabiel staat.

Zijn gebruikscomfort wordt nog verder uitgebreid door de diverse opstellingsmogelijkheden waardoor je kleintje er tot de leeftijd van 7 jaar in kan slapen. Het babybed met verstelbare bodem en zijwanden kan namelijk eenvoudig tot een heuse peuter bedbank worden omgebouwd zodat je kind er gemakkelijk zelf in/uit kan stappen.

Het zwarte meegroeibed kent in beide opstellingen een afmeting van 70 x 140 cm waardoor je slechts één matras hoeft aan te kopen. Deze variant werd vrij recent aan het assortiment van Bopita toegevoegd en kreeg bijgevolg nog geen reviews.

 

Voordelen: 

Materiaal: het handige meegroeibed werd vervaardigd uit kwaliteitsvol grenenhout waardoor hij heel stevig en duurzaam blijkt.

Design: deze bijzonder mooie uitvoering heeft een hoofd- en voeteneinde uit blank hout en voor de zijkanten met spijlen werd een matzwarte afwerkingslaag gebruikt.

Opstelling: hij kan als babybed met verstelbare bodem worden gebruikt waarna je één zijwand kunt wegnemen zodat je peuter in een echte bedbank kan slapen.

Formaat: dit functionele meegroeibed meet in beide opstelling 70 x 140 cm waardoor je er steeds dezelfde matras kunt opleggen.

 

Nadelen:

Geen matras: we merken op dat de matras apart moet worden aangekocht zodat het geheel wel iets duurder wordt.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Meegroeibed hout

 

6. Hibaby – Hoppa cot bed 60×120 – Ledikant – Meegroeibed 

 

Het meegroeibed van Hibaby wordt getypeerd door zijn veelzijdigheid en de mogelijkheid om het bed verder uit te breiden. Je kunt immers een handige bedlade apart aanschaffen om een extra slaapplaats te creëren.

Door zijn verstelbare bedbodem kan dit bed reeds vanaf de geboorte worden gebruikt. Daarna kan hij tot peuterbed en vervolgens tot juniorbed worden omgebouwd. Er worden overigens 2 kleine opstaande randen meegeleverd om te voorkomen dat je kind uit het bed valt. 

Dit bed kent een afmeting van 63 x 85 x 123 cm en wordt geleverd met een passende matras van 60 x 120 cm waardoor je kleintje er meteen in kan slapen. Dit meegroeibed is trouwens vervaardigd uit mdf-hout dat met een witte krasbestendige coating werd afgewerkt. In de reviews zien we dat deze uitvoering de maximale score van 5 sterren kreeg voor zijn degelijke kwaliteit en functionaliteit.

 

Voordelen: 

Ontwerp: het knappe meegroeibed van Hibaby kreeg een minimalistisch design waardoor hij in elk interieur tot zijn recht komt.

Materiaal: hij is vervaardigd uit stevig mdf-hout dat met een krasbestendige witte laklaag werd afgewerkt zodat het bed gemakkelijk kan worden schoongemaakt.

Veelzijdig: dit bed wordt getypeerd door zijn diverse opstellingen waardoor hij vanaf de geboorte tot de leeftijd van 6 jaar kan worden aangewend.

Formaat: deze variant kent een handig formaat van 63 x 85 x 123 cm en wordt met een matras van 60 x 120 cm geleverd.

 

Nadelen:

Bouwpakket: doordat dit meegroeibed een bouwpakket is, moet je hem volledig zelf monteren.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Meegroeibedden Koopgids

 

Omdat kinderen zo ontzettend snel groeien, kan het een goede aanbeveling zijn om voor een meegroeibed te kiezen zodat je kleintje er ook na de babyperiode goed in kan slapen. Maar wat is dat nu eigenlijk een meegroeibed? En hoelang kun je een dergelijk bed gebruiken? Neem even rustig de tijd om onze koopgids te bekijken en de verschillende mogelijkheden in de testen te vergelijken. Laat daarbij de interessante promoties en aanbiedingen niet zomaar aan je neus voorbijgaan.

Wat is een meegroeibed

De naam meegroeibed verklapt eigenlijk al waarover dit gaat. Het bed kan worden omgebouwd waardoor het als het ware met je kind meegroeit. Als je een kleintje verwacht, zul je aan diverse spulletjes handen vol geld moeten uitgeven om je kind alles te bieden wat hij/zij nodig heeft. Een veilige en comfortabele slaapplaats is dan ook één van de duurste investeringen. Echter, kinderen groeien vrij snel zodat ze hun wieg of babybedje al vrij vlug ontgroeid zijn.

Door in een degelijk meegroeibed te investeren, moet je niet voor elke groeifase een nieuw bed aankopen en bijgevolg zul je flink wat geld uitsparen. Een dergelijk bed beschikt namelijk over een verstelbaar frame dat in verschillende standen en opstellingen kan worden gemonteerd. Sommige exemplaren kunnen zodanig worden omgebouwd dat je uiteindelijk een junior of eenpersoonsbed bekomt.

Daarnaast zijn er varianten die in een bureau of kast kunnen worden omgetoverd waardoor het bed een totaal andere functie krijgt.  Het overgrote deel van de meegroeibedden kan reeds vanaf de geboorte worden gebruikt tot je kind je kind ongeveer 9 à 10 jaar oud is. Dit type kinderbed blijkt dus niet alleen bijzonder handig, maar tevens heel budgetvriendelijk te zijn. 

 

Het formaat in relatie tot de ombouwmogelijkheden

In vergelijking met een normaal babybedje of ledikant, zul je in eerste instantie merken dat een dergelijk bed een iets groter formaat kent. Dit komt voornamelijk omdat de basis van een meegroeibed  tot een veel ruimer bed kan worden omgebouwd. Doordat de verschillende basisstukken voor elke opstellingsmogelijkheid worden gebruikt, zul je uiteindelijk een peuter- en/of juniorbed bekomen.

Daarnaast beschikken de meeste meegroeibedden over een in hoogte verstelbare bedbodem. Voor een pasgeboren baby kan de bodem op de hoogste stand worden ingesteld zodat je het kleintje gemakkelijk uit het bed kunt nemen. Wanneer je kindje al wat gegroeid is, kun je de bedbodem lager zetten om te voorkomen dat hij/zij uit het bed klimt. Als je peuter klaar is om in een heus peuterbed te slapen worden de onderdelen op een andere manier gemonteerd zodat je een echt kinderbed bekomt.

Hoewel de meeste meegroeibedden 140 x 70 cm meten, bestaan er eveneens exemplaren die kleiner of zelfs groter zijn. Sommige exemplaren worden met aparte zijpanelen geleverd waardoor je het bed tot een juniorbed met een lengte van 150 cm of normaal eenpersoonsbed van 200 cm kunt ombouwen. De meeste meegroeibedden zijn trouwens zodanig ontwikkeld dat je echt geen speciale opleiding moet hebben om het bed in elkaar te zetten. Zelfs de minst handige persoon heeft dit klusje in no-time geklaard. 

De gebruikte materialen als onderdeel van veiligheid

Welk bed je ook aankoopt, een kinderbed moet een aangename en veilige slaapplaats bieden waarbij stevigheid en stabiliteit van groot belang zijn. Er zijn veel bedden op de markt die uit mdf-hout of spaanplaat vervaardigd zijn. Echter, bij een dergelijke materie bestaat er een vrij grote kans dat de voorgeboorde gaten en verbindingspunten tijdens het ombouwen beschadigd raken. Dit zal ervoor zorgen dat het bed zijn stevige en stabiele eigenschappen verliest.

Een exemplaar uit massief hout blijkt een veel betere optie te zijn. Deze materiaalsoort is oerdegelijk en bijgevolg quasi onverwoestbaar zodat je het bed zonder probleem verschillende keren van opstelling kunt veranderen. Bovendien kan een houten bed best wel tegen een stootje. Je hoeft je dus echt geen zorgen te maken wanneer je kind een keertje op en naar staat te springen.

Wanneer het over kinderen gaat, is hun veiligheid een prioriteit. Kies daarom zeker voor een meegroeibed dat aan de Europese wetgeving voldoet om de veiligheid van je kind te waarborgen. Houd daarbij rekening met de ruimte tussen de spijlen, de hoogte van het bed en de dikte van de matras.

Een ander aspect dat je niet uit het oog mag verliezen, is het gebruik van al dan niet giftige materialen en/of verfsoorten. Baby’s en kleine kinderen willen hun omgeving immers uitvoerig onderzoeken en aarzelen dan ook niet om van alles te proeven. Je mag er dus geheid zeker van zijn dat je kind op de rand van het bed zal zabberen en testen hoe sterk zijn/haar tandjes zijn.

 

 

 

Laat een reactie achter

0 COMMENTAIRES