7 beste speelgoedkisten Test Van 2022

Laatste update: 06.10.22

 

Beste speelgoedkisten – Vergelijkingstest & Koopgids

 

Met kinderen in huis blijft er sowieso overal speelgoed rondslingeren. Door een mooie speelgoedkist aan te schaffen zal je kleintje met veel plezier leren om altijd netjes zijn/haar speeltjes op te ruimen. We hebben voor jou alvast 3 toppertjes uitgezocht met hun bijhorende voor- en nadelen. Zo zul je merken dat je met de KidKraft Austin Speelgoedkist voor een degelijk exemplaar kiest. Hij is vervaardigd uit hout en voorzien van een handig deksel met beveiligde scharnieren. Daarnaast blijkt de Playwood – Houten gekleurde speelgoedkist eveneens een goede optie te zijn, want hij kan gemakkelijk als bankje worden gebruikt.

 

 

Vergelijkingstabel

 

Sterkte
Zwakte
Conclusie
Offerte

 

 

7 beste speelgoedkisten (Reviews) van 2022

 

Ben je op zoek naar een speelgoedkist om buiten te gebruiken? Of gaat je voorkeur uit naar een speelgoedkist voor de baby waarin je alle knuffels kunt bewaren? We vroegen de hulp en het advies van jonge ouders om deze lijst met topproducten samen te stellen. Neem even rustig de tijd om alle mogelijkheden te bekijken alvorens je er de beste speelgoedkist uitkiest. Ga zeker eens langs de outletstore, want soms kun je een leuke aanbieding vinden die je beter niet aan je neus laat voorbijgaan.

 

Speelgoedkist hout

 

1. KidKraft Austin Speelgoedkist – met deksel – veiligheidsscharnieren – 185 l

 

De houten speelgoedkist van Kidkraft wordt in 4 verschillende kleuren aangeboden zodat je kunt kiezen uit een natuurlijke houtkleur, blauw, roze en wit. Hij is vervaardigd uit stevig MDF en afgewerkt met een coating waardoor je hem gemakkelijk met een vochtige doek kunt schoonmaken.

Het gebruiksgemak wordt nog een tikkeltje versterkt door zijn ruime inhoud van 185 l waarin je kleintje heel veel ruimte heeft om alle speeltjes goed op te bergen. Hij kent een afmeting van 78 x 47 x 50 cm en kan in vrijwel elke baby-, kinder- of woonkamer worden geplaatst.

Deze mooie doch sobere kist wordt gekenmerkt door zijn handige deksel dat voorzien werd van veiligheidsscharnieren zodat hij niet onverhoeds kan dichtvallen. In de reviews merken we dat de meeste klanten heel tevreden zijn over hun aankoop en de functionaliteit ervan.

 

Voordelen: 

Gebruiksvriendelijk: deze speelgoedkist kent een sobere uitstraling waardoor hij perfect in elke kamer past. Hij wordt aangeboden in het wit, roze, blauw en natuurlijke houtkleur.

Materiaal: hij is vervaardigd uit MDF-hout en vervolgens met een beschermlaagje afgewerkt zodat je hem gemakkelijk met een natte doek kunt schoonvegen.

Formaat: door zijn afmeting van 78 x 47 x 50 cm en ruime inhoud van 185 l biedt hij voldoende opbergruimte aan.

Veiligheid: het stevige deksel werd voorzien van veiligheidsscharnieren waardoor hij niet kan dichtklappen.

 

Nadelen:

Gewicht: we merken op dat deze kist 15,8 kg weegt en bijgevolg vrij zwaar is om te verplaatsen.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Speelgoedkist bankje

 

2. Playwood – Houten gekleurde speelgoedkist Wilde Dieren – Opbergkist

 

De leuke speelgoedkist van Playwood valt in de goedkope prijsklasse zodat hij voor bijna iedereen toegankelijk is. Hij wordt getypeerd door zijn vrolijke print met jungledieren waardoor je kleintje met heel veel plezier zal opruimen.

Deze houten speelgoedkist kreeg een degelijke coating zodat je hem gemakkelijk met een vochtige doek kunt afwassen. Zijn gebruiksgemak wordt zelfs nog verder uitgebreid doordat je deze speelgoedkist tevens als bankje kunt gebruiken om bij een kleine kindertafel te zetten.

Daarnaast kent deze rechthoekige kist een afmeting van 60 x 36 x 39 cm en een zithoogte van 37,5 cm waardoor je kleintje er gemakkelijk op kan plaatsnemen. In de reviews zien we dat dit product een uitstekende score van 4,9 sterren kreeg voor zijn prijs-kwaliteitverhouding.

 

Voordelen: 

Thema: de mooie speelgoedkist werd voorzien van een print met vrolijke safari dieren zodat je kind met veel plezier alle speeltjes zal opbergen.

Gebruiksvoordeel: deze kist kan tevens als bankje worden aangewend en kent een zithoogte van 37,5 cm waardoor je kleintje gemakkelijk kan gaan zitten.

Formaat: hij meet 60 x 36 x 39 cm en biedt genoeg opbergruimte om kleine spulletjes weg te stoppen.

Materiaal: doordat de houten kist met een degelijke coating werd afgewerkt, kan hij met een vochtige doek worden schoongemaakt.

 

Nadelen:

Bouwpakket: we merken op dat deze uitvoering als bouwpakket wordt geleverd zodat je hem zelf moet monteren.

Koop bij bol.com (€51.49)

 

 

 

 

Speelgoedkist zwart

 

3. Opbergbox schatkist Piraten – 60 x 40 x 42 – Piratenkist

 

De handige zwarte speelgoedkist wordt geleverd door Stuntwinkel.nl en valt in de laagste prijsklasse van ons assortiment waardoor hij in quasi elk budget past. Deze plastic speelgoedkist werd afgewerkt met tekeningen van stoere piraten zodat je kind zich een echte zeerover waant.

Hij is voorzien van een los bolvormig deksel, net zoals bij een echte schatkist, waardoor je kleintje zijn/haar schatten gemakkelijk en veilig kan opbergen. Zijn gebruiksvoordeel wordt nog verder uitgebreid door de handige wieltjes zodat je hem gemakkelijk kunt verplaatsen.

Deze uitvoering kent een formaat van 60 x 40 x 42 cm en een inhoud van 54 l. De plastic speelgoedkist op wieltjes kan gemakkelijk met een sopje worden gereinigd. In de reviews merken we dat deze variant een maximale score kreeg voor zijn prijs-kwaliteitverhouding.

 

Voordelen: 

Materiaal: deze leuke kist is vervaardigd uit kunststof en kan bijgevolg gewoon met een sopje worden schoongemaakt waardoor hij altijd netjes blijft.

Formaat: hij kent een afmeting van 60 x 40 x 42 cm en een ruime inhoud van 54 l zodat er voldoende plaats is om alle speeltjes op te ruimen.

Thema: doordat deze uitvoering er net als een echte zeeroversschatkist uitziet, zal je kleintje zich een echte piraat voelen.

Gebruiksgemak: door zijn handige wieltjes en lichte gewicht kan je kind hem vlot naar een andere ruimte rollen.

 

Nadelen:

Sluiting: het losse deksel moet met 2 clipsluitingen worden vastgemaakt en blijkt dan ook minder handzaam voor kleine kinderen.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Speelgoedkist steigerhout

 

4. Speelgoedkist Steigerhout – Dekenkist – Opbergkist – Houtenkist Army

 

Wood4you wordt door velen als het beste merk voor stijlvol en duurzaam houten meubilair beschouwd. Dit merken we ook in de reviews waar deze knappe speelgoedkist een uitstekende beoordeling van 5 sterren kreeg voor zijn uitstekende kwaliteit en functionaliteit.

Deze steigerhouten speelgoedkist wordt gekenmerkt door zijn robuuste uitstraling en blijkt een echte blikvanger om in je woonkamer, inkomhal of slaapkamer te zetten. Zijn stoere voorkomen wordt nog extra in de verf gezet doordat hij aan de beide zijkanten en op het deksel met decoratieve handgrepen uit dik scheepstouw werd afgewerkt.

Doordat deze kist een ruime inhoud van 90 l kent en 80 x 50 x 60 cm meet, kan hij niet alleen voor speelgoed worden gebruikt, maar is hij tevens geschikt om kussens en/of dekens op te bergen. Het hout werd niet behandeld en kan bijgevolg enkel met een vochtige doek worden schoongeveegd.

 

Voordelen: 

Stijl: deze stoere kist met handgrepen uit scheepstouw kan in diverse interieurstijlen worden aangewend.

Gebruiksvriendelijk: doordat je hem zowel in de huiskamer, inkomhal als in de slaapkamer kunt plaatsen, kan hij voor diverse spulletjes worden gebruikt.

Materiaal: hij is vervaardigd uit onbehandeld steigerhout dat tegenwoordig vaak voor allerlei meubels en accessoires wordt gebruikt.

Formaat: de kist kent een afmeting van 80 x 50 x 60 cm met een inhoud van 90 l waardoor je over meer dan voldoende opbergruimte beschikt.

 

Nadelen:

Gewicht: doordat deze kist 25 kg weegt, kan hij niet gemakkelijk worden verplaatst.

Koop bij bol.com (€175)

 

 

 

 

Grote speelgoedkist

 

5. Fantasy Fields Sunny Safari houten speelgoedkistje met stoffen lade TD-0131A

 

De speelgoedkist van Fantasy Fields is eigenlijk meer een speelgoedkast om op een vaste plaats in de kinderkamer of speelruimte te plaatsen. Hij kent namelijk een ruime afmeting van 37,5 x 43,8 x 121, 92 cm en weegt 19,5 kg zodat hij moeilijk te verplaatsen is.

Deze knappe uitvoering uit MDF-hout werd voorzien van allerlei vrolijke kleurtjes en handgeschilderde grappige safari dieren waardoor je kind zonder morren alle speeltjes zal opruimen. Doordat er voor de beschilderingen enkel niet-giftige producten werden gebruikt, hoef je je geen zorgen te maken over schadelijke stoffen.

Daarnaast beschikt deze speelgoedkast over 3 stoffen lades en blijkt dan ook bijzonder veilig voor kleine kinderen. Om de mooie beschilderingen intact te houden, wordt er aangeraden om de kast enkel met een licht vochtige doek schoon te vegen. In de reviews merken we dat de klanten zeer tevreden zijn over dit product en zijn functionaliteit.

 

Voordelen: 

Veiligheid: doordat deze knappe speelgoedkast over 3 stoffen lades beschikt, kan je kleintje zich niet bezeren.

Ontwerp: de grote speelgoedkist werd afgewerkt met vrolijke kleuren en grappige handgeschilderde jungledieren waardoor hij perfect in de speelruimte of kinderkamer past.

Formaat: door zijn ruime afmeting van 37,5 x 43,8 x 121, 92 cm beschikt hij over vrij veel opbergruimte waardoor alle speeltjes gemakkelijk kunnen worden weggestopt.

Materiaal: de kast uit MDF-hout werd beschilderd met niet giftige stoffen zodat hij zonder probleem voor kleine kinderen kan worden aangewend.

 

Nadelen:

Onderhoud: deze speelgoedkast kan enkel met een licht vochtige doek worden schoongeveegd om de handgeschilderde tekeningen niet te beschadigen.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Speelgoedkist met naam

 

6. Houten Speelgoedkist Modern met naam – 76 x 44 x 46 cm

 

Doordat je deze speelgoedkist met de naam van je kind kunt laten personaliseren, blijkt hij één van de populairste varianten te zijn bij gezinnen die meerdere kindjes hebben. Op die manier weten de kids precies van wie de kist is en waar zijn/haar speeltjes moeten worden opgeborgen. 

Hij is vervaardigd uit mooi blank grenenhout en voorzien van een stevig deksel waardoor je hem zowel in de huiskamer als in de slaap- of speelruimte kunt plaatsen. Na het beschilderen wordt deze kist met een duurzame lak afgewerkt zodat je hem gemakkelijk met een vochtige doek kunt reinigen.

Daarnaast wordt hij gekenmerkt door zijn ruime afmetingen van 76 x 44 x 46 cm waardoor je kind over voldoende opbergruimte beschikt. In de reviews zien we dat de klanten tevreden zijn over de prijs-kwaliteitverhouding van deze solide kist.

 

Voordelen: 

Gebruiksvoordeel: op aanvraag kan deze kist met de naam van je kind worden gepersonaliseerd zodat iedereen zijn/haar eigen kist heeft om de speeltjes in te bewaren.

Materiaal: hij is vervaardigd uit natuurlijk blank grenenhout en vervolgens met een hoogwaardige lak afgewerkt.

Formaat: deze kist kent een afmeting van 76 x 44 x 46 cm waardoor je kind over veel opbergruimte beschikt.

Onderhoud: dankzij de stevige laklaag kan deze kist gemakkelijk met een vochtige doek worden gereinigd.

 

Nadelen:

Het prijskaartje: hij valt in de hogere prijsklasse en zal bijgevolg niet door iedereen kunnen worden aangekocht. 

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Speelgoedkist wit

 

7. Segenn’s Speelgoedkist – Kist – Bank met Opbergruimte – Zitkist 

 

Deze multifunctionele witte speelgoedkist kan in elke kamer worden aangewend om speelgoed, dekens en kussens, boeken, schoenen en dergelijke meer op te bergen. Hij is vervaardigd uit robuuste MDF-panelen en vervolgens met een witte laklaag afgewerkt waardoor hij bijzonder stijlvol én gemakkelijk te onderhouden is.

Het stevige deksel werd voorzien van veiligheidsscharnieren zodat hij niet onverhoeds kan dichtklappen. Zijn gebruikscomfort wordt zelfs nog verder versterkt doordat je deze kist tevens als zitbank kunt gebruiken. Hij kan tot maximaal 180 kg worden belast waardoor hij voor bijna iedereen geschikt is.

Daarnaast kent hij een ruime afmeting van 76 x 48 x 40 cm en weegt 12,82 kg. Hoewel hij wordt geleverd in losse onderdelen, kun je hem snel en zonder veel moeite installeren zodat hij quasi meteen gebruiksklaar is. Er werden voor dit product nog geen reviews geplaatst.

 

Voordelen: 

Gebruik: deze knappe witte speelgoedkist is bijzonder stijlvol waardoor je hem overal in huis kunt gebruiken om diverse spulletjes op te bergen.

Multifunctioneel: hij kan tevens als zitbank worden aangewend en kent een maximaal belastbaar gewicht tot 180 kg.

Materiaal: doordat de stevige MDF-panelen met een hoogwaardige witte coating werden afgewerkt, is hij krasbestendig én gemakkelijk te reinigen.

Afmetingen: de kist weegt 12,82 kg en kent een ruim formaat van 76 x 48 x 40 cm zodat je voldoende opbergruimte hebt.

 

Nadelen:

Montage: deze kist wordt geleverd als bouwpakket en moet zelf worden gemonteerd.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Speelgoedkisten Koopgids

 

Tegenwoordig beschikken bijna alle kinderen over meer dan voldoende speelgoed waardoor je soms plaats te kort komt om alles op te bergen. Het is dan ook een goede aanbeveling om in een degelijke speelgoedkist te investeren om de kamer een beetje op orde te houden. Neem even rustig de tijd om alle mogelijkheden te bekijken en de verschillende aanbiedingen in de testen te vergelijken alvorens je een keuze maakt.

Het gebruiksgemak

Hoe ouder je kind wordt, hoe meer speelgoed hij/zij zal verzamelen waardoor het opruimen een hele klus wordt. Echter, met een handige speelgoedkist is dit vervelende werkje in een mum van tijd geklaard. Een speelgoedkist beschikt vaak over ontzettend veel opbergruimte waarin de meeste speeltjes zeker passen. Om struikelpartijen en ergernissen te voorkomen, kun je je kind leren om na het spelen meteen alles op te ruimen zodat er niks blijft rondslingeren. 

Het overgrote deel van de speelgoedkisten blijkt trouwens multifunctioneel te zijn. Een stevige speelgoedkist kan namelijk tijdens het spelen bijvoorbeeld als zitbankje of tafeltje worden gebruikt om een boek te lezen of een mooie kleurplaat in te kleuren. Daarnaast zal een speelgoedkist een extra touch aan de kinderkamer geven en je kunt hem zelfs in de woonkamer plaatsen met een leuk kussen erop om een gezellig kinderhoekje te maken.

 

Kleuren en designs

Wanneer je een speelgoedkist gaat uitzoeken, zul je merken dat er een enorm ruim aanbod op de markt is. De kisten bestaan in allerlei vormen, kleuren en thema’s zodat je er eentje kunt uitkiezen waar je kind dol op is. Er zijn speelgoedkisten in mooie snoeperige kleuren en met lieflijke prints die perfect in de prinsessenkamer van je dochtertje passen.

Daarnaast zijn er natuurlijk ook stoere speelgoedkisten voor de jongens met een jungle thema, piraten of raceauto’s en dergelijke meer. Op sommige kisten kun je de naam van je zoon/dochter laten zetten en andere exemplaren kun je zelf beschilderen. Als je voorkeur uitgaat naar een neutrale speelgoedkist om in je woonkamer te plaatsen, kies dan voor een basic exemplaar dat perfect in je interieur past. 

 

De gebruikte materialen

Er zijn 3 types speelgoedkisten die zich onderscheiden door de gebruikte materialen. De houten speelgoedkist blijkt de duurzaamste en stevigste variant te zijn. Echter, deze exemplaren vallen in de hogere prijsklasse waardoor ze niet door iedereen kunnen worden aangekocht. Een houten kist is op zich al vrij zwaar en eens hij opgevuld wordt, kan hij niet meer zo goed worden verplaatst. Kies bij voorkeur een kist met een veilige sluiting zodat het zware deksel niet op de kleine vingertjes kan vallen.

De plastic speelgoedkisten worden in allerlei vrolijke kleuren en met leuke prints aangeboden waardoor je kleintje zeker zijn/haar favoriete thema zal vinden. Een plastic speelgoedkist weegt trouwens veel minder dan de houten variant zodat je hem gemakkelijk kunt verzetten. Daartegenover staat dat hij niet zo stevig is en bijgevolg minder geschikt om op te zitten of staan. Een plastic speelgoedkist blijkt ideaal voor de speelgoedkamer, maar voor de woonkamer is hij, esthetisch gezien, een stuk moeilijker op je inrichting af te stemmen.

Tenslotte zijn er de stoffen speelgoedkisten die vervaardigd zijn uit polyester- of nylonstof in allerlei felle kleurtjes en van leuke afbeeldingen zijn voorzien. Deze varianten zijn aan een vrij voordelige prijs te verkrijgen waardoor je zelfs meerdere stuks kunt aankopen om in verschillende ruimtes te plaatsen. Ze zijn bijzonder licht en vormen geen enkel risico op pijnlijke ongelukjes. Een stoffen exemplaar is meestal eenvoudig opvouwbaar zodat je de kist kunt opbergen als je hem niet nodig hebt. Deze uitvoeringen zijn vanzelfsprekend minder duurzaam dan de andere varianten. 

Het onderhoud

Doordat de leefomgeving van je kind altijd hygiënisch schoon moet zijn, is het vrij belangrijk om voor een speelgoedkist te kiezen die je gemakkelijk kunt onderhouden. Gelakte en glad geschuurde houten kisten kunnen snel en eenvoudig met een vochtig doekje worden schoongeveegd. Een steigerhouten exemplaar blijkt iets moeilijker te reinigen omdat het hout onbewerkt is.

De plastic speelgoedkisten kunnen zonder probleem met een sopje worden schoongemaakt waardoor je kind hem in no-time terug kan gebruiken. Daarnaast zijn er de stoffen exemplaren die iets meer inspanning vragen omdat het vuil en stof er al snel in blijft kleven. Het gebruik van een stofzuiger blijkt aangewezen en probeer met een vochtige doek het vuil weg te vegen.

 

 

 

Laat een reactie achter

0 COMMENTAIRES