7 beste speelkleden voor baby’s Test Van 2022

Laatste update: 06.10.22

 

Beste speelkleden voor baby’s – Vergelijkingstest & Koopgids

 

Als je je kindje tijdens de ontwikkeling van zijn/haar motorische, visuele en cognitieve vaardigen wilt helpen, is het een goed idee om in een speelkleed voor baby’s te investeren. Bovendien zorgt een dergelijk speelkleed voor een aangename en zachte ondergrond waardoor je kleintje heel comfortabel ligt. We hebben alvast 3 huidige toppertjes voor jou uitgezocht om even met elkaar te vergelijken. Zo zul je al snel merken dat je met het Speelkleed hello 195 x 145 – LiefBoefje een prima exemplaar in huis haalt. Hij is vervaardigd uit polyester en kreeg een zachte foamvulling. Daarnaast blijkt het Nijntje Knit Speelkleed met zijn leuke speelboog zeker een evenwaardig alternatief te zijn.

 

 

Vergelijkingstabel

 

Sterkte
Zwakte
Conclusie
Offerte

 

 

7 beste speelkleden voor baby’s (Reviews) van 2022

 

Als je kindje ongeveer 3 maanden oud is, doe je er goed aan om hem/haar regelmatig op een speelkleed te leggen. Ben je op zoek naar een dik speelkleed voor baby’s waarop je kind super comfortabel ligt? Of gaat je voorkeur uit naar een beige speelkleed voor baby’s dat perfect in je interieur past? We vroegen de hulp en het advies van enkele jonge ouders om deze selectie met topproducten samen te stellen. Neem even rustig de tijd om alles te bekijken alvorens je er het beste speelkleed voor baby’s uitkiest.

 

Speelkleed baby groot

 

1. Speelkleed hello 195 x 145 – LiefBoefje – Groot Speelkleed Baby 

 

Het leuke speelkleed van Liefboefje blijkt één van populairste exemplaren te zijn in onze selectie met toppers. Hij wordt in wel 35 verschillende uitvoeringen aangeboden zodat je je favoriete kleur en print kunt uitkiezen.

Dit grote speelkleed voor baby’s wordt gekenmerkt door zijn formaat van 195 x 145 waardoor er voldoende ruimte is om je baby samen met een broertje, zusje of vriendje nieuwe dingen te laten ontdekken of spelen. Doordat de bovenste laag uit zacht polyester vervaardigd is en vervolgens volledig met stiksels werd afgewerkt, blijft de vulling goed op zijn plaats zitten.

Zijn gebruikscomfort wordt nog verder uitgebreid door de degelijke antisliplaag aan de onderkant van het kleed zodat hij niet op een gladde ondergrond kan verschuiven. Dit speelkleed blijkt overigens geschikt om zowel binnen als buiten te gebruiken. In de reviews merken we dat deze uitvoering de maximale score van 5 sterren kreeg. 

 

Voordelen: 

Formaat: het grote speelkleed voor baby’s kent een ruime afmeting van 195 x 145 cm zodat er gerust 2 kindjes op kunnen liggen.

Materiaal: hij is vervaardigd uit stevige comfortabele polyesterstof en gevuld met foam. De onderzijde kreeg een degelijke antisliplaag waardoor hij goed op zijn plaats blijft liggen.

Gebruiksvoordeel: het mooie speelkleed voor baby’s kan zowel buiten als binnen worden gebruikt.

Wasbaar: doordat hij op 30°C in de machine kan worden gewassen, kun je je kleintje altijd op een schone ondergrond leggen.

 

Nadelen:

De prijs: we merken op dat deze uitvoering in de duurste prijsklasse valt zodat hij niet voor iedereen toegankelijk is.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Speelkleed baby Nijntje

 

2. Nijntje Knit Speelkleed met boog – doorsnede 85 cm – machinewasbaar

 

Dit mooie ronde baby speelkleed van Nijntje wordt in diverse kleurencombinaties aangeboden waaronder grijs/wit en groen/wit zodat je er zeker eentje kunt vinden die bij je andere babyspulletjes past. Hij kent een diameter van 85 cm waardoor je hem in de box of binnenshuis op de grond kunt gebruiken.

Zijn gebruikscomfort wordt nog verder uitgebreid door de zachte speelboog die er gemakkelijk kan worden afgenomen om het speelkleed compact op te vouwen. De zachte en vrolijke speeltjes die aan de speelboog hangen, zullen je kindje visueel prikkelen zodat hij/zij de knuffeltjes zal proberen aanraken wat tevens bijdraagt aan de motorische ontwikkeling van je baby. 

Daarnaast is hij vervaardigd uit een zachte fijne polyesterstof en vervolgens met verschillende vlakken uit fluweel afgewerkt waardoor je baby andere structuren leert kennen. Dit speelkleed kan in de wasmachine volgens de wasvoorschriften worden gereinigd. In de reviews zien we dat dit product een uitstekende beoordeling van 5 sterren kreeg voor zijn prijs-kwaliteitverhouding.

 

Voordelen: 

Gebruiksgemak: het mooie speelkleed voor baby’s met een afneembare speelboog kan gemakkelijk worden opgevouwen om hem over mee naartoe te nemen.

Materialen: doordat er in de zachte polyesterstof verschillende vlakken corduroy stof werd verwerkt, zal je kleintje andere texturen leren kennen.

Formaat: het speelkleed voor baby’s van Nijntje kent een diameter van 85 cm en kan zowel in de babybox als op de grond worden gelegd.

Wasbaar: hij kan in de wasmachine worden gestopt om hem volgens de wasinstructies te wassen.

 

Nadelen:

Speelboog: we merken op dat de speeltjes vrij hoog aan de speelboog hangen waardoor je baby ze moeilijk kan aanraken.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Speelkleed baby buiten

 

3. Grote XL Speelmat / speel kleed Vloerkleed – speeltapijt kinderen – Binnen & Buiten

 

Deze kleurrijke mat van GT Commerce kan in diverse uitvoeringen met verschillende tekeningen worden aangekocht zodat je kind zelf zijn/haar favoriete exemplaar kan kiezen. Dit grote speelkleed/-mat voor baby’s en peuters kan zowel binnen als buiten worden gebruikt om de kinderen comfortabel te laten spelen. 

Hij is namelijk vervaardigd uit waterafstotend polypropyleen en vervolgens aan de onderzijde met een stevige aluminium bekleding afgewerkt. Hierdoor kent deze speelmat isolerende eigenschappen die de kilte van de ondergrond optimaal tegenhouden. Deze mat blijkt dan ook bijzonder geschikt om buiten leuke spelletjes te spelen of tijdens andere activiteiten waarbij je kind op de grond moet zitten. 

Zijn gebruikscomfort wordt zelfs nog een tikkeltje versterkt door zijn ruime afmetingen van 148,5 x 180 cm waardoor hij voldoende plaats biedt om samen met vriendjes of broertjes en zussen te spelen. In de reviews merken we dat de klanten over het algemeen wel tevreden zijn, maar deze uitvoering iets te dun vinden.

 

Voordelen: 

Afmetingen: deze extra grote speelmat kent een afmeting van 148,5 x 180 cm waardoor je kleintje over voldoende ruimte beschikt.

Functionaliteit: hij kan zowel binnen als buiten voor diverse activiteiten worden aangewend.

Materiaal: de waterafstotende polypropyleenstof werd aan de onderkant met een isolerende aluminiumlaag afgewerkt zodat de ondergrond niet kil aanvoelt.

Prints: de mooie kleurrijke speelmat is in diverse uitvoeringen te verkrijgen met allerlei leuke prints waardoor je zeker het perfecte exemplaar kunt uitkiezen.

 

Nadelen:

Geen antislip: enkele klanten merken op dat er aan de onderzijde geen antislip werd voorzien.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Speelkleed baby meisje

 

4. Baby & kinderen Speelmat XXL – Puzzelmat extra groot – EVA Foam 

 

De handige speelmat van Mini Wal blijkt tijdelijk in de aanbieding en kreeg een goedkope prijs waardoor hij voor bijna iedereen goed toegankelijk is. Dit speelkleed voor baby’s is geschikt voor meisjes en jongens om zowel binnen als buiten op een zachte en comfortabele ondergrond te spelen. 

Hij bestaat namelijk uit diverse stukken foam of schuimrubber met vrolijke kleurtjes en mooie letters. Doordat alle losse onderdelen net als puzzelstukjes in elkaar passen, kan je kind diverse constructies maken, de letters volgens het alfabet leggen en/of woorden vormen waardoor deze uitvoering meteen ook een educatieve waarde kent. 

Deze XXL speelmat kan volgens de beschikbare ruimte gedeeltelijk of met een totaal formaat van 226 x 114 cm worden aangewend. De losse stukken worden gekenmerkt door hun dikte van 8 mm en afmeting van 30 x 30 cm. In de reviews zien we dat de klanten bijzonder tevreden zijn over het gebruiksgemak van dit product.

 

Voordelen: 

Educatief: doordat de losse stukken gemakkelijk in elkaar passen en tevens van letters werden voorzien, kun je hem gebruiken om je kind het alfabet te leren of vormen te bouwen.

Formaat: elk puzzelstuk meet 30 x 30 cm en kent een dikte van 8 mm. Wanneer alle onderdelen worden gebruikt, heeft de mat een totale afmeting van 226 x 142 cm.

Materiaal: deze speelmat uit schuimrubber kan binnen én buiten worden gelegd om kleine kinderen te laten spelen.

Gebruiksgemak: de losse onderdelen kunnen afzonderlijk worden aangewend zodat je het formaat volgens de beschikbare ruimte kunt aanpassen.

 

Nadelen:

Veiligheid: de letters kunnen uit de tegels worden gehaald en bevatten soms kleine onderdelen waardoor dit product minder geschikt is voor baby’s.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Speelkleed baby rond

 

5. MobySystem Babygym Schildpad speelmat interactief 4-in-1 Speelkleed 

 

Deze veelzijdige uitvoering van Moby-System is eigenlijk een rond speelkleed voor baby’s dat op 4 verschillende manieren kan worden aangewend. De speelmat is namelijk vervaardigd uit hoogwaardig textiel en vervolgens met meshstof afgewerkt waardoor je hem als gewoon speelkleed, babybox met opstaande randen, speelmat met speelboog en als ballenbad met de meegeleverde gekleurde ballen kunt gebruiken.

Het grappige verwijderbare schildpadkopje doet trouwens dienst als opbergbak voor de 28 plastic ballen in 4 verschillende kleuren. Daarnaast is hij voorzien van een afneembare speelboog met 8 leuke speelgoedhangers waaronder een bijtring, spiegeltje, visjes en krabben die dankzij de stevige en grote kunststof bevestigingsringen bijzonder veilig zijn. 

Het gebruikscomfort wordt nog verder uitgebreid door zijn diameter van 68 cm en dikte van 1 cm waardoor je kind comfortabel kan spelen. Wanneer de schildpaddenkop bevestigd is, meet hij 90 cm. In de reviews merken we dat de meeste klanten heel tevreden zijn over hun aankoop en de functionaliteit ervan.

 

Voordelen: 

Multifunctioneel: dit speelkleed kan met of zonder speelboog, als box of als ballenbad worden aangewend.

Materiaal: de speelmat uit textiel werd voorzien van verstelbare zijkanten uit meshstof. De verwijderbare speelgoedhangers met stevige kunststof ringen kunnen gemakkelijk aan de speelboog worden vastgemaakt.

Formaat: hij kent een ruime diameter van 68 cm. Wanneer de verwijderbare schildpaddenkop met de 28 plastic ballen bevestigd is, kent hij een totale doorsnede van 90 cm.

Comfortabel: dankzij zijn dikte van 1 cm zorgt hij voor een aangenaam lig-/zitcomfort zodat je kindje zalig kan genieten.

 

Nadelen:

Het prijskaartje: deze uitvoering valt in de hogere prijsklasse waardoor hij niet voor iedereen toegankelijk is.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Speelkleed baby roze

 

6. Speelkleed Meisje – Speeltapijt – 80 x 120 cm – gemakkelijk te stofzuigen

 

Dit product van Sweet Town valt in de laagste prijsklasse waardoor hij in quasi elk budget past. Het knappe speelkleed voor baby’s en kleine kinderen werd afgewerkt met snoezige roze accenten en tekeningen van mooie kastelen waardoor hij het ideale geschenk is om aan je dochtertje cadeau te doen. 

Deze lieflijke speelmat is vervaardigd uit hoogwaardig polyester waardoor hij bijzonder duurzaam én gemakkelijk te onderhouden is. Je kunt het tapijt eenvoudig met een stofzuiniger reinigen zodat je kleintje altijd op een schone ondergrond kan spelen. Zijn gebruikscomfort wordt nog een tikkeltje versterkt door zijn ruime afmeting van 80 x 120 cm waardoor er meerdere kindjes op kunnen zitten . Hij past trouwens perfect om naast een kinderbed te leggen. 

Doordat deze speelmat uit een grote rol tapijt wordt gesneden, kunnen de afbeeldingen iets van het getoonde voorbeeld afwijken. In de reviews zien we dat de klanten tevreden zijn over hun aankoop.

 

Voordelen: 

Formaat: deze speelmat meet 80 x 120 cm en blijkt dan ook ruim genoeg om je kindje met broertjes of zusjes te laten spelen.

Materiaal: hij is vervaardigd uit duurzaam polyester dat heel gemakkelijk met een stofzuiger te onderhouden is.

Afwerking: door zijn lieflijke taferelen en mooie roze kastelen is hij perfect om in een meisjeskamer te gebruiken.

De prijs: doordat dit product in de laagste prijscategorie valt, kan hij door bijna iedereen worden aangekocht.

 

Nadelen:

Geen antislip: een klant merkt op dat de onderkant niet over een antisliplaag beschikt waardoor je er een antislipmatje moet onder leggen.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Speelkleed baby Fisher-Price

 

7. Fisher-Price speelkleed tapijt voor de kinderkamer – 117 x 157 cm 

 

Fisher-Price wordt door velen als het beste merk op het gebied van baby- en peuterspeelgoed beschouwd. Het merk staat immers garant voor innovatieve en kwaliteitsvolle producten die heel veilig zijn om kinderen volop te laten spelen en hun fantasie te laten werken wat hun motorische en sociale vaardigheden ten goede komt.

Dit speelkleed voor baby’s van Fisher-Price is vervaardigd uit een super zachte fleecestof waardoor het tapijt bijzonder handig blijkt om in de slaapkamer te gebruiken. Je kind zal hierdoor steeds een lekker warme ondergrond hebben als hij/zij uit bed stapt. Deze uitvoering kreeg trouwens het CE-keurmerk waarmee wordt aangegeven dat hij op een kindvriendelijke manier werd samengesteld.

De mooie en kleurrijke tekeningen van grappige wilde dieren zullen meteen een glimlach op het gezichtje van je zoon/dochter toveren. Deze speelmat kent een afmeting van 117 x 157 cm waardoor er voldoende ruimte is om te spelen. Er werden voor deze vrij recente uitvoering nog geen reviews geplaatst.

 

Voordelen: 

Gebruiksvriendelijk: dit speelkleed/-tapijt blijkt geschikt om op te spelen of om naast het bed te leggen zodat je kleintje niet op de koude vloer moet stappen.

Materiaal: hij is vervaardigd uit een aangename zachte fleecestof die heel warm en comfortabel aanvoelt.

Formaat: de mat kent een ruime afmeting van 117 x 157 cm en biedt voldoende plaats om te spelen.

Afwerking: deze kleurrijke uitvoering werd afgewerkt met vrolijke tekeningen van grappige wilde dieren waardoor de kinderkamer meteen wordt opgefleurd.

 

Nadelen:

Gebruik: we merken op dat deze speelmat enkel binnen kan worden gebruikt.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Speelkleden voor baby’s Koopgids

 

Vanaf een bepaalde leeftijd zal je kleintje de behoefte voelen om de wereld om zich heen te ontdekken. Hoewel een baby de kleuren nog niet kan onderscheiden, zal hij/zij wel al enige contrasten kunnen zien en deze fase blijkt dan ook ideaal om met een speelkleed voor baby’s van start te gaan. Maar wat is eigenlijk het nut van een dergelijk speelkleed? En vanaf welke leeftijd kun je een speelkleed gebruiken? Neem even rustig de tijd om onze koopgids te bekijken en de diverse aanbiedingen in de testen te vergelijken voor je een keuze maakt.

Wat is het nut van een speelkleed voor baby’s

Vrijwel elk speelkleed voor baby’s wordt uit zachte materialen vervaardigd zodat je kleintje zich niet kan bezeren als hij/zij omrolt of valt. Een dergelijk speelkleed kan zowel in een babybox als op de grond worden gebruikt om je kind een schone en comfortabele ligplaats te bieden terwijl jij even met iets anders bezig bent. 

De meeste varianten worden gekenmerkt door hun vrolijke kleuren, leuke tekeningen en diverse structuren om de visuele, cognitieve en motorische ontwikkeling van kleine kinderen te stimuleren. Het diverse kleurenpallet, de texturen, vormen en eventuele bijhorende geluidjes zullen er namelijk voor zorgen dat de zintuigen maximaal worden geprikkeld waardoor je kindje ernaar zal proberen grijpen.

Daarnaast zal je baby ontdekken dat er een verband bestaat tussen actie en reactie. Wanneer hij/zij specifieke voorwerpen gaat aanraken, ontstaan er geluidjes of krijgen ze een ander gevoel zodat de objecten sneller worden herkend.

 

Vanaf welke leeftijd kan een speelkleed worden gebruikt

Pasgeboren baby’s kunnen beter in hun wiegje of ledikant liggen en worden het liefst gewoon vastgehouden en geknuffeld. Eens je kleintje ongeveer 3 maanden oud is, zal het gezichtsvermogen verbeteren en kan je kind contrasten onderscheiden. Dit blijkt dan ook het ideale moment om je baby op een speelkleed in de box of op de grond te leggen. 

Doordat de meeste kindjes tussen 3 en 6 maanden nog niet lang op hun buikje kunnen blijven liggen, blijkt het gebruik van een speelkleed in combinatie met een babygym of -mobiel de beste optie te zijn. In deze leeftijdsfase wekken de varianten waarin felle kleurtjes zoals rood, geel en blauw verwerkt zijn de meeste interesse. Vanaf de leeftijd van 6 maanden worden de knisperkussens en voorwerpen met geluidjes pas echt interessant. 

 

De gebruikte materialen en het formaat

Een speelkleed is altijd uit zachte materialen gemaakt om de babyhuid niet te beschadigen. Er is een enorm ruim aanbod van varianten uit fleecestof, nylon of polyester die bijzonder aangenaam en gebruiksvriendelijk zijn. Evenwel, geven de meeste ouders nog steeds de voorkeur aan een speelkleed dat uit 100% katoen vervaardigd is omdat deze exemplaren het zachtst en comfortabelst aanvoelen.

Voor je een speelkleed aankoopt, is het een goede aanbeveling om even de wasvoorschriften te controleren, want je wilt je baby natuurlijk steeds op een schone en frisse ondergrond leggen. Daarnaast worden de speelkleden in allerlei vormen en formaten aangeboden. Als je hem in de babybox wilt gebruiken, kun je vooraf beter even de maten opnemen.

Een speelkleed dat te groot of te klein is, kan best wel gevaarlijk zijn omdat je kleintje er gemakkelijk in verstrikt kan raken of eronder kan terechtkomen. Het overgrote deel van de speelkleden meet ongeveer 1 x 1 m of kent een diameter van 1 m waardoor ze in de meeste standaard babyboxen passen.

Het gebruiksgemak en de prijs

Wanneer je het speelkleed overal mee naartoe wilt nemen, kies dan bij voorkeur voor een exemplaar dat gemakkelijk en compact kan worden opgevouwen om hem in een tas mee te nemen. Sommige speelkleden zijn trouwens voorzien van een trekkoord zodat je ze gemakkelijk als speelgoedzak kunt gebruiken om de nodige knuffels en speeltjes in op te bergen. 

De meeste jonge ouders plaatsen een speelkleed voor baby’s op hun geboortelijst omdat je echt niet zo diep in je buidel moet tasten om een leuk exemplaar cadeau te doen. Je kunt overigens in elke prijsklasse een geschikt speelkleed vinden dat aan al jouw wensen voldoet. De meest eenvoudige exemplaren kennen een gemiddelde prijs van 30 euro. De varianten die met een bijbehorende speelboog, allerlei knisperkussentjes en andere speeltjes uitgerust zijn, kosten tussen 60 en 100 euro.

 

 

 

Laat een reactie achter

0 COMMENTAIRES