8 beste aankleedkussens Test Van 2024

Laatste update: 17.06.24

 

Beste aankleedkussens – Vergelijkingstest & Koopgids

 

Als je zwanger bent, kun je je alvast op de komst van je baby voorbereiden door de belangrijkste spulletjes aan te kopen zodat alles voor de grote dag klaar staat. Daarbij mag een aankleedkussen zeker niet ontbreken. We hebben alvast 3 verzorgingskussens voor jou uitgezocht om eens beter te bekijken. Zo zou je kunnen kiezen voor het Bébé-Jou Aankleedkussen met zijn drukverlagende eigenschappen om je baby een comfortabele houding te geven. Met het Jollein Aankleedkussen haal je eveneens een uitstekend product in huis omdat het opstaande randen heeft die meer veiligheid bieden als je kindje wat ouder wordt en nog beweeglijker wordt.

 

 

Vergelijkingstabel

 

Sterkte
Zwakte
Conclusie
Offerte

 

 

8 beste aankleedkussens (Reviews) van 2024

 

Wanneer je op zoek bent naar een comfortabel en veilig aankleedkussen om je baby op te verzorgen, kunnen we je het advies geven om onze lijst met topproducten even te bekijken. Ben je op zoek naar een XXL-aankleedkussen waarop je kleintje veel bewegingsvrijheid heeft? Of geef je de voorkeur aan een aankleedkussen met een afmeting dat perfect op jouw commode past. Neem even rustig de tijd om alle mogelijkheden te vergelijken alvorens je er het beste aankleedkussen uitkiest dat jouw het meeste gebruikscomfort zal geven.

 

1. Bébé-Jou Aankleedkussen – 72 x 44 cm – hoog elastisch PU comfortschuim

 

Het BéBé-Jou aankleedkussen blijkt één van de populairste producten te zijn in onze selectie met toppers. Het handige aankleedkussen is gemaakt uit hoog elastisch PU comfortschuim waardoor je baby heel zacht en comfortabel ligt.

Bovendien heeft dit PU comfortschuim drukverlagende eigenschappen zodat het hoofd, de nek en de rug optimaal worden ondersteund. Zowel de pvc-hoes als het kussen zelf kregen het Oeko-Tex label waaruit blijkt dat ze vrij zijn van schadelijke stoffen en met milieuvriendelijke materialen werden vervaardigd. Doordat het kussen afgeronde opstaande randen heeft, zal je kleintje trouwens mooi in het midden blijven liggen waardoor er veel minder kans bestaat dat hij/zij van het kussen kan rollen. 

Daarnaast weegt het aankleedkussen slechts 600 g en heeft hij een afmeting van 72 x 9 x 44 cm zodat hij op de meeste verzorgingscommodes kan worden gebruikt. In de reviews merken we dat de klanten heel tevreden zijn over de prijs-kwaliteitverhouding van dit product.

 

Voordelen: 

Gebruiksvriendelijk: het kussen is voorzien van een witte waterafstotende pvc-hoes die gemakkelijk kan worden schoongeveegd.

Formaat: door zijn lichte gewicht van 600 g en zijn handig formaat van 72 x 9 x 44 cm kan het kussen op bijna alle verzorgingstafels worden gebruikt.

Materiaal: het hoog elastisch PU comfortschuim zal perfect de lichaamsvorm aannemen waardoor het hoofdje, de nek en de rug van de baby goed worden ondersteund.

Vormgeving: dankzij de afgeronde opstaande randen blijft je kleintje mooi in het midden liggen zodat er veel minder risico is dat hij/zij van de commode kan vallen.

 

Nadelen: 

Kwaliteit: enkele klanten maken de opmerking dat de pvc-hoes na verloop van tijd aan de hoekjes opgaat.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

2. Jollein Aankleedkussen – 50 x 70 cm – polyethyleen vulling met PVC overtrek

 

Het Jollein aankleedkussen is een tijdelijke aanbieding en valt daarmee in de goedkope prijsklasse zodat het door bijna iedereen zonder probleem kan worden aangekocht. Doordat dit kussen de standaardafmeting van 50 x 70 cm heeft, kun je gemakkelijk een stoffen hoes vinden om je kleintje tijdens de koude wintermaanden een warm en comfortabel gevoel te geven.

Bovendien is dit formaat geschikt om tijdens de ganse luierperiode te gebruiken, vanaf dag 1 tot je kleuter ongeveer de leeftijd van 3 jaar heeft. Dankzij de polyethyleen vulling krijgt het ganse lichaam een degelijke ondersteuning waardoor je kapoen zich zonder probleem laat verschonen of aankleden. De pvc-hoes heeft trouwens een waterafstotende functie zodat er geen vocht in de vulling kan dringen.

Daarnaast kan hij heel eenvoudig met een vochtige doek worden schoongemaakt om je baby altijd een propere en hygiënisch ondergrond. De verhoogde opstaande zijranden zorgen overigens voor een extra veilig gebruik. In de reviews zien we dat de meeste klanten tevreden zijn over hun aankoop.

 

Voordelen: 

Afmeting: dit Jollein aankleedkussen heeft een licht gewicht van 500 g en een standaardafmeting van 50 x 10 x 70 cm waardoor je een ruime keuze aan extra hoezen hebt.

Samenstelling: de vulling bestaat uit polyethyleen dat zorgt voor een perfecte ondersteuning van het lichaam zodat je kleintje zacht en comfortabel ligt.

Waterafstotend: dankzij de waterafstotende pvc-hoes kun je hem gemakkelijk reinigen en zal er bovendien geen vocht in de vulling trekken.

De prijs: dit product valt in de goedkoopste prijscategorie waardoor hij voor iedereen goed toegankelijk is.

 

Nadelen: 

Dikte: enkele klanten vinden het kussen in het midden te dun en oncomfortabel om hun kindje op te laten liggen.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

3. Aankleedkussen 72 x 44 cm Luma Shapes – afneembare waterafstotende hoes

 

Het mooie aankleedkussen van Luma is in 11 verschillende kleuren te verkrijgen die allemaal voorzien zijn van vrolijke prints zodat je kleintje heel wat te bekijken heeft. Er wordt trouwens een volledige collectie van bad- en verzorgingsartikelen aangeboden waardoor je alles op elkaar kunt afstemmen.

Het aankleedkussen is bovendien voorzien van een waterafstotende polyester hoes die op 30°C kan worden gewassen om je baby altijd op een nette en hygiënische ondergrond te verzorgen. Doordat de vulling gemaakt is uit polyurethaan, heeft je kindje een heel comfortabel kussen om op te liggen waardoor hij/zij meteen heel wat rustiger zal worden. Bovendien zorgen de opstaande randen voor meer veiligheid en blijft je baby mooi in het midden liggen.

Daarnaast weegt het stevige kussen slechts 600 g en meet hij 44 x 9 x 72 cm zodat je hem zonder probleem op bijna elke babycommode kunt leggen. In de reviews merken we dat dit product een uitstekende score van 5 sterren kreeg.

 

Voordelen: 

Onderhoud: de afneembare waterafstotende hoes kan in de wasmachine worden gestopt om hem op 30°C te wassen.

Comfortabel: het kussen is gemaakt uit polyurethaan dat heel comfortabel en zacht is zodat je baby van zijn verzorgingsmomentje kan genieten.

Formaat: het aankleedkussen meet 44 x 9 x 72 cm en weegt slechts 600 g waardoor hij heel gemakkelijk te verplaatsen is.

Kleurkeuze: dit product kan in 11 verschillende kleuren worden aangekocht en deze zijn allemaal van mooie prints voorzien.

 

Nadelen: 

Het prijskaartje: we merken dat dit aankleedkussen in de hoogste prijsklasse valt waardoor hij iets minder toegankelijk is.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

4. KidZ ImpulZ – Groot Aankleedkussen XXL 90 x 50 cm – Verschoonkussen 

 

Het XXL-aankleedkussen van KidZ ImpulZ is van een heel andere orde. Het verschoonkussen heeft een ruime afmeting van 90 x 50 x 15 cm waardoor hij een echt buitenbeentje is. Door zijn handige formaat is het kussen heel comfortabel om kinderen tot de leeftijd van 4 jaar op te verschonen.

Bovendien is het groot aankleedkussen ook geschikt voor kinderen met beperkingen die speciale verzorging nodig hebben en zichzelf zonder hulp niet kunnen wassen of aankleden. De stevige nylon hoes kan trouwens heel eenvoudig met een vochtige doek worden schoongemaakt zodat je kind altijd proper ligt. Daarnaast is dit aankleedkussen met polystyreen bolletjes gevuld die perfect de lichaamsvorm gaan aannemen om een optimaal ligcomfort te bieden.

Het kussen kan trouwens naar wens met extra bolletjes worden opgevuld om nog meer ondersteuning te geven. Verder zorgt de middennaad van het aankleedkussen ervoor dat de vulling goed op zijn plaats blijft zitten zodat je kindje als het ware in een nestje ligt waardoor hij/zij niet kan omrollen. In de reviews zien we dat de klanten heel tevreden zijn over hun aankoop.

 

Voordelen: 

Gebruiksgemak: het groot aankleedkussen van KidZ ImpulZ heeft een middennaad om de vulling goed op zijn plaats te houden. Bovendien zorgt dit er ook voor dat je kindje mooi in het midden van het kussen blijft liggen.

Onderhoud: de stevige nylon hoes kan gemakkelijk met een vochtige doek worden schoongeveegd.

Vulling: het kussen is gevuld met polystyreen bolletjes die perfect de lichaamsvorm aannemen. Je kunt er trouwens naar wens vulling aan toevoegen om het kussen nog dikker te maken.

Leeftijd: dit kussen kan zonder probleem voor de leeftijd van 4 jaar en zelfs ouder worden gebruikt, wat heel handig is wanneer je kind speciale zorgen nodig heeft.

 

Nadelen: 

De prijs: dit product valt in de hoogste prijsklasse waardoor het XXL-aankleedkussen iets minder toegankelijk is.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

5. Done by Deer – Changing pad, Dreamy dots, powder – afneembare hoes

 

Velen beschouwen Done by Deer als het beste merk voor moderne lifestyle producten die het leven van een jong gezin veel aangenamer maken. Het knappe Done by Deer aankleedkussen is daar een perfect voorbeeld van.

Je kunt uit 3 verschillende kleuren kiezen zodat het aankleedkussen perfect bij de zachte tinten van de babykamer past. Bovendien is elk kussen voorzien van een mooie tekening van Elphee en Raffi, de vrolijke Deervriendjes, zodat je kleintje zich met veel plezier laat verschonen en aankleden. Het kussen met Oeko-Tex label heeft trouwens een waterafstotende katoenen hoes die je in de wasmachine kunt wassen.

Daarnaast heeft de schuimmatras een afmeting van 50 x 10 x 65 cm waardoor hij op bijna elke commode veilig kan worden gebruikt. Verder zorgen de opstaande randen ervoor dat je baby goed in het midden blijft liggen zodat hij/zij er niet kan afrollen. In de reviews zien we dat dit aankleedkussen een maximale score van 5 sterren kreeg.

 

Voordelen: 

Design: het aankleedkussen wordt in 3 zachte kleuren aangeboden waardoor je er de gepaste kleur kunt uitkiezen die het best bij de babykamer past. De kussens werden trouwens met een leuke tekening van de Deervriendjes Elphee en Raffi afgewerkt.

Vormgeving: het kussen heeft afgeronde opstaande randen zodat je kleintje veilig in het midden blijft liggen er niet kan afrollen.

Afmeting: het kussen meet 50 x 10 x 65 cm waardoor hij ideaal is om baby’s op te verschonen.

Comfort: de waterafstotende katoenen hoes is machinewasbaar en de schuimmatras biedt een degelijke ondersteuning zodat je kindje heel comfortabel ligt.

 

Nadelen: 

Beperkt gebruik: doordat dit aankleedkussen een iets kleiner formaat heeft, zul je hem minder lang kunnen gebruiken.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

6. Steff – aankleedkussen – 70×50 cm – wit – met kwaliteitslabel Oeko-Tex standard 100

 

Het Steff aankleedkussen heeft de laagste prijs in onze lijst met topproducten waardoor hij heel goed toegankelijk is. We merken trouwens in de reviews dat de prijs-kwaliteitverhouding van dit aankleedkussen uitstekend is, want hij werd met 5 sterren beloond.

Het aankleedkussen heeft een afmeting van 70 x 50 cm en een dikte van 4 cm waardoor je er zonder probleem een extra hoes kunt overtrekken. Doordat het kussen vrij flexibel is, kun je hem bovendien gemakkelijk oprollen om mee te nemen zodat je altijd een zachte en hygiënische ondergrond hebt om je kleintje op te verschonen.

Daarnaast werd de polyester vulling met een waterafstotende pvc-hoes afgewerkt waardoor je hem gewoon met een vochtige doek kunt reinigen. Verder kreeg het aankleedkussen het Oeko-Tex label dat garandeert dat hij vrij is van schadelijke stoffen en dat hij met milieuvriendelijke materialen werd vervaardigd. 

 

Voordelen: 

Gebruiksgemak: door zijn flexibiliteit en de dikte van 4 cm kan het aankleedkussen gemakkelijk worden opgerold zodat je hem overal mee naartoe kunt nemen.

Materiaal: het kussen heeft een polyester vulling met een waterafstotende pvc-hoes waardoor je hem heel eenvoudig met een vochtige doek kunt schoonvegen.

Milieuvriendelijk: dit product kreeg het Oeko-Tex label wat inhoudt dat hij vrij is van schadelijke stoffen en met milieuvriendelijke materialen werd gemaakt.

Het prijskaartje: het aankleedkussen van Steff heeft de laagste prijs in onze selectie waardoor hij ook door mensen met een klein budget kan worden aangekocht.

 

Nadelen: 

Comfort: doordat het aankleedkussen tamelijk dun is, lijkt hij meer geschikt voor sporadisch gebruik wanneer je ergens naartoe gaat.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

7. Meyco aankleedkussen met badstof – Animal – kan in de wasmachine

 

Het groot aankleedkussen van Meyco meet 85 x 5 x 75 cm waardoor je kleintje heel wat bewegingsruimte heeft en heel comfortabel ligt.  Meyco biedt trouwens een volledige collectie aan van inbakerdoeken, badhanddoeken en dergelijke meer die allemaal hetzelfde thema hebben zodat alles goed bij elkaar past.

Dit kussen heeft een zachte polyester vulling waarop je kapoen heerlijk en comfortabel kan liggen. De badstof hoes is trouwens aan de binnenkant afgewerkt met een waterafstotende laag waardoor er nooit vocht in de vulling kan dringen. Bovendien heeft de hoes een klittenband sluiting zodat je hem eenvoudig kunt verwijderen om hem in de wasmachine op 30°C te wassen en hem vervolgens in de droogkast snel te laten drogen.

Daarnaast heeft de witte hoes een vrolijke print met grappige dierenvriendjes waardoor je kindje heel wat te bekijken heeft. Er werden voor dit nieuwe product nog geen reviews geplaatst.

 

Voordelen: 

Formaat: de ruime afmetingen van 85 x 5 x 75 cm zorgen ervoor dat je kleintje voldoende plaats heeft zodat je hem op een comfortabel manier kunt verzorgen.

Design: het witte kussen werd voorzien van leuke dierenfiguurtjes waardoor je kleintje tijdens het verschonen en/aankleden steeds nieuwe afbeeldingen zal opmerken.

Materiaal: het polyester kussen kreeg een stevige katoenen badstof hoes met een waterafstotende binnenkant zodat de vulling niet nat kan worden.

Onderhoud: de hoes wordt met een klittenbandsluiting open/dicht gemaakt waardoor je hem gemakkelijk kunt verwijderen om in de wasmachine te stoppen. Deze hoes mag nadien in de droogkast worden gedroogd.

 

Nadelen: 

Veiligheid: doordat dit zachte kussen enkel een iets dikkere buitenrand heeft, vermoeden we dat je kleintje zich gemakkelijk zal kunnen omrollen waardoor je hem/haar goed in de gaten moet houden.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

8. Childhome Lineaal Aankleedkussen

 

Wil jij een kussen die je overal kunt gebruiken dan is het handig te weten dat dit product een bijdrage kan leveren daarbij. Het aankleedkussen van Childhome heeft een lengte van 70 centimeter en een breedte van 50 centimeter.

Dit product is een universeel kussen dat voorzien is van een liniale bedrukking. Het heeft een gewicht van slechts een halve kilo en het is aan de buitenkant samengesteld uit plastiek. De vulling van dit aankleedkussen bestaat uit Polyether met een dikte van 9 centimeter.

Dit product heeft niet veel beoordelingen, maar zij zijn allemaal positief. Deze personen zijn heel blij met dit aankleedkussen, want het is van heel goede kwaliteit en de prijs is erg gunstig. Het kind schijnt het ook comfortabel te vinden en het is een blikvanger voor deze gebruikers. Dit kussen is handig om te gebruiken en het gaat jaren mee zonder dat je het hoeft te vervangen.

Het is niet meteen het kussen met de laagste prijs maar aan de reviews te zien, lijken de kopers daar geen probleem van te maken. Dit aankleedkussen is afkomstig van het bekende merk Childhome en heeft een totale afmeting van maar liefst 70 x 50 cm waardoor het tot de grotere aankleedkussen behoort.

 

Voordelen: 

Design: het kussen is te verkrijgen in 5 verschillende doch eerder neutrale kleuren. Zo kies jij het kussen dat je het liefste ziet en dat het beste in het interieur past.

Formaat: het kussen heeft een lengte van 70 cm en een breedte van 50 cm. Daardoor kun je het gebruiken voor pasgeboren baby’tjes tot en met kindjes die de leeftijd van 3 jaar bereikt hebben.

Ontwerp: de buitenkant van het kussen is vervaardigd uit stevige plastic en het werd opgevuld met polyether. Daardoor voelt het zacht en comfortabel aan. Door middel van de lineaal die erop afgebeeld staat, kun je je kindje ook gaan meten.

 

Nadelen: 

De kopers zijn helemaal enthousiast over de aankoop van dit aankleedkussen. Dit maakt het voor ons bijzonder moeilijk om jou verder advies te geven over eventuele minpuntjes.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Aankleedkussens Koopgids

 

Wanneer je in blijde verwachting bent, zijn er heel wat spulletjes die je beter al kunt aanschaffen voor de baby wordt geboren. We geven je dan ook graag de aanbeveling om alvast uit te kijken naar een degelijk aankleedkussen om je kleintje op te verzorgen. Maar welk formaat moet je nu juist kiezen? En uit wel materiaal is een dergelijk kussen gemaakt? We hebben voor jou de belangrijkste aandachtspunten in onze koopgids samengevat. Neem even de tijd om alle mogelijkheden te bekijken en vergelijken voor je een beslissing neemt.

Waarom je beter een degelijk aankleedkussen gebruikt

We beseffen allemaal wel dat het niet zo eenvoudig is om een baby te verschonen, verzorgen en aan te kleden. De kleine wezentjes hebben al vrij vlug een eigen willetje en ze zijn heel nieuwsgierig waardoor ze maar al te graag op onderzoek gaan. Daarbij maken ze soms nogal heftige bewegingen waardoor mama of papa handen tekort komen om het kleintje aan te kleden of een nieuwe luier aan te doen.

Doordat een degelijk aankleedkussen heel comfortabel ligt en meestal ook opstaande randen heeft, zal je baby rustig worden zodat je hem/haar gemakkelijk en op een veilige manier kunt verschonen. De opstaande randen zorgen ervoor dat je kleintje mooi in het midden blijft liggen zodat hij/zij er helemaal niet kan afrollen. We willen graag benadrukken dat je een baby nooit alleen mag laten wanneer hij op de verschoontafel ligt, want een ongeluk is gauw gebeurd.

 

De gebruikte materialen

Als je een aankleedkussen aankoopt met het Oeko-Tex label ben je er zeker van dat hij volledig vrij is van schadelijke stoffen en dat hij vervaardigd is uit milieuvriendelijke materialen. Tegenwoordig zijn bijna alle aankleedkussens gemaakt uit een waterafstotende materie zodat dit kussen zonder veel erg kan worden schoongeveegd. Doordat een waterafstotend kussen niks van vocht opneemt, kun je je baby er trouwens ook gewoon op wassen.

Sommige exemplaren zijn opgevuld met een soort kleine polystyreen bolletjes waardoor het aankleedkussen de lichaamswarmte van je kindje zal vasthouden zodat hij/zij een warme ondergrond heeft. Andere verzorgingskussens zijn dan weer vervaardigd uit hoog elastisch PU comfortschuim dat een goede ondersteuning biedt aan het hoofdje, nekje en de rug van de baby.

Er zijn trouwens ook plastic aankleedkussens met een afneembare hoes in katoen of polyester die je er gewoon kunt afhalen om te wassen. Wanneer je kiest voor een kussen met de standaardafmetingen, kun je bovendien zonder probleem over elk type aankleedkussen een hoes trekken. Je kunt volledig zelf bepalen welk aankleedkussen jou het meeste gebruikscomfort zal geven om je kind op een optimale manier te verzorgen.

 

Het formaat en de dikte

We merken dat er tegenwoordig een ruime keuze is aan aankleedkussens met diverse afmetingen. Voor je tot de aankoop overgaat, kun je beter eerst de afmetingen van de verschoontafel of verzorgingscommode opmeten zodat je het kussenformaat hierop kunt afstemmen. De standaardafmeting van een aankleedkussen is ongeveer 70 cm lang met een breedte van 50 cm. Bijgevolg moet jouw verzorgingstafel langer en breder zijn om het aankleedkussen een solide ondersteuning te bieden om op die manier de veiligheid van je kindje te garanderen.

Daarnaast is het altijd handig om op de commode wat extra ruimte vrij te hebben om allerlei spulletjes neer te zetten die je bij de dagelijkse verzorging veelvuldig nodig hebt. Een aankleedkussen is vaak rond 10 cm dik waardoor je baby lekker zacht ligt. Uiteraard zul je kussens met andere afmetingen en diktes vinden om op een grotere/kleinere verzorgingstafel te gebruiken zodat iedereen het gepaste aankleedkussen kan vinden. Er zijn bijvoorbeeld grotere kussens die voor kinderen met beperkingen heel goed van pas kunnen komen.

 

De aankleedkussenhoes en het design

Wanneer je een aankleedkussen met een standaardafmeting van 70 x 50 cm kiest, heb je het voordeel dat er enorm veel keuze is aan verschillende aankleedhoezen. Zo is er een ruim aanbod van hoezen die gemaakt zijn uit fris katoen om tijdens de warme zomermaanden te gebruiken. Of je kunt ook kiezen voor een hoes die uit lekker warm en zacht polyester is vervaardigd om je kleintje tijdens de koude wintermaanden een aangenaam gevoel te geven. Deze hoezen zijn allemaal machinewasbaar waardoor je ze dagelijks of na een ongelukje onmiddellijk in de wasmachine kunt stoppen.

Doordat een verzorgingstafel vaak in de leefruimte wordt geplaatst, wil je natuurlijk het design en de kleur van het aankleedkussen zo goed mogelijk op jouw interieur afstemmen. Er zijn aankleedkussens en hoezen in allerlei kleuren te vinden zodat hij precies bij de tint van jouw zitbank past. Je zou natuurlijk ook een vrolijke felle kleur met een leuke print kunnen kiezen om de commode in de babykamer te accentueren. De keuze die je maakt is volledig van jouw smaak en wensen afhankelijk.

Het prijskaartje

Je kunt in elke prijsklasse een degelijk aankleedkussen vinden die aan al jouw wensen voldoet. De gemiddelde prijs voor een kussen met een standaardformaat ligt tussen 20 en 30 euro. Naargelang de gebruikte materialen, het design, het formaat en het merk dat je uitkiest zijn er ook duurdere exemplaren met een prijs tussen 40 en 60 euro te vinden. Neem trouwens ook even een kijkje in de koopjeshoek waar verschillende aanbiedingen zijn van leuke aankleedkussens die bijvoorbeeld einde reeksen zijn.

 

 

 

Veelgestelde vragen

 

Q1: Welke hoes kun je gebruiken voor het Bébé-Jou aankleedkussen?

Omdat niet elk aankleedkussen even comfortabel is, zorgt Bébé-Jou ervoor dat je uit een ruim assortiment hoezen kunt kiezen om over het aankleedkussen te trekken zodat je baby een zachte en hygiënische ondergrond heeft. Deze hoezen, met mooie zachte kleuren en vrolijke prints, zijn allemaal gemaakt uit 100% katoen waardoor ze gemakkelijk in de machine kunnen worden gewassen. Bovendien zijn alle Bébé-Jou hoezen geschikt voor aankleedkussens met een standaardformaat. 

Q2: Hoe groot is een aankleedkussen?

Het standaardformaat van een aankleedkussen is 70 cm lang en 50 cm breed. Hierdoor past het kussen perfect op de meeste verzorgingstafels en het laat je bovendien wat ruimte om enkele spulletjes op het commodeblad klaar te leggen. Een aankleedkussen moet altijd kleiner zijn dan het blad zodat het stevig ligt en voldoende steun heeft om de veiligheid te garanderen.

Wanneer je thuis een commode hebt die langer en breder is, kun je gerust een aankleedkussen met een grotere afmeting kiezen. Voor de dikte van het aankleedkussen kies je het best een stevig exemplaar waarop je kleintje gemakkelijk ligt. De meeste kussens hebben trouwens een dikte van ongeveer 10 cm, maar hoe dikker het kussen hoe comfortabeler je kleintje ligt.

 

Q3: Welk type aankleedkussen is het meest geschikt?

Je zult wel gemerkt hebben dat je heel wat keuzemogelijkheden hebt. Een verzorgingskussen met een opstaande rand geniet de voorkeur omdat dit extra bescherming biedt. Vanaf een bepaalde leeftijd zal je kleintje zich immers beginnen omrollen en deze opstaande rand zorgt ervoor dat hij/zij niet van de commode kan vallen. Echter, je mag je baby nooit alleen op het aankleedkussen laten liggen want een ongeluk schuilt in elk onbewaakt moment.

Daarnaast is een verzorgingskussen met een waterafstotend oppervlak heel gemakkelijk om schoon te maken. Om je kleintje een zachte ondergrond te geven kun je er een kussenhoes overtrekken die ervoor zorgt dat de baby niet kan wegglijden en die bovendien een warme ondergrond biedt. Hoe dikker het kussen, hoe meer ligcomfort je kleintje heeft.

 

 

 

Laat een reactie achter

0 COMMENTAIRES