Beste baby hangmat

Laatste update: 17.06.24

 

Baby hangmatten test van 2024

 

Een baby hangmat is niet meteen levensnoodzakelijk maar kan toch best wel nuttig zijn. Je kunt het ergens op een veilige plaats bij jou thuis ophangen zoals aan de baby box bijvoorbeeld. Op die manier kan je baby even veilig een dutje doen terwijl jij wat tijd neemt voor jezelf. Wij hebben dan ook een top 3 samengesteld waarin wij jou de beste baby hangmatten presenteren. Uit onderzoek is gebleken dat je met de Maranon Boys&Girls zeker en vast een goede aankoop doet. Je kunt deze hangmat gebruiken voor kindjes tussen de leeftijd van 0 en 6 maanden oud. Ook de La Siesta Yayita Bio baby hangmat is helemaal vervaardigd uit stevig organisch katoen. Dit model kun je maximaal belasten met een gewicht van 20 kg.

 

 

Vergelijkingstabel

 

Sterkte
Zwakte
Conclusie
Offerte

 

 

Baby hangmat reviews – top 5

 

 

Een baby hangmat is niet voor iedereen belangrijk of nodig, maar het kan zeker wel handig zijn. Je kunt dit product ophangen in je huis of aan de baby box en je kind erin plaatsen om te spelen of om te slapen. Een hele goede uitkomst als jij je handen even vrij wilt hebben. Bekijk de opties hieronder en kies de beste baby hangmat.

 

 

Aanbevolen producten

 

 

1. Maranon Boys&Girls

 

De Baby hangmat Boys&Girls is geschikt voor kinderen van 0 tot 6 maanden oud. Het is een uitstekende manier om je kind snel in slaap te krijgen. De meeste kinderen houden nu eenmaal ervan om gewiegd te worden.

De hangmat is gemaakt van topkwaliteit en is dus stevig. Het is gemakkelijk om te onderhouden, omdat je het in de wasmachine kunt zetten om te wassen.

Je kunt het ook met heet water wassen. Dit product komt met touwtjes, zodat je het gelijk kunt bevestigen aan de baby box.

Er is tot nu toe maar 1 review te lezen van dit product. De koper is wel tevreden ermee, want het is handig in gebruik.

Het is van goede kwaliteit en heeft ook een goede prijs. Dit product is ook nog comfortabel voor het kind die lekker in de box kan genieten van de hangmat.

Deze baby hangmat van het merk Maranon is één van de 2 producten uit onze lijst met de laagste prijs. Toch biedt het heel wat voordelen die we dan ook even samen met jou willen overlopen. We hebben ook uitgezocht of er dan ook eventuele minpunten aan dit product verbonden zijn.

 

Voordelen: 

Leeftijdscategorie: deze baby hangmat is ideaal voor baby’s van 0 tot en met 6 maanden. Dankzij de touwtjes die bij het product worden meegeleverd, kun je de hangmat in de box bevestigen.

Onderhoud: je kunt dit product heel gemakkelijk in de wasmachine steken. Het is wel belangrijk om het zo heet mogelijk te wassen.

Ontwerp: de baby hangmat heeft een lichtblauwe kleur en is daardoor misschien eerder geschikt voor jongens.

 

Nadelen: 

De koper die bij dit product gereageerd heeft, is echt helemaal dol op de hangmat. Voor hem of haar zijn er helemaal geen minpunten te vinden. Ook voor ons is het heel moeilijk om eventuele nadelen op te sporen.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

2. La Siesta Yayita Bio

 

De La Siesta Yayita Bio baby hangmat is gemaakt van organisch katoen. Dit product is geschikt voor baby’s, want in hangmatten voelen zij zich snel vertrouwd. Door de schommelbewegingen en geborgenheid, krijgen de baby’s het gevoel om weer in hun moeders buik te zijn. Hierdoor worden zij kalm en vallen de kinderen gemakkelijker in slaap.

Het is in het bijzonder geschikt voor huilbaby’s om ze tot rust te brengen. Dit product heeft een maximaal draagvermogen van 20 kg. Deze hangmat wordt samen met een handige spreidstok geleverd. Voor extra veiligheid is er een riem waaraan je de baby kunt vastmaken.

Gezien de prijs behoort dit product niet tot de categorie van goedkope baby hangmatten en dat kun je ook merken aan het aantal reviews dat er staan voor dit product. Er zijn helaas nog geen reviews geplaatst voor de La Siesta Yayita Bio baby hangmat.

Een hangmat kan ervoor zorgen dat jouw baby rustig wordt. Het zachtjes wiegen en het geborgen gevoel zorgen ervoor dat jouw kindje hetzelfde voelt als toen het nog in jouw buik zat. De hangmat zorgt voor een vertrouwd gevoel en dit maakt jouw baby ontspannen. Deze baby hangmat van Peppa Pig kan daar zeker toe bijdragen.

 

Voordelen: 

Draagvermogen: deze hangmat heeft een draagvermogen van maar liefst 20 kg. Bovendien is het ook heel goed geschikt om huilbaby’s te kalmeren.

Handig in gebruik: bij aankoop van dit product krijg je er meteen een spreidstok bij. Daarnaast is er ook een riempje voorzien om de veiligheid van jouw baby in de hangmat te garanderen.

 

Nadelen: 

Prijskaartje: deze baby hangmat behoort tot de duurdere exemplaren. Dit kan ondanks de vele voordelen, voor sommige gebruikers wel een minpunt zijn.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

3. Amazonas Wieg

 

De Amazonas Wieg is geschikt voor kinderen van 0 tot 9 maanden oud en heeft een draagvermogen van ongeveer 20 kg.

De uiteinden van dit product kunnen geknoopt worden en de baby zal net als een kleine kangoeroe veilig in het buikje (wiegje) van de moeder liggen.

Door het schommelen en de geborgenheid die dit product biedt, krijgt de baby het gevoel om weer in de baarmoeder te zijn en slaapt het extra comfortabel.

Er wordt geadviseerd om dit product onder toezicht van een volwassene te gebruiken. Let wel, dat het geen vervanging is van een bed of wieg. Het is een uitstekend product, voor wanneer jij je handen even vrij wilt hebben of voor wanneer de baby een middag dutje wilt doen.

Voor dit product zijn er nog geen reviews geplaatst door mogelijke kopers. Hierdoor is het moeilijk om een advies te geven op basis van de ervaring van gebruikers.

Als je op zoek bent naar een hangmat om je baby te kalmeren dan moet je zeker dit product bekijken van Amazonas. Met deze hangmat kun je je baby hetzelfde gevoel teruggeven als toen hij of zij nog in jouw buik zat. De hangmat is speciaal ontworpen voor kindjes tussen de 0 en de 9 maanden en is belastbaar tot 15 kg.

 

Voordelen: 

Constructie: het is de bedoeling dat je de hangmat aan de twee uiteinden gaat knopen en vastleggen. Hierdoor zul je merken dat je baby heel rustig wordt doordat hij of zij zich veilig voelt.

Gebruiksgemak: de hangmat voelt heel zacht en dus comfortabel aan. Zo kan je baby eventjes rustig ontspannen. De veiligheidsriem die in de hangmat aanwezig is, versterkt de veiligheid van jouw kindje.

 

Nadelen: 

Geen bed:  het is belangrijk dat je beseft dat deze baby hangmat gewoon dient om even te ontspannen. Het is niet bedoeld om als bed te dienen.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

4. Ecomundy baby bio naturel

 

De Ecomundy baby bio naturel is een stevige baby hangmat dat comfortabel en duurzaam is gemaakt. Dat komt omdat dit product traditioneel geweven is en gemaakt is van eerste klasse ongebleekt en ongeverfd biologisch katoen. Hierdoor is dit product ook veilig voor uw kind.

Dit product is licht van gewicht, waardoor je het gemakkelijk kunt opzetten en het ook overal kunt meenemen.

Het heeft een maximaal draagvermogen van 30 kg. Jouw kind zal niet alleen comfortabel liggen hierin, maar zal genieten van dit product. Nog een extra pluspunt is dat deze baby hangmat er heel mooi uitziet. Het zal zeker een blikvanger zijn in uw woning of als u het ergens meeneemt.

Als je naar de prijs kijkt, lijkt het wel een baby hangmat aanbieding. Ondanks de lage prijs van dit product, zijn er tot nu toe nog geen reviews geplaatst ervoor.

Weinig mensen zullen het merk Ecomundy kennen. Toch is het voor die ene koper echt wel het beste merk. Dat komt omdat hij of zij echt helemaal tevreden is van dit product. Bovendien is de hangmat volledig uit biologisch katoen vervaardigd.

 

Voordelen: 

GOTS label: deze baby hangmat is voorzien van het GOTS label. Dit houdt in dat het product geen schadelijke stoffen bevat.

Materiaal: dit product is uit ongebleekt en ongeverfd biologisch katoen vervaardigd. Het is trouwens helemaal traditioneel geweven en daardoor extra stevig en duurzaam. Je kunt de hangmat belasten met een gewicht tot en met 30 kg.

Gewicht: deze baby hangmat weegt helemaal niet veel en kun je dus eenvoudig overal mee naartoe nemen.

 

Nadelen: 

Merknaam: het merk Ecomundy hangmatten is niet echt bekend onder het grote publiek. Dit kan verklaren waarom er nog geen reviews zijn. Dit alles kan mogelijke kopers ook tegenhouden.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

5. Maranon Rainbow kleur

 

De Babyhangmat Rainbow kleur is geschikt voor baby’s die pas geboren zijn tot een leeftijd van ongeveer 6 maanden oud. Dit is een hangmat dat van topkwaliteit is en het ziet er ook nog fraai en aantrekkelijk uit. In het bijzonder voor de kinderen, door de vele mooie kleuren dat het heeft.

Je kunt dit product ook aan een baby box bevestigen. Er worden twee extra touwen meegeleverd om dit product in de baby box te kunnen bevestigen.

Het bevestigen van dit product gaat snel en eenvoudig. Onderhouden van dit product is ook gemakkelijk, doordat het warm gewassen kan worden in de wasmachine.

Ook voor dit product zijn er tot nu toe nog geen reviews geplaatst, ondanks dat de prijs in vergelijking met de overige producten wel meevalt. Op basis hiervan kan er nog geen advies worden gegeven over dit product.

Deze hangmat van Maranon heeft net dezelfde prijs als het eerste product uit onze lijst. Daardoor krijgen wij het vermoeden dat Maranon misschien wel eens tot de populairste merken zou kunnen behoren. De verschillende kleuren waaruit dit exemplaar bestaat, laten het er heel erg vrolijk uitzien.

 

Voordelen: 

Onderhoud: je kunt de baby hangmat bijzonder eenvoudig schoonmaken. Dit doe je door de hangmat op een heet programma te wassen. Op die manier slaapt jouw kindje altijd in een hygiënische hangmat.

Gebruiksvriendelijk: zodra je dit product aankoopt, krijg je touwtjes meegeleverd. Op die manier kun jij de hangmat in de box bevestigen.

Ontwerp: de hangmat is voorzien van een regenboogdesign dat er heel vrolijk en aantrekkelijk uitziet. Op die manier kan je baby zich eventjes ontspannen.

 

Nadelen: 

Kleur: het regenboogdesign zou misschien voor een aantal personen ook een struikelblok kunnen vormen. De vele verschillende kleuren laten het moeilijk in het interieur passen.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Baby hangmatten koopgids

 

Een baby hangmat zorgt voor comfort voor je baby omdat de schommelingen en geborgenheid van dit product lijken op de bewegingen in de buik van de moeder. Daarom liggen baby’s graag in een hangmat. Een baby hangmat is veilig in gebruik omdat het specifiek voor baby’s ontworpen is. We bespreken enkele belangrijke punten waar je moet op letten bij het kopen van een baby hangmat.

Aanbevolen leeftijd

Eerst en vooral moet je letten op de aanbevolen leeftijd van de hangmat. De meeste hangmatten zijn geschikt voor baby’s van 0 tot en met 6 maanden. Als je een oudere baby hebt zul je moeten op zoek gaan naar een hangmat die geschikt is voor oudere baby’s.

Dit heeft te maken met de grootte en het draagvermogen van de hangmat. Omdat baby’s in de eerste maanden en jaren vlug groeien en veranderen moeten de fabrikanten daar rekening mee houden. Een kleinere hangmat is dan geschikt voor pasgeboren baby’s maar vanaf 6 maanden zijn ze al redelijk gegroeid en kun je een grotere hangmat nodig hebben.

Als je baby groter wordt zal hij of zij ook meer gaan wegen. Kijk dan naar het maximale draagvermogen van een hangmat zodat je zeker weet dat het jouw baby kan dragen. De veiligheid van je baby is natuurlijk het belangrijkste! De meeste hangmatten hebben een draagvermogen van 20 kg maar je kunt ook makkelijk modellen vinden met een groter draagvermogen zoals bijvoorbeeld 30 kg.

 

Stevigheid en bevestiging (draagvermogen)

De stevigheid van een baby hangmat hangt in eerste instantie af van het materiaal waarvan het gemaakt is. Vele ouders kiezen tegenwoordig voor hangmatten die vervaardigd zijn van organisch katoen omdat deze steviger en duurzamer zijn. Het is beter om een stevige hangmat te kiezen omdat dit ten goede komt voor de veiligheid van je baby. Wil je een echt stevig product kies dan voor een handgeweven hangmat van organisch of biologisch katoen.

Het draagvermogen wordt ook bepaald door het gebruikte materiaal. Hoe sterker het materiaal gebruikt om de hangmat te vervaardigen, hoe meer gewicht het kan dragen. De meeste hangmatten hebben een minimum draagvermogen van 20 kg maar je kunt ook producten vinden met een hoger draagvermogen.

Hangmatten zijn op verschillende manier te bevestigen aan de wieg. Sommige modellen gebruiken touwtjes aan de uiteinden die je moet vastknopen aan de randen van de wieg voordat je je baby erin legt. Andere modellen hebben voorgeknoopte lussen waardoor je de hangmat makkelijk aan haken kunt bevestigen om het op te hangen. Tenslotte zijn er nog modellen die geleverd worden met een spreidstok. Zo kun je de uiteinden van de hangmat aan de spreidstok knopen die je dan vastmaakt aan het plafond met een touw.

 

Veiligheid en Onderhoud

In de eerste plaats denk je natuurlijk aan de veiligheid van je baby. De veiligheid van een hangmat wordt beïnvloedt door verschillende factoren. Zo is het gebruikte materiaal belangrijk maar ook de manier waarop je de hangmat vasthangt. Als het een stevige hangmat is die je makkelijk en goed kunt ophangen zal je kind veiliger liggen en mindere risico lopen om te vallen.

Maar de hangmat kan ook over extra accessoires beschikken om de veiligheid van je baby te verhogen. Het kan bijvoorbeeld uitgerust zijn met een riem die je kunt gebruiken om je baby vast te maken, zo ben je zeker dat je baby niet valt. De veiligheid hangt in eerste instantie van de ouders af. Het is aanbevolen om je baby niet alleen te laten in een hangmat en geen hangmatten te gebruiken die niet geschikt zijn voor jouw baby. Zoals bijvoorbeeld een hangmat met een draagvermogen van 20 kg gebruiken voor een baby van 25 kg.

De meeste hangmatten zijn makkelijk om te onderhouden want je kunt ze meestal gewoon wassen in de wasmachine. Zo hoef je geen tijd te verliezen door het product met de hand te wassen.

Ontwerp en prijs

Het ontwerp kan voor sommige ouders een belangrijke rol spelen. Zo hebben vele hangmatten een witte kleur om te passen bij de traditionele witte wieg. Maar als je liever een kleurige hangmat koopt die meteen in het oog springt dan hoef je ook niet te lang te zoeken. Het kan voor de baby’s ook leuker zijn als ze omringd zijn door vele verschillende kleuren.

De prijs van een hangmat voor baby’s hangt van deze factoren af en je kunt best eerst enkele online aanbiedingen vergelijken voordat je beslist welke baby hangmat je wilt kopen. Je kunt natuurlijk ook om raad vragen in je lokale babywinkel.

 

 

 

Laat een reactie achter

0 COMMENTAIRES