5 beste Baby Parken Test van 2024

Laatste update: 17.06.24

 

Beste baby parken – Vergelijkingstest & Koopgids

 

Het assortiment aan baby parkjes lijkt dagelijks uit te breiden. Zo kun je vandaag de dag kiezen tussen verschillende formaten, materialen, kleuren en designs. Kies je een baby parkje met lade of liever eentje zonder? In onze koopgids bespreken we een aantal belangrijke kenmerken die de zoektocht mogelijks makkelijker kunnen maken. Daarnaast zijn we ook op zoek gegaan naar de 3 best beoordeelde hedendaagse baby parkjes. Zo zou je kunnen kiezen voor het TecTake babybox parkje dat een totale afmeting heeft van 101 x 101 x 78 cm. Echter blijkt ook de Childwood box een schot in de roos te zijn. Net iets compacter van formaat ten opzichte van het vorige product, en dus geschikt voor baby’tjes.

 

 

Vergelijkingstabel

 

Sterkte
Zwakte
Conclusie
Offerte

 

 

5 beste baby parken (Reviews) van 2024

 

Het is niet altijd makkelijk om een keuze te maken uit het ruime assortiment baby parkjes. Om het voor jou dan ook allemaal wat makkelijker te maken, zijn we alvast op zoek gegaan naar 5 topproducten. Neem rustig de tijd om de onderstaande producten te bekijken en kies er voor jou de het beste baby park uit. Je kunt hierbij rekening houden met het advies van klanten dat in de online reviews vermeld staat. En wie weet spot je zo nog wel een leuke aanbieding.

 

 

1. TecTake babybox reisbox opklapbaar Tommy reisbed 402205

 

Ben je op zoek naar één van de goedkope baby parkjes? Of wil je bewust niet teveel geld spenderen hieraan? Dan lijkt dit exemplaar van het bekende merk Tectake misschien wel iets voor jou te zijn. Bovendien heb je de mogelijkheid om te kiezen tussen een blauw of roze parkje.

Ben je op zoek naar een veilig plekje waar je baby niet alleen kan spelen en grabbelen maar eventueel ook even tot rust kan komen? Dan is dit unieke baby parkje alvast een schot in de roos. Het parkje, dat evengoed als reisbedje kan worden beschouwd, wordt gekenmerkt door een totaal formaat van 101 x 101 x 78 cm. Na gebruik kun je het makkelijk weer dichtklappen en op die manier heel wat opbergruimte besparen.

Het frame is vervaardigd uit duurzaam metaal terwijl de onderdelen vooral uit kunststof bestaan en het textiel uit polyester. Dit maakt het bedje geschikt voor kindjes tot en met de leeftijd van 6 maanden oud of een maximaal belastbaar gewicht van ongeveer 20 kg. Het bedje is makkelijk te onderhouden en aangenaam in gebruik.

 

Voordelen:

Formaat: het unieke baby parkje van, misschien wel het beste merk, Tectake meet maar liefst 101 x 101 x 78 cm.

Kostenplaatje: je zult meteen aangenaam verrast zijn zodra je het vriendelijke prijskaartje onder ogen krijgt. Daardoor zou het parkje wel eens tot de populairste producten in deze lijst kunnen behoren.

Handig in gebruik: het parkje weegt behoorlijk weinig wat het makkelijk te verplaatsen maakt. Verder blijkt het inklapbaar te zijn en heb je keuze uit 2 kleuren.

Draagkracht: de maximale draagkracht van het parkje wordt geschat op zo’n 20 kg.

 

Nadelen:

Niet slapen: het is uiteraard niet de bedoeling om dit baby parkje continu als slaapplek te gebruiken. Eventjes rusten is dan weer geen probleem.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

2. Childwood Box Beuk/Mdf 75×95 cm Rechthoek Zonder lade

 

Je zou natuurlijk ook kunnen kiezen voor het baby parkje van het bekende en sterk gewaardeerde merk Childwood. Dit rechthoekige parkje wordt gekenmerkt door een maximale afmeting van 88 x 80 x 74 cm en vormt daarmee een rechthoek.

De levering telt uiteraard niet alleen het baby parkje maar evenzeer een stevige bodemplaat, een duidelijke handleiding, een complete vijzenset en een stel stevige wielen. Dankzij de wieltjes kun je het baby parkje makkelijk en zonder problemen verplaatsen.

Het baby parkje is bijzonder stevig en vervaardigd uit natuurlijke materialen zoals beukenhout en MDF. Vervolgens werd het afgewerkt in een neutrale grijze kleur. Het is een stevig en handig bedje dat je maximaal met zo’n 10 kg kunt belasten. De klant heeft het product dan ook beloond met een maximumscore van 5 sterren en raadt het iedereen aan. Houd wel rekening met een iets hoger prijskaartje.

 

Voordelen:

Belastbaar: het is een stevig en duurzaam baby parkje met een draagkracht van 10 kg. Bijgevolg is het geschikt voor hele jonge kindjes.

Formaat: het baby parkje meet 88 x 80 x 74 cm en biedt daardoor een rechthoekige vorm aan.

Verpakking: de verpakking telt bovendien ook een complete vijzenset inclusief wieltjes, een duurzame bodemplaat en een informatieve handleiding.

Materiaal: bij de productie van dit baby parkje heeft men voornamelijk gekozen voor de combinatie van enerzijds beukenhout en anderzijds MDF.

 

Nadelen:

Prijskaartje: jammer genoeg blijkt het niet meteen het product met de laagste prijs te zijn.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

3. Bebies First Box Jan Met Lade Hout Rechthoek 100 x 80 cm

 

Bebies First doet misschien niet meteen een belletje rinkelen maar biedt wel kwaliteit en degelijkheid aan. Het baby parkje wordt gekenmerkt door een rechthoekige vorm met een maximale afmeting van 90 x 80 x 100 cm. Kortom, geschikt voor kindjes vanaf 0 maanden oud of een lichaamsgewicht tot maximaal 15 kg.

Voor de productie van deze unieke babybox heeft men voornamelijk gekozen voor duurzame natuurlijke materialen zoals vurenhout. Het hout werd nadien afgewerkt met een soort van speciale coating op waterbasis. Kortom, het parkje is compleet veilig voor je kindje. De box wordt aangevuld met brede platte spijlen die geen gevaar vormen voor je baby, en een onderstel op massieve poten.

In tegenstelling tot de vorige producten uit het lijstje, is het hier wel degelijk mogelijk om de hoogte van de bodemplaat aan te passen. Daarnaast is de box ook voorzien van een handige lade. We zien vooral heel wat positieve reacties van kopers verschijnen alhoewel één iemand het een onaantrekkelijk design vindt.

 

Voordelen:

Formaat en draagkracht: het parkje wordt gekenmerkt door een totaal formaat van ruim 90 x 80 x 100 cm in combinatie met een belastbaar gewicht van 15 kg.

Materialen: het parkje werd voornamelijk uit stevig vurenhout vervaardigd en vervolgens voorzien van een speciale coating.

Veiligheid: je hoeft je geen zorgen te maken omtrent de veiligheid van je kindje. Zo is het parkje voorzien van brede platte spijlen zodat je kindje zich alvast niet kan bezeren.

 

Nadelen:

Design: wanneer we de reviews aandachtig bekijken dan stellen we vast dat het design volgens één klant toch wel wat beter had gekund.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

4. Quax Box Mila Hout Rechthoek Zonder lade 97 x 78 cm

 

Ben je op zoek naar een uniek baby parkje met een neutraal doch rustgevend design? Dan lijkt dit exemplaar van Quax misschien wel iets voor jou te zijn. Het rechthoekige ontwerp wordt gekenmerkt door een maximaal formaat van maar liefst 78 x 80 x 97 cm en een belastbaar gewicht van ongeveer 15 kg.

Het grote voordeel van dit baby parkje is dat het mogelijk is om de bodemplaat in hoogte te verstellen. Dit maakt het baby parkje geschikt voor extreem jonge kindjes en kindjes tot 6 maanden oud. Net zoals vele andere parkjes, is ook dit exemplaar geheel uit duurzaam hout vervaardigd. De brede platte spijlen maken het tevens kindvriendelijk.

De koper die een reactie heeft geplaatst, is duidelijk tevreden over het comfort en de kwaliteit van het baby parkje. Echter zul je er wel rekening mee moeten houden dat het parkje helemaal geen lade bevat. En dat kan door sommigen als een minpunt worden beschouwd.

 

Voordelen:

Formaat: het baby parkje meet ongeveer 78 x 80 x 97 cm en is daardoor rechthoekige van vorm.

Draagkracht: je kunt het baby parkje belasten met een maximaal gewicht van 15 kg.

Handig in gebruik: het baby parkje is makkelijk te installeren en verplaatsen. Bovendien kun je de hoogte van de bodemplaat aanpassen indien gewenst.

Kindvriendelijk: het baby parkje bestaat uit brede platte spijlen en is volledig vrij van enige vorm van scherpe hoeken en kantjes.

 

Nadelen:

Geen lade: indien er toch een klein puntje van kritiek mag worden vermeld dan kan dit met het gebrek aan een lade te maken hebben.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

5. Coming Kids Round Box Met Lade 112 x 100 cm Rechthoek

 

Tot slot is er altijd nog de mogelijkheid om te kiezen voor het baby parkje van het bekende merk Coming Kids. Het parkje wordt gekenmerkt door een rechthoekige vorm en een totale afmeting van maar liefst 112 x 100 cm. Het grote voordeel is dat het parkje verder wordt aangevuld door een handige lade.

Net zoals heel wat andere baby parkjes uit dit lijstje, werd ook dit exemplaar volledig uit hout vervaardigd en daarna voorzien van een prachtige witte of grijze coating. De brede platte spijlen zorgen ervoor dat het baby parkje veilig en kindvriendelijk blijft. Het is een stevig en duurzaam parkje waar je kindje even in kan spelen en/ of rusten en waarbij het maximale belastbare gewicht op 50 kg wordt geschat.

We moeten jammer genoeg vaststellen dat er nog geen online beoordelingen zijn geplaatst. Het is dus behoorlijk moeilijk voor ons om jou verder advies te geven omtrent de gebruikerservaringen. Misschien is het prijskaartje voor sommige klanten net iets teveel van het goede.

 

Voordelen:

Formaat: het baby parkje wordt gekenmerkt door een maximaal formaat van 112 x 100 cm en is daarmee rechthoekig qua vorm.

Materiaal: dit parkje is voornamelijk uit duurzaam hout vervaardigd, werd helemaal opgeschuurd en afgewerkt met een grijs of wit kleurtje.

Kindvriendelijk: ook hier hoef je je geen zorgen te maken omtrent de veiligheid. De brede platte spijlen zijn helemaal vrij van splinters. Verder zijn er geen scherpe hoeken of kantjes te bespeuren.

 

Nadelen:

Prijzig: je zult jammer genoeg meteen vaststellen dat de prijs toch wel wat boven het gemiddelde ligt.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Baby parken Koopgids

 

Wat is een baby parkje en waarvoor kun je het zoal gebruiken? Welke formaat moet je kiezen en is er een verschil tussen de gebruikte materiaalsoorten? Bekijk ook of het baby parkje voldoende veilig is en voorzien is van brede spijlen of een net? Daar niet alle baby parkjes tot de goedkope producten behoren, lijkt het ons een goede aanbeveling om rekening te houden met aanbiedingen en promoties. Neem rustig de tijd om de koopgids hieronder grondig door te nemen, alvorens je de verschillende parkjes gaat vergelijken.

Wat is een baby parkje en het nut ervan

Een baby parkje, door velen ook wel baby box genoemd, is een compact meubelstuk waarin je je kindje kunt plaatsen. Het is met name bedoeld voor baby’tjes en/ of peuters. Het laat je toe even de afwas te doen of andere huishoudelijke taken uit te voeren, zonder dat je kindje kan rondkruipen. Heb je huisdieren en wil je even snel een klusje uitvoeren? Dan zorgt het baby parkje ervoor dat je kindje veilig zit.

Vandaag de dag kun je dan ook kiezen uit tal van verschillende soorten baby parkjes. Ze bestaan nu eenmaal in allerlei vormen, formaten, kleuren en designs. En ook op het gebied van materialen zijn er heel wat mogelijkheden. Kies je voor een baby parkje dat vooral uit brede spijlen bestaat of wil je toch liever eentje met een net?

We raden jou daarom aan om niet gelijk het eerste het beste baby parkje aan te kopen. Bedenk waar je zelf naar op zoek bent en wat zoal je verwachtingen zijn. Ben je van plan om het baby parkje regelmatig te gebruiken? Of is het vooral bedoeld voor wanneer je kindje bij oma en opa op bezoek gaat? Kortom, heel wat mogelijkheden en bijgevolg ook heel wat knopen die je zult moeten doorhakken.

 

Nieuw of tweedehands

De eerste vraag brengt ons bij het prijskaartje. Welk bedrag wil en kun je maximaal spenderen aan een duurzaam baby parkje? Om het bedrag te kunnen bepalen, kun je je zelf afvragen wat je ervan verwacht? Zo vinden sommige klanten de kwaliteit het allerbelangrijkste terwijl andere kopers toch ook wel gericht zijn op de kleuren en het design. Ben je op zoek naar een baby parkje met bepaalde extra toebehoren, accessoires en/ of mogelijkheden? Of is een standaard exemplaar ruim voldoende.

Gemiddeld moet je rekening houden met een prijskaartje van ongeveer 33 euro. Maar uiteraard zullen er altijd baby parkjes zijn die wel iets meer kosten. Baby parkjes met een extra lade of de mogelijkheid om de bodemplaat te verstellen, zullen logischerwijze iets duurder zijn op het moment van aankoop.

Ben je niet van plan om het baby parkje veel te gebruiken? Of wil je liever niet zoveel geld hieraan spenderen? Dan kun je altijd nog een tweedehands baby parkje in overweging nemen. En zeker wanneer het je tweede of derde kindje is, kun je eventueel gebruik maken van het baby parkje van je eerste kindje?

 

Formaat, vorm en de gebruikte materialen

Zodra je besluit een baby parkje aan te kopen, is het belangrijk om rekening te houden met de vorm en het formaat. Ze bestaan vandaag de dag in allerlei vormen en formaten. Ben je op zoek naar een compact baby parkje dat je eventueel makkelijk kunt verplaatsen en meenemen? Of mag het toch wel iets groter zijn? De plaats waar je het baby parkje wilt plaatsen, kan een leidraad zijn om het formaat van het parkje te bepalen.

Bedenk ook uit welke materialen het baby parkje vervaardigd is. Zo zullen de meeste baby parkjes bestaan uit duurzaam hout. Denk maar aan beukenhout of vurenhout. Uiteraard zijn er ook exemplaren die uit stevig en kwalitatief metaal of kunststof gemaakt zijn. De keuze voor de gebruikte materiaalsoorten is vooral afhankelijk van wat je eigen persoonlijke verwachtingen en wensen zoal zijn.

Het type baby parkje; met spijlen of een net

Verder lijkt het ons niet onbelangrijk om voor jezelf op voorhand uit te maken welk type baby parkje je wilt aankopen. Op basis van het ontwerp, zouden we een onderscheid kunnen maken tussen 2 soorten. Zo kun je kiezen voor het baby parkje dat voorzien is van brede spijlen die volledig vrij zijn van scherpe hoeken en kantjes. Maar er is ook het baby parkje dat gemaakt is op basis van een speciaal net, een soort van gaas. Dergelijke baby parkjes zijn vaak makkelijk te transporteren doordat ze niet heel veel wegen, en ze maken het moeilijker voor je kindje om zich recht te trekken.

 

Veiligheid en extra kenmerken

Tot slot raden wij jou aan om rekening te houden met enkele zaken. Zorg ervoor dat het baby parkje veilig is in gebruik. Het is niet de bedoeling dat je baby of peuter zich bezeert. Bedenk of de spijlen vrij zijn van splinters en scherpe hoeken en kantjes. Indien het een baby parkje met gaas betreft, zorg er dan voor dat het parkje stabiel kan staan.

Is het parkje voorzien van wieltjes? Dit kan het alvast makkelijker maken om het baby parkje van de ene naar de andere ruimte te verplaatsen. Verder kan ook een in hoogte verstelbare bodem vast en zeker een meerwaarde zijn. Indien je kindje het parkje volgroeid is, of wanneer je het parkje na gebruikt wilt opruimen; kies dan voor een inklapbaar baby parkje. Zorg ervoor dat het baby parkje steeds geleverd wordt inclusief een duidelijke handleiding.

 

 

 

Laat een reactie achter

0 COMMENTAIRES