Beste baby rugdrager

Laatste update: 17.06.24

 

Baby rugdragers test van 2024

 

Het is niet altijd makkelijk als je je kindje tijdens de wandeling continu moet optillen. Of wanneer je eventjes boodschappen moet doen bijvoorbeeld. In dergelijke situaties kan een baby rugdrager dan ook een goede aanbeveling zijn. Om het voor jou allemaal wat makkelijker te maken, zijn we alvast op zoek gegaan naar wat nu precies de 3 beste baby rugdragers zijn. Op basis van de beoordelingen en het advies van de klanten zijn we uitgekomen bij de Ergobaby Original Marine baby rugdrager. Dit product kun je zonder problemen gebruiken voor een pasgeboren baby en is bovendien voldoende stevig voor een kindje met een maximaal gewicht van 20 kg. Met de Amazonas Carry Sling Lollipop haal je vast en zeker een meer dan waardig alternatief in huis. Dit product is bijzonder duurzaam en voelt heel zacht aan want het is gemaakt uit degelijk en comfortabel katoen.

 

 

Vergelijkingstabel

 

Sterkte
Zwakte
Conclusie
Offerte

 

 

Baby rugdrager reviews – top 5

 

 

Het kan best vermoeiend worden als je een kind een stuk door moet optillen, terwijl je met andere werkzaamheden wordt overrompeld. Word een multitasker met de baby rugdrager, waardoor het kind ook dichtbij jou is. Bekijk hieronder alle mogelijkheden en kies voor de beste baby rugdrager die jou het meest aanspreekt.

 

 

Aanbevolen producten

 

 

1. Ergobaby Original Marine

 

De Ergobaby Original Marine kun je gebruiken voor baby’s van 3,2 kg tot 20 kg in de natuurlijke of hurkende houding. Er is voor dit product ook een apart verkleinkussen te verkrijgen voor een klein kind tot 5,5 kg.

Het product is in staat om het kind ten volle te ondersteunen zoals in de rug en de nek wanneer het slaapt. Ook wordt het hoofd uiterst beschermd tegen weersomstandigheden die het kleintje kunnen deren en het zit comfortabel.

Uit de 25 beoordelingen die geplaatst zijn, is het te constateren dat de meeste gebruikers tevreden zijn met dit product, want het is van goede kwaliteit en het heeft ook een goede prijs.

Het design is fraai en voor het kind is deze rugdrager comfortabel en zeker handig in gebruik. Slechts 1 persoon vindt het onhandig in gebruik. Dus over het algemeen heeft het een geslaagde review.

Ergobaby is zeker één van de populairste merken op het gebied van babyspullen. En voor sommigen is het ook meteen het beste merk. We kunnen dan ook meteen vaststellen dat heel wat personen duidelijk positief reageren op deze handige baby rugdrager van Ergobaby.

 

Voordelen: 

Draagposities: deze ergonomische baby rugdrager kun je op 3 verschillende manier dragen. Zo kun je dit model op je buik dragen maar ook op je heup of je rug. Je kunt hierbij kiezen tussen enerzijds een hurkende houding en anderzijds een natuurlijke houding.

Draagkracht: deze baby rugdrager is werkelijk ideaal voor kindjes met een gewicht van ongeveer 3 kg tot en met een gewicht van 20 kg.

Handig in gebruik: je kunt deze baby rugdrager ook in combinatie met een handig verkleinkussentje gebruiken. Verder zul je merken dat het hoofdje van je baby helemaal ondersteund en beschermd wordt tegen verschillende mogelijke weersomstandigheden.

 

Nadelen: 

Niet gebruiksvriendelijk: slechts één enkele koper is niet helemaal overtuigd van de kwaliteit van deze baby rugdrager.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

2. Amazonas Carry Sling Lollipop

 

De Carry Sling Lollipop baby rugdrager van Amazonas zorgt voor een verbetering in de cognitieve en emotionele ontwikkeling van de baby. Het is in het bijzonder vervaardigd om het kind in je onmiddellijke nabijheid te hebben, zonder direct gevaar.

Dit product heeft een speciale weeftechniek om optimale stabiliteit en stevigheid te bieden en het is echt buigzaam. Het rekt zich alleen schuin met als gevolg dat het de vorm van het kind aanneemt en desondanks voor stevigheid en veiligheid zorgt en het is vervaardigd uit 100% katoen. Heel dun, licht en ademend voor warmer weer.

Uit een gemiddelde van 3 beoordelingen is het zo dat alle gebruikers dit product aanraden aan toekomstige ouders, want qua prijs en kwaliteit valt het in de smaak bij deze individuen.

Het is handig in gebruik en het heeft een fraai design. De Amazonas Carry Sling lollipop is ook comfortabel voor het kind.

Ook met deze baby rugdrager van het bekende en gewaardeerde merk Amazonas mag je rekenen op een degelijk product. Bovendien kun je meteen zien dat het over de laagste prijs beschikt in vergelijking met de andere 4 rugdragers uit onze lijst. Dit zullen heel wat kopers dan ook sterk kunnen waarderen.

 

Voordelen: 

Comfort: dankzij de gebruikte weeftechniek zul je merken dat deze rugdrager bijzonder stevig is en heel wat stabiliteit biedt. Daarnaast is het ook bijzonder soepel en buigzaam.

Materiaal: deze baby rugdrager is helemaal gemaakt uit bijzonder stevig en duurzaam katoen. Tevens voelt het ook heel erg licht en ademend aan waardoor het ook ideaal is tijdens de warme zomerperiode.

 

Nadelen: 

We merken dat deze draagdoek duidelijk in de smaak valt bij de kopers. Daardoor is het niet zo eenvoudig om jou verder advies te geven over eventuele nadelen die bij dit product horen.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

3. DisQounts Ergonomische

 

Wil je liever geen kinderwagen dan is de DisQounts ergonomische draagzak een manier om je kindje gemakkelijk bij je te hebben.

Met dit product kun jij je gemakkelijk en in een mum van tijd manoeuvreren in de drukke binnenstad of in de markt. Hiermee kun je het kind in 4 ettelijke omgangsvormen dragen.

Dit product kan bijdragen dat het kind relatief minder huilt vanwege het verlangen naar huidcontact na de geboorte. De DisQounts ergonomische draagzak heeft verstelbare riemen en gespen voor elk formaat. Ook is het geschikt voor kinderen tot hooguit 2,5 jaar met een maximale draagkracht van 18 kg.

De ene gebruiker van deze draagzak vindt het, dankzij de prijs, een baby rugdrager aanbieding. Dit omdat het handig in gebruik is en het trekt veel aandacht dankzij de vormgeving. Ook is het erg comfortabel voor het kind en het is heel handig om te gebruiken.

Met deze baby rugdrager mag je volgens heel wat kopers zeker zijn van een degelijk product. De rugdrager is afkomstig van het merk DisQounts en is beschikbaar in maar liefst 4 verschillende kleuren. Zo kun je kiezen tussen een roze, een blauwe, een oranje of een witte rugdrager.

 

Voordelen: 

Draagposities: deze ergonomische baby rugdrager biedt jou de mogelijkheid om je kindje in maar liefst 4 verschillende posities te dragen. Zo kun je zelf de positie kiezen die zowel voor jou als voor jouw baby ideaal is.

Draagkracht: je kunt deze rugdrager probleemloos gebruiken tot wanneer je kindje een gewicht heeft bereikt van ongeveer 18 kg.

Prijskaartje: zodra je de prijs van deze rugdrager onder ogen krijgt, dan zul je meteen het gevoel krijgen dat het hier wel eens om een aanbieding zou kunnen gaan.

Handig in gebruik: het is mogelijk om de riemen van deze rugdrager probleemloos te verstellen. Op die manier groeit de rugdrager mee met de ontwikkeling van je kind.

 

Nadelen: 

Niet comfortabel: een enkele gebruiker is van mening dat deze rugdrager niet zo comfortabel is voor het kind.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

4. Tula Wild Hearts

 

Wil jij je kindje vanaf de geboorte bij je hebben dan is het met behulp van de Tula Wild Hearts te realiseren. Voor pasgeboren baby’s kun je een infant insert aanschaffen om als verhoging te dienen.

Dit product is ontworpen om zowel voor de ouder als het kind comfort te bezorgen. Met een verstelbare heup-, rug- en schouderriem die het gewicht van de baby verdeelt over de gehele rug, blijft de baby ook ongedeerd. Voor het omdoen van de draagzak ter bescherming van jouw baby tegen de negatieve invloeden van de natuur is er geen hulp van derden nodig.

De prijsverhouding van de Tula Wild Hearts geeft al aan dat het niet behoort tot de categorie van goedkope baby rugdragers.

Hiervoor zijn er nog geen beoordelingen gegeven. Hopelijk worden de bevindingen van deze personen gauw gedeeld om dan een advies te kunnen uitbrengen.

Voor jou en voor jouw kindje kan het belangrijk zijn om kort na de geboorte zoveel mogelijk huidcontact te hebben. Met deze baby rugdrager van het bekende merk TULA is dit ook meteen mogelijk. Deze ergonomische draagzak behoort niet meteen tot de goedkope rugdragers uit onze lijst.

 

Voordelen: 

Infant insert: indien je deze rugdrager wilt gebruiken voor je pasgeboren baby dan is de infant insert daarbij ideaal. Het is een soort van verhogingskussentje.

Comfort: het is mogelijk om naast de schouderriemen ook de heupriem te gaan verstellen. Op die manier kun je zowel voor jezelf als voor jouw baby de optimale draagpositie bereiken.

 

Nadelen: 

Geen beoordeling: op dit moment is er nog geen enkele online beoordeling geplaatst. Daardoor is het niet eenvoudig om jou te informeren over eventuele nadelen ervan.

Vraagprijs: de hoge prijs zou voor sommige potentiële kopers eventueel wel als een struikelblok kunnen gezien worden.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

5. Multi Power

 

Voor stijl en stevigheid is de Multi Power draagzak dé oplossing voor jou en je baby. Voorzien van de beste gespen op de markt met een breed zitvlak voor het kindje, is er geen reden tot zorgen maken over het comfort van het kind.

Ook heeft de Multi Power draagzak een beschermings mutsje voor het hoofd tegen weersomstandigheden die niet verdraaglijk zijn voor het kind. Het wordt aangeschaft met een instructiefolder die ervoor moet zorgen dat de gebruiker voldoende geïnformeerd is hoe het product gebruikt moet worden.

De beoordeling van de ene gebruiker van de Multi power draagzak geeft al aan dat het gaat om een topproduct.

De reden waarom het deze betiteling krijgt is omdat het handig is in gebruik en het een fraai design heeft. Het heeft een goede prijs en een goede kwaliteit en het is bovenal comfortabel voor kinderen.

Tot slot is er dan nog deze Multi Power baby rugdrager. In vergelijking met andere rugdragers is dit model werkelijk ideaal en bijzonder stevig. Ideaal wanneer jij besluit om een lange wandeling te maken. Je zult merken dat deze rugdrager zowel comfortabel aanvoelt voor jou alsook voor jouw baby.

 

Voordelen: 

Gebruiksvriendelijk: deze baby rugdrager is voorzien van een handig beschermings mutsje. Op die manier kun je het hoofdje van je baby ook beschermen tegen verschillende weersomstandigheden.

Accessoires: bij de aankoop van deze rugdrager dan krijg je er meteen ook een aantal handige toebehoren bij. Denk maar aan een nuttige instructiefolder.

Prijs-kwaliteitverhouding: voor velen is dit product voorzien van een correcte prijs-kwaliteitverhouding. En verder ziet het apparaat er ook nog eens heel fraai uit.

 

Nadelen: 

We merken ook hier dat er helemaal nog geen negatieve online reacties zijn geplaatst. Voor velen gaat het hier trouwens om een topproduct.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Baby rugdragers koopgids

 

Met een rugdrager voor je baby is het makkelijker om je kind mee te nemen wanneer hij of zij te moe is van teveel te wandelen. Je kunt kiezen voor een draagzak die je aan de voorkant van je lichaam draagt of een rugdrager. Wij zullen het hier hebben over de rugdrager en je enkele tips geven over kenmerken waar je moet op letten bij de aankoop van dit product.

Verschil tussen een draagzak en een rugdrager

Een draagzak is bedoeld om je kindje op je buik of op je rug te dragen. Deze zakken zijn bedoeld om je kind ergonomisch te dragen, dit wil zeggen dat ze in de juiste M houding komen te zitten zodat ze beter ondersteund worden. Je kunt kinderen eigenlijk al vanaf de geboorte in een draagzak meenemen. Vele ouders stoppen met het dragen op de buik wanneer het kind de leeftijd van een jaar bereikt heeft omdat het dan te zwaar wordt. Je kunt ze dan makkelijker op je rug dragen.

Als je kind echter al kan wandelen dan koop je beter een rugdrager of framedrager. Deze drager beschikt over een aluminium frame met een soort van stoeltje om je kind in te zetten. Daardoor worden de zijkanten van het lichaam van je kind goed ondersteund en je kind heeft zelf getrainde rompspieren nodig om rechtop te kunnen zitten. Deze spieren verkrijgen ze enkel door zelfstandig te lopen. Daarom is een rugdrager zeker niet geschikt voor baby’s. Je kind zit wel verder weg van je lichaam in een rugdrager dus het zwaartepunt ligt anders, je kunt daarom beter iets meer naar voren hangen zodat je niet uit balans raakt. Je hebt wat meer oefening nodig met een rugdrager voordat je een berg gaat op wandelen.

 

Verstelbaarheid van de rugdrager

Dit product zal zowel door de moeder als de vader van het kind gebruikt worden. En omdat niet iedereen dezelfde lengte heeft is het natuurlijk belangrijk dat je de banden van de rugdrager kunt verstellen. Als de ene persoon groter is dan de andere en je kunt de schouderbanden niet verstellen dan zit je zeker met een probleem. De rugdrager moet stevig rond je lichaam zitten zodat je geen last van je rug kunt krijgen.

Je kunt naast schouderbanden ook beschikken over een borst- en heupband. Deze banden komen veel voor bij een rugzak voor mensen die graag voor enkele maanden rondreizen. Het zorgt ervoor dat het gewicht over meerdere delen van je lichaam verdeeld wordt zodat je niet al het gewicht op één plaats hoeft te voelen.

Zolang de banden verstelbaar zijn, is het makkelijk om de rugdrager met meerdere personen te gebruiken. Op die manier kun je het zelfs doorverkopen wanneer je het product niet meer nodig hebt.

 

Accessoires van de rugdrager

Je moet er natuurlijk ook rekening mee houden dat het in de zomer heel warm kan zijn voor je kind maar dat het tijdens de andere seizoenen ook kan regenen. Voor hele zonnige dagen is het van belang dat je rugdrager beschikt over een zonnekap. Zo is je kind beschermd tegen de UV straling en kan je kind ook niet verbranden. Je kunt natuurlijk ook op andere manieren helpen door je kind met zonnecrème in te smeren en een zonnebril en petje op te zetten. Maar toch is het beter om een zonnekap te hebben voor de warme en zonnige dagen.

Als bescherming tegen de regen kun je gebruik maken van een regenhoes. Zo zal je kind niet nat worden als je door de regen wandelt. Ook bij deze situaties kun je nog extra maatregelen nemen. Je kunt een windvaste regenjas kopen voor je kind zodat het ook niet nat wordt wanneer het niet in de rugdrager zit. Het kan ook gebeuren dat de regenhoes beschadigd raakt dus het is altijd beter om extra bescherming voor te bereiden.

Opbergruimte en prijs

Een framedrager beschikt vaak ook over extra opbergruimte zodat je makkelijk luiers, voedsel of reservekleding kunt meenemen. We geven je wel de aanbeveling om geen te zware spullen mee te nemen want je draagt al het gewicht van je kind. Je wilt ook geen 20 kg meedragen als je gaat wandelen. Meestal kun je tot 3 of 4 kg extra gewicht meenemen in de opbergruimte.

Nu kun je op zoek gaan naar een mooie rug- of framedrager om jouw kind mee te nemen. Je kunt dezelfde producten op verschillende webwinkels bestellen, je kunt prijzen vergelijken van dezelfde rugdrager om zo de beste aanbiedingen te vinden. Bespreek deze aankoop even met een bevriend koppel die al een rugdrager gekocht hebben voor hun kind zodat ze je wat tips kunnen geven.

 

 

 

Laat een reactie achter

0 COMMENTAIRES