Beste baby zonnebril

Laatste update: 17.06.24

 

Baby zonnebrillen test van 2024

 

Het lijkt misschien heel nutteloos maar toch is een baby zonnebril echt wel een goede investering. Zo kun je zonder problemen en op een veilige manier de ogen van je kindje of je baby gaan beschermen. Om jou alvast een handje op weg te helpen, zijn we op zoek gegaan naar wat nu precies de 3 beste baby zonnebrillen zijn op dit moment. Zo kun je bijvoorbeeld kiezen voor de Dooky BabyBanz baby zonnebril. Het is niet alleen een degelijk product maar bovendien ook voorzien van een prachtig en sportief design. Je hebt ook de mogelijkheid om te kiezen voor de Sinner Bambino zonnebril. Dit product is werkelijk ideaal voor pasgeboren kindjes en je kunt de bril zonder problemen gebruiken tot je kindje de leeftijd van 2 jaar heeft bereikt.

 

 

Vergelijkingstabel

 

Sterkte
Zwakte
Conclusie
Offerte

 

 

Baby zonnebril reviews – top 5

 

 

Bescherm de kostbare ogen van jouw kinderen tegen gevaarlijke UV stralen met een goede zonnebril. Afhankelijk van de leeftijd van het kind, zijn er diverse soorten te verkrijgen. Je kunt het liefst zo vroeg mogelijk hiermee beginnen. Bekijk de opties hieronder en kies voor de beste baby zonnebril.

 

 

Aanbevolen producten

 

 

1. Dooky BabyBanz

 

Met de Dooky BabyBanz sportieve en mooie baby zonnebril kun je de kostbare oogjes van je kind beschermen tegen de zon.

Het heeft een verstelbare hoofdband, zodat het precies past en waarmee het kind kan meegroeien. Dit product is duurzaam en is praktisch onbreekbaar. Het is het ideale product dat je op een zomerse dag kunt gebruiken als je naar het strand gaat.

Het overgrootste deel van de gebruikers is blij met dit product en geeft er positief advies over. De bril zit lekker en het beschermt goed tegen de zon. Het heeft een bandje dat je om het hoofd kunt doen en je kunt het ook verstellen.

Het is handig in gebruik en het heeft een fraai design. Als je baby het eraf trekt dan hangt het vanwege de hoofdband nog om de nek en kun je het niet gemakkelijk verliezen. Voor een gebruiker ziet dit product er niet mooi uit.

Met behulp van een degelijke baby zonnebril kun je de ogen van je kindje net iets beter beschermen tegen de gevaarlijke UV stralen van de zon. De bril is afkomstig van het bekende en misschien wel het beste merk Dooky en kan op heel wat positieve reacties van de klanten rekenen.

 

Voordelen:

Leeftijd: deze zonnebril is werkelijk ideaal voor kindjes vanaf de geboorte tot en met de leeftijd van 2 jaar oud.

Comfort: je zult merken dat deze zonnebril voorzien is van een handige band die je kunt verstellen. Daardoor kan deze zonnebril probleemloos meegroeien met de ontwikkeling van je baby.

 

Nadelen:

Design: we merken dat de overgrote meerderheid van de kopers duidelijk tevreden is. Toch is een enkele gebruiker niet helemaal overtuigd van het aparte design.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

2. Sinner Bambino

 

De SINNER Bambino baby zonnebril is geschikt voor kinderen van 0 tot 2 jaar. Het is voorzien van categorie 3 lenzen en het heeft dus donkere glazen. Dit is het ideale product om te gebruiken tijdens de zomer of voor wintersport in de sneeuw, want het biedt 100% UVA/B/C protectie. Het heeft een antislip bij de neus die zorgt voor extra draagcomfort en ook nog een verstelbare hoofdband.

Als je naar de prijs kijkt van dit product, dan lijkt het op een baby zonnebril aanbieding. Voor dit product staan er niet alleen positieve beoordelingen geschreven. Een deel van de kopers is wel blij met dit product, want het is van goede kwaliteit en deze zonnebril ziet er leuk uit. Het is een voordelige koop en het is handig in gebruik.

Daarnaast beschermt het goed tegen de zon. Voor enkele gebruikers zit de bril niet lekker en is het oncomfortabel voor het kind. Het is dus ook onhandig in gebruik.

Ook met de SINNER Bambino haal je een degelijke en duurzame baby zonnebril in huis. Net zoals het voorgaande model is ook deze bril vooral ideaal voor pasgeboren kindjes tot en met kindjes van 2 jaar. Hieronder kun je alvast een overzichtje terugvinden van de verschillende voor- en nadelen van deze baby zonnebril.

 

Voordelen:

Prijskaartje: in vergelijking met de andere zonnebrillen zul je merken dat dit model over de laagste prijs beschikt. Daardoor zal het zeker en vast tot de populairste brillen kunnen behoren.

Categorie 3: deze zonnebril is voorzien van lenzen die behoren tot de categorie 3. Je zult dus zien dat de brillen vrij donker zijn en daardoor iets meer bescherming zullen bieden.

Draagcomfort: deze zonnebril is niet alleen voorzien van een hoofdband die je kunt verstellen maar ook van een degelijke antislip ter hoogte van de neus. Daardoor zal de bril niet gemakkelijk van de neus glijden.

Handig in gebruik: het is een degelijke zonnebril die bovendien ook volledige bescherming biedt tegen de gevaarlijke UV stralen van de zon.

 

Nadelen:

Niet handig in gebruik: een enkele gebruiker is echter van mening dat deze baby zonnebril helemaal niet aangenaam is om te dragen.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

3. KidzBanz

 

De KidzBanz zonnebril van het merk Babybanz is geschikt voor kinderen van 2 tot 5 jaar. Dit product is blauw van kleur en valt heel erg in de smaak bij de kinderen. Voor hen ziet dit product er cool uit en gebruiken zij het graag.

Het is gemaakt van UV-400 lenzen en biedt daardoor 100% UV bescherming. Als je dit product gebruikt voor je kinderen, dan bescherm jij hun ogen tegen schadelijke zonnestralen. Het is voorzien van een hoofdband die je kunt verstellen, zodat het precies past bij het kind.

Bijna alle kopers zijn tevreden met dit product, want volgens hen ziet het er erg mooi uit en beschermt het goed tegen de zon. Het is handig in gebruik en de bril zit lekker. Het is een leuke zonnebril die goed en comfortabel zit. Door de hoofdband kan je het niet gemakkelijk kwijt raken.

In vergelijking tot de voorgaande zonnebrillen is dit model vooral geschikt voor iets oudere kindjes. Deze baby zonnebril is afkomstig van het bekende merk Babybanz en is vooral ideaal voor kindjes vanaf de leeftijd van 2 jaar. Bovendien kun je de bril probleemloos gebruiken tot de leeftijd van 5 jaar oud.

 

Voordelen:

Lenzen: deze baby zonnebril is voorzien van een paar handige UV-400 lenzen. Deze glazen zien er dus iets donkerder uit en zorgen voor een optimale bescherming tegen UV licht.

Hoofdband: deze baby zonnebril is helemaal uitgerust met een duurzame en degelijke hoofdband. Deze kun je bovendien ook gaan verstellen en helemaal aan het hoofdje van je kind gaan aanpassen.

Handig in gebruik: heel wat kopers zijn bijzonder tevreden met de mogelijkheden die deze baby zonnebril te bieden heeft. Bovendien is het volgens hen ook bijzonder comfortabel.

 

Nadelen:

Geen brillenkoker: de baby zonnebril wordt jammer genoeg niet geleverd met een handige brillenkoker. Deze hoef je er dus zelf nog bij te kopen.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

4. Babiators

 

De Babiators baby zonnebril is het ideale product dat je kunt kopen voor je kinderen van 0 tot 3 jaar.

Het is perfect om te gebruiken op zonnige dagen als je naar het strand gaat of voor wanneer je op vakantie gaat naar een tropisch land. Dit product is onbreekbaar, want het heeft een frame dat zacht is en van rubber gemaakt is. Je kunt het ook uitstekend gebruiken tijdens de wintersportvakantie. Met deze bril zijn de ogen van je kind niet alleen beschermd, maar het ziet er ook stoer uit.

Gezien de prijs van dit product, dan behoort het niet tot de categorie van goedkope baby zonnebrillen en dat kun je merken aan het aantal reviews dat er voor dit product geplaatst is. Voor dit product is er tot nu toe maar 1 review geschreven en de koper is erg blij hiermee. Het is een leuke baby zonnebril die goed en lekker zit.

Als je binnenkort voor de eerste keer moet bevallen dan kun je maar beter al heel wat spulletjes op voorhand aangekocht hebben. Je zult er misschien niet meteen aan denken maar toch is deze baby zonnebril van Babiators bijzonder handig en degelijk. Het is ideaal voor pasgeboren kindjes en kindjes tot en met de leeftijd van 3 jaar.

 

Voordelen:

Materiaal: het frame van deze baby zonnebril is helemaal vervaardigd uit stevig en zacht rubber. Daardoor is het ook meteen zo goed als onbreekbaar.

Leeftijd: je kunt deze baby zonnebril gebruiken vanaf het moment dat je kindje geboren is tot en met het moment dat je baby de leeftijd van 3 jaar heeft bereikt.

Design: de koper is duidelijk helemaal tevreden met deze leuke blauwe baby zonnebril die er heel erg goed uitziet.

 

Nadelen:

Prijskaartje: het is niet meteen één van de goedkope baby zonnebrillen. Dit zou voor eventuele potentiële kopers wel eens als een minpuntje kunnen worden beschouwd.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

5. JuniorBanz

 

De JuniorBanz zonnebril van het merk Babybanz is geschikt om te gebruiken voor kinderen van 4 tot 10 jaar.

Dit product is praktisch onbreekbaar en het is stevig gemaakt. Het heeft een leuk design en de frame is zwart van kleur. Met dit product bescherm je de ogen van de kinderen. Het is voorzien van UV-400 lenzen met 100% UV bescherming. Een handig product om te gebruiken in de zomer, maar het is ook te gebruiken voor de winter.

Voor dit product zijn er tot nu toe twee beoordelingen geplaatst. Beide kopers zijn tevreden met dit product, want het is duurzaam en het is handig in gebruik. Het heeft een leuk design en dit product is stevig gemaakt. Het is van goede kwaliteit en de kinderen vinden het een stoer product. Voor deze kopers is dit daarom een top product.

Tot slot is er dan ook nog de JuniorBanz baby zonnebril. Net zoals één van de voorgaande producten is ook dit model afkomstig van het bekende merk Babybanz. Het is ideaal voor kindjes vanaf de leeftijd van 4 jaar tot en met de leeftijd van ongeveer 10 jaar.

 

Voordelen:

Lenzen: de bril is uitgerust met een paar degelijke UV-400 lenzen. Deze hebben een donker uitzicht en beschermen daardoor ook ten volle tegen de gevaarlijke UV stralen van de zon.

Efficiënt: deze baby zonnebril is niet alleen doeltreffend tijdens de zomermaanden maar ook tijdens de koude winterperiode.

Duurzaam: doordat de bril uit stevige materialen gemaakt is, zul je merken dat deze ook iets langer mee gaat.

 

Nadelen:

De koper is duidelijk helemaal tevreden over deze handige baby zonnebril. Voor hem of haar zijn er dan ook helemaal geen nadelen aan verbonden.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Baby zonnebrillen koopgids

 

Een baby is kwetsbaar voor teveel licht en UV-straling. Veel meer zelfs dan volwassenen. Het is daarom heel belangrijk dat je een zonnebril koopt voor je baby zodat de ogen van je kind beschermd worden. Anders loop je het risico dat je kind permanente schade aan de ogen oploopt. Houd rekening met de vorm van het gezicht van je baby, de soorten monturen, de UV bescherming van de bril en de prijs. Koop de beste baby zonnebril dankzij de informatie van deze koopgids!

Gezichtsvorm

De gezichtsvorm is belangrijk voor het type zonnebril die je wilt kopen. Hoewel het gezicht van een baby nog niet echt een vorm ontwikkeld heeft, kun je daar toch al op inspelen. Zo is het bijvoorbeeld beter om een zonnebril te kopen met een rechthoekige montuur voor mensen met een rond gezicht. De rechthoekige montuur creëert de illusie dat je gezicht langer is.

Mensen met een ovaal gezicht beschikken over een smalle kin en voorhoofd maar hebben brede wangen. Voor deze personen kun je verschillende soorten monturen gebruiken want ze passen bijna allemaal.

Vrouwen kunnen kiezen voor een zonnebril met een cat eye montuur. Deze waren vroeger heel populair en komen nu terug in de mode. Ze zijn ook in kleine versie verkrijgbaar zodat je ze ook kunt kopen voor een baby.

Er zijn ook mensen met een hartvormig gezicht die brede wangen en een smalle kin hebben. Personen met een langwerpig gezicht hebben een hoog voorhoofd en jukbeenderen in vergelijking met andere soorten gezichten.

 

Welke soort montuur verkies je

Je kunt verschillende soorten monturen kiezen voor een zonnebril. Het hangt vooral af van je eigen keuze maar ook van de mode die je volgt. Bij vrouwen is de cat eye vooral populair terwijl vele mannen een aviator verkiezen. Je kunt ook nog kiezen voor een ronde zonnebril, deze zijn eenvoudiger en daarom beter geschikt voor baby’s. Tenslotte heb je ook nog de wayfarer.

Een aviator montuur is ook gekend als pilotenbril en beschikt over grote glazen die de vorm hebben van druppels. Deze zonnebrillen hebben een dunne rand en is zijn populair geworden omdat vele bekende acteurs ze begonnen te dragen. Zo is dit type zonnebril vooral bekend van de film Top Gun.

Een zonnebril met een cat eye montuur is heel populair bij vrouwen vanwege de vorm die een beetje lijkt op de vleugels van een vlinder. Deze zonnebrillen bestaan al lang en werden vroeger ook veel gedragen door beroemde actrices.

Een ronde bril zie je ook veel want dit model is geschikt voor vrouwen en mannen. Je kunt deze brillen makkelijk kopen en ze zijn ook bijna overal te verkrijgen. Deze brillen zijn geschikt voor kinderen omdat ze minder scherpe randen bevatten. Een bril met een wayfarer montuur is ook unisex en beschikt over dikkere randen. Deze brillen passen bij elke outfit.

 

Bescherming van de zonnebril

Een baby zonnebril koop je beter als het gemaakt is van plastic. Een baby zonnebril met metaal kan scherpe randen bevatten en is daardoor een risico voor een baby. Je kunt ook zonnebrillen kopen die werken als een zwembril. Je kunt ze makkelijk vastmaken aan het hoofd van de baby met een elastische band zodat je baby de bril niet makkelijk kan afzetten.

Een zonnebril beschermt je sowieso tegen UV straling. Je kunt nog rekening houden met de cijfers die op de zonnebril staan, sommigen raden aan om een zonnebril met minimum UV 400 bescherming te kopen. Deze cijfers maken echter weinig verschil.

Je kunt beter letten op de coating van de glazen en of de bril beschikt over een CE-label. Een betere coating zorgt ervoor dat de glazen meer licht reflecteren en bijgevolg kun je genieten van een beter beeld. Als de bril over een CE-label beschikt dan wil het zeggen dat de bril verschillende testen heeft doorstaan voordat het goedgekeurd werd.

Zorg er ook voor dat de glazen van de bril donker genoeg zijn. Sommige personen verkiezen gele of blauwe brilglazen voor het leuke effect maar het is beter om donkere glazen te gebruiken zodat je genoeg bescherming hebt tegen sterk licht. Dit kan aangeduid worden met een niveau van donkerheid, voor het dagelijkse leven is een niveau 2 of 3 al genoeg.

Prijs van een baby zonnebril

Het is een aanbeveling om te kiezen voor een baby zonnebril aanbieding van goede kwaliteit. Het gaat hier namelijk om de veiligheid en de gezondheid van je baby dus je kunt er geen prijs op zetten. Toch is het mogelijk om goedkope baby zonnebrillen te vinden, je hoeft gewoon tijd vrij te maken om verschillende aanbiedingen met elkaar te vergelijken totdat je een zonnebril van topkwaliteit vindt voor een goede prijs.

 

 

 

Laat een reactie achter

0 COMMENTAIRES