7 beste Babybadjes Test van 2024

Laatste update: 17.06.24

2

Beste babybadjes – Vergelijkingstest & Koopgids

 

Als je binnenkort van je eerste kindje moet bevallen dan zal er in een keer heel wat op jou afkomen. Het is dan ook belangrijk om zoveel mogelijk dingen op voorhand te regelen en spullen aan te kopen die je beslist nodig zult hebben. Op die manier hoef je je daar dan ook al geen zorgen meer over te maken. In onze top 3 willen wij jou dan ook graag de 3 beste babybadjes gaan voorstellen. Het onderzoek is gebaseerd op de verschillende online beoordelingen, het advies en de gebruikerservaring van de klanten. Zo mag je met het OK Baby Opla Badje zeker en vast heel gerust op je beide oren slapen. Het is het ideale bad voor kindjes waarvan de leeftijd tussen de 15 en de 36 maanden ligt. Het helpt hen mooi rechtop te zitten en hun evenwicht in het water te bewaren. Een veilig alternatief is zeker en vast het Bibabad Wit 70-90 cm toestel. Indien je niet meteen de plaats of de mogelijkheden hebt om een groter ligbad aan te kopen, kan dit model werkelijk ideaal zijn om je kindje te laten genieten van een ontspannend bad.

 

 

Vergelijkingstabel

 

Sterkte
Zwakte
Conclusie
Offerte

 

 

7 beste babybadjes (Reviews) van 2024

 

Voor extra plezier in huis kunt u een babybadje aanschaffen. Koop 1 waarvan uw kinderen het meest zullen genieten, zodat het douchen geen probleem meer hoeft te zijn. Afhankelijk van de beschikbare ruimte en hoe je dit product wilt gebruiken, kun je nu de keus maken voor het beste babybadje.

 

1. OK Baby Opla Badje Wit

 

De OK Baby – Opla Badje is geschikt voor kinderen tussen de 15 en 36 maanden oud. In dit badje kunnen kinderen gemakkelijk zitten en genieten van het water.

Ze kunnen spelen en spetteren zonder het gevaar om voorover te vallen, omdat het een zitje heeft dat schuin is. Op zo een manier heeft jouw kind een eigen privé zwembadje en hoeft baden geen probleem meer te zijn voor hem of haar.

Het overgrootste deel van de kopers is wel tevreden met dit product. Het is duurzaam en is handig in gebruik. Het is ook nog comfortabel voor het kind. Je kunt het gebruiken wanneer je kindje pas leert zitten, want dit badje stimuleert het kind om te zitten.

Andere kopers vinden dat het te duur is en dat het stopje er moeilijk af komt. Je hebt een speciaal gereedschap hiervoor nodig.

Aan de reacties bij dit product te zien, kunnen we opmerken dat het merk Ok Baby voor heel wat kopers het beste merk is. We zouden zelfs kunnen stellen dat het tot de populairste babybedjes behoort. De witte kleur laat het er heel rustgevend uitzien. Ideaal als jouw kindje tussen de 15 en 36 maanden oud is.

 

Voordelen:

Comfort: in dit badje kun je er zeker van zijn dat jouw baby heel comfortabel kan zitten. Bovendien kun jij jouw kindje op die manier geleidelijk aan water laten wennen.

Veiligheid: het badje is zodanig ontworpen dat jouw kleine deugniet naar hartelust kan spetteren en spelen. Je hoeft hierbij geen schrik te hebben dat hij of zij voorover valt. Dit komt doordat het zitje schuin gemaakt is.

 

Nadelen: 

Matige kwaliteit: volgens één enkele koper is het stopje niet eenvoudig te vinden. Daardoor is het product ook net iets te prijzig.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

2. BiBaBad verstelbaar Babybadje – 70-90 cm – Wit

 

De Bibabad babybadje is een ideale oplossing voor de mensen die geen ruimte of geld hebben om een ligbad thuis te hebben. Op zo een manier kan jouw kind toch nog genieten van dit product om een heerlijk bad te nemen.

Dit product is in lengte en breedte te verstellen, zodat je het kan aanpassen op jouw gewenste afmeting. Hierdoor kunnen kinderen tot een leeftijd van ongeveer 8 jaar gebruik maken van dit badje.

Gezien de prijs van dit product, behoort het niet tot de categorie van goedkope babybadjes en dat kun je ook merken aan de reviews van de kopers. Sommige kopers vinden de prijs van dit product te hoog.

Daarnaast is het onhandig in gebruik, want het neemt veel ruimte in beslag en je moet zelf een stop erin maken. Andere kopers vinden dit een super product. Het is duurzaam en is handig in gebruik. Daarnaast is het ook comfortabel voor het kind.

Het babybadje van het merk Bibabad behoort niet tot de goedkope modellen. Dit komt doordat het niet over de laagste prijs beschikt. Toch biedt het heel wat voordelen die wij voor jou toch even uit de doeken willen doen. We vergelijken die met de eventuele nadelen.

 

Voordelen:

Compact: je hoeft helemaal niet zoveel ruimte te voorzien om dit badje op te bergen. Dit komt omdat het model volledig opvouwbaar is. Je kunt het daarnaast ook gewoon meenemen als je op kampeertrip gaat.

Verstelbaar: dit babybad is geschikt voor kinderen tot de leeftijd van 8 jaar. Dit is mogelijk doordat je het badje gemakkelijk en snel in breedte en lengte kunt verstellen.

 

Nadelen: 

Prijskaartje: ondanks de vele voordelen vinden enkele gebruikers dit product toch net iets te prijzig.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

3. Munchkin White hot opblaasbaar veiligheidsbadje

 

Met het Munchkin opblaasbaar veiligheidsbadje is jouw kind veilig in het water. Dit product kun je gebruiken als je naar een zwembad gaat, om je kind erin te plaatsen.

Op zo een manier kan jouw kind op een veilige manier genieten en een leuke tijd hebben. De bovenkant heeft een antislip oppervlak, waardoor het voorkomt dat het kind zal uitglijden. Het heeft een comfortabele hoofdsteun, zodat het gemakkelijker is voor het wassen van haren.

Voor dit product zijn er tot nu toe alleen positieve beoordelingen geplaatst door de kopers. Alle kopers zijn tot nu toe tevreden met dit product. Het is handig in gebruik, doordat je het gemakkelijk kunt opblazen.

Het is comfortabel en veilig voor het kind, want het heeft een goed zitcomfort en de binnenkant is helemaal antislip. Het ziet er ook nog fraai en aantrekkelijk uit voor kinderen.

Heb jij ook nog één of meerdere kleine kindjes rondlopen thuis? Dan weet jij als geen ander dat een baby’tje nog niet altijd heel veel evenwicht heeft. Een groot bad kan dan vaak een onveilige omgeving zijn. Dit opblaasbare babybadje van Munchkin zou wel eens de oplossing voor jouw probleem kunnen zijn.

 

Voordelen:

Opblaasbaar: dit babybadje is volledig opblaasbaar en kan de overgang naar een groter bad veilig laten verlopen.

Comfort: het oppervlak van dit bad is volledig getextureerd. Op die manier hoef je geen schrik te hebben dat jouw kindje eventueel zou uitglijden. De goed gevormde hoofdsteun zorgt voor meer comfort.

Handig te gebruiken: het toestel beschikt over een speciale stop waardoor het badje snel kan leeglopen. Er is ook een zuignap voorzien. Zo kun jij het babybad ophangen zodat het gemakkelijk droogt.

 

Nadelen: 

Niet gebruiksvriendelijk: voor één enkele gebruiker blijkt dit toch niet het ideale product te zijn. Die persoon vindt het namelijk niet zo handig te gebruiken.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

4. Bébé-jou Thermobad – Lucky Quotes White

 

Het Bébé-jou babybadje CLICK Lucky Quotes kan gebruikt worden voor jongens en meisjes tot een maximaal gewicht van 30 kg. Dit product kan op een heel snelle en simpele manier geplaatst worden op een standaard, doordat het een eenvoudig ‘click system’ heeft. Dit zorgt er ook voor dat dit badje goed bevestigd is op de standaard.

Na het gebruiken kun je het badje ook leeg laten lopen met een afvoer die los verkrijgbaar is. Op zo een manier hoef je niet het badje gevuld met water op te tillen. Dit product is eenvoudig schoon te maken door de vorm dat het heeft.

Als je naar de prijs van dit product kijkt, dan lijkt het wel een babybadje aanbieding. Ondanks de lage prijs zijn er tot nu toe nog geen reviews geplaatst voor dit product. Op basis hiervan kan er nog geen advies worden gegeven voor dit product.

Met dit bébé-jou babybadje haal je één van de duurdere modellen in huis. En dit merk je ook doordat het product heel wat voordelen heeft. Je kunt de kleur van het bad zelf kiezen. Op die manier kun je het babybad kiezen dat het beste in jouw interieur past en dat je zelf het liefste ziet.

 

Voordelen:

Kliksysteem: dit babybad beschikt over een kliksysteem waarmee jij het bad gemakkelijk op de daarvoor voorziene standaard kunt op- en afklikken.

Gebruiksgemak: dit model is voorzien van een geïntegreerde badthermometer die ook dienst doet als afvoerstop. Daarnaast beschikt het babybadje ook over twee dispenser. Deze kun je eenvoudig gebruiken om zeep of shampoo in te bewaren.

 

Nadelen: 

Slechte prijs-kwaliteit: een aantal kopers zijn helemaal niet tevreden over dit product. Dit komt omdat je het kliksysteem namelijk apart moet aankopen en het niet meegeleverd wordt met het product.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

5. Bad Pretty Pink Luma

 

De Luma Bad Pretty Pink is een stevig en mooi babybadje dat, gezien de kleur dat het heeft, in het bijzonder geschikt is voor meisjes.

Dit product is voorzien van een zachte pasteltinten kleur en is wel erg apart. Jouw baby zal door de mooie zachte kleur extra stralen in dit badje.

Als je het koopt dan krijg je wel een badstop erbij. Je kunt dit product verder samen gebruiken met een badstandaard en een badslang die je optioneel erbij kunt kopen.

Vergeleken met andere soortgelijke babybadjes, dan valt dit product mee in de prijs. Ondanks de redelijke prijs dat dit product heeft, is er hiervoor ook nog geen review geplaatst door iemand die dit badje al heeft gekocht. Er kan dus geen advies worden gegeven, omdat er geen ervaringen zijn van andere kopers.

Dit babybadje van het merk Luma heeft de laagste prijs in vergelijking met de andere 4 topproducten uit onze lijst. Toch biedt het heel wat positieve dingen die we graag even kort willen overlopen. We kijken meteen of er ook eventuele nadelen aan dit product gekoppeld zijn.

 

Voordelen:

Ontwerp: dit babybadje heeft een lichtroze kleur en is daardoor uitermate geschikt voor meisjes. De lichte kleur creëert meteen een heel rustgevend gevoel.

Accessoires: bij aankoop van het babybadje krijg je er ook een badstop bij. Je kunt het bad verder gebruiken met bijvoorbeeld een badslang en badstandaard.

Prijskaartje: dit is het goedkoopste product uit onze lijst en dit zou voor veel kopers wel eens een pluspunt kunnen zijn.

 

Nadelen: 

Toebehoren: het is belangrijk dat je op voorhand weet dat je de badstandaard en badslang er zelf nog apart moet bijkopen. Deze worden dus niet rechtstreeks met het product geleverd. Dit zou misschien voor sommige gebruikers een nadeel kunnen vormen.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

6. Luma Bad- en verzorgingsset inclusief nagelsetje

 

Deze elegante set wordt compleet geleverd met 8 producten die je absoluut nodig hebt voor je pasgeboren baby. Nageltjes knippen na het badderen? Een nagelsetje zit erbij. Haartjes borstelen na het spetteren? Geen probleem, want een kam en borstel worden ook meegeleverd. Verder wil je het water niet te heet of te koud hebben, dus wordt de set geleverd met thermometer. 

Het babybadje met badinzet (ligstoeltje) inclusief badstop en afvoerslang, wordt geleverd met stevige standaard en onder andere een luieremmer die je volgens de reviews ook kunt gebruiken als tummytub!  

Deze variant is te gebruiken tot je kindje ongeveer 2 jaar is of 20kg weegt. Volgens sommige kopers wellicht wat aan de grote kant, maar als je er de ruimte voor hebt is het volgens velen een must have.

Het badje ziet er niet meteen uit als het product met de laagste prijs, maar wat vast staat, is dat het een zeer complete set is! Laten we even op zoek gaan naar de belangrijkste voor- en nadelen van dit product

 

Voordelen:

Accessoires en toebehoren: de set wordt geleverd met allerlei accessoires die onmisbaar zijn voor de verzorging van je pasgeboren baby waaronder een nagelsetje, borstel en kam.

Comfort: het badje is voorzien van een badstop en samen met de bijgeleverde afvoerslang daardoor zeer makkelijk te legen.

Duurzaam: door de grootte van het badje is deze afhankelijk van de grootte en het gewicht van je kindje zeer lang te gebruiken

 

Nadelen: 

Ruimte: mocht je weinig ruimte in huis hebben, dan is dit badje wellicht wat aan de ruime kant

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

7. Flipper badzitje met antislip vanaf 6 maanden 

 

Het ergonomische zitje van Flipper is te gebruiken vanaf dat je kindje ongeveer 6 maanden oud is. Het zitje neemt weinig plaats in, en is in een bad te zetten of op de vloer van je douche. Aan het zitje zijn twee speeltjes bevestigd zodat je kindje lekker kan spetteren en spelen. 

Het zitje is voorzien van goede zuignappenzodat het niet weg kan glijden. Houd er rekening mee dat je eigen bad geen antislip bodem mag hebben, want dan kan er niet gegarandeerd worden dat het zitje niet wegglijdt. 

Op het zitje zit een ingebouwde thermometer en een indicator om aan te geven wanneer het maximale niveau van het water bereikt is. Zodra je kindje kan zitten is dit zitje toch wel een van de populairste om aan te schaffen. Compact, handig en je hebt je handen vrij.

Voor een badzitje ga je pas kijken als je baby iets groter is, maar de keuze voor de Flipper is zeker geen slechte. Met dit ruimtebesparende zitje inclusief ingebouwde thermometer geef je je kindje een veilig zitje maar wel met zeer veel bewegingsvrijheid.

 

Voordelen:

Ruimtebesparend: het zitje is compact en makkelijk op te bergen.

Ingebouwde thermometer: het badje is voorzien van een ingebouwde thermometer en indicator om het maximale waterniveau aan te geven.

 

Nadelen:

Reinigen: Haal het zitje na het badderen direct uit bad of douche anders kan er schimmelvorming ontstaan tussen bijvoorbeeld de zuignappen.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Babybadjes Koopgids

 

Een babybadje is het perfecte product om je baby in te wassen. Maar bij het kopen van een babybadje moet je op enkele factoren letten. Welk soort babybadje wil je kopen voor je baby, hoeveel water kan er in en past het badje in je gootsteen. Hoeveel wil je betalen voor een babybadje?

Verschillende soorten babybadjes

Om te beginnen heb je de normale standaard babybadjes die gemaakt zijn van plastic. Dit is een simpel badje zonder extra accessoires die meestal over een schuine rand beschikt om je baby te ondersteunen.

Je kunt ook kiezen voor een hangmat babybadje. Dit badje biedt ondersteuning voor je baby zodat je makkelijker je baby kan wassen. Een aanpasbaar babybadje is geschikt voor baby’s en peuters. Je kunt dit badje in verschillende posities instellen afhankelijk van de groei van je baby.

Een zacht babybadje is verschillend van andere badjes omdat je geen water gebruikt. Je gebruikt dit badje in je normale badkuip. Wanneer het bad vol is kun je het zacht babybadje er gewoon in plaatsen en het water zal er instromen maar je baby heeft een afgesloten gebied.

Een opblaasbaar babybadje neemt weinig ruimte in beslag maar je moet het wel opblazen om het te kunnen gebruiken. Het is makkelijk mee te nemen maar ze gaan vlugger stuk dan andere babybadjes. Een vouwbaar babybadje neemt ook minder plaats in want je kunt het badje opvouwen na gebruik. Dit maakt het ook eenvoudig om het badje te transporteren of mee te nemen op vakantie.

Je kunt ook een luxueus babybadje kopen, deze kunnen beschikken over spa jets en bubbelmachines en werken op batterijen. Sommigen hebben zelfs een mini douchekop zodat je makkelijk je baby kunt afspoelen. Tenslotte zijn er nog emmer babybadjes die meer op een emmer lijken. Ze helpen om baby’s die niet graag in bad gaan te kalmeren. Deze modellen worden veel in ziekenhuizen gebruikt.

 

Hoeveel water past er in en kan het in de gootsteen

Vele babybadjes zijn nog altijd ondiep zelfs als ze volledig gevuld zijn. Dit komt vooral voor bij opvouwbare badjes die capaciteit inleveren zodat ze beter opbergbaar zijn. Het is belangrijk dat je badje diep genoeg is zodat je je baby goed kunt wassen. Kies daarom voor een babybadje waar genoeg water in kan.

De meeste babybadjes kun je in de gootsteen plaatsen. Zo kun je het badje eenvoudig vullen maar kun je het water ook meteen uitgieten na gebruik. Er bestaan babybadjes die je kunt in een enkele gootsteen plaatsen maar sommige zijn ook ontworpen voor een dubbele gootsteen. Met een aanpasbaar model kun je ze voor allebei gebruiken. Als je babybadje te groot is voor je gootsteen dan zoek je beste een vlakke ondergrond dicht bij een waterbron. Als je het badje vol moet verplaatsen is het mogelijk dat je veel zult morsen.

 

Extra voordelen

Een babybadje kan over extra nuttige kenmerken beschikken die het makkelijker in gebruik maakt. Zo kan een babybadje uitgerust zijn met een temperatuurindicator. Op die manier weet je meteen of het water te warm of te koud is voor je baby. De meeste babybadjes zijn voorzien van een indicator, dit kan een sticker zijn die van kleur verandert of een digitale indicator die verbonden is aan een thermometer.

Vele babybadjes beschikken over een antisliplaag zodat je baby rechtop blijft zitten tijdens het baden. Een natte baby kan heel glad zijn dus dit is een handig kenmerk om op te letten. Ook de ruimte die een babybad inneemt is belangrijk want niet iedereen heeft genoeg ruimte om veel voorwerpen te bewaren. Dan kun je beter opteren voor een opblaasbaar of opvouwbaar babybadjes die minder plaats inneemt.

De rand van het babybadje is beter glad want zo kun je de huid van je baby niet schaven wanneer je hem of haar in het badje plaatst. Ook is het beter dat de rand een beetje uitsteekt want zo is het makkelijk om het badje op te tillen.

 

Prijs

De prijs van een babybadje hangt vooral af van het soort babybadje die je wilt kopen. Het is logisch dat een luxueus babybadje duurder zal zijn dan een opblaasbaar badje want het beschikt over meer functies en is duurzamer.

Je kunt online verschillende websites bezoeken en aanbiedingen vergelijken om een goede keuze te maken voor je aankoop. Als je natuurlijk geen geld wilt uitgeven aan een babybadje kun je je baby altijd wassen in een emmer of in de gootsteen maar dat is niet aan te raden.

Het is veiliger om een babybadjes te gebruiken en je baby zal ook van meer comfort genieten in dit product.

 

 

 

Laat een reactie achter

0 COMMENTAIRES