5 beste Babyfonen met Camera Test van 2024

Laatste update: 17.06.24

 

Beste babyfonen met camera – Vergelijkingstest & Koopgids

 

Het is belangrijk om steeds op zoek te gaan naar de beste babyfoon met camera. Echter verloopt die zoektocht niet altijd van een leien dakje doordat er tegenwoordig wel een heel ruim assortiment bestaat. En daarom willen wij jou helpen. Zo zijn we alvast op zoek gegaan naar de 3 best beoordeelde hedendaagse babyfonen met camera. Zo zou je kunnen kiezen voor de Babyfoon met Camera 2 Inch. Dit apparaatje kun je bovendien in 3 prachtige designs bekomen. Ook de Alecto Baby DVM-143 alvast een schot in de roos te zijn. Zo geniet je van tal van handige functies zoals bijvoorbeeld de combinatie tussen geluid- en beeldactivatie.

 

 

Vergelijkingstabel

 

Sterkte
Zwakte
Conclusie
Offerte

 

 

5 beste babyfonen met camera (Reviews) van 2024

 

Ben je al geruime tijd op zoek naar de beste babyfoon met camera maar kun je maar geen keuze maken? Dan willen wij jou graag even op weg helpen. Ben je op zoek naar een babyfoon met camera inclusief wifi? Of hecht je meer belang aan het merk? Heel wat bekende merken zoals Alecto, Luvion, Avent en Motorola bieden diverse babyfonen met camera aan. Bekijk de 5 topproducten hieronder en bekijk eventueel ook eens het advies vermeld in de vele online reviews.

 

 

1. Babyfoon met Camera 2 Inch Video Babyphone Baby Monitor met Temperatuursensor

 

Ben je op zoek naar een babyfoon met camera aanbieding? Dan loont het de moeite om dit product van Vb alvast even onder de loep te nemen. De lage prijs is alvast aanlokkelijk net zoals de mogelijkheid om de babyfoon in 3 verschillende kleurtjes en designs te bestellen.

Deze babyfoon met camera maakt het gebruik van het digitale verbindingstype en zorgt ervoor dat jij vanaf nu met een gerust gemoed de nacht tegemoet gaat. Je kunt je baby’tje niet alleen horen indien nodig, maar ook zien. En indien je kindje moet gesust worden dan kun je zonder problemen gebruik maken van de beschikbare terugspreekfunctie.

Verder is er zowel beeld- als geluidsactivatie en is er de mogelijkheid om te schakelen tussen de verschillende slaapliedjes. Ook de temperatuur in de kamer wordt probleemloos weergegeven. Zo kun jij in de gaten houden of het niet te warm of koud is. Binnenshuis mag je zeker zijn van een maximaal bereik van 150 meter terwijl dat buitenshuis zelfs 260 meter bedraagt. Slechts een enkele koper is van mening dat de batterij vrij snel plat is.

Vb heeft alvast een duurzame en degelijke babyfoon met camera op de markt gebracht. Ben je benieuwd naar de mogelijkheden en of het toestel al dan niet iets voor jou is? Dan kun je de populairste kenmerkende eigenschappen hieronder alvast even bekijken.

 

Voordelen

Prijskaartje: je zult meteen versteld staan van de betaalbare en vriendelijke prijs. Het zou zomaar het product met de laagste prijs kunnen zijn in vergelijking met de andere 4 babyfonen uit het lijstje.

Terugspreekfunctie: dankzij de aanwezige terugspreekfunctie is het mogelijk om je kindje zachtjes toe te spreken en te sussen indien nodig.

Slaapliedjes: om je kindje rustig in slaap te laten vallen kun je gebruik maken van de slaapliedjes die op het apparaat staan voorgeprogrammeerd.

 

Nadelen

Slechte batterij: volgens één klant had de kwaliteit van de batterij toch wel wat beter gekund.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

2. Alecto Baby DVM-143 Babyfoon met camera lange standby tijd tot 12 uur

 

In tegenstelling tot het vorige product zul je deze babyfoon met camera jammer genoeg niet meer tussen de goedkope apparaten hoeven te verwachten. Het hogere prijskaartje biedt daar vast en zeker een verklaring voor. Ook deze babyfoon maakt gebruik van het digitale verbindingstype en is bijzonder eenvoudig te bedienen.

Zo kun je gebruik maken van de terugspreekfunctie om je kindje even toe te spreken wanneer het weent. Daarnaast is er ook gedacht aan beeld- én geluidsactivatie. En heeft je kindje behoefte aan enkele slaapliedjes dan is zelfs dat helemaal geen probleem. Dankzij de temperatuurweergave is het moeilijk om de temperatuur in de kamer te bepalen en eventueel aan te passen. Bovendien kun je de babyfoon met camera altijd uitbreiden met nog een extra babyunit.

Deze unieke babyfoon met camera maakt gebruik van een bijzonder krachtige batterij die je er bij de aankoop ook gewoon bij geleverd krijgt. Daardoor kun je genieten van een standby tijd van maar liefst 12 uur lang. Het maximale bereik binnenshuis wordt geschat op 50 meter terwijl dit buitenshuis ruim 300 meter bedraagt. Ondanks de hoge prijs reageren klanten voornamelijk positief.

Ook het bekende, en misschien voor sommigen vrijwel meteen het beste merk Alecto, mag niet ontbreken in het rijtje babyfonen met camera. Het apparaat is voorzien van het digitale verbindingstype en wordt gekenmerkt door een compact formaat inclusief beperkt gewicht.

 

Voordelen

Terugspreekfunctie: ook hier kun je gebruik maken van de aanwezigheid van de terugspreekfunctie waarmee je je kindje makkelijk kunt toespreken.

Slaapliedjes: je kunt de slaapliedjes gebruiken om je kindje rustig te maken en te kalmeren

Temperatuurweergave: ben je benieuwd naar de temperatuur in de slaapkamer van je kindje? En wil je weten of het niet te warm of juist te koud is? Dat kan met behulp van de temperatuurweergave functie.

 

Nadelen

Prijzig: jammer genoeg zul je merken dat de prijs toch wel iets boven het gemiddelde ligt.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

3. Luvion Grand Elite 3 Connect HD Wifi Babyfoon met Camera én App – Premium Baby Monitor

 

Mag het toch nog allemaal net dat tikkeltje meer zijn en ben je echt op zoek naar het beste van het beste? Bekijk dan even deze babyfoon met camera die jou wordt aangeboden door het bekende merk Luvion. In tegenstelling tot de vorige apparaten, maakt deze babyfoon gebruik van het krachtige Dual Mode verbindingstype. Wat resulteert in een wereldwijd bereik buitenshuis en ruim 50 meter binnenshuis.

Daarnaast is de camera niet alleen voorzien van beeld- én geluidsactivatie maar tevens ook van een handige terugspreekfunctie. Zo kun je je kindje toespreken wanneer hij of zij in paniek wakker schiet. Dankzij de temperatuurweergave kun je bovendien de temperatuur in de kamer zoveel mogelijk controleren en bijsturen waar nodig.

Verder zul je merken dat het mogelijk is om deze babyfoon met camera, indien je dit wenst, te gebruiken door middel van de smartphone app. Je geniet daarnaast een helder en duidelijk leesbaar touchscreen display en een opnamefunctie. Slechts enkele klanten blijken jammer genoeg niet overtuigd van de aangeboden kwaliteit.

Je kunt natuurlijk ook kiezen voor deze unieke babyfoon met camera die jou wordt aangeboden en thuis geleverd door het gewaardeerde merk Luvion. Het is een handig apparaatje dat bijzonder makkelijk te bedienen is en dat voorzien is van een Dual Mode verbindingstype.

 

Voordelen

Bereik: je geniet een bijzonder ruim bereik buitenshuis in combinatie met een uitstekende 50 meter bereik binnen in huis.

Handig in gebruik: je kunt genieten van tal van handige opties en functiemogeljikheden zoals bijvoorbeeld de terugspreekfunctie en beeld- én geluidsactivatie.

Temperatuurweergave: de temperatuurweergave functie zorgt ervoor dat je op eender welk moment de kamertemperatuur kunt bepalen.

App: het is mogelijk om de babyfoon met camera door middel van een bijbehorende app op je smartphone te bedienen.

 

Nadelen

Matige kwaliteit: een kleine minderheid van de kopers blijkt te twijfelen over de kwaliteit van het product.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

4. Motorla MBP-853 Connect Babyfoon met camera en Wifi

 

Door te kiezen voor de babyfoon met camera van het bekende merk Motorola kies je voor een babyfoon die is uitgerust met een Wifi verbinding. Daardoor geniet je buitenshuis een maximaal bereik van ongeveer 300 meter en binnenshuis een bereik van ruim 50 meter.

Daarnaast is er niet alleen de mogelijkheid om gebruik te maken van de terugspreekfunctie maar zijn er ook slaapliedjes en zelfs beeld- én geluidsactivatie voorzien. Indien je de babyfoon via de smartphone app wilt bedienen dan is dat ook een mogelijkheid. En met behulp van de temperatuurweergave kun je ten alle tijde de temperatuur in de slaapkamer controleren.

Een blik op de online reacties toont aan dat de meerderheid van de klanten duidelijk tevreden is over deze babyfoon met camera. Zo wordt niet alleen een positief advies gegeven over het duidelijke en heldere display maar ook over de diverse gebruiksmogelijkheden. Indien er dan toch een klein puntje van kritiek mag vermeld worden, dan had de geluidskwaliteit beter gekund volgens één koper.

Wil je genieten van een ruim en maximaal bereik zowel binnen- als buitenshuis? Dan lijkt de babyfoon met camera van Motorola alvast een goede aanbeveling te zijn. Zo geniet je binnen een uitstekend bereik van maar liefst 50 meter en buiten tot wel 300 meter. Bovendien is er een krachtige wifi verbinding voorzien.

 

Voordelen

Terugspreekfunctie: dankzij de terugspreekfunctie is het mogelijk om je kindje vanop een bepaalde afstand al sussend toe te spreken.

App: er is een bijbehorende app beschikbaar zodat je de babyfoon met camera eenvoudigweg via je smartphone kunt besturen.

Temperatuurweergave: dankzij de temperatuurweergave functie kun je zonder problemen de temperatuur in de kinderkamer of slaapkamer nauwlettend in de gaten houden.

 

Nadelen

Matige geluidskwaliteit: slechts één koper is minder tevreden over dit product en meer bepaald over de slechte geluidskwaliteit.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

5. Lionelo babyoon met camera’s Babyline 5.1

 

Het is niet meteen de babyfoon met de laagste prijs maar toch zul je dit product vast en zeker tussen de goedkope babyfonen kunnen spotten. Het apparaat wordt jou aangeboden en geleverd door het, al dan niet bekende merk Lionelo.

Net zoals één van de andere producten uit dit lijstje, maakt ook deze babyfoon met camera gebruik van het Dual Mode verbindingstype. Je geniet daarmee een ruim bereik van maar liefst 300 meter en dit zowel binnen- als buitenshuis. Verder kun je beroep doen op de terugspreekfunctie, de vele slaapliedjes, de temperatuurweergave en de beeld- én geluidsactivatie. Er is zelfs een nachtlampje voorzien.

Indien gewenst dan is het mogelijk om deze babyfoon met camera eventueel uit te breiden met een extra babyunit. Echter is het belangrijk om te beseffen dat het niet mogelijk is de babyfoon met de smartphone te bedienen. Tot op heden zijn er jammer genoeg nog geen reacties door kopers geplaatst.

Tot slot is er nog de babyfoon met camera die jou wordt aangeraden door Lionelo. Om te weten te komen of dit apparaat al dan niet aan jouw verwachtingen kan voldoen, is het handig om de voor- en nadelen even grondig op een rijtje te zien staan.

 

Voordelen

Verbindingstype: het apparaat is uitgerust met het bekende Dual Mode verbindingstype waardoor je zowel binnen alsook buiten van een optimaal ruim bereik kunt genieten.

Nachtlampje: in tegenstelling tot de vorige producten, zul je merken dat dit apparaat voorzien is van een nachtlampje.

Handig in gebruik: daarnaast zijn er nog tal van opties beschikbaar waaruit je kunt kiezen zoals de beeld- én geluidsactivatie, de terugspreekfunctie en de diverse slaapliedjes.

 

Nadelen

Prijzig: indien er dan toch een klein puntje van kritiek mag worden vermeld dan heeft dit misschien vooral te maken met de hoge prijs.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Babyfonen met camera Koopgids

 

Misschien ben je wel zwanger of misschien moet je binnenkort bevallen, dan kan het handig zijn om reeds in enkele belangrijke spulletjes te voorzien. Ga daarom tijdig op zoek naar een degelijke babyfoon met camera en ga gerust verschillende toestellen met elkaar vergelijken. Daar sommige apparaten niet zo goedkoop zijn, is het aangewezen eventuele aanbiedingen niet over het hoofd te zien. Wat is een babyfoon met camera en wat is het maximale bereik dat je kunt behalen? Zijn er eventueel extra kenmerken en heeft dit een invloed op de prijs? Bestudeer alvast de koopgids hieronder.

Wat is een babyfoon met camera en het gebruiksgemak

Een babyfoon is een handig apparaatje waardoor je kunt te weten komen wanneer je baby’tje huilt zonder dat je je daarbij in dezelfde kamer hoeft te bevinden. Kies je voor een babyfoon met camera, dan is het niet alleen mogelijk om je baby’tje te horen maar kun je je kindje ook gewoon zien. Dat zorgt bij vele ouders voor een gerust en veilig gevoel. Toch is het niet de bedoeling om de eerste de beste babyfoon met camera aan te kopen.

Je zult merken dat er een duidelijk onderscheid is tussen de basis babyfoon met camera en de toestellen die over net iets meer mogelijkheden en kenmerken beschikken. In het laatste geval zul je dus, logischerwijze rekening moeten houden met een prijskaartje dat net iets boven het gemiddelde ligt. Ook het maximale bereik, dit zowel binnen- alsook buitenshuis kan voor sommige klanten echt wel een doorslaggevende functie hebben. Kortom, heel wat opties en dus ook heel wat knopen om door te hakken.

 

Eventuele kenmerken en/ of babyfoon opties

Sommige apparaten lijken net iets meer functies en mogelijkheden aan te bieden in tegenstelling tot andere babyfoons met camera. Zo kan het best wel handig zijn indien de babyfoon voorzien is van een camera die je richting alle hoeken van de kamer kunt draaien. Echter kun je ook opteren voor een vaste camera, aan jou de keuze!

Merk je dat je kindje onrustig is, weent of misschien wel een nachtmerrie heeft gehad? Dan kan het helpen indien je je baby kunt toespreken. Kies daarom voor een babyfoon met camera die voorzien is van een terugspreekfunctie. Ook beeld- en eventueel geluidsactivatie kunnen alvast als een pluspunt beschouwd worden. Net zoals de mogelijkheid om de temperatuur in de kamer weer te geven.

Daarnaast zijn er nog heel veel babyfoons met camera die evengoed als nachtlampje kunnen fungeren en/ of voorzien zijn van een verlicht display. Sommige apparaten kun je mogelijks bedienen vanop afstand door gebruik te maken van een bijbehorende app. Indien je dat wenst, kun je kiezen voor een toestel dat is uitgerust met meerdere slaapliedjes of een apparaat dat je met nog een babyunit kunt uitbreiden.

 

Met welk budget hoef je rekening te houden

De aanschaf van een degelijke babyfoon met camera verloopt uiteraard niet helemaal kosteloos. Algemeen zul je rekening moeten houden met een gemiddeld prijskaartje van ongeveer 95 euro. Sommige babyfoons met camera zullen uiteraard veel goedkoper zijn terwijl je voor andere exemplaren dan weer net een tikkeltje meer zult moeten betalen.

De prijs wordt, in meer of mindere mate, bepaald door verschillende factoren. Denk maar aan de hoeveelheid extra opties en functiemogelijkheden, het design en het maximale bereik. Maak daarom voor jezelf uit waar je naar op zoek bent en waar je belang aan hecht. Het is een aanbeveling om op voorhand een budget vast te leggen dat je maximaal wilt en kunt spenderen hieraan.

 

Leeftijdscategorie

Er staat niet echt een minimum of maximumleeftijd op het gebruik van een babyfoon met camera. Het is werkelijk afhankelijk van persoon tot persoon. Sommige ouders kiezen ervoor om hun kindje de eerste maanden bij hen op de kamer te laten slapen en vinden het gebruik van een babyfoon dan overbodig. Ben je van plan je kindje meteen in zijn of haar slaapkamertje te leggen, dan kan het gebruik van een babyfoon voor heel wat gemoedsrust zorgen.

Zo zijn er ouders die de babyfoon met camera enkele jaartjes na elkaar blijven gebruiken tot wanneer ze merken dat hun kindje in staat is om veilig en zelfstandig uit bed te komen en de weg naar de ouderlijke kamer te vinden. Kortom, het is afhankelijk van ouder tot ouder. Doe gewoon waar je jezelf het beste bij voelt. Indien de babyfoon je een veilig gevoel heeft, dan is er geen enkel probleem om deze nog een tijdje te gebruiken.

Het maximale bereik binnen- en buitenshuis

Het is ook raadzaam even stil te staan bij het maximale bereik, dat bovendien kan verschillen van babyfoon tot babyfoon. Het maximale bereik buitenshuis is het bereik dat je maximaal kunt behalen wanneer je je op een open veld bevindt. Dergelijk bereik zal logischerwijze vaak groter zijn dan het bereik binnenshuis daar je in huis vaak te maken hebt met verschillende obstakels. Denk maar aan muren, meubelstukken en deuren.

Kies je voor een standaard babyfoon met camera dan kun je zeker zijn van een maximaal bereik binnenshuis van ongeveer 50 meter en buitenshuis ongeveer 150 meter. Echter zijn er ook heel wat babyfoons met camera die een tikkeltje krachtiger zijn. Zo kun je evengoed kiezen voor een bereik 50 tot 150 meter binnenshuis en tot wel 350 meter buitenshuis. Mag het toch nog iets meer zijn? Kies dan voor de ultieme babyfoon met camera die een onbeperkt bereik levert buiten- en binnenshuis.

 

Het verbindingstype

Tot slot is het belangrijk te letten op het gebruikte verbindingstype. Hiermee wordt uiteraard de verbinding bedoeld tussen enerzijds de babyunit en anderzijds de ouderunit van het apparaat. Zo kun je kiezen voor een analoog verbindingstype die gebaseerd is op een stralingsarm geluidssignaal. Echter is de kans op eventuele storingen en omgevingsgeluiden wel veel groter.

We merken de laatste jaren dat steeds meer personen kiezen voor een babyfoon met een DECT verbindingstype. Dergelijke verbinding werkt niet alleen storingsvrij maar is ook nog eens heel helder en duidelijk. Ook een digitaal verbindingstype en een Dual Mode verbindingstype behoren tot de opties. In het eerste geval wordt gebruik gemaakt van een zogenaamde digitale transmissie. In het laatste geval kun je enerzijds kiezen voor een digitale verbinding en anderzijds voor een verbinding op afstand.

 

 

 

Laat een reactie achter

0 COMMENTAIRES