7 beste Babyfonen Test van 2024

Laatste update: 17.06.24

 

Beste babyfonen – Vergelijkingstest & Koopgids

 

Ben je al enige tijd op zoek naar een degelijke en duurzame babyfoon maar zie je door de bomen het bos niet meer? Dan willen wij jou alvast verder op weg helpen door onze koopgids boordevol tips aan te bieden. Echter kun je ook gelijk verder klikken naar onze top 3 waarin we jou de 3 best beoordeelde hedendaagse babyfoon toestellen even kort voorstellen. Zo blijkt de Philips Avent SCD570/00 alvast een topproduct te zijn. Zoals de naam doet vermoeden, is dit apparaatje gebaseerd op het kenmerkende en duurzame dect verbindingstype. Echter blijkt ook de Motorola MBP-8 een schot in de roos te zijn. Ook hier wordt beroep gedaan op het krachtige dect verbindingstype met een totaal bereik van 300 meter en 50 meter, respectievelijk binnen- en buitenshuis.

 

 

Vergelijkingstabel

 

Sterkte
Zwakte
Conclusie
Offerte

 

 

7 beste babyfonen (Reviews) van 2024

 

Ben je op zoek naar de beste babyfoon? Dan kan het ruime assortiment best wel eens overweldigend zijn. Ben je op zoek naar een 3g babyfoon of eentje met wifi? Wil je een apparaatje met camera of vind je dat eerder overbodig? Het is dan ook een goed advies om de 5 topproducten, die wij hebben geselecteerd, even rustig te bekijken. Houd hierbij rekening met de online reviews en wie weet zit er ergens wel een leuke aanbieding tussen. Een goedkope babyfoon hoeft zeker niet onder te doen voor een duurder exemplaar.

 

 

1. Philips Avent SCD570/00 Dect babyfoon

 

Ben je op zoek naar een degelijke dect babyfoon? Dan lijkt dit exemplaar van Philips Avent misschien wel iets voor jou. Deze unieke babyfoon maakt bovendien deel uit van de bekende Philips Avent Scd serie en wordt door heel veel kopers dan ook warm onthaald.

Deze unieke babyfoon maakt gebruik van het dect verbindingstype en biedt je een ruim bereik aan. Buitenshuis kun je rekenen op een totaal bereik van maar liefst 330 meter en binnenshuis ligt het bereik rond 50 meter. De babyfoon is niet alleen voorzien van een handig nachtlampje maar biedt ook een terugspreekfunctie, diverse slaapliedjes en zelfs een geluidsactivatie aan. Verder wordt ook de kamertemperatuur nauwlettend in de gaten gehouden.

Het is een vrij compacte babyfoon met een licht gewicht die makkelijk te verplaatsen en mee te nemen is. Echter is het wel belangrijk om er rekening mee te houden dat de babyfoon helemaal niet voorzien is van een camera. Dat zou mogelijks voor sommigen wel als een klein minpuntje kunnen worden beschouwd.

Philips staat niet alleen bekend omwille van z’n jarenlange expertise en duurzaamheid maar ook omwille van de klantvriendelijkheid. Het mag dan niet verwonderen indien heel wat klanten van mening zijn dat Philips veruit het beste merk is. Toch zetten we graag de populairste kenmerken van dit product even op een rijtje.

 

Voordelen

Bereik: dankzij het gebruikte dect verbindingstype kun je probleemloos 330 m bereik halen buitenshuis en tot wel 50 meter binnenshuis.

Nachtlampje: dankzij het degelijke nachtlampje is het mogelijk om je baby van een veilige en rustige nacht te voorzien.

Handig in gebruik: het is een degelijke babyfoon die makkelijk te bedienen is en die voorzien is van tal van handige opties. Denk maar aan een terugspreekfunctie, enkele slaapliedjes en de mogelijkheid tot geluidsactivatie.

 

Nadelen

Geen camera: ben je van plan om deze babyfoon aan te kopen dan is het echter wel handig om te beseffen dat het apparaat niet van een camera is voorzien.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

2. Motorola MBP-8 Digitale Dect Babyfoon

 

Wil je niet gelijk heel wat geld spenderen maar er toch zeker van zijn dat je voor een kwalitatieve babyfoon kiest? Dan zouden wij jou deze unieke babyfoon van Motorola vast en zeker kunnen aanbeveling. De vriendelijke prijs doet vermoeden dat het hier wel eens om een echte aanbieding zou kunnen gaan.

Bovendien wordt ook hier gebruik gemaakt van het bekende en sterk gewaardeerde dect verbindingstype. Zo bekom je een maximaal bereik van 300 meter buitenshuis en tot wel 50 meter binnenshuis. Ook het nachtlampje kan een meerwaarde bieden zodanig dat je kindje, en ook jijzelf, een veilige en goede nachtrust tegemoet gaan.

Echter moet je er wel rekening mee houden dat er toch enkele functies op ontbreken. Zo is de babyfoon niet afgewerkt met een terugspreekfunctie of camera en is er niet de mogelijkheid om te schakelen tussen diverse slaapliedjes. Toch merken we op dat heel veel kopers duidelijk tevreden zijn met hun aankoop omwille van het prachtige design en het gebruiksvriendelijk ontwerp.

In tegenstelling met het vorige product, zul je merken dat deze babyfoon een pak goedkoper is en misschien zelfs wel over de laagste prijs beschikt. Dit kan echt wel handig zijn voor mensen met een beperkter budget of wanneer je er gewoon niet zoveel geld wilt aan uitgeven.

 

Voordelen

Bereik: deze unieke babyfoon wordt gekenmerkt door een krachtig en uitgebreid bereik dat buitenshuis kan geschat worden op maar liefst 300 meter en binnenshuis op ongeveer 50 meter.

Nachtlampje: je zult merken dat de babyfoon geleverd wordt inclusief een prachtig nachtlampje.

Gebruiksvriendelijk: uit de online reviews kunnen we opmaken dat heel wat klanten het product als bijzonder gebruiksvriendelijk ervaren en het bijgevolg ook aanraden.

 

Nadelen

Geen camera: jammer genoeg is ook deze babyfoon niet uitgerust met een camera functie.

Geen terugspreekfunctie: daarnaast zul je er ook rekening moeten mee houden dat het apparaat niet voorzien is van een terugspreekfunctie.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

3. Luvion Grand Elite 3 Connect HD Wifi Babyfoon met Camera én App

 

Met deze unieke Premium Baby Monitor kies je niet alleen voor een optimale kwaliteit maar tevens ook voor gebruiksvriendelijkheid, duurzaamheid en een prachtig design. Deze babyfoon wordt jou aangeboden door het bekende merk Luvion en is, in tegenstelling tot de vorige 2 producten, wél voorzien van een degelijke camera.

Met het Dual Mode verbindingstype kun je buitenshuis met gemak een bereik halen van wel 100.000 meter. Binnenshuis beperkt dit bereik zich tot ongeveer 50 meter. Daarnaast is de babyfoon ook voorzien van een terugspreekfunctie, beeld- en geluidsactivatie, slaapliedjes en een temperatuurweergave functie. Je kunt zelfs schakelen tussen diverse slaapliedjes.

Houd er wel rekening mee dat er geen nachtlampje voorzien is en dat het prijskaartje ook iets boven het gemiddelde zal liggen. Toch merken we dat klanten de hoge prijs kunnen relativeren zodra ze vaststellen dat de kwaliteit uitstekend is. Het loont dan ook de moeite om deze babyfoon even van naderbij te bekijken.

Ben je toch wel degelijk op zoek naar een babyfoon die is uitgerust met een camera functie? Dan zou je altijd nog voor dit exemplaar van Luvion kunnen kiezen. Om het voor jou allemaal wat eenvoudiger te laten verlopen, hebben we de positieve en negatieve punten even tegenover elkaar geplaatst.

 

Voordelen

Verbindingstype: in tegenstelling tot de 2 voorgaande babyfoon toestellen, zul je merken dat dit apparaat is uitgerust met het Dual Mode verbindingstype. Vandaar het krachtige bereik zowel binnen- alsook buitenshuis.

Terugspreekfunctie: dankzij de terugspreekfunctie is het mogelijk om je kindje even toe te spreken wanneer hij of zij huilt.

Handig in gebruik: het toestel wordt gekenmerkt door heel wat extra mogelijkheden zoals het gebruik van slaapliedjes, beeld- en geluidsactivatie en zelfs een duidelijk temperatuurweergave functie.

 

Nadelen

Prijzig: echter zul je wel rekening moeten houden met de hoge prijs en zul je dus maar beter net iets meer budget voorzien.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

4. Alecto DBX-88 Eco Dect Babyfoon met display

 

Met de Alecto dbx 88 babyfoon kies je duidelijk voor een combinatie tussen kwaliteit, gebruiksvriendelijkheid en design. De aankoop van de babyfoon gaat namelijk gepaard met een leuk nijlpaardje dat kan gebruikt worden als nachtlampje. Zo hoeft je kindje zich helemaal niet onzeker en onveilig te voelen in het donker.

De babyfoon maakt gebruik van het bekende dect verbindingstype en kan een bereik van wel 300 meter behalen buitenshuis. Binnenshuis wordt dit bereik beperkt tot maximaal 50 meter. Je kunt gebruik maken van de terugspreekfunctie en er is ook geluidsactivatie voorhanden. Verder zijn er tal van leuke slaapliedjes waaruit je kunt kiezen en is er ook een temperatuurweergave voorzien.

Naast de babyfoon en het bijbehorende nachtlampje telt de verpakking maar liefst 2 adapter apparaten voorzien van een 3 meter lang snoer. Dit biedt uiteraard heel wat bewegingsvrijheid. Indien er toch een klein puntje van kritiek mag vermeld worden dan heeft dit misschien wel te maken met het gebrek aan een camera.

Hecht je niet alleen belang aan de kwaliteit en gebruiksvriendelijkheid maar wil het oog uiteindelijk ook wel wat? Bekijk dan alvast even deze unieke babyfoon afkomstig van Alecto. De babyfoon wordt geleverd inclusief een degelijk nachtlampje in de vorm van een vriendelijk nijlpaard. De moeite waard dus!

 

Voordelen

Terugspreekfunctie: het grote pluspunt van deze babyfoon is dat het apparaat voorzien is van een terugspreekfunctie. Dit maakt het mogelijk om je kindje te kalmeren indien hij of zij misschien een nachtmerrie heeft.

Verpakking: de verpakking telt enerzijds de handige babyfoon inclusief nachtlampje en anderzijds 2 krachtige adapter toestellen gecombineerd met een snoer van 3 meter lang.

Handig in gebruik: het apparaat beschikt verder over de mogelijk van meerdere slaapliedjes, geluidsactivatie en zelfs een temperatuurweergave functie.

 

Nadelen

Geen camera: het ontbreken van een degelijke camera functie zou sommige klanten misschien wel eens doen twijfelen.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

5. VB603 Babyfoon met Camera 3.2 Inch Video Babyphone Baby Monitor met Kleurenmonitor

 

Tenslotte kunnen we het rijtje van de 5 topproducten afsluiten met deze unieke babyfoon van Vb die bovendien in diverse kleuren te bekomen is. Zo kies jij de babyfoon die het beste in het interieur lijkt te passen en die je zelf het liefste ziet.

Het is een handig en compact apparaatje dat je makkelijk kunt verplaatsen en/ of meenemen. Het maakt gebruik van een digitaal verbindingstype dat een maximaal bereik van 260 meter buitenshuis garandeert en een maximaal bereik van maar liefst 150 meter binnenshuis. Bovendien is de babyfoon uitgerust met een degelijke camera functie, terugspreekfunctie, diverse slaapliedjes en geluid- en beeldactivatie.

Een nachtlampje is wel iets wat ontbreekt en mogelijks door sommige klanten als een struikelblok zal worden beschouwd. Ook de temperatuur in de kamer wordt nauwlettend opgevolgd en weergegeven. We merken dat klanten duidelijk tevreden zijn over het heldere en duidelijke beeld in combinatie met de vriendelijke prijs. Een enkeling stelt zich vragen bij de korte levensduur van de batterij.

Uiteraard is er nog altijd de mogelijkheid om te kiezen voor deze unieke babyfoon die jou wordt aangeboden door het bekende merk Vb. Het grote pluspunt is het feit dat je dit apparaat in tal van kleuren en prachtige designs kunt bestellen. Aan jou de keuze dus!

 

Voordelen

Prijskaartje: je zult vrijwel meteen aangenaam verrast zijn op het moment dat je het prijskaartje onder ogen krijgt.

Handig in gebruik: je kunt niet alleen gebruik maken van de diverse slaapliedjes maar er is ook een terugspreekfunctie, een camerafunctie en zelfs geluid- én beeldactivatie.

Verbindingstype: het apparaat doet beroep op een digitaal verbindingstype waardoor je makkelijk een bereik van 260 meter buitenshuis en tot wel 150 meter binnenshuis kunt behalen.

 

Nadelen

Geen nachtlampje: heb je interesse in dit product? Dan is het handig om te weten dat er geen mogelijkheid tot nachtlampje aanwezig is.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

6. Luvion Essential Babyphone Babyfoon met Camera Premium Baby Monitor

 

De Luvion Essential – Babyfoon met camera is het ideale product om te gebruiken in de baby- of kinderkamer. Met dit product kun jij in je eigen kamer slapen en heb je toch nog toezicht op het kind.

Dit product biedt een aantal mogelijkheden zoals nachtzicht om in het donker te kunnen zien en een terugspreekfunctie zodat je met je baby kunt praten. Met de camera heb je ook een digitale zoomfunctie en je kunt meerdere camera’s aansluiten op dit product. Het heeft een temperatuur weergave en heeft leuke slaapliedjes om je kind te sussen.

Voor dit product zijn er veel reviews te lezen. De meeste gebruikers zijn blij met dit product, want het is van goede kwaliteit en het is gebruiksvriendelijk. De display en het geluid van de babyfoon is helder. Voor sommige kopers heeft dit product een matige geluidskwaliteit en is het kwetsbaar. Het heeft ook nog een korte stand-by tijd.

Met een babyfoon kun jij meteen horen en eventueel zien wanneer jouw baby je hulp nodig heeft. Luvion is dan ook een vaste waarde als het gaat om babyspulletjes en sommige personen zullen zelfs zeggen dat dit voor hen het beste merk is. Toch zul je voor dit toestel net iets meer budget nodig hebben aangezien het niet over de laagste prijs beschikt.

 

Voordelen

Nachtzicht: de babyfoon beschikt over nachtzicht en daardoor is het mogelijk om je baby ook in het donker te kunnen controleren.

Terugspreekfunctie: het toestel is ook uitgerust met een terugspreekfunctie. Op die manier kun jij met je baby praten wanneer hij of zij eventjes weent.

Gebruiksvriendelijk: de camera is voorzien van een degelijke zoomfunctie. Verder is het mogelijk om meerdere camera’s aan te sluiten op de babyfoon. Er is ook een display voorzien waar je de temperatuur kunt op aflezen en een aantal leuke slaapliedjes.

 

Nadelen

Prijzig: het is mogelijk dat een aantal gebruikers zich zullen ergeren aan de iets hogere prijs van het toestel.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

7. Alecto DBX-85 ECO Full Eco DECT babyfoon Wit/Blauw

 

Met de Alecto DBX-85 ECO DECT Babyfoon kun je jouw baby in de gaten houden terwijl je met andere dingen bezig bent. Dit product heeft een eenvoudige bediening en biedt goede geluidskwaliteit.

Je kunt de gevoeligheid voor geluiden instellen. Het behoort tot de Eco reeks, dat betekent dat het een laag stralingsniveau heeft en minder snel opgeladen hoeft te worden.

Bij het leeg raken van de batterij ontvang je een handig geluidssignaal. Het biedt ook de mogelijkheid om terug te praten.

Als je naar de prijs van dit product kijkt, dan lijkt het wel op een babyfoon aanbieding. En dat is het ook voor de meeste kopers, want het overgrootste deel van de gebruikers is wel tevreden met dit product. Dit product heeft een fraai design en is gebruiksvriendelijk. Het is een product van goede kwaliteit. Voor enkele kopers is dit product van slecht kwaliteit, want het bereik valt tegen.

Wil je misschien toch liever niet zoveel geld uitgeven aan een degelijke babyfoon? Dan kunnen wij jou zeker aanbevelen even een kijkje te nemen naar dit product. In vergelijking met de andere 4 producten die we geselecteerd hebben, heeft deze babyfoon werkelijk de laagste prijs. Het lijkt ons daarom een goed idee om de voor- en nadelen van dit apparaat eens grondig te bestuderen.

 

Voordelen

Eco apparaat: deze babyfoon maakt deel uit van de Eco reeks. Dit wil zeggen dat het stralingsniveau bijzonder laag is en dat je het apparaat dus niet al te vaak hoeft op te laden.

Prijskaartje: heel veel kopers zijn helemaal tevreden over de voordelige prijs van de babyfoon.

Gebruiksvriendelijk: dankzij de terugspreekfunctie kun jij vanop afstand je baby toespreken. Verder wordt er ook een geluidssignaal gegeven op het moment dat je het toestel hoeft op te laden.

 

Nadelen

Bereik: sommige kopers vinden dat de babyfoon niet voldoende bereikt heeft en daardoor dus niet naar behoren werkt.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Babyfonen Koopgids

 

Het is niet altijd makkelijk om een keuze te maken tussen de verschillende babyfonen wanneer je die met elkaar gaat vergelijken. Er bestaan verschillende mogelijke verbindingstypes. De ene babyfoon zal bovendien ook een groter bereik aanbieden en misschien over meer babyfoonopties beschikken. Aangezien dit alles ook een mogelijke invloed op het prijskaartje zou kunnen hebben, is het niet onbelangrijk rekening te houden met eventuele aanbiedingen of promoties. Het is een aanbeveling de koopgids hieronder even rustig door te nemen.

Het nut van een degelijke babyfoon

Of je nu net een kindje gekregen hebt of binnenkort moet bevallen, of je kindje misschien al wat ouder is; een degelijke babyfoon komt voor veel ouders altijd goed van pas. De meeste ouders laten hun baby in het begin nog op de kamer slapen, maar eenmaal het kindje naar een eigen kamer verhuist dan kan het voor de ouders meer gemoedsrust geven als er een babyfoon in de buurt is. Zo kun je je kindje toch nog altijd in de gaten houden.

 

Mogelijke babyfoonopties

Echter zul je merken dat bepaalde babyfonen over net iets meer opties en mogelijkheden beschikken. Sommige opties zijn echt wel een meerwaarde en dus meer dan de moeite waard. Denk bijvoorbeeld maar aan een ingebouwde draaibare of vaste camera. Niet elke babyfoon is namelijk voorzien van een camera. Je betaalt misschien net iets meer maar je kunt je kindje niet alleen horen maar ook zien en in de gaten houden.

Ook beeld- en geluidsactivatie kunnen een meerwaarde zijn al dan niet in combinatie met een terugspreekfunctie. Altijd handig indien je kindje paniekerig is of weent en je hem of haar even wilt sussen. Een duidelijk, al dan niet verlicht display is evenals een echte must have. Is de babyfoon daarnaast voorzien van een temperatuurweergave, een nachtlampje en enkele slaapliedjes? Dan mag je zeker zijn dat je met een topproduct te maken hebt.

 

Mogelijke kostenplaatje

Het zal je dan ook niet verwonderen dat er verschillende prijskaartjes zullen opduiken. Algemeen zul je rekening moeten houden met een gemiddeld prijskaartje van om en bij de 80 euro. Echter zijn er ook heel wat babyfonen die een pak goedkoper zijn, bijvoorbeeld de exemplaren zonder camera. En er zijn er natuurlijk ook heel wat waarvoor je wel iets meer budget zult moeten voorzien.

De keuze is dan ook aan jou! Waar ben je naar op zoek en wat zijn jouw wensen en eisen? Welk bedrag kun en wil je maximaal spenderen aan een degelijke babyfoon? Bij eventuele twijfel kan het misschien handig zijn even een kijkje te nemen tussen de verschillende online reacties. Daarin geven klanten hun ongezouten mening over een bepaald type babyfoon.

 

Vanaf en tot welke leeftijd een babyfoon

Wat betreft de leeftijd, is er niet meteen pasklaar antwoord. Mensen stellen zich wel eens de vraag vanaf welke leeftijd ze de babyfoon dienen te gebruiken en tot welke leeftijd het gebruik gerechtvaardigd is. Het antwoord hierop is eerder persoonlijk en bijgevolg afhankelijk van persoon tot persoon. Sommige ouders ervaren het als een veilig en gerust gevoel dat ze hun kindje in de gaten kunnen horen.

We stellen vast dat heel wat ouders de babyfoon beginnen te gebruiken vanaf zeer jonge leeftijd. Zodra borelingen op hun eigen kamer slapen, zorgt de babyfoon voor een veilig en geruststellend gevoel. Ook wanneer je kindje al wat ouder is, kan het voor de ouders aangenaam zijn om te weten dat ze zullen horen wanneer er iets scheelt. De meeste ouders zetten het gebruik van de babyfoon stop op het moment dat het kind in staat is om zonder ongelukken naar de ouderlijke kamer te lopen.

Maximale binnen- en buitenshuis bereik

Ook het totale bereik, binnen en buitenshuis kan voor vele ouders een doorslaggevende factor zijn om een bepaalde babyfoon al dan niet aan te kopen. Het bereik wordt steevast uitgedrukt in meter en ligt buitenshuis vaak hoger dan binnenshuis. Dat heeft vooral te maken met de verschillende obstakels die aanwezig zijn binnenshuis. Denk maar aan hoeken, muren, deuren en meubelstukken.

Het bereik buitenshuis wordt vaker gemeten over een open veld en kan van minimaal 150 meter tot 3000 meter of zelfs meer gaan. Binnenshuis moet je rekening houden met een minimaal bereik van om en bij de 50 meter en maximaal 150 meter of meer. Zowel binnen- alsook buitenshuis kan het bereik onbeperkt worden op het moment dat je over een krachtige wifi verbinding beschikt.

 

Het type verbinding

Tot slot is het ook belangrijk om even stil te staan bij het type verbinding dat door de babyfoon wordt gebruik. Het verbindingstype duidt dan ook altijd de verbinding aan tussen enerzijds de baby-unit en anderzijds de zogenaamde ouderunit van de babyfoon. Kies je voor een analoog verbindingstype dan kies je voor een apparaat gebaseerd op een stralingsarm geluidssignaal. Echter is de kans op storing bij dergelijke apparaten behoorlijk groot.

Tegenwoordig zijn er steeds meer babyfoons met het DECT verbindingstype dat een helder en storingsvrij geluid garandeert. Dergelijke apparaten hebben daarnaast ook een veel ruimer bereik. Een digitale babyfoon is er dan weer eentje die voorzien is van camera en gebruik maakt van digitale transmissie. Houd er rekening dat het bereik hier maximaal kan worden uitgebreid tot 200 meter.

Ook het Dual Mode verbindingstype is steeds meer in trek. Als je thuis bent dan kun je gebruik maken van de aanwezige digitale verbinding en wanneer je je buitenshuis bevindt dan steun je op de verbinding op basis van je smartphone of eventueel tablet.

 

 

 

Veelgestelde vragen

 

Q1: Tot welke leeftijd is een babyfoon geschikt?

Deze vraag is moeilijk te beantwoorden daar er niet echt een verplichte leeftijd is, en het vaak afhankelijk is van ouder tot ouder. Zo zullen sommige ouders de babyfoon gebruiken tot hun kindje de leeftijd van ongeveer 2 à 3 jaar heeft bereikt. Anderen zullen ervoor kiezen om de babyfoon nog veel langer te gebruiken tot de leeftijd van ruim 5 jaar oud. Gewoon omdat ze zich daar veiliger bij voelen en het bijdraagt tot de gemoedsrust.

Er is dus niet echt een bepaalde leeftijdsgrens op het moment dat je besluit een babyfoon te gebruiken. Het is werkelijk afhankelijk van persoon tot persoon. Kies er daarom voor om je eigen gevoel te volgen en doe wat je hart zegt. Veel succes!

Q2: Waar moet je op letten bij de aanschaf van een babyfoon?

Op het moment dat je besluit een babyfoon aan te kopen, dan is het wel handig rekening te houden met bepaalde elementen. Bekijk daarom altijd eerst even het bereik van de babyfoon. Hoe ver reikt het toestel binnen- en buitenshuis? Is er verder sprake van een camera en/ of terugspreekfunctie? Is de babyfoon volledig storingsvrij of niet?

Verder kan het ook altijd handig zijn indien je het volume van de babyfoon kunt aanpassen, evenals de gevoeligheid ervan. Kan de babyfoon de temperatuur in de kamer controleren en eventueel ook rekening houden met het slaappatroon van je baby of niet? Kortom, heel wat factoren waarop je zoal zou kunnen letten.

 

Q3: Wat is de vox functie bij een babyfoon?

Je kunt tegenwoordig ook kiezen voor een babyfoon met bijbehorende VOX functie. VOX is de afkorting van “Voice Activated Transmission” en zou je kunnen beschouwen als een soort van extra optie bij heel wat recente babyfoon toestellen. In het Nederlands komt het er dus op neer dat je kiest voor een babyfoon die voorzien is van geluidsactivatie of ECO modus.

Indien je dus kiest voor een babyfoon met VOX functie, en besluit de functie te gaan inschakelen dan wil dat zeggen dat de babyfoon pas een signaal zal uitzenden op het moment dat je kindje bepaalde geluidjes zal maken. Schakel je de VOX functie uit, dan zul je merken dat de verbinding echter continu blijft open staan.

Q4: Hoe werkt de babyfoon 3g app?

Tenslotte zul je merken dat heel wat recente babyfoon toestellen voorzien zijn van de bekende 3G app. Dit is de zogenaamde baby monitor 3G applicatie. Dergelijke app zorgt ervoor dat jij als ouder, kunt te weten komen hoeveel keer je kindje wakker is geworden. Op die manier kun je bepaalde slaappatronen ontdekken. Het is zelfs mogelijk om geluiden en dergelijke van vorige sessies te gaan opslaan en herbekijken.

Bovendien zal de functie er voor zorgen dat de app meteen in nachtmodus wordt gezet zodra het donker wordt. Kortom, een handige app die zeker als een meerwaarde wordt beschouwd door heel wat ouderparen.

 

 

Laat een reactie achter

0 COMMENTAIRES