5 beste Babyschommels Test van 2021

Laatste update: 05.07.22

 

Beste babyschommels – Vergelijkingstest & Koopgids

 

Wanneer je baby 6 maanden is wordt het tijd om hem te stimuleren in zijn ontwikkeling en motoriek. Daarbij kan een babyschommel een goede hulp zijn om je kindje wat speelplezier te geven en om hem een andere omgeving te laten ontdekken. Om de keuze wat gemakkelijker te maken hebben we alvast 3 babyschommels uitgezocht om even met elkaar te vergelijken. Zo kun je kiezen voor de Smoby babyschommel in metaal die zowel binnen als buiten kan worden geplaatst. Daarnaast merk je dat de Bright Starts Bounce ‘n Spring Deluxe een bouncer is die je in de deuropening kunt monteren.

 

 

Vergelijkingstabel

 

Sterkte
Zwakte
Conclusie
Offerte

 

 

5 beste babyschommels (Reviews) van 2021

 

Om je baby te vermaken of om hem zachtjes terug in slaap te wiegen kun je gebruik maken van een babyschommel. Kies je voor een babyschommel voor binnen om je kindje de wereld vanuit een ander perspectief te laten ontdekken? Of kies je voor een baby-/peuterschommel om je kindje zelfstandig te leren spelen? We hebben met de hulp en het advies van jonge ouders voor jou 5 topproducten uitgezocht. Neem even rustig de tijd om alles te bekijken alvorens de beste babyschommel uit te kiezen.

 

1. Smoby babyschommel metaal 120 cm voor binnen en buiten

 

De Smoby babyschommel is een mooi exemplaar dat zowel binnen als buiten kan worden geplaatst. Dankzij de stevige constructie staat hij stevig en stabiel waardoor hij niet snel zal kantelen of verschuiven. Daarnaast heeft de groen en oranjekleurige schommel een totale omvang van 124 x 120 x 120 cm.

Hij is gemaakt uit metaal en heeft een stevig zitje in kunststof waarin je kindje veilig zit om te schommelen. Het touw waaraan het stoeltje hangt heeft een lengte van 60 cm en is jammer genoeg niet in hoogte verstelbaar. Voor peuters en kleuters die al wat groter zijn is dit ideaal omdat ze dan wel met hun voetjes aan de grond kunnen waardoor ze zich veiliger voelen.

Bovendien is deze degelijke schommel geschikt voor kindjes vanaf 6 maanden tot een leeftijd van 5 jaar. Het maximaal belastbaar gewicht is trouwens 25 kg. In de reviews zien we dat de klanten heel tevreden zijn over de prijs- kwaliteitverhouding van dit product.

 

Voordelen:

Materiaal: het frame van deze schommel is gemaakt uit metaal en hij heeft een veilig zitje in kunststof.

Gebruiksgemak: de schommel kan dankzij zijn stevige en stabiele constructie zowel binnen als buiten worden geplaatst.

Leeftijd: deze babyschommel van Smoby is geschikt vanaf 6 maanden tot en met de leeftijd van 5 jaar of tot wanneer je kindje 25 kg weegt.

De prijs: deze aanbieding valt in de goedkope prijsklasse waardoor hij ook voor mensen met een kleiner budget zeer goed toegankelijk is.

 

Nadelen:

Geen zitverkleining: er wordt geen zitverkleining bij deze schommel geleverd waardoor het zitje veel te ruim is voor kleintjes onder een jaar.

Koop bij bol.com (€58.95)

 

 

 

 

2. Bright Starts Bounce ‘n Spring Deluxe deur jumper

 

De babyschommel van Bright Starts is een systeem dat je in een deuropening kunt gebruiken. De schommel beschikt niet over een frame en je kunt hem gewoon aan de bovenkant van een deuropening vastmaken. Door gebruik te maken van een stevige klem met extra zekering wordt een veilig gebruik gegarandeerd.

Het elastiek/veer waaraan het zitzakje is bevestigd kan in hoogte worden versteld zodat je kindje met zijn voetjes aan de grond kan. Hierdoor kan hij zichzelf afzetten om op en neer te wippen wat zorgt voor heel wat speelplezier. Het zitzakje heeft bovendien een zachte bekleding en garandeert een goede en stabiele houding om je kindje op een veilig manier te laten spelen.

Daarnaast is de zitzak voorzien van diverse kleine en leuke speeltjes in verschillende materies om je kind nieuwe dingen te laten ontdekken. Het maximaal belastbaar gewicht voor deze bouncer is trouwens 12 kg. Het wasbare zitje is voorzien van een verkleinkussen om je kleintje stevig vast te zetten. In de reviews zien we dat de klanten tevreden zijn over hun aankoop.

 

Voordelen: 

Gebruiksvriendelijk: de bouncer kan gemakkelijk in een deuropening worden bevestigd met een stevige klem die extra beveiligd is.

Instelbaar: het elastiek/veer waaraan het zitzakje is bevestigd kan in hoogte worden aangepast zodat je kleintje met zijn voetjes de grond kan raken.

Transporteerbaar: de babybouncer kan compact worden opgevouwen waardoor je hem overal mee naartoe kunt nemen.

Wasbaar: het zitzakje en het verkleinkussen mogen in de machine worden gewassen.

 

Nadelen: 

Geen schommel: dit toestel is een bouncer en geen schommel. Om veiligheidsredenen wordt aangeraden om met dit toestel niet te schommelen.

Koop bij bol.com (€44.95)

 

 

 

 

3. Little Tikes High Back Toddler schommelzitje voor buiten

 

De Little Tikes babyschommel is de populairste in onze selectie met toppers. De mooie hemelsblauwe schommel voor baby’s is gemaakt uit een stevige kunststof. Het zitje kun je heel gemakkelijk bevestigen aan een houten of een metalen frame dat in de tuin wordt geplaatst.

De schommel voor baby’s vanaf 1 jaar is geschikt tot je kind ongeveer de leeftijd van 3 jaar heeft. Hij kan trouwens maximaal worden belast tot 23 kg waardoor je hem misschien wel iets langer kunt gebruiken. Bovendien is het zitje met hoge rug- en zijkanten uitgerust met een verstelbare riem waarmee je je kind stevig kunt vastmaken zodat hij/zij er niet kan uitvallen. 

Daarnaast is het stoeltje vooraan voorzien van een T-bar die je met één hand kunt optillen. Deze blijft omhoog staan zodat je je kleintje makkelijk in het stoeltje kunt zetten. Het schommelzitje weegt trouwens 3,152 kg en heeft een afmeting van 29,4 x 39,7 x 57,7 cm. De afgeronde hoeken zorgen ervoor dat je spruit comfortabel kan spelen. In de reviews zien we alleen maar lovende commentaren. Dit product kreeg dan ook de maximale score. 

 

Voordelen:

Montage: het schommelzitje kan gemakkelijk aan een houten of een metalen frame worden bevestigd.

Verstelbaar: de touwen waaraan het stoeltje is vastgemaakt zijn in hoogte verstelbaar zodat hij voor verschillende leeftijden tussen 1 en 3 jaar kan worden gebruikt.

Onderhoud: de babyschommel voor buiten is gemaakt uit een stevige kunststof waardoor hij gemakkelijk met een vochtige doek kan worden schoongemaakt.

Gebruiksvriendelijk: de T-bar vooraan het stoeltje kan met één hand worden opgetild en blijft ook omhoog staan. Hierdoor kun je je kleintje gemakkelijk in het zitje plaatsen.

 

Nadelen: 

Beperkt gebruik: dit schommelzitje kan enkel worden gebruikt buitenshuis aan een stevige houten of metalen constructie.

Koop bij bol.com (€52.99)

 

 

 

 

4. AXI enkele schommel bruin, FSC 100% Hemlock hout, 1 schommelzitje en 4 grondankers

 

Deze babyschommel in hout van het merk AXI is enkel geschikt voor gebruik buitenshuis en past goed bij de natuurlijke omgeving van je tuin. Hij is trouwens gemaakt uit Hemlock hout dat gekapt is met een FSC-keuring (de raad voor duurzaam bosbeheer) wat wil zeggen dat er rekening werd gehouden met het ecologische aspect, de economische- en de sociale vraag om op een verantwoorde manier te kappen.

De schommel is bovendien voorzien van één zitje en kan worden gebruikt vanaf de leeftijd van 3 jaar mits begeleiding van een ouder. Er is voor dit product geen leeftijdsgrens voorzien en dat komt door de stevige constructie die bestaat uit 2 A-frames, een schommelbalk en de 4 grondankers waarmee je hem stevig kunt vastzetten. Het zitje wordt trouwens aan de constructie bevestigd met een touw die een diameter van 1 cm heeft.

Daarnaast heeft het totaalpakket een afmeting van 1,81 x 2,07 x 1,60 m en weegt 32,8 kg waardoor hij heel stabiel is. Het maximaal belastbaar gewicht van deze schommel 150 kg zodat ook volwassenen veilig van wat schommelplezier kunnen genieten. In de reviews merken we dat alle klanten deze schommel een maximale score van 5 sterren gaven.

 

Voordelen:

Stabiliteit: deze schommel kan in de grond worden verankerd waardoor je zeker bent dat hij  stevig vaststaat.

Natuurlijke materialen: hij is volledig gemaakt uit duurzame materialen waaronder hemlock hout dat gekapt is met een FSC-keuring. Het stevige natuurlijke touw heeft een diameter van 1 cm.

Formaat: hij heeft een afmeting van 1,81 x 2,07 x 1,60 m en in het totaal weegt hij 32,8 kg waardoor de stabiliteit wordt gegarandeerd.

Leeftijd: deze schommel kan worden gebruikt vanaf 3 jaar tot en met de leeftijd van 99 jaar. Hij heeft een maximale belastbaarheid van 150 kg.

 

Nadelen:

Het zitje: het zitje van deze schommel bestaat uit een houten plankje waardoor kleine kinderen enkel onder begeleiding kunnen schommelen.

Koop bij bol.com (€229)

 

 

 

 

5. Smoby 2 in 1 babyschommel voor kinderen vanaf 18 maanden

 

Smoby wordt beschouwd als het beste merk als het aankomt op kleurrijk speelgoed van een hoge kwaliteit. Ze bieden trouwens een uitgebreid gamma aan van speelhuisjes, driewielers, glijbanen en dergelijke meer waarmee je kindje urenlang zoet is. Daarnaast zorgt het speelgoed van Smoby ervoor dat de motoriek en de sociale vaardigheden van je kleintje op een gezonde en veilige manier worden ontwikkeld.

Deze babyschommel is eigenlijk een meegroeischommel waardoor hij kan worden gebruikt voor kinderen vanaf 18 maanden tot en met een leeftijd van ongeveer 10 jaar. Bovendien heeft hij een maximaal belastbaar gewicht van 25 kg. Wanneer je kleuter al wat groter is kunnen de rug- en zijkanten worden weggenomen zodat je enkel nog een zitje hebt waarop hij/zij gemakkelijk kan plaatsnemen om zelfstandig te schommelen.

Daarnaast kun je dit schommelstoeltje aan een houten of metalen constructie vastmaken met het bijgeleverde touw dat een lengte heeft van 2 m aan beide zijdes van het zitje. Hij is trouwens gemaakt uit kunststof waardoor hij makkelijk kan worden schoongeveegd. Er zijn voor deze schommel nog geen reviews geplaatst.

 

Voordelen:

Gebruiksvriendelijk: de veilige rug- en zijkanten kunnen worden verwijderd waardoor grotere kinderen ook van deze schommel kunnen gebruik maken.

Montage: met de meegeleverde touwen die een lengte hebben van 2 m kan het schommelzitje eenvoudig aan een houten of een metalen constructie worden bevestigd.

Onderhoud: de schommel is volledig uit kunststof gemaakt zodat hij gemakkelijk kan worden schoongemaakt.

De prijs: deze schommel valt in de laagste prijsklasse waardoor hij voor iedereen goed toegankelijk is.

 

Nadelen:

Ombouw: we merken op dat wanneer je de rug- en zijkanten wilt verwijderen, je het volledig zitje van het frame moet afhalen. De zijkanten en het ruggedeelte zijn namelijk over de touwen geschoven.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Babyschommels Koopgids

 

Met een baby in huis is het heel moeilijk om eens wat tijd voor jezelf te nemen. Echter, een babyschommel kan hierbij de redding zijn. Je kindje leert nieuwe dingen kennen en jij hebt tijd om even wat anders te doen. Een babyschommel is een goede manier om je baby te stimuleren in zijn ontwikkeling en om zijn motoriek te verbeteren. We geven je graag het advies om de verschillende mogelijkheden te vergelijken. Bekijk zeker ook de diverse aanbiedingen om een leuk exemplaar op de kop te tikken aan een interessant prijsje.

Wat is een babyschommel en waarvoor wordt hij gebruikt

Een babyschommel is eigenlijk niet meer dan een standaard of constructie waaraan een kinderzitje hangt om je baby te schommelen. Een babyschommel mag zeker niet worden verward met een wipstoel die er helemaal anders uitziet en ook andere bewegingen maakt. Een babyschommel wordt gebruikt om je baby zachtjes heen en weer te wiegen wanneer hij wat onrustig is. Daarnaast is het ook de ideale manier om je kindje even te vermaken en wat nieuwe dingen te leren kennen.

Er zijn schommels voor elke leeftijdsgroep en in verschillende materialen. Afhankelijk van de soort schommelstoel en de constructie kan hij binnen- en/of buitenshuis worden geplaatst. Elk type schommel heeft echter hetzelfde doel en dat is je kindje laten ontspannen en hem/haar wat speelplezier bezorgen.

 

Het gebruik en de montage

Er zijn diverse uitvoeringen van de babyschommel op de markt die verschillend zijn door hun manier van aandrijving, de gebruikte materialen en de leeftijdscategorie waarvoor ze kunnen worden gebruikt. Zo is er de schommel op batterijen die een standaard is met een zitje dat aan een veer is bevestigd. Hij wordt aangedreven door een motortje dat werkt op batterijen. De schommelstoel in kunststof heeft een stevig en veilig zitje dat door middel van touwen aan een houten of metalen constructie wordt bevestigd.

Deze schommelstoel is voor gebruik buitenshuis en moet je gewoon zachtjes duwen om de schommelbeweging te bekomen. Daarnaast is er de draagbare schommelstoel die compact kan worden opgevouwen en heel makkelijk is om ergens mee naartoe te nemen. Dit type van schommel of jumper is eigenlijk meer bedoeld om op en neer te wippen en kan eenvoudig met een klem in een deuropening worden gemonteerd. Het zitje is vaak gemaakt uit een stevige stof die machine wasbaar is.

 

De schommelstoelen voor de verschillende leeftijdsgroepen

Het is perfect mogelijk om een babyschommel te gebruiken vanaf de geboorte. Deze schommel heeft een standaard met een stoeltje in de vorm van een maxi-cosi waarin je baby kan neerliggen. Het kleintje kan goed worden vastgegespt met een beveiligingsriempje zodat hij/zij er zeker niet kan uitvallen. Daarnaast is er de babybouncer die geschikt is voor kindjes vanaf 6 maanden. Dit type dient om op en neer te bewegen waarbij de baby met de voetjes de grond kan raken om zichzelf al een beetje af te zetten. De zitting is meestal een stevig zitzakje in stof waarin je kleintje als het ware hangt.

Vervolgens is er de schommelstoel in kunststof waarin je kind wordt vastgegespt om hem heen en weer te schommelen. Deze schommelstoel is geschikt voor kinderen vanaf 1 jaar en dient om aan een grote schommel te hangen. Om een veilig gebruik te garanderen wordt bij de meeste schommelstoelen een verkleinkussen geleverd. Tenslotte is er ook nog het zitbankje dat gemaakt is uit hout of kunststof en wat eigenlijk niet meer is dan een plankje waarop de grotere kinderen of zelfs volwassenen kunnen plaatsnemen om te schommelen.

De veiligheid 

De veiligheid van je kind staat steevast voorop. Daarom is het een goede aanbeveling om altijd de gebruiksvoorschriften te respecteren. Bij een babyschommel zal er steeds een gebruiksadvies zijn voor de leeftijdscategorie en het maximaal belastbaar gewicht. Daarnaast zijn alle gecertificeerde babyschommels voorzien van een beveiligingsriem om je kindje goed vast te zetten zodat hij/zij zeker niet uit de schommel kan vallen. Als ouder of begeleider moet je altijd toezicht houden als een kindje in of op een schommel zit want een ongeluk is gauw gebeurd. 

Bovendien wordt er aangeraden om een baby niet langer dan een kwartiertje in de schommel te plaatsen. De babyschommel is goed voor een kort ontspannings- of speelmoment omdat je kleintje nog niet voldoende ontwikkeld is om een zithouding aan te nemen. Bij peuters en kleuters die wel al zelfstandig kunnen zitten wordt er aangeraden om ze enkel te laten schommelen als een volwassene aanwezig is.

 

De benodigde ruimte en het onderhoud 

Als je kiest voor een schommelstoel met een standaard om in huis te plaatsen is het goed om eerst even te kijken of er voldoende ruimte is om hem veilig te kunnen plaatsen. De draagbare babyschommel heeft vaak een kleine standaard en kan gemakkelijk in elkaar worden gevouwen waardoor je ook minder plaats nodig hebt om hem op te bergen. De babybouncer neemt heel weinig ruimte in en kan meestal in een deuropening worden vastgemaakt met een klem die extra beveiligd is. Hij is bovendien ook opvouwbaar waardoor hij heel handig is om mee te nemen.

Het schommelstoeltje in kunststof dient om aan een metalen of houten constructie te hangen die buiten staat. Deze hebben een groot formaat waaraan soms meerdere zitjes kunnen worden bevestigd. Qua onderhoud is een kunststof babyschommel het gemakkelijkst. Deze kun je gewoon met een vochtige doek schoonvegen. Een zitje die gemaakt is in stof kan meestal in de wasmachine worden gewassen.

 

 

 

Laat een reactie achter

0 COMMENTAIRES