8 beste Babyschommels Test van 2024

Laatste update: 17.06.24

 

Beste babyschommels – Vergelijkingstest & Koopgids

 

Een babyschommel brengt niet alleen heel wat voordelen mee voor je baby maar ook voor jou. Het biedt jou de mogelijkheid om zelf ook even lekker te ontspannen of eventueel het huishouden te doen. Toch is het niet zo gemakkelijk om op zoek te gaan naar de beste babyschommel. In onze koopgids proberen wij jou dan ook enkele tips aan te reiken om deze zoektocht gemakkelijker te laten verlopen. Daarnaast is er ook de mogelijkheid om door te klikken naar de 3 beste babyschommels van het moment. Zo hoort de Little World Dreamday zeker en vast tot de top 3. Het is een handig toestel waarbij de zachte schommelbewegingen worden gecombineerd. De KBT (meegroei 3 in 1) schommelstoel hoeft echter helemaal niet onder te doen. Dit model is vervaardigd uit bijzonder duurzaam kunststof dat ook nog eens comfortabel aanvoelt.

 

 

Vergelijkingstabel

 

Sterkte
Zwakte
Conclusie
Offerte

 

 

8 beste babyschommels (Reviews) van 2024

 

 

Een babyschommel kan een heleboel voordelen met zich meebrengen. Zo kan jouw kleintje leren om zelfstandig te spelen en kan het eindeloos genieten van zo een product. Op zo een manier heb jij als ouder ook even de handen vrij om wat anders te doen of om je armen even te laten rusten. Bekijk de opties hieronder en kies voor de beste babyschommel.

 

 

1. Baby Swing Little World Dreamday Cream

 

Met de Baby Swing Little World Dreamday wordt jouw baby vast wel blij. Het is een handige babyschommel die voorzien is van vrolijke geluidjes, zodat het kind kan genieten. Je kunt de muziek aanpassen door middel van een volumeregeling.

Het zitje van dit product is in 2 posities verstelbaar en je kunt de swing snelheid in 5 standen regelen. Je kunt dit product met een adapter gebruiken en je kunt het ook met batterijen gebruiken.

Gezien de prijs van dit product, dan behoort het niet tot de categorie van goedkope babyschommels. Toch zijn er voor dit product een paar positieve beoordelingen te lezen. De kopers zijn tevreden met dit product, want het is duurzaam en handig in gebruik.

Dit product is ook comfortabel voor het kind. Zij vinden het een top product. Een koper geeft alleen aan dat het een onaantrekkelijk design heeft.

Voor deze babyschommel van het merk Little World zul je toch net even een iets groter budget hoeven te hebben. Het wordt heel vaak gezegd dat je voor kwaliteit en design iets meer zult moeten betalen. Toch kunnen we aan de vele positieve reacties opmaken dat de klanten dit ook helemaal geen probleem vinden. Voor hen staat Little World bekend als het beste merk en behoort deze babyschommel zeker tot de populairste.

 

Voordelen:

Comfort: het is mogelijk om het zitje van deze babyschommel te verstellen. Je kunt hierbij kiezen uit 2 verschillende posities. Bovendien is het ook mogelijk om de snelheid aan te passen.

Gebruiksvriendelijk: je kunt de babyschommel ofwel met batterijen gebruiken maar het lukt ook met een adapter.

 

Nadelen:

Prijskaartje: ondanks de vele mogelijkheden en de goede kwaliteit, zou de hoge prijs misschien toch wel een struikelblok kunnen vormen voor sommige kopers.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

2. Babyzitje schommel Groeimodel 9 t/m 36 maanden 3 jaar en ouder zonder T-Bar

 

De KBT (meegroei 3 in 1) is een stevige babyschommel die gemaakt is van kunststof. Met dit product zal jouw kind eindeloos plezier beleven. Het is een meegroei schommel stoeltje, dat voorzien is van een handig design en leuke kleuren.

Je kunt het gemakkelijk demonteren naarmate jouw kind groeit. Doordat het van kunststof is gemaakt, is dit product gemakkelijk te reinigen. Het heeft een veiligheidsriem die ervoor zorgt dat jouw kind goed en veilig zit in de schommel.

Voor dit product zijn er niet alleen positieve reviews te lezen. De meeste kopers zijn tevreden met dit product, want het is van goede kwaliteit en het heeft een mooie vormgeving. Het heeft een fraai design en is voorzien van vrolijke kleuren.

Daarnaast is het ook gemakkelijk op te zetten. Andere kopers vinden dat er meer onderdelen nodig zijn en dat de rugleuning iets schuiner is.

Met deze babyschommel van KBT haal je zeker en vast een blikvanger in huis. De felle kleurtjes maken het meteen extra aantrekkelijk voor je kindje. Bovendien is het iets goedkoper in vergelijking met het voorgaande product en dit kan zeker in vast in het voordeel van deze babyschommel spelen.

 

Voordelen:

Meegroei 3 in 1: deze babyschommel is er eentje die meegroeit met je kind. Zodra jouw kind dus iets ouder is en al meer evenwicht heeft, kun je de babyschommel omtoveren tot een standaard schommelstoel.

Veiligheid: je hoeft helemaal geen schrik te hebben want je kindje zal altijd veilig zitten in deze babyschommel. Dit komt door de aanwezigheid van de veiligheidsriem.

 

Nadelen:

Onhandig in gebruik: niet alle kopers vinden het product even handig. Zo blijken er geen haken bij te zitten om de babyschommel te bevestigen.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

3. New Classic Toys – Schommel

 

De New Classic Toys is een prachtige houten babyschommel die zeker een blikvanger is. Dit product zal door zijn leuk design en mooie kleurencombinatie bij iedereen opvallen.

Het is geschikt om te gebruiken voor kinderen die al zelfstandig kunnen zitten en het heeft een maximaal draagvermogen van 50 kg. Er wordt wel aangeraden dat het kind onder toezicht van een volwassen persoon gebruik maakt hiervan.

Kinderen zullen oneindig veel genieten van dit product. Je kunt het op een eenvoudige manier ophangen, want het heeft speciaal twee grote ringen daarvoor.

De meeste kopers zijn tevreden over dit product en geven er positief advies over. Het is van goede kwaliteit en heeft een leuk ontwerp. Het heeft de juiste omvang en zorgt voor eindeloos plezier. Voor enkele gebruikers is het een minpunt dat het moeilijk is om je kind eruit te halen.

De babyschommel van New Classic Toys zou je eventueel wel tussen de goedkope babyschommels kunnen terugvinden omwille van de toch wel voordelige prijs. De babyschommel is een combinatie van blauwe en witte kleuren. Toch is het ook mogelijk om uit andere kleurtjes te kiezen. Zo kun jij de babyschommel kopen die jij het liefste ziet.

 

Voordelen:

Leeftijdscategorie: deze schommelstoel is ideaal voor jongere kindjes die al zelfstandig kunnen zitten. Je kunt de schommelstoel belasten met maximaal 50 kg.

Design: deze houten babyschommel in combinatie met de opvallende kleuren blauw en wit, maken het product meteen heel aantrekkelijker. Je krijgt er ook een rustgevend gevoel door.

 

Nadelen:

Onhandig in gebruik: sommige kopers ervaren het als lastig om het kindje eruit te halen. Het is voor hen dus niet zo handig om te gebruiken.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

4. Baninni Bouncer Perla – Grijs

 

Met de Baninni Bouncer Perla Rock zal jouw kind pas echt genieten. Het is een babyschommel die een leuke afneembare speelboog heeft en een verkleiningskussen.

Dit product kan worden gebruikt voor kinderen vanaf de geboorte tot ze een gewicht hebben bereikt van ongeveer 9 kg. Het zitje van de babyschommel is in 3 posities verstelbaar. Je kunt de bouncer vastzetten op een schommelstand. Voor de veiligheid van uw kind, is dit product voorzien van een stevige draagriem.

Voor dit product zijn er tot nu toe twee beoordelingen geplaatst. De ene koper vindt dit een top product, want het is van goede kwaliteit en het zorgt voor eindeloos plezier.

Daarnaast is het handig in gebruik en heeft het een fraai design. De minpunten voor de andere koper zijn dat het moeilijk te gebruiken is en dat het een matige kwaliteit heeft.

De babyschommel van Baninni is niet meteen één van de goedkoopste schommels. Toch kun je er zeker van zijn dat je met dit model echt wel een degelijk toestel in huis haalt. De babyschommel is beschikbaar in maar liefst 5 verschillende kleuren. Zo kun jij kiezen voor een neutraal kleurtje. Maar er zijn evengoed opvallende kleurtjes zoals felroze.

 

Voordelen:

Leeftijdscategorie: dit model kan perfect gebruikt worden door pasgeboren baby’s. En je kunt het gebruiken tot je kindje ongeveer 9 kg weegt.

Gebruiksgemak: de babyschommel is voorzien van een verkleiningskussen. Verder is het mogelijk om de speelboog er af te halen en je kunt het zitje van de schommelstoel verstellen.

Veiligheid: de babyschommel is uitgerust met een draagriem zodat je kindje er in geen geval kan uitvallen.

 

Nadelen:

Matige kwaliteit: het product is niet zo eenvoudig te gebruiken en dus zijn niet alle kopers helemaal overtuigd van de voordelen ervan.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

5. Houten Peuterschommel BIGJIGS Schommel Hout

 

Met de BigJigs houten babyschommel heeft haast elk kind plezier. Dit product heeft een eenvoudig maar leuk design. Het is stevig en het is praktisch doordat het extra riemen heeft, zodat je kind veilig erin kan zitten.

Dit product is geschikt voor kinderen die een leeftijd van 9 maanden al bereikt hebben en kan voor kinderen tot een maximaal gewicht van 15 kg ongeveer 3 jaar oud) gebruikt worden.

Als je naar de prijs van dit product kijkt, dan lijkt het op een babyschommel aanbieding en dat is het ook voor de twee personen die dit product hebben aangeschaft.

De gebruikers zijn tevreden met dit product, want het is van goede kwaliteit en het heeft de juiste omvang. Het is ook gemakkelijk om op te zetten. Het is een stevige schommel dat gemakkelijk te verstellen is en dat aantrekkelijk is.

Sommige mensen willen wel kwaliteit in huis halen maar daar liefst van al niet teveel voor hoeven te betalen. Met deze babyschommel van het merk BigJigs is dit vast en zeker mogelijk. In vergelijking met de 4 vorige producten die we hier besproken hebben, heeft deze babyschommel zeker en vast de laagste prijs. Laten we dan ook de sterke en minder sterke kanten even uitvoerig bespreken.

 

Voordelen:

Kostenplaatje: indien je een beperkt budget hebt, dan loont het zeker de moeite deze babyschommel eens te bekijken. Je koopt meteen een kwaliteitsvol product aan en dit tegen een bijzonder voordelig tarief.

Veiligheid: deze babyschommel ziet er niet alleen heel erg leuk uit, maar is ook helemaal veilig dankzij de extra riemen.

Leeftijdscategorie: dit model is ideaal voor kindjes vanaf de leeftijd van 9 maanden. Deze kindjes kunnen namelijk al zelfstandig zitten. Je kunt het gebruiken tot de leeftijd van maximaal 3 jaar.

 

Nadelen:

Niet duurzaam: ondanks de vele positieve reacties, is één enkele gebruiker toch niet helemaal overtuigd van de kwaliteit van het product. De babyschommel zou bijzonder kwetsbaar zijn en snel kapot gaan.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

6. Smoby babyschommel metaal 120 cm voor binnen en buiten

 

De Smoby babyschommel is een mooi exemplaar dat zowel binnen als buiten kan worden geplaatst. Dankzij de stevige constructie staat hij stevig en stabiel waardoor hij niet snel zal kantelen of verschuiven. Daarnaast heeft de groen en oranjekleurige schommel een totale omvang van 124 x 120 x 120 cm.

Hij is gemaakt uit metaal en heeft een stevig zitje in kunststof waarin je kindje veilig zit om te schommelen. Het touw waaraan het stoeltje hangt heeft een lengte van 60 cm en is jammer genoeg niet in hoogte verstelbaar. Voor peuters en kleuters die al wat groter zijn is dit ideaal omdat ze dan wel met hun voetjes aan de grond kunnen waardoor ze zich veiliger voelen.

Bovendien is deze degelijke schommel geschikt voor kindjes vanaf 6 maanden tot een leeftijd van 5 jaar. Het maximaal belastbaar gewicht is trouwens 25 kg. In de reviews zien we dat de klanten heel tevreden zijn over de prijs- kwaliteitverhouding van dit product.

 

Voordelen:

Materiaal: het frame van deze schommel is gemaakt uit metaal en hij heeft een veilig zitje in kunststof.

Gebruiksgemak: de schommel kan dankzij zijn stevige en stabiele constructie zowel binnen als buiten worden geplaatst.

Leeftijd: deze babyschommel van Smoby is geschikt vanaf 6 maanden tot en met de leeftijd van 5 jaar of tot wanneer je kindje 25 kg weegt.

De prijs: deze aanbieding valt in de goedkope prijsklasse waardoor hij ook voor mensen met een kleiner budget zeer goed toegankelijk is.

 

Nadelen:

Geen zitverkleining: er wordt geen zitverkleining bij deze schommel geleverd waardoor het zitje veel te ruim is voor kleintjes onder een jaar.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

7. Little Tikes High Back Toddler schommelzitje voor buiten

 

De Little Tikes babyschommel is de populairste in onze selectie met toppers. De mooie hemelsblauwe schommel voor baby’s is gemaakt uit een stevige kunststof. Het zitje kun je heel gemakkelijk bevestigen aan een houten of een metalen frame dat in de tuin wordt geplaatst.

De schommel voor baby’s vanaf 1 jaar is geschikt tot je kind ongeveer de leeftijd van 3 jaar heeft. Hij kan trouwens maximaal worden belast tot 23 kg waardoor je hem misschien wel iets langer kunt gebruiken. Bovendien is het zitje met hoge rug- en zijkanten uitgerust met een verstelbare riem waarmee je je kind stevig kunt vastmaken zodat hij/zij er niet kan uitvallen. 

Daarnaast is het stoeltje vooraan voorzien van een T-bar die je met één hand kunt optillen. Deze blijft omhoog staan zodat je je kleintje makkelijk in het stoeltje kunt zetten. Het schommelzitje weegt trouwens 3,152 kg en heeft een afmeting van 29,4 x 39,7 x 57,7 cm. De afgeronde hoeken zorgen ervoor dat je spruit comfortabel kan spelen. In de reviews zien we alleen maar lovende commentaren. Dit product kreeg dan ook de maximale score. 

 

Voordelen:

Montage: het schommelzitje kan gemakkelijk aan een houten of een metalen frame worden bevestigd.

Verstelbaar: de touwen waaraan het stoeltje is vastgemaakt zijn in hoogte verstelbaar zodat hij voor verschillende leeftijden tussen 1 en 3 jaar kan worden gebruikt.

Onderhoud: de babyschommel voor buiten is gemaakt uit een stevige kunststof waardoor hij gemakkelijk met een vochtige doek kan worden schoongemaakt.

Gebruiksvriendelijk: de T-bar vooraan het stoeltje kan met één hand worden opgetild en blijft ook omhoog staan. Hierdoor kun je je kleintje gemakkelijk in het zitje plaatsen.

 

Nadelen: 

Beperkt gebruik: dit schommelzitje kan enkel worden gebruikt buitenshuis aan een stevige houten of metalen constructie.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

8. AXI enkele schommel bruin, FSC 100% Hemlock hout, 1 schommelzitje en 4 grondankers

 

Deze babyschommel in hout van het merk AXI is enkel geschikt voor gebruik buitenshuis en past goed bij de natuurlijke omgeving van je tuin. Hij is trouwens gemaakt uit Hemlock hout dat gekapt is met een FSC-keuring (de raad voor duurzaam bosbeheer) wat wil zeggen dat er rekening werd gehouden met het ecologische aspect, de economische- en de sociale vraag om op een verantwoorde manier te kappen.

De schommel is bovendien voorzien van één zitje en kan worden gebruikt vanaf de leeftijd van 3 jaar mits begeleiding van een ouder. Er is voor dit product geen leeftijdsgrens voorzien en dat komt door de stevige constructie die bestaat uit 2 A-frames, een schommelbalk en de 4 grondankers waarmee je hem stevig kunt vastzetten. Het zitje wordt trouwens aan de constructie bevestigd met een touw die een diameter van 1 cm heeft.

Daarnaast heeft het totaalpakket een afmeting van 1,81 x 2,07 x 1,60 m en weegt 32,8 kg waardoor hij heel stabiel is. Het maximaal belastbaar gewicht van deze schommel 150 kg zodat ook volwassenen veilig van wat schommelplezier kunnen genieten. In de reviews merken we dat alle klanten deze schommel een maximale score van 5 sterren gaven.

 

Voordelen:

Stabiliteit: deze schommel kan in de grond worden verankerd waardoor je zeker bent dat hij  stevig vaststaat.

Natuurlijke materialen: hij is volledig gemaakt uit duurzame materialen waaronder hemlock hout dat gekapt is met een FSC-keuring. Het stevige natuurlijke touw heeft een diameter van 1 cm.

Formaat: hij heeft een afmeting van 1,81 x 2,07 x 1,60 m en in het totaal weegt hij 32,8 kg waardoor de stabiliteit wordt gegarandeerd.

Leeftijd: deze schommel kan worden gebruikt vanaf 3 jaar tot en met de leeftijd van 99 jaar. Hij heeft een maximale belastbaarheid van 150 kg.

 

Nadelen:

Het zitje: het zitje van deze schommel bestaat uit een houten plankje waardoor kleine kinderen enkel onder begeleiding kunnen schommelen.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Babyschommels koopgids

 

Wil je jouw kleintje bezig houden terwijl je bezig bent in de keuken of met het corrigeren van examenformulieren? Dan is een babyschommel een handige oplossing voor jou. De beste babyschommels kun je op aanbeveling met elkaar vergelijken. En als je geen haast hebt hiermee kun je uitkijken naar de verschillende aanbiedingen van dit product.

Welke kinderen kunnen gebruik ervan maken?

 

Er zijn tal van babyschommels die voor kinderen van verschillende leeftijden geschikt zijn. Zo zijn er bijvoorbeeld babyschommels die uitsluitend voor pasgeboren baby’s gemaakt zijn tot ongeveer 9 maanden. Je kunt de schommel met of zonder een verkleiningskussen aanschaffen om het kind van wat comfort te voorzien.

Deze schommels zijn met de bedoeling gemaakt om het kind na de aanbevolen leeftijd zelfstandig te laten voortbewegen. Het is daarom niet stevig genoeg zodat oudere kinderen er gebruik van kunnen maken. En ter voorkoming van ongelukken is het raadzaam voor ouders om daarop acht te slaan. Dit is trouwens de leeftijd wanneer een baby eigenlijk al kan lopen en het kleintje zal weinig tot geen zin hebben om zich te bevinden in een babyschommel. Het hoeft niet altijd zo te zijn, want elk kind ontwikkelt zich weer anders.

En omdat er namelijk ook rekening hiermee is gehouden, zijn er natuurlijk babyschommels die speciaal vervaardigd zijn voor pasgeboren baby’s en voor wat oudere kinderen tot een bepaalde leeftijd en gewicht. Ondanks dat vele kinderen voor hun eerste jaar al kunnen lopen, willen zij nog steeds genieten van hun schommeltje en dat mag helemaal geen probleem zijn. Om deze reden zijn er wat stevigere modellen gemaakt, waardoor je slechts 1 keer goed hoeft te investeren.

Je kunt ook een aparte babyschommel aanschaffen als je 2 kinderen hebt die in leeftijd niet veel van elkaar verschillen. Om onenigheden te voorkomen onder je kindertjes zijn er speciale babyschommels voor kinderen die al zelfstandig kunnen zitten.

 

 

Van welk materiaal is het gemaakt?

 

Het materiaal waarvan een babyschommel is gemaakt, kan zowel voor- als nadelen hebben voor jouw kind. Let daarom goed op wat het kindje wel of niet kan verdragen. De babyschommels die uitsluitend bestemd zijn voor kinderen tot een leeftijd van 9 maanden zijn in de meeste gevallen gemaakt van een speciaal vervaardigd plastieken materiaal met een holle metalen frame.

Zo een babyschommel is net stevig genoeg om een baby tot een bepaald gewicht te dragen, meestal niet zwaarder dan 15 kg. Hiernaast zijn er ook wat stevigere babyschommels die bestemd zijn voor pasgeboren baby’s, maar niet ouder dan een jaar.

Deze babyschommels zijn vaak gemaakt van kunststof en kunnen soms gedemonteerd worden. Je kunt dit materiaal ook veel gemakkelijker reinigen, omdat er geen naden zijn waarin zweet in kan gaan zitten. Babyschommels gemaakt van kunststof zijn vaak voorzien van een veiligheidsgordel gemaakt van een geweven nylon stof.

Er zijn natuurlijk ook kinderen die zich niet meer als baby voelen, omdat zij de leeftijd van 1 jaar al gepasseerd hebben. Ook voor hen zijn er speciale babyschommels gemaakt van stof en hout om de vorm van het kind te ondersteunen, maar toch stevig genoeg om het gewicht te kunnen dragen.

Het is best voor elke ouder om niet alleen ervan uit te gaan dat een babyschommel stevig genoeg is om het gewicht van het kindje te dragen, maar je kunt een oogje in het zeil houden ongeacht van welk materiaal het ook gemaakt is.

Hoe veilig is het voor het kind?

 

Geen product is veilig genoeg, vooral niet voor kinderen die niet zelfstandig bezig kunnen zijn. Een babyschommel dient voorzien te zijn van zoveel mogelijk beveiligingen. Het is natuurlijk de bedoeling dat het kindje kan genieten van een leuk schommel moment. Maar tijdens het genieten moet het wel veilig blijven, daarom zijn de meeste babyschommels voorzien van gordels voor de romp om te voorkomen dat je baby tijdens het schommelen een verkeerde beweging maakt en voorover valt.

Om ongelukken te voorkomen hebben sommige babyschommels naast de veiligheidsgordel ook andere veiligheden, zoals de posities waarin de schommel te verstellen is. Als het gaat om een baby die nog niet kan rollen dan is een babyschommel waarvan je de rugleuning kunt verstellen heel handig.

Je kunt het in de zitpositie zetten als je dichterbij het kindje bent. En als je op een grotere afstand verwijderd bent van je baby, kun je het in de ligpositie zetten. Andere babyschommels zijn dieper gemaakt zodat het hoofd van het kindje alleen te zien is.

De zij- en voorkanten van bepaalde babyschommels zijn ook hoog genoeg geplaatst om het kind erin te houden indien het al zelfstandig kan bewegen. Het zijn meestal de babyschommels met extra veiligheden die niet de goedkope babyschommels zijn. Met geluk vind je misschien een babyschommel aanbieding.

 

 

 

 

Laat een reactie achter

0 COMMENTAIRES