5 beste Babyslaapzakken Test van 2021

Laatste update: 05.07.22

 

Beste babyslaapzakken – Vergelijkingstest & Koopgids

 

Om je kindje van een goede nachtrust te kunnen voorzien, is een degelijke babyslaapzak alvast geen overbodige luxe. Je kunt babyslaapzakken tegenwoordig in verschillende maatjes en pasvormen verkrijgen, evenals in diverse kleuren en designs. Kortom, de keuze lijkt eindeloos en dat kan bij heel wat koppeltjes vaak wat stress met zich meebrengen. Daarom willen wij jou helpen door jou hieronder 3 hedendaagse topproducten aan te bieden. Zo zou je kunnen kiezen voor de Jollein Graphic Slaapzak die, met een lengte van 70 cm, vooral aangeraden wordt voor baby’tjes van minimaal 3 maanden oud. Echter blijkt ook de Puckababy slaapzak een schot in de roos te zijn. Misschien wat duurder maar wel eentje die je gedurende de 4 seizoenen kunt gebruiken.

 

 

Vergelijkingstabel

 

Sterkte
Zwakte
Conclusie
Offerte

 

 

5 beste babyslaapzakken (Reviews) van 2021

 

Ben je zwanger of moet je binnenkort bevallen, dan is het alvast een goed advies om bepaalde benodigdheden op voorhand aan te schaffen. Denk maar aan babyflesjes, speentjes en een degelijke babyslaapzak. Of je eentje kiest voor de zomer of winter is vooral een persoonlijke keuze. Echter lijkt een 4 seizoenen babyslaapzak vast en zeker een betere aanbeveling te zijn. Bekijk de 5 topproducten hieronder even rustig en selecteer vervolgens de voor jou beste babyslaapzak. En wie weet is het wel een leuke aanbieding.

 

1. Jollein Graphic Slaapzak zomer 70cm jersey

 

Met deze prachtige Jollein babyslaapzak mag je alvast zeker zijn van een topproduct als we de vele positieve online reviews bekijken. De slaapzak maakt deel uit van de bekende Jollein Graphic serie en is beschikbaar in verschillende maten en designs. Zo kies je de babyslaapzak uit die je zelf het mooiste vindt.

De babyslaapzak wordt gekenmerkt door een lengte van 70 cm en is daarmee geschikt voor kindjes vanaf 3 maanden oud. De ideale slaapzak om te gebruiken tijdens de lente- en zomerperiode daar er geen mouwen aan voorzien zijn. Deze prachtige slaapzak is vervaardigd uit duurzaam en comfortabel katoen en kun je ook makkelijk wassen. Echter is het wel belangrijk om te beseffen dat je de babyslaapzak maar beter niet in de droogtrommel stopt.

We stellen vast dat de meeste klanten duidelijk overtuigd zijn van de aangeboden kwaliteit en het prachtige design van deze babyslaapzak. Slechts een kleine minderheid is van mening dat de slaapzak niet voldoende isoleert.

Ben je op zoek naar een compacte slaapzak voor een pasgeboren baby’tje? Dan loont het de moeite om dit exemplaar van Jollein even te bekijken. Jollein is bovendien één van de bekende merken op het gebied van babyspullen en bijkomende benodigdheden. Het mag dus niet verwonderen indien het door velen als veruit het beste merk wordt beschouwd.

 

Voordelen:

Formaat: deze compacte babyslaapzak is ongeveer 70 cm lang.

Mouwloos: doordat het hier om een mouwloze babyslaapzak gaat, is dit product voornamelijk geschikt om in de lente en zomer te gebruiken.

Materiaal: bij de productie van de slaapzak heeft men voornamelijk gekozen om gebruik te maken van katoen.

Onderhoud: de babyslaapzak leent zich ertoe op een standaard wasprogramma te wassen.

 

Nadelen:

Geen droogtrommel: let wel op dat het geen goed idee is om de babyslaapzak in de droogtrommel te stoppen.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

2. Puckababy Bag Nijntje Slaapzak 4-seizoenen 6 m/2.5 y Miffy Candy

 

In tegenstelling tot de vorige babyslaapzak zul je dit exemplaar van Puckababy jammer genoeg niet meer tussen de goedkope slaapzakken hoeven te verwachten. Echter zul je merken dat je echt wel waar voor je geld krijgt. Zo wordt de babyslaapzak gekenmerkt door een lengte van 100 cm waarmee deze geschikt is voor kindjes tussen 6 maanden en 1 jaar oud.

De gebruikte materialen zoals katoen en fleece in combinatie met de lange afritsbare mouwen, zorgen ervoor dat je deze prachtige babyslaapzak het hele jaar door kunt gebruiken. Het roze design inclusief de bekende Nijntjes print, maken dit product vooral voor meisjes aantrekkelijk. Maar niet getreurd, want je kunt deze babyslaapzak nog in tal van andere designs en kleuren aankopen.

Geen zorgen wat betreft het onderhoud, daar je de slaapzak makkelijk op een wasprogramma van 40 graden kunt wassen. Het gebruik van de droogtrommel wordt echter wel afgeraden. Ondanks de hoge prijs, zien we voornamelijk tevreden klanten die overtuigd zijn van hun aankoop.

Ben je bewust op zoek naar een babyslaapzak die je tijdens de koude winterperiode kunt gebruiken? Dan lijkt dit product van Puckababy alvast een schot in de roos te zijn. Om het voor jou allemaal wat makkelijker te maken, zetten we de populairste kenmerken alvast even op een rijtje.

 

Voordelen:

Formaat: in tegenstelling tot de vorige slaapzak zul je merken dat dit product, met een lengte van 100 cm, duidelijk iets groter is.

Materialen: men heeft gebruik gemaakt van verschillende materiaalsoorten zoals de combinatie tussen katoen en zacht fleece.

Mouwen: de slaapzak is voorzien van lange mouwen die je er zelfs probleemloos kunt afritsen.

 

Nadelen:

Prijskaartje: ben je van plan om deze slaapzak aan te kopen, besef dan wel dat het niet meteen het product met de laagste prijs.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

3. Little Dutch Slaapzak winter 90 cm Afritsbare mouwen

 

Kies je voor de Little Dutch slaapzak dan kies je specifiek voor een babyslaapzak om tijdens de herfst- en winterperiode te gebruiken. De slaapzak wordt gekenmerkt door een lengte van 90 cm maar kun je ook een maatje groter of kleiner bestellen, indien gewenst. Ook wat betreft het design, heb je de mogelijkheid om tussen de 3 opties te kiezen.

De babyslaapzak wordt jou aangeboden door het bekende en sterk gewaardeerde merk Little Dutch en is voorzien van een stel lange doch afritsbare mouwen. Hij is geschikt voor kindjes tussen de leeftijd van 6 en 12 maanden oud. Bij de productie van deze babyslaapzak heeft men voornamelijk gebruik gemaakt van duurzaam katoen dat makkelijk te wassen is. Echter is het belangrijk om de slaapzak niet in de droogtrommel te stoppen.

Wanneer we de online reviews bekijken dan stellen we tot op heden alleen maar positieve reacties van klanten vast. Zo wordt niet alleen positief gereageerd op het comfort van de slaapzak maar ook op het design en de kwaliteit. De slaapzak werd bovendien unaniem beloond met een maximumscore van maar liefst 5 sterren.

Je zou natuurlijk altijd nog kunnen opteren om deze unieke babyslaapzak van Little Dutch aan te kopen. Deze slaapzak is voorzien van een 90 cm pasvorm maar blijkt ook beschikbaar in een groter of kleiner formaat. Ben je benieuwd naar de vele mogelijkheden? Aarzel dan niet en lees vooral even verder!

 

Voordelen:

Mouwen: net zoals het vorige product, is ook deze babyslaapzak voorzien van lange doch afritsbare mouwen.

Leeftijdscategorie: deze unieke slaapzak wordt aanbevolen voor kindjes met een minimale leeftijd van 6 maanden oud en maximale leeftijd van ongeveer 12 maanden.

Onderhoud: ook hier is het mogelijk om de babyslaapzak door de wasmachine te laten reinigen.

 

Nadelen:

Geen droogtrommel: besef wel dat je de babyslaapzak na het wassen maar beter niet in de droogtrommel stopt.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

4. Cocoon ErgoPouch 60 cm Inbaker slaapzak / biologisch katoen

 

Ben je bewust op zoek naar een kleine inbakerslaapzak tegen een vriendelijk prijskaartje? Dan lijkt dit exemplaar van ErgoPouch misschien wel iets voor jou. De slaapzak is vervaardigd uit duurzaam biologisch katoen en wordt gekenmerkt door een natuurlijke elasticiteit. Daardoor kan je kindje zich makkelijk en vrij bewegen en zich tegelijk geborgen voelen.

Doordat de slaapzak slechts 60 cm lang is, is deze vooral geschikt voor borelingen en baby’tjes tot en met de leeftijd van 3 maanden oud. De slaapzak is volledig mouwloos en bijgevolg ideaal om te gebruiken tijdens de lente- en zomerperiode. Het volstaat om de slaapzak op een standaard programma van 30 graden te wassen. De droogtrommel wordt echter wel afgeraden.

Een blik op de verschillende online beoordelingen die door klanten bij het product werden geplaatst, leert ons dat er tot op heden geen klachten zijn. De slaapzak biedt een goede isolatie en wordt gekenmerkt door een uitstekende kwaliteit. Dit alles resulteert in een unanieme maximale beoordelingen van 5 sterren.

Vooral bij jonge, pasgeboren babytjes met een gewicht vanaf 2,5 kg, kan het handig zijn om uit te kijken naar inbakerslaapzak. Dit exemplaar hier wordt jou aangeboden door het bekende merk Cocoon en heeft een totale lengte van amper 60 cm. Vrij compact dus en geschikt voor hele jonge kindjes.

 

Voordelen:

Mouwloos: doordat het hier om een mouwloze slaapzak gaat, kun je deze maar beter tijdens de lente en/ of zomer gebruiken.

Onderhoud: je kunt de babyslaapzak zonder problemen door de wasmachine laten wassen.

Materiaal: bij de productie van deze slaapzak heeft men voornamelijk gekozen om gebruik te maken van biologisch katoen.

 

Nadelen:

Geen droogtrommel: ook hier is het uiterst belangrijk om erop te letten dat je de slaapzak nadien niet in de droogtrommel gooit.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

5. Lodger Hopper botanimal Babyslaapzak Zonder Mouwen 68/98

 

Tot slot is er nog de mogelijkheid om te kiezen voor deze luchtige zomerslaapzak die je wordt aangeraden door Lodger. De babyslaapzak is afkomstig uit de bekende Lodger Hopper serie en is te bekomen in 3 formaten en 5 verschillende kleuren en designs.

De slaapzak wordt gekenmerkt door een lengte van 90 cm en kan dus perfect gebruikt worden voor jonge kindjes van enkele maanden uit. De slaapzak is vrij van mouwen en zorgt voor heel wat bewegingsvrijheid tijdens de lente- en zomerperiode. Net zoals verschillende andere babyslaapzakken uit het lijstje, is ook dit exemplaar uit makkelijk te onderhouden katoen vervaardigd.

Klanten reageren voornamelijk positief op de kwaliteit en de unieke lichte stof. Slechts één koper is wel van mening dat de kwaliteit van de ritssluiting een pak beter had gekund. Laat je hier niet gelijk door afschrikken maar bekijk het even.

We sluiten het rijtje van de 5 topproducten af met de Lodger Hopper babyslaapzak die maar liefst 90 cm lang is. Dit maakt de slaapzak uiterst geschikt om door kindjes van enkele maanden oud te worden gebruikt. Hieronder kun je alvast een overzicht vinden van de aangeboden voor- en nadelen.

 

Voordelen:

Mouwloos: ook hier betreft het een mouwloze slaapzak die handig is tijdens lente- en zomerdagen.

Materiaal: deze prachtige en comfortabele babyslaapzak is voornamelijk uit makkelijk te onderhouden katoen vervaardigd.

Onderhoud: het is geen enkel probleem indien je de slaapzak op een standaard wasprogramma wilt wassen.

 

Nadelen:

Matige kwaliteit: we stellen vast dat één klant niet helemaal tevreden blijkt te zijn met de duurzaamheid en kwaliteit van de gebruikte ritssluiting.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Babyslaapzakken Koopgids

 

Wat is nu eigenlijk het nut van een kwalitatieve babyslaapzak? En welke mogelijkheden zijn er op gebied van kleuren, designs en pasvormen? En wat dan met de zogenaamde TOG waarde? Je hoort het al, er rijzen heel wat vragen op. Het lijkt ons dan ook een goede aanbeveling om de koopgids hieronder even goed door te nemen. Daarin trachten wij een antwoord te bieden op enkele van deze belangrijke vragen.

Het nut van een babyslaapzak

Het gebruik van een babyslaapzak is reeds vanaf de geboorte van je baby verantwoord. Het zorgt er niet alleen voor dat je je kindje lekker warm en comfortabel te slapen kunt leggen, maar het verhindert ook dat je kindje onder de dekens gaat kruipen. Uiteraard moet je er wel op toezien dat je kindje het niet te koud maar ook niet te warm heeft. En dat is de reden dat er wel degelijk verschillende soorten babyslaapzakken op de markt gebracht zijn.

Zo kun je kiezen voor een zomer babyslaapzak net zoals er ook verschillende exemplaren bestaan die ontwikkeld zijn om tijdens de wintermaanden te gebruiken. Of misschien ben je wel op zoek naar een slaapzak die je het hele jaar door kunt gebruiken? Bij de aankoop van een babyslaapzak is het belangrijk om ook rekening te houden met de TOG waarde. Biedt de slaapzak een goede isolatie aan of kan het toch nog altijd net iets beter?

 

Het type slaapzak in combinatie met de verhouding van de mouwen

Zoals reeds min of meer vermeld bestaan er wel degelijk verschillende soorten babyslaapzakken. Zo kun je kiezen voor een zomerslaapzak die vaak gekenmerkt wordt door het mouwloze ontwerp. Dergelijke slaapzakken zijn vaak vervaardigd uit iets lichtere stoffen en bijgevolg vaak niet gewatteerd noch gevoerd. Een zomerslaapzak die voorzien is van afritsbare (korte) mouwen kan evengoed al in de lenteperiode worden gebruikt.

Een gewatteerde slaapzak die bovendien ook gevoerd is, al dan niet met afritsbare mouwen wordt voornamelijk tijdens de herfst of winterperiode gebruikt. Deze zogenaamde winterslaapzak zal uiteraard een hogere isolatiewaarde aanbieden. Je kunt altijd nog kiezen voor een 4 seizoenen slaapzak die je dus het hele jaar door kunt gebruiken. Verder zijn er speciale babyslaapzakken ontwikkeld die je ook in de wagen kunt gebruiken en slaapzakken waarbij de beentjes een apart segment hebben.

 

De pasvorm in verhouding met de leeftijd van je baby

Niet alleen het type slaapzak is belangrijk, je zult natuurlijk ook een keuze moeten maken omtrent de pasvorm. Zo bestaan er babyslaapzakken in tal van formaten. In het etiket wordt de leeftijdscategorie duidelijk weergegeven. Ben je op zoek naar een babyslaapzak voor je pasgeboren kindje, dan moet je op zoek naar een model vanaf 0 maanden of 2,5 kg. Uiteraard bestaan er ook babyslaapzakken voor kindjes vanaf 3 maanden, 6 maanden of 18 maanden oud.

Het is echter wel belangrijk om een babyslaapzak niet te groot maar ook niet te klein aan te kopen. Indien de slaapzak te groot is, dan is het niet onwaarschijnlijk dat je baby’tje erin zal wegzakken. Een te kleine babyslaapzak is natuurlijk ook helemaal niet aangenaam. Koop daarom een babyslaapzak bij voorkeur, nooit op de groei.

Wat is de TOG waarde van de slaapzak

We hebben het al even vermeld; de zogenaamde TOG waarde, maar wat is dat nu eigenlijk precies? Het is een soort van aanduiding waarbij de isolatiewaarde van textiel wordt onderzocht. Het komt er dus op neer dat de TOG waarde tijdens de koude wintermaanden of in een koude omgeving, best hoger mag zijn. In de zomerperiode is een lagere TOG waarde dan weer een aanbeveling.

Een slaapzak met een hoge TOG waarde zal dus bijgevolg ook een hogere isolatiewaarde van het textiel aanbieden. En bijgevolg voor voldoende warmte zorgen. Vandaar dat slaapzakken met een hoge TOG waarde, soms tot wel 4.0 TOG, als de perfecte winterslaapzakken kunnen worden beschouwd. Een lage waarde zoals 0.0 tot maximaal 1.0 is dan weer geschikt voor in de zomerperiode en een 0.25 tot 2.5 waarde is ideaal om als 4 seizoenen slaapzak te gebruiken.

 

Extra kenmerken, opties en budget

Tot slot willen we nog even wijzen op bepaalde extra’s en eventuele bijkomende kenmerken. Zo raden we aan om steevast op zoek te gaan naar een slaapzak waarbij de ritssluiting van boven naar onder toe loopt. Of eventueel een slaapzak waarbij de drukknopen zich onderaan bevinden. Op die manier kan je de kindje de slaapzak niet zelf open maken.

Bedenk of de slaapzak geschikt is om in de wagen of kinderwagen te gebruiken? Mag je de slaapzak in de wasmachine, en eventueel droogtrommel stoppen of niet? Verder bestaan er ook heel wat babyslaapzakken die anti-allergisch zijn. Houd er wel rekening mee dat al deze extra kenmerken een invloed zullen hebben op het prijskaartje. De gemiddelde prijs van een degelijke slaapzak wordt geschat op 41 euro. Ga zoveel mogelijk babyslaapzakken vergelijken en houd zeker rekening met aanbiedingen.

 

 

 

Veelgestelde vragen

 

Q1: Vanaf wanneer kun je een babyslaapzak gebruiken?

Het gebruik van een babyslaapzak is niet zozeer gebonden aan een bepaalde leeftijdscategorie. Daarmee bedoelen we dus dat baby’tjes van elke leeftijd reeds gebruik kunnen maken van een babyslaapzak. Echter is het wel aangeraden om rekening te houden met de leeftijd van je baby in verhouding met de pasvorm van een babyslaapzak.

Zo ga je bij hele jonge baby’tjes met een gewicht van slechts 2,5 kg maar beter op zoek naar een speciale inbaker babyslaapzak. Op het etiket van de slaapzak staat meestal de aanbevolen leeftijd alsook het aanbevolen gewicht vermeld. Houd daar dus zeker rekening mee op het moment van aankoop.

Q2: Welke maat moet de babyslaapzak hebben?

Zoals je al reeds kunt vermoeden, bestaan er babyslaapzakken in allerlei formaten, vormen, kleuren en designs. Om de maat van de babyslaapzak te kunnen bepalen, moet je niet alleen rekening houden met de lichaamslengte van je baby maar ook met de leeftijd. Zo is een babyslaapzak met een maximale lengte van 70 cm vooral geschikt voor kindjes met een lichaamslengte tussen 60 en 76 cm en een leeftijd van 3 à 9 maanden oud.

En op die manier kun je ook kiezen voor babyslaapzakken met een maximale lengte van 75 cm, 80 cm of 90 cm. Is je kindje al 94 cm groot en ruim 18 maanden oud, dan kies je maar beter voor de grootst mogelijke babyslaapzak met een lengte van 110 cm.

 

Q3: Waarom heeft een baby een slaapzak nodig?

Het gebruik van een degelijke babyslaapzak is wel degelijk een goede aanbeveling. Zo kan het op heel veel vlakken een absolute meerwaarde betekenen voor jou en je baby. Zo zal een babyslaapzak ervoor zorgen dat het voor je kindje veel moeilijker is om op de buik te rollen. Op die manier wordt het risico op een mogelijke wiegendood door buikligging meteen een pak kleiner zoniet onbestaande.

Verder verhindert een babyslaapzak dat je kindje zich gaat blootwoelen en het bijgevolg misschien wel te koud krijgt. En indien je kindje een echte klauteraar blijkt te zijn, dan zal een babyslaapzak verhinderen dat hij of zij makkelijk uit bed kan klimmen.

Q4: Wat moet je baby onder de slaapzak aantrekken?

Hoe je baby gekleed gaat onder de slaapzak is natuurlijk afhankelijk van verschillende factoren. Zo zal het type babyslaapzak een invloed gaan hebben evenals de temperatuur. In de zomer is het logischerwijze warmer dan in de winter en het is de bedoeling hier dan ook rekening mee te houden.

Zo kan het in de zomer voldoende zijn om je baby’tje te kleden in een rompertje of pyjama uit fijne stof. In de winter is een rompertje inclusief warme pyjama dan weer een goede aanbeveling. Afhankelijk van de temperatuur buiten en in de kamer, kun je besluiten om je baby’tje ook nog te voorzien van een dekentje.

 

 

Laat een reactie achter

0 COMMENTAIRES