6 beste bedhekjes Test Van 2024

Laatste update: 17.06.24

 

Beste bedhekjes – Vergelijkingstest & Koopgids

Wanneer het tijd is om je kleintje in een groot kinderbed te laten slapen, kun je voor de veiligheid van je kind en voor je eigen gemoedsrust, kiezen voor een bedhekje. We hebben gemerkt dat er een heel ruim aanbod op de markt is en daarom hebben we voor jou alvast 3 exemplaren uitgezocht om eens van nabij te bekijken. Zo is het Safety 1st Bedhekje een uitstekende keuze omdat je hem gemakkelijk kunt dichtvouwen om mee te nemen. Daarnaast staat het Baninni Bedhek dat je eenvoudig omlaag kunt klappen zodat je kleintje vlot in/uit het bed kan kruipen.

 

 

Vergelijkingstabel

 

Sterkte
Zwakte
Conclusie
Offerte

 

 

6 beste bedhekjes (Reviews) van 2024

 

De stap van een kinderbedje naar een volwaardig bed is een grote sprong in het leven van je kleintje. Om je kind toch op een veilige manier te laten slapen, kunnen we het advies geven om te investeren in een degelijk bedhek zodat ook jij een goede nacht hebt. Kies je voor een bedhekje van Leenbakker of gaat je voorkeur uit naar een opvouwbaar bedhek dat je op vakantie kunt meenemen? Neem even rustig de tijd om onze lijst met topproducten te bekijken en er vervolgens het beste bedhekje uit te kiezen dat aan al jouw wensen voldoet.

 

1. Safety 1st Bedhekje – 148 cm – metaal met gaasstof – inklapbaar

 

Het Safety 1st bedhek is het populairste product in onze selectie. In de reviews merken we dan ook dat hij een uitstekende score van 4,8 sterren kreeg waaruit blijkt dat de klanten heel tevreden zijn over de prijs-kwaliteitverhouding van dit product.

Het bedhek bestaat uit een stevig metalen frame dat met gaasstof werd afgewerkt zodat je kleintje voldoende zicht heeft en zich niet opgesloten voelt. Bovendien kan hij gemakkelijk worden dichtgevouwen waardoor hij perfect is om mee te nemen wanneer je kind uit logeren gaat. Door zijn lengte van 1,48 m is hij geschikt voor bedden van 2 m lang waarbij je hem goed in het midden kunt plaatsen zodat je kleuter in alle omstandigheden veilig ligt.

Daarnaast is het grijskleurige bedhek geschikt voor matrasdiktes van 9 tot 26 cm waardoor hij bij de meeste matrassen kan worden gebruikt. Doordat hij voorzien is van handige steuntjes kun je hem heel eenvoudig onder de matras plaatsen. De automatische vergrendeling zorgt er overigens voor dat hij stevig rechtop blijft staan en tijdens de nacht niet ongewild neer klapt.

 

Voordelen: 

Gebruiksvriendelijk: door gebruik te maken van dit handige bedhek zal je kindje veilig in zijn/haar bedje blijven liggen, zelfs wanneer hij aan het woelen is.

Transporteerbaar: het bedhekje kan eenvoudig worden opgevouwen waardoor hij perfect is om mee te nemen als je kind ergens anders gaat slapen.

Formaat: doordat hij een afmeting van 148 x 45 x 45 cm heeft, kan hij in bijna alle bedden met een lengte van 2 m worden gebruikt. Hij is geschikt voor matrassen met een dikte tussen 9 en 26 cm.

Vergrendeling: het bedhek heeft in de rechtopstaande stand een automatische vergrendeling zodat hij tijdens de nacht niet onverhoeds neer kan klappen.

 

Nadelen: 

Toepassing: dit exemplaar blijkt niet geschikt te zijn voor diepliggende lattenbodems omdat het hekje dan niet kan worden open gedaan.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

2. Baninni Bedhek – 120 cm lang – 40 cm breed – kunststof 

 

Het Baninni bedhek is tijdelijk in de aanbieding waardoor hij in de goedkope prijsklasse valt en bijgevolg voor iedereen goed toegankelijk is. In de reviews zien we dat de meeste klanten heel tevreden zijn over hun aankoop en hem een goede beoordeling met 4,5 van de 5 sterren gaven.

Het kunststof bedhek is afgewerkt met een witte gaasstof waardoor je kindje goed zichtbaar is en zelf ook goed kan rondkijken. Bovendien biedt dit hek een optimale veiligheid voor kids vanaf 2,5 jaar zodat ze niet uit bed kunnen vallen en zich bezeren. Doordat hij een hoogte van 40 cm heeft en 120 cm breed is, kun je hem in quasi elk bed plaatsen.

Daarnaast kun je hem gemakkelijk openklappen zodat je kleintje gemakkelijk in/uit het bed kan komen waardoor hij zich al meteen een grote jongen/meisje zal voelen. Wanneer het bedhek omhoog staat wordt hij automatisch vergrendeld zodat je kleintje veilig kan slapen.

 

Voordelen: 

Gebruiksgemak: doordat het bedhek gemakkelijk omhoog/omlaag klapt, kan je kind zelfstandig in bed kruipen zonder dat je hem moet optillen.

Veiligheid: dankzij de automatische vergrendeling zal het bedhek niet openklappen als je kindje er tijdens de nacht tegenaan leunt.

Afmetingen: het bedhek meet 120 x 40 cm waardoor hij in bijna alle bedden kan worden gebruikt.

Materiaal: hij is vervaardigd uit kunststof en afgewerkt met een witte gaasstof zodat je kind een goede zichtbaarheid heeft. Hij is geschikt voor kids vanaf 2,5 jaar tot ongeveer 4 jaar.

 

Nadelen: 

Montage: enkele klanten blijken problemen te hebben om het bedhek in elkaar te steken. De buizen zouden niet goed in elkaar passen.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

3. Childhome Beukenhout Bedhekje – 120 cm – niet voor boxspring

 

Childhome wordt door velen als het beste merk beschouwd voor baby- en kinderspulletjes om het voor je kind en jezelf zo comfortabel mogelijk te maken. Dit bedhek kreeg in de reviews een zeer goede beoordeling waaruit we kunnen opmaken dat bijna alle klanten heel tevreden zijn over hun aankoop.

Het bedhek is vervaardigd uit kwaliteitsvol beukenhout waardoor hij in bijna elk interieur past. Hij is trouwens zowel in het wit als in naturel kleur te verkrijgen zodat je hem perfect op jouw kinderkamer kunt afstemmen. Doordat het volledige frame uit hout bestaat, heeft hij een gewicht van 5 kg en biedt hij een optimale veiligheid om ook oudere kinderen op een veilige manier te laten slapen.

Dankzij zijn formaat van 124 x 9 x 42 cm kan hij in de meeste bedden worden gebruikt, door hem gewoon tussen de bedbodem en de matras te plaatsen. De fabrikant laat weten dat dit bedhek jammer genoeg niet bij een boxspring kan worden geïnstalleerd.

 

Voordelen: 

Materiaal: dit bedhekje is gemaakt uit stevig beukenhout waardoor hij in elke kamerinrichting kan worden geplaatst.

Veiligheid: door de degelijke houten constructie is hij geschikt om kinderen vanaf 3 jaar een veilige slaapplaats te bieden.

Formaat: het bedhek meet 124 x 9 x 42 cm zodat hij voor bijna elk bed kan worden gebruikt. Hij heeft een gewicht van 5 kg waardoor hij heel solide is en robuust genoeg om ook grote kinderen en zelfs volwassenen enige veiligheid te bieden.

Plaatsing: de bedrail kan gewoon tussen de matras en de lattenbodem worden geschoven waar hij goed op zijn plaats zal blijven zitten.

 

Nadelen: 

Boxspring: de producent vermeldt op de website dat dit bedhekje niet bij een boxspring kan worden gebruikt.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

4. A3 Baby & Kids Trombone Bedhekje – 77 t/m 125 cm

 

Het Trombone bedhekje van A3 Baby & Kids is een toppertje in zijn soort. Hij is vervaardigd uit metaal met een witte afwerkingslaag en voorzien van 3 verticale spijlen waardoor je kindje heel goed om zich heen kan kijken.

Bovendien heeft het bedhek een verstelbare breedte die je tussen 77 en 125 cm kunt uitschuiven zodat je hem in verschillende soorten bedden kunt gebruiken. Hij is trouwens geschikt vanaf de leeftijd van 18 maanden en hij is zeker sterk genoeg om te voorkomen dat ook grotere kinderen uit hun bed zouden vallen.

Daarnaast kan hij eveneens worden gebruikt bij bedlegerige patiënten die thuisverzorging nodig hebben en door omstandigheden verplicht in bed moeten blijven. In de reviews zien we dat bijna alle klanten heel blij zijn met hun aankoop en dit bedhek zeker aanraden.

 

Voordelen: 

Functioneel: dit bedhek kan zowel voor kleine kinderen vanaf 18 maanden als voor grote kids en zelfs volwassenen worden gebruikt om hen een zekere veiligheid te bieden.

Materiaal: het stevige metalen hek kreeg een witte afwerkingslaag waardoor hij in quasi elk interieur past. Hij is voorzien van 3 stevige verticale spijlen.

Afmetingen: het handige bedhek heeft een uitschuifbare lengte die tussen 77 en 125 cm kan worden ingesteld waardoor hij voor verschillende soorten bedden geschikt is.

Montage: het frame kan heel eenvoudig in elkaar worden gestoken en wordt gewoon tussen de matras en de bedbodem geplaatst.

 

Nadelen: 

Comfort: doordat dit frame volledig uit metaal is gemaakt, voelt het koud aan wanneer je er in de winter tegenaan ligt.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

5. Lindam Easy fit – Bedhek – met hooggeplaatste scharnierpunten

 

Het Lindham bedhek behoort tot de laagste prijsklasse in onze lijst met topproducten waardoor hij in bijna elk budget past. In de reviews zien we dat enkele klanten super tevreden zijn terwijl een andere klant vindt dat dit exemplaar niet aan zijn kwaliteitseisen voldoet.

Het bedhek bestaat uit een metalen frame met kunststof scharnieren die iets hoger geplaatst zijn dan bij het gemiddelde bedhek. Doordat die scharnierpunten hoger zitten, kun je hem op bijna alle bedden gebruiken inclusief de boxspring. Je kunt hem tevens installeren bij de steeds vaker voorkomende jeugdbedden die bijvoorbeeld het model van een wagen hebben waarbij de matras dieper in een soort kist ligt.

Daarnaast is dit bedhek afgewerkt met stof en gaasstof zodat je kind overal goed zicht op heeft en zich daardoor niet opgesloten voelt. Bovendien is dit opvouwbare bedhek heel eenvoudig te plaatsen in bedden met een lengte tussen 160 tot 210 cm en met een matras van 76 tot 140 cm breed om een veilige bevestiging te verzekeren.

 

Voordelen: 

Plaatsing: het bevestigingspunt dat onder de matras komt, heeft een Y-vorm waardoor hij goed op zijn plaats blijft zitten.

Gebruiksvriendelijk: dit bedhek kan in bijna alle bedden worden gebruikt en is bovendien ook geschikt voor een boxspring en diepe kistvormige bedbakken.

Uitklapbaar: doordat je het bovenste gedeelte boven de scharnierpunten gemakkelijk naar beneden kunt klappen, kun je gezellig even bij je kind gaan zitten om een boek voor te lezen.

Matrasmaat: het bedhekje kan worden gebruikt bij matrassen met een lengte tussen 160 en 210 cm en een breedte van 76 tot 140 cm om een veilige plaatsing te garanderen.

 

Nadelen: 

Leeftijd: dit bedhek is niet geschikt voor kinderen ouder dan 5 jaar omdat de afsluiting bijna volledig uit stof bestaat en hij bijgevolg niet stevig genoeg is voor grotere kindjes.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

6. Safety 1st Draagbaar opvouwbaar Bedhekje Donkergrijs met netstructuur

 

Indien je op zoek bent naar een bedhek die niet alleen degelijk is maar ook nog eens over een voordelige prijs beschikt, dan hoef je dit product van Safety 1st zeker eens te bekijken. Het zou zomaar een bedhek aanbieding kunnen zijn.

Het bedhekje is maar liefst 101 cm breed en zorgt er perfect voor dat je kindje op geen enkel moment uit het bed kan vallen. Bovendien is het handig en snel te plaatsen en na gebruik kun je het ook gemakkelijk opvouwen. Dit bedhekje is vooral ideaal voor matrassen met een dikte tussen 10 en 24 cm.

Heel wat kopers merken op dat het product voorzien is van een correcte prijs kwaliteit-verhouding en het daarnaast ook bijzonder duurzaam is. Enkele gebruikers vinden het bedhekje dan weer niet zo comfortabel voor hun kindje.

Je zou natuurlijk ook kunnen opteren voor dit bijzonder bedhek van eht bekende merk Safety 1st. Om te weten te komen of dit product al dan niet aan jouw wensen en verwachtingen kan voldoen, is het handig om de voor- en nadelen hieronder alvast even grondig te bekijken.

 

Voordelen: 

Formaat: je zult merken dat het product een maximale breedte van wel 101 cm heeft. Daarnaast is het hekje ideaal om te plaatsen in combinatie met een matras die maximaal 24 cm dik is.

Budget: indien je liever niet zoveel geld wenst te spenderen aan een degelijk bedhek, dan lijkt dit product alvast de ideale oplossing te zijn.

 

Nadelen: 

Niet comfortabel: we merken dat een beperkt aantal klanten toch niet helemaal overtuigd blijkt te zijn van het aangeboden comfort van dit bedhekje.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Bedhekjes Koopgids

 

Als je kleintje er klaar voor is om in een groot kinderbed te slapen, dan kan het gebruik van een degelijk bedhekje een goede aanbeveling zijn. Maar welke keuzemogelijkheden zijn er eigenlijk allemaal op het gebied van bedhekjes en hoe gebruik je een dergelijk systeem? Voldoen de diverse bedhekjes voor elke leeftijd of kun je maar beter de verschillende aanbiedingen eens bekijken wanneer je de testen gaat vergelijken?

Wat is een bedhekje en wat zijn de voordelen ervan

Een bedhek is een systeem dat je in een kinderbed kunt bevestigen zodat je kleintje niet uit het bed kan rollen. Als ouder ben je vaak wat terughoudend om de overstap van een peuterbed naar een volwaardig kinderbed te maken omdat je kind lelijk ten val kan komen als het bed geen afscherming heeft. Door gebruik te maken van een bedhek ligt je kindje veilig en zul je zelf ook met een gerust hart van je broodnodige slaap kunnen genieten.

Daarnaast hoef je je geen zorgen te maken over het feit dat je kleintje zomaar uit zijn bed kan komen om op onderzoek uit te gaan. Kinderen kunnen trouwens onmoedwillig flinke wandelingen maken waarbij ze zich van geen gevaar bewust zijn, met alle gevolgen van dien. Door te kiezen voor een bedhek of bedrail is het bijna onmogelijk dat je kind opstaat wanneer hij/zij bijvoorbeeld last heeft van slaapwandelen. Een bedhekje is dan ook de perfecte oplossing om jezelf als ouder de nodige zorgeloze slaapmomenten te gunnen. 

 

De gebruikte materialen 

Bedrails worden in allerlei materiaalsoorten vervaardigd waarbij het houten bedhek de populairste is. Doordat de meeste kinderbedjes uit hout vervaardigd zijn, sluit een houten bedrail hier perfect bij aan. Een dergelijk bedhek is bovendien heel stevig en kan in verschillende interieurstijlen worden gebruikt.

Daarnaast is er het bedhekje uit kunststof dat een heel licht gewicht heeft en meestal kan worden opgevouwen zodat je hem gemakkelijk kunt meenemen. Echter, de kunststof moet van een degelijke kwaliteit zijn anders verliest de bedrail zijn nut. De metalen bedranden zijn heel erg stevig, maar vaak iets duurder dan de kunststof versie. Het grote nadeel bij een metalen bedhek is dat deze koud aanvoelen wat in de winter dan weer minder aangenaam is om tegenaan te liggen.

 

De vormgeving en het gebruik

We onderscheiden diverse soorten bedhekjes door hun vormgeving en de manier waarop ze kunnen worden gebruikt. Een bedrail met spijlen zorgt ervoor dat je kindje er doorheen kan kijken waardoor hij/zij zich minder opgesloten zal voelen. Bij een bedrail in kunststof zal je kind een heel ander gevoel hebben omdat je er bijna niet door kunt kijken. Daarnaast zijn er ook bedhekjes die een soort wand vormen met gaas. Deze laatste hebben vaak een heel licht gewicht waardoor je de bedrand gemakkelijk kunt meenemen wanneer je kind ergens gaat logeren.

Sommige bedrails kunnen naar beneden worden geschoven zodat je kleuter gemakkelijk in/uit het bed kan kruipen waardoor hij/zij zich meteen heel groot en flink zal voelen. Dit bedhek kun je tijdens de nacht omhoog schuiven en vastklikken zodat je kind de rail niet zelf naar beneden kan doen. Een vast bedhek is vergelijkbaar met een schuifbaar model met het enige verschil dat je hem niet kunt neerklappen. Aan het voeteneinde is er trouwens meestal een kleine open ruimte voorzien waarlangs je kleintje in/uit het bed kan komen.

Tenslotte is er het drempel bedhekje dat vervaardigd is uit schuimrubber dat tevens ook in een opblaasbare versie kan worden aangekocht. Hij vormt een soort buffer zodat je kind niet uit het bed kan rollen en hij is vaak niet al te hoog waardoor je kleintje er gemakkelijk overheen kan kijken als hij neerligt. Deze afscherming kun je eenvoudig onder het hoeslaken plaatsen en hij is bovendien heel licht zodat je hem overal mee naartoe kunt nemen. 

Enkele aandachtspunten

Wanneer je beslist welk bedhekje je wilt aankopen zijn er enkele punten waar je rekening mee moet houden. Doordat het formaat van de bedrail voor de verschillende leeftijdscategorieën anders is, kun je beter even nakijken voor welke leeftijd hij geschikt is. Een kindje van 3 jaar of meer heeft namelijk een langer en steviger bedhek nodig dan een kleintje van 1 jaar. Je zult de aanbevolen leeftijdsgroep trouwens steeds op de verpakking van het bedhek terugvinden. 

Daarnaast is de manier van bevestiging eveneens een belangrijke factor. Meestal zijn de bedhekjes compatibel met elk soort bed en matras, maar er zijn ook uitzonderingen. Je kunt dus beter in de productspecificaties controleren hoe de bedrail moet worden vastgemaakt en voor welk soort bed hij kan worden gebruikt om te voorkomen dat je een miskoop doet. Het kinderbed kan bijvoorbeeld een boxspring zijn, houten latten of een metalen frame hebben waardoor het niet evident is om een bepaald bedhek te bevestigen.

 

 

 

Laat een reactie achter

0 COMMENTAIRES