9 beste billendoekjes Test Van 2024

Laatste update: 17.06.24

 

Beste billendoekjes – Vergelijkingstest & Koopgids

 

Van zodra je een baby hebt, zijn er heel wat zaken waaraan je moet denken. Zo is het heel belangrijk om aangepaste billendoekjes in huis te halen om je kindje op de beste manier te verzorgen. Door even onze top 3 met billendoekjes te bekijken zul je al gauw merken dat je met de Zwitsal Lotion Billendoekjes een uitstekende keuze maakt. Deze doekjes bevatten een milde reinigingslotion om de billetjes te reinigen en verzorgen. Of misschien kies je voor de Neutral Baby Billendoekjes die zeker een waardig alternatief zijn. De hypoallergene doekjes zijn geschikt voor het gezichtje, de handjes en bips.

 

 

Vergelijkingstabel

 

Sterkte
Zwakte
Conclusie
Offerte

 

 

9 beste billendoekjes (Reviews) van 2024

 

Ben je op zoek naar de beste billendoekjes om de delicate huid van je kindje te reinigen en verzorgen? Of misschien denk je erover om wasbare billendoekjes aan te schaffen? Welke baby billendoekjes je ook uitkiest, het blijft een persoonlijke keuze. We kregen de hulp en het advies van jonge mama’s om onze lijst met topproducten samen te stellen. Neem even rustig de tijd om deze te bekijken alvorens je een beslissing neemt.

 

1. Zwitsal Lotion Billendoekjes – 1755 billendoekjes – Voordeelverpakking 

 

De billendoekjes van Zwitsal zijn momenteel in de aanbieding en kregen een hoge korting waardoor ze voor iedereen goed toegankelijk zijn. De voordeelverpakking bevat 27 pakjes die elk 65 billendoekjes bevatten zodat je voor een hele tijd bent voorzien.

Deze alcoholvrije billendoekjes met reinigingslotion en zinkzalf componenten zijn bedoeld voor kleintjes met een normaal huidtype om de babybilletjes op een milde manier te reinigen en verzorgen. Door de bips met deze doekjes schoon te maken, kun je voorkomen dat je kindje luieruitslag krijgt waardoor hij/zij van heel wat ongemakken gespaard blijft.

Bovendien zijn de doekjes pH-neutraal en tevens verrijkt met kamille-extract dat niet alleen voor een heerlijk zachte babyhuid zorgt, maar je kleintje ook de typische Zwitsal geur geeft. Deze stevige doekjes zijn dermatologisch getest waardoor ze veilig kunnen worden gebruikt. In de reviews merken we dat de klanten heel tevreden zijn over de prijs-kwaliteitverhouding van dit product.

 

Voordelen: 

Verpakking: het promo pack bevat 27 verpakkingen met 65 billendoekjes waardoor je voor een hele periode verder kunt.

Verzorgend: door de toevoeging van zinkzalf bestanddelen en kamille-extract hebben deze billendoekjes een milde reiniging en verzorgende werking.

Huidtype: deze billendoekjes zijn geschikt voor baby’s met een normale huid en daarnaast zijn ze ook voor andere huidtypes te verkrijgen.

Dermatologisch getest: de Zwitsal Lotion billendoekjes werden dermatologisch getest en ze zijn bovendien pH-neutraal zodat de zuurtegraad van de huid niet wordt aangetast.

 

Nadelen: 

Onhandig: enkele klanten maken de opmerking dat de doekjes soms nogal moeilijk uit de verpakking komen.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

2. Neutral Baby Billendoekjes Parfumvrij – 1008 stuks – Voordeelverpakking

 

De Neutral billendoekjes behoren tot de populairste producten in onze lijst met toppers. Deze promo pack bevat 8 verpakkingen met 63 billendoekjes die voor de snoetjes, handjes en billetjes kunnen worden gebruikt.

Doordat deze billendoekjes geen parfum noch zeep bevatten, hebben ze een milde reinigende werking die ideaal is wanneer je kleintje last heeft van luieruitslag of als hij/zij schrale plekjes heeft. Bovendien zijn deze billendoekjes vrij van parabenen en kleurstoffen en ze zijn tevens alcoholvrij waardoor ze geschikt zijn voor de delicate babyhuid. De Neutral billendoekjes kunnen zelfs voor pasgeboren baby’s worden gebruikt. 

Daarnaast zijn deze billendoekjes pH-neutraal en hypoallergeen zodat je ze zonder probleem dagelijks kunt aanwenden om je kleintje proper te maken. In de reviews zien we dat de klanten heel tevreden zijn over hun aankoop en dit product dan ook zeker aanraden.

 

Voordelen: 

Hypoallergeen: deze doekjes zijn hypoallergeen en pH-neutraal waardoor ze de huid op een zachte manier behandelen zonder de huidcellen aan te tasten.

Huidtype: doordat deze billendoekjes alcoholvrij zijn en ook geen parfum, parabenen of kleurstoffen bevatten, zijn ze geschikt voor baby’s met een gevoelige huid.

Gebruiksgemak: de Neutral billendoekjes kunnen niet alleen voor de bips worden gebruikt, maar ze zijn ook geschikt om het gezichtje en de handjes schoon te maken.

Newborns: de zeepvrije doekjes verminderen het risico op huidirritaties en roodheid bij pasgeboren baby’s.

 

Nadelen: 

Droog: enkele klanten maken de opmerking dat deze doekjes vrij dun en redelijk droog zijn.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

3. Pampers Aqua Pure Billendoekjes – 864 stuks – geschikt voor newborns

 

Pampers wordt door velen als het beste merk beschouwd voor luiers en billendoekjes die de gevoelige babyhuid optimaal droog houden en verzorgen. Deze Pampers Aqua Pure billendoekjes worden in een grote verpakking geleverd waarin 18 pakjes met 48 billendoekjes zitten zodat je voldoende voorraad in huis hebt.

De billendoekjes bestaan uit 99% water en worden aangevuld met 1% zacht reinigingsmiddel,  pH-neutraliserende ingrediënten en zuiver katoen waardoor de zachte doekjes voor een milde reiniging zorgen. Bijgevolg zal de hypergevoelige huid van pasgeboren baby’s optimaal worden verzorgd.

De Aqua Pure doekjes bevatten overigens geen alcohol noch parfum zodat de billetjes niet geïrriteerd kunnen raken. Verder werd dit product uitvoerig dermatologisch getest en kreeg hij de goedkeuring van ESPD (European Society for Pediatric Dermatology) waardoor de doekjes op de delicate babyhuid veilig kunnen worden aangewend. In de reviews merken we dat de meeste klanten tevreden zijn over de kwaliteit van dit product.

 

Voordelen: 

Toepassing: doordat deze billendoekjes bijna volledig met puur water werden samengesteld, zijn ze veilig voor de huid van pasgeboren baby’s.

Samenstelling: deze billendoekjes zijn vrij van alcohol en parfum en bevatten slechts 1% mild reinigingsmiddel en diverse componenten die de neutrale pH-waarde van de huid beschermen.

ESPD-label: de doekjes werden aan dermatologische tests onderworpen en dragen de goedkeuring van de European Society for Pediatric Dermatology.

Voordeelpak: deze promo pack bevat 18 verpakkingen met 48 billendoekjes waardoor je voor een hele periode bent voorzien.

 

Nadelen: 

Verpakking: enkele klanten zijn minder te spreken over de afsluitbaarheid van de verpakking.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

4. Huggies billendoekjes – Pure 99% water – 1008 doekjes

 

Het promo pack met Huggies billendoekjes heeft een goedkope prijs waardoor hij voor quasi iedereen toegankelijk is. Bovendien bevat deze grote verpakking wel 18 pakketjes met 56 billendoekjes zodat je voor een lange periode voorzien bent.

Doordat de Pure billendoekjes samengesteld zijn uit 65% natuurlijke en absorberende vezels en de doekjes 99% zuiver water bevatten, zal er geen vettig laagje op de huid worden achtergelaten. Bij deze doekjes werd er trouwens geen alcohol, parfum, parabenen en fenoxyethanol aan toegevoegd waardoor ze geschikt zijn voor de zeer delicate huid van pasgeboren baby’s. 

Daarnaast ondergingen de doekjes diverse dermatologische en klinische testen waaruit blijkt dat een veilig gebruik gegarandeerd is. Deze billendoekjes zorgen voor een milde en zachte reiniging van de babybilletjes zodat luieruitslag en rode billetjes worden voorkomen. In de reviews zien we dat de meeste klanten deze billendoekjes een uitstekende quotering gaven.

 

Voordelen: 

Newborn: deze billendoekjes kunnen voor pasgeboren baby’s worden gebruikt om hun billetjes op een zachte manier te reinigen.

Samenstelling: ze zijn gemaakt uit 65% natuurlijke vezels die het vocht optimaal absorberen. Daarnaast bevatten deze doekjes 99% water zonder andere toevoegingen.

Testen: het product werd klinisch en dermatologisch getest waaruit blijkt dat de billendoekjes op een zeer delicate huid veilig kunnen worden gebruikt.

Het prijskaartje: deze Huggies billendoekjes vallen in de laagste prijsklasse zodat ze in bijna elk budget passen.

 

Nadelen: 

Kwetsbaar: de doekjes blijken een heel lichte structuur te hebben waardoor ze zeer snel scheuren.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

5. Naïf natuurlijke Plastic vrije billendoekjes – voordeelverpakking 8 stuks – 54 doekjes/pak

 

Het pakket billendoekjes van Naïf bestaat uit 8 pakjes met 54 billendoekjes. Door voor dit milieuvriendelijke product te kiezen, draag je meteen een steentje bij aan het verminderen van de afvalberg. De verpakking en de doekjes zijn volledig plasticvrij.

Bovendien bestaan de billendoekjes uit natuurlijke eucalyptusvezels waardoor ze 100% afbreekbaar zijn. Deze ecologische billendoekjes zijn trouwens samengesteld met 99% water en ze zijn alcohol- en parfumvrij waardoor ze geschikt zijn om de delicate babyhuid te reinigen. Doordat ze ook geen microplastics, siliconen of minerale oliën bevatten kunnen ze gerust ook door volwassenen worden aangewend om een extreem droge huid of eczeem te behandelen.

Verder zijn de billendoekjes dermatologisch getest en worden ze door kraamzorg en ziekenhuizen aanbevolen om de huid optimaal te reinigen zonder dat je het risico loopt op allergische reacties of huidirritaties. In de reviews merken we dat dit product een goede score van 4,4 sterren kreeg.

 

Voordelen: 

Milieuvriendelijk: deze doekjes en de verpakkingen zijn volledig plasticvrij waardoor dit een heel milieuvriendelijke aankoop is.

Huidtype: de Naïf billendoekjes zijn geschikt voor de normale tot extreem gevoelige huid. Ze kunnen tevens worden gebruikt wanneer je last hebt van eczeem.

Samenstelling: de vegan billendoekjes bestaan uit 65% eucalyptusvezels met een toevoeging van 99% zuiver water.

Gebruiksvriendelijk: doordat de doekjes volledig uit natuurlijke producten zijn samengesteld, kunnen ze voor het ganse lichaam en gezicht worden gebruikt.

 

Nadelen: 

Onhandige dispenser: enkele klanten vinden de verpakking nogal onhandig omdat je er telkens meerdere doekjes ineens uittrekt.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

6. Etos Baby Lotion Milde Billendoekjes – 960 stuks (12 x 80 stuks)

 

De Etos billendoekjes hebben de laagste prijs in onze selectie waardoor ze goed toegankelijk zijn voor mensen die over een klein budget beschikken. De doos bevat 12 pakjes met telkens 80 billendoekjes zodat je voor een lange periode een voorraad hebt.

Doordat deze doekjes een zachte reinigingslotion met aloë vera bevatten, zijn ze extra zacht om de babybilletjes te reinigen en verzorgen. Bovendien zijn de billendoekjes vrij sterk waardoor je er slechts enkele nodig hebt om de bips goed schoon te maken. De geparfumeerde doekjes zijn trouwens pH-neutraal zodat ze de zuurtegraad van de huid niet zullen aantasten. 

Daarnaast werden ze aan enkele dermatologische testen onderworpen waaruit blijkt dat ze geschikt zijn om op elk huidtype te gebruiken. In de reviews zien we dat de klanten het niet eens zijn over de kwaliteiten van dit product en de doekjes veel te vochtig vinden.

 

Voordelen: 

Zuinig: doordat deze doekjes extra stevig zijn, kun je ze heel zuinig gebruiken. Met slechts enkele billendoekjes maak je de bips goed schoon.

Samenstelling: de geparfumeerde billendoekjes bevatten een huidvriendelijke reinigingslotion met aloë vera waardoor de billetjes optimaal worden verzorgd.

Huidtype: deze vochtige doekjes kunnen voor elk huidtype worden aangewend. Je dient er wel mee rekening te houden dat ze parfum bevatten wat voor allergische reacties kan zorgen.

De prijs: doordat dit product de laagste prijs heeft in onze lijst met toppers zijn ze voor iedereen goed toegankelijk.

 

Nadelen: 

Kwaliteit: enkele klanten vinden deze doekjes veel te vochtig zodat de billetjes nadien nog even moeten worden afgedroogd om luieruitslag te voorkomen.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

7. WaterWipes 12x 60 babydoekjes 720 stuks in verpakking

 

Ook de WaterWipes billendoekjes worden door heel wat klanten aanbevolen. Het product mag dan misschien iets duurder zijn maar de verpakking telt dan ook maar liefst 720 stuks degelijke billendoekjes. Indien je liever een kleinere verpakking aankoopt dan kan dat uiteraard ook. In dergelijke gevallen zal het prijskaartje dan ook iets lager zijn.

De billendoekjes bestaan voor het grootste gedeelte uit water en slechts 1 procent aan fruitextracten. Dat maakt de billendoekjes bijzonder mild en aangenaam om te gebruiken. Het huidtype van je baby maakt hierbij helemaal niet uit. Als je kindje vaak last heeft van rode en pijnlijke billetjes dan heb je een reden te meer om dit product even wat grondiger te bekijken.

De meeste kopers blijken niet alleen een positief advies te geven over de kwaliteit maar ook de duurzaamheid blijkt het goed te doen. Anderen zijn ook positief over het comfort en de kindvriendelijkheid. Een kleine minderheid van de klanten blijkt wel nog enige twijfels te hebben en dat is uiteraard best wel jammer.

 

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

8. Neutral Baby Billendoekjes Parfumvrij 8 x 63 stuks

 

Misschien doet het merk een belletje rinkelen of misschien ook niet. Echter zijn er toch heel wat klanten die positief reageren op de billendoekjes van Neutral. Deze doekjes worden geleverd in een vrij grote verpakking waarbij je maar liefst 8 keer 63 stuks geniet. De billendoekjes blijken parfumvrij te zijn en zijn daardoor extra mild.

De doekjes zijn ideaal om te gebruiken voor jongens en meisjes maar worden vooral aangeraden voor baby’s met een gevoelige huid. Indien je kindje dus vaak last heeft van rode en/ of pijnlijke billetjes dan zijn deze parfumvrije billendoekjes alvast een meer dan welkome aanbeveling. Verder zijn de doekjes ook helemaal vrij van kleurstoffen en parabenen en werden ze niet alleen dermatologisch getest maar vervolgens ook goedgekeurd.

Ondanks het feit dat een enkele koper de doekjes best wel onhandig vindt om te gebruiken, zijn de meeste klanten wel degelijke overtuigd. Zo wordt niet alleen een positief advies gegeven over de kwaliteit maar ook het comfort en de duurzaamheid spelen een belangrijke rol.

 

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

9. Huggies Pure 10 x 56 Billendoekjes Gevoelige huid 560 stuks

 

Net zoals het vorige product, zijn ook deze billendoekjes speciaal ontworpen voor de gevoelige huid. Heb je al gemerkt dat je kindje vaak rode en pijnlijke billetjes heeft? Aarzel dan niet langer en kies voor deze unieke billendoekjes. De doekjes worden jou bovendien aangeboden door het, al dan niet bekende merk Huggies en staan garant voor kwaliteit en comfort.

Dankzij de unieke formule, zorgen de billendoekjes voor een optimale doch bijzonder milde reiniging. Daardoor wordt eventuele irritatie of beschadiging van de huid zoveel mogelijk vermeden. De billendoekjes zijn niet alleen vrij van alcohol maar ook van geurstoffen, kleurstoffen en allerlei andere overbodige stoffen.

Klanten reageren dan ook vooral positief op deze billendoekjes van Huggies en geven een positief advies op onder andere de kwaliteit. Ook de gebruiksvriendelijkheid en het comfort wordt door vele klanten alle lof toebezongen. Het loont dan ook de moeite om dit product even van naderbij te bekijken.

 

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Billendoekjes Koopgids

 

Wanneer je kleine kinderen in huis hebt, zijn billendoekjes een onmisbaar item dat je overal mee naartoe neemt. Het gebruik van degelijke en aangepaste billendoekjes zijn een goede aanbeveling om je baby de beste verzorging te bieden. Maar welke verschillende soorten billendoekjes zijn er zoal en waaruit zijn ze samengesteld? Hoe zit het eigenlijk met het prijskaartje? Zijn er interessante promoties die je in de gaten moet houden als je de verschillende testen gaat vergelijken?

Wat zijn billendoekjes en wat is het nut ervan

Eens je een baby hebt, zul je merken dat je nergens heen gaat zonder dat je billendoekjes in je luiertas hebt. Doordat de huid van baby’tjes veel dunner en gevoeliger is dan bij een volwassene, heb je aangepaste billendoekjes nodig om de bips van je kleintje schoon te maken, te verzorgen en in bepaalde gevallen te kalmeren. De talg- en zweetklieren zijn namelijk nog niet volledig ontwikkeld waardoor de combinatie van een schurende luier en de zuren in urine en stoelgang tot luieruitslag kunnen leiden.

Bovendien kan luieruitslag grotendeels worden voorkomen door je kindje regelmatig te verschonen en de billetjes goed droog te maken alvorens je een nieuwe luier omdoet. Door billendoekjes zonder chemicaliën en parfum te gebruiken, zal de gevoelige huid minder snel geïrriteerd raken en zal je baby zich veel beter voelen. Billendoekjes worden bovendien ook vaak aangewend om het snoetje en de handjes even schoon te maken. 

 

De verschillende billendoekjes

We onderscheiden eigenlijk maar 2 soorten billendoekjes, namelijk met of zonder parfum. Het is belangrijk dat je billendoekjes uitkiest volgens het huidtype van je kindje. Veel kleintjes en zeker pasgeborenen, hebben een heel gevoelige huid die zeer snel rood wordt of geïrriteerd geraakt waardoor het beter is om voor billendoekjes zonder parfum te kiezen. Je kunt trouwens op bijna elke verpakking het huidtype terugvinden waarvoor de billendoekjes geschikt zijn zodat je de meest conforme doekjes kunt aanschaffen om je baby een optimale verzorging te bieden.

Als je kindje wat ouder wordt en de huid minder gevoelig is, kun je eventueel overschakelen naar billendoekjes met parfum die een lekker fris geurtje achterlaten. Verder zijn er ook nog andere mogelijkheden om de babybilletjes schoon te maken. Je zou voor wasbare doekjes kunnen kiezen die meteen een pak duurzamer en milieuvriendelijker zijn. Daarnaast kan de bips ook gewoon met toiletpapier, een beetje lauw water en een zachte olie worden gereinigd.

 

De samenstelling

Wanneer je de samenstelling van de billendoekjes gaat bekijken, zul je merken dat de meeste uit polyester- en viscosevezels zijn gemaakt. Daarnaast bevatten ze een zekere hoeveelheid propyleen glycol, een soort vochtdrager die de doekjes vochtig houdt en die snel door de huid wordt opgenomen zodat deze iets droger aanvoelt. Verder wordt er citric acid of citroenzuur gebruikt, wat eigenlijk als natuurlijke pH-regelaar kan worden beschouwd.

Om de doekjes goed te kunnen bewaren wordt er fenoxyethanol gebruikt, een vaak voorkomend conserveermiddel dat bij sommige kinderen allergische reacties kan uitlokken. Er zijn ook heel wat billendoekjes met parfum om de babybilletjes heerlijk te laten ruiken, maar dit kan soms wel hevige huidirritaties veroorzaken. Billendoekjes voor pasgeborenen zijn overigens samengesteld uit 99% water zonder toevoegingen van alcohol, parfum, zeep, parabenen en fenoxyethanol zodat de zeer gevoelige huid de beste verzorging krijgt.

Het moet uiteraard worden gezegd dat alle billendoekjes aan allerlei dermatologische testen werden onderworpen en van diverse veiligheidsinstanties een goedkeuringscertificaat kregen. Als je op de verpakking een label van de Europese Cosmeticaverordening kunt terugvinden, ben je er zeker van dat je kwaliteitsvolle doekjes in huis haalt. 

Het prijskaartje

De aankoopprijs van billendoekjes is van diverse factoren afhankelijk. De samenstelling van de doekjes, de hoeveelheid die er in het pakketje zit en het merk zullen voor een groot deel de prijs bepalen. Degelijke billendoekjes zijn niet per sé heel duur zodat ze in bijna elk budget passen. Voor gemiddeld 4 euro kun je reeds een pakje billendoekjes aanschaffen.

Echter, er zijn heel vaak diverse aanbiedingen waarbij je een volledige karton billendoekjes kunt aanschaffen waardoor je wel wat voordeel haalt. Voor een promo pack mag je op een kostprijs tussen 25 en 50 euro rekenen, maar dan ben je wel voor een hele periode voorzien.

 

 

 

Veelgestelde vragen

 

Q1: Welke billendoekjes kun je voor pasgeboren baby’s gebruiken? 

Doordat de huid van pasgeboren baby’s veel dunner en gevoeliger is, heb je aangepaste billendoekjes nodig zodat de talg- en zweetklieren zich optimaal kunnen ontwikkelen. Hoe minder allergene stoffen en parfum er in de doekjes zitten, hoe beter ze zijn voor de babybilletjes.

Voor pasgeborenen kies je bij voorkeur billendoekjes die met 99% water zijn gemaakt en bovendien geen alcohol, parabenen, fenoxyethanol, zeep en parfum bevatten. Tegenwoordig bieden bijna alle merken wel speciale billendoekjes aan die geschikt zijn om voor de allerkleinsten onder ons te gebruiken. Op bijna elke verpakking kun je terugvinden of de doekjes wel voor pasgeborenen kunnen worden aangewend.

Q2: Welke billendoekjes zijn geschikt wanneer je baby luieruitslag heeft?

Luieruitslag wordt veroorzaakt door een combinatie van een schurende luier met de zuren die zich in de ontlasting en de urine bevinden. Als je kindje een overgevoelige huid heeft of je hebt net iets te lang gewacht om je baby te verschonen, dan kan er zich luieruitslag ontwikkelen wat soms voor heel wat ongemakken kan zorgen.

Rode en geïrriteerde billetjes kunnen het best met zinkzalf worden behandeld. Daarnaast doe je er goed aan om je kleintje regelmatig te verschonen en de billetjes met billendoekjes voor pasgeborenen te reinigen. Deze bevatten geen schadelijke stoffen, zeep noch parfum die de huid extra zouden kunnen irriteren.

 

Q3: Wat zit er in billendoekjes?

Billendoekjes worden veelal gemaakt met viscose- en/of polyestervezels omdat deze goed het vocht opnemen. De billendoekjes bevatten voornamelijk water om de huid te reinigen en vette stoffen om hem te verzorgen. Er worden altijd conserveermiddelen aan de doekjes toegevoegd om ze een langere houdbaarheidsdatum te kunnen geven. In sommige billendoekje zit er ook parfum zodat ze een lekker fris geurtje op de huid achterlaten.

Echter, er zijn daarnaast ook billendoekjes op de markt die vrij zijn van parfum, parabenen en allergene stoffen om de gevoelige huid van pasgeborenen te kunnen verzorgen. Het is belangrijk om te weten dat alle verzorgingsproducten voor kinderen onder de 3 jaar extra worden getest en gekeurd zodat ze aan de veiligheidseisen voldoen die volgens de wet in de Europese Cosmeticaverordening is vastgelegd.

 

Q4: Hoelang kunnen billendoekjes worden bewaard?

Vele jonge ouders kopen meteen een groot aantal verpakkingen met billendoekjes in de aanbieding zodat ze voor een hele tijd voorzien zijn. Billendoekjes hebben altijd een heel lange houdbaarheidsdatum die steeds op de emballage wordt vermeld. Doordat billendoekjes conserveringsmiddelen tegen bacteriën en schimmels bevatten, hoef je je eigenlijk over die datum niet al te veel zorgen te maken.

Waar je wel wat extra aandacht aan moet besteden, is aan het feit dat de doekjes na opening maar beperkt meer houdbaar zijn. De textielvezels drogen namelijk relatief snel uit waardoor de billendoekjes niet meer kunnen worden gebruikt. De meeste verpakkingen hebben echter een handige sealstrip waarmee je het pakketje goed kunt afsluiten zodat de inhoud vochtig blijft.

 

 

Laat een reactie achter

0 COMMENTAIRES