5 beste billendoekjesboxen Test Van 2024

Laatste update: 17.06.24

 

Billendoekjesboxen – Vergelijkingstest & Koopgids

 

Als je vochtige doekjes gebruikt, heb je zeker al ondervonden dat ze in de verpakking nogal vlug kunnen uitdrogen. Met een billendoekjesbox is dit niet het geval en behouden ze hun vochtigheid zodat ze hun eigenlijke nut niet verliezen. Door een kijkje te nemen in onze top 3 van beste billendoekjesboxen zul je al gauw merken dat je met de BilliesBox, geur kamille een goede keuze maakt. De box wordt in 2 kleuren aangeboden en is met wasbare billendoekjes gevuld. Ook de Funky Box billendoekjesbox is een meer dan waardig alternatief. De doekjes komen er gemakkelijk één voor één uit en de box sluit heel goed af.

 

 

Vergelijkingstabel

 

Sterkte
Zwakte
Conclusie
Offerte

 

 

5 beste billendoekjesboxen (Reviews) van 2024

 

Als je op zoek bent naar een manier om je billendoekjes goed vochtig te bewaren, dan geven we je graag het advies om een degelijke billendoekjesbox aan te schaffen. Wil je graag een Pampers billendoekjesbox om in je luiertas mee te nemen? Of gaat je voorkeur uit naar een grote box om op de babycommode te zetten? Neem even rustig de tijd om onze selectie met topproducten te bekijken alvorens je er de beste billendoekjesbox uitkiest. Je kunt trouwens altijd eens langs de koopjeshoek passeren voor een leuke aanbieding.

 

1. BilliesBox, geur kamille – Wasbare billendoekjes en lotion

 

De billendoekjesbox van BilliesBox is het populairste product in onze lijst met toppers. Hij wordt overigens in 2 varianten aangeboden zodat je kunt kiezen uit een witte box die een lotion met kamillegeur bevat of een blauwe met een spray die naar lavendel ruikt.

Deze lotions bevatten geen schadelijke stoffen, zeep of conserveringsmiddelen waardoor ze voor alle gevoelige babyhuidjes geschikt zijn. Daarnaast worden er ook nog eens 12 wasbare billendoekjes met een formaat van 13 x 6 cm meegeleverd waarmee je meteen een milieubewuste en zuinige keuze maakt. 

Bovendien heeft de box een afmeting van 14 x 7 x 19 cm en is hij voorzien van een deksel dat aan de zijkant met een klepje opent/sluit om de doekjes er gemakkelijk te kunnen uithalen. In de reviews merken we dat de klanten deze billendoekjesbox een uitstekende score van 5 sterren gaven.

 

Voordelen: 

Gebruikscomfort: door het handige klepje op de zijkant van de box open te klikken, kan het deksel volledig worden opengemaakt om er de doekjes uit te halen.

Formaat: de billendoekjesbox meet 14 x 7 x 19 cm waardoor hij perfect op de babycommode kan worden geplaatst.

Kleurkeuze: de blauwe box bevat een lotion met lavendelgeur en de witte doos heeft een spray met kamille zodat je de doekjes heerlijk kunt laten ruiken.

Verpakking: het pakket bestaat uit een billendoekjesbox, lotion in sprayvorm en 12 wasbare billendoekjes.

 

Nadelen: 

Het prijskaartje: doordat deze set wasbare billendoekjes bevat, valt hij in de middelste prijsklasse waardoor hij iets minder toegankelijk is.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

2. Funky Box billendoekjes box Funky Fox – diverse uitvoeringen

 

De billendoekjesboxen van Funky Box zijn in verschillende uitvoeringen te verkrijgen. Ze worden in diverse zachte tinten aangeboden en ze zijn altijd met een leuke print versierd waardoor je er eentje kunt uitkiezen die bij jouw andere babyspulletjes past.

Daarnaast worden deze boxen in verschillende formaten verkocht zodat je zeker een gepaste box voor jouw favoriete billendoekjes kunt vinden. Deze witte box uit stevige kunststof kun je trouwens eenvoudig met een vochtige lap schoonmaken zodat hij altijd netjes blijft. Doordat hij voorzien is van een deksel dat vlot opent/sluit, zullen de doekjes altijd goed vochtige blijven en dankzij de speciale opening kun je ze er één voor één uithalen.

Bovendien kan de onderzijde van de box volledig worden opengemaakt om hem snel en eenvoudig bij te vullen. In de reviews zien we dat de klanten heel tevreden zijn en dit exemplaar dan ook een uitstekende beoordeling gaven.

 

Voordelen: 

Gebruiksvriendelijk: deze box kan aan de onderzijde worden opengemaakt om hem gemakkelijk bij te vullen.

Kleurkeuze: de boxen van FunkyBox worden in verschillende kleuren met schattige tekeningen verkocht zodat je er zeker eentje kunt vinden die je kleintje kan bekoren.

Materiaal: hij is vervaardigd uit hoogwaardige kunststof die heel stevig is en eenvoudig met een vochtige doek kan worden schoongeveegd.

Formaat: doordat FunkyBox een ruim assortiment met verschillende formaten heeft, kun je een passende afmeting voor jouw favoriete billendoekjes uitzoeken.

 

Nadelen: 

Niet meeneembaar: we merken dat deze uitvoering vrij groot is waardoor je hem niet kunt meenemen.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

3. Cheeky Wipes Maxi Kit – wasbare billendoekjes – alle huidtypes

 

Cheeky Wipes wordt door velen als het beste merk beschouwd voor herbruikbare billendoekjes. Doordat de natte doekjes na gebruik gewoon met de was op 60°C kunnen worden gewassen, zijn ze telkens opnieuw bruikbaar en zul je bijgevolg flink wat geld besparen.

Dit uitgebreide pakket van Cheeky Wipes bestaat uit 2 billendoekjesboxen, 2 transportzakjes, 25 badstofdoekjes in wit katoen en 2 flesjes etherische oliën met lavendel- en kamillegeur om de doekjes te parfumeren. Door de aparte containers en transportzakjes, kun je de propere en vuile doekjes altijd van elkaar gescheiden houden.

Bovendien zijn deze doekjes en etherische oliën geschikt om op elk huidtype te worden gebruikt zodat de babybilletjes op een zachte manier worden gereinigd en heerlijk fris ruiken. In de reviews merken we dat de klanten de kit een maximale score van 5 sterren gaven.

 

Voordelen: 

Gebruiksvriendelijk: met deze maxi kit haal je meteen alles in huis wat je nodig hebt om je baby op een optimale manier te verzorgen.

Wasbare billendoekjes: deze set bevat 25 herbruikbare billendoekjes die je gewoon op 60°C kunt wassen. De 2 etherische oliën zorgen voor een heerlijk geurtje.

Verpakking: naast de wasbare doekjes en etherische oliën krijg je er 2 boxen bij om de propere en vuile doekjes in te bewaren. De 2 handige transportzakjes zorgen ervoor dat je onderweg, de schone en de gebruikte doekjes van elkaar gescheiden kunt houden.

Huidtype: de etherische oliën en witte katoenen billendoekjes in badstof zijn heel zacht en kunnen voor elk huidtype worden gebruikt.

 

Nadelen: 

De prijs: we merken dat deze maxi kit de duurste is in onze lijst met toppers waardoor hij niet in elk budget zal passen. 

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

4. Billendoekjesbox ‘Unicorn’ – eenhoorn billendoekjesdoos / hervulbaar babydoekjes etui

 

De billendoekjesbox uit harde kunststof van GS Quality Products heeft de laagste prijs in onze lijst waardoor hij door iedereen kan worden aangekocht. Het mooie zeegroene etui werd met een leuke tekening van een eenhoorn versierd zodat je kleintje heel wat te bekijken heeft terwijl mama de billetjes proper maakt.

Bovendien heeft deze box een afmeting van 20,5 x 10,5 x 2 cm waardoor je hem gemakkelijk in je hand- of luiertas kunt opbergen om hem overal mee naartoe te nemen. Met deze hervulbare etui heb je trouwens altijd vochtige doekjes bij de hand om de snoetjes, handjes of bips schoon te maken en op warme dagen kun je hem zelfs meenemen om jezelf even te verfrissen. 

Daarnaast kan deze billendoekjesbox gewoon in een sopje worden gereinigd of je kunt hem even met een vochtige doek schoonvegen zodat hij altijd netjes is. We merken dat er voor dit product nog geen reviews werden geplaatst.

 

Voordelen: 

Gebruiksgemak: deze hervulbare billendoekjes doos kan gemakkelijk worden meegenomen zodat je altijd en overal vochtige doekje voorhanden hebt.

Formaat: het etui meet 20,5 x 10,5 x 2 cm waardoor hij in de meeste handtassen past.

Materiaal: de zeegroene billendoekjes doos met schattig eenhoorntje is uit harde kunststof gemaakt zodat hij best wel tegen een stootje kan. 

Het prijskaartje: de knappe billendoekjesbox heeft de laagste prijs in onze selectie waardoor hij in vrijwel elk budget past.

 

Nadelen: 

Compact: doordat dit doosje echt bedoeld is om mee te nemen, kun je er niet heel veel doekjes in bewaren.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

5. Natte doekjes houder – vochtige billendoekjes doos – wipe box

 

De Boiso billendoekjes doos heeft een goedkope prijs waardoor hij door quasi iedereen kan worden aangekocht. Het zwart met witte etui is ideaal om make-up doekjes of billendoekjes in te bewaren en mee te nemen.

Doordat hij gemaakt is uit lichtgewicht nylon en tevens voorzien is van een handig polsbandje kun je het zakje gewoon aan je pols dragen of je kunt hem aan de kinderwagen of luiertas vastmaken zodat je wat opbergruimte bespaart. Bovendien is de nylonstof vrij stevig en perfect afgewerkt waardoor de doekjes altijd vochtig blijven.

Daarnaast is het navulbare etui aan de zijkant voorzien van een solide plastic klepje zodat de doekjes er vlot kunnen worden uitgetrokken. Hij kan trouwens ook worden gebruikt om mondmaskers in op te bergen. In de reviews zien we dat dit exemplaar een uitstekende beoordeling kreeg voor zijn prijs-kwaliteitverhouding.

 

Voordelen: 

Gebruiksvriendelijk: deze zwart/witte billendoekjes etui is voorzien van een handig polsbandje om hem gemakkelijk te kunnen meenemen.

Materiaal: hij is vervaardigd uit lichtgewicht nylon dat heel stevig is waardoor de doekjes optimaal worden bewaard om hun vochtigheid te behouden.

Hervulbaar: dit etui kan eenvoudig langs de bovenkant met de gewenste hoeveelheid billen- of make-up doekjes worden opgevuld. Op de zijkant is een handig klepje aangebracht om de doekjes eruit te trekken.

De prijs: dit product heeft een heel voordelige prijs zodat hij voor iedereen goed toegankelijk is.

 

Nadelen: 

Formaat: we merken dat dit etui met zijn afmeting van 24 x 13,5 x 4 cm vrij groot is om in een tas weg te stoppen.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Billendoekjesboxen Koopgids

 

Als je kleine kinderen in huis hebt, zijn billendoekjes zo goed als onmisbaar. Het is dan ook een goede aanbeveling om in een degelijke billendoekjesbox te investeren om de vochtige doekjes optimaal te bewaren. Maar wat is dat nu juist een billendoekjesbox en bestaan er verschillende soorten? Zijn er goedkope oplossingen te vinden of kun je maar beter met diverse aanbiedingen en promoties rekening houden als je de testen gaat vergelijken.

Wat is het nut van een billendoekjes doos

Een billendoekjesbox is een handige doos waarin je de billendoekjes van je kleintje kunt bewaren om ze goed vochtig te houden. Billendoekjes worden standaard in een plastic verpakking verkocht die van een soort plakstrip werd voorzien om hem terug dicht te maken. Na verloop van tijd zal deze niet meer zo goed afsluiten omdat er stofjes en haartjes in de plakstrip blijven kleven waardoor de vochtige doekjes al snel gaan uitdrogen.

Met een billendoekjesbox kun je de doekjes optimaal bewaren zodat je de bips of het snoetje van je kind steeds goed kunt schoonvegen. Bovendien is een dergelijke box meestal heel gebruiksvriendelijk, want je kunt hem met één hand openen. De meeste exemplaren hebben trouwens een speciale opening zodat je de doekjes er één voor één kunt uithalen. Daarnaast is hij niet alleen heel handig om te gebruiken, maar het is ook nog eens een mooi accessoire om op de verschoontafel te zetten of in je luiertas mee te nemen.

 

De verschillende soorten

Er zijn eigenlijk 3 soorten billendoekjesboxen die zich door hun formaat en de gebruikte materialen onderscheiden. Welke soort je ook uitkiest, dit is volledig van jouw persoonlijke voorkeur afhankelijk. Zo zijn er de meest voorkomende billendoekjesboxen uit kunststof die bovenaan een gleuf of gaatje hebben waar je de doekjes door kunt trekken. Deze rechthoekige hoge doos is voorzien van een afsluitklepje dat je met een simpele drukknop of gewoon met je vinger kunt openen. 

De billendoekjesbox voor onderweg is een stuk dunner zodat je hem gemakkelijk in je hand- of luiertas kunt meenemen. Er zijn exemplaren met een klepje en er zijn er ook die je net als een geldbeugel helemaal kunt openklikken. Deze bewaarbox voor vochtige doekjes wordt bijna altijd in verschillende kleuren aangeboden zodat je er zeker eentje kunt vinden die goed bij je tas past.

Vervolgens is er het stoffen etui of de billendoekjeshoes waarin je een volledige verpakking billendoekjes kunt bewaren. Deze hoes is meestal vervaardigd uit katoenen stof, maar er zijn ook varianten die uit nylon, acryl of bamboevezels zijn gemaakt. Bovendien zijn de meeste stoffen etuis aan de binnenzijde van een laagje kunststof voorzien om de doekjes langer vochtig te houden. Een dergelijke hoes is met een rits of klittenbandstrip afgewerkt zodat het etui goed kan worden afgesloten.

Het gebruikscomfort en onderhoud

Het is belangrijk dat je voor een billendoekjesbox kiest die je met één hand kunt openen. Wanneer je kindje wat beweeglijker wordt, heb je altijd je twee handen nodig om er niet alleen voor te zorgen dat je kleine veilig op de tafel blijft liggen, maar tevens om hem/haar een nieuwe luier om te doen. Een billendoekjesdoos die door een zachte duw op het deksel of met een drukknop vanzelf opent is hiervoor ideaal. Je kunt trouwens ook beter even bekijken hoe je de doekjes eruit kunt halen.

Een billendoekjes doos of -hoes moet bovendien regelmatig worden schoongemaakt om je baby altijd op een hygiënische manier te verzorgen. Ook de billendoekjesboxen in kunststof moeten dus regelmatig worden gereinigd. Deze varianten kun je eventueel in de afwasmachine plaatsen of je kunt ze gewoon in een sopje proper maken.

Het stoffen etui, uit katoen of andere textielsoort, kan door het veel uithalen en wegstoppen nogal smoezelig worden waardoor een goede wasbeurt aan de orde is. Meestal kan een dergelijk etui gewoon in de wasmachine worden gestopt zodat hij meteen weer heel netjes is en heerlijk ruikt.

 

 

 

Laat een reactie achter

0 COMMENTAIRES