7 beste Campingbedjes Test van 2021

Laatste update: 05.07.22

 

Beste campingbedjes – Vergelijkingstest & Koopgids 

 

Met kleine kinderen in huis wordt reizen altijd een iets grotere uitdaging. Je moet namelijk verschillende spulletjes meenemen om je kindje alles te kunnen bieden wat hij/zij nodig heeft. Daar hoort ook een veilige slaapplaats bij, eventueel onder de vorm van een campingbedje. Omdat er heel veel verschillende mogelijkheden zijn, hebben wij er alvast 3 voor jou uitgezocht om eens de voor- en nadelen te bekijken. Zo is er het Hauck Babycenter Campingbedje waarin eveneens een verschoontafel zit verwerkt. Of gaat je voorkeur uit naar het Deryan Travel Cot Peuter campingbedje met de opblaasbare matras en katoenen slaapzak?

 

 

Vergelijkingstabel

 

Sterkte
Zwakte
Conclusie
Offerte

 

 

7 beste campingbedjes (Reviews) van 2021 

 

Ben je op zoek naar een klein campingbedje om met de camper mee te nemen? Of verkies je een campingbedje voor de baby om bij oma en opa te gaan logeren? Wij vroegen de hulp en het advies van enkele jonge ouders om deze lijst met 7 topproducten te kunnen samenstellen. Neem even rustig de tijd om alle mogelijkheden te bekijken en er vervolgens het beste campingbedje uit te kiezen dat het meest aan jouw wensen voldoet. In de koopjeshoek kun je trouwens regelmatig een leuke aanbieding vinden.

 

1. Hauck Babycenter Campingbedje met muziekmobiel, commodeplank en opbergbakje

 

Met het Hauck campingbedje koop je meteen een complete set met allerlei accessoires. Hij wordt geleverd met een handig verschoonblad en een opbergbakje zodat je alles bij de hand hebt om je kindje aan te kleden of te verschonen. Daarnaast krijg je er een comfortabel matrasje van 120 x 60 cm bij en een leuke mobile waardoor je kleintje heerlijk in slaap zal vallen.

Dankzij de in hoogte verstelbare bedbodem kan het campingbedje al vanaf de geboorte worden gebruikt tot je peuter ongeveer 15 kg weegt. Als het bed openstaat heeft hij een totale afmeting van 129 x 69 x 83 cm waardoor hij gemakkelijk in een kleine ruimte kan worden gezet. Wanneer hij dichtgeklapt is, heeft hij een compact formaat van 32 x 32 x 79 cm en kan hij in de functionele draagtas worden opgeborgen om hem overal mee naartoe te nemen.

Bovendien zijn er aan de voorzijde van het bed 2 wieltjes bevestigd om hem vlot naar een andere ruimte te kunnen verplaatsen. Je kunt trouwens uit 7 verschillende kleuren kiezen om je kleintje in zijn/haar eigen paradijsje te laten slapen. In de reviews merken we dat dit prachtig exemplaar een goede beoordeling van 4,5 sterren kreeg.

 

Voordelen:

Gebruiksgemak: het opvouwbare campingbedje heeft een bedbodem die in de hoogte kan worden versteld zodat je hem vanaf de geboorte kunt gebruiken tot je kindje 15 kg weegt.

Formaat: hij heeft een gewicht van 14,5 kg en meet 129 x 69 x 83 cm. Als hij dichtgevouwen is, heeft hij een formaat van 32 x 32 x 79 cm waardoor je hem gemakkelijk in de draagtas kunt meenemen.

Onderhoud: de stevige stof van kan met een vochtige doek worden schoongeveegd zodat je kleintje altijd een proper bedje heeft.

Accessoires: hij wordt geleverd met een commodeblad, een opvouwbaar matrasje, een babymobiel en een opbergbakje waarin je allerlei babyspulletjes kwijt kunt. 

 

Nadelen: 

Installatie: enkele klanten ondervinden wat moeilijkheden om het campingbedje de eerste keer in elkaar te zetten. 

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

2. Deryan Travel Cot Peuter pop-up systeem zelfopblaasbare matras

 

Het Deryan campingbedje is heel eenvoudig op te zetten dankzij het handige pop-up systeem. Door hem gewoon uit de draagtas te halen zal het bed zichzelf ontvouwen waardoor je zelf niks meer moet monteren.

Daarnaast wordt hij geleverd met een zelfopblaasbare luchtmatras van 2,5 cm dik zodat je kleintje er quasi meteen in kan gaan liggen. Naast zijn lichte gewicht van 2,5 kg heeft hij een compact formaat van 45 x 12 x 45 cm waardoor je hem altijd en overal gemakkelijk kunt meenemen. Wanneer het bedje openstaat, meet hij 136 x 84 x 62 cm en biedt hij voldoende bewegingsruimte om je kind er tot een leeftijd van 4,5 jaar in te laten slapen.

Bovendien is dit reisbedje de populairste keuze bij mensen die vaak buiten vertoeven omdat je kindje beschut is tegen de felle zonnestralen en niet door vervelende insecten kan worden lastiggevallen. Er worden nog extra accessoires aangeboden die apart kunnen worden aangekocht waaronder een zelfopblaasbare matras met een dikte van 3,5 cm, windschermen, slaapzak of Welcool 3D matras. In de reviews zien we dat de klanten heel tevreden zijn over hun aankoop.

 

Voordelen:

Installatie: dit campingbedje heeft een pop-up systeem waardoor hij zichzelf zal ontvouwen als je hem uit de draagtas haalt. Hij wordt geleverd met een zelfopblaasbare matras die 2,5 cm dik is.

Gebruiksvriendelijk: dit exemplaar is een soort tentje waardoor hij heel geschikt is voor buitengebruik omdat je kleintje tegen de zon en vervelend ongedierte wordt beschermd.

Formaat: als hij openstaat heeft hij een afmeting van 136 x 84 x 62 cm zodat hij gerust tot de leeftijd van 4,5 jaar kan worden gebruikt. Wanneer hij dichtgevouwen is, meet hij slechts 45 x 12 x 45 cm en kan hij gemakkelijk dankzij zijn lichte gewicht van 2,5 kg in de handige draagtas worden meegenomen.

Accessoires: een slaapzak, windschermen, Welcool 3D matras of zelfopblaasbare matras van 3,5 cm dik kunnen apart worden bijgekocht.

 

Nadelen: 

Matraskwaliteit: een klant had problemen met de matras nadat hij/zij er zelf lucht had aan toegevoegd waardoor hij niet meer kon worden gebruikt.

Koop bij bol.com (€94)

 

 

 

 

3. Topmark Charlie Campingbedje met bijbehorende matras en draagzak

 

Het Topmark campingbedje heeft de laagste prijs in onze selectie met topproducten waardoor hij voor iedereen heel goed toegankelijk is. Daarnaast wordt het campingbedje geleverd met een matras van 2,5 cm dik zodat hij meteen gebruiksklaar is.

Doordat de beide lange zijkanten met gaas tot op de bodem werden afgewerkt, is er voldoende luchtcirculatie om je kind in een gezonde omgeving te laten slapen. Als het bed opengeklapt is, heeft hij een afmeting van 125 x 65 x 74 cm waardoor er voldoende slaapruimte is. Het reisbedje weegt trouwens 8,2 kg en wanneer je het terug dichtvouwt meet hij slechts 21 x 20 x 74,5 cm zodat je hem gemakkelijk in de draagtas kunt meenemen.

Door zijn solide frame staat hij stevig en stabiel waardoor hij kan worden gebruikt tot je kindje ongeveer 15 kg weegt. In de reviews merken we dat dit product een goede score kreeg, al hebben enkele klanten problemen tijdens het openzetten en dichtklappen ervan.

 

Voordelen: 

Gebruik: het reisbed van Topmark kan vanaf de geboorte worden gebruikt tot je kind maximum 15 kg weegt.

Comfort: dankzij het gaas langs de zijkanten en het matrasje van 2,5 cm dik, biedt dit bedje een comfortabele slaapplaats.

Montage: het campingbedje kan worden opengevouwen en wordt met een kliksysteem vastgezet zodat hij een stevig geheel vormt.

Formaat: hij weegt 8,2 kg en meet 125 x 65 x 74 cm waardoor er voldoende ruimte is. Eens het bed terug ingeklapt is, heeft hij een afmeting van 21 x 20 x 74,5 cm om hem vlot in de draagtas te kunnen opbergen en meenemen.

 

Nadelen: 

Installatie: het open- en dichtklappen vraagt een beetje handigheid en concentratie. Na enkele keren zal dit echter al heel wat gemakkelijker verlopen.

Koop bij bol.com (€55.95)

 

 

 

 

4. Koelstra Travelsleeper T5 Campingbedje voorzien van wieltjes, zonder matras

 

Het mooie campingbedje van Koelstra is in 5 verschillende kleuren te verkrijgen. Hij is gemaakt uit extra stevig polyester en canvas stof die op de zijwanden met gaas is afgewerkt om je kindje een goede luchtcirculatie te geven.

Bovendien is het bed voorzien van een stevige bedbodem waardoor hij vanaf de geboorte kan worden gebruikt tot je kind de leeftijd van 4 jaar heeft of maximum 15 kg weegt. Hoewel de bodem een solide basis biedt, geeft de fabrikant toch de raad om een apart matrasje aan te kopen zodat je kleintje comfortabel kan liggen. Wanneer het bed volledig gemonteerd is, heeft hij een totale afmeting van 65 x 75 x 126 cm. In dichtgeklapte toestand heeft hij een compact formaat van 24,6 x 23,5 x 78,1 cm waardoor je hem vrij vlot in de meegeleverde draagtas kunt vervoeren.

Daarnaast is hij aan één zijde voorzien van wieltjes om hem makkelijk naar een andere ruimte te kunnen verplaatsen. In de reviews zien we dat dit reisbedje een score van 4,4 van de 5 sterren kreeg.

 

Voordelen: 

Functioneel: het campingbedje van Koelstra kan vanaf de geboorte tot je kindje ongeveer de leeftijd van 4 jaar heeft, zowel als logeerbed en als reiswieg worden gebruikt.

Materiaal: het polyester frame werd met stevig canvas afgewerkt waarin gaas werd voorzien om voldoende luchtcirculatie te bieden. Aan één zijde zijn wieltjes aangebracht om hem gemakkelijk te kunnen verplaatsen.

Formaat: hij heeft een gewicht van 11,3 kg en een afmeting van 65 x 75 x 126 cm waardoor er ruim plaats is om je kindje te laten slapen of spelen. Eénmaal dichtgevouwen meet hij slechts 24,6 x 23,5 x 78,1 cm.

Installatie: dit bed is heel vlot open/dicht te vouwen waardoor hij in een mum van tijd geïnstalleerd is.

 

Nadelen: 

Zonder matras: hoewel dit campingbedje een stevige bedbodem heeft, is het toch nodig om een apart matrasje bij te kopen. 

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

5. Cabino Campingbedje Supreme Inclusief Matras, gebruik tot maximum 15 kg

 

Het campingbedje van Cabino heeft een goedkope prijs waardoor hij ook geschikt is voor mensen die over een kleiner budget beschikken. Het handige opvouwbare bed kan worden gebruikt als je kleintje bij opa en oma gaat logeren of je kunt hem ook als reisbed gebruiken als jullie op vakantie gaan. 

Doordat hij wordt geleverd met een dikke opvouwbare matras, kan dit bed gerust voor langere periodes worden gebruikt om je kind een comfortabele slaapplaats te bieden. Bovendien heeft het campingbedje een afmeting van 63 x 72 x 125 cm waardoor er genoeg bewegingsruimte is om er kinderen vanaf de geboorte in te laten slapen tot ze de leeftijd van 4 jaar hebben of een maximaal lichaamsgewicht van 15 kg hebben.

Als het bed niet wordt gebruikt, kun je hem eenvoudig terug dichtklappen om hem vervolgens in de draagtas gemakkelijk te kunnen meenemen. Hij heeft trouwens een licht gewicht van 7 kg. We merken in de reviews dat de klanten heel tevreden zijn over hun aankoop en dit campingbedje dan ook sterk aanraden.

 

Voordelen: 

Gebruiksvriendelijk: het bed kan vanaf de geboorte worden gebruikt tot je kindje een maximumgewicht van 15 kg heeft.

Verpakking: hij wordt geleverd in een handige draagtas en je krijgt er ook een dikke opvouwbare matras bij zodat je kleintje heel comfortabel ligt.

Montage: het vouwsysteem van dit campingbedje is heel eenvoudig waardoor hij in een mum van tijd open/dicht kan worden gezet.

Het prijskaartje: dit product heeft een voordelige prijs zodat de aankoop in elk budget past.

 

Nadelen: 

Matras: hoewel de dikke matras van 120 x 60 cm in 3 delen kan worden opgevouwen, past deze niet in de draagtas waardoor je hem apart moet meenemen.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

6. BabyBjörn Reisbedje Light, met zachte matras en opbergtas

 

BabyBjörn is een Zweedse fabrikant die een compleet gamma aanbiedt met alle producten die je voor je kinderen nodig hebt. Hierdoor wordt het door velen als het beste merk beschouwd voor babyspulletjes die jouw leven en dat van je kleintje veel aangenamer maken.

Doordat de zijkanten van het BabyBjörn campingbedje volledig uit mesh stof bestaan, heeft hij een licht gewicht van 6 kg en kan hij tot een compacte afmeting van 49 x 60 x 14 cm worden opgevouwen waardoor je hem gemakkelijk overal mee naartoe kunt nemen. Bovendien is hij in één beweging open te zetten tot een ruim formaat van 82 x 112 x 64 cm en is hij voorzien van een comfortabel matrasje waar je kleintje heerlijk op zal slapen.

Daarnaast zijn de matrashoes en de volledige stoffen bekleding gemakkelijk te verwijderen waardoor deze in de wasmachine kunnen worden gestopt om alles netjes en hygiënisch te houden. Hij kan trouwens vanaf de geboorte tot de leeftijd van ongeveer 3 jaar worden gebruikt. In de reviews merken we dat de meeste klanten heel tevreden zijn over dit campingbedje. 

 

Voordelen: 

Gebruiksgemak: dit bed kan in één beweging worden opgezet waardoor hij quasi meteen gebruiksklaar is.

Zichtbaarheid: doordat de zijkanten volledig uit mesh stof bestaan kun je je baby goed in de gaten houden en is er een zeer goede luchtcirculatie.

Pakket: hij wordt geleverd in een handige draagtas en een zacht maar stevig matrasje zodat je kleintje heerlijk kan slapen.

Afmetingen: het bed inclusief de draagtas meten 49 x 60 x 14 cm en wegen slechts 6 kg waardoor je hem gemakkelijk kunt vervoeren. Als hij geïnstalleerd is heeft hij een afmeting van 82 x 112 x 64 cm.

 

Nadelen: 

Het prijskaartje: we merken dat dit reisbed een hoge aankoopprijs heeft waardoor hij niet voor iedereen toegankelijk is.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

7. Chicco easysleep campingbedje

 

Met dit mooie campingbedje van Chicco gaat je kleintje met plezier uit logeren. Het stevige aluminium frame werd afgewerkt met een beige bekleding in polyester die van een mooie tekening werd voorzien. De bedbodem heeft trouwens een uitneembare matras uit schuimrubber zodat je kleintje lekker kan slapen.

Bovendien is er aan het voeteneinde een verwijderbaar opbergtasje vastgemaakt waarin je peuter zelf zijn pyjama kan wegstoppen. Aan de binnenzijde van de bekleding zijn ritsen aangebracht zodat je kindje zelf uit zijn bedje kan komen wanneer hij uitgeslapen is waardoor hij/zij zich heel groot en flink zal voelen. Door zijn ruime afmeting van 124 x 64 x 79 cm kan hij gemakkelijk tot de leeftijd van 4 jaar worden gebruikt.

Daarnaast kan hij worden dichtgevouwen tot een formaat van 65 x 27 x 27 cm zodat hij goed in de meegeleverde draagtas past waarmee je hem overal mee naartoe kunt nemen. We merken dat er voor dit product nog geen reviews werden geplaatst.

 

Voordelen: 

Materiaal: het bed heeft een solide frame uit aluminium dat met beige polyester bekleding werd afgewerkt. Op de zijkanten werd mesh stof aangebracht om een goede luchtcirculatie en zichtbaarheid te bieden.

Matras: de uitneembare schuimrubberen matras is stevig en zacht waardoor je kind heel comfortabel ligt.

Toegankelijkheid: aan de binnenzijde zijn ritsen voorzien zodat je kleintje zelfstandig uit zijn bedje kan komen wanneer hij/zij genoeg geslapen heeft.

Formaat: door de ruime afmeting van 124 x 64 x 79 cm is het campingbedje geschikt om tot de leeftijd van 4 jaar te worden gebruikt.

 

Nadelen: 

Veiligheid: hoewel de ritsen op de binnenzijde heel wat gebruiksgemak bieden, moet je toch altijd waakzaam zijn dat je peuter op die manier niet alleen op verkenning gaat.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Campingbedjes Koopgids 

 

Als je kleintje vaak uit logeren gaat of hij/zij gaat mee op reis, dan is een degelijk campingbedje precies wat je nodig hebt. Je zult al snel merken dat er verschillende soorten zijn met ieder hun eigen gebruiksgemak. Daarnaast zijn er ook diverse accessoires op de markt die ervoor zorgen dat je je kind nog meer comfort en veiligheid kunt bieden. Neem even rustig de tijd om alle aanbiedingen te bekijken en vergelijken alvorens je er eentje uitkiest die het meest bij jouw wensen aanleunt.

Wat is een campingbedje en waarvoor wordt het zoal gebruikt

Een campingbedje is eigenlijk een opvouwbaar kinderbed waar baby’s en peuters veilig in kunnen slapen. De meeste exemplaren zijn heel eenvoudig op te zetten en terug dicht te vouwen om ze in een compacte vorm te kunnen meenemen. Een campingbedje, ook wel reisbed genoemd, is heel handig wanneer je je kind op vakantie meeneemt of als hij/zij bij opa en oma blijft overnachten. Een dergelijk bed kun je trouwens ook gemakkelijk meenemen als je een dagje naar het strand of park gaat zodat je kleintje zorgeloos van de buitenlucht kan  genieten. 

Echter, een campingbedje is enkel geschikt om gedurende een korte periode te gebruiken en kan bijgevolg niet als een volwaardig kinderbedje worden aanzien. Meestal voldoet de bijbehorende matras niet om permanent te worden gebruikt en is het bed niet stabiel en stevig genoeg om als gewoon kinderbed dienst te doen. Doordat hij een licht frame heeft en meestal grotendeels uit stof vervaardigd is, heeft een reisbedje een vrij voordelige prijs zodat hij voor iedereen goed toegankelijk is.

 

De verschillende soorten en het gebruiksgemak

Voor je een campingbedje gaat aankopen, kun je beter eerst even bedenken waarvoor je hem zoal zult gebruiken. Gaat je kleintje mee naar de camping of zal hij voornamelijk als logeerbed bij opa en oma worden gebruikt? Je beschikt niet overal over voldoende ruimte om het bedje op te zetten en daarom kun je uit diverse types kiezen.

Het logeerbed is het meest voorkomende campingbedje dat trouwens meestal iets zwaarder en groter is, maar wel meer comfort biedt. Vervolgens is er de opvouwbare box die als lekkere slaapplek kan dienen en daarnaast ook geschikt is om je kleintje veilig in te laten spelen. Het lichtgewicht campingbedje is dan weer ideaal als je vaak met het vliegtuig reist of als je ergens op bezoek gaat. Deze reisbedjes hebben bovendien een gewicht tussen 2 en 8 kg waardoor je niet zo hoeft te sleuren.

Een moderne en populaire versie van het traditionele campingbedje is het pop-up bedje. Hij is vaak niet veel groter dan een kleine reistas en ontvouwt zichzelf wanneer je hem uit de bijbehorende tas haalt. Tenslotte is er ook nog de reiswieg die meestal iets hoger van de grond staat en hierdoor iets meer werk vraagt om op te stellen.

 

De accessoires

Bij sommige campingbedjes worden allerlei accessoires aangeboden om het gebruik nog comfortabeler te maken. Hoewel dit niet raadzaam is, wordt er toch vaak naar een extra matrasje uitgekeken omdat het originele exemplaar wat hard aanvoelt. Een dunne en harde matras is echter veel veiliger omdat je baby er niet met zijn/haar gezichtje in kan wegzakken waardoor het risico op verstikking wordt vermeden. Daarnaast bestaan er bodemverhogers zodat je baby hoger komt te liggen om hem gemakkelijker uit het bed te kunnen halen. 

Er worden trouwens ook commode- of verschoningsbladen aangeboden om op het campingbedje te plaatsen zodat je extra ruimte creëert om je kleintje aan te kleden of te verschonen. Vooral tijdens de warme zomermaanden kan een klamboe heel goed van pas komen om je kind tegen vervelende insecten te beschermen. Wees steeds waakzaam want een loshangende klamboe kan heel gevaarlijk zijn omdat je kleintje erin verstrikt kan raken.

Enkele aandachtspunten en de veiligheid

Wanneer je een campingbedje gaat aankopen zijn er enkele aspecten waar je rekening mee moet houden. Zo is het een goede aanbeveling om te kiezen voor een exemplaar dat je gemakkelijk en snel in/uit kunt klappen. Daarbij is een degelijke vergrendeling van het frame van cruciaal belang om de stabiliteit en de veiligheid te garanderen. Daarnaast is het belangrijk dat de nieuwsgierige vingertjes de sluiting niet zelf kunnen openen waardoor het bed zou kunnen dichtklappen.

Het is trouwens beter om voor een campingbedje te kiezen waarbij het buizenframe aan de buitenkant zit zodat de vingertjes niet gekneld kunnen raken. Een lage bedbodem die dicht bij de grond zit, biedt meer stevigheid en is vaak nog voorzien van extra stangen waardoor hij niet gaat doorhangen. Heeft het bed een opvouwbare bodem, dan moet je erop toezien dat de afzonderlijke onderdelen perfect op elkaar kunnen worden gemonteerd zodat ze één geheel vormen.

Een essentieel punt is de hoogte van de zijwanden die minimum 55 cm moet zijn. In de meeste gevallen zijn deze zijwanden afgewerkt met gaas of mesh stof met gaatjes die een maximale diameter van 7 mm hebben. Het maximum belastbaar gewicht, de leeftijd of lengte die worden aangegeven, zijn bedoeld om gevaarlijke situaties te voorkomen en kunnen dus beter strikt worden nageleefd.

 

 

 

Veelgestelde vragen 

 

Q1: Tot welke leeftijd kun je een campingbedje gebruiken?

Als je een campingbedje aankoopt, zul je op bijna elke verpakking de maximumleeftijd terugvinden die aangeeft hoelang het veilig kan worden gebruikt. Daarnaast wordt ook het maximaal belastbaar gewicht vermeld wat in de meeste gevallen tot 15 kg is. Hierdoor kan het bedje gerust worden gebruikt voor een kindje van 3 à 4 jaar dat ongeveer één meter groot is. Vaak is dit ook de leeftijd waarop een peuter al zonder veel moeite uit een campingbedje kan klauteren en een dergelijk bed bijgevolg niet echt veel nut meer heeft.

Q2: Hoe zet je een campingbedje op en vouw je het terug dicht?

Sommige bedjes kun je heel gemakkelijk en snel opzetten en andere vragen dan weer iets meer tijd en inspanning. De eenvoudigste campingbedjes zijn de pop-up tentjes die je gewoon uit de opbergtas moet halen en die zichzelf openvouwen. Bij dit bedje hoort vaak ook een zelfopblaasbare matras zodat je hier evenmin omkijken naar hebt.

Daarnaast zijn er een soort plooibedjes die zich als een paraplu openen waarna je gewoon het frame moet vastklikken. Doordat de stof reeds rond het frame is vastgemaakt, zit deze meteen op de juist plaats en kan je kleintje er quasi onmiddellijk in slapen. Tenslotte zijn er ook nog campingbedjes die je zoals een bouwpakket in elkaar moet steken om daarna de stof eromheen te spannen.

 

Q3: Welke matras past er in een campingbedje?

Doordat de meegeleverde matras vaak nogal dun is, denken veel ouders dat er nog een extra matrasje nodig is. Dit is echter niet het geval en wordt voor baby’s zelfs afgeraden omdat ze onder de extra matras kunnen terechtkomen. Een dikke matras is gevaarlijk omdat het kleintje er te diep in kan wegzakken als hij/zij op zijn buikje rolt, waardoor er verstikkingsgevaar optreedt.

Wil je toch een extra matras aankopen, dan kun je deze beter niet voor de leeftijd van 1 jaar gebruiken. De matras moet trouwens perfect in het bedje passen waarbij er maximaal 3 cm tussen de matrasboord en het bedje mag zitten. Een matrasje dat met klittenband of drukknopen aan het bed kan worden vastgemaakt, geniet de voorkeur. Je kiest bovendien ook beter voor een matras van hetzelfde merk als het bed omdat deze goed zal passen.

 

Q4: Hoe maak je een campingbedje op?

Een campingbedje kun je, net zoals het babybed, kort en strak opmaken zodat je kleintje niet onder de dekens terechtkomt. Als je baby in het campingbedje ligt, moeten de voetjes iets van het voeteinde af liggen zodat hij/zij niet verder naar beneden kan schuiven. Als je het lakentje en deken stevig onder de matras stopt, zal je kind zich minder gemakkelijk kunnen omdraaien. Bovendien zorgt deze manier van opmaken ook voor een veilig en geborgen gevoel.

Kindjes onder de 2 jaar kun je trouwens beter niet met een donsdeken toedekken om verstikking en oververhitting te voorkomen. Een speciaal babyslaapzakje of trappelzak is eigenlijk de veiligste optie.

 

 

Laat een reactie achter

0 COMMENTAIRES