7 beste Campingbedjes Test van 2024

Laatste update: 17.06.24

 

Beste campingbedjes – Vergelijkingstest & Koopgids

 

Staat er een leuke kampeervakantie met het hele gezin op de planning? En heb je toch nog wel jonge kindjes rondlopen? Dan kan een degelijk en kwalitatief campingbedje alvast een meer dan goede aanbeveling zijn. Tegenwoordig is er dan ook heel wat keuze op het gebied van formaat, gebruikte materiaalsoorten, vormen, kleuren en designs. Toch blijkt het ene bedje al beter te zijn dan het andere. Zo zou het Deryan Peuter Luxe campingbedje alvast een meer dan goede aanbeveling blijken te zijn. Het bedje is afgewerkt in neutrale grijze tinten, is compact en licht van gewicht. Mag het toch allemaal net een tikkeltje meer zijn, dan zou je natuurlijk ook voor het Hauck Babycenter campingbedje kunnen kiezen. De prachtige lichtroze kleur maakt het bovenal aantrekkelijk voor jonge meisjes.

 

 

Vergelijkingstabel

 

Sterkte
Zwakte
Conclusie
Offerte

 

 

7 beste campingbedjes (Reviews) van 2024 

 

Wanneer je binnenkort met je gezin op kampeervakantie wilt vertrekken dan is het misschien een goed idee om even te denken aan een campingbedje. Zeker voor jonge kindjes of zelfs baby’s is dit werkelijk een goede aanbeveling. Omdat er tegenwoordig verschillende exemplaren op de markt zijn gebracht, hebben wij voor jou 5 topproducten geselecteerd. Zo kun jij deze rustig bekijken en er het voor jou beste campingbedje gewoon uit kiezen. Probeer hierbij zeker aandachtig te zijn voor het eventuele advies van de kopers wanneer je de online reviews erop naleest.

 

 

1. Deryan Peuter Luxe Campingbedje Inclusief zelfopblaasbare matras Cream

 

Ben je al geruime tijd op zoek naar een degelijk campingbedje dan loont het volgens verschillende kopers zeker en vast de moeite om dit model van Deryan eens te bekijken. Het behoort misschien niet meteen tot de goedkope campingbedjes maar het kan wel op heel veel positieve reacties van de klanten rekenen.

Je zult merken dat het campingbedje amper 3 kg weegt en vrij compact is. Daardoor is het bijzonder eenvoudig overal mee naartoe te nemen. Met een draagkracht van ruim 20 kg is dit bedje ook ideaal voor peuters en kleuters. Daarnaast biedt dit model ook heel wat bescherming tegen vervelende insecten maar ook tegen felle zonnestralen.

Het feit dat je kunt kiezen uit maar liefst 12 verschillende kleuren en designs is voor de meeste kopers ook een echt pluspunt. Toch is het belangrijk om er rekening mee te houden dat je de bodem van het campingbedje niet in de hoogte kunt verstellen.

 

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

2. Hauck Babycenter Campingbedje – Birdie grey

 

Volgens heel wat kopers zul je ook met dit campingbedje van het bekende merk Hauck een meer dan degelijk product aankopen. Het bedje heeft een totale afmeting van 60 x 120 cm en is beschikbaar in een mooie grijze kleur. Je kunt het natuurlijk ook in heel wat andere kleurtjes bekomen.

Dit campingbedje kun je maximaal gaan belasten met ruim 15 kg. Bovendien zul je merken dat het mogelijk is om de bodem van het bedje helemaal te verstellen en aan te passen. Daarnaast is het bedje ook voorzien van een handige verschoontafel en zelfs een accessoirebakje.

Het feit dat er ook geacht is aan een handige en zachte opvouwbare matras en een degelijke opbergtas is een pluspunt voor heel wat kopers. We zien duidelijk dat alle gebruikers volledig overtuigd zijn van het bedje.

 

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

3. Safety 1st Soft Dreams – Campingbedje – Grey Patch

 

Wanneer je op zoek bent naar een campingbedje dan zul je merken dat er heel wat dure exemplaren op de markt zijn. Toch zijn er ook heel wat modellen die je aan een voordelige prijs kunt aankopen. Zodra je de prijs van dit exemplaar ziet, zul je meteen het gevoel krijgen dat het om een campingbedje aanbieding gaat.

Het bedje heeft een mooie grijze kleur maar is ook in 8 andere kleuren te verkrijgen. Zo kun jij het campingbedje kiezen dat je zelf het liefste ziet. Daarnaast heeft het bedje een draagkracht van ongeveer 15 kg en is het dus ideaal voor peuters en kleuters.

We merken dat de overgrote meerderheid van de kopers duidelijk tevreden is over het bedje. Het is niet alleen bijzonder handig maar het voelt ook heel comfortabel aan. Volgens één enkele gebruiker zou het matrasje toch net iets te dun en een tikkeltje te hard aanvoelen.

 

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

4. Cabino Rutt Rood + Matras

 

Indien je nog steeds op zoek bent naar een leuk campingbedje om binnenkort op reis te vertrekken dan kun je misschien dit model van Cabino even bekijken. Het bedje heeft een mooie zwarte kleur en is afgewerkt met hier en daar een rood accent. Het is ook mogelijk om dit model in een andere kleur aan te kopen.

Het bedje heeft een totale draagcapaciteit van ruim 15 kg. Je zult merken dat je het bedje bijzonder gemakkelijk kunt uitvouwen en terug kunt dichtklappen. Op het moment dat je het dichtklapt, zul je merken dat het vrij compact is en daardoor dus eenvoudig op te bergen is.

We merken dat heel wat kopers tevreden zijn over de gebruiksvriendelijkheid ervan en het fraaie design. Toch is een enkele gebruiker niet helemaal overtuigd. Zo is het bedje volgens deze klant niet zo eenvoudig om te installeren.

 

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

5. Lionelo Lo-Suzie reisbedje turquoise

 

Zodra je dit campingbedje ziet, zou je vermoeden dat het afkomstig is van het merk Chicco maar niets is minder waar. Dit degelijke campingbedje behoort toe aan het merk Lionelo en zul je jammer genoeg niet meteen tussen de goedkope modellen kunnen spotten.

Het bedje heeft een mooie turquoise kleur maar kun je ook nog in 3 andere aantrekkelijke kleurtjes bekomen. Met een maximaal draaggewicht van ongeveer 15 kg is dit campingbedje zowel geschikt voor peuters alsook voor kleuters.

Ondanks het feit dat je de bodem van dit bedje niet kunt verstellen, merken we toch dat de beide klanten helemaal overtuigd zijn van het bedje. Zo geven ze niet alleen een positief advies over de correcte prijs-kwaliteitverhouding maar ook over de gebruiksvriendelijkheid ervan.

 

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

6. Deryan Travel Cot Peuter pop-up systeem zelfopblaasbare matras

 

Het Deryan campingbedje is heel eenvoudig op te zetten dankzij het handige pop-up systeem. Door hem gewoon uit de draagtas te halen zal het bed zichzelf ontvouwen waardoor je zelf niks meer moet monteren.

Daarnaast wordt hij geleverd met een zelfopblaasbare luchtmatras van 2,5 cm dik zodat je kleintje er quasi meteen in kan gaan liggen. Naast zijn lichte gewicht van 2,5 kg heeft hij een compact formaat van 45 x 12 x 45 cm waardoor je hem altijd en overal gemakkelijk kunt meenemen. Wanneer het bedje openstaat, meet hij 136 x 84 x 62 cm en biedt hij voldoende bewegingsruimte om je kind er tot een leeftijd van 4,5 jaar in te laten slapen.

Bovendien is dit reisbedje de populairste keuze bij mensen die vaak buiten vertoeven omdat je kindje beschut is tegen de felle zonnestralen en niet door vervelende insecten kan worden lastiggevallen. Er worden nog extra accessoires aangeboden die apart kunnen worden aangekocht waaronder een zelfopblaasbare matras met een dikte van 3,5 cm, windschermen, slaapzak of Welcool 3D matras. In de reviews zien we dat de klanten heel tevreden zijn over hun aankoop.

 

Voordelen:

Installatie: dit campingbedje heeft een pop-up systeem waardoor hij zichzelf zal ontvouwen als je hem uit de draagtas haalt. Hij wordt geleverd met een zelfopblaasbare matras die 2,5 cm dik is.

Gebruiksvriendelijk: dit exemplaar is een soort tentje waardoor hij heel geschikt is voor buitengebruik omdat je kleintje tegen de zon en vervelend ongedierte wordt beschermd.

Formaat: als hij openstaat heeft hij een afmeting van 136 x 84 x 62 cm zodat hij gerust tot de leeftijd van 4,5 jaar kan worden gebruikt. Wanneer hij dichtgevouwen is, meet hij slechts 45 x 12 x 45 cm en kan hij gemakkelijk dankzij zijn lichte gewicht van 2,5 kg in de handige draagtas worden meegenomen.

Accessoires: een slaapzak, windschermen, Welcool 3D matras of zelfopblaasbare matras van 3,5 cm dik kunnen apart worden bijgekocht.

 

Nadelen: 

Matraskwaliteit: een klant had problemen met de matras nadat hij/zij er zelf lucht had aan toegevoegd waardoor hij niet meer kon worden gebruikt.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

7. Topmark Charlie Campingbedje met bijbehorende matras en draagzak

 

Het Topmark campingbedje heeft de laagste prijs in onze selectie met topproducten waardoor hij voor iedereen heel goed toegankelijk is. Daarnaast wordt het campingbedje geleverd met een matras van 2,5 cm dik zodat hij meteen gebruiksklaar is.

Doordat de beide lange zijkanten met gaas tot op de bodem werden afgewerkt, is er voldoende luchtcirculatie om je kind in een gezonde omgeving te laten slapen. Als het bed opengeklapt is, heeft hij een afmeting van 125 x 65 x 74 cm waardoor er voldoende slaapruimte is. Het reisbedje weegt trouwens 8,2 kg en wanneer je het terug dichtvouwt meet hij slechts 21 x 20 x 74,5 cm zodat je hem gemakkelijk in de draagtas kunt meenemen.

Door zijn solide frame staat hij stevig en stabiel waardoor hij kan worden gebruikt tot je kindje ongeveer 15 kg weegt. In de reviews merken we dat dit product een goede score kreeg, al hebben enkele klanten problemen tijdens het openzetten en dichtklappen ervan.

 

Voordelen: 

Gebruik: het reisbed van Topmark kan vanaf de geboorte worden gebruikt tot je kind maximum 15 kg weegt.

Comfort: dankzij het gaas langs de zijkanten en het matrasje van 2,5 cm dik, biedt dit bedje een comfortabele slaapplaats.

Montage: het campingbedje kan worden opengevouwen en wordt met een kliksysteem vastgezet zodat hij een stevig geheel vormt.

Formaat: hij weegt 8,2 kg en meet 125 x 65 x 74 cm waardoor er voldoende ruimte is. Eens het bed terug ingeklapt is, heeft hij een afmeting van 21 x 20 x 74,5 cm om hem vlot in de draagtas te kunnen opbergen en meenemen.

 

Nadelen: 

Installatie: het open- en dichtklappen vraagt een beetje handigheid en concentratie. Na enkele keren zal dit echter al heel wat gemakkelijker verlopen.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Campingbedjes Koopgids 

 

Er zijn vandaag de dag heel wat mogelijkheden wanneer je de verschillende beste campingbedjes met elkaar gaat vergelijken. Toch is het een echte aanbeveling om steeds te kiezen voor kwaliteit en comfort. Als je kindje een goede nachtrust heeft, dan jij als ouder ook. Wij willen jou alvast helpen door de keuze iets makkelijker te maken. Zo kun je letten op bepaalde factoren zoals onder andere het comfort, de gebruiksvriendelijkheid, de veiligheid, het formaat en het gewicht. Houd zeker ook rekening met eventuele promoties en aanbiedingen.

Het nut van een degelijk campingbedje

Het is wel goed om te weten dat een campingbedje bijzonder praktisch is maar uiteraard is het niet de bedoeling om het als een permanente slaapplaats te gaan gebruiken. Een campingbedje, zoals de naam doet vermoeden, is de ideale tijdelijke oplossing wanneer je op reis vertrekt. Dit kan tijdens een leuke kampeervakantie met het volledige gezin zijn maar evengoed tijdens een heerlijke vliegvakantie. Waar je ook naartoe gaat, probeer er echter wel voor te zorgen dat het campingbedje zo comfortabel mogelijk aanvoelt.

Een comfortabel en gebruiksvriendelijk campingbedje zorgt niet alleen voor een goede nachtrust voor je baby of kind maar uiteraard ook voor jou. Het is ook belangrijk om rekening te houden met de veiligheid. Sommige mensen vinden niet alleen de kwaliteit van het bedje belangrijk maar proberen daarnaast ook rekening te houden met het design. Jammer genoeg kan dit in bepaalde gevallen wel een invloed hebben op de uiteindelijke prijsbepaling. Probeer daarom zoveel mogelijk campingbedjes te bekijken vooraleer je een keuze maakt.

 

Comfort en gebruiksvriendelijkheid

Het mag niet verwonderen dat een campingbedje in de eerste plaats comfortabel moet zijn, zowel voor jouw kind alsook voor jou. Zo is het handig indien het bedje niet te veel weegt en toch voldoende stevig is zodat het over een ruime draagkracht beschikt. Zo heb je bedjes met een maximale draagkracht van 15 kg terwijl je andere campingbedjes zonder problemen kunt belasten met maximaal 20 kg.

Sommige campingbedjes worden geleverd met een speciaal systeem waardoor je kindje ook beschermd is tegen de gevolgen van vervelende muggen en andere insecten. Ook een zonnebescherming is een pluspunt. Bekijk van tevoren ook even of het mogelijk is om de bodem te verstellen. Bij sommige campingbedjes is dit mogelijk terwijl dat bij anderen helemaal het geval niet is. Ook een meegeleverde verschoontafel en accessoirebakje behoren tot de pluspunten.

Indien je daarnaast ook nog wat plaats wilt besparen dan kun je altijd uitkijken naar een campingbedje dat je na gebruik gewoon weer kunt dichtvouwen of in elkaar kunt klappen. Dit maakt het bovendien ook veel handiger om ergens op te bergen of van het ene naar het andere punt te verplaatsen.

 

Design en mogelijke prijskaartje

Zoals reeds vermeld, hechten sommige klanten niet alleen belang aan de kwaliteit maar ook aan het design van een campingbedje. Zo is het tegenwoordig mogelijk om een keuze te maken uit een ruim assortiment aan kleuren en prints. Uiteraard zal dit een bepaalde invloed hebben op de uiteindelijke prijsbepaling van het product. Algemeen kunnen we stellen dat een campingbedje gemiddeld tussen de 40 en de 150 euro kost. Afhankelijk van het design en de aanwezigheid van accessoires en extra toebehoren.

Het kan daarom best wel handig zijn om eventjes een kijkje te nemen tussen de verschillende online beoordelingen. Daarin geven klanten onomwonden hun mening, goed of slecht, over heel wat campingbedjes. En misschien wordt het daardoor net iets makkelijker om een uiteindelijke keuze te maken. Door rekening te houden met promoties kun je altijd ook een aantrekkelijke campingbedje aanbieding tegenkomen.

Formaat en gewicht

Wanneer je binnenkort op reis vertrekt met het vliegtuig, de auto of de caravan dan is een campingbedje misschien wel aan de orde. Om het jezelf zo aangenaam mogelijk te maken tijdens de reis, willen wij jou ook aanraden om even rekening te houden met het formaat. Over het algemeen hebben de meeste bedjes een rechthoekige vorm alhoewel er ook heel wat vierkante campingbedjes op de markt werden gebracht.

Zorg er tevens ook voor dat het bedje over een uitstekende draagkracht beschikt maar dat het gewicht zelf, niet zo hoog ligt. Daarmee bedoelen we dus dat het campingbedje maar beter niet teveel weegt. Daardoor wordt het makkelijker voor jou om het bedje te verplaatsen en mee te sleuren gedurende de volledige reis.

 

Veiligheid

Tenslotte raden wij jou ook aan om even stil te staan bij de veiligheid van het campingbedje. De meeste campingbedjes zijn uiteraard voorzien van een veilig vergrendelingssysteem waardoor je kindje er niet zomaar kan uitvallen. Echter werd er bij de meest recente campingbedjes gekozen voor een extra veiligheid die zich in de bodem van het bedje bevindt. Het is mogelijk dat deze bedjes daardoor niet meteen tot de goedkope campingbedjes behoren. Maar anderzijds kunnen zowel jouw kindje als jij veilig slapen.

 

 

Laat een reactie achter

0 COMMENTAIRES