8 beste Co-sleepers Test van 2024

Laatste update: 17.06.24

 

Beste co-sleepers – Vergelijkingstest & Koopgids

 

Als je je baby tijdens de nacht graag dicht bij je houdt, kun je kiezen voor een co-sleeper. Door gebruik te maken van een co-sleeper ligt je kindje veel veiliger en kun je zelf ook meer van je nachtrust genieten. Je zult al gauw merken dat het aanbod nogal uitgebreid is en daarom hebben we er 3 voor jou geselecteerd om eens van dichtbij te bekijken. Zo kun je kiezen voor de Chicco Next2Me co-sleeper met een lichtgewicht frame. De Safety 1st Calidoo Co-Sleeper zou ook een uitstekende keuze kunnen zijn omdat hij zowel als co-sleeper als apart bedje kan worden gebruikt.

 

 

Vergelijkingstabel

 

Sterkte
Zwakte
Conclusie
Offerte

 

 

8 beste co-sleepers (Reviews) van 2024

 

Wanneer je beslist om een co-sleeper aan te kopen zul je wel al hebben gemerkt dat er heel wat keuzemogelijkheden zijn. Kies je voor een co-sleeper wieg om ook overdag te kunnen gebruiken? Of misschien ben je wel op zoek naar een inklapbare co-sleeper met een opbergtas. We vroegen de hulp en het advies van jonge ouders om deze lijst met toppers te kunnen samenstellen zodat je er de beste co-sleeper kunt uitkiezen die het meest aan jouw verwachtingen voldoet. Kijk trouwens ook even voor een passend hoeslaken bij je co-sleeper zodat je je kleintje onmiddellijk te slapen kunt leggen.

 

1. Chicco Next2Me Co-Sleeper in hoogte verstelbaar met diagonale stand

 

De Chicco co-sleeper is één van de populairste bedjes uit onze lijst met topproducten. Hij kreeg in de reviews een heel goede beoordeling en wordt dan ook sterk aangeraden. De co-sleeper wordt trouwens geleverd met een gevoerde matras en een opbergtas waardoor je hem gemakkelijk als reiswieg kunt gebruiken.

Bovendien kan deze opvouwbare co-sleeper snel en gemakkelijk worden geïnstalleerd zodat je kleintje snel in zijn bedje kan. Het lichte maar stevige frame heeft een afneembare bekleding met mesh stof die ervoor zorgt dat er voldoende luchtcirculatie is en je je kind altijd goed kunt zien. Wanneer je baby last heeft van reflux, kun je de bodemplaat van dit bedje diagonaal in verschillende standen plaatsen om de spijsvertering te verbeteren.

Daarnaast heeft de co-sleeper een formaat van 93 x 69 cm en kan hij in 6 verschillende hoogtes tussen 43 en 58 cm worden ingesteld waardoor hij bij vrijwel elke bed past. De ene kant van de co-sleeper is overigens voorzien van 2 wielen met een remsysteem zodat je hem gemakkelijk kunt verplaatsen. Hij kan vanaf de geboorte tot ongeveer 6 maand worden gebruikt.

 

Voordelen:

Gebruiksgemak: deze co-sleeper is inklapbaar waardoor je hem gemakkelijk ergens mee naartoe kunt nemen om hem bijvoorbeeld tijdens een vakantie als reiswieg te gebruiken.

Formaat: het bedje is 93 cm lang en heeft een breedte van 69 cm. Daarnaast kan hij in 6 hoogtes tussen 43 en 58 cm worden ingesteld zodat je hem bij de meeste bedden kunt plaatsen.

Stabiliteit: hij kan gemakkelijk aan het ouderlijke bed worden vastgemaakt zodat hij niet gaat verschuiven. De ene kant van de co-sleeper is voorzien van 2 wielen met een remsysteem en de andere kant heeft 2 antislipvoetjes.

Wasbaar: de afneembare hoes kan volgens de voorschriften worden gewassen waardoor je de co-sleeper steeds netjes en hygiënisch kunt houden.

 

Nadelen:

Wankel: enkele klanten vinden dat deze co-sleeper erg wankel is wanneer hij niet aan het groot bed is vastgemaakt.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

2. Safety 1st Calidoo Co-Sleeper Wieg Happy Day

 

De Safety First co-sleeper is een tijdelijke aanbieding met een betaalbare en goedkope prijs zodat hij ook door mensen met een kleiner budget kan worden aangekocht. Deze co-sleeper kun je als apart ledikantje in de woonkamer plaatsen of aan het ouderlijke bed vastmaken zodat jullie samen kunnen slapen.  

Doordat hij in 7 verschillende hoogtes tussen 48 en 63 cm kan worden ingesteld, kun je hem perfect volgens de hoogte van jouw bed aanpassen. Bovendien zijn de zijkanten van deze co-sleeper met mesh stof afgewerkt zodat er een goede luchtcirculatie is en je de baby altijd goed kunt zien. Hij heeft een formaat van 70 x 60,5 x 96 cm waarmee hij geschikt is om van dag 1 te gebruiken tot je kindje ongeveer 9 kg weegt.

Daarnaast wordt er een zacht matrasje met de gepaste afmetingen meegeleverd waardoor de co-sleeper onmiddellijk in gebruik kan worden genomen. In de reviews zien we dat de meningen over dit product nogal verdeeld zijn. Enkele klanten zijn minder tevreden over het matrasje.

 

Voordelen:

Gebruiksvriendelijk: dit co-sleeper bed kan apart worden gebruikt of je kunt hem aan het ouderlijk bed vastmaken.

Formaat: hij heeft een afmeting van 70 x 60,5 x 96 cm en daarnaast kan hij in 7 verschillende hoogtes tussen 48 en 63 cm worden ingesteld.

Luchtcirculatie: de zijkanten van deze co-sleeper zijn voorzien van mesh stof zodat er een zeer goede luchtcirculatie is.

De prijs: de co-sleeper van Safety First is momenteel in de aanbieding met een voordelige prijs waardoor hij ook toegankelijk is voor mensen met een beperkter budget.

 

Nadelen:

Matras: enkele klanten zijn minder tevreden over de dunne matras die ook een afwijkende maat zou hebben. Hierdoor is het niet zo evident om een gepast hoeslaken voor deze co-sleeper te vinden.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

3. Baninni Co Sleeper Wieg Aanschuifwieg Elia met opbergmand

 

De Baninni co-sleeper is een pareltje om te zien. Hij is verkrijgbaar in een stralend witte kleur of in antracietgrijs zodat hij in bijna elk interieur goed tot zijn recht komt. Hij kreeg in de reviews trouwens een uitstekende beoordeling met het maximum van 5 sterren.

Bovendien is deze co-sleeper eenvoudig te installeren en te demonteren waardoor hij heel gebruiksvriendelijk is. Dankzij zijn aluminium frame heeft hij een licht gewicht van slechts 8 kg zodat je hem gemakkelijk op reis kunt meenemen om je kindje in zijn vertrouwde nestje te laten slapen. Doordat deze co-sleeper licht diagonaal kan worden geplaatst zal hij helpen om de spijsvertering te verbeteren en de reflux te verminderen.

Daarnaast is hij voorzien van een afneembare bekleding die mag worden gewassen zodat je baby altijd een nette wieg heeft. Onderaan de co-sleeper is er ook een opbergmand voorzien waarin je bijvoorbeeld een extra dekentje of andere slaapspulletjes kunt leggen. Hij wordt geleverd met riemen om hem aan het bed vast te maken en met een zachte matras.

 

Voordelen:

Montage: hij is heel eenvoudig te monteren en terug uit elkaar te halen waardoor je hem ook op vakantie kunt meenemen.

Formaat: de co-sleeper kan op 7 verschillende hoogtes tussen 53 en 65 cm worden ingesteld zodat hij bij vrijwel elk bed past. Hij heeft een totale afmeting van 92 cm x 55 cm x 70,5 – 82 cm.

Gebruiksvriendelijk: het bedje met zachte matras kan schuin worden geplaatst waardoor je kindje minder last zal hebben van reflux. Door de meegeleverde riemen kan hij veilig en stevig aan het ouderlijk bed worden vastgemaakt.

Bekleding: de afneembare bekleding mag in de machine worden gewassen waardoor de hoes altijd netjes blijft.

 

Nadelen:

Geen opbergtas: hoewel deze co-sleeper perfect als reiswieg kan worden gebruikt, is er jammer genoeg geen opbergtas voorzien.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

4. Maxi Cosi Iora kan ook als reiswieg worden gebruikt

 

Maxi Cosi wordt door velen als het beste merk beschouwd omdat het producten ontwikkelt die ervoor zorgen dat zowel de kinderen als de ouders zorgeloos van elk moment kunnen genieten. Dit bewijst ook deze prachtige co-sleeper die je in 3 verschillende kleuren kunt terugvinden zodat je zeker een mooi exemplaar kunt kiezen dat bij jouw inrichting past.

Bovendien kan deze Maxi Cosi co-sleeper op 2 manieren worden aangewend. Tijdens de dag gebruik je hem als apart bedje en ‘s nacht maak je hem aan jouw bed vast om hem als co-sleeper te gebruiken zodat je je kindje dicht bij je hebt. Hij wordt overigens geleverd met een comfortabele matras en een handige opbergtas waarin hij gemakkelijk kan worden meegenomen om bijvoorbeeld bij oma en opa te gaan logeren. 

Daarnaast heeft hij 5 verschillende hoogte instellingen waardoor hij aan het ouderlijk bed kan worden aangepast om precies naast elkaar liggen. Voorts is er onderaan de co-sleeper een grote opbergmand voorzien om bijvoorbeeld een flesje voeding of extra lakentjes in te leggen zodat je het bed niet uit moet. In de reviews zien we dat de klanten tevreden zijn over hun aankoop.

 

Voordelen:

Gebruiksgemak: deze wieg kan als co-sleeper bij het ouderlijk bed worden aangeschoven of je kunt hem ook apart als gewone wieg gebruiken.

Comfort: de zijkanten in mesh stof zorgen ervoor dat je baby altijd goed zichtbaar is. Het bedje wordt geleverd met een degelijke matras zodat je kind comfortabel ligt.

Instelbaar: hij kan in 5 verschillende hoogtes worden ingesteld waardoor je hem perfect kunt aanpassen naar de hoogte van het ouderlijk bed.

Onderhoud: de afritsbare binnenvoering kan in de wasmachine worden gewassen.

 

Nadelen:

De prijs: hoewel we merken dat deze co-sleeper de duurste prijs heeft in onze lijst met topproducten, valt het prijskaartje redelijk goed mee.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

5. We-Too Co-sleeper

 

De We-Too co-sleeper kan gemakkelijk worden ingeklapt waardoor je hem in de meegeleverde draagtas kunt meenemen om als reiswieg te gebruiken. Hij is trouwens aan de ene kant voorzien van wieltjes met een remsysteem zodat je het bedje gemakkelijk kunt rollen om overdag bijvoorbeeld in de woonkamer te plaatsen.

De andere zijde van het onderstel heeft antislipvoetjes waardoor hij stevig en stabiel op de ondergrond staat en niet zo gemakkelijk gaat verschuiven. Bovendien heeft hij 6 verschillende hoogte instellingen tussen 35 en 52 cm zodat je hem perfect aan de hoogte van jouw bed kunt aanpassen. Doordat het hoofdeinde omhoog kan worden gezet zal je baby een betere spijsvertering krijgen en heeft hij/zij minder last van reflux waardoor je kindje zich al snel beter zal voelen.

Daarnaast heeft het frame met afneembare bekleding, een totale afmeting van 92 x 49 x 79 cm. De zijkanten kunnen naar beneden worden geschoven en zijn overigens voorzien van gaasstof zodat er een goede luchtcirculatie is. In de reviews zien we dat niet iedereen tevreden is over de kwaliteit van dit product.

 

Voordelen:

Gebruiksvriendelijk: deze co-sleeper kan ook als gewone wieg worden gebruikt. Doordat hij snel en eenvoudig kan worden opgevouwen en opgeborgen in de meegeleverde draagtas is hij goed transporteerbaar.

Formaat: hij meet 92 x 49 x 79 cm en beschikt over 6 verschillende instellingen om de hoogte aan te passen zodat hij bij de meeste bedden kan worden aangeschoven.

Verplaatsbaar: hij is voorzien van 2 wielen met een remsysteem om hem gemakkelijk naar een andere kamer te verplaatsen.

Onderhoud: de afneembare stoffen bekleding kan in de machine worden gewassen zodat je kleintje altijd een proper bedje heeft.

 

Nadelen:

Kwaliteit: enkele klanten zijn niet tevreden over de stabiliteit van het frame en de lichte kwaliteit van de meegeleverde matras.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

6. Kinderkraft Co Sleeper Aanschuifwieg Neste UP

 

Hoewel de Kinderkraft co-sleeper in de laagste prijscategorie valt, merken we dat de prijzen voor dit soort bedjes niet heel veel verschillend zijn en ook niet echt duur. Omdat je baby enkel tijdens de eerste levensmaanden tot hij/zij zich begint te draaien in een co-sleeper kan slapen, is dit bed niet zo lang bruikbaar als een normaal ledikant.

Deze Neste Up co-sleeper kan ook apart worden geplaatst waardoor hij ook als reisbedje kan dienen om bij oma te gaan logeren. Bovendien kan de co-sleeper in 5 verschillende hoogteniveaus worden geplaatst zodat jullie perfect op dezelfde hoogte liggen. Doordat je ook de hellingsgraad van de matras op 2 hoogtes kunt instellen zal je kindje een betere spijsvertering hebben waardoor hij/zij minder last heeft van reflux.

Daarnaast heeft het bed een afmeting van 57 x 80 x 90 cm zodat je hem tot ongeveer 9 maanden kunt gebruiken. Deze co-sleeper beschikt over een eenvoudig bevestigingssysteem met lange riemen en poten die zich automatisch aanpassen waardoor hij goed aan het bed kan worden vastgemaakt. Hij wordt overigens geleverd met een stevige harde matras en een bijpassend hoeslaken. Er werden voor deze vrij recente co-sleeper nog geen reviews geplaatst.

 

Voordelen:

Gebruiksvriendelijk: de co-sleeper kan gemakkelijk en compact worden samengevouwen waarna je in de meegeleverde draagtas kunt opbergen om hem mee te nemen.

Comfort: de matras kan in 2 verschillende hellingsgraden worden gezet zodat je baby bijvoorbeeld bij een verkoudheid gemakkelijker kan ademen.

Instelbaar: hij kan in 5 hoogteniveaus worden geplaatst waardoor hij bij bijna elk bed goed zal aansluiten.

Formaat: de co-sleeper heeft een afmeting van 57 x 80 x 90 cm zodat je hem tot ongeveer de leeftijd van 9 maanden kunt gebruiken.

 

Nadelen:

Verlaagde zijwand: hoewel de ene kant van het bedje gedeeltelijk naar beneden kan worden geklapt, is deze verlaagde wand te hoog om een goed zicht op je baby te hebben.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

7. Topmark Tutti Bambini Cozee Bedside  wieg verstelbaar in 6 hoogtes

 

De Cozee Bedside van Topmark is een co-sleeper die zowel los kan gebruikt worden als aan jouw bed kan bevestigd worden. Hierdoor is dit een handig bedje om ook mee te nemen op reis of als je kleintje uit logeren gaat. Bovendien is deze co-sleeper binnen de 30 seconden opgesteld zodat je lieveling niet te lang moet wachten om aan zijn dutje te beginnen. Daarnaast wordt hij op een vlotte manier terug in elkaar geklapt zodat je hem makkelijk kunt opbergen.

De Cozee Bedside is gemaakt in een grijze zachte stof met lange vensters op de zijkanten die afgeschermd zijn met een netstof zodat er een goede luchtcirculatie is. Bovendien is hij beschikbaar in 4 warme kleuren. De afmetingen van deze wieg zijn 92 x 56 x 69/84 cm en daarnaast kan het bedje in 6 hoogtes versteld worden zodat het perfect past bij de hoogte van jouw bed zodat je baby veilig naast je kan liggen.

Hij kan ook ingesteld worden in een half hellende stand om je kindje beter te laten ademen, de vertering te bevorderen en oprispingen na de voeding te voorkomen. Het bedje wordt geleverd samen met een bijpassende matras in foam, een handige opbergplank en een reistas. In de reviews zien we dat de klanten allemaal uitermate tevreden zijn over hun aankoop en de prijs-kwaliteitverhouding ervan.

 

Voordelen:

Gebruiksvriendelijk: deze co-sleeper kan in 30 seconden opgezet worden. Daarnaast kan hij half hellend en in 6 verschillende hoogtes worden ingesteld.

Onderhoud: de verwijderbare bekleding mag in de wasmachine gewassen worden volgens de instructies.

Functioneel: het bedje kan aan het ouderlijke bed bevestigd worden. Bovendien kan hij ook gebruikt worden als reisbedje om mee te nemen op vakantie of om bij opa en oma te gaan logeren.

Accessoires: de co-sleeper wordt geleverd samen met een passende foam matras, een handige opbergplank voor onderaan het bedje en een reistas.

 

Nadelen:

Opbergplank: het enige kleine minpuntje dat we kunnen opmerken is dat de opbergplank niet kan opgevouwen worden.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

8. Babywieg BabyRace co-sleeper schommelwiegje en wieg in één

 

De co-sleeper van het merk BabyRace lijkt heel erg op de bedjes van Petite Amélie. Hij is gemaakt met dezelfde hoogwaardige kwaliteitsmaterialen en met een gelijkaardige charmante vormgeving. Het is dan ook terecht het populairste babybedje in onze top 5.

Dit bed kan gebruikt worden als co-sleeper en daarnaast eveneens als babywieg die bovendien ook kan schommelen. Hierdoor kan je baby er ook gewoon tijdens de dag in wegdromen. Hij is gemaakt uit een hoge kwaliteit beukenhout en hij wordt geleverd met een prachtige hemel, strikjes en een heel zachte bedbumper in katoen. Het bedje meet 60 x 90 x 90 cm en heeft een bijbehorende matras van 60 x 90 cm waardoor je kleintje heel comfortabel en veilig kan doorslapen.

Het veiligheidsrek aan de zijkant kan in 3 verschillende hoogtes worden ingesteld zodat het perfect aansluit bij jouw bed en bovendien is deze zijkant ook demonteerbaar. In de reviews zien we uiterst tevreden klanten die deze co-sleeper belonen met 4,9 van de 5 sterren. Hij is dan ook prachtig om te zien.

 

Voordelen:

Gebruiksgemak: de babywieg van BabyRace is gemakkelijk in elkaar te zetten en uit elkaar te halen.

Onderhoud: alle stoffen accessoires mogen in de machine gewassen worden op een programma voor de fijne of delicate was.

Functioneel: dit bedje kan gebruikt worden als babywieg, schommelwieg en als co-sleeper.

Accessoires: de hemel, de strikjes, een zachte bedbumper en een matras worden bij dit bedje meegeleverd.

 

Nadelen:

Vastklikken: het enige minpuntje dat we zouden kunnen opmerken is dat deze co-sleeper niet rechtstreeks aan het bed kan vastgeklikt worden maar dat hij moet bevestigd worden met riemen.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Co-sleepers Koopgids

 

Tijdens je zwangerschap en de voorbereidingen om je baby te verwelkomen, heb je er zeker al over nagedacht waar hij/zij zal slapen. Wanneer je beslist om je kindje bij jou in bed te nemen, is het een goede aanbeveling om te kiezen voor een co-sleeper. Je zult al gauw merken dat een dergelijk systeem heel wat voordelen biedt. Er zijn diverse modellen op de markt die op meerdere manieren kunnen worden gebruikt. Neem de tijd om alles even te bekijken en te vergelijken alvorens een beslissing te nemen. Laat trouwens niet zomaar de leuke aanbiedingen aan je voorbijgaan.

Wat is een co-sleeper en wat is zijn nut

Over co-sleeping heeft iedereen wel een mening, maar elk gezin maakt zijn eigen keuzes volgens hun individuele behoeften. Door te investeren in een degelijke co-sleeper kan de baby dicht bij jou slapen terwijl hij eigenlijk toch veilig en comfortabel in zijn eigen bed ligt. Een co-sleeper is een bedje of een wieg die je tegen het ouderlijke bed kunt aanschuiven en vastmaken zodat hij stevig vaststaat. Eén zijde van het wiegje kan naar beneden worden geschoven waardoor je je kind goed kunt zien en aanraken.

Doordat je de baby zo dicht bij je hebt kun je hem/haar trouwens gemakkelijk voeden zonder dat je zelf het bed uit moet. Daarnaast kun je het kleintje in de gaten houden en hem direct troosten als hij zich niet veilig voelt. Wanneer je je kindje bij jullie in bed laat slapen, loopt hij heel wat risico’s. Je kunt je onbewust omdraaien waarbij de kleine onder jou komt te liggen of hij kan onder het dekbed of kussen terechtkomen met alle vreselijke gevolgen vandien. Bovendien fungeert het lichaam als een kachel waardoor je baby oververhit kan raken met het risico op wiegendood.

 

De voordelen van co-sleeping

Het gebruik van een co-sleeper kent diverse voordelen. Wanneer je samen met je baby kunt slapen creëer je een betere band en dat zul je ook al snel merken wanneer je kind iets ouder is. Je kleintje voelt zich steeds geborgen en veilig omdat mama of papa dicht bij hem/haar is. Bovendien zal je baby hierdoor veel gemakkelijker in slaap vallen en langer doorslapen. Als hij krampjes heeft of hij voelt zich onzeker, dan ben je er direct bij en kun je hem onmiddellijk troosten waardoor je kind meer vertrouwen krijgt en weet dat hij/zij niet alleen is.

Daarnaast is er tijdens verschillende onderzoeken geconstateerd dat een baby minder huilt als hij/zij dicht bij de ouders slaapt en dit komt meteen ook jouw nachtrust ten goede. Door een co-sleeper te gebruiken hoef je trouwens het bed niet uit om borstvoeding te geven waardoor je lichaam in rust blijft. Bovendien is het voor beiden ook veel fijner om borstvoeding te geven in een liggende positie.

 

De verschillende soorten

We onderscheiden 2 verschillende soorten co-sleepers. Zo is er de “in-bed” co-sleeper waarbij de baby in een apart wiegje in het bed tussen de ouders wordt geplaatst. Deze co-sleepers hebben allemaal de vorm van een mandje en worden met diverse opties aangeboden. De “in-bed” co-sleeper is meestal gemaakt uit zachte materialen waardoor de baby zich heel geborgen zal voelen alsof hij nog in de baarmoeder zit. Hij biedt je kindje een warme en comfortabele omgeving, maar is ondanks zijn opstaande randen toch minder veilig.

Met een “bed co-sleeper” is samen slapen dan weer een heel andere ervaring en bovendien een betere keuze om aan co-sleeping te doen. Dit type bed is veel veiliger en wordt door kinderspecialisten aangeraden als je je kindje tijdens de nacht dicht bij je wilt hebben. Deze co-sleeper heeft een zijkant die naar beneden kan worden geschoven en hij kan aan het bed van de ouders worden vastgemaakt. Hierdoor is de co-sleeper goed toegankelijk wanneer je bijvoorbeeld tijdens de nacht borstvoeding wilt geven. In de meeste gevallen kan een bed co-sleeper ook apart worden gebruikt, zodat je hem gewoon overdag in de woonkamer kunt rollen.

De veiligheid

Het is een goed advies om enkele aspecten in gedachten te houden wanneer je een co-sleeper gaat uitkiezen. Omdat de veiligheid van je baby op de eerste plaats komt zou een co-sleeper zeker minimaal aan dezelfde veiligheidseisen als een normaal wiegje of ledikant moeten voldoen. Je kunt trouwens beter eerst de hoogte van het ouderlijke bed en de matras meten zodat je weet welke hoogte de co-sleeper moet hebben. Sommige bedjes hebben een vaste hoogte en andere kunnen worden versteld zodat er tussen beide matrassen geen hoogteverschil is.

Daarnaast is het belangrijk dat je de co-sleeper goed aan het groot bed kunt vastmaken zodat hij niet kan verschuiven. Controleer steeds of het bevestigingssysteem op jouw bed past, want voor een boxspring heb je bijvoorbeeld bevestigingsriemen nodig. Elke zijde van de co-sleeper moet volledig naar omhoog kunnen worden geschoven zodat je kindje veilig ligt als je zelf niet in de kamer aanwezig bent.

 

 

 

 

Veelgestelde vragen

 

Q1: Tot welke leeftijd kun je een co-sleeper gebruiken?

De tijd dat je een co-sleeper kunt gebruiken is verschillend volgens het model en de uitvoering ervan. Bij de aankoop van een co-sleeper zul je merken dat de maximumleeftijd altijd op de verpakking staat vermeld. Hierbij moet je natuurlijk wel rekening houden met de ontwikkeling en de groei van je kind. Een kleine baby kan langer in de co-sleeper blijven dan een kindje dat snel groeit.

Wanneer je baby zich begint om te draaien of te rollen, wordt er aangeraden om hem/haar in een ledikant te leggen. Een co-sleeper wieg kan tot 3 à 6 maanden worden gebruikt en daarna kun je beter overschakelen naar een co-sleeper in ledikantformaat met hogere randen.

Q2: Wat is een co-sleeper?

Een co-sleeper is een babybed dat tegen het ouderlijk bed wordt geplaatst en vastgemaakt waardoor hij niet kan wegschuiven. Eén zijkant van de co-sleeper kan altijd naar omlaag worden geklapt zodat je baby naast jou in bed ligt maar toch in zijn eigen wiegje.

Bijna elke co-sleeper is in hoogte verstelbaar waardoor de matrassen van het ouderlijk bed en het kinderbedje op gelijke hoogte staan. Een co-sleeper kun je trouwens in verschillende uitvoeringen terugvinden. Sommige exemplaren kunnen worden opgevouwen zodat je hem ook als reiswieg kunt gebruiken en andere worden dan weer beschouwd als volwaardige wieg die je tijdens de dag een mooi plekje in de woonkamer kunt geven.

 

 

 

 

Laat een reactie achter

0 COMMENTAIRES