5 beste Co-sleepers Test van 2021

Laatste update: 05.07.22

 

Beste co-sleepers – Vergelijkingstest & Koopgids

 

Een co-sleeper is een veilig bedje om je baby tijdens de nacht dicht bij je te hebben zodat je niet speciaal moet opstaan om je kleintje gerust te stellen en te troosten. We hebben 3 co-sleepers uitgekozen waarvan we denken dat ze de ideale match zijn voor jonge ouders die willen genieten van hun nachtrust en toch hun baby dicht bij zich willen hebben. Zo zie je dat de Topmark Tutti Bambini in 6 hoogtes verstelbaar is en bovendien kan dienen als reisbedje. Daarnaast heb je de Babywieg BabyRace die ook een schommelwieg is en er helemaal niet uitziet als een co-sleeper.

 

 

Vergelijkingstabel

 

Sterkte
Zwakte
Conclusie
Offerte

 

 

5 beste co-sleepers (Reviews) van 2021

 

Met een co-sleeper kun je op een veilige manier slapen met je baby terwijl hij toch in zijn eigen bedje ligt. We hebben voor jou 5 toppertjes uitgekozen om eens samen met je partner te bekijken. Vraag even het advies van jonge ouders die dit product ook gebruiken. Hun bevindingen kunnen je helpen bij het maken van de juiste keuze. Kies er vervolgens de beste co-sleeper uit die naar jouw gevoel het meest aanleunt bij jouw wensen.

 

1. Topmark Tutti Bambini Cozee Bedside  wieg verstelbaar in 6 hoogtes

 

De Cozee Bedside van Topmark is een co-sleeper die zowel los kan gebruikt worden als aan jouw bed kan bevestigd worden. Hierdoor is dit een handig bedje om ook mee te nemen op reis of als je kleintje uit logeren gaat. Bovendien is deze co-sleeper binnen de 30 seconden opgesteld zodat je lieveling niet te lang moet wachten om aan zijn dutje te beginnen. Daarnaast wordt hij op een vlotte manier terug in elkaar geklapt zodat je hem makkelijk kunt opbergen.

De Cozee Bedside is gemaakt in een grijze zachte stof met lange vensters op de zijkanten die afgeschermd zijn met een netstof zodat er een goede luchtcirculatie is. Bovendien is hij beschikbaar in 4 warme kleuren. De afmetingen van deze wieg zijn 92 x 56 x 69/84 cm en daarnaast kan het bedje in 6 hoogtes versteld worden zodat het perfect past bij de hoogte van jouw bed zodat je baby veilig naast je kan liggen.

Hij kan ook ingesteld worden in een half hellende stand om je kindje beter te laten ademen, de vertering te bevorderen en oprispingen na de voeding te voorkomen. Het bedje wordt geleverd samen met een bijpassende matras in foam, een handige opbergplank en een reistas. In de reviews zien we dat de klanten allemaal uitermate tevreden zijn over hun aankoop en de prijs-kwaliteitverhouding ervan.

 

Voordelen:

Gebruiksvriendelijk: deze co-sleeper kan in 30 seconden opgezet worden. Daarnaast kan hij half hellend en in 6 verschillende hoogtes worden ingesteld.

Onderhoud: de verwijderbare bekleding mag in de wasmachine gewassen worden volgens de instructies.

Functioneel: het bedje kan aan het ouderlijke bed bevestigd worden. Bovendien kan hij ook gebruikt worden als reisbedje om mee te nemen op vakantie of om bij opa en oma te gaan logeren.

Accessoires: de co-sleeper wordt geleverd samen met een passende foam matras, een handige opbergplank voor onderaan het bedje en een reistas.

 

Nadelen:

Opbergplank: het enige kleine minpuntje dat we kunnen opmerken is dat de opbergplank niet kan opgevouwen worden.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

2. Babywieg BabyRace co-sleeper schommelwiegje en wieg in één

 

De co-sleeper van het merk BabyRace lijkt heel erg op de bedjes van Petite Amélie. Hij is gemaakt met dezelfde hoogwaardige kwaliteitsmaterialen en met een gelijkaardige charmante vormgeving. Het is dan ook terecht het populairste babybedje in onze top 5.

Dit bed kan gebruikt worden als co-sleeper en daarnaast eveneens als babywieg die bovendien ook kan schommelen. Hierdoor kan je baby er ook gewoon tijdens de dag in wegdromen. Hij is gemaakt uit een hoge kwaliteit beukenhout en hij wordt geleverd met een prachtige hemel, strikjes en een heel zachte bedbumper in katoen. Het bedje meet 60 x 90 x 90 cm en heeft een bijbehorende matras van 60 x 90 cm waardoor je kleintje heel comfortabel en veilig kan doorslapen.

Het veiligheidsrek aan de zijkant kan in 3 verschillende hoogtes worden ingesteld zodat het perfect aansluit bij jouw bed en bovendien is deze zijkant ook demonteerbaar. In de reviews zien we uiterst tevreden klanten die deze co-sleeper belonen met 4,9 van de 5 sterren. Hij is dan ook prachtig om te zien.

 

Voordelen:

Gebruiksgemak: de babywieg van BabyRace is gemakkelijk in elkaar te zetten en uit elkaar te halen.

Onderhoud: alle stoffen accessoires mogen in de machine gewassen worden op een programma voor de fijne of delicate was.

Functioneel: dit bedje kan gebruikt worden als babywieg, schommelwieg en als co-sleeper.

Accessoires: de hemel, de strikjes, een zachte bedbumper en een matras worden bij dit bedje meegeleverd.

 

Nadelen:

Vastklikken: het enige minpuntje dat we zouden kunnen opmerken is dat deze co-sleeper niet rechtstreeks aan het bed kan vastgeklikt worden maar dat hij moet bevestigd worden met riemen.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

3. Chicco Next2Me Dream co-Sleeper Luna met schommelfunctie en wieltjes

 

Chicco is het bekendste merk op het gebied van babyspulletjes met een uitstekende kwaliteit. Het wordt dan ook door velen beschouwd als het beste merk voor alles wat je nodig hebt voor je kleintje. Net als de co-sleepers van het merk We-Too kan dit babybedje op een eenvoudige manier aan jouw bed worden vastgemaakt waardoor het niet kan verschuiven. Deze co-sleeper is bovendien beschikbaar in 3 mooie kleuren.

Daarnaast kun je het bed instellen op 11 verschillende hoogtes zodat het perfect op gelijke hoogte van het ouderlijke bed staat. Het wiegje kan bovendien ook gekanteld worden om oprispingen te voorkomen en de ademhaling en de vertering te verbeteren. Door de wieltjes met remmen onderaan de co-sleeper is hij gemakkelijk te verplaatsen. Hierdoor kan hij ook gewoon overdag als wiegje in de woonkamer worden geplaatst.

De afmeting van deze co-sleeper is 93 x 69 x 66/81 cm en hij heeft een gewicht van 10 kg. Hij is bovendien eenvoudig en snel uit te zetten en terug in te klappen zodat hij ook kan dienen als reisbedje op vakantie. In de reviews zien we dat de klanten heel tevreden zijn over de prijs en de kwaliteit van deze co-sleeper. Alle mensen raden de aankoop van dit product zeker aan.

 

Voordelen:

Gebruiksvriendelijk: het bedje van Chicco kan zowel als co-sleeper of als wieg gebruikt worden. Bovendien kun je het bedje wiegen zodat je kleintje snel in slaap valt. Daarnaast is het bed heel makkelijk te monteren en terug in te klappen zodat je hem ook kunt gebruiken als reisbedje.

Het prijskaartje: deze co-sleeper is een aanbieding en heeft 15% korting.

Onderhoud: de stoffen bekleding kan verwijderd worden om te wassen.

Toebehoren: de co-sleeper wordt geleverd met een bijhorende zachte matras en een handige opbergtas.

 

Nadelen: 

Formaat: dit bedje is iets groter dan de gemiddelde wiegjes waardoor het wel nodig is om aparte hoeslakentjes aan te kopen.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

4. Baninni Nesso co-sleeper met schommelfunctie

 

De Baninni Nesso valt in de laagste prijscategorie van onze lijst. In de reviews zien we dat de meningen over deze co-sleeper erg verdeeld zijn. Het bedje is op 6 verschillende hoogtes in te stellen zodat hij zo goed als zeker bij elk ouderlijk bed zal aansluiten. Hierdoor zal je baby veilig en op gelijke hoogte liggen zoals mama en papa. Bovendien is deze co-sleeper verkrijgbaar in 4 verschillende kleuren.

Doordat je de poten van dit bedje kunt omdraaien kun je hem ook schommelen zoals een wiegje. Daarnaast kan hij licht hellend worden ingesteld om de spijsvertering van je kleintje te verbeteren. De co-sleeper heeft een afmeting van 60 x 78 x 88,5 cm en bovendien is hij gemaakt uit een aluminium frame met een afneembare bekleding die in de wasmachine mag gestopt worden waardoor hij zeer gemakkelijk te onderhouden is.

De co-sleeper weegt slechts 9,2 kg en hij is daarnaast heel eenvoudig in elkaar te zetten en terug te demonteren zodat hij gemakkelijk kan opgeborgen worden. De 2 antislip steunvoetjes vooraan het bedje zorgen ervoor dat hij tijdens de nacht niet per ongeluk kan verschoven worden. Bovendien kan de co-sleeper stevig aan het ouderlijke bed worden vastgemaakt met de meegeleverde riemen.

 

Voordelen:

Gebruiksgemak: de co-sleeper van Baninni is zeer eenvoudig in elkaar te zetten en terug te demonteren.

Functioneel: hij kan gebruikt worden als co-sleeper, babybedje en/of als schommelwieg.

Veilig: door de riemen kan hij goed aan het bed bevestigd worden en bovendien heeft hij vooraan 2 antislip steunvoetjes zodat hij tijdens de nacht niet kan beginnen schuiven.

Verstelbaar: het bedje is in 6 verschillende hoogtes instelbaar.

 

Nadelen: 

Kwaliteit: volgens enkele klanten zou de bijgeleverde matras van ondermaatse kwaliteit zijn en de co-sleeper zou zeer wankel zijn.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

5. Safety 1st Calidoo co-sleeper wieg Happy Day met afritsbare zijkant

 

De Safety 1st Calidoo co-sleeper is de goedkope kracht in onze top 5. Het is een veilig en betrouwbaar bedje om je baby tijdens de nacht dicht bij je te laten slapen en toch in zijn eigen bedje. In de reviews zien we dat alle klanten tevreden zijn. Echter, ze zijn het er ook allemaal over eens dat de bijgeleverde matras  van mindere kwaliteit is.

De Calidoo is in 7 verschillende hoogtes te verstellen en hij kan bovendien ook als gewoon bedje gebruikt worden tijdens de dag. De co-sleeper is gemaakt uit aluminium en hij heeft daarnaast een stoffen bekleding. De lange vensters op de zijkanten van het bed zijn afgeschermd met een netstof die ervoor zorgt dat er een goede luchtcirculatie is in de co-sleeper. Het bedje is bovendien verkrijgbaar in 3 verschillende kleuren.

De co-sleeper heeft een afmeting van 70 x 60,5 x 96 cm en hij wordt geleverd met een bijpassende matras. De afwijkende maat van deze matras zorgt er wel voor dat je aparte hoeslakentjes moet bijkopen want deze van een standaard wiegje passen er niet op. Door zijn gewicht van 11 kg staat dit babybed vrij stevig op de grond zodat je je geen zorgen moet maken dat het tijdens de nacht zou gaan verschuiven. Deze co-sleeper is jammer genoeg niet opvouwbaar dus hij kan niet gebruikt worden om mee te nemen als reisbedje.

 

Voordelen: 

Gebruiksvriendelijk: het bedje is eenvoudig  aan een groot bed vast te maken zodat het zeker niet zal verschuiven.

Verstelbaar: de co-sleeper kan ingesteld worden op 7 verschillende hoogtes.

Verluchting: dankzij de netstof waarmee de zijkanten zijn afgeschermd is er een goede luchtcirculatie in het babybedje.

Het prijskaartje: deze co-sleeper heeft de laagste prijs in onze lijst.

 

Nadelen:

Matras: alle klanten zijn het erover eens dat de matras niet veel voorstelt. Hij is veel te dun en je baby ligt er absoluut niet comfortabel op.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Co-sleepers Koopgids

 

Wanneer je de kraamkliniek verlaat met je kleine bundeltje dan wil je hem zo dicht mogelijk bij je houden. Ook tijdens de nacht kun je nu op een veilige manier je kleintje naast je leggen om te slapen in zijn co-sleeper. De verschillende types, de materialen waaruit ze gemaakt zijn en de uiteenlopende prijscategorieën maken de keuze er niet makkelijker op. We raden je aan om alles eens goed te bekijken en te vergelijken. De aanbeveling van je pediater of van je vroedvrouw kunnen je helpen bij deze beslissing. 

Wat is een co-sleeper

Een co-sleeper is een babybedje waarbij je één zijde naar beneden kunt schuiven zodat je baby als het ware naast jou in bed ligt en toch in zijn eigen bedje. De aanschuifwieg, zoals hij ook wordt genoemd, kan in de meeste gevallen aan het grote bed worden vastgeklikt met haken of wordt met riemen vastgemaakt aan de boxspring.

In verschillende Amerikaanse studies is aangetoond dat de kans op wiegendood met 50% zou dalen als baby’s samen met hun ouders het bed delen. Bovendien zou de band tussen de ouders en het kind sterker zijn en krijgen ze een veel nauwer contact met elkaar. Dankzij een co-sleeper kan dit op een veilige manier zonder dat je het risico loopt dat je per ongeluk op je baby gaat liggen of dat hij onder de dekens terecht komt.

 

De voordelen van een co-sleeper

Kinderartsen en experts verklaren dat het beter is om je baby de eerste maanden van zijn levensjaar dicht bij je te houden en bovenal op de kamer van mama en papa te laten slapen. Vroeger werden kinderen vaak te slapen gelegd tussen beide ouders wat enorme risico’s met zich meebracht. Tegenwoordig wordt hiervoor gebruik gemaakt van een co-sleeper die aan alle veiligheidsnormen voldoet.

Je kleintje voelt jouw aanwezigheid, hoort je ademhaling en stem en hierdoor zal hij zich veilig en geborgen voelen. Wanneer hij huilt zul je hem direct kunnen troosten waardoor hij zal voelen dat hij niet alleen is en hij zal leren dat je er altijd voor hem zult zijn. Een co-sleeper heeft het extra voordeel dat wanneer je borstvoeding geeft, je niet het bed uit moet om je baby te kunnen voeden.

 

Het gebruik van een co-sleeper

Bij de aankoop van een co-sleeper moet je er goed op letten dat het bedje goed naast het ouderlijke bed past anders kan de veiligheid van je baby niet gegarandeerd worden. De meeste co-sleepers zijn in hoogte verstelbaar zodat ze bijna bij alle bedden op dezelfde hoogte kunnen worden vastgemaakt. Let er wel op dat er speciale systemen bestaan voor het vastklikken aan een boxspring want dat kan toch iets lastiger zijn.

Dikwijls wordt de co-sleeper met haken aan het bed vastgemaakt en bij een boxspring lukt dit niet. Hiervoor heb je een co-sleeper nodig die je kunt bevestigen met lange riemen zodat het bedje toch goed tegen het grote bed staat en er geen opening is tussen de beide bedden. De zijkanten van een aanschuifbedje kunnen steeds naar beneden geschoven worden waardoor je je baby er heel gemakkelijk kunt uithalen en in leggen.

De verschillende types en de gebruikte materialen

We onderscheiden verschillende types co-sleepers door hun functionaliteit. Je hebt de co-sleeper die zonder meer enkel het doel heeft om je baby op een veilige manier dicht bij je te laten slapen in zijn eigen bedje. Daarnaast zien we de co-sleeper die kan opgevouwen worden tot een klein en handig pakketje waardoor je hem kunt meenemen als reisbed op vakantie of om een nachtje bij opa en oma te gaan logeren. Deze beide types zijn meestal gemaakt uit een metalen frame en ze hebben een zachte stoffen bekleding.

Bovendien worden deze geleverd met een handige draagtas om het bedje in op te bergen wanneer het opgevouwen is. Tenslotte hebben we de co-sleeper die gemaakt is uit een mooie kwaliteitsvolle houtsoort zoals bijvoorbeeld beukenhout. Dit type heeft het uitzicht van een babybedje en is ook meestal iets groter van formaat dan de stoffen co-sleeper waardoor je hem ook langer kunt gebruiken. Sommige co-sleepers kunnen ook geschommeld worden en andere hebben wieltjes zodat je hem makkelijk van de ene naar de andere plaats kunt rollen.

 

De accessoires en het prijskaartje

Meestal is het matrasje in de prijs van de co-sleeper inbegrepen. De hoeslakentjes en het dekentje moeten apart worden bijgekocht. Bij de houten uitvoering die je ook als wieg kunt gebruiken is er soms de mogelijkheid om een hemel te bevestigen. Deze kun je net zoals de beschermende bedbumper bijkopen in de uitvoering die je wenst en die bovendien ook past bij je lakenset. De prijzen voor een goede co-sleeper variëren tussen 75 euro en 300 euro naargelang het type dat je kiest. Bekijk ook even de aanbiedingen want misschien staat jouw ideale co-sleeper er wel tussen.

 

 

 

Laat een reactie achter

0 COMMENTAIRES