5 beste Draagzakken Test van 2024

Laatste update: 17.06.24

 

Draagzakken – Vergelijkingstest & Koopgids

 

Met behulp van een degelijke en duurzame draagzak is het mogelijk om je baby veilig en dicht bij jou te dragen terwijl je ondertussen zelf nog heel wat klusjes kunt uitvoeren. In onze koopgids geven wij jou dan ook graag wat richtlijnen over factoren waarop je zou kunnen letten wanneer je op zoek gaat naar een draagzak. We hebben daarnaast ook een onderzoek verricht waarbij we op zoek zijn gegaan naar de 3 beste draagzakken. Deze willen wij jou dan ook even graag presenteren. De Ergobaby Original Marine is volgens vele kopers werkelijk één van de betere draagzakken. Je kunt kiezen uit meerdere draagposities en het is zelfs mogelijk om de schouderriemen aan te passen. De Manduca PureCotton Royal Blue is zeker en vast een waardig alternatief. Deze draagzak is ideaal voor kindjes waarvan het lichaamsgewicht ongeveer tussen de 3,5 kg en de 20 kg ligt.

 

 

Vergelijkingstabel

 

Sterkte
Zwakte
Conclusie
Offerte

 

 

Draagzakken koopgids

 

Een draagzak maakt het eenvoudig om je baby mee te nemen op verplaatsing en houdt je baby tegelijkertijd ook warm. Een goede draagzaak moet over enkele essentiële kenmerken beschikken. Je baby moet de beentjes kunnen bewegen, zorg er ook voor dat de draagzak comfortabel is om te dragen en is het makkelijk om te reinigen. Dit zijn enkele punten die we zullen bespreken in deze koopgids.

Ergonomisch of niet

Met een ergonomische draagzak willen we zeggen dat de draagzak genoeg steun moet bieden aan je baby. Als je een pasgeboren baby wilt dragen in een draagzak is het beter om een draagzak te kopen waar je baby in kan liggen. Vanaf drie maanden kun je opteren voor een draagzak waar je baby in kikkerhouding in zit.

De knieholtes moeten goed ondersteund zijn en de knietjes van je baby moeten op een hogere positie staan dan de billen. Het gedeelte voor de rug mag niet verhard zijn want je baby moet de natuurlijke bolling van de rug kunnen aanhouden.

Zorg er ook voor dat je baby dicht bij de borst hangt en voor de baby’s die jonger zijn dan drie maanden kun je best een verkleinkussen kopen om te gebruiken bij de draagzak. De baby moet genoeg steun krijgen voor het hoofdje maar ook aan de rug. Het is ook belangrijk dat je baby over genoeg ruimte beschikt om de armen en benen vrij te kunnen bewegen. De meeste modellen kun je sowieso verstellen of ze beschikken over een klittenband zodat het nog makkelijker in gebruik is.

Let zeker ook op het maximale toegestane gewicht van een draagzak zodat je zeker bent dat je baby veilig zit.

 

Rug of buik

Het is aanbevolen om je baby in het begin op je buik te dragen met het gezichtje naar jou toe gericht. Zo wordt je baby niet blootgesteld aan een overdaad aan prikkels en kun je elkaar goed zien. Dit maakt het mogelijk om je baby beter in de gaten te houden. Een moeder kan haar baby zelfs borstvoeding geven in een buikdrager. Na een tijdje kan het buikdragen lastig worden omdat je baby te zwaar wordt.

Als je baby al wat ouder is dan kun je hem of haar ook op je rug dragen. Zo is het gezichtsveld van je baby wat groter en kan hij of zij meer rondom zich kijken. Het is fysiek ook makkelijker om je baby op je rug te dragen want je kunt het langer volhouden. Het contact met je baby is verminderd omdat je elkaar niet constant ziet en je baby op de rug dragen is enkel aan te raden als je kind al zelfstandig kan zitten.

De meeste draagzakken kun je sowieso zowel op je buik als op je rug dragen.

 

Comfort

Een draagzak moet natuurlijk ook comfortabel zijn voor de ouder die het zal dragen. Daarom koop je beter een draagzak die over brede banden met goede vullingen beschikt. Zo wordt het gewicht van je kind beter verdeeld over de verschillende lichaamsdelen.

Als zowel de vader en de moeder de draagzak zullen gebruiken dan moet je er rekening mee houden dat je de draagzak kunt verstellen. Vooral als de lichaamsbouw tussen beide ouders heel verschillend is. Je koopt dan best een model die geschikt is voor zowel grote, kleine, smalle als corpulente mensen.

Het is ook belangrijk dat je de zak met 1 hand kunt omdoen en dat je het terug kunt afdoen zonder aan iemand anders hulp te moeten vragen. In het begin zal dat niet perfect lukken maar met de tijd is het belangrijk dat je alleen je kind er in en uit kunt plaatsen. Het is daarvoor ook handig als de sluitingen binnen bereik zitten.

De stevigheid van de draagzak is voor anderen dan terug belangrijk. Sommige personen verkiezen een drager die gemaakt is van lichte draagdoekstof en anderen hebben liever een steviger model. Het is best om in de lokale winkel even verschillende modellen te passen. Voordat je iets koopt kun je ook prijzen vergelijken online.

Onderhoud en prijs

Dankzij de opkomst van internet shopping kun je makkelijk verschillende aanbiedingen raadplegen voordat je een beslissing maakt. Toch is het aangeraden om draagzakken even te proberen voordat je overgaat tot een aankoop. Of misschien is de draagzak van een bevriend koppel ook perfect voor jou. Dan kun je gewoon zoeken naar de beste aanbieding. De prijs zal verschillen afhankelijk van de gebruikte stof en stevigheid.

Omdat baby’s spugen, kwijlen en morsen is het belangrijk dat je de draagzak makkelijk kunt schoonmaken. Opteer daarom best voor een draagzak die je in de wasmachine mag stoppen.

 

5 beste draagzakken (Reviews) van 2024

 

Heb jij een baby en wil jij ook af en toe je handen vrij hebben, maar toch je baby zo dicht als mogelijk bij je hebben? Dan is een draagzak misschien wel een ideale oplossing voor jou. Je kunt je baby hierin plaatsen en hem of haar overal met je meedragen, zonder dat je armen belast worden. Kies voor de beste draagzak uit de opties hieronder.

 

1. Ergobaby Original Marine ergonomische draagzak

 

Met de Ergobaby babydraagzak Original Marine kun je nu overal samen met je baby gaan, want je kunt je kind gemakkelijk dragen met dit product. Handig is dat je het helemaal zelf kunt aantrekken en dat je geen hulp nodig hebt van iemand anders daarvoor. Het heeft de optie voor drie draagposities waaronder je buik, heup en knie.

Het heeft een brede heupriem en dikke schouderbanden die je op verschillende manieren kunt dragen. Deze draagzak is een ergonomisch product, wat het ook een veilig en betrouwbaar product maakt.

Gezien de prijs van dit product behoort het niet tot de categorie van goedkope draagzakken, toch heeft het tot nu toe alleen positieve reviews. Alle kopers zijn tevreden met dit product. Het is van goede kwaliteit en het is comfortabel voor het kind. Het is ook handig in gebruik en zit stevig, waardoor het fijn aanvoelt.

Een draagzak kan echt wel een handig middeltje zijn om jouw baby overal mee naartoe te nemen. Bovendien heb je hem of haar dan altijd heel dicht bij jou en dit kan jouw kind een rustgevend gevoel bezorgen. Dit model van Ergobaby behoort volgens ons tot de populairste draagzakken als je de reviews bekijkt.

 

Voordelen

Draagpositie: je kunt de draagzak op verschillende manieren dragen. Doordat je de schouderbandjes gekruist of op rugzakachtige wijze kunt dragen zijn er in totaal 3 draagposities mogelijk.

Design: je kunt kiezen uit verschillende kleuren en de draagzak kiezen die jij het liefste ziet.

Handig in gebruik: je kunt de draagzak alleen aantrekken en de banden zelf aanspannen. Bovendien is het heel ergonomisch en daardoor heel comfortabel voor zowel jouw baby als jezelf.

 

Nadelen

Niet gebruiksvriendelijk: één enkele koper vindt het een hele klus om de draagzak helemaal alleen aan te trekken.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

2. Manduca PureCotton Royal Blue Draagzak

 

De Manduca PureCotton draagzak Royal Blue is geschikt om te gebruiken voor kinderen met een lichaamsgewicht tussen 3,5 kg tot 20 kg.

Het is gemaakt van huidvriendelijk biokatoen en is dus veilig voor uw kind. Met dit product heb je de optie voor drie draagposities namelijk de buikdrager, de rugdrager en de heupdrager.

De baby zit wel altijd in de M-positie, wat de natuurlijke en draaghouding is van het kind. Op zo een manier wordt de groei van het kind ondersteund en is het kind ook veilig dicht bij jouw lichaam.

Voor dit product zijn er tot nu toe alleen positieve reviews te lezen. Alle kopers zijn tevreden met dit product, want het is duurzaam en is van goede kwaliteit. Het is stevig en is ook comfortabel voor het kind. Voor deze kopers is dit een top product.

Manduca is misschien geen bekend merk als het gaat om babyspullen. Toch is het voor veel kopers die een review geplaatst hebben wel veruit het beste merk. Net zoals het vorige product kun je ook deze draagzak op 3 verschillende manieren dragen. Zo kun je het op je buik, rug of heup dragen.

 

Voordelen

Design: je kunt kiezen tussen 2 verschillende kleuren. Je kiest dus helemaal zelf de draagzak die jij het liefste ziet.

Lichaamsgewicht: de draagzak zelf weegt een kleine 600 gram en is geschikt om kinderen met een gewicht tussen 3 en 20 kg te dragen.

Gebruiksgemak: dit model is volledig uit biokatoen gemaakt en is daardoor volkomen veilig voor jouw kind. Daarnaast zit jouw kindje altijd in de M-positie. Deze positie helpt de groei van jouw kind extra ondersteunen.

 

Nadelen

Dit product is een topproduct voor alle kopers die het aangekocht hebben. Werkelijk niemand ondervindt enige nadelen hiervan. Hierdoor is het ook voor ons ontzettend moeilijk om minpunten aan het product op te sporen.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

3. Bondolino Poplin Draagzak

 

De Bondolino Poplin draagzak is geschikt voor kinderen met een leeftijd van 0 tot 36 maanden, zolang het kind een gewicht heeft tussen 3 en 15 kg.

Dit product heeft twee draagposities namelijk een rugdrager en een buikdrager. Het heeft extra brede en dikke schouder- en rug banden, wat het dragen gemakkelijker maakt.

De draagzak is ergonomisch ontworpen, zodat het volle ondersteuning geeft aan jouw baby en het heeft een brede basis zodat er een correcte spreiding van de benen plaatsvindt. Dit product is gemakkelijk te onderhouden, want je kunt het in de wasmachine wassen.

Voor dit product is er tot nu toe maar 1 review geplaatst. Deze koper vindt het de beste koop. Het is een ideale draagzak, want het is ook geschikt voor pasgeboren baby’s. Het is ergonomisch dus gezond voor je baby en het is gemakkelijk om aan te doen.

Als je op zoek bent naar een neutrale zwarte draagzak dan kun je dit model van Bondolino zeker eens bekijken. De zwarte kleur laat het er heel elegant en stijlvol uitzien. Bovendien heb jij jouw kindje altijd en overal heel dicht bij jou. Dit biedt niet alleen een veilig gevoel voor jou maar ook voor jouw baby.

 

Voordelen

Draagposities: je kunt deze draagzak eenvoudig op twee verschillende manieren dragen. Het is mogelijk om dit model op je buik of zelfs rug te dragen.

Comfort: je zou deze draagzak een beetje kunnen vergelijken met een draagdoek. Dit komt doordat dit model zich aanpast aan de lichaamsvorm van jouw baby. Daarnaast voelt het lekker zacht en comfortabel aan.

Brede basis: dit model draagzak is voorzien van een brede basis tussen de benen van jouw kindje. Die moeten een gezonde heupgroei gaan stimuleren.

 

Nadelen

Ontwerp: voor één enkele gebruiker ziet dit product er niet echt fraai uit.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

4. BabyBjörn Original Draagzak Cotton

 

De BabyBjörn Original Draagzak is gemaakt van katoen en is geschikt voor kinderen met een maximaal gewicht van 11 kg.

Dit product heeft brede schouderbanden, wat ervoor zorgt dat het gewicht evenredig is verdeeld over de schouders.

Het geeft jouw baby volledige ondersteuning, in het bijzonder voor het hoofd en de nek van uw kind. Verder is het gemakkelijk om dit product alleen aan te trekken.

Gezien de prijs van dit product, dan lijkt het op een draagzak aanbieding. Dat is het ook voor sommige kopers, want voor hen heeft dit product een goede kwaliteit en is het handig in gebruik.

Daarnaast is het comfortabel voor het kind en heeft het een fraai design. Voor andere kopers is dit product onhandig in gebruik en heeft het een slechte prijs en kwaliteit. Het is ook niet comfortabel voor het kind. Zij geven dus geen positief advies voor dit product.

Als je op zoek bent naar goedkope draagzakken dan moet je zeker even stilstaan bij dit product van BabyBjörn. Dit model heeft de laagste prijs in vergelijking met de andere producten uit onze lijst. Je kunt verder kiezen uit een waaier aan kleuren en zo de draagzak kopen die het beste bij jou past.

 

Voordelen

Schouderbanden: de schouderbanden zijn iets breder en zijn bovendien gekruist. Hierdoor kun je het gewicht perfect over je beide schouders verdelen en is het minder belastend.

Veiligheid: dit model biedt voldoende ondersteuning aan het hoofd waardoor jij geen schrik hoeft te hebben. Zodra jouw baby wat ouder is, kun je hem of haar ook met de rug naar jou toe dragen.

 

Nadelen

Oncomfortabel: een aantal kopers zijn ervan overtuigd dat de draagzak helemaal niet zo comfortabel zit. Verder is het iets te duur in verhouding met de kwaliteit ervan.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

5. Chicco Buikdrager Go Black 

 

De Chicco – Buikdrager Go Black is geschikt voor kinderen tussen 2 en 9 maanden oud, zolang het kind een gewicht heeft tussen 3 en 9 kg. Deze draagzak geeft je de mogelijkheid dat je baby twee kanten op kan kijken.

Het heeft stevige en comfortabele schouderbanden die je kunt verstellen. Wat zeker ook belangrijk is, is dat het een rugsteun heeft die de juiste ondersteuning biedt aan je baby.

Enkele kopers zijn tevreden met dit product, want voor hen is het duurzaam en van goede kwaliteit. Het is handig en eenvoudig om het te gebruiken en het is heel erg comfortabel voor het kind.

Andere kopers vinden het onhandig in gebruik en het is niet comfortabel voor het kind. Je kunt je kind heel moeilijk erin krijgen en je krijgt het ook niet gemakkelijk eruit. Enkele kopers hebben zelfs last van rugpijn bij het gebruiken van dit product.

Met deze draagzak van Chicco haal je echt wel een aanwinst in huis. Je kunt dit model comfortabel op je buik dragen. Wanneer jouw kindje nog jong is dan kun je je kindje met zijn of haar gezicht naar jou toe dragen. Zodra het wat ouder is, kun je het met het rugje naar jou toe dragen.

 

Voordelen

Leeftijdscategorie: deze draagzak is werkelijk ideaal voor kindjes die een gewicht hebben tussen de 3 en 9 kg. Dus dit komt ongeveer overeen met een kindje tussen 2 en 9 maanden oud.

Schouderbanden: de schouderbanden zijn niet alleen heel breed en stevig maar ook verstelbaar.

Comfort: de draagzak is voorzien van een rugsteun die extra comfort moet bieden aan jouw kindje. Dit is uiteraard in de eerste levensfase heel erg belangrijk.

 

Nadelen

Onhandig in gebruik: er zijn een aantal personen die vinden dat het niet zo eenvoudig is om jouw kindje in de draagzak te zetten of eruit te nemen.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Laat een reactie achter

0 COMMENTAIRES