Beste driewieler voor kinderen

Laatste update: 17.06.24

 

Driewielers voor kinderen test van 2024

 

Ben je nog op zoek naar een leuk geschenkje voor je zoon of dochter? Dan kan een driewieler alvast een goede aanbeveling zijn. Bovendien helpt het je kindje ook om bepaalde belangrijke vaardigheden op een leuke en ontspannende manier aan te leren. Het is echter niet altijd makkelijk om er de beste driewieler voor kinderen uit te halen en daarom willen wij jou maar al te graag even helpen. Zo zou je kunnen opteren om te kiezen voor de Little Tikes 4-in-1 driewieler voor kinderen. Ideaal voor kindjes vanaf de leeftijd van 1 jaar oud tot en met de leeftijd van 3 jaar oud. Door te kiezen voor de Smoby Be Move driewieler voor kinderen kies je voor een uitstekende driewieler met een maximale draagkracht van zo’n 20 kg. Dat wil dus zeggen dat je de driewieler probleemloos kunt gebruiken tot je kindje ongeveer 5 jaar oud is.

 

 

Vergelijkingstabel

 

Sterkte
Zwakte
Conclusie
Offerte

 

 

Driewieler voor kinderen Reviews – Top 5

 

 

Kinderen moeten vooral ook kind zijn en kunnen genieten. Of dat nu met bordspellen voor kinderen is of een kwalitatieve driewieler; dat blijft eender. Echter kan de aanschaf van een driewieler ook wel helpen bij de ontwikkeling van motorische vaardighede. Bekijk daarom alvast de 5 topproducten hieronder die wij voor jou geselecteerd hebben en kies er vervolgens de beste driewieler voor jou en jouw kindje uit.

 

Aanbevolen producten

 

 

1. Little Tikes 4-in-1

 

De Little Tikes 4-in-1 driewieler aanbieding wordt beschouwd als één van de beste driewielers voor kinderen tussen 1 en 3 jaar oud. Het product beschikt over een afneembaar zonnescherm en biedt dus extra bescherming op zonnige dagen.

De driewieler is gemaakt van metaal en beschikt over massieve banden. Dankzij de verwijderbare duwstang en het verstelbare stoeltje kun je het product aanpassen aan de ontwikkeling van je kind. In de eerste fase wordt je kind optimaal ondersteund. Na verloop van tijd kun je overgaan op zelfstandig rijden door de duwstang te verwijderen. Het product beschikt over handige voetsteuntjes en anti-slip pedalen. Er is ook een opbergbakje voorzien en een veiligheidsgordel.

Niet alle kopers zijn tevreden over dit product. De kleine onderdelen en te kleine schroefjes zorgen ervoor dat het heel wat aandacht vraagt om het in elkaar te zetten. Toch zijn de meeste kopers overtuigd van de goede prijs-kwaliteitverhouding en de doorgroeimogelijkheden die het biedt.

Wat is er nu leuker om je kindje fietsen te leren. Met deze 4-in-1 driewieler gaat dat op een hele speelse manier. Hij is geschikt voor kinderen tussen de 1 en 3 jaar. Door middel van een verwijderbare duwstang pas je het driewielertje eenvoudig aan de vorderingen van je kindje aan.

 

Voordelen:

Zonnescherm: deze driewieler beschikt over een zonnescherm. Ook op zonnige dagen kun je dan met je kindje gaan fietsen en is het goed beschermd.

Banden: de driewieler beschikt over massieve banden, dus geen kans op een lekke band.

Pedalen: de pedalen zijn voorzien van een antisliplaag voor een stevig en veilig houvast. Daarnaast stoppen ze met draaien als je kindje ze aanraakt met de voetjes.

Veiligheid: Het beschikt over een veiligheidsgordel.

 

Nadelen:

Montage: een aantal kopers meldde dat het wat lastiger was de driewieler in elkaar te zetten. De schroefjes zouden een beetje aan de kleine kant zijn.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

2. Smoby Be Move

 

De Smoby Be Move driewieler is de ideale driewieler voor kinderen tot 5 jaar oud en is maximaal belastbaar tot 20 kg.

De driewieler van het merk Smoby is gemaakt van metaal en kunststof en weegt daardoor slechts 4 kg. Net zoals de Little Tikes 4-in-1 driewieler beschikt ook de Smoby driewieler over massieve banden. De afneembare duwstang zorgt ervoor dat je kind op termijn kan overgaan naar zelfstandig rijden. In de beginfase help je je kind door met de duwstang de driewieler voort te duwen zonder dat hierbij de pedalen meedraaien. Ook het zitje is hierbij steeds verstelbaar. Daarnaast is er ook een veiligheidsriempje en een kiepbakje voorzien.

Uit de 119 reviews die bij dit product geplaatst werden blijkt dat de meeste kopers tevreden zijn over de goede kwaliteit van het product. Bovendien vinden de meeste het zeer handig in gebruik. Echter blijken er ook kopers te zijn die vonden dat het moeilijk in elkaar te zetten was.  

Misschien is dit wel het beste merk voor jouw kindje. Deze driewieler is geschikt voor de leeftijd tussen 2 en 5 jaar en kan een gewicht aan tot 50 kg. Net als de hiervoor beschreven driewieler beschikt hij ook over een afneembare duwstang. Met zijn leuke prijs behoort hij wel tot de driewielers met de laagste prijs uit onze vergelijking.

 

Voordelen:

Banden: deze driewieler beschikt over massieve banden. Dus geen gedoe met lekke banden.

Kantelen: door het lage zwaartepunt kan het fietsje niet kantelen. Wel zo\’n veilig gevoel.

Veiligheidsriempje: dit zorgt ervoor dat je kindje vast blijft zitten en draagt bij aan de veiligheid.

Prijskaartje: met een aantrekkelijke prijs zal hij toch wat sneller in je budget passen.

 

Nadelen:

Geluid: een aantal kopers gaf aan, dat de wieltjes bij het draaien toch wel aardig wat lawaai maken.

Roest: enkele kopers gaven aan, dat het gebruikte materiaal gaat roesten als je het fietsje regelmatig in de regen laat staan.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

3. Kettler Funtrike Waldi

 

De Kettler Funtrike Waldi driewieler kan een belangrijke stap betekenen in de ontwikkeling van je kind op motorisch vlak. Je kind leert op een eenvoudige manier zijn motorische vaardigheden kennen en verder ontwikkelen.

Deze driewieler is ideaal voor kindjes tussen de 2 en 5 jaar en is belastbaar tot 50 kg. Het product is gemaakt uit metaal en beschikt over massieve banden. Daarnaast is er ook een verstelbare duwstang en een kiepbakje met vergrendeling voorzien. Het zitje dat voorzien is van een hoge rugleuning is ook verstelbaar. Door het lage zwaartepunt kan de driewieler niet kantelen waardoor in de veiligheid van je kind voorzien wordt. Het product beschikt ook over een handrem die bovendien op beide achterwielen aanwezig is.

Niet alle kopers zijn overtuigd van dit product en vinden de duwstang niet altijd even gemakkelijk te besturen en bijgevolg niet echt gebruiksvriendelijk. Toch geven de meeste kopers een positief advies over de goede kwaliteit van het product.

Misschien is voor jou het bedrijf Kettler wel de populairste leverancier voor een driewieler. Dan zou jouw keuze op deze kunnen vallen. Voor een goede vergelijking met de andere driewielers uit onze top 5 kun je dan even snel kijken naar de voor- en nadelen.

 

Voordelen:

Rugleuning: de hoge rugleuning is eenvoudig te verstellen en aan te passen aan de lengte van je kindje.

Banden: ook deze driewieler heeft massieve banden. Plakken van lekke banden is dan ook niet nodig.

Kantelen: door een laag zwaartepunt zal de driewieler niet snel kantelen.

Kiepbakje: voor extra speelplezier beschikt het over een kiepbakje, dat ook vastgezet kan worden.

 

Nadelen:

Trappers: een enkele koper merkte op dat hij wat minder geschikt is voor kinderen onder de 2 jaar. Deze draaien dan iets te zwaar.

Duwstang: Een aantal kopers merkt op dat de duwstang zich soms niet al te makkelijk laat bedienen.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

4. Chicco Wit Kunststof

 

De Chicco driewieler wordt beschouwd als één van de goedkope driewielers voor kinderen tussen 4 en 6 jaar oud. Het product is maximaal belastbaar tot 20 kg.

Het moderne en sportieve design van de Chicco driewieler is gemaakt van kunststof en weegt 5 kg. Dit product is ideaal tijdens het wandelen. Via de verstelbare duwstang kan je je kind gemakkelijk duwen en de fiets zelf besturen. Eenmaal de duwstang verwijderd wordt, kan je kind zelfstandig trappen en is het een ideale driewieler. Daarnaast beschikt de Chicco driewieler ook over een mandje aan de voorkant  en een veiligheidsgordel.

Bij de meeste kopers wordt dit product beschouwd als zeer handig in gebruik en van degelijke kwaliteit. Echter blijken sommige kopers niet helemaal overtuigd aangezien de driewieler niet altijd even gemakkelijk te besturen is via de duwstang.

Heb je een dochtertje die ook graag met haar eigen poppenkind wil fietsen? Dan is deze driewieler het helemaal. Hij beschikt namelijk over een mandje aan het stuur. Hierin kan ze natuurlijk prima haar lievelingetje in de gaten houden tijdens het fietsen.

 

Voordelen:

Gewicht: deze driewieler is vervaardigd uit kunststof en is daarmee licht in gewicht.

Stuur: het stuur kan worden vastgezet om zo zonder slingeren rechtdoor te rijden.

Veiligheidsgordel: deze vrolijk gekleurde driewieler beschikt over een veiligheidsgordel, zodat je kindje beschermd is tegen vallen.

Verstelbare stuurstang: de stuurstang is verstelbaar en dit verhoogt het gebruiksgemak voor de duwende ouder.

 

Nadelen:

Sturen: hoewel de beoordelingen over het algemeen erg positief zijn, merkt een koper op dat de besturing af en toe wat stroef is.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

5. Puky Fitsch

 

De Puky Fitsch Driewieler is speciaal ontworpen voor kinderen tussen de 2 en 3 jaar oud en is belastbaar tot 25 kg. Het is bedoeld om je kind meerdere bewegingen tegelijk aan te leren. Het evenwichtsorgaan wordt optimaal ontwikkeld en daarnaast wordt ook aandacht besteed aan de coördinatie van de armen en benen.

Het product is gemaakt uit aluminium en weegt 4 kg. Bovendien is er een ergonomisch zadel voorzien dat verstelbaar is. Daarnaast zijn er ook veiligheidshandvaten voorzien. De luchtbanden zorgen er bovendien voor dat de wielen amper geluid maken.

Bij dit product werden momenteel 5 reviews geplaatst waarbij de kopers een goed advies geven over de prijs-kwaliteitverhouding van het product. Bovendien wordt dit door de meeste kopers beschouwd als zeer gebruiksvriendelijk.

Kan je kindje al een beetje fietsen en wil je dit talent verder bevorderen? Dan is deze stoere driewieler jouw keuze. Hij zal je kindje leren meerdere bewegingen gelijktijdig te maken en het evenwichtsorgaan verder te ontwikkelen. Kijk vlug of dit de juiste driewieler voor jouw peuter tussen de 2 en 3 jaar is.

 

Voordelen:

Gewicht: deze driewieler is vervaardigd uit aluminium en is daarmee erg licht. Hij weegt slechts 4 kg.

Geluid: hij beschikt over luchtbanden en maakt daarmee slechts weinig geluid.

Handvatten: voor extra goede grip op het stuur is hij voorzien van veiligheidshandvatten.

Zadel: deze stoere driewieler beschikt over een ergonomisch zadel voor extra zitcomfort. Bovendien is het zadel verstelbaar.

 

Nadelen:

Budget: hoewel deze driewieler door kopers met maar liefst 5 sterren wordt gewaardeerd, zou het prijskaartje wel eens een belemmering kunnen zijn.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Driewielers voor kinderen koopgids

 

Een degelijke driewieler kan je kind helpen om bepaalde vaardigheden aan te leren. Bovendien gebeurt het allemaal op een aangename en leuke manier. Als jij een keuze wilt maken uit de beste driewielers voor kinderen is het belangrijk om met een aantal dingen rekening te houden. Zo kun jij aandacht besteden aan het nut, de soorten en de opties als je de modellen wilt vergelijken.

Het nut van een driewieler voor kinderen

Ben je op zoek naar een leuk geschenk voor jouw kindje? Dan kan een driewieler voor kinderen misschien wel een optie zijn? Het biedt nu eenmaal heel wat mogelijkheden. Je kunt je kind verschillende dingen al spelenderwijs aanleren. Met een driewieler kun jij het evenwichtsgevoel bij jouw kind stimuleren. Zo maak je de overstap naar een gewoon fietsje later veel gemakkelijker.

Verder helpt een driewieler ook bij de motorische ontwikkelingen van je kind. Je kindje moet namelijk verschillende functies tegelijkertijd proberen uitvoeren. Zo moet hij of zij proberen om in balans te blijven en ondertussen ook nog eens blijven bewegen. Op die manier kun je bijdragen aan de grove motoriek van je kind. Verder kan je kind ook de afstand en de snelheid leren inschatten.

Naast al deze dingen draagt een driewieler voor kinderen ook bij aan het sociale aspect. Doordat je kind buiten komt, komt het meer in contact met andere kindjes. Zo kunnen sneller contacten gelegd worden. In je zoektocht naar de ideale driewieler voor kinderen zul je merken dat er heel wat mogelijkheden zijn. Het is goed dat je daarnaast probeert rekening te houden met de leeftijd en het gewicht van je kind.

 

De verschillende types

Als je besloten hebt om je kind een driewieler te schenken dan houd je maar liever rekening met de leeftijd van je kind. Daarnaast denk je best ook aan het gewicht, de lengte en de motorische vaardigheden. Een kind van 3 jaar staat op motorisch vlak al iets verder dan een kindje van amper 1 jaar. Het is dus belangrijk dat je hier zoveel mogelijk probeert aan te denken. Op die manier kun jij veel gerichter zoeken en eventueel ook een driewieler voor kinderen aanbieding tegenkomen.

Een driewieler biedt een bepaalde stabiliteit aan jonge kindjes. De meeste driewielers zijn vaak gemaakt uit lichte materialen zoals plastic en kunststof. In je zoektocht naar de ideale driewieler voor jouw kind zul je heel wat verschillende mogelijkheden tegenkomen. Het belangrijkste onderscheid kun je terugvinden in de wielpositie. Er zijn modellen waarbij er 2 wielen vooraan staan en 1 wiel achteraan. In de meeste gevallen is het echter andersom en staan er 2 wielen achteraan en 1 vooraan. Dit biedt namelijk iets meer stabiliteit en evenwicht.

Je kunt zelfs een model aankopen dat meegroeit met je kind. Deze zijn misschien iets duurder en behoren niet meer tot de goedkope driewielers voor kinderen. Toch moet je het positief zien. Want een driewieler die meegroeit met je kind kun je gedurende verschillende jaren gebruiken. Zo hoef je niet telkens een ander model aan te kopen. Bekijk hierbij zeker de verschillende aanbiedingen. Wie weet kun je een degelijke driewieler aan een voordelig tarief spotten.

Optiemogelijkheden

Zodra jij je zoektocht naar een degelijke driewieler begint zul je merken dat er een ruim aanbod is. Zo zal de ene driewieler over net iets meer opties beschikken dan andere modellen. Houd er wel rekening mee dat je al deze opties ook zult meebetalen in de uiteindelijke prijs. Het is daarom een goede aanbeveling om rekening te houden met je verwachtingen en wensen. Je kunt altijd een budget bespreken dat je maximaal kunt en wilt spenderen hieraan.

Zo zijn er heel wat driewielers die doorgroeimogelijkheden bieden. Deze modellen zijn vaak voorzien van een verwijderbare duwstang en een stoeltje dat je kunt aanpassen aan de ontwikkelingen van je kind. Zo kun jij in de beginfase je kind nog extra goed en veel ondersteunen met behulp van de duwstang. Eenmaal je kind iets meer evenwicht ontwikkeld heeft, kun je de duwstang verwijderen.

Daarnaast zijn er heel wat driewielers die leuke accessoires bevatten. Denk maar aan een zonnescherm of een regenscherm. Hierdoor kun je je kind optimaal beschermen op regendagen en zonnige dagen. Je hebt ook modellen die voorzien zijn van antislip pedalen. Op die manier glijdt je kindje helemaal niet van de pedalen. Ook een veiligheidsgordel is geen overbodige luxe. Een kindje van 1 jaar heeft namelijk nog niet voldoende evenwicht. En dan kan een veiligheidsriem echt wel een pluspunt zijn.

 

 

 

Laat een reactie achter

0 COMMENTAIRES