7 beste Duo kinderwagens Test van 2024

Laatste update: 17.06.24

 

Duo wandelwagens test van 2024

 

Een duo wandelwagen biedt jou de mogelijkheid om 2 kindjes tegelijk te vervoeren. Dit kan zeker en vast van pas komen wanneer jij een tweeling in huis hebt. Maar ook wanneer je 2 kindjes gewoon niet zoveel verschillen qua leeftijd dan kan een duo wandelwagen een goede oplossing bieden. Om de keuze voor jou iets gemakkelijker te laten verlopen, zijn we op zoek gegaan naar de 3 beste duo wandelwagens van het moment. Zo maakt de Hauck Duett 2 duo wandelwagen zeker deel uit van deze top 3. Het frame is gemaakt van bijzonder duurzaam en licht aluminium. Dit maakt de duo wandelwagen handig om te gebruiken. Met de Renolux Blauw duo wandelwagen haal je zeker en vast een meer dan waardig alternatief in huis. Dit model kun je belasten met een gewicht van maximaal 15 kg.

 

 

Vergelijkingstabel

 

Sterkte
Zwakte
Conclusie
Offerte

 

 

7 beste duo kinderwagens (Reviews) van 2024

 

Als je twee kinderen hebt die niet zoveel verschillen in leeftijd of misschien wel een tweeling, dan is een duo wandelwagen wel een ideaal product voor jou. Met dit product kun je gemakkelijk op stap gaan met je kinderen en zitten ze gezellig bij elkaar. Bekijk de opties hieronder en kies voor de beste duo wandelwagen voor je kinderen.

 

 

1. Hauck Duett 2 Duo Kinderwagen Zwart

 

Met de Hauck Duett 2 duo wandelwagen heb je zoveel opties. Je kunt dit product gebruiken voor 1 of 2 kinderen van verschillende leeftijden, zoals een pasgeboren baby en een peuter.

Het heeft een lichte aluminium frame dat wendbaar is vanwege de zwenkwielen en vergrendelbare voorwielen. Het heeft een reiswieg met dekzeil, die je kunt ombouwen tot een zitting. Als je de onderste zitting wilt gebruiken, dan is dit product voorzien van wielbeschermers.

Voor dit product zijn er niet alleen positieve reacties te lezen. Sommige gebruikers zijn blij met dit product, want het is van goede kwaliteit en het is handig in gebruik. Het heeft een compact design zodat je gemakkelijk in en uit deuropeningen kunt rijden. Dit product heeft een goede prijs en het is comfortabel voor het kind. Andere kopers vinden dit product niet duurzaam en het is oncomfortabel voor het kind, want er is geen plek voor de voeten van het tweede kind.

Met deze handige duo wandelwagen van het merk Hauck kun jij vanaf nu op een eenvoudige manier met je 2 kindjes op wandel gaan. Aan de vele reacties te lezen die bovendien overwegend positief zijn, durven we besluiten dat dit wel eens één van de populairste modellen zou kunnen zijn. We zijn dan ook niet verwonderd dat heel wat klanten Hauck als het beste merk beschouwen.

 

Voordelen:

Leeftijdscategorie: je kunt deze wandelwagen gebruiken voor een pasgeboren baby maar ook een peuter of kleuter is een mogelijkheid. Bovendien is het mogelijk de wagen voor 1 of 2 kindjes te gebruiken.

Handig in gebruik: de zwenkwielen zorgen ervoor dat de wandelwagen heel wendbaar is. Bovendien zijn de voorwielen uitgerust met een vergrendelingssysteem. Er is ook een dekzeil voorzien.

 

Nadelen:

Oncomfortabel: sommige kopers zijn niet helemaal overtuigd van de vele voordelen die deze duo wandelwagen biedt. Ze vinden dat het tweede kindje niet voldoende ruimte heeft en dus eerder oncomfortabel zit.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

2. Duo kinderwagen blauw

 

De Duo kinderwagen blauw is praktisch en biedt veel mogelijkheden. Het is een ideaal product voor gezinnen die kinderen hebben die niet zoveel in leeftijd verschillen met elkaar, zoals een baby en een peuter.

Het achterste gedeelte is geschikt voor kinderen vanaf de geboorte tot een gewicht van ongeveer 15 kg. Het voorste gedeelte is geschikt voor kinderen vanaf 6 maanden. Het is voorzien van een comfortabele 5 puntsgordel en een grote luifel. Het heeft een handige regenhoes erbij. Dit product kun je gemakkelijk compact inklappen. De stoelen zijn in positie verstelbaar.

Als je naar de prijs van dit product kijkt, dan lijkt het op een duo kinderwagen aanbieding en dat is het ook voor de twee personen die dit product hebben aangeschaft. Voor hen heeft dit product een fraai design en is het handig in gebruik. Dit product is comfortabel voor het kind.

Deze duo wandelwagen van het merk Renolux is beschikbaar in maar liefst 5 verschillende kleuren. Zo kun je de blauwe wandelwagen bijvoorbeeld kiezen voor jongens en eventuele een beige exemplaar voor meisjes. Laten we even kijken wat de voordelen en de nadelen zijn als je besluit om deze duo wandelwagen aan te kopen.

 

Voordelen:

Leeftijdscategorie: deze wandelwagen kun je reeds gebruiken zodra je kindje geboren is. Het maximaal belastbare gewicht is 15 kg. Dus deze wandelwagen is ideaal voor kindjes die qua leeftijd toch vrij dicht tegen elkaar aanleunen.

Gebruiksvriendelijk: de wandelwagen is voorzien van een 5-punts gordel om de veiligheid van je kindjes te garanderen. Verder is de wagen ook uitgerust met een grote luifel en een regenhoes.

 

Nadelen:

Werkelijk alle kopers zijn helemaal overtuigd van de vele mogelijkheden die deze wandelwagen biedt. Voor hen zijn er helemaal geen minpunten aan dit model. Dit maakt het ook voor ons veel lastiger om eventuele nadelen te kunnen ontdekken.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

3. Hauck Roadster Duo SLX – Duo Kinderwagen – Caviar/Almond

 

De Hauck Roadster Duo SLX is een veilige duo wandelwagen waarmee je met het hele gezin op stap kunt. Je kunt dit product gebruiken vanaf de geboorte.

Het biedt een aantal opties zoals de rugleuningen, voetsteunen en zonnekapjes die versteld kunnen worden. De voorwielen kunnen 360 graden draaien en maken dit product heel wendbaar, zelfs met twee kinderen erin.

Je kunt dit product gemakkelijk opvouwen, omdat het een centraal vergrendelingssysteem heeft. Het is een veilig product, want het is voorzien van een 5-punts gordelsysteem, een voorbeugel en schouderpads. Het heeft ook een ruime boodschappenmand waarin jij ook spullen kunt opbergen.

Voor dit product staat er tot nu toe maar 1 review geschreven. De koper is blij met dit product, want het is comfortabel voor het kind en het heeft een goede prijs. Dit product heeft ook een goede kwaliteit, dus deze koper geeft positief advies voor dit product.

Net zoals het eerste product, is ook deze duo wandelwagen afkomstig van het bekende merk Hauck. Aan de prijs te zien zul je het niet meteen tussen de goedkope wandelwagens hoeven te zoeken. Toch blijken de meeste kopers er dit bedrag wel aan te willen geven. De neutrale kleur maakt dat je de wagen voor zowel jongens als meisjes probleemloos kunt gebruiken.

 

Voordelen:

Comfort: het is mogelijk om de rugleuning, voetsteunen en zonnekapjes aan te passen en te verstellen. Doordat de voorwielen maar liefst 360 graden kunnen draaien, wordt de wandelwagen heel erg wendbaar.

Veiligheid: de zitjes zijn voorzien van een 5-punts gordelsysteem. Verder werd er ook gedacht aan een voorbeugel en zelfs schouderpads.

 

Nadelen:

Boodschappenmandje: voor één gebruiker had het boodschappenmandje dat achteraan de wandelwagen steekt, toch net iets groter mogen zijn.

Prijskaartje: in vergelijking met de andere 4 producten uit onze lijst, is dit duidelijk niet de wandelwagen met de laagste prijs. Dit zou in de toekomst voor andere gebruikers misschien wel als een minpuntje kunnen ervaren worden.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

4. Top Mark – Duo Tandem Kinderwagen – Grijs

 

De Top Mark duo kinderwagen is het ideale product om jouw baby en peuter samen op pad mee te nemen. Dit product is goed wendbaar vanwege de grote zwenkwielen die het heeft aan de voorkant.

Het maximale gewicht per zitting is ongeveer 15 kg. De bekleding kun je eraf halen en wassen. De rugleuning is verstelbaar en het is voorzien van een regenhoes en zon/windkappen. Voor de veiligheid heeft het een punt harnasgordel. Het is voorzien van een grote mand, waarin jij al je spullen kunt zetten en een afneembaar speelblad of voorbeugel.

Er is tot nu toe maar 1 beoordeling geplaatst voor dit product. De koper is zeer tevreden ermee, want het is handig in gebruik en comfortabel voor het kind. Dit product is van goede kwaliteit, want het is duurzaam. Voor deze koper is dit een top product.

Als we de koper van dit product mogen geloven dat blijkt dit echt een top wandelwagen te zijn die volledig aan de verwachtingen voldoet. Toch kan het altijd een goed idee zijn om de voordelen eens te laten afwegen tegenover de eventuele mogelijke nadelen ervan. Op die manier krijg je een beter beeld van het product en weet je al min of meer of het de wandelwagen is waar jij al zo lang naar op zoek bent.

 

Voordelen:

Design: deze duo wandelwagen is beschikbaar in maar liefst 3 verschillende kleuren. Je kiest dus eenvoudigweg de kleur die jij het mooiste vindt.

Comfort: de wagen is voorzien van zon- en windkappen en er is zelfs aan een regenhoes gedacht. De rugleuningen zijn bovendien ook volledig verstelbaar. Verder is de wagen ook uitgerust met een handige boodschappenmand.

 

Nadelen:

We merken dat de koper echt helemaal tevreden is met deze duo wandelwagen. Daarom vinden wij het ook bijzonder moeilijk om eventuele minpunten bij dit product aan te kaarten.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

5. Kees K2 Plus – Duo Kinderwagen – Black – Black

 

Met de Kees K2 Plus duo wandelwagen kunnen jouw kinderen gezellig naast elkaar op pad gaan. Je kunt dit product gebruiken in combinatie met de K2 Babynest Plus met kapje, die los te verkrijgen is.

Je kunt het dan gebruiken voor kinderen vanaf de geboorte. Dit product kun je gemakkelijk opvouwen totdat het compact wordt. Het heeft een ideale breedte, waardoor je met gemak door iedere deur heen kunt gaan.

Gezien de prijs van dit product, dan behoort het niet tot de categorie van goedkope duo wandelwagens en dat kun je merken aan het aantal reviews die er voor dit product geplaatst zijn. Er is tot nu toe nog geen review geplaatst voor dit product en dat zou met de hoge prijs van dit product te maken kunnen hebben.  Omdat er nog geen ervaring van een gebruiker is geplaatst, is het moeilijk om een advies over dit product uit te brengen.

Met deze duo wandelwagen van KEES haal je zeker en vast een degelijk product in huis. Vanaf nu kun jij op een eenvoudige manier je kindjes meenemen op wandeling of wanneer je boodschappen gaat doen. De wagen is verkrijgbaar in 2 verschillende kleuren. Je kiest er dus zelf het model uit dat jij gewoon het liefste ziet.

 

Voordelen:

Handig in gebruik: met deze wandelwagen kun je jouw 2 kinderen gemakkelijk meenemen wanneer je boodschappen gaat doen. Je kunt het zelfs combineren met de K2 Babynest Plus en dan is het ook ideaal voor pasgeboren kindjes.

Gebruiksgemak: je kunt de duo wandelwagen heel eenvoudig opvouwen, en op die manier plaatst besparen tijdens het opbergen ervan.

 

Nadelen:

Prijskaartje: het is zeker niet één van de goedkope wandelwagens en dit zou in de toekomst misschien wel een belangrijke rol kunnen spelen.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

6. Hauck Freerider SH Duo kinderwagen met verstelbare rugleuning en voetsteuntjes

 

De duo kinderwagen van Hauck valt in de goedkope prijsklasse van onze lijst waardoor hij goed toegankelijk is voor mensen die minder willen besteden. We zien in de reviews dat hij een uitstekende beoordeling kreeg voor de prijs-kwaliteitverhouding. De wandelwagen heeft een gewicht van 12,5 kg. Hij meet 95 x 61 x 38 cm dichtgevouwen en 128 x 61 x 112 cm wanneer hij uitgeklapt is.

Bij deze duo kinderwagen worden de kindjes achter elkaar gezet. Bovendien heeft de stijlvolle zwarte kinderwagen 3 wielen waarvan het voorwiel voor een goede wendbaarheid 360° kan draaien. De achterwielen zijn voorzien van aparte veringen en een vergrendelbaar remsysteem om de wandelwagen veilig te kunnen parkeren. De grote banden zorgen er trouwens voor dat hij geschikt is om op elk terrein te rijden.

Daarnaast heeft het stalen frame een handvat dat in de hoogte kan worden versteld. De rugleuning en de voetsteunen kunnen trouwens ook in 4 standen worden gezet voor extra comfort. De grote zonnekap zorgt ervoor dat de kindjes beschermd zijn tegen uv-stralen. Onderin de kinderwagen is er een ruime winkelmand waar je heel wat spulletjes in kwijt kunt.

 

Voordelen:

Afmetingen: hij meet ingeklapt 95 x 61 x 38 cm en 128 x 61 x 112 cm als hij openstaat waardoor hij toch handig is om ergens naar binnen te gaan. De kindjes zitten achter elkaar.

Aanpasbaar: het handvat aan het frame kan in hoogte worden aangepast. Daarnaast kunnen ook de rugleuning en de voetsteuntjes in 4 standen worden ingesteld.

Wielen: deze duo kinderwagen heeft 3 wielen waarvan het voorwiel 360° kan draaien voor meer wendbaarheid. Daarnaast zijn de wielen voorzien van dikke banden waardoor hij voor alle terreinen geschikt is.

Gebruiksvriendelijk: hij is voorzien van een grote kap om de kinderen tegen de zon te beschermen. Onderaan zit een handige winkelmand.

 

Nadelen:

Weinig zicht: doordat de kindjes nogal dicht op elkaar zitten, is er op de achterste plaats weinig zicht.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

7. Baninni Duo Kinderwagen Luiz met apart verstelbare zitjes

 

De producten van Baninni behoren tot de populairste keuze van ouders die alleen het allerbeste willen voor hun kroost. Deze kinderwagen is een prachtexemplaar met bijzonder veel mogelijkheden zodat je kroost maximaal van het uitje kan genieten.

De zitjes kunnen apart worden versteld zodat de kinderen ofwel naar jou ofwel naar de weg kijken. Daarnaast kunnen de rugleuningen in verschillende standen worden gezet en ook de voetsteunen kunnen worden aangepast. Hierdoor is het mogelijk om voor elke kind de comfortabelste houding in te stellen. Bovendien kan elk zitje apart worden omgevormd tot een reiswieg waardoor je hem zelfs voor de allerkleinsten kunt gebruiken. Per zitje heeft hij een draagvermogen van 22 kg.

Daarnaast kan de duo buggy ook los van elkaar worden gebruikt zodat je 2 aparte wandelwagens hebt. Hij heeft vergrendelbare zwenkwielen met rubberen banden waardoor hij geschikt is voor elk terrein. De wielen zijn trouwens voorzien van een centraal remsysteem. Onderin is een handige boodschappenmand om de luiertas of wat speelgoed in te plaatsen. Er werden voor deze vrij recente duo kinderwagen nog geen reviews geplaatst.

 

Voordelen:

Verstelbaar: elk zitje kan met zicht naar voor of naar jou toe worden gedraaid. Daarnaast kunnen de rugleuningen alsook de voetsteunen apart worden ingesteld .

Gebruiksvriendelijk: de beide zitjes kunnen worden omgevormd tot reiswiegjes waardoor ook de kleinste baby in deze kinderwagen past.

Wendbaarheid: hij is voorzien van 4 zwenkwielen die met een centraal remsysteem kunnen worden vergrendeld. Hij heeft rubberen banden zodat hij voor verschillende terreinen geschikt is.

Apart gebruik: de duo kinderwagen kan van elkaar worden losgemaakt zodat je 2 aparte buggy’s krijgt.

 

Nadelen: 

Het prijskaartje: deze wandelwagen is nogal duur waardoor hij minder toegankelijk is voor mensen met een klein budget.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Duo kinderwagens Koopgids

 

Verwacht je binnenkort om moeder of vader te worden, dan is het een aanbeveling om er goed op voorbereid te zijn. Je kunt alvast denken aan een goede wandelwagen. En om te weten als je voor de beste hebt gekozen is het raadzaam om het te vergelijken met anderen. Want met een goede wandelwagen kun je heel lang mee.

De prijs

Voor iedereen is het de normaalste zaak om te letten op de prijs van een product. Dit omdat je ervoor wilt waken dat je niet meer aan een product uitgeeft dan het eigenlijk nodig is. Als je dat niet doet, zul je niet het uiterst kunnen genieten van het geld waarvoor je zo hard werkt. Gelet op de verschillende mogelijkheden die een wandelwagen te bieden heeft en natuurlijk ook de duurzaamheid van dit product, kun je een waarde eraan hechten.

Kom je de juiste wandelwagen tegen die voldoet aan jouw budget en behoeften, dan heb je te maken met een wandelwagen aanbieding. Het is realistisch om ervan uit te gaan dat er ook wandelwagens te verkrijgen zijn die niet behoren tot de categorie van goedkope wandelwagens. In die gevallen kun je zeker ook goed nagaan wat je krijgt voor je geld. Voor een kwaliteitsproduct van een welbekend merk zul je ongetwijfeld meer moeten neertellen, omdat er vaak genoeg ook een goede garantie gegarandeerd is. De beste wandelwagens kunnen dus duurder zijn dan de andere wandelwagens.

 

Wat zijn de instellingen en functies?

Sommige wandelwagens hebben de mogelijkheid om geplaatst te worden in een zogeheten slaapstand. Een wandelwagen bevindt zich onder normale omstandigheden in een zitpositie, zodat het kind vooruit kijkt. De slaapstand is de extra mogelijkheid die een wandelwagen biedt om het zitvlak in een lighouding te plaatsen. Ook kun je de rugleuning van sommige wandelwagens verstellen. Naarmate het kind groeit, kan het beter bewegen en kan jouw kleine ook gemakkelijk opzitten.

Daarom draagt een goede wandelwagen bij aan het groeiproces, door de mogelijkheid om de rugleuning te verstellen. Voor het kleintje is het ook van belang dat de voetjes goed ondersteund worden. En hoewel dat niet het geval is bij alle wandelwagens, zijn er wel voldoende met een verstelbare voetensteun. Afhankelijk van je lengte kun je moeite hebben om de wandelwagen vooruit te duwen vanwege de lengte van de handgrepen of duwbeugel. Let daarom bij de aanschaf goed op als de optie bestaat om het te verstellen.

Voor wat de duwbeugel betreft zijn er sommige modellen aan wandelwagens die de mogelijkheid bieden om de duwbeugel om te keren, zodat je naar het kindje kunt kijken terwijl je de wandelwagen vooruit duwt of andersom. Voor extra veiligheid is het goed als je de wielen kunt vergrendelen ter voorkoming dat het wagentje wegrolt terwijl het moet stilstaan.

 

Voor welke kinderen kun je het gebruiken?

Kinderen groeien snel en daarom is het ook ideaal om te letten op de stevigheid van een wandelwagen voordat het wordt aangeschaft. Elk wagentje is anders en moet gegarandeerd voorzien zijn van een duidelijke handleiding. Hiermee krijg je als ouder of verzorger meer duidelijkheid hoe je het wagentje moet gebruiken en voor welk kind het geschikt is. Om een baby van nog geen maand te kunnen dragen in een wandelwagen, heb je zeker een zogenaamd babynest nodig.

Dit product zorgt ervoor dat je kleintje lekker knus zit en dat het geen verkeerde bewegingen maakt tijdens het vervoeren. De meeste wandelwagens zijn geschikt voor pasgeboren baby’s tot 6 maanden. De duo wandelwagens kunnen meer gewicht dragen, want het voorste zitvlak is voor de pasgeboren baby geschikt en het achterste is voor een peuter of wat ouder kind geschikt tot het maximaal aangegeven gewicht.

Op deze manier kun je kinderen van ongeveer dezelfde leeftijd in deze wagens overal samen meenemen. Je hebt bijvoorbeeld wandelwagens die speciaal ontworpen zijn voor een pasgeboren baby en een peuter, voor 2 peuters of voor slechts 1 peuter.

Wat is de samenstelling?

Je hebt wandelwagens aanbiedingen van verschillende kwaliteiten afhankelijk van jouw behoeften. De wandelwagens die ter sprake komen, zijn van verschillende materialen samengesteld om ervoor te zorgen dat het kindje zoveel mogelijk comfort ervaart. De voor- en/of achterwielen kunnen massief zijn en wandelwagens kunnen met of zonder zwenkwielen en vergrendelbare voorwielen aangeschaft worden.

Je kunt ook kiezen voor wielen die je kunt pompen en vervangen als die versleten zijn. De achterwielen zijn in de meeste gevallen groter dan de voorwielen, omdat het gewicht van het kind of de kinderen de achterzijde van de wandelwagen het meest belast.

Verder is het frame gemaakt van kunststof of aluminium voor een licht ontwerp en handig gebruik van het product. De regen- en zonnekap zijn net als de overige bekleding meestal gemaakt van dezelfde stof. Dit is een waterbestendig product dat ook gemakkelijk te reinigen is.

 

 

 

 

Laat een reactie achter

0 COMMENTAIRES