Beste elektrische kindertandenborstel

Laatste update: 17.06.24

 

Elektrische kindertandenborstels test van 2024

 

Met een elektrische kinderborstel zorg jij er niet alleen voor dat de mondhygiëne van je kind goed onderhoud blijft maar je kunt het ritueel van het tanden poetsen ook gewoon veel leuker maken. Wij raden jou natuurlijk wel aan om een degelijke en duurzame elektrische tandenborstel te combineren met een leuk en aantrekkelijk design. Daarvoor kun je altijd even onze koopgids raadplegen zodat je ongeveer weet waarop je kunt letten. Uiteraard kun e ook gewoon doorklikken naar onze top 3 van beste elektrische kindertandenborstels. Zo mag je er zeker van zijn dat je met de Oral-B Disney Mickey Mouse kindertandenborstel een zeer degelijk en duurzaam model in huis haalt. Bovendien is het voorzien van een leuk design en muziek. De Playbrush Blauw hoeft zeker niet onder te doen en past bovendien op gelijk welk type tandenborstel waardoor het poetsen nog leuker wordt.

 

 

Vergelijkingstabel

 

Sterkte
Zwakte
Conclusie
Offerte

 

 

Elektrische kindertandenborstel reviews – top 5

 

 

Heb jij een kind in huis dat niet van poetsen houdt? Maak dan gebruik van een elektrische tandenborstel om het poetsen voor jouw kind leuk te maken. Kies vooral 1 uit met de favoriete animatiefiguur van jouw kind. Op zo een manier zal het kind langer en beter willen poetsen. Maak een keuze uit de 5 onderstaande opties en koop de beste elektrische kindertandenborstel voor jouw kind.

 

 

Aanbevolen producten

 

 

1. Oral-B Disney Mickey Mouse

 

Met de Oral-B Stages Power Kids elektrische tandenborstel kan jouw kind langer en beter poetsen.

Het heeft een ingebouwde muziek timer wat poetsen leuker maakt voor het kind. Door langer en beter te poetsen wordt er meer tandplak verwijderd, dan als je kind zou poetsen met een gewone tandenborstel.

Dit product heeft extra zachte borstels, wat het poetsen niet alleen leuk maar ook comfortabel maakt. Het heeft een oplaadbare batterij dat langer dan 7 dagen meegaat. Je kunt deze tandenborstel samen gebruiken met de Disney MagicTimer app van Oral B.

Let wel dat dit product niet geschikt is voor kinderen onder de 3 jaar en het beter gebruikt kan worden onder toezicht van een volwassene.

De meeste kopers zijn tevreden met dit product, want het is van goede kwaliteit en het is handig in gebruik. Enkele kopers vinden de muziekfunctie te kort en dat het een matige kwaliteit heeft.

Tandenborstels van Oral-B zijn goed bekend onder het grote publiek omwille van hun degelijkheid. Hierdoor kan het misschien wel beschouwd worden als het beste merk. Deze Mickey Mouse tandenborstel beschikt over een ovalen opzetborstel en een timerfunctie.

 

Voordelen:

Gebruiksvriendelijk: niet alleen het design maakt het extra leuk voor kinderen om hun tanden te poetsen maar ook de muzikale timer waarover het apparaat beschikt draagt hiertoe bij. Hierdoor kun je jouw kind stimuleren om beter en vooral langer te poetsen.

Opzetborstels: de borstels beschikken over extra zachte haartjes die het poetsen niet alleen aangenamer maken maar ook veel doeltreffender. Dit wordt ondersteund door de roterende beweging die de borstel maakt. Op die manier zorg je voor een optimale mondhygiëne bij je kind.

 

Nadelen:

Muziekfunctie: de ingebouwde muziekfunctie waarover het product beschikt, is voor sommige gebruikers net iets te kort.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

2. Playbrush Blauw

 

De Playbrush tandenborstel voor kids maakt poetsen leuker. Je kunt deze playbrush gewoon op elke willekeurige tandenborstel aanschuiven. Hierna moet je de app op je mobiele telefoon downloaden en verbinden met je playbrush. Je kunt dus vanaf nu poetsen en je favoriete game spelen.

Er worden elke maand nieuwe games toegevoegd, zodat poetsen met de playbrush leuk blijft. Daarnaast kun je ook punten scoren en krijg je feedback over hoe jouw poetsbeurt was. Je kunt verschillende medailles en trofeeën winnen als je goed hebt gepoetst.

Gezien de prijs behoort dit product niet tot de categorie van goedkope elektrische kindertandenborstels. Tot nu toe heeft maar 1 koper een review gegeven voor dit product.

De klant is tevreden met het product. Het is van goede kwaliteit en is eenvoudig te gebruiken. Het is een beetje aan de prijzige kant, maar is de prijs zeker waard.

Met de Playbrush elektrische kindertandenborstel kun jij je kind een goede mondhygiëne aanleren. Bovendien wordt het ook allemaal veel leuker doordat je de borstel omdoopt tot een gamecontroller. Ook de ronde borstelkop en de timerfunctie kunnen er voor zorgen dat het poetsritueel veel beter verloopt.

 

Voordelen:

Eenvoudig in gebruik: dankzij deze tandenborstel hoeft het poetsmoment nooit meer een strijd te zijn. De borstel wordt eenvoudig omgetoverd in een gamecontroller waardoor het tanden poetsen echt een aangenaam spelletje wordt voor jouw kind.

Game-app: verder kun je het poetsen nog leuker maken dankzij de game-app die je eenvoudig kunt installeren op je smartphone. Afhankelijk van het spelletje dat je selecteert, moet je een bepaalde figuur maken.

 

Nadelen:

Werkelijk alle kopers zijn volledig overtuigd van dit product en dit zie je ook duidelijk in de commentaren. Er is geen enkele negatieve review te bespeuren.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

3. Colgate Minions

 

De Colgate Minions elektrische kinder tandenborstel is geschikt voor kinderen boven de 4 jaar. Maak poetsen leuker voor je kinderen met deze tandenborstel van Colgate en de leuke animaties van minions erop.

Dit product heeft een zachte borstelkop, wat het comfortabel in gebruik maakt voor kinderen. Het is gemakkelijk te gebruiken, want het heeft een eenvoudige aan- en uit schakelaar.

Met dit apparaat zal je kind op een zelfstandige manier leren poetsen. Dit apparaat werkt met twee AAA alkaline batterijen.

Als je de prijs van dit product vergelijkt met andere soortgelijke producten, dan kun je zeggen dat dit een elektrische kindertandenborstel aanbieding is.

Er is tot nu toe maar 1 review te lezen over dit product. De koper geeft positief advies hierover en voor hem/haar is het een top product. Het is echt een leuke tandenborstel voor kinderen.

Minions zijn erg populair bij kinderen waardoor deze kindertandenborstel tegenwoordig misschien wel één van de populairste is. De roterende beweging van de elektrische borstel zorgt voor een optimale poetsbeurt en een stralende glimlach achteraf.

 

Voordelen:

Batterij: het apparaat is voorzien van 2 AAA alkaline batterijen die bovendien worden meegeleverd met het toestel. Deze moet je dan wel telkens vervangen.

Gebruiksvriendelijk: de zachte borstelkop zorgt voor een aangename poetservaring bij je kind en helpt de mondhygiëne te verbeteren en behouden. Daarnaast kun je het toestel gemakkelijk aan- en uitschakelen.

Ontwerp: het apparaat is voorzien van een leuk design van de Minions die tegenwoordig bij heel wat kinderen razend populair zijn. Zo kun jij ervoor zorgen dat het poetsritueel niet langer een strijd is maar echt een leuk en aangenaam gebeuren.

 

Nadelen:

Niet oplaadbaar: het toestel werkt op alkaline batterijen die je telkens weer moet vervangen. Dit zou een struikelblok kunnen zijn voor sommige kopers omdat je dan om de zoveel tijd batterijen moet gaan aankopen.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

4. Gum Star Wars

 

Met de Gum Star Wars elektrisch tandenborstel kunnen jouw kinderen langer leren poetsen, want het poetsen kan nu leuk gemaakt worden. Dit product ziet er mooi uit en is zeker aantrekkelijk voor de kinderen die van Star Wars houden.

Het is een tandenborstel dat speciaal voor kinderen bestemd is en werkt op alkaline batterijen. Wat het speciaal voor kinderen maakt, zijn de zachte borstels van dit product. Deze zachte borstels houden de kleine tandjes schoon en mooi.

Er is tot nu toe maar 1 review te lezen van dit product. De koper is op enkele minpunten na, tevreden met dit product. Het heeft een fraai design en heeft een goede prijs en kwaliteitsverhouding.

Het is wel onhandig in gebruik doordat je de aan- en uitknop niet makkelijk kunt verschuiven en het handvat een beetje te breed is voor kinderen met kleine handen.

Dit product beschikt over de laagste prijs in vergelijking met de andere elektrische kindertandenborstels. Dit wil uiteraard niet zeggen dat het in vergelijking met de andere toestellen een slechtere kwaliteit heeft. Het leuke design helpt bovendien het poetsritueel bij kinderen aangenamer te maken.

 

Voordelen:

Design: veel kinderen zijn tegenwoordig dol op alles wat met Star Wars te maken heeft. Als jouw kind er daarnaast ook altijd een strijd van maakt om zijn of haar tanden te poetsen dan kan deze tandenborstel van Star Wars misschien het hulpmiddel zijn.

Gebruiksvriendelijk: het apparaat beschikt over batterijen en een opzetborstel met zachte borstelharen. Hierdoor is poetsen niet alleen heel aangenaam maar ook nog eens zoveel leuker.

 

Nadelen:

Niet zo handig in gebruik: het apparaat is niet zo gemakkelijk aan- en uit te schakelen en het handvat ligt helemaal niet zo comfortabel in de hand. Bovendien gaan de batterijen niet zo lang mee.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

5. Bestron DSA3500A

 

De Bestron DSA3500A elektrische tandenborstel werkt met batterijen. Dit is een apparaat dat speciaal voor kinderen is gemaakt en dat kun je zien aan het leuke en fraaie design ervan.

In de meeste gevallen houden kinderen niet van poetsen. Als ouder ga je dus van alles proberen te doen, om het poetsen voor je kinderen zo aangenaam mogelijk te maken.

Door een tandenborstel te kiezen dat er mooi en aantrekkelijk uitziet voor kinderen, kun je ze langer bezig houden met poetsen. Als de kinderen langer poetsen, dan kan dat hun mondhygiëne verbeteren en zorgen voor een gezond tandvlees. Dit product heeft een 2D roterende poetstechniek en komt met een leuke houder voor de opzetborstels.

Er zijn nog geen reviews geplaatst voor dit product, waardoor er geen advies gegeven kan worden hiervoor.

Met de Bestron DSA3500A elektrische kindertandenborstel maak je het tandenpoetsen een pak leuker en aangenamer. Hierdoor is het ideaal voor kinderen die helemaal niet zo graag poetsen. De ronde borstelkop en de poetsdruksensor zorgen ervoor dat het tandenpoetsen ook veel doeltreffender wordt.

 

Voordelen:

Poetsdruksensor: heel veel kindjes poetsen net iets te hard en dit kan het tandvlees gaan beschadigen. Dankzij de ingebouwde poetsdruksensor kan dit op een handige en leuke manier vermeden worden.

Accessoires: bij dit apparaat krijg je niet alleen een tandenborstel met een leuk design maar ook nog eens een houder meegeleverd. Daarnaast krijg je er ook een leuke spoelbeker bij. Dit is de ideale combinatie om het poetsritueel aangenamer te laten verlopen.

Eenvoudig in gebruik: de opzetborstels hebben een ronde vorm en maken ongeveer 3000 bewegingen per minuut. De roterende beweging zorgt voor een doeltreffende poetsbeurt en beduidend minder tandplak.

 

Nadelen:

Geen timerfunctie: jammer genoeg beschikt deze elektrische tandenborstel niet over een timerfunctie die aangeeft wanneer de poetsbeurt ten einde is.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Elektrische kindertandenborstels koopgids

 

Een elektrische tandenborstel verwijdert meer tandplak dan een klassieke tandenborstel. Het is dus beter dat je kind van kleins af zo’n tandenborstel gebruikt. Maar om kinderen te laten poetsen moet je hun aandacht trekken. Koop een tandenborstel met een leuke of coole tekening of één die muziek afspeelt. De hardheid van de borstels is belangrijk en de batterijduur ook. Sommige tandenborstels kun je gebruiken om spelletjes te spelen.

Design van de tandenborstel

 

Kinderen vinden het meestal niet leuk om hun tanden te poetsen en doen het omdat ze moeten van hun ouders. Je moet dus de aandacht van je kind op een bepaalde manier kunnen trekken en vasthouden. Een makkelijke manier is een design die je kind leuk zal vinden. Heb je bijvoorbeeld een dochter die gek is op de film Frozen, dan kun je op zoek gaan naar een tandenborstel met afbeeldingen van deze film.

Voor jongens kan dit bijvoorbeeld een superheld of een andere animatiefiguur zijn, maar het zekere is dat ze veel liever hun tanden zullen poetsen dan voorheen.

Er bestaan ook tandenborstels die muziekjes kunnen afspelen om het poetsen voor de kinderen nog aangenamer te maken. Zo kunnen ze al dansend hun gebit verzorgen en ze zullen het ook niet meer erg vinden om met poetsen te beginnen. De muziek wordt dan meestal gebruikt als timer zodat de kinderen voldoende hun tanden poetsen. Wanneer de muziek stopt hebben ze genoeg gepoetst en mogen ze stoppen.

 

 

Verschil met tandenborstels voor volwassenen

 

Er bestaan duidelijke verschillen tussen elektrische tandenborstels voor kinderen en andere voor volwassenen. Zo zijn ze over het algemeen kleiner, de handgreep is ook minder groot zodat het makkelijker is voor de kinderen om de tandenborstel vast te houden. De borstels zijn ook kleiner want ze moeten eenvoudig in de mond van een kind kunnen.

De borstelkopjes zijn ook voorzien van zachtere haartjes want omdat de tanden van een kind nog niet volgroeid zijn, zijn ze kwetsbaarder en is het daarom beter om geen borstels met harde haartjes te gebruiken. Ze bewegen ook minder snel om het poetsen aangenamer te maken.

Kinderen hebben ook meer stimulatie nodig dan volwassenen om hun tanden te poetsen. Daarom is het design zo belangrijk zoals we voordien besproken hebben. Ze spreken de kinderen meer aan omdat het bij hun interesses aanleunt.

De meeste tandenborstels beschikken over een roterend borstelkopje maar je kunt ook kiezen voor een sonische tandenborstel. Deze producten hebben een langwerpig borstelkop die heen een weer gaat, het lijkt daardoor meer op een gewone tandenborstel.

Oudere kinderen kunnen echter al een elektrische tandenborstel voor volwassenen kopen want de modellen voor kinderen kunnen dan al te klein zijn voor hen.

 

 

Batterijduur en borstels

 

Elektrische tandenborstel worden geleverd met een oplaadstation zodat je ze kunt opladen als de batterij leeg is. Toch bestaan er ook modellen die op gewone batterijen werken, maar deze zijn minder geschikt voor dagelijks gebruik omdat ze dan snel leegraken. Ze komen meer tot hun recht op vakantie.

Sommige oplaadbare batterijen daarentegen kunnen tot 7 dagen lang meegaan. Dit draagt bij tot de gebruiksvriendelijkheid want je hoeft ze minder vaak op te laden en je zult minder situaties ervaren waarbij je plots met een lege batterij zit.

Zoals eerder vermeld zijn de haartjes van een opzetborstel bij een tandenborstel voor kinderen zachter. Dit zorgt ervoor dat het gebit niet beschadigd raakt. Je moet je kinderen ook aanleren dat ze de tandenborstel niet hoeven aan te drukken, laat de borstel rustig zijn werk doen op elke tand. Deze borstels vervang je best als de haartjes plat beginnen te liggen want dan poetsen ze niet meer grondig.

Extra’s en prijs

 

De prijs van een kindertandenborstel kan beïnvloedt worden door verschillende factoren. Als een tandenborstel meer functies en accessoires heeft dan zal het meestal ook duurder zijn. Het design kan ook een rol spelen, vooral als het door het officiële bedrijf van de tekeningen gemaakt is. Bijvoorbeeld een tandenborstel van Marvel met een afbeelding van Spiderman zal meer geld kosten dan een onbekend merk die een minder kwalitatieve afbeelding gebruikt.

Er bestaan innovatieve functies voor elektrische tandenborstels. Zo kun je met enkele modellen bijvoorbeeld spelletjes spelen door een app te downloaden op je telefoon. Terwijl je je tanden aan het poetsen bent speel je spelletjes door de bewegingen die je maakt. Er komen maandelijks zelf nieuwe spelletjes uit zodat je kind zich nooit zal vervelen tijdens het poetsen. Dit is een goede manier om je zoon of dochter te stimuleren om hun tanden dagelijks te poetsen.

 

 

 

Laat een reactie achter

0 COMMENTAIRES