5 beste elektrische tandenborstels voor kinderen Test Van 2024

Laatste update: 17.06.24

 

Beste elektrische tandenborstels voor kinderen – Vergelijkingstest & Koopgids

Het kan soms een hele klus zijn om kleine kinderen hun tandjes te laten poetsen. Met een elektrische tandenborstel voor kinderen kun je je kleintje op een leuke manier aanleren hoe hij zijn gebit kan verzorgen. We hebben voor jou alvast 3 tandenborstels uitgezocht om eens van nabij te bekijken. Zo zul je merken dat je met de Oral-B Kids Cars Planes met het aangepaste opzetborsteltje en mooie stickers, een uitstekende keuze maakt. Of je zou ook voor de Oral-B Kids Frozen 2 elektrische tandenborstel kunnen kiezen. Dit toestel werkt met de Disney Timer app van Braun die de optimale poetstijd aangeeft.

 

 

Vergelijkingstabel

 

Sterkte
Zwakte
Conclusie
Offerte

 

 

5 beste elektrische tandenborstels voor kinderen (Reviews) van 2024

 

Ben je op zoek naar een elektrische tandenborstel voor kinderen vanaf 2 jaar om je kleintje meteen goed te leren poetsen? Of wil je graag een grappige elektrische tandenborstel om je peuter extra te motiveren? We vroegen de hulp en het advies van enkele tandartsen om deze lijst met topproducten samen te stellen. Neem even rustig de tijd om alle exemplaren te bekijken alvorens je er de beste elektrische tandenborstel voor kinderen uitkiest.

 

1. Oral-B Kids Cars Planes CLS – voor kinderen vanaf 3 jaar

 

Oral-B wordt door velen als het beste merk beschouwd voor elektrische tandenborstels en deze apparaten worden dan ook door verschillende tandspecialisten veelvuldig aangeraden om de tanden optimaal te reinigen. Deze Oral-B elektrische tandenborstel voor kinderen is trouwens het populairste item in onze lijst met toppers.

Hij is in 6 verschillende versies te verkrijgen met mooie stickers uit allerlei Disneyfilms zodat je kleintje er zijn favoriete exemplaar kan uitkiezen. Bovendien heeft dit toestel een aangepaste handgreep en is hij voorzien van een kleine ronde opzetborstel met extra zachte haren om het tandvlees niet te beschadigen. 

Verder beschikt dit apparaat over een oplaadbare batterij die na een laadbeurt wel 8 uren kan worden gebruikt. Deze tandenborstel kan overigens met de Disney Magic Timer-app worden geconnecteerd en in combinatie met de ingebouwde timer zorgt dit voor extra motivatie om zeker 2 minuten te poetsen. In de reviews merken we dat dit product een heel goede beoordeling kreeg.

 

Voordelen: 

Gebruiksvriendelijk: de handgreep en het opzetborsteltje met ronde kop en zachte borstelharen zijn speciaal ontwikkeld voor kinderen vanaf 3 jaar.

Keuzemogelijkheden: deze tandenborstel bestaat in 6 verschillende uitvoeringen met leuke plakplaatjes van diverse Disneyfilms.

Accu: eens de oplaadbare accu volledig is opgeladen, heeft hij een gebruiksduur van 8 uren.

Motivatie: door hem met de Disney Magic Timer-app te verbinden en de ingebouwde timer te gebruiken, zal je kleintje extra worden gemotiveerd om minimum 2 minuten te poetsen.

 

Nadelen: 

App-herkenning: de app zou normaal de melodie van de film moeten laten spelen, maar de stickers worden niet altijd door de app herkend.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

2. Oral-B Kids Frozen 2 – Elektrische Tandenborstel – 1 opzetborstel

 

De Oral-B elektrische kindertandenborstel wordt geleverd met 4 stickers van de Disneyfilm Frozen 2 waarmee het handvat mooi kan worden opgesmukt. Daarnaast krijg je er een leuk reisetui bij zodat je kind zijn tandenborstel goed kan opbergen om mee te nemen wanneer hij bij oma en opa gaat logeren.

Deze elektrische tandenborstel, voor kinderen vanaf 3 jaar, heeft een aangepast handvat met 1 opzetborsteltje waarvan de kleine ronde kop met hele zachte borstelharen werd afgewerkt. Bovendien beschikt het toestel over een kindvriendelijke poetsstand om de tandjes en het tandvlees voorzichtig te poetsen.

Verder is deze tandenborstel compatibel met de Disney Magic Timer-app die samen met de ingebouwde timer je kind extra zal aanmoedigen om minimum 2 minuten lang te poetsen. Doordat hij over een uitstekende oplaadbare accu beschikt, heeft het apparaat een maximale gebruiksduur van 8 uur zonder tussendoor op te laden. In de reviews zien we dat de klanten zeer tevreden zijn over de prijs-kwaliteitverhouding van dit toestel.

 

Voordelen: 

Design: deze tandenborstel wordt geleverd met 4 mooie stickers van Disneyfiguren uit de animatiefilm Frozen 2 zodat je kleintje zelf de handgreep kan versieren.

Gebruiksvriendelijk: naast de kindvriendelijke poetsmodus beschikt deze tandenborstel eveneens over een handvat op kindermaat en een aangepast rond opzetborsteltje met zachte haren om voorzichtig de melktanden te reinigen.

Leeftijd: de Frozen 2 elektrische kindertandenborstel kan vanaf de leeftijd van 3 jaar worden gebruikt. 

Stimulans: de Disney Magic Timer-app en het geïntegreerde klokje zorgen voor een extra stimulans om lang genoeg te poetsen.

 

Nadelen: 

Reisetui: enkele klanten maken de opmerking dat het reisetui niet werd meegeleverd.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

3. Philips Sonicare for kids HX6321/03 – Elektrische Tandenborstel 

 

De Philips Sonicare for kids elektrische tandenborstel is speciaal ontwikkeld om kinderen op een interactieve manier goed te leren poetsen. Het toestel maakt via bluetooth verbinding met de speciale app om je kleintje visuele instructies te geven en de evolutie van het poetsen bij te houden.

Bovendien kan je kind na elke goede poetsbeurt allerlei leuke spelletjes ontgrendelen en verkrijgt hij tevens een virtuele beloning waardoor het poetsen een waar plezier wordt. Doordat de tandenborstel over 2 kindvriendelijke poetsstanden beschikt, zullen de tandjes trouwens op een bijzonder efficiënte en zachte wijze worden gereinigd.

Daarnaast heeft het opzetborsteltje een speciale rubberen beschermlaag om zowel de tanden als het tandvlees optimaal te beschermen. Dankzij de sonische vloeistofstuwing wordt er ook tussen de tandjes goed gepoetst zodat alle tandplak maximaal wordt verwijderd. In de reviews merken we dat de klanten zeer tevreden zijn over hun aankoop en dit toestel dan ook zeker aanraden.

 

Voordelen: 

Bluetooth: de Sonicare kids tandenborstel maakt via bluetooth connectie met een bijbehorende app die je kind visuele instructies geeft om goed te leren poetsen.

Motiverend: de app houdt de voortgang van elke poetsbeurt bij en hij deelt ook leuke virtuele beloningen uit.

Poetsstanden: doordat het apparaat over 2 kindvriendelijke poetsstanden beschikt, zullen de tandjes op een degelijke maar zachte manier worden gereinigd.

Opzetborstel: de opzetborstel kan in 2 verschillende maten worden aangekocht en hij is voorzien van een rubberen beschermlaag zodat de tanden en het tandvlees goed beschermd zijn.

 

Nadelen: 

Connectie: enkele klanten ondervinden moeilijkheden om de tandenborstel met de app verbinding te laten maken.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

4. Tandenborstel kinderen – Elektrische tandenborstel 3 t/m 12 jaar

 

Hoewel we dit niet echt als een aanbieding kunnen beschouwen, krijgt deze elektrische tandenborstel voor kinderen een goedkope prijs wanneer je meerdere exemplaren aankoopt. Op die manier kun je voor elk kind, aan een voordelige prijs, hun eigen apparaat aanschaffen.

De grappige tandenborstel is bovendien te verkrijgen in een roze of blauwe kleur zodat je kinderen goed het onderscheid kunnen maken van wie de tandenborstel is. Het kindvriendelijke handvat heeft trouwens de afbeelding van een grappige konijnensnoet met 2 schattige oortjes om het geheel af te maken.

Daarnaast beschikt hij over een extra zachte opzetborstel met een klein ovalen kopje waardoor hij reeds vanaf 3 maanden tot de leeftijd van 12 jaar kan worden gebruikt. Dit toestel werkt op AAA-batterijen zodat je kleintje hem gemakkelijk kan meenemen wanneer hij uit logeren gaat. In de reviews zien we dat bijna alle klanten dit product zeer waarderen.

 

Voordelen: 

Ontwerp: deze tandenborstel heeft een kindvriendelijke vorm met een schattig konijn en 2 grappige oortjes zodat je kindje met plezier de tandjes zal poetsen. 

Leeftijd: door de aangepaste vormgeving kan dit toestel reeds vanaf 3 maanden worden gebruikt tot je kind ongeveer 12 jaar is.

Opzetborstel: de opzetborstel heeft een ovalen borstelkopje met heel zachte haren om het glazuur niet te beschadigen.

Prijs: dit product valt in de laagste prijsklasse waardoor hij voor iedereen goed toegankelijk is.

 

Nadelen: 

Vibratie: deze tandenborstel zou enkel trillen maar maakt geen draaiende bewegingen zodat je kind zelf nog moet poetsen.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

5. Nuvita 1151 | Sonic Clean&Care Elektrische Tandenborstel Baby Kinderen 

 

Deze Sonic Clean & Care van Nuvita wordt met 3 aparte opzetborsteltje in verschillende kleuren geleverd zodat je kinderen goed kunnen onderscheiden van wie het opzetstukje is. Deze kunnen trouwens ook apart worden aangekocht en er zijn speciale borsteltjes voor baby’s te verkrijgen.

Daarnaast beschikt de tandenborstel van Nuvita over een sonische technologie waarmee je de poetsstand zodanig kunt aanpassen om hele zachte en stille trillingen te geven waardoor je hem reeds voor baby’s vanaf 3 maanden kunt gebruiken. Je kleintje wordt het op die manier al snel gewoon om elektrisch te poetsen zodat de overgang naar een echte elektrische tandenborstel heel soepel verloopt.

Bovendien bevat dit apparaat een ingebouwde timer die zal aangeven wanneer je kindje 2 minuten gepoetst heeft waardoor je gemakkelijk de aanbevolen poetstijd kunt aanhouden. Verder werkt deze tandenborstel op AAA-batterijen die je apart moet aankopen. In de reviews merken we dat dit product de maximale score van 5 sterren kreeg.

 

Voordelen: 

Gebruiksvriendelijk: de tandenborstel heeft 3 verschillende poetsstanden waarbij er een speciale babystand is die zeer stille en lichte trillingen geeft.

Opzetborstels: hij wordt geleverd met 3 opzetborsteltjes in verschillende kleuren zodat je het toestel voor meerdere kinderen kunt gebruiken.

Timer: de geïntegreerde timer geeft een signaal wanneer je kindje 2 minuten heeft gepoetst.

Batterijen: het toestel werkt op AAA-batterijen waardoor je hem gemakkelijk overal mee naartoe kunt nemen zonder dat je hem vooraf moet opladen. 

 

Nadelen: 

Het prijskaartje: we merken dat dit toestel in de duurste prijsklasse valt waardoor hij niet voor iedereen toegankelijk is.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Elektrische tandenborstels voor kinderen Koopgids

 

Wanneer je kleintje het niet zo leuk vindt om zijn/haar tandjes te poetsen, kan het een goede aanbeveling zijn om in een elektrische tandenborstel voor kinderen te investeren.  Maar wat zijn de voordelen bij het gebruik van een elektrische tandenborstel? En waarom is het zo belangrijk om het melkgebit goed te verzorgen? Neem even rustig de tijd om alle mogelijkheden te bekijken en te vergelijken alvorens je een beslissing neemt. Er zijn trouwens vaak leuke aanbiedingen die je kindje extra zullen aansporen om de tandjes goed te poetsen.

Waarom moet een melkgebit goed worden verzorgd?

Het is niet altijd evident om je kinderen hun tanden te laten poetsen terwijl dit wel heel belangrijk is. Daarom is het raadzaam om je kind een goede routine aan te leren en zeker 2 minuten te laten poetsen, want uit onderzoek is namelijk gebleken dat meer dan de helft van de kinderen op vijfjarige leeftijd, gemiddeld al 8 gaatjes heeft.

Melktanden die onvoldoende worden verzorgd, krijgen verkleuringen, erosie en cariës waardoor er meestal ook problemen zullen optreden wanneer je kind zijn eigenlijke tanden krijgt. Tandartsen en tandspecialisten raden daarom aan om minimum 2 maal per dag met een aangepaste tandpasta met fluoride te poetsen. Met een elektrische tandenborstel voor kinderen leert je kleintje meteen de beste poetsgewoontes aan zodat de melktanden een goede basis voor het volwassen gebit zullen bieden.

Vanaf de leeftijd van 3 jaar kun je je zoon/dochter met een elektrische tandenborstel leren poetsen. Deze aangepaste tandenborstels hebben vaak leuke designs die ervoor zorgen dat je kind met veel enthousiasme ’s morgens en ’s avonds aan de wasbak staat.

 

De eigenschappen van een elektrische tandenborstel voor kinderen

Een elektrische tandenborstel voor kinderen moet aan een aantal eigenschappen voldoen zodat je het beste toestel kunt uitkiezen om je kleintje goed te leren poetsen. De tandenborstel moet vooral de tandplak op en tussen de tanden maximaal verwijderen. Het grote voordeel van een elektrische tandenborstel is dat het apparaat zelf de poetsbewegingen maakt wat veel effectiever werkt dan wanneer je kind met een gewone tandenborstel poetst.

Doordat een elektrische tandenborstel vaak nogal zwaar en groot is, kun je beter voor een kinderformaat kiezen. Kinderen beschikken nog niet over de nodige fijne motoriek om met een grote tandenborstel te poetsen en bovendien moet het borstelkopje kleiner zijn om het tandvlees niet te beschadigen. Een eenvoudige tandenborstel met een aangepaste grip zorgt ervoor dat je kindje het toestel zelf kan bedienen en goed kan vasthouden zodat hij/zij net zoals mama en papa zelf de tandjes kan poetsen.

Een tandenborstel met grappige figuurtjes in een leuke kleur zal je kleintje extra motiveren om zijn/haar gebit te reinigen. Je kunt trouwens elektrische tandenborstels vinden die met bluetooth werken om deze met een poets-app te verbinden die allerlei spelletjes aanbiedt waarmee je kind optimaal en lang genoeg leert poetsen. Een aangepaste tandenborstel voor kinderen die een plezant liedje afspeelt of een geestig aftelklokje toont, kan ook als extra stimulans dienen.

 

Wat zijn de voordelen van elektrisch poetsen bij kinderen

Eén van de belangrijkste voordelen van elektrisch poetsen, is dat je beter en  meer tandplak kunt verwijderen. Met een gewone tandenborstel zullen de tandjes slechts oppervlakkig worden gereinigd en worden de moeilijk bereikbare plekjes al snel eens overgeslagen. Een elektrische tandenborstel daarentegen, zal zelf de poetsbewegingen uitvoeren en met de kleine en fijne borstelkop  ook achteraan het gebit stevig poetsen.

Dankzij de visuele begeleiding in een app zal je kind daarenboven met een bluetooth elektrische kindertandenborstel veel gemakkelijker de juiste poetstechniek aanleren. Deze routine is heel eenvoudig en werkt extra motiverend zodat je kind goed zal onthouden om geen enkel tandje over te slaan. Kortom, een elektrische kindertandenborstel leert je kind op een leuke manier om de tanden correct te poetsen.

Hoe leer je je kind om elektrisch te poetsen

Tot je kind ongeveer 7 jaar is, zal het nodig zijn om hem/haar tijdens het poetsen goed te begeleiden. Dit kun je doen door gelijktijdig met je kleintje jouw tanden te reinigen of je kunt de tandenborstel zelf hanteren en het voor je kind doen.

Door voor te tonen hoe het moet, zal je kind stapsgewijs leren hoe je een tandenborstel moet vasthouden en hoe je moet poetsen. Het is daarbij belangrijk om je kleintje te tonen dat je met een elektrische tandenborstel geen schrobbende bewegingen moet maken om de tandjes te reinigen.

Bovendien moet de borstelkop goed op de tanden worden geplaatst zodat de tandplak tussen elke tand optimaal wordt verwijderd. Leer je kind om zowel de voor- als de achterzijde van de tand te poetsen en de tandenborstel telkens 1 seconde op elke kant te houden om daarna pas naar de volgende over te gaan. Als je kind goed poetst, zal hij ongeveer 2 minuten bezig zijn, wat meteen de aanbevolen poetstijd is.

 

 

 

Laat een reactie achter

0 COMMENTAIRES