Beste fles sterilisator

Laatste update: 17.06.24

 

Fles sterilisators test van 2024

 

Bepaalde elementen zijn onmisbaar geworden zodra je een baby in huis hebt. Denk bijvoorbeeld maar aan een handige fles sterilisator waarmee je de babyspullen zoals flesjes en spenen steeds proper en hygiënisch kunt houden. Tegenwoordig is er heel wat keuze wat betreft degelijke fles sterilisatoren. Bekijk daarom alvast eens de koopgids die een aantal goede richtlijnen biedt in de zoektocht naar de ideale sterilisator. Je kunt natuurlijk ook gewoon onze top 3 raadplegen. Zo behoort de Philips Avent SCF281/02 zeker en vast tot de betere fles sterilisatoren. Het toestel werkt op een snelle en vooral efficiënte manier en is ook nog eens compact. Daardoor kun je het gemakkelijk verplaatsen en overal meenemen. Ook met de Dr. Brown’s Magnetronsterilisator kun je rekenen op kwaliteit en duurzaamheid. Dit apparaat werkt op basis van stoom en zal op die manier alle schadelijke stoffen en bacteriën doden.

 

 

Vergelijkingstabel

 

Sterkte
Zwakte
Conclusie
Offerte

 

 

Sterilisator reviews – top 5

 

 

Als je een baby hebt, dan is het zeker handig om een sterilisator in huis te hebben. Met dit product kun je alle schadelijke bacteriën die voorkomen op de spullen van je baby zoals flessen, spenen en alle andere accessoires, vernietigen. Wacht dus niet langer en koop de beste fles sterilisator voor je kind.

 

 

Aanbevolen producten

 

 

1. Philips Avent SCF281/02

 

De Philips Avent SCF281/02 is een magnetronstoomsterilisator dat jouw flessen in twee minuten, afhankelijk van het vermogen van de magnetron, kan steriliseren.

In dit product kunnen je spullen tot 24 uur steriel blijven als het deksel erop blijft. Door de snelle en eenvoudige manier waarop dit apparaat werkt, is het ook ideaal om op reis mee te nemen. Aan de zijkant heeft dit product clips, zodat je het deksel goed kunt afsluiten en er geen heet water uit kan vallen.

Gezien de prijs van dit product, dan lijkt het wel een fles sterilisator aanbieding. De meeste kopers vinden dat ook, want het heeft een goede prijs en is duurzaam.

Het heeft een hoge kwaliteit en het is handig in gebruik. Daarnaast heeft het ook een fraai design. Andere kopers vinden dit product te prijzig en dat het onhandig in gebruik is. Het heeft ook nog een slechte kwaliteit.

Philips staat bekend omwille van zijn kwaliteit en degelijkheid. En dit zie je ook doordat heel wat mensen dit als het beste merk beschouwen. Met dit product ben je in staat om in een heel snel tempo de flesjes te steriliseren. Uiteraard zijn er nog heel wat andere sterke punten aan dit toestel.

 

Voordelen:

Sterilisatietijd: je kunt je flesjes op een snel tempo volledig steriliseren. Uiteraard is alles afhankelijk van het vermogen dat je microgolfoven heeft. Hoe minder vermogen je gebruikt, hoe langer het zal duren.

Handgrepen: het toestel is voorzien van clips die zich aan de zijkanten bevinden. Met deze clips kun je de sterilisator goed en veilig afsluiten en is de kans dat je heet water morst bijzonder klein.

Gebruiksgemak: het toestel werkt op een snelle en efficiënte manier. Bovendien is het compact waardoor je het gemakkelijk overal mee naartoe kunt nemen.

 

Nadelen: 

Onhandig in gebruik: één enkele koper heeft geopperd dat het toestel toch niet zo handig is. Je kunt het volgens deze gebruiker niet zo gemakkelijk vastpakken op het moment dat het warm is.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

2. Dr. Brown’s Magnetronsterilisator

 

Dr. Brown’s magnetronsterilisator zorgt voor een intensieve en hygiënische reiniging van je flessen, spenen en alle onderdelen, doordat het alle schadelijke bacteriën doodt door middel van stoom.

Dit product komt met een handige grijper, dus hoef jij je niet meer druk te maken dat jij je vinger zou kunnen verbranden in heet water.

Tot nu toe zijn er alleen positieve reviews te lezen over dit product. Het is van goede kwaliteit, want het is een duurzaam product en het is handig in gebruik.

Het past in haast elke magnetron en je kunt op een snelle manier al je flessen, spenen en onderdelen steriliseren. Voor deze kopers is het een top product en raden zij het iedereen aan. Het enige minpuntje is dat het een beetje groot is en het voor mensen met een kleine keuken moeilijk wordt om het op te bergen.

Ook deze sterilisator van het merk Dr. Brown’s behoort duidelijk tot de populairste modellen. Verder blijkt uit de reacties dat de kopers er wel heel tevreden over zijn. Je mag er dus zeker van zijn dat met dit apparaat je flesjes altijd heel goed zullen gereinigd worden. Zo krijgen eventuele schadelijke bacteriën helemaal geen kans.

 

Voordelen:

Formaat: deze sterilisator beschikt echt wel over voldoende plaats. Je kunt er met gemak 4 standaard flessen of 4 grote flessen in opbergen. Daarnaast kun je er ook alle toebehoren in kwijt.

Gebruiksvriendelijk: dit apparaat werkt volledig op stoom. Daardoor mag je er echt helemaal zeker van zijn dat de flesjes voldoende gereinigd worden en bacteriën voorkomen worden.

 

Nadelen: 

cons De kopers die dit product gekocht hebben, zijn allemaal heel erg tevreden. Zij hebben geen enkel minpuntje kunnen ontdekken. Dit maakt het dan voor ons extra moeilijk om nadelen bij dit product op te sporen.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

3. Tommee Tippee Closer to Nature

 

De Tommee Tippee – Closer to Nature magnetronsterilisator is een geweldig product. In deze sterilisator kun je 4 flessen en alle accessoires plaatsen. Het proces van steriliseren kan 4 tot 8 minuten lang duren, afhankelijk van het vermogen van de magnetron.

Indien het deksel gesloten blijft, kan de inhoud tot ongeveer 24 uur daarna nog steriel blijven. Dit product heeft een compact ontwerp, hierdoor is het gemakkelijk om het overal mee te nemen. Als je bijvoorbeeld een bezoek gaat brengen aan de grootouders van je kind of op vakantie gaat.

Als je het koopt krijg je een fles van 150 ml, een fopspeen en flessentang erbij. De flessentang kan heel erg handig zijn voor het gebruiken van dit product. Het bevordert de hygiëne ook doordat je niet met je vingers komt aan de andere spullen in de sterilisator. Voor dit product zijn er nog geen reviews geplaatst en kan er op basis daarvan geen advies worden gegeven.

Ben je op zoek naar een sterilisator die niet zo duur is? Dan is het een goede aanbeveling om dit product van Tommee Tippee zeker eens van naderbij te bekijken. Dit product beschikt namelijk over de laagste prijs in vergelijking met de andere 4 toestellen uit onze lijst.

 

Voordelen:

Formaat: dit is een eerder compact model en daardoor heel gemakkelijk overal mee naartoe te nemen. Denk maar aan een namiddagje bij opa en oma. Verder weegt het heel weinig en daardoor is het handig om mee te werken.

Sterilisatietijd: over het algemeen heb je 4 tot 8 minuten nodig om je flesjes te steriliseren. Uiteraard is alles afhankelijk van het vermogen waarover je microgolfoven beschikt. Het bevat helemaal geen schadelijke stoffen.

 

Nadelen: 

Beperkte capaciteit: er is een koper die niet helemaal overtuigd is van dit product. Volgens hem of haar kunnen er slechts 4 flesjes in.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

4. Difrax sterilisator

 

Met de Difrax sterilisator kun je nu al je babyspullen zoals flessen, spenen en borstkolven steriliseren op een veilige manier. Binnen een paar minuten heb je al je spullen gesteriliseerd en zorg je ervoor dat ze geen schadelijke bacteriën meer bevatten.

Zo is dit product licht van gewicht en heeft het een compact design, zodat je het overal kunt meenemen. Daarnaast ziet het er nog mooi en fraai uit.

Er is tot nu toe maar 1 beoordeling geplaatst voor dit product en de koper is tevreden ermee. Het is handig in gebruik, want je kunt flessen en spenen erin steriliseren.

En als je de sterilisator 1 keer per week wast met afwasmiddel, dan ziet hij er na een paar maanden nog even nieuw uit. Je kunt dit product het best gebruiken in combinatie met Difrax flessen, hoewel andere flessen ook erin passen.

Als je zelf één of meerdere kindjes hebt dan weet je dat wanneer je flesvoeding geeft, de flesjes altijd heel goed moeten worden gesteriliseerd. Dit kan uiteraard met deze sterilisator van Difrax. Bovendien worden schadelijke bacteriën vrijwel meteen gedood. Op die manier is je baby dus veel beter beschermd.

 

Voordelen:

Formaat: het product biedt heel wat ruimte om verschillende zaken tegelijkertijd te steriliseren. Zo kun je er 4 flesjes in stoppen maar ook fopspenen en borstkolfonderdelen.

Veiligheid: in een mum van tijd heb jij je flesjes helemaal gesteriliseerd. Bovendien worden eventueel aanwezige bacteriën ook meteen gedood waardoor je baby altijd veilig is.

 

Nadelen: 

Difraxflessen: het wordt aangeraden om dit product te gebruiken in combinatie met de difraxflessen. Dit kan dus een minpuntje zijn als je thuis geen difraxflessen hebt.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

5. Beurer Sterilisator BY76

 

De Beurer Sterilisator BY76 is een elektrische sterilisator en werkt niet op batterijen. Als het deksel dicht blijft, kan de inhoud ongeveer 3 uren daarna nog steriel blijven. Het proces van steriliseren duurt ongeveer 7 minuten.

Dit product is licht van gewicht, dus het is handig in gebruik en je kunt het met gemak overal meenemen. Het heeft een scherm waarop je een blauw indicatielampje zult zien. In deze sterilisator kun je 6 babyflessen plaatsen. Het komt met tangen die je handig kunt gebruiken.

Als je naar de prijs van dit product kijkt, dan behoort het niet tot de categorie van goedkope fles sterilisators. En dat kun je ook merken aan het aantal reviews die geplaatst zijn voor dit product. Tot nu toe zijn er geen reviews geplaatst voor dit product. Er kan op basis hiervan nog geen advies worden gegeven voor dit product.

Ben je op zoek naar een sterilisator die niet langer op batterijen werkt? Kies dan voor dit elektrisch model van Beurer. Het duurt ongeveer 7 minuutjes om de flessen te steriliseren. Als jij er het deksel ophoudt dan blijven de flesjes steriel tot wel 3 uur na gebruik. Aarzel dus zeker niet om dit product eens van naderbij te bekijken.

 

Voordelen:

Formaat: er kunnen ongeveer 6 flesjes in het apparaat worden geplaatst. Daarna duurt het 7 minuten om ze te steriliseren. Doordat het product weinig weegt, is het ook gemakkelijk te verplaatsen.

Gebruiksgemak: het principe van deze sterilisator is heel eenvoudig. Er is zelfs een display voorzien waarop er een indicatielampje zichtbaar zal worden.

 

Nadelen: 

Prijskaartje: in vergelijking met de vorige producten, behoort deze sterilisator niet tot de goedkope modellen. Dit zou misschien wel eens in het nadeel kunnen spelen van deze fles sterilisator.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Sterilisatoren koopgids

 

Als ouder wil je er alles aan doen om ervoor te zorgen dat jouw baby op een zo veilig mogelijke manier wordt grootgebracht. Het laatste wat je wilt is dat je kind ziek wordt. Het is daarom een aanbeveling om gebruik te maken van een sterilisator om de papflessen van jouw baby te reinigen. Je koopt niet zo vaak een sterilisator en kan dit artikel als hulp gebruiken zodat je weet waarvoor je kunt kiezen.

 

Type sterilisator

Je kunt verschillende soorten en modellen van sterilisatoren vinden. Zo kun je elektrische, microwave, UV- en koud water sterilisatoren vinden. Een elektrische sterilisator is eenvoudig om te gebruiken. Het enige wat je moet doen, is de zuigfles in het apparaat zetten en vervolgens het apparaat inschakelen. De flessen worden dan door een hete stoom gereinigd. In een elektrische sterilisator kan het reinigingsproces afhankelijk van het apparaat 6-15 minuten duren.

Een microwave sterilisator werkt in principe hetzelfde als een elektrische sterilisator. De flessen worden door hete stoom gereinigd, maar dan in een microwave. Het verschil is dat het proces wat korter kan duren in een microwave en je bent dus sneller klaar.

De UV-sterilisatoren zijn ideaal voor mensen die moeten reizen met een baby. Dit model gebruikt ultraviolet licht om de flessen te reinigen en heeft meestal een compactere bouw. De koud water sterilisator is gemakkelijk doordat je flessen gewoon moet vullen met koud water en een speciale zeep die je in de winkel kunt kopen. Hierna moet je de flessen gewoon wassen voordat je het wilt gebruiken.

 

Hoe groot moet het product zijn?

Dit is waarschijnlijk de tweede vraag die in je op zal komen, nadat je al weet voor welk type sterilisator jij wilt gaan. Dit kan echt per geval of persoon verschillen. Je hebt sommige mensen die een paar flessen in een dag gebruiken om hun baby te voeden en dan heb je weer mensen die gewoon een fles gebruiken om hun kind een paar keer per dag ermee te voeden.

Je zult vooraf moeten weten waaraan je de voorkeur geeft en dat zal ook bepalen hoe groot het apparaat eigenlijk moet zijn. Daarnaast hangt het er ook van af om hoeveel kinderen het gaat. Heb je bijvoorbeeld een tweeling, dan zal een kleine sterilisator niet zo ideaal zijn voor jou. Als je zo een apparaat gaat aanschaffen, dan is het aangeraden om 1 te kopen waarin je gelijk een aantal flessen kunt reinigen.

Je hebt soms goedkope sterilisatoren waarin je soms meer dan 2 flessen in kunt reinigen. Kijk niet alleen uit naar een sterilisator aanbieding, maar ook naar een apparaat die je efficiënt kunt gebruiken.

 

Het moet gemakkelijk te gebruiken zijn

De beste sterilisatoren hebben niet alleen een goede prijs en omvang, maar zijn ook gemakkelijk om te gebruiken. Dat is wat het product zo ideaal maakt. Je moet je voorstellen dat je vergeten bent om de flessen te reinigen en jouw baby heeft honger en is aan het huilen. In dat moment van paniek is een apparaat dat snel en gemakkelijk werkt heel erg handig.

Let er dus wel op dat je een apparaat kiest dat niet zoveel tijd nodig heeft om de flessen te reinigen. Een apparaat dat 6-10 minuten nodig heeft is wel ideaal, want daarna heb je nog 10 minuten nodig voordat alles afkoelt. Let er ook op dat je kiest voor een apparaat die er stevig uitziet en waarbij je denkt dat het wel duurzaam is.

Het is vaker voorgekomen dat er ongelukken ontstaan door gebruik te maken van sterilisatoren die van plastic zijn gemaakt. Het is daarom ook goed om online reviews te lezen over de producten en ze met elkaar te vergelijken.

Het moet gemakkelijk schoon te maken zijn

Net als de meeste producten zijn er ook diverse aanbiedingen voor wat betreft sterilisatoren. Het is ook aangeraden om te denken aan het onderhoud van zo een apparaat. Met een baby kan het leven al hectisch genoeg zijn, dus wil je liever een sterilisator die niet veel onderhoud nodig heeft of die je niet elke dag op een complexe manier hoeft te reinigen.

De microwave sterilisatoren en de koud water sterilisatoren hebben heel weinig onderhoud nodig. Je zou ze gewoon regelmatig moeten spoelen. Een elektrische sterilisator zou je wel van tijd tot tijd moeten ontkalken. Als je dat niet regelmatig doet, zal het gedeelte van het apparaat dat zorgt voor de hete stoom, niet zo goed meer functioneren.

Je kunt het apparaat gewoon eenvoudig met wat azijn of citroenzuur ontkalken. Nu je weet met welke eigenschappen je rekening moet houden, kun je met gemak kiezen voor een sterilisator.

 

 

 

Laat een reactie achter

0 COMMENTAIRES