8 beste Flessenwarmers Test van 2024

Laatste update: 22.06.24

 

Beste flessenwarmers – Vergelijkingstest & Koopgids

 

Met behulp van een duurzame en degelijke flessenwarmer is het mogelijk om flesvoeding of zelfs gewoon afgekolfde moedermelk van de correcte temperatuur te voorzien. In onze koopgids hebben we geprobeerd om zo duidelijk mogelijk uit te leggen met welke elementen je rekening zou kunnen houden. Indien je heel erg dringend op zoek bent naar een flessenwarmer dan kun je ook gewoon de top 3 raadplegen. Uit onderzoek is gebleken dat de Béaba Bib’secondes één van de betere flessenwarmers is. Doordat deze flessenwarmer zo compact is, is het toestel ook bijzonder eenvoudig mee te nemen wanneer je bijvoorbeeld op reis gaat. Ook met de Tommee Tippee Closer to Nature mag je zeker zijn van een degelijk apparaat. Het is een eenvoudig te bedienen toestel dat zowel geschikt is voor flesvoeding alsook voor babyvoeding.

 

 

Vergelijkingstabel

 

Sterkte
Zwakte
Conclusie
Offerte

 

 

8 beste flessenwarmers (Reviews) van 2024

 

Het is van essentieel belang dat flesvoeding of afgekolfde borstvoeding de juiste temperatuur heeft voor je baby. Dat stimuleert het drinken van het kind en daarmee voorkom je ook onaangename ongelukken die zich voor kunnen doen. Koop de beste flessenwarmer om op een snelle en veilige manier je babymelk op te warmen.

 

1. Béaba Bib’secondes

 

De Béaba Bib’secondes flessenwarmer is geschikt voor alle zuigflessen met een diameter minder dan 70 mm. Met dit apparaat kun je flesvoeding en afgekolfde borstvoeding opwarmen, maar ook potjes. Dit apparaat is dus ook een potjeswarmer en kan binnen 5 minuten je fles of potje opwarmen.

Het apparaat zorgt ervoor dat je fles snel en veilig, maar ook gelijkmatig wordt verwarmd. Het heeft een handig geluidssignaal dat klinkt als het klaar is met opwarmen. Het heeft een compact design, zodat je het overal kunt meenemen.

Voor dit product zijn er tot nu toe alleen positieve reviews te lezen. De kopers zijn tevreden ermee, want het is van goede kwaliteit en het is handig in gebruik.

Het apparaat is gemakkelijk te gebruiken, het warmt je melk snel op en door zijn compact design kun je het overal meenemen. De kopers geven dus positief advies voor dit product.

De naam van de Bib’secondes doet het al vermoeden, met dit product kun je de flesjes in een mum van tijd verwarmen. Maar dit product heeft natuurlijk nog andere voordelen. We zetten ze even op een rijtje gevolgd door de nadelen.

 

Voordelen

Gebruik: dit apparaat is geschikt voor alle soorten flesjes met een diameter kleiner dan 70 mm. Je kunt dus een uitgebreid aanbod aan flesjes kopen die je kunt verwarmen met dit toestel.

Formaat: je kunt deze flesverwarmer eenvoudig meenemen dankzij het compacte formaat. Heel handig voor mensen die veel reizen.

Opwarming: zoals we in de inleiding al lieten blijken, worden de flesjes heel vlug opgewarmd.

 

Nadelen

Veiligheid: je moet opletten voor de stoom die er aan de bovenkant kan uitkomen, dit maakt het product minder veilig voor kinderen.

Stroom: het apparaat moet aangesloten worden op het lichtnet om te werken, je hebt dus altijd een stopcontact nodig.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

2. Tommee Tippee Closer to Nature Flessenwarmer voor onderweg

 

Met de Tommee Tippee – Closer to Nature Flessenwarmer kun je niet alleen flesvoeding opwarmen, maar ook babyvoeding. De hoeveelheid speelt een rol bij de duur van het opwarmingsproces.

Het is gemakkelijk om te gebruiken en is speciaal gemaakt zodat je nu lange reisjes kunt maken zonder je zorgen te maken over hoe jij de voeding van je baby kunt opwarmen. In de thermoskan kun je 500 ml water opwarmen.

Gezien de prijs van dit product, dan lijkt het wel op een flessenwarmer aanbieding. Dat gevoel hebben de meeste kopers ook, want dit product is van goede kwaliteit en het is handig in gebruik.

Je kunt flesvoeding en babyvoeding opwarmen met dit apparaat en het blijft lang warm. Dit apparaat is breed genoeg voor alle soorten flessen en is een ideale uitkomst voor onderweg. Je hebt dus geen elektriciteit meer nodig.

Tommee Tippee kun je tot de beste merken rekenen op het vlak van flessenwarmers en babyproducten. Het is dan ook geen verrassing dat dit product positieve reviews ontvangt van kopers. We geven je even de redenen waarom.

 

Voordelen

Flessen: het toestel kun je gebruiken om alle gangbare flesformaten mee op te warmen, maar ook potjes kun je eenvoudig opwarmen met dit product.

Gebruiksgemak: het product werkt als een thermoskan die warm water gebruikt om de flessen of het voedsel op te warmen. Je hebt dus geen stopcontact nodig om dit apparaat te gebruiken.

Isolatie: het isolerend vermogen van de fles zorgt ervoor dat het water zeker 24 uur warm blijft.

 

Nadelen

Formaat: voor enkele kopers is het product net iets te groot waardoor het niet zo makkelijk mee te nemen is. Je mag de fles ook niet tot boven vullen met water om morsen te vermijden.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

3. Dr. Brown’s Flessenwarmer

 

De Dr. Brown’s Flessenwarmer is een elektrisch apparaat en is geschikt voor alle formaten van Dr. Brown’s flessen, omdat het komt met een bijgeleverd mandje.

Dit apparaat is gemakkelijk om te gebruiken, want het heeft een LCD display die je duidelijk kunt aflezen. Met dit product heb je op een snelle en eenvoudige manier je babymelk opgewarmd. Handig is dat je het overal kunt meenemen.

Als je naar de prijs van dit product kijkt, dan behoort het niet tot de categorie van goedkope flessenwarmers. Het is waarschijnlijk daarom dat er tot nu toe maar 1 review is geplaatst voor dit product. De koper ervan is in elk geval wel tevreden met het product. Het heeft een fraai design en is handig in gebruik.

Het werkt prima en verwarmt ook goed, alleen moet je wel de juiste tijd voor de juiste temperatuur vinden. Voor deze koper is het een top product.

Deze flessenwarmer ligt in een hogere prijsklasse maar je krijgt er wel veel gebruiksgemak voor terug. Verwarm snel je babyvoeding maar zorg voor genoeg ruimte om deze flessenwarmer te plaatsen want het heeft een groot formaat.

 

Voordelen

Bediening: het apparaat is eenvoudig om in te stellen dankzij het LCD scherm waarmee je de tijd kunt kiezen en het apparaat kunt in- of uitschakelen.

Snelheid: het apparaat kan op een snelle manier het flesje opwarmen zodat je niet lang hoeft te wachten voordat je je baby kunt voeden.

Energiebesparing: het apparaat schakelt automatisch uit wanneer het gedurende 10 minuten niet gebruikt geweest is.

Mandje: dankzij het mandje kun je alle soorten flessen gebruiken.

 

Nadelen

Flessen: zonder het mandje is het apparaat enkel geschikt voor flessen van Dr. Brown’s.

Mobiliteit: door het grote formaat kun je het apparaat niet meenemen op verplaatsing en je hebt ook altijd een stopcontact nodig om het toestel te laten werken.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

4. Philips Avent SCF355/00 Babyvoeding en flessenwarmer

 

Met de Philips Avent SCF355/00 kun je geleidelijk en gelijkmatig je babymelk opwarmen. Doordat de melk circuleert tijdens het opwarmen, zorgt dit apparaat voor een gelijkmatige verwarming. In ongeveer 3 minuten is je babymelk al klaar. Dit apparaat verwarmt snel je baby voeding op met een eenvoudige bediening. Handig is dat er ook een instructietabel meegeleverd wordt.

In dit apparaat kun je trouwens ook babymelk ontdooien. Op zo een manier is het veiliger dan in een magnetron en sneller als je het onder de kraan zou doen. Je kunt verder ook nog vaste babyvoeding opwarmen hiermee.

Een deel van de kopers is wel tevreden met dit product, want het is van goede kwaliteit en het is handig in gebruik. Daarnaast heeft het ook een fraai design. Andere kopers vinden dat het niet snel genoeg verwarmt en dat het onhandig in gebruik is.

De flessenwarmer van Philips is momenteel het product met de laagste prijs. Het merk staat garant voor kwaliteit en dit kun je ook merken aan de positieve reacties van de kopers op dit product. Toch zijn er ook enkele nadelen die in het oog springen.

 

Voordelen

Prijs-kwaliteitverhouding: voor de goedkope prijs die je betaalt krijg je een kwaliteitsproduct van een bekend merk.

Bediening: de bediening van het apparaat is heel eenvoudig, je kunt naar links of rechts draaien om op te warmen of af te koelen.

Voeding: naast flessenmelk is het toestel ook geschikt om babyvoeding op te warmen.

 

Nadelen

Tijd: het duurt heel lang om een flesje op te warmen. Volgens de meeste kopers gaat het zelfs sneller om een flesje op te warmen in de magnetron.

Timer: de afwezigheid van een timer wordt door velen gezien als een gemis, als je bezig bent met iets anders gebeurt het wel eens dat je een flesje vergeet.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

5. Difrax S-flesverwarmer

 

Met de Difrax – S-flesverwarmer kun je met een druk op de knop binnen 3 minuten de ideale temperatuur bereiken om je kind te voeden. Dit product komt met een s-fles van Difrax met een inhoud van 170 ml.

Dit apparaat heeft een compacte vormgeving en neemt niet veel ruimte in beslag. Je kunt het hierdoor gewoon op het keukenaanrecht of je nachtkastje laten staan. Met dit product word het voeden van je kind geen probleem meer als je niet thuis ben.

Het overgrootste deel van de personen die dit product gekocht hebben zijn er wel tevreden mee. Het is handig in gebruik, want je kunt het overal meenemen en het neemt niet veel ruimte in beslag. Het is comfortabel voor het kind en heeft een fraai design. Sommige kopers vinden dat dit product een slechte kwaliteit heeft en dat het niet handig is om te gebruiken.

Aan de vele reviews te zien, is dit de populairste flessenwarmer van alle apparaten hier samengevat. Het product behoort nochtans niet tot de goedkoopste opties. We vatten even de belangrijkste pro’s en contra’s van de kopers samen.

 

Voordelen

Compacte formaat: het product is klein zodat je het makkelijk kunt meenemen in een luiertas. Op het aanrecht neemt het weinig plaats in.

Snelle opwarming: in vergelijking met andere apparaten worden de flesjes vlug opgewarmd.

Eenvoudige bediening: met één druk op de knop wordt het flesje op een correcte temperatuur gebracht.

 

Nadelen

Vochtverlies: vele kopers klagen over het feit dat de flessenwarmer te veel zou lekken. Dit zou veroorzaakt worden door een rubbertje die niet correct aangebracht is in de dop.

Prijs: het product ligt in een hogere prijsklasse en niet alle kopers beschikken over een hoog budget.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

6. Alecto BW-512 CAR Flessenwarmer met 12V autoplug

 

Indien je binnenkort moet bevallen of misschien net bevallen bent, dan kan het wel handig zijn om al een paar spulletjes in huis te hebben. Neem nu bijvoorbeeld deze degelijke Alecto flessenwarmer die je, vanwege de betaalbare prijs, vast en zeker tussen de goedkope producten zult kunnen spotten.

Het is een degelijke en duurzame flessenwarmer die werkt op basis van netstroom en geschikt is voor tal van soorten flessen. Denk maar aan de babyflessen van Dr. Brown, NUK en nog vele andere merken. Bovendien heb je de mogelijkheid om de begintemperatuur eigenhandig in te stellen evenals de warmhoudstand. Je hoeft je bovendien geen zorgen te maken over eventuele schadelijke stoffen daar de flessenwarmer volledig BPA vrij is.

Ben je op zoek naar een degelijke betaalbare flessenwarmer dan komt dit product vast en zeker in aanmerking. We stellen dan ook vast dat de meeste klanten overtuigd zijn en het product aanraden. Echter moet je er wel rekening mee houden dat de flessenwarmer niet vaatwasbestendig blijkt te zijn.

Met de Alecto flessenwarmer mag je echt wel zeker zijn van een uitstekende kwaliteit en hoge gebruiksvriendelijkheid. Het zal dan ook niet verwonderen indien velen Alecto als veruit het beste merk beschouwen. De moeite waard dus om de populairste voor- en nadelen even op een rijtje te plaatsen.

 

Voordelen

Kostenplaatje: in vergelijking met sommige andere flessenwarmers, zul je zeker aangenaam verrast zijn bij het zien van het prijskaartje. Misschien is het wel de flessenwarmer met de laagste prijs?

Voeding: het is een krachtige flessenwarmer die je makkelijk op de netstroom kunt aansluiten.

Handig in gebruik: je kunt, indien gewenst gebruik maken van de warmhoudstand net zoals het ook mogelijk is om eigenhandig de begintemperatuur te regelen en eventueel aan te passen.

 

Nadelen

Niet vaatwasbestendig: na gebruik kun je de flessenwarmer maar beter niet in de vaatwasser plaatsen.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

7. Béaba Baby Milk Second Flesverwarmer op stoom

 

Met de Béaba flessenwarmer kies je voor kwaliteit en duurzaamheid. Deze unieke flessenwarmer werkt op basis van stoom en kun je makkelijk en probleemloos in het stopcontact aansluiten. Het product is afgewerkt in een onopvallende grijze kleur en kun je gebruiken in combinatie met eender welk type babyflessen.

Je zult meteen kunnen vaststellen dat de gebruikte materialen voor de productie bijzonder stevig en duurzaam zijn en bovendien volledig BPA vrij. Daardoor zullen er helemaal geen schadelijke stoffen vrijkomen op het moment dat je de flessenwarmer gebruikt. Ook hier moet je er jammer genoeg rekening mee houden dat je de flessenwarmer beter niet in de vaatwasmachine stopt.

De flessenwarmer is niet alleen voorzien van een warmhoudstand maar biedt ook de mogelijkheid om de begintemperatuur eigenhandig te gaan instellen en regelen. Wanneer we de reacties bekijken dan stellen we ook hier alleen maar tevreden klanten vast. Zo wordt niet alleen positief gereageerd op de kwaliteit maar ook op het design. Echter ligt de prijs wel net iets hoger.

Ook hier hebben we te maken met een krachtige flessenwarmer die je heel makkelijk op de netstroom kunt aansluiten. Ben je benieuwd om te weten te komen of deze flessenwarmer aan jouw eisen kan voldoen? Dan maken wij graag een overzicht van de belangrijke kenmerkende eigenschappen.

 

Voordelen

BPA vrij: het zal je niet verwonderen maar ook deze unieke flessenwarmer blijkt volledig vrij van schadelijke stoffen.

Handig in gebruik: in tegenstelling tot sommige andere flessenwarmers, ben je bij dit apparaat van Béaba niet meteen gebonden aan een speciaal type babyfles.

Gebruiksgemak: je geniet de mogelijkheid om de warmhoudstand te gebruiken net zoals het mogelijk is om, indien gewenst, de begintemperatuur aan te passen en dus zelf te regelen.

 

Nadelen

Geen vaatwasmachine: ook hier willen we er toch even op wijzen dat het aan te raden is om de flessenwarmer niet in de vaatwasser te stoppen.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

8. Chicco 00007388000000 flessenwarmer / Draaiknop / AC stroombron

 

Tenslotte is er altijd nog de mogelijkheid om te kiezen voor de flessenwarmer van het bekende en sterk gewaardeerde merk Chicco. Ben je op zoek naar een unieke flessenwarmer die je kunt aankopen tegen een zacht prijsje dan loont het de moeite om dit product even van naderbij te bekijken.

Zo zul je merken dat de flessenwarmer gebruik maakt van een AC stroombron die ervoor zorgt dat de opwarmtijd slechts 5 minuten in beslag neemt. De bediening van het apparaat is ook bijzonder eenvoudig en gebeurt door gebruik te maken van de aanwezige draaiknop. Het is een krachtige flessenwarmer, compact van formaat en licht van gewicht. Dit maakt het geheel bijzonder handzaam.

Jammer genoeg zijn er tot op heden nog helemaal geen online reacties bij het product geplaatst. Dit maakt het voor ons moeilijk om jou verdere informatie te bieden omtrent de gebruikerservaringen. Houd er wel rekening mee dat je deze flessenwarmer niet in de vaatwasser kunt stoppen en ook niet in de wagen kunt gebruiken.

We kunnen het rijtje van de 7 topproducten afsluiten met deze unieke flessenwarmer van het merk Chicco. Om het voor jou allemaal wat overzichtelijker te kunnen maken, zijn wij alvast op zoek geweest naar wat nu precies de kenmerkende eigenschappen van het product zijn.

 

Voordelen

Opwarmtijd: het is een bijzonder krachtige flessenwarmer die amper 5 minuten nodig heeft om volledig op te warmen.

Draaiknop: er is één grote draaiknop voorzien waarmee je de bediening van het apparaat kunt regelen.

 

Nadelen

Geen vaatwasmachine: er wordt aangeraden om deze flessenwarmer niet in de vaatwasmachine te stoppen en bijgevolg eigenhandig schoon te maken.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Flessenwarmers Koopgids

 

Een flessenwarmer kan heel erg handig zijn voor de momenten wanneer je hongerige baby aan het huilen is en jij op een snelle manier de babymelk moet verwarmen. Voordat je dit product koopt, is het goed om de verschillende aanbiedingen van flessenwarmers op de markt te vergelijken met elkaar. Hieronder heb je enkele punten waarop je zou kunnen letten.

Prijs

Een flessenwarmer zal je niet een paar jaar achter elkaar moeten gebruiken. Na een jaar of twee zal je zelf merken dat je minder behoefte hebt aan een flessenwarmer, tenzij je intussen weer een baby hebt. Het ligt dus aan jou als je wilt kiezen voor één van de beste flessenwarmers die er te vinden zijn.

Weet wel dat deze waarschijnlijk ook geen goedkope flessenwarmers zullen zijn. Wil je niet teveel geld uitgeven aan zo een apparaat dan kun je misschien uitkijken naar een flessenwarmer aanbieding.

Op zo een manier heb je dan een flessenwarmer kunnen kopen voor minder geld. Het is tegenwoordig ook heel erg gemakkelijk om naar producten uit te kijken via het internet. Zo kun je ook de prijzen met elkaar vergelijken en zien wat de specificaties van de producten zijn.

 

Waar zou je het willen gebruiken

Het is ook goed om te weten waar je zo een flessenwarmer wilt gebruiken, want dat bepaalt ook voor welk type flessenwarmer je zal kiezen. Je zult merken dat de flessenwarmers die voor thuis bestemd zijn, veel ruimer en groter zijn in omvang.

Deze apparaten bieden dan ook een heleboel geavanceerde opties zoals timer, geheugen, etc. Sommige flessenwarmers hebben zelf de optie om de flessen te koelen doordat ze voorzien zijn van een mini koelsysteem. Je kunt dus de houdbaarheid van een fles verlengen door het te koelen.

Wil je zo een flessenwarmer slechts gebruiken voor wanneer je op reis gaat of als je enkele uren weg zal zijn van huis? Dan kun je liever uitkijken naar een flessenwarmer dat speciaal hiervoor bestemd is. Je hebt bijvoorbeeld flessenwarmers die je in de auto kunt aansluiten om het te gebruiken.

 

Omvang

Bij het aanschaffen van een flessenwarmer moet je zeker ook denken aan de omvang van dit product. Ga er niet van uit dat je altijd dezelfde fles zal blijven gebruiken voor jouw baby.

Als het kind groeit, zal je misschien een grotere papfles nodig hebben dan datgene wat je nu gebruikt. Het kan ook zo zijn dat je meerdere papflessen gaat moeten gebruiken. Het is dus een aanbeveling dat je een flessenwarmer koopt die toch wel ruim genoeg is om flessen erin te kunnen doen van verschillende formaten en modellen.

Je kunt nu misschien een smalle papfles gebruiken, maar wie weet als je in de toekomst een bredere papfles zal gebruiken? Houdt er ook rekening mee dat de fles tot net onder de speen in het apparaat moet kunnen passen. Zo ben je ervan verzekerd dat de hele inhoud van de fles verwarmd wordt.

Hoe snel verwarmt het de flessen?

Wat ook erg belangrijk is, is de tijd dat dit apparaat nodig heeft om de juiste temperatuur te bereiken voor het verwarmen van jouw babymelk. Je wilt natuurlijk ook dat de melk in de fles gelijkmatig verwarmd wordt, zodat de totale inhoud van de fles de juiste temperatuur heeft die jouw baby kan verdragen.

Het is aangeraden om een flessenwarmer te kopen die water gebruikt om de flessen op te warmen. Zorg er dan voor dat je kiest voor een flessenwarmer die de fles tot de rand vult met water. Deze flessenwarmers zijn over het algemeen sneller dan de apparaten die stoom gebruiken om de flessen op te warmen of de apparaten die zelf een verwarmingssysteem hebben. Bij een apparaat met een eigen verwarmingssysteem kan het soms zelfs 20 minuten duren voordat jouw flesje af is.

Is het gemakkelijk om te gebruiken en schoon te maken?

Elk apparaat dat je erbij koopt, heeft waarschijnlijk de bedoeling om jouw gemak te vergroten. Zo is het ook met een flessenwarmer. Je hoeft dus niet als vroeger eerst water op te warmen om de fles daarna in het water te zetten.

Als je dit doet, dan moet je ook steeds erop letten dat je de juiste temperatuur bereikt met de fles. Wordt de babymelk te heet, dan zal je het weer moeten laten afkoelen onder een kraan. Met een huilende en hongerige baby kan dit heel erg frustrerend zijn. Het is dus belangrijk dat zo een apparaat gemakkelijk te gebruiken is en ook gemakkelijk is om schoon te maken.

Je hebt bijvoorbeeld flessenwarmers die voorzien zijn van een geheugen. Met een druk op de knop kun jij de fles al verwarmen. Een flessenwarmer dat uit veel delen bestaat, zal langer duren om schoon te maken.

 

 

 

Laat een reactie achter

0 COMMENTAIRES