5 Beste Fopspenen Test van 2024

Laatste update: 17.06.24

 

Fopspenen – Vergelijkingstest & Koopgids

 

Tijdens de eerste levensmaanden van je baby kan een fopspeen best wel handig zijn. Fopspenen bieden nu eenmaal heel wat voordelen. Zo kan het voor je baby een vorm van troost zijn of zelfs voor een geruststellend gevoel zorgen. In onze koopgids proberen we wat meer informatie te bieden die nuttig van pas kan komen in de zoektocht naar de perfect fopspeen. Daarnaast zijn we ook op zoek gegaan naar de 3 best beoordeelde fopspenen. Zo zijn we eerst en vooral uitgekomen bij de Difrax Fopspeen Natural 18+ maanden. Dit exemplaar wordt gekenmerkt door een praktisch ontwerp in combinatie met een mooi en liefdevol design. Je zou ook gewoon kunnen kiezen voor de Philips Avent SCF151/02 Newborn Soother fopspeen. Het is de ideale fopspeen voor pasgeboren baby’tjes.

 

 

Vergelijkingstabel

 

Sterkte
Zwakte
Conclusie
Offerte

 

 

5 Beste Fopspenen (Reviews) van 2024

 

Als je voor de eerste maal mama wordt, dan zul je versteld staan van de spulletjes die je nodig hebt. Misschien wel één van de belangrijkste dingen, zou wel eens een fopspeen kunnen worden. Om het voor jou net iets gemakkelijker te maken, hebben wij 5 topproducten geselecteerd. We hebben ons hierbij gebaseerd op het advies en de reviews van kopers. Zo hoef jij er enkel nog maar de beste fopspeen uit te halen.

 

1. Difrax Fopspeen Natural 18+ maanden

 

Als je liever niet teveel geld wilt spenderen aan een mooie en degelijke fopspeen dan hoef je zeker dit product eens te bekijken. Deze fopspeen van Difrax zul je zeker en vast bij de goedkope fopspenen kunnen vinden.

De fopspeen is ideaal voor kindjes vanaf de leeftijd van 18 maanden tot en met de leeftijd van 36 maanden. Dankzij het „Glow in the Dark” element is het mogelijk om de fopspeen in het donker heel snel en gemakkelijk te vinden. De fopspeen absorbeert het licht overdag en geeft dit terug af zodra het donker wordt. De schaapjes maken het design er heel lief en leuk uitzien.

Bij sommige producten merken we op dat de meningen eerder verdeeld zijn. Dit is zeker en vast het geval bij deze fopspeen. Volgens sommigen is het heel comfortabel en duurzaam. Terwijl andere gebruikers vinden dat de fopspeen helemaal niet van een goede kwaliteit is.

Difrax is een bekend merk zodra je besluit op zoek te gaan naar een fopspeen voor je kindje. Bovendien staat het niet alleen garant voor kwaliteit en duurzaamheid maar wordt ook een betaalbare prijs hoog in het vaandel gedragen. Het zal dan ook niet verwonderen indien heel wat kopers Difrax als veruit het beste merk beschouwen.

 

Voordelen:

Kostenplaatje: de lage prijs doet vermoeden dat het hier misschien wel eens om een leuke fopspeen aanbieding zou kunnen gaan.

Leeftijdscategorie: de fopspeen wordt aangeraden voor kindjes van minimaal 18 maanden oud tot maximaal 36 maanden oud.

Glow in the Dark: de fopspeen is voorzien van een “Glow in the Dark” element. Daardoor zal de fopspeen meteen oplichten in het donker zodanig dat je kindje deze snel kan terugvinden.

 

Nadelen:

Matige kwaliteit: een bijzonder kleine minderheid van de klanten is van mening dat de fopspeen eerder matig van kwaliteit is.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

2. Philips Avent SCF151/02 Newborn Soother

 

Als je net mama geworden bent dan kun je zeker deze fopspeen voor pasgeborenen gebruiken van het merk Philips Avent. De Avent fopspenen zijn er in meerdere designs. Zo heb je een lichtroze fopspeen met een strikje dat ideaal is voor meisjes. De lichtgele variant met het kroontje kun je gemakkelijk voor een jongetje gebruiken.

Doordat de fopspenen de neus niet raken, zijn ze geschikt voor jongere kindjes tot en met de leeftijd van 2 maanden. De speen is gemaakt van siliconen en is bovendien geur- en smaakloos. Dit maakt het voor je baby net iets gemakkelijker om de speen te accepteren. Verder verkleurt de speen niet en is het gemakkelijk te reinigen.

Een aantal kopers zijn overtuigd van de voordelen en mogelijkheden van dit product. Terwijl andere gebruikers het eerder onaantrekkelijk vinden en helemaal ook niet zo duurzaam.

Je zou natuurlijk ook kunnen opteren voor deze unieke fopspeen van het bekende en sterk gewaardeerde merk Philips Avent. Om te weten of dit al dan niet het product is voor je kindje, zetten we alvast de populairste kenmerken even op een rijtje. Bekijk de selectie hieronder even rustig.

 

Voordelen:

Leeftijdscategorie: deze fopspeen is speciaal ontwikkeld om door pasgeboren baby’tjes probleemloos te worden gebruikt.

Design: je hebt de mogelijkheid om te kiezen tussen enerzijds een roze fopspeen afgewerkt met een schattig strikje. Anderzijds kun je ook opteren om voor de gele fopspeen te kiezen, die dan weer is afgewerkt met een kroontje.

Gebruiksvriendelijk: de fopspeen voelt bijzonder comfortabel en zacht aan doordat die is vervaardigd uit siliconen. Daarnaast is de speen helemaal smaak- en zelfs geurloos.

 

Nadelen:

Niet aantrekkelijk: jammer genoeg stellen we vast dat een beperkt aantal klanten de fopspeen niet zo aantrekkelijk blijkt te vinden.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

3. Philips Avent Classic SCF176/22 Fopspeen

 

Net zoals het vorige product is ook deze fopspeen afkomstig van het merk Philips Avent. Bovendien kan het hier wel eens om een fopspeen aanbieding gaan aangezien dit product momenteel in prijs werd verlaagd.

Deze fopspeen is uitermate geschikt voor iets oudere kindjes van de leeftijd tussen 6 en 18 maanden. Verder licht het handvat op zodra het donker wordt. Zo hoeft je baby geen schrik meer te hebben in het donker. Doordat de speen orthodontisch ondersteund is, hoef je geen schrik te hebben dat het gehemelte en het tandvlees beschadigd raken.

Ondanks het feit dat enkele kopers zich storen aan het design, zijn de meeste gebruikers helemaal enthousiast over dit product. Het is niet alleen heel erg comfortabel maar ook erg duurzaam. In combinatie met het fraaie design moet het hier wel om een topproduct gaan.

Opnieuw hebben we een product in onze lijst dat wordt aangeboden en geleverd door het bekende merk Philips Avent. De fopspenen worden gekenmerkt door een uitstekende kwaliteit en duurzaamheid in combinatie met een prachtig afgewerkt design. Ben je benieuwd naar de mogelijkheden? Lees dan zeker verder.

 

Voordelen:

Prijskaartje: je zult werkelijk meteen versteld staan van het mooie prijskaartje van deze fopspeen. Misschien is het wel de laagste prijs.

Leeftijdscategorie: de speen wordt aangeraden voor kindjes met de minimum leeftijd van ongeveer 6 maanden en een maximum leeftijd van 18 maanden oud.

Handig in gebruik: je zult kunnen vaststellen dat het handvat van de speen meteen oplicht in het donker. Handig om de speen terug te vinden dus!.

Veiligheid: deze unieke fopspeen is volledig orthodontisch ontwikkeld waardoor de kans op beschadiging van het tandvlees of gehemelte bijzonder klein is.

 

Nadelen:

Lelijk design: een kleine minderheid van de klanten is echter niet helemaal tevreden met het geleverde design.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

4. Bibi Fopspeen Glow 16+ Mnd

 

Deze leuke fopspeen van het merk Bibi ziet er niet alleen heel uniek uit maar is bovendien ook helemaal niet zo duur. Je zult ze dus zeker en vast terugvinden tussen de goedkope fopspenen.

De blauwe kleur met het opschrift „Boy” maakt dit exemplaar het meest geschikt voor jongens tussen 16 en 36 maanden oud. De speen is gemaakt uit siliconen en is daardoor volledig geur- en kleurloos. Op die manier is het voor jouw baby net iets eenvoudiger om de speen te aanvaarden. De openingen bieden een optimale luchtcirculatie.

Werkelijk alle kopers zijn helemaal overtuigd van deze fopspeen. Het is voor hen een handig product dat heel erg comfortabel blijkt te zijn voor het kind. In combinatie met het fraaie design zorgt dit ervoor dat dit product misschien ook wel aan jouw verwachtingen kan voldoen.

Door te kiezen voor deze unieke fopspeen van het al dan niet bekende merk Bibi, kies je niet alleen voor kwaliteit maar duidelijk ook voor design en degelijkheid. Toch is het een goed idee om op voorhand al even op zoek te gaan naar de mogelijke kenmerkende eigenschappen.

 

Voordelen:

Prijskaartje: je zult kunnen vaststellen dat het prijskaartje van deze unieke fopspeen bijzonder goed blijkt mee te vallen.

Leeftijdscategorie: de fopspeen is speciaal ontwikkeld om te worden gebruikt voor kindjes tussen 16 maanden oud en maximaal 36 maanden oud.

Materiaal: de speen voelt bijzonder zacht en comfortabel aan en is volledig vervaardigd uit duurzaam siliconen.

Handig in gebruik: het grote pluspunt is dat de fopspeen niet alleen geurloos maar ook smaakloos is. De openingen in de speen zorgen dan weer voor een optimale luchtcirculatie.

 

Nadelen:

Niet voor meisjes: vanwege het opschrift “Boy” is deze fopspeen misschien net iets minder geschikt om door meisjes te worden gebruikt.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

5. Hevea fopspeentje bloem 3-36 mnd 100% natuurlijk rubber

 

Met deze fopspeen van het merk Hevea kun je wel een tijdje doorgaan. Dit model is geschikt voor kindjes vanaf 3 maanden tot en met de leeftijd van 36 maanden. Het product is volledig gemaakt uit natuurrubber en bevat helemaal geen kleurstoffen of andere schadelijke stoffen.

De ventilatiegaten zorgen voor een goede en optimale luchtcirculatie. Dankzij de vlindervorm is er nog voldoende ruimte voorzien voor jouw baby’s neus en mond. Doordat de speen geen naden bevat, zul je merken dat bacteriën helemaal geen kans krijgen.

Werkelijk alle kopers zijn overtuigd van de mogelijkheden en de voordelen van dit product en laten dit ook duidelijk merken. De speen is handig te gebruiken en vooral heel erg duurzaam. Verder geven de meesten ook een positief advies over de prijs-kwaliteitverhouding ervan.

Tenslotte kunnen we het rijtje afsluiten met deze unieke fopspeen aangeboden door het bekende en gewaardeerde merk Hevea. De fopspeen is ontwikkeld om door kindjes vanaf 3 maanden te worden gebruikt, en kan gebruikt worden tot de maximale leeftijd van ongeveer 36 maanden oud.

 

Voordelen:

Materiaal: deze unieke fopspeen is vervaardigd uit hoogwaardig natuurrubber.

Veiligheid: je hoeft je geen zorgen te maken over eventuele schadelijke stoffen of kleurstoffen aangezien deze fopspeen daar volledig vrij van is.

Ventilatiegaten: de fopspeen is voorzien van enkele degelijke ventilatiegaten waardoor een optimale luchtcirculatie wordt bereikt.

Ontwerp: de fopspeen wordt verder nog gekenmerkt door een vlindervormig ontwerp zodanig dat je kindje voldoende ruimte heeft ter hoogte van de neus en de mond.

 

Nadelen:

Design: tot op heden zijn er alleen maar positieve reacties geplaatst, alhoewel het design voor sommigen misschien vrij saai kan zijn.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Fopspenen koopgids

 

Als je binnenkort voor de eerste keer moet bevallen of net bevallen bent dan weet je dat een baby heel wat nodig heeft. Zo heb je maar beter ook één of meerdere van de beste fopspenen in huis. Op die manier kun je je baby kalmeren en rustig laten worden. Er zijn tegenwoordig heel wat modellen en aanbiedingen op de markt. Als je dus gaat vergelijken dan is het een aanbeveling om rekening te houden met het gebruiksgemak, het materiaal, het onderhoud, de veiligheid, het type en het prijskaartje.

 

 

Wat is een fopspeen en het materiaal

Wanneer je net mama bent geworden of dit binnenkort het geval is dan zul je beseffen dat je heel wat spulletjes nodig hebt. Bepaalde producten zijn iets dringender dan andere zaken. Zo is het toch wel een goede aanbeveling om een aantal degelijke en duurzame fopspenen te voorzien. Een fopspeen is eigenlijk een soort van speen maar dan zonder het babyflesje erbij. Het is dus vooral bedoeld om baby’s te kalmeren en rustig te laten worden dankzij de zuigreflex.

Je zult merken dat de meeste spenen over een zuiggedeelte beschikken dat gemaakt is uit siliconen of rubber. Vervolgens is er dan een soort van schild voorzien dat meestal uit stevig en duurzaam plastic bestaat. Dit schildje moet er dan voor zorgen dat je baby de speen niet kan inslikken. In sommige gevallen is de fopspeen verder afgewerkt met een handig ringetje. Op die manier kun je de speen op een eenvoudige en snelle manier opnieuw verwijderen.

 

Het gebruiksgemak en de voordelen ervan

Sommige mensen zijn echte voorstander van fopspenen terwijl andere personen het liever niet aan hun baby willen geven. Toch kan het gebruik van een degelijke en duurzame fopspeen best wel enkele voordelen met zich meebrengen. We hebben het in het voorgaande stukje reeds even aan bod gebracht maar een fopspeen kan echt wel handig zijn in crisissituaties. Je kunt je baby er gemakkelijk door laten kalmeren en terug rustig laten worden. Verder kan de fopspeen ook een grote hulp zijn wanneer je kindje last heeft van krampen of andere vervelende ongemakken.

Indien je je baby toelaat om een fopspeen te gebruiken, zul je het duimzuigen kunnen verhinderen. Een kindje dat geen fopspeen heeft, zal al vrij snel beginnen duimzuigen om dezelfde kalmerende zuigreflex te creëren. Dit is later dan ook veel moeilijker af te leren dan een gewone fopspeen. Een aantal studies hebben bovendien ook aangetoond dat kindjes die gebruik maken van een fopspeen minder kans hebben om te sterven aan wiegendood. Kortom het loont de moeite om een fopspeen al dan niet te overwegen.

 

Onderhoud en veiligheid

Indien je van plan bent om je baby een fopspeen te geven dan is het natuurlijk ook wel belangrijk om rekening te houden met het onderhoud ervan. Het kan al eens gebeuren dat de fopspeen bijvoorbeeld op de grond valt. Of wanneer je kindje in de opvang verblijft, dan kan het ook al eens gebeuren dat de fopspeen eens verandert van kindermond. Het is dan ook een bijzonder goed idee om de fopspeen regelmatig eens te koken. Indien je een sterilisator hebt dan kun je dit ook gebruiken om de fopspeen te reinigen.

Indien je de fopspeen net hebt aangekocht en dus voor de allereerste keer wilt gebruiken, dan is 3 tot 5 minuten koken de beste oplossing. Daarnaast is het ook belangrijk om de fopspeen regelmatig eens te controleren. Sommige kindjes hebben redelijk veel kracht en een sterke zuigreflex. Het is dus mogelijk dat de fopspeen kapot gekauwd wordt. Een degelijke fopspeen zul je misschien niet altijd tussen de goedkope fopspenen vinden maar je kunt natuurlijk altijd eens een fopspeen aanbieding tegenkomen.

 

 

Het type en het prijskaartje

Je zult het ondertussen wel al gemerkt hebben dat er heel wat onderscheid is tussen de verschillende spenen. Dat onderscheid komt vooral tot uiting in de vorm. Zo heb je heel wat modellen die een kersvorm hebben waarbij de top zo goed als rond is. Dan zijn er ook nog de dentalspenen die gekenmerkt worden door een platte bijna schuin aflopende vorm. Deze zijn iets duurder in de aankoop maar toch wel beter naar het kind toe. De dentalspenen veroorzaken zo goed als geen schade aan de tanden en het gebit.

Het feit dat er zoveel fopspenen op de markt gebracht zijn, maakt duidelijk dat er ook heel wat prijsverschillen zullen zijn. Het is in de eerste plaats belangrijk dat je kiest voor kwaliteit en duurzaamheid uiteraard. Je kunt eventueel voor jezelf altijd een budget voorop plaatsen dat je maximaal wilt en vooral kunt uitgeven. Het kan misschien ook helpen indien je de verschillende online beoordelingen van klanten even doorneemt. Vaak worden daar nog heel wat handige tips en ervaringen in meegedeeld.

 

 

Laat een reactie achter

0 COMMENTAIRES