5 beste Glijbanen Test van 2024

Laatste update: 17.06.24

 

Beste glijbanen – Vergelijkingstest & Koopgids

 

Een glijbaan voor binnen- of toch liever buitenshuis? En wat dan met de gebruikte materiaalsoorten en de eventuele extra kenmerken. In onze koopgids bespreken we een aantal kenmerkende eigenschappen die de zoektocht naar de beste glijbaan mogelijks wat makkelijker kunnen maken. Echter zijn wij ook zelf al op zoek gegaan naar de 3 best beoordeelde hedendaagse glijbanen. Ben je op zoek naar een volledige glijbaan met alles erop en eraan die bovendien ook veilig is voor een peuter? Kies dan voor de Smoby Medium KS. Echter blijkt ook de Little Tikes My First Slide een schot in de roos te zijn. Zoals je kunt vermoeden, kies je met dit product voor een maximale glijlengte van maar liefst 120 cm.

 

 

Vergelijkingstabel

 

Sterkte
Zwakte
Conclusie
Offerte

 

 

5 beste glijbanen (Reviews) van 2024

 

Is het binnenkort de verjaardag van je kindje en ben je op zoek naar een origineel en geslaagd geschenk? Dan kun je misschien kiezen voor een glijbaan? Of je kiest voor een exemplaar van Little Tikes, Smoby of Feber is een persoonlijke keuze. Net zoals de keuze tussen een houten glijbaan of toch een exemplaar uit plastic. Kies voor een glijbaan die past bij je kindje en bij zijn of haar leeftijd. Misschien is dat wel eentje met een leuk dino design? Bekijk de 5 topproducten hieronder en kies er de voor jou beste glijbaan uit.

 

 

1. Smoby Medium KS Glijbaan Waterfunctie Volledig toestel

 

Ben je op zoek naar een leuke glijbaan voor je peuter? En bij voorkeur een exemplaar dat je in de tuin kunt plaatsen? Geen enkel probleem met deze unieke glijbaan aanbieding van het bekende en alom geprezen merk Smoby.

De glijbaan is helemaal vervaardigd uit duurzaam en makkelijk te onderhouden kunststof en wordt geleverd als een volledig toestel. Je zult zien dat het exemplaar volledig vrij is van scherpe hoeken en kantjes waardoor het volledig veilig is voor jonge kindjes. De opvallende groene en rode kleuren worden, vooral door jonge kinderen, als extra aantrekkelijk beschouwd.

Het is mogelijk om, indien je dat wenst, de glijbaan in combinatie met water te gebruiken. De glijbaan is makkelijk 150 cm lang en voorzien van het bekende CE keurmerk. Je kunt dus op beide oren slapen want de glijbaan is volkomen veilig. De minimale leeftijd wordt geschat op zo’n 2 jaar oud en de maximale leeftijd ligt rond de 8 jaar oud. De meeste klanten zijn bijzonder tevreden alhoewel het geen geschikte optie is indien je op zoek bent naar een glijbaan om binnenshuis te installeren.

Smoby staat bij vele gebruikers bekend vanwege de uitstekende kwaliteit en vaak vriendelijke prijskaartjes. We kunnen het misschien wel beschouwen als veruit het beste merk op het gebied van kinderglijbanen? Laten we alvast even de populairste kenmerken op een rijtje plaatsen.

 

Voordelen

Materiaal: bij de productie van deze unieke glijbaan heeft men voornamelijk gekozen voor de positieve eigenschappen van kunststof.

Design: de glijbaan wordt gekenmerkt door heel opvallende kleuren waarbij rood en groen centraal staan.

Formaat: de glijbaan biedt een maximale glijlengte aan van maar liefst 150 cm.

CE keurmerk: het CE keurmerk toont aan dat de glijbaan niet alleen werd getest maar ook helemaal werd goedgekeurd.

 

Nadelen

Niet binnenshuis: jammer genoeg is deze glijbaan niet meteen een goede aanbeveling om binnen in huis te plaatsen.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

2. Little Tikes My First Slide Glijbaan Volledig toestel 120 cm

 

Ben je op zoek naar een goedkope en duurzame glijbaan? Dan lijkt dit exemplaar van Little Tikes misschien wel iets voor jou te zijn. In vergelijking met de andere glijbanen uit dit lijstje valt de prijs duidelijk goed mee. Het exemplaar wordt geleverd als een volledig toestel en wordt gekenmerkt door een maximale lengte van 120 cm.

Net zoals het vorige product is ook deze unieke glijbaan voornamelijk uit stevig en makkelijk te onderhouden kunststof vervaardigd. Daarnaast heeft men duidelijk nagedacht om het ontwerp kindvriendelijk te maken. Zo zijn de zijkanten van de glijbaan iets hoger en voorzien van afgeronde hoeken. Dit wordt verder aangevuld met iets bredere treden die zorgen voor net iets meer stabiliteit.

De glijbaan is daarbij duidelijk geschikt vanaf de minimale leeftijd van 1 jaar oud en kan gebruikt worden tot en met een maximaal lichaamsgewicht van ongeveer 34 kg. We stellen vast dat de klanten duidelijk tevreden zijn over het prachtige verfijnde ontwerp en daarnaast ook positief advies geven over de gebruiksvriendelijkheid. Slechts in één review wordt melding gemaakt van een matige kwaliteit.

Je zou eventueel ook kunnen opteren voor deze unieke glijbaan die jou wordt aangeboden door Little Tikes. Ben je benieuwd of het toestel ook voorzien is van de laagste prijs? Dan raden wij jou aan om het overzicht met de kenmerkende eigenschappen hieronder even grondig te bestuderen.

 

Voordelen

Materialen: ook hier heeft men bij de productie van de glijbaan voornamelijk beroep gedaan op de vele voordelen die kunststof aanbiedt.

Kindvriendelijk: het is een kindvriendelijke en veilige glijbaan gekenmerkt door de hoge zijkanten en afgeronde hoeken. De brede treden bieden bovendien meer stabiliteit, grip en zekerheid.

Prijskaartje: je zult meteen aangenaam verrast zijn bij het zien van de mooie en aanvaardbare prijs.

 

Nadelen

Matige kwaliteit: slechts een enkele koper blijkt jammer genoeg niet helemaal overtuigd te zijn van de aangeboden kwaliteit.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

3. Feber Junior 160 x 75 x 103 Cm Glijbaan met water

 

Mag het toch allemaal net een tikkeltje meer zijn en is budget geen enkel probleem? Neem dan de tijd om deze unieke glijbaan van Feber alvast even wat grondiger te bekijken. De glijbaan wordt gekenmerkt door een maximaal formaat van maar liefst 160 x 75 x 103 cm en is geschikt om te gebruiken in combinatie met water.

Het is een stevige glijbaan met een beperkt gewicht van 7,7 kg die makkelijk en snel te plaatsen is. Bij de productie van dit exemplaar heeft men gekozen voor de positieve eigenschappen van kunststof dat makkelijk in onderhoud blijkt en duurzaam is. De glijbaan is geschikt voor kindjes vanaf 1 jaar oud en kan zonder problemen gebruikt worden tot de maximale leeftijd van 4 jaar oud. Dankzij het CE keurmerk mag je er zeker van zijn dat de glijbaan getest en goedgekeurd werd.

Ben je op zoek naar een kwalitatieve glijbaan met een uniek design die garant staat voor urenlang speelplezier? Dan raden heel wat klanten dit product met stip aan. Echter moeten we wel vermelden dat een beperkt aantal kopers toch wel wat twijfels blijkt te hebben over de duurzaamheid van het product.

Heb je niet meteen een budget vooropgesteld dan zou je dit product van Feber alvast even onder de loep kunnen nemen. De totale afmeting van de glijbaan wordt geschat op 160 x 75 x 103 cm. Een leuk, veilig en gebruiksvriendelijk product dat vast en zeker heel wat speelplezier zal garanderen.

 

Voordelen

Waterfunctie: het is mogelijk om, indien gewenst, de glijbaan aan te vullen met een waterfunctie.

Materiaal: ook hier heeft men gekozen om gebruik te maken van kunststof tijdens het hele productieproces.

Veilig: de glijbaan is vrij van hoeken en scherpe randjes en is getest en goedgekeurd. Vandaar ook het bekende CE keurmerk.

 

Nadelen

Niet duurzaam: een kleine minderheid van de kopers is van mening dat het product vrij kwetsbaar en bijgevolg niet zo duurzaam is.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

4. KBT Losse glijbaan Rex voor platformhoogte 120 cm

 

Ben je specifiek op zoek naar een glijbaan om in de tuin te installeren? En bij voorkeur een exemplaar dat je als onderdeel bij een boomhut of schommel kunt plaatsen? Dan loont het vast en zeker de moeite om dit exemplaar van KBT even van naderbij te bekijken. In tegenstelling tot de vorige glijbaan die we besproken hebben, gaat het hier niet om een volledig toestel maar eerder om een aanbouw exemplaar.

De glijbaan is afgewerkt in een donkergroene kleur maar kun je nog in tal van andere kleuren en designs bekomen. Aan jou de keuze dus! De glijbaan is vervaardigd uit bijzonder duurzaam en stevig polyethyleen en beschikt over een maximale glijlengte van 240 cm. Verder zorgt dergelijk materiaal ervoor dat het toestel minder snel zal verkleuren en bijgevolg ook duurzamer blijft. De glijbaan wordt geleverd inclusief een geïntegreerde wateraansluiting.

Ondanks de extreem hoge prijs kunnen we alleen maar positieve reacties van klanten op het product waarnemen. Zo wordt er niet alleen een positief advies gegeven over de uitstekende kwaliteit maar ook over het ontwerp en de gebruiksvriendelijkheid. Kortom, de moeite waard om het even te bekijken.

Met de KBT glijbaan kies je niet alleen voor kwaliteit en duurzaamheid maar ook voor heel wat uurtjes speelplezier. Een stevige glijbaan vervaardigd uit polyethyleen en de moeite waard om even grondig van naderbij te bestuderen. Met het volgende overzichtje willen wij jou daar graag een handje bij helpen.

 

Voordelen

Aanbouw: doordat het een aanbouw glijbaan betreft, kun je deze makkelijk aan een schommel, klimrek of misschien bestaande boomhut bevestigen.

Formaat: de glijbaan wordt gekenmerkt door een totale glijlengte van maar liefst 240 cm.

Levering: de levering van deze unieke glijbaan omvat meteen ook een ingebouwde wateraansluiting zodanig dat je de glijbaan met water kunt gebruiken.

 

Nadelen

Kostenplaatje: jammer genoeg ligt het prijskaartje toch wel iets boven het gemiddelde en dat zou misschien wel eens een struikelblok kunnen zijn.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

5. Dipperdee houten glijbaan 155cm x 55cm x 42cm

 

Tenslotte is er nog altijd de mogelijkheid om te kiezen voor deze unieke glijbaan van Dipperdee. Deze prachtige glijbaan is afgewerkt in een spierwitte kleur maar kun je ook nog in 4 andere, ietwat opvallende kleurtjes bekomen.

Deze unieke glijbaan is vervaardigd uit duurzaam natuurlijk hout en werd zodanig bewerkt dat het toestel vrij is van scherpe hoeken en kantjes. Het toestel is bijgevolg volkomen veilig en dat wordt ook aangeduid met het CE keurmerk. De glijbaan wordt gekenmerkt door een maximaal formaat van 155 x 42 x 55 cm en wordt geleverd als een volledig toestel.

Hij is geschikt voor kindjes vanaf de leeftijd van 1 jaar oud en je kunt het gebruiken tot en met de leeftijd van ongeveer 8 jaar oud. Dit unieke exemplaar is speciaal ontworpen om ergens binnenshuis een plekje te geven en is dus niet geschikt om buitenshuis te plaatsen. Ondanks de hoge prijs merken we tot op heden alleen maar positieve reacties van klanten op.

Uiteraard is er altijd nog de optie voor deze Dipperdee glijbaan. Ideaal indien je niet alleen op zoek bent naar kwaliteit maar ook naar design. Het opvallende ontwerp zorgt ervoor dat het evengoed een leuk decoratiemeubel in de kinderkamer of speelkamer zou kunnen zijn. Benieuwd? Aarzel dan niet en lees alvast verder.

 

Voordelen

Materiaal: in tegenstelling tot de vorige toestellen zul je merken dat deze unieke glijbaan volledig uit hout werd vervaardigd.

CE keurmerk: dankzij het bekende CE keurmerk weet je zeker dat de glijbaan niet alleen getest maar ook werd goedgekeurd. Kortom, een veilig product dus!

Formaat: de glijbaan heeft een totale afmeting van maar liefst 155 x 42 x 55 cm.

 

Nadelen

Prijzig: ook hier moeten we jammer genoeg wijzen op het toch wel hogere prijskaartje dat mogelijks een struikelblok zou kunnen zijn.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Glijbanen Koopgids

 

Vanaf welke leeftijd is het gebruik van een glijbaan verantwoord en veilig te noemen? En welke mogelijkheden zijn er op het gebied van materiaal, formaat en prijs? Je hoort het al, het is niet aan te raden om zomaar in het wilde weg de eerste de beste glijbaan aan te kopen. Neem rustig de tijd om de verschillende exemplaren met elkaar te vergelijken en laat eventuele aanbiedingen alvast niet links liggen. Veel succes!

Het nut van een glijbaan

We stellen vast dat steeds meer mensen op zoek gaan naar een glijbaan. Glijbanen kun je vandaag de dag dan ook in diverse formaten, vormen, kleuren en materialen aankopen. Er bestaan zelfs verschillende types glijbanen. Voor veel kindjes zorgt het voor heel wat speelplezier, alleen of met vriendjes. Echter zijn er ook ouders die kiezen voor een compacte glijbaan als deel van het interieur in de speelkamer of kinderkamer. Kortom, er zijn wel degelijk heel wat mogelijkheden.

 

Het type glijbaan

We hebben het al min of meer vermeld, maar er bestaan wel degelijk verschillende soorten glijbanen. En dan hebben we het niet alleen over de diverse mogelijkheden inzake het formaat, de gebruikte materiaalsoorten en de eventuele extra kenmerken. Het onderscheid situeert zich voornamelijk op het verschil tussen een aanbouw toestel en een volledig toestel.

Kies je voor een glijbaan als volledig toestel, dan kies je dus voor een volwaardig product. Makkelijk en snel te plaatsen zonder dat je daarbij beroep moet doen op een extern object. Wanneer je echter besluit te kiezen voor een glijbaan als aanbouw toestel, dan heb je altijd wel een derde object nodig om de glijbaan aan te kunnen bevestigen. De glijbaan wordt dan gezien als onderdeel van een groter geheel. Denk maar aan een klimrek, schommel, speelhuisje of boomhut.

Daarnaast is er ook een groot onderscheid tussen de binnen of buiten modellen. Sommige glijbanen zijn nu eenmaal ontworpen om alleen maar binnenshuis te plaatsen. Vaak gaat het hier om volledige toestellen. Andere glijbanen, vaak de aanbouw modellen, zijn ontwikkeld om buitenshuis te installeren.

 

Leeftijdscategorie en veiligheid

Een degelijke glijbaan kan voor heel wat uurtjes speelplezier zorgen. En in principe is het geschikt voor kindjes van alle leeftijden. Zo bestaan er heel wat compacte glijbanen waar kindjes van slechts 1 jaar makkelijk op kunnen, mits toezicht van een volwassen persoon uiteraard. Ook wat de maximale leeftijd betreft, is er niet meteen een grens. De speeltuinen in het parkje zijn vooral bedoeld voor jongere kindjes en tieners. Glijbanen als onderdeel van een waterpark of pretpark kunnen vaak ook voor volwassenen.

Ongeacht de leeftijd, is het wel belangrijk dat het gebruik van de  glijbaan op een veilige manier kan gebeuren. Indien je dus van plan bent om een glijbaan aan te kopen, houd dan zeker rekening met de leeftijd van je kindje. Zo kunnen hoge opstaande zijkanten de kans dat je kindje van de glijbaan valt, minimaliseren. Brede trapjes bieden dan weer meer stabiliteit, grip en comfort aan. Vermijd scherpe hoeken en of kantjes. En bekijk of de glijbaan voorzien is van het CE keurmerk.

Materiaal, formaat en andere kenmerken

Verder is het een aanbeveling om ook even stil te staan bij de gebruikte materialen. Zo zul je merken dat de meeste glijbanen vervaardigd zijn uit duurzame en makkelijk te onderhouden materialen. Een glijbaan gemaakt uit kunststof komt het meest frequent voor. Verder heb je ook exemplaren gemaakt uit polyethyleen, hout of zelfs staal. Bedenk waar je zelf naar op zoek bent en voor welke leeftijdscategorie de glijbaan wordt aangekocht.

Daarnaast is het ook handig om even stil te staan bij het formaat van de glijbaan die bepaald wordt door de maximale glijlengte. Zo zijn er bijvoorbeeld heel wat glijbanen met een glijlengte van minder dan 150 cm. Of je kiest voor een grote glijbaan waarvan de glijlengte makkelijk 250 cm of meer bedraagt. Sommige glijbanen zullen ook iets meer opties aanbieden. Zo kan het handig zijn indien je de glijbaan kunt dichtklappen of opvouwen of misschien is het product wel voorzien van een waterfunctie?

 

Mogelijke prijskaartje

Tot slot richten we ons nog even op het prijskaartje. De gemiddelde prijs van een degelijke en duurzame glijbaan wordt geschat op ongeveer 123 euro. Uiteraard is het altijd mogelijk om een glijbaan te spotten die goedkoper is. Net zoals er ook heel wat glijbanen bestaan met een hoger prijskaartje.

De prijs wordt grotendeels bepaald door externe factoren zoals het type, de gebruikte materialen, de extra kenmerken en uiteraard ook het formaat. Bedenk of de glijbaan effectief zal worden gebruikt of eerder decoratie is? En wat is het budget dat je er zelf maximaal wilt maar vooral ook kunt aan spenderen?

 

 

 

Laat een reactie achter

0 COMMENTAIRES