5 beste Inbakerdoeken Test van 2024

Laatste update: 17.06.24

 

Beste inbakerdoeken – Vergelijkingstest & Koopgids

 

Moet je binnenkort bevallen en wil je graag nog enkele zaken op orde brengen of heb je recent je (eerste) kindje gekocht? Dan kan het handig zijn om te investeren in een kwalitatieve inbakerdoek. Met behulp van deze doek kun je je kindje een veilig gevoel schenken op moment dat hij/zij daar nood aan heeft. Omdat wij alleen maar het beste met je voor hebben en wij jou zoveel mogelijk willen helpen in de keuze, maakten we alvast een selectie van enkele toppertjes. Zo lijkt de Boelie Originals inbakerdoek een goede keuze te zijn voor jonge baby’tjes en is hij bovendien voorzien van verstelbare flappen. Is je kindje al wat ouder dan kan de SwaddleMeyco Inbakerdoek misschien wel soelaas bieden. Deze doek kan bovendien makkelijk worden aangetrokken door middel van de klittenbandsluiting.

 

 

Vergelijkingstabel

 

Sterkte
Zwakte
Conclusie
Offerte

 

 

5 beste inbakerdoeken (Reviews) van 2024

 

De beste inbakerdoek is degene die voldoet aan alle wensen en eisen van jou én je baby. Of dit nu de Meyco inbakerdoek dan wel de Prenatal inbakerdoek, Ergobaby inbakerdoek of een standaard model van Puckababy is, blijft vooralsnog een persoonlijke keuze. Bekijk de top 5 hieronder alvast even, zonder daarbij je eigen verwachtingen uit het oog te verliezen. De online reviews en het advies van klanten en experts kunnen je eventueel verder op weg helpen. En wie weet kies je wel voor de laagste geprijsde of populairste inbakerdoek uit de reeks of voor degene afkomstig van het beste merk?

 

1. Boelie Originals De Nieuwste Inbakerdoek Veilig & Verstelbaar Baby

 

Jammer genoeg zul je deze baby inbakerdoek, vanwege zijn hoge prijskaartje, niet meteen tussen de aanbiedingen of goedkope artikelen hoeven te verwachten. Echter lijken de klanten zodanig onder de indruk te zijn van de aangeboden kwaliteit, het design en het gebruiksgemak dat ze het hoge prijskaartje er zonder morren bij nemen wat gelijk resulteert in een mooie gemiddelde eindscore van 5 sterren.

Met een totale afmeting van 30 bij 59 cm blijkt deze inbakerdoek voornamelijk geschikt voor baby’tjes van 0 tot en met 4 maanden oud. Echter, bieden de verstelbare flappen toch wel iets meer speling en bijgevolg de mogelijkheid om de pasvorm in meer of mindere mate aan te passen. Vervolgens kun je de inbakerdoek comfortabel dichtmaken met behulp van de klittenband- én ritssluiting, wat eveneens bijdraagt aan het comfort van baby en ouder.

Verder blijkt de doek vervaardigd uit duurzaam en ademend katoen waardoor je hem het hele jaar door zou kunnen gebruiken. Wil je de inbakerdoek na gebruik graag wassen, dan gebeurt dit bij voorkeur op een wasprogramma van 40℃.

 

Voordelen:

Doelgroep: deze unieke inbakerdoek is vooral geschikt voor kindjes van 0 tot en met 4 maanden oud of met een lichaamslengte van minimaal 40 tot maximaal 60 cm.

Materiaal: de katoenen stof waaruit de doek vervaardigd is, voelt heel comfortabel aan en staat bekend vanwege zijn ademende structuur. Kortom, een inbakerdoek die in eender welk seizoen kan gebruikt worden.

Onderhoud: je kunt de doek zonder problemen in de wasmachine stoppen en wassen op een standaard wasprogramma van 40℃.

 

Nadelen:

Prijzig: het hoge prijskaartje zou misschien wel eens het figuurlijke addertje onder het gras kunnen zijn.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

2. SwaddleMeyco Inbakerdoek 4-6 maanden Sluiting met klittenband

 

Wil je liever niet teveel geld spenderen aan een kwalitatieve inbakerdoek aangezien je kindje er zo weer is uitgegroeid, dan lijkt deze Swaddleme inbakerdoek van Meyco alvast een goede aanbeveling. Bovendien is hij beschikbaar in meerdere kleurtjes waaronder dit prachtige “new mint” design dat overigens geschikt is voor jongens én meisjes.

In tegenstelling tot het vorige product, blijkt deze inbakerdoek speciaal ontworpen voor iets oudere baby’tjes van 4 tot 6 maanden. Dit komt ongeveer overeen met een lichaamslengte van 62 tot 74 cm of een lichaamsgewicht van zo’n 6,5 tot 8,5 kg. Met behulp van de klittenbandsluiting kun je de inbakerdoek probleemloos open- en dichtmaken.

Verder blijkt hij voornamelijk uit katoen te zijn vervaardigd én bijgevolg wasmachinebestendig te zijn. Een blik op de online reviews laat gelijk een mooie score zien en toont aan dat klanten tevreden zijn over de uitstekende kwaliteit, het design en de ademende structuur.

 

Voordelen:

Materiaal: de katoenen structuur isoleert en ventileert goed wat hem geschikt maakt om het hele jaar door te gebruiken. 

Onderhoud: je kunt deze inbakerdoek zonder problemen op een standaard wasprogramma van 40℃ wassen.

Doelgroep: ook dit exemplaar kan zowel door jongens als meisjes worden gebruikt met een lichaamslengte van 62 tot 74 cm of een lichaamsgewicht van ongeveer 6,5 tot 8,5 kg.

Budgetvriendelijk: je zult meteen aangenaam verrast zijn bij het zien van het prijskaartje.

 

Nadelen:

Geen verstelbare flappen: in tegenstelling tot het vorige product, blijkt deze inbakerdoek jammer genoeg niet voorzien van verstelbare flappen.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

3. Puckababy inbakerslaapzak Original Piep 0-3 maanden – Giraph Dream

 

Met de Puckababy inbakerdoek, afkomstig uit de Puckababy Piep serie, kies je voor een unieke doek met een vrij opvallend en gedurfd “Giraph Dream” design. Uiteraard kun je deze doen nog in tal van andere, iets neutralere, designs bekomen indien deze giraffe print je net iets te opvallend lijkt. Toch lijken de meeste klanten laaiend enthousiast wat meteen resulteert in een mooie score van 4,7 sterren.

Zo blijkt de Puckababy inbakerdoek vooral geschikt voor jonge baby’tjes van 0 tot en met 3 maanden oud of met een lichaamslengte van ongeveer 44 tot 62 cm. Met behulp van de ritssluiting kun je de doek eenvoudig en snel open- of dicht doen, wat bijdraagt aan het comfort van baby en ouder. Verder biedt de katoenen structuur niet alleen een ventilerende maar ook isolerende werking kan de doek na gebruik makkelijk in de wasmachine worden gestopt.

Kortom, de ideale inbakerdoek om je kindje van een comfortabele rustige én veilige nachtrust te voorzien. En momenteel blijkt dit product ook nog eens in prijs verlaagd, dus waar wacht je nog op?

 

Voordelen:

Onderhoud: net zoals de voorgaande inbakerdoeken kun je ook dit exemplaar zonder problemen op een wasprogramma van 40℃ onderhouden.

Doelgroep: deze prachtige inbakerdoek is vooral bedoeld voor jonge kindjes van 0 tot 3 maanden of met een lichaamslengte variërend van 44 tot 62 cm.

Materiaal: de doek blijkt voornamelijk te zijn vervaardigd uit duurzaam katoen waardoor hij niet alleen comfortabel aanvoelt maar ook gewoon het hele jaar door kan worden gebruikt.

 

Nadelen:

Te los: slechts één koper is van mening dat de inbakerdoek net iets te los zit om helemaal comfortabel te zijn.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

4. Pacco Piccolo Inbakerdoek 4 tot 7 kg Sluiting met klittenband

 

Is je kindje tussen 0 en 6 maanden oud of geniet hij/zij een lichaamslengte variërend van 52 tot 64 cm, dan is deze Pacco inbakerdoek alvast een schot in de roos. De doek blijkt afkomstig uit de bekende Pacco Piccolo serie en is verkrijgbaar in verschillende neutrale kleurtjes waardoor er voor elk wat wils in zit.

Net zoals de vorige inbakerdoeken blijkt ook dit exemplaar 100% te zijn vervaardigd uit duurzaam comfortabel katoen waardoor hij geschikt is voor gebruik in eender welk seizoen. En indien je hem graag even wilt wassen, dan kan dit makkelijk op een standaard wasprogramma van 40℃.

Wanneer we de reacties op het product bekijken, dan stellen we vast dat heel wat klanten overtuigd zijn van het aangeboden design en de uitstekende kwaliteit, wat meteen de 4,6 sterren verklaart. Slechts een kleine minderheid vindt de doek niet gebruiksvriendelijk en had er bijgevolg toch wat meer van verwacht.

 

Voordelen:

Onderhoud: qua onderhoud kun je deze inbakerdoek gewoon in de wasmachine wassen, rekening houdend met een programma van 40℃.

Materiaal: deze prachtige inbakerdoek blijkt vervaardigd uit 100% katoen wat van hem de ideale 4-seizoenen inbakerdoek maakt.

Design: de roze kleur lijkt deze inbakerdoek misschien net iets aantrekkelijker te maken voor meisjes. Echter blijkt hij ook in andere kleuren en designs verkrijgbaar en bijgevolg ook geschikt voor jongens.

Doelgroep: deze inbakerdoek is bedoeld voor kleinere kindjes met een gemiddeld lichaamsgewicht van 4 tot 7 kg.

 

Nadelen:

Niet gebruiksvriendelijk: jammer genoeg lijkt een kleine minderheid van de kopers niet overtuigd van het gebruiksgemak.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

5. Meyco Inbakerdoek 0-3 Maanden Animal Sluiting met klittenband

 

We sluiten het rijtje tenslotte af met deze unieke inbakerdoek die jou, eveneens, wordt aangeboden door het bekende merk Meyco. Zijn compacte formaat maakt hem vooral geschikt voor jonge baby’tjes van 0 tot 3 maanden oud of met een variërend lichaamsgewicht van 3,5 tot 6,5 kg en/ of lichaamslengte van 52 tot 66 cm.

Leg je kindje er voorzichtig in en sluit de inbakerdoek vervolgens met behulp van de klittenbandsluiting. Op die manier kun je een veilig en comfortabel gevoel creëren zodat je baby een optimale nachtrust tegemoet gaat. Net zoals sommige andere doeken, blijkt ook dit exemplaar voorzien van verstelbare flappen zodanig dat de pasvorm nog net iets meer kan worden aangepast.

Zijn katoenen structuur biedt overigens voldoende ventilatie en isolatie waardoor de doek in eender welk seizoen kan worden gebruikt. Ondanks het feit dat sommige ouders niet te spreken zijn over de luide velcro, is de overgrote meerderheid duidelijk enthousiast.

 

Voordelen:

Onderhoud: je kunt deze prachtige inbakerdoek zonder problemen wassen op een standaard programma van 30℃. Nadien mag hij ook zonder problemen in de droogtrommel worden gestopt.

Materiaal: net zoals de andere inbakerdoeken uit dit lijstje, blijkt ook dit exemplaar voornamelijk uit katoen vervaardigd en bijgevolg geschikt voor alle seizoenen.

Doelgroep: hij is vooral bedoeld voor hele jonge baby’tjes met een leeftijd van 0 tot 3 maanden oud.

 

Nadelen:

Matige kwaliteit: jammer genoeg lijkt een kleine minderheid van de kopers niet helemaal overtuigd van de aangeboden kwaliteit.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Inbakerdoeken Koopgids

 

Wat is een inbakerdoek en in welke omstandigheden wordt hij precies gebruikt? Hoe zit het met het formaat, de sluiting en de gebruikte materiaalsoorten en welke invloed heeft dit op je kindje? Kortom, er duiken heel wat vragen op wanneer we het hebben over inbakerdoeken. Om jou enigszins wegwijs te maken in de wereld van de inbakerdoeken en slaapzakken hebben we onderstaande koopgids samengesteld. Alvorens je dus de verschillende mogelijkheden en eventuele aanbiedingen met elkaar gaat vergelijken, lijkt het ons een goede aanbeveling om de gids even rustig door te nemen.

Wat is een inbakerdoek en waarvoor wordt hij gebruikt?

Een inbakerdoek wordt gebruikt om je baby’tje goed in te bakeren en dus stevig in doeken te wikkelen. Deze techniek wordt toegepast om het slaapcomfort te verbeteren van baby’tjes die bijzonder onrustig zijn. Onrustige baby’s hebben ‘s nachts vaak de neiging om alle kanten op te slaan met hun armen en beentjes wat vervolgens jammer genoeg uitmondt in een vrij onrustige, om niet te zeggen slapeloze, nacht. Een inbakerdoek zorgt er dus voor dat hun bewegingsvrijheid enigszins beperkt wordt om op die manier de slaap te verbeteren.

Bij het de techniek van het inbakeren worden de armpjes van de baby langs het lichaam heen naar beneden gelegd en vervolgens stevig ingepakt. Houd er rekening mee dat een inbakerdoek ook de schouders stevig zal inpakken en alleen wat losser zit rondom de heupen en de beentjes. Onderaan de voetjes is het belangrijk dat de inbakerdoek helemaal kan worden afgesloten, anders wordt het voor je baby heel wat makkelijker om op zijn/ haar buikje te rollen wat dan weer behoorlijk onveilig is als de armpjes zijn ingebakerd.

 

Het type inbakerdoek in verhouding tot de lengte, leeftijd en het gewicht van je kindje

Algemeen kunnen we een onderscheid maken tussen 3 verschillende modellen waaronder de inbakerdoek, de inbakerslaapzak en de afbouwdoek. Houd er wel rekening mee dat de inbakerslaapzak iets meer bewegingsvrijheid tolereert en dus niet 100% hetzelfde is als de authentieke inbakerdoek. Een afbouwdoek wordt vaak gebruikt om de periode van het inbakeren geleidelijk aan af te bouwen. Aangezien een inbakerdoek slechts tot de leeftijd van 6 maanden mag worden gebruikt, wordt aangeraden om met de afbouwdoek te starten rond de leeftijd van 4 maanden.

Als we ons specifiek richten op de bestaande inbakerdoeken dan kunnen we, op basis van de leeftijd, 2 exemplaren onderscheiden. Hierbij wordt uiteraard ook rekening gehouden met de lichaamslengte en het gewicht van je kindje. Zo kun je opteren voor een inbakerdoek voor borelingen en jonge baby’tjes van 0 tot 3 maanden oud of met een gemiddelde lichaamslengte van 44 tot 62 cm. Vanaf 3 tot 6 maanden is er een tweede soort inbakerdoek te spotten die eveneens overeenkomt met een gemiddelde lichaamslengte van 62 tot 74 cm.

We willen er toch even de aandacht op vestigen dat het hier puur om gemiddeldes gaat en dat elke kindje apart bekeken moet worden. Sommige baby’tjes zitten nu eenmaal al snel boven of onder de lichaamslengte- en gewichtcurve.

 

De gebruikte materialen en het sluitingstype

Wanneer je op zoek gaat naar een geschikte inbakerdoek is het belangrijk om er eentje te kiezen die de perfecte dikte hanteert. In de meeste gevallen betreft het dan ook een dunne katoenen inbakerdoek die enerzijds stevig aanvoelt maar anderzijds niet te elastisch. Katoen werkt bovendien voldoende isolerend en biedt een aannemelijke ventilatie aan waardoor je dergelijke inbakerdoeken makkelijk het hele jaar door zou kunnen gebruiken.

Bedenk dat het daarnaast eveneens belangrijk is om de doek goed te kunnen afsluiten. In de meeste gevallen is de inbakerdoek helemaal vrij van één of andere sluiting waardoor je zelf min of meer de pasvorm kunt bepalen. Andere inbakerdoeken zijn dan weer voorzien van een klittenbandsluiting, een ritssluiting of een combinatie van de beide.

Extra optiemogelijkheden, design en het uiteindelijke prijskaartje

Tot slot willen we nog even eindigen met elke belangrijke opties en kenmerken die best wel als een meerwaarde zouden kunnen worden beschouwd. Zo is het altijd handig indien je de inbakerdoek zonder problemen in de wasmachine kunt stoppen en vervolgens door de droogtrommel kunt halen. Daarnaast bestaan er heel wat inbakerdoeken die perfect geschikt zijn voor gebruik in de autostoel of kinderwagen. En ben je echt op zoek naar een topproduct, kies dan voor een antiallergische inbakerdoek.

Daarnaast heb je ook heel wat mogelijkheden op het gebied van kleuren en design. Je kunt het zo gek niet bedenken of het bestaat. Besef wel dat een inbakerdoek met unieke giraffe print net iets duurder geprijsd zal staan dan een inbakerdoek afgewerkt in een neutrale roze of blauwe kleur. Algemeen kan het prijskaartje dan ook makkelijk variëren van enkele tientjes tot ruim 75 euro of meer.

 

 

 

Laat een reactie achter

0 COMMENTAIRES