5 Beste Kindercamera’s Test van 2024

Laatste update: 17.06.24

 

Kindercamera’s – Vergelijkingstest & Koopgids

 

Als je binnenkort op reis vertrekt met het gezin dan kun je jouw kind een leuke kindercamera aankopen. Op die manier kan hij/ zij zelf een aantal leuke momenten op camera vastleggen en daar achteraf nog even van genieten. Om het voor jou allemaal wat makkelijker te maken, zijn we zo vrij geweest om enkele huidige toppertjes binnen dit segment te selecteren. Zo zou je onder meer kunnen kiezen voor de Creabae Kindercamera HD die beschouwd wordt als een van de betere vlog camera’s voor jonge beginnertjes. Daartegenover staat de E’loir Digitale Kindercamera die dan weer in het oog springt vanwege de meegeleverde micro SD-geheugenkaart van 16GB.

Sint 2024Sint 2024
Vergelijkingstabel

 

Sterkte
Zwakte
Conclusie
Offerte

 

 

5 Beste Kindercamera’s (Reviews) van 2024

 

Heb jij kinderen die ervan houden om foto’s te schieten? Dan kun je een leuke kindercamera aanschaffen, waarmee het kind eindeloos plezier kan hebben. Er zijn verschillende soorten te verkrijgen. Je hebt zelfs kindercamera’s voor peuters die je kunt aanschaffen. Je bent trouwens nooit te jong om passie voor iets te hebben. Bekijk de opties hieronder en kies de beste kindercamera.

 

1. Creabae Kindercamera HD – Vlog Camera Voor Beginners – Ingebouwde Filters – Ingebouwde Games

 

Staat er binnenkort een leuke vakantie met de kinderen op de planning maar wil je niet de hele tijd aan het zwembad willen doorbrengen? Dan kan deze unieke Creabae kindercamera misschien wel soelaas bieden. Zelfs de meest saaie en culturele uitstapjes worden een pak aangenamer met deze vlog camera voor beginners en op die manier hoef je niet continue met de kinderen aan het zwembad door te brengen.

De kindercamera van Creabae springt meteen in het oog vanwege zijn opvallende roze design en kindvriendelijke bediening. De knopjes aan de zijkant en ter hoogte van de bovenkant van de camera zijn echt wel tot een minimum beperkt zodoende de gebruiksvriendelijkheid te allen tijde te kunnen bewaren. Zo is er onder meer een modus wisselen functie, een omlaag/ omhoog knop, een knop om de front camera te activeren, een shutter functie en een aan/ uit knop. 

De roze uit kunststof vervaardigde kindercamera is makkelijk op te laden met de meegeleverde USB-kabel en biedt op die manier toegang tot het maken van wel 1500 foto’s of ongeveer 8 minuten filmopname. Heel wat klanten zijn alvast overtuigd en geven naast positief advies een mooie eindscore van 4,8 sterren.

 

Voordelen:

Materiaal: de kindercamera is vervaardigd uit duurzaam kunststof en afgewerkt in een roze kleur. Dankzij de vereenvoudigde bediening is hij uiterst kindvriendelijk.

Handig in gebruik: je kunt de kindercamera eenvoudig opladen met de meegeleverde USB-oplaadkabel. Eenmaal vervolgens ingeschakeld geniet je van diverse ingebouwde filters en games en kun je tot wel 1500 foto’s of ongeveer 8 minuten filmopname maken.

Camera: je bent verzekerd van een 10 in 1 camera gekenmerkt door onder meer een 12 megapixel camera en een 8x digitale zoom. Kortom, een echte aanbeveling voor ieder kind.

 

Nadelen:

Geen micro SD-kaart: hoewel uitbreiding met een micro SD-kaart tot 32GB mogelijk is, wordt er op het moment van aankoop geen kaartje meegeleverd.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

2. E’loir Digitale Kindercamera inclusief Micro SD Kaart 16GB en Adapter – Compact Fototoestel voor Kinderen

 

In tegenstelling tot het vorige product, wordt de digitale kindercamera van E’loir wel degelijk aangeboden inclusief een micro SD-geheugenkaartje met een opslagcapaciteit van 16GB, wat misschien enigszins de extra eurootjes zou kunnen verklaren. De verpakkingsinhoud wordt verder aangevuld met een bijbehorende adapter en instructieve handleiding zodoende het geheel zo snel mogelijk gebruiksklaar te krijgen.

De digitale kinder camera van E’loir valt overigens meteen op vanwege het zachtroze design en de lieve afbeelding van een hondje. Vind je de roze camera maar niets, dan bestaat hetzelfde model eveneens in een lichtblauwe kleur met dezelfde bijbehorende afbeelding en mogelijkheden. Net zoals het eerste toppertje, is ook dit apparaat uitgerust met een kindvriendelijke bediening waarbij de bedieningsknoppen zich beperken tot enkele knoppen aan de zijkant en bovenkant van het toestel.

Zijn gebruiksgemak wordt verder aangevuld met een krachtige 12 megapixel camera aan de voor- én achterkant, een shockproof design, een silicone case die bijdraagt aan de veiligheid en de mogelijkheid om het apparaat door middel van USB op te laden.

 

Voordelen:

Voeding: je kunt de E’loir digitale kindercamera eenvoudig en snel opladen met behulp van de meegeleverde USB-kabel.

Handig in gebruik: de camera is voorzien van een kindvriendelijke bediening waarmee zowel foto’s alsook video’s kunnen worden gemaakt, dit laatste zelfs in 1080p HD kwaliteit. Dit wordt aangevuld met 3 spelletjes en diverse filters.

Uitvoering: de camera wordt gekenmerkt door een shockproof design en is voorzien van een silicone case die in staat voor de veiligheid. Het compacte en lichtgewicht design maakt het makkelijker voor kindjes om te hanteren.

 

Nadelen:

Matige kwaliteit: hoewel de meeste kopers duidelijk overtuigd zijn van de aangeboden kwaliteit, lijkt een kleine minderheid van mening dat bepaalde onderdelen vrij kwetsbaar zijn.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

3. AgfaPhoto LeBox 400 27opn

 

De 3 wegwerp camera’s met flitser zijn in 1 woord gewoon geweldig. Je kunt per camera 27 foto’s maken. In totaal maak jij dus meer dan 70 foto’s. Het heeft een ingebouwde flitser dat een bereik heeft van 4 meter.

Je kunt dit product voor binnen en buiten gebruiken, om de prachtigste foto’s mee te schieten. Heel handig voor wanneer je op reis gaat en geen waardevolle spullen wilt meenemen of voor wanneer je naar een feestje gaat en toch enkele foto’s wilt vastleggen.

Gezien de prijs van dit product, dan lijkt het alsof het niet behoort tot de categorie van goedkope kindercamera’s. Let wel dat je voor de prijs van dit product wel drie wegwerp camera’s krijgt.

De gebruikers vinden dat dit product handig in gebruik is en dat het van goede kwaliteit is. Een koper heeft ervaren dat niet alle 27 foto’s die geschoten zijn bedrukt waren.

Met de AgfaPhoto kindercamera haal je volgens de kopers echt wel een degelijk toestel in huis. Doordat het niet meteen het bekendste merk is, lijkt het ons ook een goed idee om even op zoek te gaan naar de sterke en eventueel minder sterke kanten van het product.

 

Voordelen:

Flits: dit model is uitgerust met een ingebouwde flits. Op die manier is het ook mogelijk om leuke en grappige foto’s te maken op momenten dat er minder licht aanwezig is.

Handig in gebruik: deze kindercamera is een wegwerpcamera waarmee je tot wel 27 leuke foto’s kunt trekken.

 

Nadelen:

Beeldkwaliteit: volgens één enkele koper zijn niet alle foto’s even duidelijk. Bovendien bleken niet alle foto’s bedrukt te zijn.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

4. VTech KidiZoom Action Cam HD Camera – Speelcamera – Kindercamera

 

Toont je zoon/ dochter heel wat interesse in fotografie en wil je hem/ haar verrassen met een leuke digitale speelcamera voor kinderen? Dan is de KidiZoom Action Cam HD camera – jou aangeboden en geleverd door het bekende merk VTech – misschien wel wat voor jou! 

De camera kent een relatief compact en bijzonder handzaam design dat voorzien is van een 1,8 inch kleuren LCD-display, een krachtige ingebouwde én oplaadbare accu, een ruim intern geheugen en een automatische uitschakelingsfunctie. Bij aankoop wordt het apparaat vergezeld van maar liefst 9 accessoires die bijdragen aan het uiteindelijke gebruiksgemak. Zo maken de drijvende handgreep én waterdichte behuizing het mogelijk om je camera ook tijdens het zwemmen te gebruiken en biedt de groothoeklens een uitstekende kwaliteit om foto’s te maken en te bewerken. 

Daarnaast is het eveneens mogelijk om video’s vertraagd, versneld of zelfs in een stop-motion effect te maken en ze nadien – indien gewenst – verder te bewerken. Hoewel heel wat klanten overtuigd zijn van het design, lijkt een kleine minderheid zich wel te storen aan een constante pieptoon.

 

Voordelen:

Intern geheugen: de kindercamera wordt geleverd met een behoorlijk groot intern geheugen dat verder kan worden uitgebreid met een micro SD-kaart van maximaal 32GB.

Voeding: de VTech camera is uitgerust met een krachtige ingebouwde accu die snel kan worden opgeladen met de bijgeleverde laadkabel.

Video’s: je kunt video’s met een vertraagd, versneld of zelfs stop-motion effect maken en nadien verder bewerken indien gewenst.

Handgreep: de combinatie van de drijvende handgreep en de waterdichte behuizing maken het mogelijk om deze action camera ook tijdens het zwemmen te gebruiken.

 

Nadelen:

Pieptoon: volgens enkele kopers zou er een vervelende pieptoon te horen zijn zodra de camera wordt ingeschakeld.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

5. Silvergear Digitale Kindercamera

 

Door te kiezen voor dit product van Silvergear dan kies je voor een unieke digitale kindercamera. Je kunt kiezen tussen 2 kleuren namelijk een blauwe of een roze kindercamera. Daardoor kan het zowel voor meisjes als jongens als bijzonder aantrekkelijk worden ervaren.

Het is een behoorlijk compacte kindercamera die je makkelijk overal kunt meenemen of na gebruik moeiteloos kunt opbergen. De camera is makkelijk te bedienen en voorzien van een kindvriendelijk ontwerp. Daardoor is het ideaal vanaf de leeftijd van 5 jaar oud. Verder kun je genieten van een duidelijk leesbaar LCD scherm waarop je je foto’s en video’s kunt bekijken.

We merken dat sommige klanten echt helemaal dol zijn op deze unieke kindercamera en een positief advies geven over de kwaliteit en de degelijkheid. Echter is er ook een kleine minderheid van de gebruikers die zich ergert aan de kleine onderdelen en de kwetsbaarheid van deze kindercamera.

Silvergear is een vaste waarde op het gebied van kinderspeelgoed. Het loont dan ook de moeite om even een kijkje te nemen naar wat dit product allemaal te bieden heeft. Misschien is deze kindercamera wel het ideale geschenk om aan je zoon of dochter te geven.

 

Voordelen:

Formaat: het is een behoorlijk compacte kindercamera. Dat heeft als voordeel dat je de camera makkelijker kunt opbergen en overal mee naartoe kunt nemen.

Kindvriendelijk: de grote knopjes en makkelijke bediening zorgen voor een kindvriendelijk product.

 

Nadelen:

Slechte beeldkwaliteit: een enkele koper is jammer genoeg niet overtuigd van de beeldkwaliteit van deze kindercamera.

Niet gebruiksvriendelijk: verder vindt een kleine minderheid van de gebruikers het toestel ook helemaal niet zo gebruiksvriendelijk.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Kindercamera’s koopgids

 

Als je een kindercamera wilt kopen voor je kind dan moet je met enkele belangrijke punten rekening houden. Zo moet de camera eenvoudig zijn om te gebruiken zonder dat je eerst een dikke handleiding moet doorlezen. Ze moeten ook tegen een stootje kunnen want kinderen laten wel al eens iets vallen. Het is ook leuk als ze beschikken over mogelijkheden om foto’s te bewerken. Natuurlijk wil je ook geen groot bedrag uitgeven aan zo’n camera.

Gebruiksgemak van een kindercamera

Het is beter als een kindercamera niet over teveel knoppen beschikt, je kind zal zich enkel maar verward voelen. Een aan- en uitknop is natuurlijk belangrijk, zodat je zoon of dochter het apparaat kan gebruiken. Je kunt zoeken naar een toestel die automatisch een foto neemt met flits wanneer het te donker is of als je kind al iets ouder is kun je een apparaat kopen waarvan je zelf de flits kunt instellen.

De beeldkwaliteit van een kindercamera is meestal niet uitstekend maar dat maakt niet uit voor kinderen. Zij zijn al tevreden als het toestel geluid maakt en uitgerust is met een beeldscherm waar ze de foto kunnen op zien. Een beeldscherm is ook heel belangrijk zodat ze meteen de foto kunnen bekijken die ze genomen hebben. Kinderen zijn van nature heel nieuwsgierig dus ze zullen zich kunnen bezighouden met het apparaat.

Koop ook geen camera die te groot is. Een kindercamera moet compact genoeg zijn zodat je kind het makkelijk kan meenemen op verplaatsing. Sommige modellen zijn net groot genoeg om in je broekzak te passen. Een kleine camera is ook makkelijk te bedienen door een kind die kleinere vingers en handen heeft.

 

Stevigheid van een kindercamera

Een kindercamera moet zeker tegen een stootje kunnen. Het ene kind is al wat wilder dan het andere en ze zullen al vlug gaan lopen met de camera in de hand. Het apparaat zal meerdere malen tegen de grond gaan dus je koopt best een stevig en stootbestendig apparaat. Sommige worden beschermd door een rubberen omhulsel.

Wat er ook nog interessant kan zijn is om een waterdichte camera te kopen. Je weet maar nooit waar je kind de camera zal laten vallen, misschien wel in een emmer met water. Het is ook mogelijk dat ze iets aan het drinken zijn en de drank over de camera morsen. Als je niet meteen een nieuwe camera wilt kopen zorg er dan voor dat de kindercamera waterdicht is.

Hoe steviger de camera, hoe zwaarder het ding ook zal zijn. Let daar op wanneer je de camera gaat kopen want je wilt geen te zwaar voorwerp kopen voor je kind. Ze moeten het nog makkelijk mee kunnen nemen.

 

Mogelijkheden van de kindercamera

Een kindercamera beschikt over mogelijkheden die zeker de aandacht van je kind zullen trekken. Denk maar aan de mogelijkheid om varkensneuzen of konijnenoren te plakken op het gezicht van mensen op je foto. De meeste camera’s komen met deze extra’s om foto’s makkelijk te bewerken op een grappige manier. Je kinderen zullen er zeker veel plezier aan beleven.

Sommige modellen beschikken over een spelletjes mode, ze kunnen dan spelletjes spelen op de camera zodat ze lang bezig blijven. Dit is vooral handig wanneer je op restaurant gaat of een lange rit voor de boeg hebt.

Kinderen zullen ook automatisch aangetrokken worden tot het design van een camera. Als de camera afbeeldingen heeft van de favoriete tekenfilm van je kinderen dan zullen ze zeker dit model verkiezen boven alle andere. Je kunt daar rekening mee houden wanneer je verschillende modellen vergelijkt.

Prijskaartje

De prijs hangt vooral af van de keuze tussen een speelgoedcamera en een meer professionele camera. De tweede zal natuurlijk duurder zijn maar de kwaliteit is beter en zo’n model is meestal bestand tegen water, schokken, stof en zelfs vorst. Iets oudere kinderen kunnen ook al leren om met professioneel model om te gaan, vooral omdat ze allemaal over een auto modus beschikken.

Een speelgoedcamera is een stuk goedkoper maar is ook minder stevig. De kwaliteit van de foto’s is niet optimaal maar het ontwerp zal meer gericht zijn op kinderen om hun aandacht te trekken. Neem een kijkje in de winkel om een interessante aanbieding te vinden maar je kunt ook een kindercamera kopen op internet. Deze zijn meestal goedkoper dan in de winkel maar je moet er wel nog verzendkosten bij rekenen.

 

 

 

Laat een reactie achter

0 COMMENTAIRES