5 Beste Kinderfietsen Test van 2024

Laatste update: 17.06.24

 

Kinderfietsen – Vergelijkingstest & Koopgids

 

Ben je op zoek naar een leuk en origineel verjaardagsgeschenk voor je zoon of dochter. Dan heb je misschien alvast even nagedacht over een leuke kinderfiets. In onze koopgids leggen we jou graag uit waarop je zoal kunt letten in je zoektocht. We zijn natuurlijk ook al eventjes gaan kijken wat nu precies de 3 best beoordeelde kinderfietsen zijn op dit moment. Zo blijkt de Yipeeh Black Cruiser een zeer aantrekkelijk en degelijk product te zijn. De combinatie tussen de bruine en zwarte kleur maakt dit kinderfietsje vooral ideaal voor stoere jongens. Ook wanneer je kiest voor de Popal Lola 1659 kinderfiets kun je rekenen op een mooi en waardig alternatief. Het design en de mooie roze accenten zorgen ervoor dat dit vooral heel wat meisjes meteen zal aanspreken.

 

 

Vergelijkingstabel

 

Sterkte
Zwakte
Conclusie
Offerte

 

 

5 Beste Kinderfietsen (Reviews) van 2024

 

Jouw kinderen op een leuke en gezonde manier bezig houden kun je ook doen met een kinderfiets. Er zijn verschillende soorten te verkrijgen, afhankelijk van de leeftijd en lengte van het kind. Ook hangt het af van het model en de kleur die bij jouw kind past. Maak een keuze voor de beste kinderfiets.

 

1. Yipeeh Volare Black Cruiser Kinderfiets

 

De Yipeeh Black Cruiser heeft een wielmaat van 12 inch en kan gebruikt worden voor jongens met een lichaamslengte van 86-90 cm. Het is een mooie en leuke fiets die speciaal is gemaakt voor die stoere jongens die van fietsen houden.

De brede banden van dit product zorgen er alleen maar voor dat dit product er nog leuker uitziet. Het frame van dit product is stevig, want het is van staal gemaakt. Het heeft een leuke bel aan het stuur en dit product heeft ook steunwielen. Met de steunwielen kan het kind zelf leren fietsen en balanceren. Deze kunnen later verwijderd worden.

Dit product is voor een deel al gemonteerd, waardoor het gemakkelijk in elkaar te zetten is. Het is een duurzame kinderfiets en het is van goede kwaliteit. De kinderen vinden dit product geweldig en het wordt daarom aangeraden door deze gebruikers.

Met deze kinderfiets van het bekende merk Volare zul je zeker en vast het ideale geschenkje hebben voor je kind. Het is vooral geschikt voor jongens omdat het toch wel hele stoere en robuuste kleuren heeft zoals zwart en bruin. Aan de reacties te zien, zou dit model zeker tot de populairste kinderfietsen kunnen behoren.

 

Voordelen: 

Veiligheid: deze kinderfiets is voorzien van maar liefst 2 soorten remmen. Zo is er achteraan een terugtraprem en vooraan zit er dan een krachtige handrem.

Handig in gebruik: dit model is uitgerust met een paar stevige zijwieltjes. Daarnaast is er ook een leuke fietsbel gemonteerd net zoals degelijke spatborden aan de voor- en achterkant van de fiets.

Leeftijd: je zult meteen merken dat de fiets over een wielmaat beschikt van maar liefst 12 inch. Daardoor is het vooral ideaal voor jongetjes met een lichaamslengte die ongeveer tussen de 86 en de 90 cm ligt.

 

Nadelen: 

Te zwaar: volgens één enkele koper vraagt het voor een kindje toch best nog veel moeite om te trappen. De fiets is namelijk redelijk zwaar.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

2. Popal Lola Kinderfiets Meisjes

 

De Popal Lola – 1659 heeft een wielmaat van 16 inch en is geschikt voor meisjes. Dit product kun je gebruiken voor meisjes met een lichaamslengte van 104 tot 110 cm. Het is een duurzame kinderfiets met een leuke grijs en roze kleur.

Je kunt dit product ook gewoon als cadeau kopen voor je dochter, nichtje, kleindochter etc. Handig is dat je twee steunwielen erbij krijgt, zodat het kind op een veilige manier kan leren om te fietsen. Een geweldig product om het kind in de middag bezig te houden.

Je kunt weten dat het om een topproduct gaat als alle gebruikers positieve beoordelingen geven ervoor. En dat is zo met deze kinderfiets, want de kopers van dit product vinden dat het van goede kwaliteit is. Het is een stevige fiets en ziet er ook nog mooi uit. Van dit product kunnen kinderen met volle teugen genieten.

In vergelijking met het voorgaande product is deze kinderfiets net een tikkeltje duurder. Toch lijken de meeste kopers zich daar niet meteen aan te storen. Dit model is afkomstig van het merk Popal en is werkelijk de ideale fiets voor meisjes. Hieronder kun je alvast even de sterke en minder sterke kanten van de fiets bekijken.

 

Voordelen: 

Wielmaat: deze kinderfiets is uitgerust met wielen van maar liefst 16 inch. Dit maakt dat deze kinderfiets ideaal is voor meisjes waarvan de lichaamslengte tussen de 104 en de 110 cm ligt.

Design: dit model heeft een mooie grijze kleur met hier en daar een paar mooie roze accenten. Je kunt de fiets ook nog in 2 andere kleuren bekomen.

Toebehoren: op het moment dat je deze kinderfiets aankoopt, krijg je er meteen ook een paar degelijke steunwielen bij.

 

Nadelen: 

Prijskaartje: de kopers blijken allemaal bijzonder tevreden te zijn met deze kinderfiets. Toch vermoeden we dat het prijskaartje misschien voor potentiële gebruikers als een minpuntje zou kunnen beschouwd worden.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

3. Supersuper Little Miss Kinderfiets 14 inch Inclusief Poppenzitje

 

Ben je op zoek naar een leuk en origineel geschenk voor je kleine meisje? En heb je al gemerkt dat zij heel wat tijd met haar poppen spendeert? Dan is deze Supersuper Little Miss kinderfiets met geïntegreerd poppenzitje misschien wel wat voor haar?

De fiets wordt bovendien gekenmerkt door een kwalitatief stalen frame inclusief een stel stevige 14 inch banden. Dit maakt hem geschikt voor kindjes tussen 3 en 5 jaar oud met een gemiddelde lichaamslengte variërend van 98 tot 104 cm. Je zult zien dat het fietsje wel degelijk van alle comfort voorzien is alhoewel je er rekening mee moet houden dat je alles nog zelf zult moeten monteren. Van zadel tot zadelbuis en trappers tot het stuur en alle mogelijke toebehoren en accessoires. Denk hierbij maar aan een mandje, steunwieltjes en een originele bel.

De fiets werd overigens afgewerkt in een opvallende zachtroze kleur wat hem misschien net iets aantrekkelijker maakt voor meisjes. Een blik op de online reviews toont toch wel een mooie eindscore aan van 4,6 sterren. Slechts 1 klant maakt melding van een minder goede levering aangezien de fiets met een lekke band geleverd werd.

 

Voordelen: 

Wielmaat: de fiets wordt gekenmerkt door een compacte wielmaat van 14 inch. Toch betreft het een stel stevige brede banden waardoor de fiets op diverse ondergronden kan worden gebruikt.

Doelgroep: afgaande op het ontwerp en het formaat van de fiets, is dit exemplaar geschikt voor kindjes tussen de leeftijd van 3 en 5 jaar oud of met een lichaamslengte van minimaal 98 cm tot en met 104 cm.

Materiaal: het betreft een duurzame en stevige fiets waarvan het frame voornamelijk uit staal werd gemaakt.

Design: het opvallende roze design alsook het geïntegreerde poppenzitje maken dat deze fiets voornamelijk door jonge meisjes als aantrekkelijk bevonden zal worden.

 

Nadelen: 

Monteren: besef wel dat je alle onderdelen nog helemaal zelf in elkaar zult moeten zetten.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

4. Disney Planes Kinderfiets 10 Inch Jongens Staal

 

In tegenstelling tot de vorige kinderfiets blijkt dit exemplaar wel degelijk aantrekkelijk te zijn gemaakt voor jongens. De fiets wordt geleverd door het bekende merk Disney en blijkt afkomstig te zijn uit de Disney Planes serie. Bovendien lijkt ook het prijskaartje heel hard mee te vallen waardoor hij meteen een pak toegankelijker wordt voor het grote publiek.

De fiets is voorzien van een stalen frame en werd afgewerkt met 2 stevige 10 inch wielen. Wat hem bijzonder geschikt maakt voor extreem jonge kindjes jonger dan 3 jaar oud. Bovendien wordt de kinderfiets geleverd inclusief een stevige duwstang die makkelijk door één van de ouders kan worden bestuurd. Op die manier kan je kindje toch al enige motorische vaardigheden ontdekken en oefenen maar dan wel onder de veilige hand van mama en/ of papa.

Verder worden er ook een stel stevige zijwieltjes alsook een verstelbaar zadel en stuur meegeleverd. Kortom, de moeite waard om deze prachtige blauw/oranje fiets even grondig te bestuderen. WE zien dan ook dat klanten bijzonder tevreden zijn en niet alleen een positief advies geven over de kwaliteit maar ook het ontwerp en de gebruiksvriendelijkheid.

 

Voordelen: 

Budgetvriendelijk: je zult alvast aangenaam verrast zijn bij het zien verschijnen van het betaalbare prijskaartje.

Toebehoren: op het moment van aankoop wordt er niet alleen een bestuurbare duwstang meegeleverd maar ook een stel stevige zijwieltjes.

Comfort: de kinderfiets is voorzien van alle mogelijke comfort en veiligheid. Zo blijkt niet alleen het zadel maar ook het stuur makkelijk in hoogte verstelbaar.

Doelgroep: de 10 inch wielen laten uitschijnen dat de fiets bedoeld is voor kindjes jonger dan de leeftijd van ongeveer 3 jaar oud.

 

Nadelen: 

Design: jammer genoeg is de fiets slechts te bekomen in één enkel design wat door sommige klanten als een struikelblok kan worden beschouwd.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

5. Nogan Puck Kinderfiets Meisjes 18 inch Inclusief een handige voordrager

 

Is je kindje al iets ouder en behoort hij of zij binnen de leeftijdscategorie van 5 tot 8 jaar oud? Dan kan deze unieke kinderfiets van Nogan misschien wel wat voor jou zijn. Zo wordt hij eveneens gekenmerkt door een stalen frame en aangevuld met 18 inch wielen. Kortom, geschikt voor jonge kindjes met een lichaamslengte variërend van 110 tot 124 cm. Het roze design doet wel vermoeden dat hij misschien net iets aantrekkelijker zal zijn voor meisjes dan voor jongens.

Verder zul je zien dat zowel het stuur alsook het zadel in bepaalde mate in hoogte verstelbaar zijn en dat de fiets inclusief steunwieltjes, zijstandaard en fietsbel wordt geleverd. Verder wordt er vooraan een handrem gebruikt terwijl men achteraan gekozen heeft voor een betrouwbare terugtraprem. Houd er wel rekening mee dat je de fiets nog eigenhandig rijklaar zult moeten maken.

Een blik op de online reviews toont aan dat de meeste klanten duidelijk overtuigd zijn van hun aankoop en het product belonen met een mooie eindscore van 4,8 sterren. Zo wordt er niet alleen een positief advies gegeven op de uitstekende kwaliteit maar ook op het design en de gebruiksvriendelijkheid.

 

Voordelen: 

Toebehoren: op het moment van aankoop worden een leuke fietsbel, een zijstandaard en steunwieltjes meegeleverd.

Remsysteem: achteraan kun je gebruik maken van een zogenaamde veilige terugtraprem terwijl men vooraan beroep doet op de handrem.

Frame: voor het frame heeft men ervoor gekozen om te werken met de positieve eigenschap van staal.

Doelgroep: afgaand op de 18 inch wielen blijkt deze fiets een aanrader voor kindjes tussen de leeftijd van 5 en 8 jaar oud of met een lichaamslengte van minimaal 110 tot maximaal 124 cm.

 

Nadelen: 

Design: het knalroze design zal eerder meisjes dan jongens aantrekken.

Montage: jammer genoeg wordt de fiets als bouwpakket geleverd en zul je hem bijgevolg zelf nog rijklaar moeten maken.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Kinderfietsen koopgids

 

Beweging is belangrijk, ook in het leven van je kind. Of je dan kiest voor één van de betere hockeysets of je geeft de voorkeur aan een degelijke kinderfiets; dat blijft vooral een persoonlijke keuze. In het laatste geval is het bijzonder belangrijk om met enkele factoren rekening te houden zoals het formaat, de veiligheid, de remmen en de verlichting. Lees gerust verder voor extra tips die je kunnen helpen.

Formaat van de fiets

Het formaat van een kinderfiets hangt af van twee factoren namelijk de leeftijd van je kind en de maat van de wielen. Het is in de eerste plaats belangrijk dat je kind zijn of haar voeten plat op de grond kan zetten. De knieën van je kind mogen niet tot aan het stuur komen en de breedte van het stuur moet even breed zijn als van de schouders.

Niet ieder merk beschikt over alle maten, dus je kunt beter op maat zoeken zonder rekening te houden met het merk van de fiets. De maat van het wiel wordt uitgedrukt in inches en verandert afhankelijk van de lengte en de leeftijd van je kind.

Om enkele voorbeelden te geven: een kind van 3 of 4 jaar met een lengte tussen 92 en 104 cm heeft een fiets nodig met een wielmaat van 12 inch. Kinderen van 6 jaar kunnen beter een model gebruiken met een wielmaat van 16 inch en een ouder kind van 12 jaar heeft al vlug een model nodig met een maat van 24 inch. Het hangt ook af van de lengte dus laat je kind de fiets even testen voordat je beslist om deze te kopen. Je kunt online op zoek gaan naar een tabel met de aanbevelingen volgens grootte en leeftijd.

 

Veiligheid boven alles

De veiligheid van je kind is het belangrijkste als ouder. Je kind zal natuurlijk wel eens vallen, dit is onvermijdbaar, maar je kunt zorgen dat je kind genoeg beschermd is wanneer dit gebeurt. Bepaalde onderdelen van de fiets zorgen ook voor extra veiligheid in het verkeer.

Zorg zeker voor een rode achterreflector maar ook reflectors in de pedalen van de fiets zodat je goed zichtbaar bent op een donkere dag. Het is ook beter als het oppervlak van de pedalen niet egaal is zodat je een betere grip hebt met je voeten.

Veel fietsen beschikken niet over een bel, toch is dit belangrijk en zorg ervoor dat de bel duidelijk hoorbaar is om voetgangers of andere fietser voor je aanwezigheid te waarschuwen. Goede remmen zijn ook belangrijk, het kan wel eens gebeuren dat je kort moet remmen en als je remmen niet goed werken kan dit gevaarlijk zijn.

Als je van plan bent om ‘s avonds een tochtje te maken met je kind dan is het heel belangrijk dat de fiets voorzien is van verlichting. Een sterk wit licht aan de voorkant en een rood licht aan de achterkant zodat andere mensen weten als je naar hen toe rijdt of van hen wegrijdt.

Kies voor een model met een gesloten kettingkast, op die manier kunnen de kinderen er niet bij met hun handen en vingers. Tenslotte kun je nog een helm kopen. Dit is niet in alle landen verplicht maar zorgt toch voor meer veiligheid voor je kind.

 

Goede remmen zijn belangrijk

Een kinderfiets wordt niet alleen gebruikt om je kind te leren fietsen maar ook om je kind te leren remmen. Je kunt kiezen uit verschillende remsystemen. Op kinderfietsen kun je regelmatig nog een terugtraprem terugvinden. Dit betekent dat je kunt remmen door een achterwaartse beweging te maken met de pedalen. Als je naar voren trapt dan begin je te rijden met de fiets maar als je terugtrapt dan rem je.

Een handrem is het meest voorkomende systeem op een fiets voor volwassenen maar kun je ook terugvinden op een kinderfiets. Met dit systeem kun je remmen door een hendel aan het stuur dicht te trekken zodat de remblokken tegen het wiel geduwd worden. Beide systemen zijn geschikt voor een kinderfiets, je kunt ook een model kopen met allebei zodat je kind de twee manieren om te remmen kan leren. Het belangrijkste is dat er een remsysteem op de fiets zit.

Verlichting van de fiets

Een verlichting is belangrijker op een kinderfiets dan op een fiets voor volwassenen. Een kind valt door de kleinere grootte minder op dan een volwassenen en in het donker is dat nog een stuk erger.

De kleinste modellen zijn meestal niet uitgerust met een verlichting omdat hele jonge kinderen niet ‘s nachts zullen fietsen. Toch is het een aanbeveling om een verlichting te voorzien voor elke soort kinderfiets. Je kunt eventueel losse lampen kopen die werken op batterijen. Deze zijn eenvoudig om op de fiets te bevestigen.

Een goede verlichting zorgt voor extra veiligheid dus het is beter om dit serieus te nemen. Je kunt verschillende soorten verlichting met elkaar vergelijken en de beste aanbieding eruit kiezen.

 

 

 

Laat een reactie achter

0 COMMENTAIRES