7 beste Kinderkoffers Test van 2024

Laatste update: 17.06.24

 

Beste kinderkoffers – Vergelijkingstest & Koopgids

 

Bij de aankoop van een kinderkoffer kijken we vooral naar het formaat van de koffer en de stevigheid maar ook naar het uitzicht. Zal deze koffer een lach toveren op het gezicht van ons kleintje? Hieronder hebben we voor jou 3 topproducten geselecteerd en even vergeleken. Zo blijkt dat op de Trunki Ride Piratenkoffer kan worden plaatsgenomen zoals op een loopfietsje en dat de aanbieding van Skip Hop, een lichtgewicht softcase is die we zeker ook aandachtig moeten bekijken. Kortom, de moeite waard om de 3 opties hieronder even grondig onder de loep te nemen.

 

 

Vergelijkingstabel

 

Sterkte
Zwakte
Conclusie
Offerte

 

 

7 beste kinderkoffers (Reviews) van 2024

 

Kijk  je uit voor de aankoop van een leuke kinderkoffer die tegen een duwtje kan of geef je de voorkeur aan een softcase koffer die makkelijk kan worden opgeborgen? Wij willen jullie het advies geven om deze 5 toppertjes, die wij voor jullie hebben geselecteerd, even rustig te bekijken. Je kindje wilt misschien wel een populaire koffer van Frozen of van Tiger T. Of misschien is de aanbieding wel voor jou de beste kinderkoffer? Besteed ook even aandacht aan de online reviews, die zullen je ook helpen bij het nemen van de juiste beslissing.

 

 

1. Trunki Ride-On kinderkoffer Piraat Pedro

 

De Trunki Ride-On kinderkoffer heeft het leuke thema van Piraat Pedro. Deze hardcase koffer is bedoeld voor kinderen tot en met 4 jaar en heeft een inhoud van 18l. Je kindje kan op het koffertje gaan zitten en zich vasthouden aan de hoorntjes. Het koffertje kan meegetrokken worden door middel van een riem of kan gedragen worden met een afneembare schouderband. 

Hij heeft 4 vaste wieltjes die geïntegreerd zijn in de koffer en zo voor stabiliteit zorgen. Het leuke aan deze koffer is dat hij sluit met 2 draaisloten zodat je kindje hem makkelijk zelf open en dicht kan maken. Een rubberen rand zorgt er voor dat dit veilig kan en dat de kindervingertjes niet kunnen bekneld raken.

Dit lichtgewicht koffertje weegt 1,7 kg met een inhoud van 18 l en  krijgt in de online reviews een goede beoordeling. We merken op dat de scharnieren van mindere kwaliteit zijn. 

 

Voordelen: 

Handbagage: de koffer heeft de afmeting van 46 cm x 30 cm x 21 cm en is toegestaan als handbagage. 

Comfort: door de uitholling bovenaan kan je kindje gaan zitten op de koffer en zich veilig vasthouden aan de hoorntjes. Het koffertje kan meegetrokken worden door middel van een riem, deze dient eveneens om de koffer af te sluiten. Er is een sleuteltje aan de riem bevestigd. 

Design: het koffertje van Trunki is verkrijgbaar in verschillende uitvoeringen en kleurtjes. Zo is er een mooie rode bus, een vrolijke roze flamingo, een brandweerwagen in het bruin en nog enkele andere. Dankzij de meegeleverde stickers, kan je je koffer nog zelf extra personaliseren.

Sluiting en handvatten: de Trunki Ride-On heeft 2 handvatten en kan afgesloten worden met 2 slotjes.

 

Nadelen:

Sluiting en scharnieren: we merken op in de online reviews dat de scharnieren en de sluiting van een mindere kwaliteit zijn.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

2. Skip Hop Zoo handbagage koffer Uil

 

Deze vrolijke koffer van Skip Hop Zoo valt onder het type softcase kinderkoffers. Hij heeft het leuke snoetje van een uil en is ideaal voor een weekend bij oma & opa. Het lichte koffertje, hij weegt slechts 1 kg, kan vlot worden meegetrokken door je lieveling dankzij de 2 vaste wieltjes en de ingebouwde trekstang. De koffer heeft het formaat van een standaard handbagage, 41 cm x 30 cm x 14 cm en heeft een inhoud van 20 l.

De Skip Hop Zoo sluit met een stevige ritssluiting, wat het voor je kindje makkelijk maakt om hem zelf helemaal op te vullen. De koffer heeft een afneembare schouderriem zodat mama hem even kan overnemen als je kleintje moe wordt. We leren uit de online reviews dat je met deze kinderkoffer met de laagste prijs in zijn genre, een duurzame trolley in huis haalt met een goede kwaliteit. 

De klanten en de kinderen zijn enthousiast over de handige koffer die ook kan dienen voor dagelijks gebruik naar school of om speelgoed in mee te nemen.

 

Voordelen:

Design: de Skip Hop Zoo trolley komt in verschillende uitvoeringen, allemaal met een grappige dierensnuit en ze zijn in een waaier van vrolijke kleuren met een leuke afwerking als final touch. 

Comfort: de trolley kan gedragen worden door middel van een afneembare schouderriem en loopt soepel door de 2 vaste wieltjes.

Sluiting: door de ritssluiting kan je kindje zelf makkelijk de trolley open en dicht maken en hij heeft binnen handige afsluitbare vakjes.

 

Nadelen:

Onderhoud:  door het feit dat dit een softcase koffer is, hij is minder goed schoon te houden. 

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

3. Samsonite Ride-On kinderkoffer Dream Rider Suitcase Tiger T

 

Samsonite is met naam en faam al jarenlang de bekendste kofferspecialist. Het leidt dan ook geen twijfel dat deze leuke en praktische koffer voorkomt in onze top 5. De Tiger T Ride-On koffer kan gebruikt worden door kinderen van 3 tot 8 jaar als speelgoed om op rond te rijden en als handbagage voor een reisje met mama en papa.

De koffer meet 21 cm x 50 cm x 39 cm en heeft met zijn 25 l voldoende opbergcapaciteit. Met 1,8 kg is dit een lichte koffer in het type hardcase. Hij sluit door middel van 2 vaste sloten met een kliksysteem.

In de reviews zien we dat er bij de klanten een algemene voldoening heerst over de duurzame hardcase trolley van het beste merk. Voor de ene wat te groot, voor de andere wat te klein.

 

Voordelen:

Design: deze koffers van Samsonite zijn beschikbaar in verschillende uitvoeringen gelinkt aan kinderanimatie films en hebben allemaal een vrolijke kleur.

Sluiting: de trolley kan worden open- en dichtgemaakt met 2 vaste sluitingen, type kliksysteem, maar kan niet worden afgesloten. 

 

Nadelen:

Handbagage: we merken dat voor sommige vliegtuigmaatschappijen deze trolley buiten de afmetingen valt voor de toegestane handbagage.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

4. Sammies By Samsonite kinderkoffer Happy Sammies Upr. 45/16 Alpaca Aubrie (Handbagage)

 

Sammies By Samsonite is een uitzonderlijk mooie collectie kinderkoffers. Als je van plan bent om een kindertrolley aan te schaffen die wel kan dienen voor wat meer, dan heb je met deze Sammies een lichte voorsprong. Hij kan gebruikt worden als handbagage voor een weekendje weg, maar hij is ook handig om mee te nemen naar school.

Deze softcase koffer weegt 1,7 kg en hij rolt heel soepel dankzij de 2 vaste wieltjes. Hij kan worden meegetrokken door middel van een geïntegreerde uitschuifbare trekstang. Om hem gewoon te dragen heeft hij een stevig handvat. De trolley heeft een mooie opbergcapaciteit van 23l. Met de afmetingen van 45 cm x 35 cm x 19 cm kan hij mee in het vliegtuig als handbagage. De leeftijdscategorie voor deze koffer is niet gespecificeerd, maar door zijn goede kwaliteit kan hij zeker tot de leeftijd van 8 à 9 jaar gebruikt worden.

In de reviews merken we alleen maar positieve commentaren. Hoewel de trolley in het hoger prijssegment hoort, is dit zeker een gunstige aankoop vanwege zijn duurzaamheid.

 

Voordelen:

Comfort: de Sammies By Samsonite kinderkoffer is heel handig in gebruik door de verschillende aparte opbergvakjes binnenin. Hij heeft een adreslabel zodat hij bij verlies makkelijk kan terugbezorgd worden.

Design: de trolley heeft 2 uitvoeringen. De mooie grijze alpaca, afgewerkt met roze en fel blauw of als mooie blauwe egel met een grappige snuit.

Sluiting: de koffer heeft een stevige ritssluiting van een goede kwaliteit. Er is geen slotje aanwezig maar hij kan indien nodig makkelijk op slot gedaan worden met een gewoon klein cijferslot.

 

Nadelen: 

Prijskaartje: de trolley van Sammies By Samsonite is aan de dure kant voor een softcase koffer, maar kwaliteit loont.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

5. Disney Frozen koffer

 

Als je een kleine koffer nodig hebt voor een korte trip, dan is dit koffertje voor jou de perfecte keuze. De kinderkoffer van Frozen valt in de goedkope categorie van koffers in ons lijstje maar is ook de populairste keuze bij de kindjes. Hij heeft een leuke afbeelding van de animatiefilm Frozen en kan vooral dienen voor even een bezoek bij opa & oma of om speelgoed in op te bergen. 

Het lichtgewicht koffertje is met zijn 0,5 kg zo licht als een pluimpje. Het lichtste in de categorie softcase koffers. Het is tevens ook het kleinste koffertje in ons lijstje van topproducten. Hij meet slechts 30 cm x 36 cm x 30 cm en hij heeft een inhoud van 5l. In dit geval kan hij zonder discussie mee op het vliegtuig als handbagage.

In de online reviews zien we dat de klanten blij zijn met hun aankoop en dat de kwaliteit van de koffer volgens zijn prijs, toch goed is. Vooral de kleintjes zijn heel tevreden en trots op hun koffertje.

 

Voordelen:

Comfort: het koffertje van Frozen heeft 1 handvat waarmee het kan worden gedragen. Door zijn lichte gewicht en formaat is deze zeker handelbaar voor je kleintje.

Design: de voorkant van deze snoezige koffer heeft een print uit de animatiefilm Frozen en is van het merk Disney. Hij is afgewerkt met roze en blauw.

Sluiting: het koffertje sluit met een gewone ritssluiting die het gemakkelijk maakt voor je kindje om hem zelf leeg te maken of op te vullen. Hij kan niet worden afgesloten.

 

Nadelen:

Hanteerbaarheid: doordat dit kleine koffertje geen wieltjes heeft, moet het worden gedragen aan het handvat. Er is geen schouderriem aanwezig.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

6. Trunki Ride-On Handbagage koffer 46 cm Frank de Brandweerwagen

 

Met de Trunki Ride-On Frank Brandweer kinderkoffer, kunnen kinderen nu op een leuke en comfortabele manier reizen. Dit product is geschikt voor kinderen van 3 tot 6 jaar en heeft een maximale draagkracht van 50 kg.

De kinderen zullen deze koffer zeker leuk vinden en wat het handig maakt is dat het kind op de koffer kan zitten. Als het kind moe is van het staan of van het wachten kan hij of zij op de koffer zitten. Moeten er grote afstanden gelopen worden, dan kan het kind ook op deze koffer voortgetrokken worden.

Voor dit product staan er niet alleen positieve beoordelingen geschreven. Het grootste deel van de kopers is wel tevreden met de goede kwaliteit van dit product. Het is een leuk ontwerp en de kleur komt overeen met de afbeelding. Voor enkele andere kopers heeft dit product een moeilijke sluiting en is het van slechte kwaliteit.

Deze handige kinderkoffer van Trunki beschikt niet meteen over de laagste prijs maar kan toch op heel wat positieve reacties van klanten rekenen. Daardoor zou het eventueel wel eens één van de populairste kinderkoffers uit onze lijst kunnen worden. Bekijk daarom zeker eens de voor- en nadelen van deze leuke koffer.

 

Voordelen:

Draagkracht: de kinderkoffer beschikt over een maximale draagkracht van ongeveer 50 kg. Dit komt overeen met kindjes tussen de leeftijd van 3 en 6 jaar.

Comfort: dit model biedt het kind de mogelijkheid om op de koffer te gaan zitten. Het is zelfs mogelijk om het kind met de kinderkoffer voort te trekken.

 

Nadelen:

Sluiting: een kleine minderheid van de kopers vindt dat de kinderkoffer niet over een eenvoudige sluiting beschikt.

Matige kwaliteit: ondanks het feit dat de overgrote meerderheid duidelijk tevreden is, vindt één gebruiker de kwaliteit eerder matig.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

7. LKMN Reiskoffer kinderkoffer met naam karton 30 cm-wit

 

De Roze kinderkoffer met naam is een kleine en schattige koffer die je als cadeau kunt geven aan jouw dochter, nichtje of vriendin.

Dit is een ideaal product dat je kunt gebruiken om je spullen op te bergen of voor jouw kleintje om enkele dingen mee te kunnen nemen op reis. Niets is zo leuk als je eigen koffer hebben met je naam erop. Het heeft een inhoud van 3,2 liter en is gemaakt van kunststof. Let wel dat deze koffer geen wielen heeft.

Als je naar de prijs van dit product kijkt, dan lijkt het op een kinderkoffer aanbieding. Ondanks de lage prijs van dit product, zijn er tot nu toe nog geen reviews geschreven hiervoor. Het zou kunnen dat personen dit product gekocht hebben, maar nog geen gebruikerservaring hebben gedeeld. Op basis hiervan kan er geen advies worden gegeven voor dit product.

Indien je liever niet zoveel geld zou willen uitgeven aan een leuke en degelijke kinderkoffer dan kun je eventueel dit model van Leuk kado met naam eens bekijken. Het is zeker niet meteen één van de duurste koffers en dit zou wel erg gewaardeerd kunnen worden door de klanten. Bekijk daarom zeker eens de voor- en nadelen van deze kinderkoffer grondig.

 

Voordelen:

Design: het handige aan deze kinderkoffer is dat je dit model kunt personaliseren door er je naam op te laten bevestigen.

Handig in gebruik: de koffer beschikt over een inhoud van 3,2 liter en is helemaal vervaardigd uit stevig en duurzaam kunststof.

Prijskaartje: dit is zonder twijfel één van de goedkope kinderkoffers uit onze lijst.

 

Nadelen:

Geen wielen: de kinderkoffer is niet voorzien van wieltjes waardoor je deze altijd zult moeten optillen.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Kinderkoffers Koopgids

 

We zien dat heel veel ouders bij de aanschaf van een kinderkoffer het plezier van hun kind vooropstellen. De duurzaamheid en het gebruiksgemak zijn zeker even belangrijk. We raden je aan om de verschillende types koffers te vergelijken om zo tot de beste keuze te komen. Ga hierbij de aanbiedingen niet uit de weg en bekijk ook even de aanbevelingen van de vele tevreden klanten.

Het gebruiksgemak 

Wanneer we op zoek gaan naar een kinderkoffer dan denken we vooral aan de handige opbergvakjes, het formaat en of de koffer wieltjes heeft. Kan hij meegetrokken worden en kan je kindje er op gaan zitten? Is de koffer niet te groot voor mijn kind, kan hij er zelf comfortabel mee om? Het is handig om je kind zijn eigen trolley te geven. 

Gaat hij een weekend bij een vriendje logeren, dan heeft hij zijn spulletjes mee in zijn eigen koffer die van formaat voor hem heel handig is. Op reis met het vliegtuig kan je kind zelf met zijn koffer rondrijden en heb jij je handen vrij om je over de andere bagage te bekommeren. Kortom, een win-win situatie.

 

Het type kinderkoffer

De koffers kunnen we onderverdelen in twee verschillende categorieën. We hebben de reistassen, die vallen veelal kleiner uit en kunnen door je kindje gebruikt worden als een rugtas. Daarnaast hebben we de reiskoffer. Deze hebben een grotere capaciteit en zijn gemaakt van steviger materiaal. De koffer is bedoeld voor een weekendje weg naar opa & oma of voor een vliegvakantie met mama & papa. De reiskoffer heeft de standaard afmetingen voor handbagage.

 

Softcase of hardcase

Net zoals bij de grote koffers spreken we bij de kinderkoffers van softcase en hardcase. De softcase koffer is gemaakt uit een zachte kunststof of leder. Deze zijn zeer licht in gebruik en kunnen handig opgeborgen worden omdat ze compact kunnen worden opgevouwen. Een softcase heeft wel het nadeel dat ze vlug slijten bij veelvuldig gebruik en zeker bij reizen met het vliegtuig. Ze zijn meestal niet waterbestendig.

De hardcase is gemaakt van een harde kunststof. Deze kunnen tegen een stootje, maar zijn wel zwaarder in gewicht. De hardcase kinderkoffers worden veelal gemaakt zodat ze ook leuk zijn voor je kleintje om op rond te rijden, ze zijn hiervoor stevig genoeg. De hardcase trolleys zijn makkelijk schoon te houden en zijn altijd waterbestendig.

 

De wielen

De meeste koffers hebben voor het gebruiksgemak wieltjes. We onderscheiden de koffer met 2 wielen of met 4 wielen.De koffer met 2 wielen rolt makkelijk op een ruw of oneffen terrein en gaat soepel over de stoeprand. De wielen zijn steviger omdat ze geïntegreerd zijn in de koffer. Deze trolley met 2 wielen is minder wendbaar en kan alleen meegetrokken worden met de trekstang.  

De koffer met 4 wielen, ook wel de spinner genaamd, is hier tegenover veel mobieler maar niet geschikt voor een hobbelige ondergrond. De wielen zijn zwenkbaar maar ook veel  kwetsbaarder doordat ze op de koffer zijn gemonteerd. Deze koffers kunnen zonder moeite worden meegetrokken.

Het type sluiting en handvat

Een reiskoffer kan afgesloten worden door middel van een rits of door een vaste sluiting. Ritssluitingen zien we gewoonlijk voorkomen op softcase koffers, dergelijke sluitingen zijn vooral handig voor de handbagage. Veelal wordt gebruik gemaakt van ritsen met een lagere kwaliteit en gaan ze sneller kapot of barsten ze open bij te veel volume. Koffers met ritssluiting zijn minder veilig met betrekking tot diefstal.

De koffers met een vaste sluiting hebben doorgaans het kliksysteem. Deze zijn geïntegreerd in de koffer en hebben over het algemeen een cijferslot. De vaste sluitingen komen alleen voor bij de hardcase koffers en worden op 3 punten in de koffer ingewerkt. Hierdoor gaat het afsluiten van een volle koffer makkelijker.

Een koffer beschikt gewoonlijk over 2 handvatten. Een handvat om je koffer op te tillen en een trekstang. De trekstang is bij voorkeur in je koffer ingebouwd en is telescopisch. Je schuift hem enkel uit als je hem nodig hebt en dient om de bagage vooruit te duwen of  mee te trekken.   

 

Het prijskaartje en design

Tot slot bekijken we ook nog even het prijskaartje. De gemiddelde prijs van een kinderkoffer is ongeveer €50. Alles hangt af van welke materialen zijn gebruikt, het type kinderkoffer en het design. Zo kost een kinderkoffer met een leuke snoet van een Disneyfiguur als snel wat meer. De prijzen variëren tussen de 20€ en de 100€. Laat je kindje mee helpen met kiezen, maar bekijk zeker de online reviews om de juiste beslissing te nemen bij de aankoop van jouw kinderkoffer.

 

 

 

Laat een reactie achter

0 COMMENTAIRES