Beste kinderlamp

Laatste update: 17.06.24

 

Kinderlampen test van 2024

 

Een kinderlamp hoeft daarom niet altijd functioneel te zijn. Een kinderlamp kan een kinderkamer ook net gewoon die extra finishing touch bezorgen. Vandaag de dag is er dan ook heel wat keuze op het gebied van kinderlampen. Dit zorgt ervoor dat het niet altijd makkelijk wordt om een uiteindelijke beslissing te nemen. Om het voor jou makkelijk te maken, zijn we al even op zoek gegaan naar de 3 best beoordeelde kinderlampen. Zo hebben we kunnen vaststellen dat de Philips MyBuddy een echte aanrader is. Het lampje ziet eruit als een leuk en vriendelijk kereltje dat het vriendje van je kind kan worden. Met de Disney Go Glow kinderlamp haal je vast en zeker een meer dan waardig alternatief in huis. Dankzij de leuke print van Frozen zal deze lamp misschien vooral meisjes aanspreken die dol zijn op de Frozen prinsessen van Disney.

 

 

Vergelijkingstabel

 

Sterkte
Zwakte
Conclusie
Offerte

 

 

Kinderlamp Reviews – Top 5

 

Heb jij een aparte baby- of kinderkamer, dan wil je het zo mooi en praktisch mogelijk inrichten. Denk daarbij ook aan een kinderlamp. Als het nou gaat om een kamer speciaal voor de kinderen, dan kun je ook voor een model of thema kiezen dat zij leuk vinden. Kies dus alleen voor de beste kinderlamp voor jouw kind.

 

1. Philips MyBuddy

 

De Philips MyBuddy kinderlamp is een topproduct en kinderen zullen dol erop zijn. Dit product is goed te gebruiken als een vriend voor de kinderen in hun kamer. Het is gemakkelijk te bedienen, want je moet gewoon op het hoofd van de buddy drukken en de lamp gaat aan. Deze lamp is zuinig in het verbruiken van energie en het geeft een zacht en warm wit licht.

Op de buddy komen er nog figuurtjes voor die je kunt instellen als ochtendlicht. Als jouw kind bijvoorbeeld de zon ziet verschijnen op de buddy, dan weet hij of zij dat het al tijd is om op te staan. Zo leer je de kinderen op een leuke manier discipline. Dit product is ook helemaal veilig voor kinderen.

Het is van goede kwaliteit en het is gemakkelijk om te gebruiken, ook voor kinderen. Het heeft een leuk design en kinderen zijn dol erop.

Met deze kinderlamp van het bekende en misschien voor sommige kopers ook wel veruit het beste merk Philips kun jij de kinderkamer meteen wat opvrolijken. Bovendien is het ook ideaal wanneer je kindje zich wat onrustig voelt in het donker. Hieronder kun je alvast even de eigenschappen van het product rustig bekijken.

 

Voordelen:

Energiezuinig: je hoeft je helemaal geen zorgen te maken over het energieverbruik. Het gaat hier om een energiezuinige kinderlamp die zorgt voor een warm en sfeervol wit lichtje.

Bediening: het toestel is bijzonder eenvoudig te bedienen. Je hoeft enkel maar eventjes op het hoofdje van de lamp te drukken.

Figuurtjes: deze kinderlamp beschikt bovendien ook over heel wat verschillende figuurtjes om jouw kindjes wat discipline aan te leren. Wanneer ze bijvoorbeeld een zonnetje zien verschijnen dan weten ze dat het tijd is om op te staan.

 

Nadelen:

Prijskaartje: het is een toestel dat heel wat mogelijkheden en functies aanbiedt. Toch zul je er rekening mee moeten houden dat het niet over de laagste prijs beschikt. Dit zou eventueel een minpuntje kunnen zijn voor sommige gebruikers.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

2. Disney Go Glow

 

De Disney Go Glow kinderlamp is het ideale product dat je kunt gebruiken om je dochter of kleindochter te verrassen. Dit product is in het bijzonder geschikt voor meisjes, omdat het de thema van de animatiefilm “Frozen” heeft. Het is een 2 in 1 lamp dat een bewegingssensor heeft en ook kan dienen als nachtlamp.

Het is heel eenvoudig om te gebruiken. Je moet de lamp simpelweg zwaaien en het gaat aan. Na ongeveer 2 minuten wordt het licht minder en schakelt dit product om naar een nachtlamp. De rand van dit product is opgelicht, zodat je het gemakkelijk kunt vinden in het donker.

De meeste personen die dit product hebben aangeschaft geven er goed advies over. Het is een leuke kinderlamp, met een mooi en trendy design. Het geeft genoeg licht, maar is toch ook comfortabel om te gebruiken. Alleen moet je de batterijen na een poosje vervangen.

Ben je nog steeds op zoek naar een leuke kinderlamp voor jouw dochter? Dan kun je haar misschien verrassen met dit leuke model van Frozen. Het Frozen design in combinatie met de leuke roze kleuren zullen ervoor zorgen dat jouw dochtertje deze Disney Go Glow lamp bijzonder aantrekkelijk zal vinden.

 

Voordelen:

Design: tegenwoordig is de Disney film Frozen één van de populairste kinderfilms. De prinsessen van Frozen zullen dan ook kunnen rekenen op heel wat positieve reacties van meisjes.

2 in 1 lamp: met dit model haal je eigenlijk een 2 in 1 lamp in huis. Het kan enerzijds gebruikt worden als een soort van nachtlampje en anderzijds beschikt het ook over een handige bewegingssensor.

Bediening: je zult merken dat deze kinderlamp bijzonder eenvoudig te gebruiken is. Zo hoef je er enkel maar even mee te zwaaien opdat de lamp meteen aanspringt.

Gebruiksgemak: je zult merken dat na amper 2 minuutjes het licht van deze lamp meteen minder fel wordt. Het licht schakelt zeker en vast niet uit maar gaat gewoon over naar een aangename nachtlamp.

 

Nadelen:

Batterijen: volgens een kleine minderheid van de kopers zouden de batterijen niet echt lang meegaan. Je hoeft deze dus regelmatig even te vervangen.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

3. Nijntje Lamp

 

Met deze unieke Nijntje kinderlamp kun jij ervoor zorgen dat je kindje een goede en veilige nachtrust tegemoet gaat. Als je merkt dat je kind vaak nachtmerries heeft, of onrustig wordt in het donker dan kan een originele kinderlamp vaak wonderen verrichten.

De lamp is volledig vervaardigd uit duurzaam polyethyleen en heeft een totale afmeting van maar liefst 15 x 15 x 30 cm. Nijntje is een figuurtje dat de meeste kindjes wel kennen en dat zorgt dan weer voor vertrouwen. Je kunt de lamp makkelijk via een USB kabel gaan opladen en vervolgens wekenlang laten functioneren met behulp van de batterijen.

Ondanks de enorme kracht en duurzaamheid zul je merken dat de lamp bijzonder energiezuinig te werk gaat. Vandaar ook het label dat het tot de energieklasse A++ behoort. Tot hiertoe kunnen we dan ook alleen maar positieve online beoordelingen waarnemen. Klanten zijn niet alleen tevreden over het fraaie design maar ook over de kwaliteit en de gebruiksvriendelijkheid ervan.

Het is niet altijd makkelijk als je ziet dat je kindje ’s nachts niet zo goed kan slapen. Een kinderlamp kan dan misschien wel de ideale oplossing zijn. En welk exemplaar is er beter dan deze leuke en originele Nijntje kinderlamp? Laten we alvast even op zoek gaan naar de voor- en nadelen ervan.

 

Voordelen:

Formaat: de kinderlamp is maar liefst 15 x 15 x 30 cm groot en is daarmee het ideale vriendje wanneer je kind naar bed moet.

Energiezuinig: deze unieke Nijntje kinderlamp behoort tot de energieklasse A++. Je kunt er dus zeker van zijn dat de lamp bijzonder weinig stroom zal verbruiken.

Handig in gebruik: je kunt de lamp steeds opnieuw gaan opladen door middel van een degelijke USB kabel. Eenmaal de lamp is opgeladen dan zul je deze wekenlang kunnen laten branden door gebruik te maken van de batterijen.

 

Nadelen:

Tot op heden hebben klanten alleen positieve online reviews genoteerd bij dit product. Dat maakt het voor ons niet eenvoudig om alsnog op zoek te gaan naar eventuele minpuntjes.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

4. Grundig

 

Voor een leuke en simpele kinderlamp kun je gebruikmaken van de kinderlampen van Grundig. Dit product bestaat uit een set van twee lampen.

De lampen zijn gemakkelijk en eenvoudig om te gebruiken. Je moet ze gewoon in het stopcontact zetten en met de aan- en uitknop bedienen. Je hoeft dit product dus helemaal niet te bevestigen aan de muur of het plafond. De lampen hebben een ovale vorm en het lichtgedeelte is rond. Elke kinderlamp is voorzien van 1 led lamp en geeft wit licht.

Als je een kinderlamp aanbieding zoekt, dan is dit product van het merk Grundig het wel. Het is niet alleen handig om te gebruiken, maar het is ook een voordelige koop. Daarnaast heeft dit product ook een goede kwaliteit en zijn alle kopers tevreden ermee. Het is ook comfortabel voor het kind en raden ze het daarom aan.

In tegenstelling tot de voorgaande producten haal je met deze kinderlamp van het merk Grundig een vrij sober model in huis. Dit is ideaal voor personen die op zoek zijn naar een eenvoudige kinderlamp die gewoon kwalitatief heel sterk is. Laten we dan ook even op zoek gaan naar de voor- en nadelen van dit product.

 

Voordelen:

Bediening: je zult merken dat deze kinderlamp bijzonder eenvoudig te gebruiken is. Je hoeft deze kinderlamp alleen maar in het stopcontact te pluggen. Vervolgens kun je met de aan- en uitknop de lamp aanzetten of uitzetten.

Licht: het toestel beschikt over 1 krachtige LED lamp die behoorlijk lang meegaat. De lamp zorgt voor een aangenaam wit licht.

Budget: zodra je de prijs van deze kinderlamp opmerkt dan zou je het gevoel kunnen krijgen dat het hier wel eens om een aanbieding zou kunnen gaan.

 

Nadelen:

Lelijke vormgeving: een enkele koper vindt het design helemaal niet zo mooi en eerder ouderwets.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

5. Funnylight

 

Met de Funnylight kinderlamp kun jij een leuke sfeer creëren in de babykamer of slaapkamer van de kinderen. Dit product ziet er prachtig uit, want het heeft een mooi design. De lamp is ook nog voorzien van glow in the dark figuurtjes erop, wat de leuke sfeer alleen maar groter maakt.

Dit product is gemaakt in lichtroze en er wordt geadviseerd om een warme witte lamp te gebruiken voor de beste resultaten. Het is gemaakt van MDF, metaal en glas en het is eenvoudig om te bevestigen.

Dat dit product niet behoort bij de goedkope kinderlampen kun je zien aan de hand van het aantal reviews dat ervoor zijn geschreven. Voor dit product staat er tot nu toe maar 1 review geschreven en de gebruiker van dit product is tevreden ermee. Dit product heeft een hoge kwaliteit en een leuk design. Het ziet er hip en mooi uit.

Tot slot is er dan ook nog de mogelijkheid om te opteren voor deze Funnylight kinderlamp. De lamp ziet er heel sfeervol en tegelijk ook heel schattig en vrolijk uit. De lamp heeft de vorm van een soort van zonnetje en is afgewerkt in een mooie lichtroze kleur. Verder is het afgewerkt met figuurtjes die in het donker zullen oplichten.

 

Voordelen:

Materiaal: deze kinderlamp is vervaardigd uit een combinatie van stevige materiaalsoorten. Denk maar aan glas, metaal en MDF.

Installatie: je kunt deze lamp bijzonder eenvoudig en vooral heel snel ergens aan de muur ophangen.

 

Nadelen:

Prijskaartje: het is wel belangrijk om er rekening mee te houden dat je deze kinderlamp niet meteen tussen de goedkope apparaten zult hoeven te verwachten. Dit zou zeker een minpuntje kunnen zijn voor sommigen.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Kinderlampen koopgids

 

Wil je graag een warme, veilige en rustgevende haven creëren voor jouw kind dan kan een leuke kinderlamp daar zeker en vast aan bijdragen. Wanneer je enkele leuke aanbiedingen ziet probeer dan zeker rekening te houden met de verschillende soorten kinderlampen, de veiligheid, het soort licht, eventuele leuke extraatjes en de bediening van het toestel.

Soorten kinderlampen

Wanneer je op zoek gaat naar een lamp om van de kinderkamer een magische plek te maken waarin jouw kind volledig tot rust komt, dan is het goed dat je weet dat er verschillende soorten lampen bestaan.

Het meest bekende product is natuurlijk het nachtlampje. Ideaal voor baby’s die voor de eerste keer alleen in hun kamer overnachten. Bij een nachtlamp is het een pluspunt dat je niet moet beginnen boren in de muren of het plafond doordat het eenvoudig in het stopcontact te steken is.

Wanneer je een peuter of kleuter hebt rondlopen thuis die voor het eerst in een groot bed mag slapen is het bedlampje wel een goede oplossing. Op die manier heeft je kindje meteen een lampje binnen handbereik. Ook de bureau- of tafellamp is een oplossing. Dit is bijvoorbeeld ook ideaal voor iets oudere kindjes die huiswerk maken.

Naast al deze iets compactere oplossingen, kun je natuurlijk ook altijd uitkijken naar een lamp die je aan de muur of het plafond moet bevestigen. Hierbij heb je de optie tot een plafondlamp waarbij er geen ruimte behouden blijft tussen het plafond en de lamp, of de hanglamp. Bij die laatste is er ruimte behouden tussen het plafond en de lamp waardoor de lamp lijkt te zweven.

En dan blijft er ook nog de optie over tot het plaatsen van projectoren. Deze toestelletjes kunnen dan allerlei figuurtjes projecteren op de muren of het plafond van de kinderkamer. Denk maar aan de typische sterrenhemel waardoor je kindje gemakkelijker tot rust kan komen en enge nachtmerries verleden tijd zijn.

 

Bediening

De meest eenvoudige en ook klassieke manier om lampen aan en uit te doen, is uiteraard via een aan- en uitknop. Of gewoon een lampje dat je in het stopcontact moet steken wanneer je wilt dat het brandt. Deze modellen zijn vaak ook extra voorzien van de aan- en uitknop.

Ook de zogenaamde drukknop is vandaag de dag alomtegenwoordig. Denk maar aan de typische bedlampjes in de vorm van disney figuurtjes waarbij je gewoon op het hoofdje moet drukken als je wilt dat het lampje aanspringt.

Houd er rekening mee dat de technologie niet stilstaat, en dat er dus ook lampjes zijn die niet beschikken over een aan- of uitknop. Dit kunnen dan toestellen zijn die functioneren op basis van een bewegingssensor bijvoorbeeld door te zwaaien met het lampje springt het licht aan.

 

Licht

Tegenwoordig bestaan er kinderlampen met lichtjes in verschillende kleuren. Houd er wel rekening mee dat lampen met gekleurde lichtbronnen misschien niet tot de goedkope kinderlampen behoren. Probeer in dat geval de verschillende promoties zoveel mogelijk met elkaar te vergelijken.

Probeer zoveel mogelijk te kiezen voor een witachtig of geel licht omdat dit misschien wel het meest rustgevende zal zijn. Een aanrader is dat je ook probeert rekening te houden met de intensiteit van het licht die wordt aangeduid in de eenheid Kelvin. Hoe lager de Kelvin waarde, hoe warmer en gezelliger het licht en dus ook rustgevender. Bij een hoge Kelvin waarde creëer je een zeer koel en fel licht.

 

Extra’s

Indien je op zoek bent naar een kinderlampje dat net dat tikkeltje meer heeft, dan zijn lampjes met geluid wel een goede aanbeveling. Dit zijn lampjes die licht combineren met muziekjes, hoofdzakelijk slaapliedjes. Ideaal om boze dromen weg te houden. Bekijk toch zeker eventuele promoties en misschien kun je wel een leuke kinderlamp aanbieding op de kop tikken.

Er bestaan ook educatieve lampen waarbij een figuurtje aangeeft of het dag of nacht is. Bijvoorbeeld een zonnetje betekent dat het terug dag is, een maantje is tijd voor slapengaan. Besef wel dat kinderlampen met extra functies niet altijd tot de beste kinderlampen behoren.

Veiligheid

Tot slot is het ook aan te raden rekening te houden met de veiligheid. Uiteindelijk wil je toch alleen maar het beste en veiligste voor je kind.

Kijk daarom naar kinderlampjes die gemaakt zijn uit kindvriendelijke materialen en zorg ervoor dat er geen scherpe randjes of kantjes aan zitten. Zorg er ook voor dat het lampje geen losse onderdelen bevat die je kind in zijn of haar mondje kan steken.

En kijk eventueel naar een lamp waarbij het licht niet te fel is zodat het geen pijn doet aan de oogjes van jouw kind.

 

 

Laat een reactie achter

0 COMMENTAIRES