Beste kindermatras

Laatste update: 17.06.24

 

Kindermatrassen test van 2024

 

Ben je op zoek naar een unieke en degelijke kindermatras die een hele poos kan meegaan? Dan helpen wij jou uiteraard graag bij de zoektocht. Zo hebben wij een koopgids over kindermatrassen samengesteld waarin wij jou een aantal handige en nuttige tips en richtlijnen willen aanbieden. Verder kun  jeook gewoon onze top 3 van de 3 best beoordeelde kindermatrassen gaan raadplegen. Zo blijkt de Slaaploods.nl Prince de Luxe alvast een topproduct te zijn dat de moeite waard is om te bekijken. De pocketvering zorgt voor voldoende comfort dat resulteert in een goede nachtrust. Je zou natuurlijk ook altijd kunnen kiezen voor de For Kidzz 40x80x8 cm kindermatras. Dit product bestaat vooral uit een goede laag koudschuim dat zorgt voor optimaal comfort en ondersteuning.

 

 

Vergelijkingstabel

 

Sterkte
Zwakte
Conclusie
Offerte

 

 

Kindermatras Reviews – Top 5

 

 

Een kindermatras is geschikt voor kinderen en een babymatras voor baby’s. Deze matrassen hebben een kleiner formaat zodat ze in een kinderbed, een ledikant of een wieg passen. We hebben enkele matrassen van topkwaliteit opgezocht, je kunt ze vergelijken om er zelf de beste kindermatras uit te kiezen.

 

 

Aanbevolen producten

 

 

1. Slaaploods.nl Prince de Luxe

 

Deze matras is gevuld met pocketvering en beschikt over een koudschuim laag met een dikte van 5 cm. Je kunt de matras bestellen in 2 verschillende hardheden en 32 verschillende maten. Dankzij de pocketvering wordt de druk op je lichaam verlaagd en geniet je van een optimale ondersteuning.

De matras beschikt over een goede ventilatie en een hoes die je makkelijk kunt verwijderen en schoonmaken op 30 graden. De matras heeft een dikte van ongeveer 27 cm en je kunt op beide zijden slapen. De matras is anti-allergisch en anti-huisstofmijt.

De kopers hebben enkel maar positieve reviews geschreven over dit product. De Prince de Luxe is een stevige kindermatras die een goede ondersteuning biedt. Het feit dat je de matras ook voor volwassenen kunt kopen is een extra voordeel. De matras is ook ideaal voor personen met rugklachten.

Je wilt natuurlijk dat je kindje van een uitstekende nachtrust kan genieten. Op die manier kun je als ouder de nacht ook rustig doorbrengen en ’s morgens met een uitgerust gevoel opstaan. Misschien kan deze kindermatras wel voor een goede oplossing zorgen. Laten we even op zoek gaan naar de voor- en nadelen ervan.

 

Voordelen:

Handig in gebruik: de matras is zonder problemen te bestellen in meerdere hardheden en maar liefst 32 diverse formaten.

Materiaal: deze kindermatras is hoofdzakelijk gevuld met degelijke pocketvering. Verder is er ook een koudschuim laag voorzien van maar liefst 5 cm dik.

 

Nadelen:

Prijskaartje: het is niet meteen de matras met de laagste prijs. De hoge prijs zou wel eens een struikelblok kunnen vormen en ervoor zorgen dat de matras niet meteen tot de populairste producten behoort.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

2. For Kidzz 40x80x8 cm

 

De For Kidzz.. kindermatras is gemaakt van koudschuim waardoor het zorgt voor een goede ventilatie. Ideaal voor kinderen of baby’s die veel zweten. De matras heeft een breedte van 40 cm en een lengte van 80 cm en is beschikbaar in twee verschillende diktes: 8 cm en 10 cm.

Je kunt deze matras gebruiken voor verschillende soorten bedbodems en het product biedt een optimaal comfort. De tijk van de matras beschikt over comfortzones en is bewerkt met een natuurlijk extract van aloë vera voor een zachter gevoel. Bovendien heeft aloë vera ook nog eens een antibacteriële werking.

De kopers geven goed advies over de stevigheid van de matras. Het product is zacht en je kunt de hoes eenvoudig verwijderen om het te wassen. Het product heeft een voordelige prijs-kwaliteitverhouding en kinderen en baby’s slapen er gemakkelijk op.

Je kunt natuurlijk ook gewoon kiezen voor deze For Kidzz kindermatras. De matras heeft een totale afmeting van maar liefst 40x80x8 cm en zorgt voor een goede ondersteuning en bijgevolg een uitstekende nachtrust. Ben je ook benieuwd naar de verdere eigenschappen van dit product. Neem hieronder dan alvast een kijkje.

 

Voordelen:

Koudschuim: de matras is voorzien van een handige laag koudschuim. Dit voelt niet alleen comfortabel aan maar biedt tegelijk ook voldoende ventilatie. Zo gaat je kindje ’s nachts niet te hard zweten.

Formaat: deze kindermatras is maar liefst 40 cm breed, 80 cm lang en heeft een dikte van ongeveer 8 of 10 cm. De dikte mag je dus bijgevolg zelf gaan kiezen.

Handig in gebruik: je zult merken dat de kindermatras makkelijk te installeren is in combinatie met eender welke soort bedbodem. Verder biedt het voldoende ondersteuning.

 

Nadelen:

Kraakt: volgens één enkele koper zou deze kindermatras in het begin wel behoorlijk veel kraken.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

3. Abz HR40 Comtex

 

Deze kindermatras heeft een breedte van 60 cm en een lengte van 120 cm. Het artikel is voorzien van een laag die de warmte vasthoudt zodat je kindje ‘s nachts geen last heeft van de koude en rustig kan doorslapen. De hoes van de matras kun je verwijderen en wassen op 40º in de wasmachine.

De matras heeft een dikte van 11 cm en bevat HR 40 koudschuim die zorgt voor een goede veerkracht. De matras is comfortabel en heeft een goede ventilatie zodat het vocht goed geabsorbeerd wordt.

De gebruikers zijn tevreden over de gunstige verhouding tussen prijs en kwaliteit en vinden de matras stevig. De kinderen zijn er dol op en omdat je de hoes kunt wassen is het ook eenvoudig om de hygiëne van de matras hoog te houden.

Wanneer je kiest voor de Abz HR40 Comtex kindermatras dan kies je voor kwaliteit, degelijk en duurzaamheid volgens verschillende kopers. Toch is het altijd best wel handig om een goed beeld te krijgen van de kindermatras alvorens je besluit om deze aan te kopen. Hieronder hebben wij een opsomming gemaakt van de belangrijkste factoren.

 

Voordelen:

Formaat: de matras is maar liefst 120 cm lang en zo’n 60 cm breed. Verder is deze kindermatras maar liefst 11 cm dik.

Onderhoud: deze kindermatras wordt geleverd in combinatie met een degelijke beschermhoes die je makkelijk en zonder problemen kunt verwijderen. De hoes mag bovendien op een programma van 40 graden worden gewassen.

Handig in gebruik: je zult merken dat de kindermatras over een laag beschikt, die de warmte zoveel mogelijk zal proberen vasthouden. Zo kun je voorkomen dat je kindje het ’s nachts te koud krijgt. Tegelijk ventileert de matras ook goed.

 

Nadelen:

Niet leverbaar: tot hiertoe is de kindermatras alleen maar positief beoordeeld met een topscore van 5 sterren. Echter is de matras tijdelijk niet leverbaar.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

4. MatrasDirect IKE 70×140

 

Deze babymatras is geschikt voor een ledikant bed en is perfect voor personen die op zoek zijn naar goedkope kindermatrassen. Het product is gemaakt van polyetherschuim en heeft een dikte van 9 cm.

De afmetingen van de kindermatras zijn 70 x 140 cm (breedte x lengte) en het materiaal is anti-allergisch. Je kunt deze matras dus ook perfect gebruiken voor een kleuter met een allergie. De tijk van de matras kun je eenvoudig afritsen om het schoon te maken in de wasmachine.

De kopers zijn heel tevreden over de goedkope prijs van dit product, maar sommigen vinden de kwaliteit niet hoog genoeg. De meeste gebruikers zijn positief over het comfort en krijgen goede reacties van hun kinderen, maar enkele andere kopers vinden de matras te hard en te dun.

Ben je op zoek naar het beste merk onder de kindermatrassen? Dan zul je veel kopers horen zeggen dat je dan bij MatrasDirect moet zijn. De matras die je wordt aanbevolen heeft een totale afmeting van maar liefst 70 bij 140 cm. Neem hieronder alvast een kijkje naar de voor- en nadelen ervan.

 

Voordelen:

Budget: wil je liever niet zoveel geld spenderen aan een degelijke en duurzame kindermatras? Dan is dit product alvast iets voor jou vanwege de lage en betaalbare prijs.

Formaat: de matras meet 70 bij 140 cm en heeft een maximale dikte van maar liefst 9 cm zodanig dat je kindje kan genieten van een uitstekende ondersteuning.

Materiaal: je zult merken dat deze kindermatras vervaardigd is uit duurzaam en degelijk polyetherschuim dat bovendien volledig anti-allergisch werkt.

Onderhoud: het is mogelijk om de tijk van deze kindermatras te nemen en deze gewoon in de wasmachine te wassen.

 

Nadelen:

Matige kwaliteit: een kleine minderheid van de klanten is niet helemaal overtuigd van de aangeboden kwaliteit van deze kindermatras.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

5. Kidzzz 90×200 cm

 

Deze kindermatras heeft een afmeting van 90 x 200 cm (breedte x lengte) en is gevuld met een pocketvering. Aan de prijs te zien is het geen goedkope kindermatras aanbieding maar het product beschikt wel over een beschermlaag van katoen en vilt. De matras is comfortabel voor kinderen en duurzaam dankzij de Optifoam HR afdeklagen.

De matras heeft een goede luchtcirculatie dankzij de pocketvering en zorgt dus voor een drogere en betere slaapomgeving. De tencel tijk kun je eenvoudig afnemen om het te wassen in de wasmachine op maximaal 60º Celsius. Deze tijk is bovendien ook anti-allergisch en anti-huisstofmijt en dus perfect voor kinderen die last hebben van allergieën.

Dit product heeft nog geen beoordelingen ontvangen van andere kopers. Vanwege het gebrek aan een review kunnen wij je geen advies geven over deze kindermatras.

Uiteindelijk is er ook nog altijd de mogelijkheid om te kiezen voor deze Kidzzz 90×200 cm kindermatras. Alvorens je besluit om deze kindermatras aan te kopen dan is het natuurlijk best wel handig om even op zoek te gaan naar de kenmerkende eigenschappen van dat product. We geven je hieronder een opsomming.

 

Voordelen:

Formaat: de matras heeft een totale breedte van zo’n 90 cm en is maar liefst 200 cm lang. De matras is verder opgevuld met degelijke en duurzame pocketvering.

Beschermlaag: de kindermatras is voorzien van een handige beschermlaag vervaardigd uit katoen en vilt.

Optifoam HR afdeklagen: dankzij de verschillende duurzame Optifoam HR afdeklagen zul je merken dat deze kindermatras toch een tijdje mee gaat.

 

Nadelen:

Kostenplaatje: jammer genoeg is het niet meteen één van de goedkope kindermatrassen.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Kindermatrassen koopgids

 

Ook voor onze kindjes is het belangrijk dat ze kunnen genieten van een degelijke matras. Dit draagt niet alleen bij aan de nachtrust maar komt ook de slaaphouding ten goede. Om een keuze te kunnen maken uit de beste kindermatrassen kun je proberen letten op een aantal zaken zoals het materiaal en de prijs. Uiteraard zul je nog heel wat andere interessante zaken opmerken wanneer je de modellen en aanbiedingen gaat vergelijken. Probeer daarom ook rekening te houden met de soort en de mogelijkheden .

Het type matras

Als je op zoek gaat naar een kindermatras dan hoeft het echt wel een degelijk exemplaar te zijn. Enkel en alleen op die manier kun je bijdragen aan een goede nachtrust van jouw kind. Verder komt een degelijke kindermatras ook de lichaamshouding ten goede. Het is namelijk heel belangrijk om ook als je slaapt een correcte houding aan te nemen. Op die manier kun je eventuele vervelende klachten in de ochtend vermijden.

Alvorens je een kindermatras aankoopt is het misschien een goede aanbeveling om eens te kijken naar de verschillende mogelijkheden die er zijn. Zo kun je bijvoorbeeld kiezen om een pocketvering matras aan te kopen. Deze modellen zijn uitgerust met allemaal metalen springveertjes in kleine afzonderlijke zakjes. De veren die worden dan volledig omhuld door andere materiaalsoorten zoals bijvoorbeeld schuim. Dit type matras is niet alleen vochtregulerend maar ventileert tegelijkertijd ook heel erg goed. Bovendien kun je er zeker van zijn dat het lichaam goed ondersteund wordt.

Er zijn ook heel wat kindermatrassen die uit koudschuim gemaakt zijn. Dit soort matras zul je steeds meer en meer kunnen opmerken. Koudschuim kindermatrassen zijn werkelijk ideaal voor kindjes die het ’s nachts net iets te warm hebben. Bovendien heeft koudschuim de goede eigenschap dat het zich meteen aanpast aan de lichaamsvorm. Je kunt natuurlijk ook kiezen om een kindermatras uit traagschuim aan te kopen. Dit type houdt de warmte vast en isoleert tegelijkertijd ook heel goed. Verder bieden ze een schitterende ondersteuning.

 

Het materiaal en de mogelijkheden

Het lijkt misschien geheel onbelangrijk maar ook het materiaal waaruit de kindermatras bestaat, kan heel belangrijk zijn. In het vorige puntje kwam dit in bepaalde aspecten al een heel klein beetje aan bod. Toch is het belangrijk dat je beseft dat de meeste kindermatrassen in de praktijk eerder een combinatie zijn van allemaal verschillende soorten materialen. Wanneer je bijvoorbeeld een traagschuim kindermatras aankoopt dan is dit vaak een exemplaar dat gemaakt is uit een ander materiaal. En op dit materiaal wordt dan gewoon nog een dikke laag traagschuim van een bepaald aantal centimeters gelegd.

Verder zul je merken dat bepaalde kindermatrassen net iets meer voordelen of mogelijkheden bieden dan andere modellen. Uiteraard zal het niet verwonderen dat deze dan niet meer tot de goedkope kindermatrassen zullen behoren. Toch kunnen bepaalde extra opties echt wel handig zijn. Als je kindje bijvoorbeeld heel gevoelig is voor allergieën dan kun je eventueel uitkijken naar een kindermatras die antiallergisch is. Een kindermatras uit koudschuim bijvoorbeeld is dan absoluut een goede aanbeveling. Dit komt omdat deze matrassen een betere en meer open celstructuur hebben.

Daarnaast is het ook een aanrader om uit te kijken naar een matras die voorzien is van een tijk of een hoes. De hoes kun je er dan eenvoudig vanaf halen of vanaf ritsen en in de wasmachine stoppen. Zo zal jouw kindje elke keer weer kunnen genieten van een propere en hygiënische matras. Kortom er zijn heel wat elementen waar je rekening mee kunt houden.

Het prijskaartje van een kindermatras

Net zoals er verschillende opties zijn op het vlak van materiaal en soorten kindermatrassen, zal het je ook niet verwonderen dat er heel wat verschillende prijskaartjes kunnen opduiken. Zo kun je reeds een kindermatras aanbieding spotten van slechts 50 euro. Maar je hebt natuurlijk ook de dure kindermatrassen van meer dan 450 euro. Om een goede keuze te maken, kun je op voorhand voor jezelf reeds een aantal dingen proberen uitmaken. Welk bedrag je wilt en maximaal kunt spenderen is uiteraard volledig afhankelijk van jezelf.

Verder kun je ook eens nadenken over wat je verwacht van de kindermatras. Als jouw kindje last heeft van verschillende allergieën dan is een matras met anti-allergene eigenschappen uiteraard niet alleen een aanrader maar ook een noodzaak. Je kunt ook eventueel eens een kijkje nemen in de verschillende reviews die kopers bij het product geplaatst hebben. Vaak geven zij extra advies inzake het materiaal, of het comfort van een matras. Dit kan je nog net iets meer helpen in het maken van een uiteindelijke keuze. Op die manier zul jij zeker de ideale kindermatras kunnen spotten.

 

 

 

Laat een reactie achter

0 COMMENTAIRES