5 beste Kinderstoelen Test van 2024

Laatste update: 22.06.24

 

Beste kinderstoelen – Vergelijkingstest & Koopgids

 

Ben je zwanger of moet je binnenkort bevallen? Of misschien ben je al bevallen? In elk geval is het belangrijk om op tijd een degelijke kinderstoel te voorzien. We hebben al gemerkt dat het ruime assortiment voor vele klanten de keuzestress alleen maar groter maakt. Daarom bieden wij in onze koopgids enkele tips aan die kunnen helpen bij de zoektocht. Echter zijn we ook gelijk op zoek gegaan naar de 3 best beoordeelde hedendaagse kinderstoelen. Zo zou je kunnen kiezen voor de Hauck Sit’n Relax Giraffe die is voorzien is van een bijzonder prachtige beige achtige kleur en daardoor heel rustgevend oogt. Echter zijn er nog een heleboel andere kleuren en designs mogelijk. Ook de Topmark Jaden een schot in de roos te zijn. Zoals de titel doet vermoeden, wordt de stoel geleverd inclusief een betrouwbare en veilige stoelverkleiner.

 

 

Vergelijkingstabel

 

Sterkte
Zwakte
Conclusie
Offerte

 

 

5 beste kinderstoelen (Reviews) van 2024

 

Het is niet altijd makkelijk om op zoek te gaan naar de beste kinderstoel. Kies je voor een aanbieding, en bijgevolg één van de goedkope kinderstoelen, of is het toch beter om iets meer te betalen? Om het voor jou allemaal wat makkelijker te maken, hebben we alvast 5 topproducten weten te selecteren. We hebben hierbij rekening gehouden met de online reviews en het advies van klanten. Zo beslis je zelf of je een stoel van Chicco, Stokke, Hauck of Safety First in huis neemt en of het om een houten of plastic exemplaar gaat.

 

 

1. Hauck Sit’n Relax Kinderstoel Giraffe

 

Hauck is alvast een bijzonder bekend en populair merk op het gebied van kinderspullen. Het zal dan ook niet verwonderen dat deze prachtige kinderstoel in het rijtje van topproducten komt te staan. Deze unieke kinderstoel is afgewerkt in neutrale lichte kleuren zoals crème en beige maar kun je nog in tal van andere kleuren en designs bekomen.

Het gaat hier om een multifunctioneel en veelzijdig product dat reeds kan gebruikt worden vanaf de geboorte van jullie kleine kapoen. De kinderstoel is voorzien van een betrouwbare stoelverkleiner en handig afneembaar eetblad. De inklapbare kinderstoel is bovendien makkelijk in onderhoud en eenvoudig te verplaatsen.

Het is mogelijk om de rugleuning, indien je dat wenst, in meer of mindere mate te verstellen. Verder zul je merken dat de kinderstoel comfortabel aanvoelt en voornamelijk uit duurzaam kunststof is vervaardigd. We zien dan ook dat heel veel klanten positief reageren alhoewel het prijskaartje misschien ietwat te duur is.

Ben je al enige tijd op zoek naar een originele en comfortabele kinderstoel? Dan zul je heel vaak het merk Hauck zien voorbijkomen. Het is niet alleen één van de populairste merken maar misschien voor velen ook veruit het beste merk. Laten we toch maar even op zoek gaan naar de mogelijkheden.

 

Voordelen

Leefijdscategorie: in tegenstelling tot heel wat kinderstoelen, kun je dit exemplaar wel degelijk gebruiken bij pasgeboren baby’s.

Gebruiksgemak: het is een duurzame kinderstoel waarbij niet alleen een verwijderbaar eetblad wordt meegeleverd maar ook een stevige en veilige stoelverkleiner.

Comfort: het is mogelijk om de kinderstoel gewoon dicht te klappen. Dit kan handig zijn om de stoel na gebruik op te bergen of gewoon mee te nemen. Ook de rugleuning kun je gerust aanpassen.

 

Nadelen

Prijzig: jammer genoeg is deze kinderstoel niet meteen voorzien van de laagste prijs. Toch krijg je best heel wat waar voor je geld en dat beseffen ook de meeste klanten wel.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

2. Topmark Jaden kinderstoel luxe Inclusief stoelverkleiner Met eetblad

 

Net zoals het vorige product, zul je merken dat ook deze unieke kinderstoel voorzien is van tal van handige functies en mogelijkheden. De stoel wordt jou aangeboden door Topmark en is speciaal ontwikkeld voor kindjes vanaf de leeftijd van ongeveer 6 maanden oud. Het is dus belangrijk dat je kindje toch al enige vorm van evenwicht heeft ontwikkeld.

Doordat het hier om een meegroeistoel gaat, is het mogelijk om de stoel tot op een maximale leeftijd van 3 jaar oud te gebruiken. Het feit dat de rugleuning en voetensteun verstelbaar is net zoals je de stoel kunt inklappen na gebruik, dragen bij aan het comfort. En niet getreurd indien je kindje even wat melk of eten morst, daar je de kinderstoel makkelijk en snel met een vochtig doekje kunt schoonmaken.

De kinderstoel beschikt verder nog over een handig eetblad en zelfs stoelverkleiner die wordt meegeleverd. Ook hier merken we dus voornamelijk positieve reacties van klanten op, alhoewel de stoel volgens één koper toch wel behoorlijk zwaar blijkt te zijn en dat is jammer.

Is je kindje reeds 6 maanden oud en kan hij of zij dus toch al een beetje zelfstandig rechtop zitten? Dan lijkt de kinderstoel, afkomstig van Topmark, misschien wel iets voor jou. Om het voor jou allemaal wat makkelijker te maken, zetten we de belangrijkste voor- en nadelen even op een rijtje.

 

Voordelen

Meegroeistoel: het is een degelijke meegroei kinderstoel die je kunt gebruiken vanaf een minimale leeftijd van 6 maanden tot een maximale leeftijd van ongeveer zo’n 3 jaar oud.

Comfort: het is niet alleen mogelijk om de rugleuning van de kinderstoel te gaan aanpassen maar ook de voetensteun leent zich daartoe.

Inklappen: net zoals het vorige product kun je ook deze kinderstoel zonder problemen dichtklappen. Dit bespaart heel wat extra opbergruimte.

Onderhoud: deze kinderstoel is niet alleen comfortabel voor je kindje maar ook voor jou daar je de stoel even eenvoudig met een vochtig doekje kunt gaan schoon wrijven.

 

Nadelen

Gewicht: één enkele klant maakt melding van het feit dat de kinderstoel behoorlijk zwaar weegt.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

3. Geuther Kid Hit Kinderstoel Geschikt vanaf 6 maanden

 

Mag het allemaal net een tikkeltje meer zijn en ben je bewust op zoek naar een houten kinderstoel? Dan raden wij jou aan om dit topproduct van Geuther even van naderbij te bekijken. Net zoals het vorige product, wordt ook deze kinderstoel aangeraden voor kindjes vanaf de minimale leeftijd van ongeveer 6 maanden oud. Doordat het hier om een meegroeistoel gaat, zul je deze gelukkige wel enkele jaartjes kunnen gebruiken.

Houd er wel rekening mee dat het niet mogelijk is om de stoel dicht te klappen en dat deze ook niet verrijdbaar is. Dit zou mogelijks door sommigen als een minpuntje kunnen worden beschouwd. Echter is het mogelijk om zowel de voetensteun alsook de hoogte van deze kinderstoel eigenhandig te verstellen. Verder wordt ook een stevig eetblad meegeleverd en is de stoel eenvoudig schoon te maken.

Wanneer we de verschillende online reacties van klanten op het product bekijken dan stellen we vast dat de overgrote meerderheid duidelijk overtuigd is van deze kinderstoel. Zo wordt niet alleen een positief advies gegeven over de kwaliteit maar ook de gebruiksvriendelijkheid en het fraaie design worden gewaardeerd.

Hecht je niet alleen belang aan kwaliteit maar ook degelijkheid en minstens evenzeer aan design? Dan raden wij jou aan om deze prachtige houten kinderstoel, jou aangeboden door Geuther, even grondig onder de loep te nemen. De belangrijkste kenmerkende eigenschappen kun je hieronder alvast raadplegen.

 

Voordelen

Leeftijd: het is een degelijke kinderstoel die speciaal ontworpen is voor kindjes vanaf 6 maanden oud en kan gebruikt worden tot ze ongeveer 3 jaar oud zijn.

Comfort: de kinderstoel is voorzien van een degelijke voetensteun die je probleemloos kunt verstellen. Ook de hoogte van de stoel kan in meer of mindere mate worden aangepast.

Onderhoud: je hoeft je alvast geen zorgen te maken over het onderhoud van deze unieke kinderstoel. Een vochtig doekje, eventueel met wat schoonmaakproduct, volstaat.

 

Nadelen

Niet verrijdbaar: houd er rekening mee dat je deze stoel niet kunt verrijden, wat voor sommigen misschien wel eens een minpuntje zou kunnen zijn.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

4. Childwood Evolu 2 Kinderstoel 2 in 1 met beugel Naturel

 

Deze unieke kinderstoel van Childhome is misschien niet meteen een aanbieding maar kan, ondanks de hoge prijs, toch op heel wat steun van de kopers rekenen. De stoel wordt gekenmerkt door een vrij uniek en modern design en is beschikbaar in verschillende kleuren. Dit witte exemplaar kan bijvoorbeeld in diverse interieurs heel mooi tot z’n recht komen maar wordt misschien wel sneller vuil.

Het is een degelijke en duurzame stoel die voorzien is van een stevig houten onderstel en geschikt is voor kindjes vanaf 6 maanden oud. Doordat het om een unieke 2 in 1 meegroeistoel gaat, kun je deze kinderstoel makkelijk tot de leeftijd van 6 jaar gebruiken. De stoel mag dan misschien iets duurder zijn in de aankoop, je haalt er op termijn wel profijt uit daar je deze enkele jaartjes kunt door gebruiken.

De stoel is verstelbaar in hoogte maar beschikt niet over een meegeleverd eetblad en is niet in slaappositie te plaatsen. De verpakking telt naast deze prachtige kinderstoel, een unieke vijzenset en duidelijke handleiding. Zo wordt het monteren van de kinderstoel een fluitje van een cent!

Door te kiezen voor deze prachtige Childhome kinderstoel kies je duidelijk ook voor een opvallend doch bijzonder prachtig en duurzaam design. Of de stoel ook gekenmerkt wordt door een vriendelijk prijskaartje, dat valt natuurlijk nog even af te wachten.

 

Voordelen

Leeftijd: je zult merken dat het om een degelijke meegroeistoel gaat die geschikt is vanaf de minimale leeftijd van 6 maanden oud en kan gebruikt worden tot je kindje ongeveer 6 jaar oud is.

Comfort: het is mogelijk om de hoogte van de stoel, in meer of mindere mate te gaan verstellen.

Verpakking: naast een degelijke kinderstoel worden natuurlijk ook een duidelijke en informatie handleiding meegeleverd net zoals een uitgebreide vijzenset.

 

Nadelen

Prijzig: ben je van plan om deze stoel aan te kopen dan is het raadzaam om rekening te houden met een hoger budget.

Geen eetblad: houd er rekening mee dat de aankoop van deze kinderstoel geen eetblad oplevert.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

5. Tiamo Meegroei Kinderstoel Geschikt vanaf 6 maanden

 

Wil je niet gelijk heel wat geld spenderen aan een degelijke en duurzame kinderstoel? Dan loont het de moeite om dit prachtige exemplaar van Tiamo alvast even wat grondiger te bekijken. Het gaat hier om een unieke meegroei kinderstoel die ontwikkeld is speciaal voor kindjes vanaf de leeftijd van 6 maanden oud. Je kunt de stoel gebruiken tot je kind een leeftijd van ongeveer 3 jaar heeft bereikt.

Het gaat hier om duurzame houten meegroeistoel die voorzien is van een prachtige witte coating. Ideaal voor zowel jongens als meisjes dus. Het is mogelijk om de hoogte van de stoel in meer of mindere mate aan te passen net zoals je ook de voetensteun kunt verstellen. Bij de aankoop wordt ook een makkelijk te onderhouden eetblad meegeleverd.

Het fraaie design, de unieke kwaliteit en de gebruiksvriendelijkheid worden door de meeste kopers wel hoog in het vaandel gedragen. Volgens hen voldoet dit product ook aan al deze specifieke eisen. Indien er dan toch een klein puntje van kritiek mag worden gegeven dan heeft dit vooral te maken met het gebrek aan een stoelverkleiner.

Tenslotte kun je altijd nog kiezen voor deze prachtige kinder meegroeistoel van het bekende en sterk gewaardeerde merk Tiamo. Om te weten te komen of dit product al dan niet aan jouw verwachtingen voldoet, kun je de verschillende mogelijkheden hieronder even bekijken.

 

Voordelen

Leeftijd: de ideale stoel voor kindjes met een minimale leeftijd van 6 maanden tot en met de maximale leeftijd van ongeveer 3 jaar oud.

Goedkoop: in vergelijking met sommige andere kinderstoelen zul je best wel aangenaam verrast zijn bij het zien van het prijskaartje.

 

Nadelen

Geen stoelverkleiner: ben je van plan om deze kinderstoel aan te kopen dan is het wel raadzaam om te beseffen dat de verpakking geen stoelverkleiner telt.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Kinderstoelen Koopgids

 

Er zijn tegenwoordig heel wat verschillende soorten kinderstoelen op de markt gebracht. Vandaag de dag is het zelfs mogelijk om een stoel aan te kopen voor je pasgeboren kindje. Toch is het belangrijk om het veiligheidsaspect steeds goed in de gaten te houden net zoals het onderhoud, de eventuele accessoires en het mogelijke prijskaartje. Daar sommige stoelen best wel duur kunnen zijn, is het een goede aanbeveling zoveel mogelijk aanbiedingen te bekijken.

Wat is een kinderstoel en het gebruiksgemak

Zoals de naam doet vermoeden, haal je met een kinderstoel een leuke eetstoel in huis speciaal ontworpen voor kindjes. Een kinderstoel is bedoeld voor kindjes die al min of meer zelfstandig rechtop kunnen en blijven zitten, alhoewel er vandaag de dag ook heel wat mogelijkheden zijn voor borelingen. Vele ouders vinden het namelijk praktisch en aangenaam indien ze hun kindje kunnen bijschuiven aan de eettafel. Het maakt het familiegevoel compleet!

 

De aanbevolen leeftijd

We hebben het al min of meer vermeld maar het gebruik van een kinderstoel wordt pas aangeraden vanaf een bepaalde leeftijd. Zodra je kindje zelfstandig rechtop kan komen en vervolgens ook mooi zelfstandig rechtop kan blijven zitten, is een kinderstoel een goede aanbeveling. Dit komt overeen met een minimale leeftijd van ongeveer 6 maanden. Sommige kindjes doen er misschien iets langer over waardoor het kan duren tot 9 maanden. Elk kind is anders.

Echter stellen we vast dat er ook al enkele kinderstoelen ontwikkeld zijn speciaal voor pasgeboren baby’tjes. Een pasgeboren baby’tje heeft natuurlijk nog geen evenwicht, waardoor dergelijke kinderstoel er zal uitzien zoals een soort van autostoeltje. Een soort van lighouding zeg maar, aangevuld door en speciaal ontworpen zitje. Houd er wel rekening mee dat je je baby de eerste malen niet te lang in de kinderstoel laat plaatsnemen.

 

Het type kinderstoel

De zoektocht naar de perfecte kinderstoel zal aantonen dat er verschillende types bestaan. Tijdens het vergelijken van de mogelijkheden, kun je bijvoorbeeld kiezen voor de zogenaamde meegroeistoelen. Dergelijke kinderstoelen zijn iets duurder in de aankoop maar je kunt ze dan weer wel enkele jaartjes na elkaar gebruiken. Niet alleen de rugleuning maar ook het zitvlak en de voetensteun zijn verstelbaar.

Kies je voor een kinderstoel met een eetblad dan kies je opnieuw voor één van de populaire kinderstoelen. Een normale standaard stoel aangevuld met een handig tafeltje. Geschikt voor iets oudere kindjes en dus meteen verschillend van de zogenaamde meegroeistoel. Een aanschuifstoel is dan weer een kinderstoel die je makkelijk en snel aan de eettafel kunt aanschuiven. Dergelijke stoelen zijn dus niet voorzien van een eetblad. Een aanschuifstoel neemt veel minder plaats in en kun je, in de meeste gevallen in hoogte verstellen.

Je kunt verder ook kiezen voor de zogenaamde kubusstoel. Dat is een kinderstoel die, al dan niet voorzien is van een eetblad en wordt aangevuld met een los tafeltje. Het losse tafeltje zou je eventueel ook als een soort van onderstel kunnen gebruiken door de stoel er dus bovenop te plaatsen. De tafelhangstoel is een kinderstoel die bijzonder weinig ruimte inneemt doordat je die gewoon aan het tafelblad kunt vastklikken. En tot slot is er dan nog de stoelverhoger voorzien van een veilige 3-punts veiligheidsgordel.

Veiligheid en onderhoud

Zorg ervoor dat de kinderstoel veilig is. Zorg er dus voor dat de stoel aan alle vereisten voldoet en niet alleen stevig is maar tegelijk ook vrij van enige vorm van scherpe hoeken en kantjes. Zorg ervoor dat de kinderstoel voorzien is van een veiligheidsgordel, zeker wanneer je kindje nog niet zelfstandig rechtop kan zitten.

Ook het onderhoud lijkt ons daarnaast wel belangrijk om even bij stil te staan. De meeste stoelen kun je makkelijk even met een vochtig doekje schoon wrijven. Echter bestaan er ook stoelen die voorzien zijn van een verwijderbare beschermhoes die je probleemloos in de wasmachine kunt stoppen.

 

Accessoires, extra kenmerken en budget

Sommige kinderstoelen worden geleverd inclusief tal van handige accessoires, of je kunt ze er ook gewoon zelf gaan bijkopen. Sommige van deze accessoires zijn best wel een aanbeveling en meerwaarde. Denk maar aan tafelbladen, stoelverkleiners voor de allerkleinsten, een handig stoelkussentje en veiligheidstuigjes.

Houd er wel rekening mee dat dit het prijskaartje misschien wel zou kunnen beïnvloeden. Algemeen moet je uitgaan van een gemiddeld prijskaartje van ongeveer 65 euro. Alhoewel bepaalde kinderstoelen goedkoper zijn en anderen dan weer een pak duurder. Bedenk dus waar je naar op zoek bent en hoeveel budget je er maximaal wilt maar vooral ook kunt aan spenderen. Het kan misschien ook helpen de online reviews van klanten even door te nemen indien je mocht twijfelen tussen meerdere kinderstoelen.

 

 

 

Veelgestelde vragen

 

Q1: Wanneer kun je een baby in een kinderstoel plaatsen?

Het is de vraag van heel veel ouders, vanaf welke leeftijd mag je een kinderstoel gebruiken? Eigenlijk is dit vooral afhankelijk van het type kinderstoel dat je besluit aan te kopen. Zo zijn er bepaalde kinderstoelen die speciaal ontwikkeld zijn voor pasgeboren baby’tjes. Dergelijke kinderstoelen zijn vaak voorzien van een degelijke stoelverkleiner of maxi-cosi onderdeel.

Echter zijn de meeste kinderstoelen voorzien voor kindjes vanaf de leeftijd van ongeveer 6 maanden oud. Dit komt overeen met de leeftijd waarop kindjes toch al iets meer evenwicht hebben ontwikkeld en dus veilig gebruik kunnen maken van zo’n kinderstoeltje.

Q2: Tot welke leeftijd is een kinderstoel geschikt?

We hebben het al even gehad over de minimum leeftijd van een kinderstoel maar wat is nu eigenlijk de maximum leeftijd? Heel veel kinderstoelen vandaag de dag groeien mee met de ontwikkeling van je kindje. En passen zich dus bijgevolg aan aan de lichaamsbouw en het gewicht van je kind.

In het algemeen zul je merken dat je de meeste kinderstoelen kunt gebruiken tot een maximum leeftijd van ongeveer 3 jaar oud. Echter zijn er ook stoelen die je kunt gebruiken tot de leeftijd van 4 of 5 jaar oud. Echter is het lichaamsgewicht en de grootte van je kindje vaak belangrijker dan de leeftijd. Houd hier dan ook rekening mee.

 

Q3: Vanaf wanneer een kinderstoel met stoelverkleiner?

Zoals reeds min of meer vermeld bij de eerste vraag, is het gebruik van een kinderstoel pas aan te raden vanaf de minimum leeftijd van ongeveer 6 maanden. Dat wil dus zeggen, op een moment dat je baby’tje in staat is om toch al behoorlijk goed rechtop te zitten. Rond de leeftijd van 6 maanden heeft je kindje dus toch wel al wat meer evenwicht.

Echter is het begrijpelijk dat veel ouders hun kindje al vanaf dag 1 gezellig bij hen willen hebben. Voor kindjes onder de 6 maanden zou je dan eventueel kunnen opteren om te kiezen voor een handige stoelverkleiner. Zo kun je een jonger kindje toch op een veilige manier in de kinderstoel plaatsen.

 

 

Laat een reactie achter

0 COMMENTAIRES