5 Beste Kindertablets Test van 2024

Laatste update: 17.06.24

 

Kindertablets – Vergelijkingstest & Koopgids

 

Door te kiezen voor de Kurio Tab Lite kies je voor een compacte kindertablet van ongeveer 7 inches groot. Handig en comfortabel in gebruik. Daartegenover staat de Kiraal Kindertablet – Tab P8 – 32GB die, zoals de titel reeds doet vermoeden, een ruime opslagcapaciteit van maar liefst 32GB kent en ondersteund wordt door een geïntegreerd Android 10 besturingssysteem. In de onderstaande tabel hebben we voor de volledigheid nog een derde toppertje aan het rijtje toegevoegd, eveneens voorzien van de nodige voor- én nadelen. Neem rustig de tijd om deze grondig te bekijken en de plus- én minpunten tegenover elkaar af te wegen.

 

 

Vergelijkingstabel

 

Sterkte
Zwakte
Conclusie
Offerte

 

 

5 Beste Kindertablets (Reviews) van 2024

 

Het is niet altijd makkelijk om een leuk en origineel geschenk te vinden voor de verjaardag van je kind? Heb je misschien al even nagedacht over een leuke kindertablet? Tegenwoordig heb je heel wat keuze. Zo kun je kiezen voor goedkope kindertablets maar er zijn natuurlijk ook heel wat duurdere toestellen. Dit heeft te maken met de beschikbare opties maar ook de beeld- en de geluidskwaliteit. Daarom lijkt het ons een goed idee om de top 5 die we voor hebben uitgezocht eens even rustig te bekijken. Het zijn 5 producten die tot hiertoe de beste beoordeling hebben gekregen. Probeer ook het advies van de klanten en de online reviews even te bekijken.

 

1. Kurio Tab Lite 7 inch Kindertablet 8GB

 

Ben je op zoek naar een leuk geschenkje voor de verjaardag van je kind dan kun je misschien alvast even deze Kurio kindertablet bekijken. Het toestel heeft heel wat online beoordelingen mogen ontvangen waarvan de meerderheid duidelijk positief zijn. De kindertablet is bovendien beschikbaar in het blauw, groen en roze.

Het is een krachtig toestel dat werkt met het besturingssysteem Android 6.0. Het is een vrij compacte kindertablet met een duidelijk afleesbaar scherm van ongeveer 7 inch. Het feit dat de kindertablet compact is en weinig weegt, zorgt ervoor dat het product makkelijk onderweg mee te nemen is. Met een totale geheugencapaciteit van 8 GB kun je bovendien al heel wat bestanden opslaan.

Verschillende klanten geven niet alleen een positief advies over de gebruiksvriendelijkheid maar ook over de correcte prijs-kwaliteitverhouding. Slechts enkele gebruikers vinden het product kwetsbaar en niet zo degelijk.

 

Voordelen: 

Design: de behuizing van deze kindertablet werd afgewerkt in een prachtige blauwe kleur maar kan ook in het roze verkregen worden.

Besturingssysteem: de tablet is uitgerust met een recente versie van het 6.0 Android besturingssysteem en doet precies wat die moet doen.

Display: hij wordt gekenmerkt door een helder beeldscherm met een grootte van ongeveer 7 inch. Behoorlijk compact dus maar dit maakt hem dan weer extra handig voor de kleine kinderhandjes.

Opslagcapaciteit: verder is de kindertablet voorzien van maar liefst 8 GB aan intern geheugen.

 

Nadelen: 

Kwetsbaar: slechts een kleine minderheid van de kopers is van mening dat bepaalde onderdelen als vrij kwetsbaar kunnen worden ervaren.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

2. Kiraal Kindertablet – Tab P8 – 32GB – 100% Kidsproof – Ouderlijk toezicht – Android 10

 

De Tab P8 kindertablet van Kiraal – overigens geleverd inclusief een bijbehorende blauwe siliconen hoes, een instructieve handleiding en een praktische oplader – maakt gebruik van een 8 inches groot IPS beeldscherm met bijbehorende resolutie van 1280 x 800 pixels. Naast het standaard ingebouwde Android 10 besturingssysteem, wordt deze kidsproof tablet eveneens ondersteunt met een ruime 32GB opslagcapaciteit, een degelijk 2GB werkgeheugen en een Quad Core processorkern.

Maar dat is nog lang niet alles want verder blijkt het apparaat te zijn uitgerust met een bijzonder krachtige tevens makkelijk oplaadbare batterij die een ruime capaciteit van 4000 mAh garandeert waardoor – in samenwerking met de eerder vernoemde processor en het bijbehorende RAM geheugen – een relatief hoge reactiesnelheid kan worden beoogd. Zijn gebruiksgemak wordt verder aangedikt met een degelijke ingebouwde camera, een stereogeluidsweergave dankzij de 2 geïntegreerde speakers, een bluetooth 5.2 functie, wifi en tal van educatieve spelletjes en video’s.

Hoewel het hier geen 10 inch kindertablet betreft, lijken heel wat klanten wel degelijk overtuigd van de aangeboden kwaliteit wat gelijk resulteert in een mooie gemiddelde eindscore van 5 sterren.

 

Voordelen: 

Budgetvriendelijk: of het een kindertablet aanbieding betreft, valt misschien nog te betwisten. Toch behoort hij qua prijs-kwaliteit tot de goedkopere exemplaren binnen dit segment.

Beeldscherm: de tablet maakt gebruik van een degelijk IPS kleurenscherm van 8 inches groot met een bijbehorende schermresolutie van 1280 x 800 pixels.

Opslagcapaciteit: naast het 2GB RAM geheugen wordt deze kidsproof tablet geleverd met een standaard opslagcapaciteit van maar liefst 32GB.

Batterijcapaciteit: je bent alvast verzekerd van een ruime batterijcapaciteit van wel 4000 mAh.

 

Nadelen: 

Niet draadloos opladen: houd er wel rekening mee dat de tablet niet voorzien is van een GPS functie noch over de mogelijkheid tot draadloos opladen beschikt.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

3. LuKids Kindertablet – LuTab S2 – 32GB – 100% Kidsproof – Kinder Tablet – Kids Tablet

 

Is het binnenkort de verjaardag van je zoontje/ dochtertje en ben je nog steeds op zoek naar een origineel en leuk geschenk? Dan is het misschien een idee om een kinder tablet en/ of tablet houder te kopen? Neem nu bijvoorbeeld dit exemplaar van LuKids dat – net zoals de befaamde Kurio kindertablet of de functionele kindertablets van Samsung – tot de populairste apparaten kan worden gerekend. En dat lijkt alvast de worden bevestigd door de vele positieve reviews en de mooie 5/5 score. De moeite waard dus om deze kindertablet eens even onder de loep te nemen.

Zo zul je zien dat de LuTab S2 kindertablet van LuKids gekenmerkt wordt door een IPS beeldscherm van 8 inches met een bijbehorende resolutie van 1024 x 800 pixels. Dit wordt aangevuld met een standaard voorgeprogrammeerd Android 10  besturingssysteem en een ruime opslagcapaciteit van maar liefst 32GB. 

Maar er is natuurlijk nog heel wat meer om over naar huis te schrijven want dankzij de combinatie van de Quad core processor en het ruime 2GB RAM geheugen, levert deze kindertablet een behoorlijke reactietijd op. Zijn gebruiksgemak wordt verder aangevuld dankzij de krachtige ingebouwde accu, de wifi functie, de mogelijkheid tot spraakbesturing, de degelijke camera-mogelijkheden en de water/stofdichte behuizing.

 

Voordelen: 

Ouderlijk toezicht: wil je graag een kindertablet kopen dan is dit exemplaar – vanwege het geïntegreerde ouderlijke toezicht – alvast een schot in de roos.

Scherm: je maakt gebruik van een helder en duidelijk leesbaar IPS beeldscherm van 8 inches groot met een bijbehorende resolutie van 1024 x 800 pixels.

Opslagcapaciteit: hij wordt jou aangeboden inclusief een aanzienlijke opslagcapaciteit van 32GB die moeiteloos wordt gecombineerd met een RAM geheugen van 2GB.

Voeding: de kindertablet is uitgerust met een ingebouwde accu die voorzien is van een ruime capaciteit tot 3000 mAh en makkelijk kan worden opgeladen.

 

Nadelen: 

Geen teken tablet: ben je specifiek op zoek naar een teken tablet dan is dit model van LuKids misschien niet de allerbeste aanbeveling uit het rijtje.

Prijzig: het hogere prijskaartje doet vermoeden dat het hier niet meteen om een kindertablet aanbieding gaat.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

4. Deplay Kids Tablet – Kindertablet – Ouder Control App – 3000 Mah Batterij – Incl. Touchscreen

 

Je zou natuurlijk ook altijd nog kunnen kiezen voor de kids tablet van Deplay die meteen in het oog springt vanwege zijn felrode design maar daarnaast ook perfect in een opvallende blauwe kleur kan worden aangekocht. Net zoals het voorgaande toppertje, is ook deze kindertablet uitgerust met een krachtige ingebouwde batterij die een ruime capaciteit tot 3000 mAh levert en makkelijk met behulp van de meegeleverde oplaadkabel kan worden opgeladen.

De rode Deplay kindertablet maakt gebruik van een HD Super Amoled beeldscherm van 7 inches met een bijbehorend beeldscherm van 1024 x 600 pixels en wordt standaard geleverd met het Android 10 besturingssysteem. Verder geniet je een ruime opslagcapaciteit van 16GB die – indien gewenst en met behulp van een Micro SD geheugenkaartje – makkelijk uitbreidbaar is tot 32GB. Zijn gebruiksgemak wordt verder aangevuld met het 2GB RAM geheugen, een krachtige processor, een degelijke camera, wifi, bluetooth 4.0 en diverse aansluitingsmogelijkheden.

Hoewel deze kindertablet heel wat positieve kenmerken weet aan te reiken en de meeste klanten heeft kunnen overtuigen, lijkt een enkele koper toch wel wat verveeld over de langzame opstart- én reactietijd. 

 

Voordelen: 

Toebehoren: naast de oplaadkabel en handleiding worden ook een touchscreen pen en stevige beschermhoes meegeleverd.

Ouderlijk toezicht: ook hier geniet je de mogelijkheid om gebruik te maken van de ouder control app waardoor jonge kindjes veilig op de tablet kunnen spelen.

Verbinding: naast de geïntegreerde wifi functie, kun je daarnaast ook gebruik maken van de bluetooth 4.0 functie.

 

Nadelen: 

Kwetsbaar: volgens een kleine minderheid van de klanten zou de kindertablet behoorlijk kwetsbaar zijn en vrij traag functioneren.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

5. Denver TAQ-70353K Kindertablet

 

Tot slot is er dan ook nog de mogelijkheid om te kiezen voor de Denver kindertablet. Dit product is beschikbaar in een blauwe of roze kleur en zul je vast en zeker tussen de goedkope kindertablets kunnen vinden.

Het apparaat is uitgerust met het Android 8.1 Go besturingssysteem en beschikt over een schermgrootte van ongeveer 7.0 inch. Het toestel heeft een totale geheugencapaciteit van maar liefst 16 GB. Je kunt dus al heel wat bestanden zonder problemen gaan opslaan. Indien je dit wenst dan is het natuurlijk ook altijd mogelijk om een grotere geheugencapaciteit te voorzien. Dit kun je doen met behulp van een SD kaart.

Wanneer we een kijkje nemen naar de verschillende online beoordelingen dan kunnen we alleen maar vaststellen dat de meningen eerder verdeeld zijn. Zo zijn er sommige kopers die helemaal overtuigd zijn van het apparaat en andere gebruikers die toch wel wat twijfels hebben over de kwaliteit ervan.

 

Voordelen: 

Budgetvriendelijk: ook deze kindertablet kun je, vanwege z’n vriendelijke prijskaartje, vast en zeker tussen de goedkope tablets verwachten.

Besturingssysteem: hij wordt gekenmerkt door een 8.1 Android Go besturingssysteem.

Opslagcapaciteit: de kindertablet biedt een ruime opslagcapaciteit aan van wel 16 GB waardoor je toch al heel wat bestanden kunt opslaan.

 

Nadelen: 

Matige kwaliteit: een beperkt aantal klanten blijkt jammer genoeg niet 100% overtuigd te zijn van de aangeboden kwaliteit.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Kindertablets koopgids

 

Ben je op zoek naar een origineel en persoonlijk geschenk voor je zoon of dochter? Dan heb je misschien vast al even overwogen om één van de beste kindertablets in huis te halen. Maar waar moet je dan op gaan letten? Het is in de eerste plaats een goede aanbeveling om zoveel mogelijk tablets te bekijken en die met elkaar te vergelijken. Ga hierbij de eventuele aanbiedingen of koopjes alvast niet uit de weg. Verder kun je ook aandachtig zijn voor de mogelijkheden van de kindertablet en de toegestane leeftijdscategorie.  Daarnaast kunnen ook het prijskaartje en het nut ervan een bepaalde rol spelen in de keuze.

Het nut van een kindertablet

Je zult je misschien wel afvragen waarom je nu precies op zoek moet naar een kindertablet. Eigenlijk kunnen we er al lang niet meer omheen dat de maatschappij dag na dag verandert. Technologie en evolutie worden alsmaar belangrijker en het valt op dat dit ook invloed heeft op onze kinderen. Kinderen vragen steeds vroeger om een tablet of smartphone. De beslissing om er daadwerkelijk ook eentje te schenken is uiteraard helemaal persoonlijk. Sommige ouders willen er helemaal niet aan toegeven terwijl anderen meteen op zoek gaan naar de best mogelijke kindertablet.

Toch moeten we vaststellen dat het in sommige opzichten ook helemaal niet meer anders kan. Zo worden in de kleuterklasjes vaak al bepaalde dingen aangeleerd met behulp van technologie, zoals computers en tablets. De maatschappij eist steeds vaker dat kinderen beschikken over een tablet. Toch is het belangrijk om te beseffen dat er dus zoiets bestaat als een kindertablet. Dit is een tablet speciaal ontworpen voor kinderen en dus in de meeste gevallen met beperkte mogelijkheden. Wees aandachtig voor eventuele kortingen en koopjes aangezien niet alle producten tot de goedkope kindertablets zullen behoren.

 

Welk budget hoef je te voorzien

Het budget dat je voorziet voor de aanschaf van een kindertablet is uiteraard een geheel persoonlijke keuze. Je beslist dus zelf hoeveel je wilt maar vooral ook kunt spenderen aan een duurzame tablet voor je zoon of dochter. Bekijk ook wat je wensen en verwachtingen van het apparaat zijn en probeer daar rekening mee te houden tijdens de zoektocht. Zo zijn er heel wat goedkope producten die vaak al heel wat kwaliteit en mogelijkheden bieden. Echter kun je zo duur gaan als je zelf wilt.

Indien je bijvoorbeeld mocht twijfelen tussen 2 of meerdere kindertablets dan kan het misschien wel een goed idee zijn om een kijkje te nemen tussen de verschillende online beoordelingen. Daarin geven klanten hun ongezouten mening, positief of negatief, over een bepaalde kindertablet. Het advies van andere gebruikers kan je misschien wel helpen in het nemen van een uiteindelijke beslissing. En wie weet kun je zo ook wel een aantrekkelijke kindertablet aanbieding spotten.

 

Wat is de ideale leeftijd en het type tablet

Er is niet zoiets als de ideale leeftijd om je kind een tablet te schenken. Elke ouder moet dit voor zichzelf uitmaken. Zoals reeds vermeld, zullen sommige ouders de voorkeur geven aan een tablet op latere leeftijd terwijl anderen dan weer op zoek gaan naar een tablet voor hun driejarig kind. Wat we wel kunnen vermelden is dat de tablet kan worden afgestemd op de leeftijd van je kind. Indien je bijvoorbeeld op zoek gaat naar een tablet voor je kindje van 3 jaar oud, dan zal dit product niet dezelfde mogelijkheden bezitten als wanneer je een tablet zoekt voor je kind van 8 jaar oud.

Een tablet voor jonge kindjes is beperkter in de mogelijkheden en maar goed ook. Vaak zijn dergelijke tablets voorzien van verschillende muziekjes en geluidjes en spelletjes waarbij je kindje bijvoorbeeld de dieren moet herkennen. Een 8 jarig kind zal jammer genoeg niet langer voldoening nemen met een tablet voor 3 jarige kinderen. En dan kun je overstappen naar de zogenaamde “peutertablet”. Dergelijke tablets behoren nog altijd tot de kindertablets maar beschikken over iets meer opties.

Extra kenmerken en eventuele optiemogelijkheden

In je zoektocht naar de voor jou beste kindertablet is het uiteraard ook belangrijk om met een aantal andere eigenschappen rekening te houden. Zorg er bijvoorbeeld voor dat de tablet niet te groot is. Voor kleine kinderhandjes is een tablet met een 10 inch scherm vaak niet zo handig om lang vast te houden. Kies daarvoor voor een scherm met een maximale grootte van ongeveer 7 inch. Kindvriendelijk en meteen een pak comfortabeler voor die kleine kinderhandjes.

Daarnaast zul je merken dat een kindertablet uiteraard niet dezelfde gebruiksduur heeft als een tablet voor volwassen. Gemiddeld kan een kindertablet zo’n 5 tot maximaal 6 uurtjes mee gaan alvorens je die opnieuw hoeft op te laden. Kies eventueel voor een makkelijk en snel op te laden kindertablet indien het bijvoorbeeld je bedoeling is om de tablet tijdens lange autoritten mee te nemen.

 

 

Laat een reactie achter

0 COMMENTAIRES