10 beste Kinderwagens Test van 2024

Laatste update: 17.06.24

 

Beste kinderwagens – Vergelijkingstest & Koopgids

 

Of je nu zwanger bent of pas bevallen, een degelijke kinderwagen is altijd een must have. Toch is het niet altijd makkelijk om een keuze te maken en dat heeft vooral te maken met het ruime assortiment. Zo kun je kiezen voor een duo kinderwagen of een handig 3-in-1 exemplaar. Neem daarom onze koopgids aandachtig door alvorens je besluit een keuze te maken. Indien je echt dringend op zoek bent naar een topproduct dan kun je ook gewoon de top 3 hieronder bekijken. Zo is de Hauck Shopper SLX Trioset alvast een topproduct gebleken. Bovendien zou het ook wel eens één van de goedkope producten uit het lijstje kunnen zijn en dat is altijd mooi meegenomen. Met de Tectake 401070 Combi mag je alvast zeker zijn van een evenwaardig topproduct, voorzien van een duurzame en betrouwbare regenhoes. De regenhoes kun je bovendien ook makkelijk verwijderen.

 

 

Vergelijkingstabel

 

Sterkte
Zwakte
Conclusie
Offerte

 

 

10 beste kinderwagens (Reviews) van 2024

 

Joolz, Mutsy, Stokke, Bugaboo, Quinny, Hauck en Cybex; allemaal bieden ze degelijke kinderwagens aan. Maar wat nu eigenlijk de beste kinderwagen is, dat is vaak een persoonlijke keuze. Misschien ben jij wel op zoek naar een kinderwagen die over een maxi cosi beschikt? Of verwacht je een tweeling en begint de zoektocht naar een duo kinderwagen? Om jou te helpen, selecteerden we 10 topproducten. Bekijk deze even en houd meteen rekening met online reviews en het advies van klanten.

 

 

1. Hauck Shopper SLX Trioset Kinderwagenset Inclusief reiswieg en autostoeltje

 

Wil je niet gelijk heel wat budget spenderen maar tegelijk toch zeker zijn van een degelijke kinderwagen? Dan raden wij jou aan om dit product van Hauck even grondig onder de loep te nemen. De vriendelijke prijs doet meteen vermoeden dat je dit product misschien wel tussen de goedkope kinderwagens zult kunnen spotten. Bovendien zit een veilig autostoeltje en degelijke reiswieg in de prijs inbegrepen.

Het is de ideale kinderwagen voor kindjes met een minimaal gewicht van 4 kg en een maximaal gewicht van ongeveer 15 kg. De prachtige beige kleur oogt heel elegant en stijlvol. Echter kun je ook nog uit tal van andere kleuren en designs kiezen indien je dat wenst. Dankzij de iets dikkere massieve banden is de kinderwagen ook geschikt om te gebruiken op iets ruwer terrein.

Bovendien blijken zowel de rugleuning alsook de voetensteun helemaal verstelbaar. Zo is het bijvoorbeeld mogelijk om de kinderwagen in de slaapstand te plaatsen. Houd er wel rekening mee dat de duwstang niet in hoogte verstelbaar is en dit mogelijks wel eens een minpuntje zou kunnen zijn. Verder is het niet alleen mogelijk om de wielen te vergrendelen maar eventueel ook te verwijderen. Een echt topproduct dus!

We begrijpen dat het soms een grote uitdaging kan zijn om op zoek te gaan naar de beste kinderwagen. Daarom willen wij jou dit exemplaar van Hauck alvast aanbevelen. Bovendien valt ook het prijskaartje bijzonder goed mee en zou het wel eens kunnen dat dit product ook effectief over de laagste prijs beschikt, in vergelijking met de andere kinderwagens uit dit lijstje.

 

Voordelen

Leeftijdscategorie: het is de ideale kinderwagen voor pasgeboren baby’s en iets oudere kindjes met een lichaamsgewicht van maximaal 15 kg.

Banden: de kinderwagen wordt gekenmerkt door dikke massieve banden die zonder problemen een dagje in het stadscentrum of op ruwer terrein zullen aankunnen.

Comfort: het is niet alleen mogelijk om de rugleuning te verstellen maar ook de voetensteun. Daardoor kun je de kinderwagen al dan niet in slaappositie plaatsen.

 

Nadelen

Duwstang: besef wel dat het niet mogelijk is om de hoogte van de duwstang naar wens aan te passen.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

2. Tectake Combi kinderwagen buggy wandelwagen regenhoes 401070

 

Door te kiezen voor deze prachtige kinderwagen van Tectake kies je duidelijk niet alleen voor kwaliteit maar ook voor design. De kinderwagen is afgewerkt in een prachtige donkerbruine kleur maar kun je nog in tal van andere kleuren bekomen.

Deze unieke combi driewieler wordt aangeraden voor kindjes met een minimaal gewicht van 3 kg en een maximaal gewicht van ongeveer 20 kg. Je zult de kinderwagen probleemloos enkele maanden kunnen gebruiken. Wat alweer in de kosten spaart. De kinderwagen is makkelijk met een vochtig doekje te onderhouden en bovendien kun je er ook probleemloos een reiswiegje op plaatsen.

De massieve banden maken ook dit exemplaar ideaal om je in de stad te begeven. Bovendien blijkt niet alleen de voetensteun maar ook de rugleuning geheel verstelbaar en heb je de mogelijkheid om de kinderwagen in slaapstand te plaatsen. Ook de handgrepen en duwstang zijn te verstellen en je geniet een omgekeerde zitting. Dit alles tegen een mooi prijskaartje waardoor het hier wel om een aanbieding lijkt te gaan. Slechts één klant vindt het design behoorlijk onaantrekkelijk.

Ook Tectake biedt alvast een top kinderwagen aan waarbij ook het prijskaartje bijzonder goed meevalt. De kinderwagen is afgewerkt in een prachtige elegante donkerbruine kleur. Zie je toch liever blauw of zwart dan behoort dat ook helemaal tot de mogelijkheden.

 

Voordelen

Leeftijd: het gaat hier om een degelijke combi driewieler, ideaal voor kindjes met een gewicht variërend tussen 3 en 20 kg.

Kostenplaatje: zodra je het prijskaartje van deze kinderwagen onder ogen ziet, zul je meteen aangenaam verrast zijn.

Onderhoud: je hoeft je helemaal geen zorgen te maken omtrent het onderhoud daar je de bekleding van de kinderwagen probleemloos met een vochtig doekje kunt reinigen.

Gebruiksgemak: het is een degelijke kinderwagen die, dankzij het gebruik van massieve banden, ook in het stadscentrum dienst kan doen. Verder is het mogelijk om er een reiswiegje op te plaatsen.

 

Nadelen

Oubollig design: tussen alle positieve reacties door, stellen we vast dat één koper toch niet helemaal overtuigd blijkt te zijn van het unieke design van deze kinderwagen.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

3. Maxi Cosi Zelia Kinderwagen 2-in-1 kinderwagen Duwstang verstelbaar

 

Hecht je belang aan design, dan lijkt deze unieke 2-in-1 kinderwagen van Maxi-Cosi misschien wel iets voor jou. De kinderwagen maakt deel uit van de bekende Maxi-Cosi Zelia serie en wordt gekenmerkt door een “Sparkling Blue” design. Echter, bestaat de mogelijkheid om nog uit tal van andere kleuren en designs een keuze te maken, indien je dat wenst.

Geschikt voor kindjes met een minimaal gewicht van 1 kg en een maximaal gewicht van 15 kg, kan deze kinderwagen toch wel enkele maandjes meegaan. Wat het onderhoud betreft, hoef je je helemaal geen zorgen te maken daar je de bekleding makkelijk met een vochtig doekje kunt schoonmaken. De massieve banden maken de kinderwagen ook heel geschikt om te gebruiken in het stadscentrum. Verder is er niet alleen voldoende opslagruimte voorzien maar is het ook mogelijk om er een autostoeltje of reiswieg op te bevestigen.

Doordat zowel de rugleuning alsook voetensteun verstelbaar is, is het mogelijk de kinderwagen in slaapstand te plaatsen. Ook de handgrepen en duwstang blijken verstelbaar, de wielen verwijderbaar en geniet je hierbij een omgekeerde zitting. Een topproduct alhoewel sommigen niet overtuigd zijn van het comfort.

Je zou eventueel ook kunnen kiezen voor de Maxi-Cosi Zelia kinderwagen, die door heel wat klanten als veruit het beste merk wordt beschouwd. Om het voor jou allemaal wat makkelijker te maken, zetten we de populairste kenmerken alvast even op een rijtje.

 

Voordelen

Onderhoud: deze unieke kinderwagen is bijzonder makkelijk te reinigen door gebruik te maken van een vochtig doekje.

Banden: de massieve ietwat dikkere banden zorgen ervoor dat deze kinderwagen ook op ruwer terrein z’n mannetje kan staan.

Comfort: de kinderwagen is geschikt om, indien je dat mocht wensen, er een autostoeltje of reiswiegje op te plaatsen. Hierbij kun je de rugleuning en voetensteun eigenhandig in meer of mindere mate veranderen.

 

Nadelen

Matige kwaliteit: we merken dat een bijzonder kleine minderheid van de kopers toch wel wat twijfels blijkt te hebben over het aangeboden comfort.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

4. Quinny Buzz Xtra Kinderwagen 4-wieler Duwstang verstelbaar

 

Ben je niet meteen op zoek naar een roze of olijfgroene kinderwagen maar hecht je echt veel meer belang aan de kwaliteit en duurzaamheid? Dan zou je altijd even deze kinderwagen van Quinny onder de loep kunnen nemen. De kinderwagen maakt deel uit van de Quinny Buzz serie en wordt gekenmerkt door een neutrale zwarte kleur die heel stijlvol en eenvoudig oogt.

Ook deze kinderwagen is geschikt voor extreem jonge kindjes met een minimaal gewicht van 1 kg en een maximaal gewicht van 15 kg. En indien je kindje overgeeft of even wat melk morst, dan is er helemaal geen probleem aangezien je de bekleding met een vochtig doekje kunt reinigen. De wagen wordt gekenmerkt door 4 massieve banden die geschikt zijn om je in het stadscentrum te begeven. Bovendien kun je de wagen gebruiken in combinatie met een reiswieg of autostoeltje.

Doordat er voldoende opslagruimte is, is het de ideale kinderwagen om te gebruiken tijdens een dagje uit. Niet alleen de rugleuning maar ook de voetensteun, de handgrepen en de duwstang blijken in hoogte verstelbaar. Dit maakt het mogelijk om de kinderwagen in slaapstand te plaatsen. De stevige wielen zijn vergrendelbaar en verwijderbaar en verder kun je ook de kap probleemloos verwijderen. Houd wel rekening met de hoge prijs.

Door te kiezen voor de kinderwagen van Quinny kies je niet alleen voor kwaliteit en duurzaamheid maar duidelijk ook voor design. Deze kinderwagen is afgewerkt in een neutrale doch bijzonder stijlvolle zwarte kleur. Ben je op zoek naar iets eenvoudigs dat toch elegant en modern oogt? Dan is dit product misschien wel iets voor jou.

 

Voordelen

Lichaamsgewicht: het is de ideale kinderwagen voor kindjes met een gewicht dat schommelt tussen 1 en 15 kg.

Banden: de kinderwagen steunt op 4 dikke massieve banden waardoor ruw terrein of het stadscentrum alvast geen enkel probleem vormen.

Comfort: het is niet alleen mogelijk om er een autostoeltje of reiswieg op te bevestigen, verder biedt de kinderwagen ook heel wat opslagruimte.

 

Nadelen

Budget: indien er toch een klein puntje van kritiek mag vermeld worden dan kan dit mogelijks te maken hebben met het prijskaartje.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

5. Easywalker Harvey Kinderwagen + Reiswieg + Voetenzak + Autostoel adapter

 

Mag het allemaal net een tikkeltje meer zijn en ben je echt wel op zoek naar een kinderwagen met alles erop en eraan? Bekijk dan dit exemplaar Easywalker, behorend tot de Easywalker Harvey2 serie, even grondig. De kinderwagen wordt gekenmerkt door een prachtig Ocean Blue design maar kun je nog in 5 andere kleuren bekomen.

De massieve wielen maken deze kinderwagen uitermate geschikt om te gebruiken in het stadscentrum en/ of op ruwer terrein. De kinderwagen is voorzien van een degelijke en in hoogte verstelbare duwstang net zoals er ook een comfortabele veiligheidsriem voorzien is. Het is mogelijk om de kinderwagen te gebruiken in combinatie met een reiswiegje die voor de gelegenheid ook wordt meegeleverd.

Ook een autostoeltje is geen enkel probleem en helemaal onderaan is er voldoende opslagruimte voorzien. We merken dat de meeste klanten duidelijk bijzonder positief reageren en aangenaam verrast zijn. Echter blijkt het prijskaartje toch wel wat aan de hoge kant en dat is jammer.

Indien budget niet echt het probleem is dan zou je altijd nog kunnen kiezen voor deze unieke kinderwagen, jou aangeboden en geleverd door Easywalker. Om het allemaal net iets makkelijker te maken voor jou, zetten we alvast de populairste kenmerken even op een rijtje.

 

Voordelen

Wielen: ook deze kinderwagen is voorzien van een stel massieve banden die een ritje door het stad mogelijk maken.

Duwstang: het is mogelijk om de hoogte van de duwbeugel, in meer of mindere mate te verstellen.

Handig in gebruik: je hoeft je niet ongerust te maken daar de kinderwagen over een degelijk en betrouwbaar veiligheidssysteem beschikt. Verder zit een reiswiegje in de prijs inbegrepen.

 

Nadelen

Prijzig: je zult echter meteen merken dat het prijskaartje toch wel heel wat boven het gemiddeld zit en dat is best wel vervelend.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

6. Little World Kinderwagen City Walkter 3 in 1 Inclusief autostoel

 

Ook het bekende merk Little World mag alvast niet in het rijtje ontbreken. Bovendien lijkt deze unieke 3-in-1 kinderwagen meteen wel een koopje te zijn in vergelijking met de vorige, toch wel dure, kinderwagen. De vriendelijke prijs wordt verder aangevuld met een uitstekende kwaliteit en een prachtig design dat in meerdere kleuren te bekomen is.

Deze unieke kinderwagen is ideaal voor kindjes met een minimaal gewicht van 3 kg en een maximaal gewicht van ongeveer 15 kg. Doordat je de bekleding eenvoudigweg met een vochtig doekje kunt reinigen, hoef je je alvast niet druk te maken om eventuele ongelukjes. De massieve banden zorgen voor een stabiel en veilig gevoel, zelfs wanneer je je in het stadscentrum begeeft. Verder kun je er een degelijk autostoeltje op plaatsen dat bij de aankoop gewoon wordt meegeleverd.

Niet alleen de voetensteun en de rugleuning blijken verstelbaar maar ook de handgrepen en de duwstang. Zo is het mogelijk om de kinderwagen, indien gewild, in de slaapstand te plaatsen. De omkeerbare zitting, de verwijderbare kap, de vergrendelbare wielen en de omkeerbare duwbeugel dragen bij aan het comfort. Slechts één klant is niet helemaal overtuigd van de kwaliteit.

Ben je op zoek naar een duurzame 3-in-1 kinderwagen? Bekijk dan alvast even dit unieke exemplaar van Little World. Je zult het misschien niet meteen verwachten maar het prijskaartje blijkt echt wel bijzonder goed mee te vallen. Deze duurzame kinderwagen is dus ook geschikt voor mensen met een misschien beperkter budget.

 

Voordelen

Lichaamsgewicht: heeft je kindje een lichaamsgewicht dat varieert tussen de 3 en de 15 kg? Dan is deze kinderwagen alvast een goede aanbeveling.

Onderhoud: ook hier is het mogelijk om de bekleding van de kinderwagen even snel met een vochtig doekje weer schoon te maken.

Autostoeltje: de kinderwagen is geschikt om er een degelijk autostoeltje op te gaan monteren. Bovendien zit er reeds een autostoeltje in de aankoopprijs inbegrepen.

 

Nadelen

Matige kwaliteit: ondanks de vele positieve reacties merken we op dat één koper toch wel wat twijfels blijkt te hebben over de kwaliteit.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

7. Topmark 2 Combi Duo Kinderwagen Duwstang in hoogte verstelbaar

 

Ben je op zoek naar een kinderwagen voor een kindje met een gewicht tot maximaal 15 kg? Bekijk dan zeker even dit unieke exemplaar van Topmark. De kinderwagen maakt deel uit van de Topmark 2 Combi serie en wordt gekenmerkt door een prachtig design. Je hebt de mogelijkheid tot 3 neutrale doch bijzonder prachtige kleuren waarvan de bekleding makkelijk met een vochtig doekje te reinigen is.

Een handige kinderwagen waarop je eventueel ook een reiswieg of autostoeltje kunt bevestigen. Verder geniet je ook heel wat opslagruimte in deze prachtige duo kinderwagen. De massieve banden maken deze wagen ook heel geschikt voor het ruwe stadsterrein. Verder blijkt niet alleen de voetensteun maar ook de rugleuning, de duwbeugel en de handgrepen verstelbaar te zijn. Handig indien je de kinderwagen in slaapstand wilt plaatsen.

Moet je ergens eventjes wachten dan kun je de wielen probleemloos vergrendelen. En wil je de kinderwagen ook meenemen in de wagen dan kun je de wielen zelfs verwijderen net zoals ook de kap verwijderbaar blijkt. De hoge prijs zou ook hier eventueel een afknapper kunnen zijn.

Is designs minstens even belangrijk als duurzaamheid en hoogstaande kwaliteit? Aarzel dan niet langer en kies voor deze prachtige kinderwagen van Topmark. Dit product is te bestellen in maar liefst 3 verschillende kleuren en designmogelijkheden.

 

Voordelen

Slaapstand: het is mogelijk om, indien je dit wilt, de kinderwagen in een soort van slaappositie te plaatsen.

Comfort: het is een degelijke kinderwagen die alvast heel wat comfort aanbiedt. Zo kun je de rugleuning probleemloos in hoogte verstellen net zoals ook de voetensteun, de handgrepen en zelfs de duwstang.

Wieltjes: de stevige wielen maken een ritje door het stadspark of centrum alvast niet onmogelijk. Bovendien is het mogelijk om de wielen te vergrendelen en zou je ze er zelfs kunnen afhalen indien je de kinderwagen meeneemt in de auto.

 

Nadelen

Budget: ook hier moeten we vaststellen dat de hoge prijs wel eens een probleem zou kunnen zijn.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

8. Bugaboo Donkey Mono Kinderwagen Aluminium Inclusief reiswieg en Duwstang verstelbaar

 

Door te kiezen voor de Bugaboo kinderwagen die behoort tot de Bugaboo Donkey serie, kies je niet alleen voor kwaliteit en design maar jammer genoeg ook voor een hoger prijskaartje. Toch biedt deze kinderwagen heel wat mogelijkheden die we graag even in de kijker zetten. Zo kun je de kinderwagen gebruiken in combinatie met een reiswieg die bovendien in de prijs zit inbegrepen. De massieve banden in combinatie met de luchtbanden, maken de kinderwagen ook heel geschikt om de stad in te trekken.

Ideaal voor kindjes tot en met een maximaal gewicht van 17 kg en eventueel uit te breiden naar een duo kinderwagen. Heeft je kindje iets gemorst of wat overgegeven? Geen enkel probleem aangezien de bekleding handig schoon te maken is door middel van een vochtig doekje. Verder is er ook heel wat opslagruimte voorzien en de mogelijkheid om de wagen met een autostoeltje te gebruiken.

De duwbeugel  en de handgrepen blijken verstelbaar net zoals je de mogelijkheid hebt om de wielen te vergrendelen of te verwijderen. Je kunt deze kinderwagen ook heel makkelijk in slaappositie plaatsen. Echter zul je wel meteen vaststellen dat de prijs echt wel heel hoog ligt en dat zou mogelijks een struikelblok kunnen zijn.

Ook het bekende merk Bugaboo mag alvast niet in het rijtje van topproducten ontbreken. Zo zul je merken dat deze kinderwagen voorzien is van 4 stevige wielen waarbij men luchtbanden combineert met stevige massieve banden. Hieronder een selectie van de belangrijkste eigenschappen.

 

Voordelen

Reiswieg: de kinderwagen is zodanig ontwikkeld dat het mogelijk wordt om er een degelijke, bovendien meegeleverde, reiswieg op te monteren.

Comfort: niet alleen de duwstang maar ook de handgrepen zou je naar eigen wensen kunnen aanpassen. Verder blijkt het mogelijk om de kinderwagen in een soort van slaappositie te brengen.

 

Nadelen

Kostenplaatje: moeten we een minpuntje aanduiden dan durven we zonder twijfel melden dat dit misschien wel eens met het prijskaartje te maken zou kunnen hebben.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

9. Mutsy I Go Farmer Fishbone Frost Off road / Stad

 

In vergelijking met de vorige kinderwagen zul je merken dat het prijskaartje hier meteen een pak lager ligt. Dit maakt het product meteen een pak toegankelijker voor mensen met een beperkt budget. De prijs omvat bovendien niet alleen de kinderwagen maar meteen ook een degelijke reiswieg. En dat is uiteraard alvast een belangrijk pluspunt.

Het is de ideale kinderwagen voor kindjes met een variërend gewicht tussen 3 en 18 kg. Indien er toch eens een ongelukje gebeurt, dan is dit snel verholpen met behulp van een vochtig doekje. Bovendien past er niet alleen een reiswiegje op maar kun je er ook probleemloos een autostoel op monteren en geniet je heel wat opslagruimte. Wandel je graag even het stad door? Dan is ook dit geen enkel probleem dankzij de massieve banden.

Bovendien zijn de wielen moeiteloos te vergrendelen en eventueel ook te verwijderen. Je kunt de kinderwagen in een slaappositie zetten doordat de voetensteun verstelbaar blijkt. Ook de duwbeugel en de handgrepen kun je naar eigen belang aanpassen. Jammer genoeg zijn er nog geen online reacties geplaatst. Het is mogelijk dat sommigen het design niet meteen als aantrekkelijk beschouwen.

Je zou eventueel altijd nog kunnen kiezen voor deze prachtige kinderwagen van Mutsy. Om te weten te komen of dit exemplaar al dan niet aan jouw verwachtingen voldoet, is het handig om de voor- en nadelen ervan even op een rijtje te zien staan.

 

Voordelen

Opslagruimte: het is positief dat deze kinderwagen over heel wat opslagruimte beschikt.

Wielen: de massieve banden maken het mogelijk om ook ruwer terrein te bewandelen. Bovendien zul je merken dat je de wielen niet alleen kunt vergrendelen maar ook probleemloos eraf kunt halen.

Slaapstand: het is een degelijke kinderwagen die je makkelijk en snel in slaapstand kunt plaatsen zodanig dat je kindje even van een dutje kan genieten.

 

Nadelen

Design: slechts één enkele gebruiker blijkt jammer genoeg niet helemaal overtuigd van het aangeboden design.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

10. Cybex S Denim Blue-blue Off road / Stad Duwstang in hoogte verstelbaar

 

We kunnen het rijtje van de 10 topproducten afsluiten met deze unieke kinderwagen van Cybex, afgewerkt in een prachtige jeansachtige kleur. De massieve banden maakt deze kinderwagen meteen uitermate geschikt om ook in het stadscentrum en/ of op ruwer terrein probleemloos te gebruiken. Ideaal voor kindjes vanaf 4 kg tot en met een gewicht van ongeveer 17 kg.

Gebeurt er al eens een ongelukje dan kun je de bekleding van de kinderwagen makkelijk even met een vochtig doekje reinigen. Je kunt de kinderwagen bovendien verder aanvullen met een reiswieg en een autostoeltje en verder geniet je nog heel wat opbergruimte. Deze duowagen is trouwens ook ideaal om mee te sporten. Voor alle lopende mama’s en papa’s, een kwalitatief product aan een vriendelijk prijskaartje.

Wil je de kinderwagen in slaapstand plaatsen? Dan is dat geen enkel probleem. Je zult namelijk zien dat niet alleen de voetensteun maar ook de handgrepen en duwbeugel in hoogte te verstellen zijn. De wielen kun je vergrendelen en eventueel verwijderen net zoals de kap. Houd er wel rekening mee dat er niet zoveel mogelijkheden zijn op het gebied van design en kleuren.

Tenslotte is er dan nog altijd de kinderwagen va Cybex, afgewerkt in een bijzonder opvallende blauwe kleur. De kinderwagen is, net zoals vele andere producten uit het lijstje, voorzien van stevige massieve banden. Ideaal voor een wandeling op ruw terrein of wanneer je naar het stad gaat.

 

Voordelen

Onderhoud: een vlekje op de bekleding? Geen enkel probleem, maak gewoon gebruik van een vochtig doekje.

Comfort: zowel de voetensteun alsook de duwstang en de handgrepen kun je, in meer of mindere mate, verstellen.

Leeftijd: de ideale kinderwagen voor kindjes met een schommelend gewicht tussen 4 en 17 kg.

 

Nadelen

Design: in vergelijking met sommige andere kinderwagens zul je merken dat de keuze op het gebied van kleuren en design eerder beperkt is.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Kinderwagens Koopgids

 

Heb je pas ontdekt dat je zwanger bent? Of moet je heel binnenkort al bevallen? Of misschien ben je wel al bevallen? In elk geval is het belangrijk om zo snel mogelijk in het bezit te zijn van een degelijke kinderwagen. Echter is het niet altijd zo makkelijk om een keuze te maken en daar zit het ruime assortiment vast en zeker voor iets tussen. Hecht je belang aan het design? En wat dan met de prijs? Vind je het belangrijk dat de kinderwagen over extra mogelijkheden beschikt en welke opties zijn er allemaal. Het is een aanbeveling om de verschillende mogelijkheden te vergelijken en aandachtig te zijn voor aanbiedingen.

Het nut van een degelijke kinderwagen

Een degelijke kinderwagen heeft z’n dol al meermaals bewezen. Het is een handige manier om je kindje overal mee naartoe te nemen. Moet je bijvoorbeeld snel even boodschappen doen maar slaapt je kindje nog? Geen probleem, in een degelijke kinderwagen kan je kindje rustig verder slapen terwijl jij alle nodige boodschappen doet. Bovendien is het ook een leuke manier om zelf in beweging te blijven. Zo kun je genieten van een rustige wandeling.

Ben je altijd al heel sportief geweest, zelfs tijdens de zwangerschap? Kies dan voor een kinderwagen die zodanig ontwikkeld is dat je je kindje tijdens het lopen mee kunt nemen. Een dagje naar zee of het park? Geen probleem, aangezien de meeste kinderwagens van heel wat extra opties en mogelijkheden voorzien zijn. Zo kun je vaak genieten van opslagruimte, een regenhoes en zonneschermpje. Kortom, heel wat mogelijkheden en dus ook heel wat knopen om door te hakken.

 

Het type kinderwagen

In de zoektocht naar de voor jou beste kinderwagen is het belangrijk om te weten dat er wel degelijk verschillende soorten bestaan. Zo zou je kunnen kiezen voor de standaard kinderwagen. Dergelijk exemplaar is enkel en alleen voorzien van een reiswiegje en is dus beperkt in gebruik. Kies je voor een combiwagen dan kies je voor een product dat je reeds vanaf de geboorte van je kindje kunt gaan gebruiken en in een later stadium zelfs kunt ombouwen tot een efficiënte en degelijke wandelwagen.

Dat brengt ons dus meteen bij de wandelwagen. Dergelijke kinderwagen is een optie van zodra je merkt dat je baby rechtop kan zitten. Op dat moment heeft je baby al heel wat zelfstandigheid ontwikkeld en meer evenwicht bekomen. Een buggy is dan weer een kinderwagen waarbij je echt wel 100% zeker moet zijn dat je kindje in staat is om zelfstandig te kunnen zitten. Het is vaak goedkoper in vergelijking met een gewone wandelwagen, lichter en eenvoudig om dicht te klappen. Een duowagen is dan weer handig indien je een tweeling verwacht.

 

Comfort en veiligheid van je kindje

Het is een aanrader om ook even stil te staan bij het comfort en de veiligheid van je baby. Zo is het altijd handig indien je niet alleen de rugleuning maar ook de voetensteun kunt verstellen in hoogte. Dit biedt je de mogelijkheid om, indien je dat wenst, de kinderwagen in een soort van slaappositie te plaatsen. Op die manier kan je baby even een dutje doen net zoals dit thuis zou gebeuren. Verder zijn er ook heel wat kinderwagens waarbij het mogelijk is om de duwbeugel en handgrepen ook in min of meerder mate aan te passen.

Bedenk of het mogelijk is om een autostoeltje of reiswieg op de kinderwagen te plaatsen. Ook dat kan bijdragen aan het comfort en de veiligheid van je kindje. Zorg ervoor dat je je kindje steeds voldoende kunt vastgespen, zeker wanneer je overgaat naar een wandelwagen. Zodra kinderen rechtop kunnen zitten, zullen ze ook beweeglijker worden. De kans bestaat echter nog altijd dat ze voorover vallen. Kies daarom voor een betrouwbare veiligheidsgordel die je makkelijk kunt vastklikken.

Extra kenmerken en/ of functies

Dat brengt ons dan meteen bij de mogelijke kenmerken en functies. Zoals je ziet, zullen sommige kinderwagens net iets meer mogelijkheden en functies aanbieden ten opzichte van andere exemplaren. Bepaalde mogelijkheden zijn best wel een meerwaarde terwijl andere kenmerken eerder een extra zijn. Zo kan extra opslagruimte best wel handig zijn, net zoals de mogelijkheid om van massieve (lucht)banden te genieten. Een ritje in het stadscentrum of op ruwer terrein is dan alvast geen probleem.

Bedenk of het mogelijk is om de kinderwagen te gebruiken in combinatie met een reiswieg of autostoeltje? Bovendien is het altijd leuk indien er een reiswieg of autostoeltje in de prijs zit inbegrepen. Zijn er meerdere mogelijkheden naar het design toe of is de kinderwagen in slechts 1 kleur te bestellen? En wat dan met het gebruik van een regenhoes en/ of zonnescherm? Kortom, je hoort het al er zijn wel degelijk heel wat kenmerken. Houd er wel rekening mee dat deze een invloed kunnen hebben op de prijs.

 

Het mogelijke prijskaartje

Een degelijke en duurzame kinderwagen hoeft helemaal niet zoveel te kosten. Zo heb je reeds leuke exemplaren voor een prijsje van ongeveer 200 euro. Een buggy bijvoorbeeld is vaak bijzonder goedkoop. Echter is een buggy niet meteen geschikt voor pasgeboren baby’s en biedt het niet dezelfde mogelijkheden als bijvoorbeeld een degelijke combiwagen. Kies je voor kwaliteit in combinatie met design dan zul je vaak meer dan 200 euro uitgeven. Prijskaartjes tot 1230 euro zijn alvast geen uitzondering.

 

 

 

Veelgestelde vragen

 

Q1: Wanneer moet je een kinderwagen kopen?

Je bent zwanger en moet op zoek naar heel wat spulletjes. Maar is een kinderwagen nu één van de belangrijke elementen of juist niet? Een kinderwagen kun je reeds van in het begin van de geboorte gebruiken. De meeste kinderwagens zijn namelijk speciaal ontwikkeld zodanig dat ook pasgeboren kindjes er veilig in kunnen plaatsnemen. Kies bij voorkeur voor een degelijke meegroei kinderwagen die je kunt aanpassen aan de lichaamsontwikkeling van je kindje.

Bij voorkeur wordt aangeraden om de kinderwagen pas aan te kopen nadat de eerste cruciale weken van de zwangerschap verlopen zijn. Sommige ouders wachten nog iets langer tot op het moment dat ze weten of het een jongen of een meisje wordt. Dat is uiteraard een persoonlijke keuze.

Q2: Hoe moet je een kinderwagen ombouwen?

Wanneer je kiest voor een kinderwagen dan zul je merken dat het bij de meeste exemplaren mogelijk is om er een autostoeltje of reiswiegje op te plaatsen. Hierbij wordt vaak gebruik gemaakt van een zogenaamd eenvoudig kliksysteem. Zorg ervoor dat je in de wagen dan ook een kliksysteem installeert waarop je de autostoel eenvoudig kunt bevestigen.

Koop je enkel en alleen een kinderwagen dan is dat vaak een model dat je niet kunt ombouwen met autostoel of reiswieg. Kies in het laatste geval voor een combi kinderwagen dat voorzien is van één en hetzelfde onderstel waarop zowel het autostoeltje alsook het reiswiegje perfect past. Bij een enkelvoudige kinderwagen is dit jammer genoeg niet mogelijk.

 

Q3: Tot welke leeftijd dien je een kinderwagen te gebruiken?

Bij het gebruik van een kinderwagen moet je je ook altijd afvragen tot welke leeftijd je die maximaal kunt gebruiken. Jammer genoeg kunnen we je hier geen pasklaar antwoord geven daar het effectief afhankelijk is van het type kinderwagen dat je besluit aan te kopen. Zo zou je kunnen kiezen voor een meegroei kinderwagen die je toch gedurende enkele maanden kunt gebruiken. We spreken hierbij van een 3 in 1 model of een ombouw kinderwagen.

Zo zul je merken dat sommige kinderwagens geschikt zijn voor kindjes met een maximaal lichaamsgewicht van ongeveer 15 kg. Andere kinderwagens kun je dan weer net iets langer gebruiken tot een maximaal gewicht van ruim 20 kg. Kortom, heel wat mogelijkheden dus!

Q4: Wanneer van kinderwagen naar wandelwagen?

Je hebt het al gemerkt, er bestaan wel degelijk heel wat verschillende soorten kinderwagens en vele exemplaren kun je makkelijk en snel gaan ombouwen. Dergelijke kinderwagens kun je dus aanpassen aan de lichaamsontwikkeling van je kindje. Het loont dan ook de moeite om hier rekening mee te houden.

Het moment waarop je kunt beslissen om de kinderwagen naar een wandelwagen te gaan ombouwen, is het moment waarop je merkt dat je kindje vrij goed zelfstandig kan zitten. Dat wil dus zeggen dat je kindje op dat moment toch al heel wat evenwicht heeft ontwikkeld en op dat moment kun je de wagen ombouwen.

 

 

Laat een reactie achter

0 COMMENTAIRES