5 beste Kinderwekkers Test van 2024

Laatste update: 17.06.24

 

Beste kinderwekkers – Vergelijkingstest & Koopgids

 

Heeft je kindje moeilijkheden om de slaap te vatten? Of is hij/zij in de ochtend een vroege vogel? Dan lijkt de Bigben Slaaptrainer & Kinderwekker vast en zeker wat voor jou. Dit veelzijdige apparaatje garandeertje je kindje een veilige nachtrust en leert wanneer het tijd is om op te staan of te gaan slapen. Daarnaast blijkt ook de KinderWekker Fussball Atlanta een meer dan goede optie. Zijn compacte formaat inclusief beperkte gewicht maken van hem een handig toestelletje om op het nachtkastje te plaatsen. In de tabel hieronder hebben we voor de volledigheid ook nog een derde product toegevoegd, eveneens voorzien van voor- en nadelen.

 

 

Vergelijkingstabel

 

Sterkte
Zwakte
Conclusie
Offerte

 

 

5 beste kinderwekkers (Reviews) van 2024

 

Kidsleep kinderwekkers, wekkers van Zazu, BigBen of de bekende Babyzoo kinderwekkers; allemaal zijn ze bedoeld om je kindje een heerlijke en veilige nachtrust aan te bieden. Of je hierbij kiest voor een digitale kinderwekker dan wel een analoog exemplaar, is eerder persoonlijk. Zo kun je opteren voor een standaard kinderwekker met licht of mag het ietsje meer zijn en opteer je liever voor een kinderwekker met slaaptrainer? Bekijk de 5 toppertjes hieronder alvast even alvorens je er de voor jou beste kinderwekker uitkiest. Houd daarbij eveneens rekening met het advies van klanten en experts vermeld in de online reviews.

 

1. Bigben Slaaptrainer & Kinderwekker met USB en Verlichting Akso

 

Door te kiezen voor de Bigben kinderwekker kies je duidelijk niet meteen voor een aanbieding. Desondanks lijken de kopers tot op heden wel degelijk overtuigd van hun aankoop en de aangeboden kwaliteit wat momenteel resulteert in een mooie gemiddelde eindscore van 5 sterren. We mogen er dus zeker van zijn dat deze unieke kinderwekker één van de populairste uit het rijtje zal worden, en met rede!

Zo betreft het een veelzijdige wekker die eveneens functioneert als slaaptrainer. Ideaal wanneer je kindje het toch wel moeilijk vindt om ’s ochtends nog even in zijn/ haar bedje te blijven of moeilijkheden ervaart om ’s morgens op te staan. Maak dan ook gebruik van de ingebouwde timer- én snooze functie alsook de 2 beschikbare tijdsinstellingen. Verder heb je de mogelijkheid om te kiezen tussen de enerzijds rustgevende geïntegreerde muziekgeluiden of anderzijds de wekmelodie.

Verder functioneert deze prachtige kunststof kinderwekker ’s nachts even goed als nachtlampje inclusief dimbaar LCD-scherm. Hierbij kun je probleemloos schakelen tussen 7 verschillende lichtkleurtjes aangevuld met maar liefst 4 verschillende intensiteitsniveaus. Tot slot is hij uitgerust met een krachtige batterij die makkelijk kan worden opgeladen met de meegeleverd USB-kabel.

 

Voordelen:

Ledverlichting: de kinderwekker is uitgerust met 7 verschillende kleurtjes ledverlichting waartussen je onbeperkt kunt schakelen.

Nachtlampje: deze kinderwekker met alarm kun je niet alleen als slaaptrainer en wekker gebruiken maar ook als nachtlampje.

Voeding: het apparaatje is voorzien van een krachtige duurzame 2000 mAh batterij die je makkelijk kunt opladen dankzij het micro-USB-kabeltje dat wordt meegeleverd.

Verpakkingsinhoud: naast de wekker en de micro-USB-kabel wordt er eveneens een 3,5 mm jack kabeltje meegeleverd zodanig dat er ook andere externe apparaten op kunnen aangesloten worden.

 

Nadelen:

Prijzig: ben je op zoek naar een goedkope kinderwekker of het exemplaar met de laagste prijs, dan is deze wekker niet meteen de beste aanbeveling uit het rijtje.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

2. KinderWekker Fussball Atlanta 1197

 

Net iets goedkoper in vergelijking met het voorgaande product, is deze unieke kinderwekker van Atlanta. De wekker is voorzien van een stevige kunststof behuizing die best wel tegen een stootje kan en meet slechts 11 x 11 x 10 cm wat hem compact en makkelijk te plaatsen maakt.

Ben je op zoek naar een digitaal kinderwekker dan is dit stille uurwerk misschien niet meteen de best mogelijke aanbeveling. Toch loont hij echt wel de moeite en is het een aanwinst voor elk jong voetballertje dat ’s avonds met een gerust hart wilt slapen. Hij maakt gebruik van 2 krachtige AAA batterijen die overigens op het moment van levering worden aangeboden. Kortom, een degelijke kinderwekker die meteen gebruiksklaar is.

Tot op heden zijn er alleen maar positieve reacties van klanten geplaatst waarbij niet alleen de kwaliteit maar ook het design duidelijk in de smaak vallen. Dit resulteert dan ook gelijk in een mooie voorlopige eindscore van 5 sterren.

 

Voordelen:

Formaat: met een maximale afmeting van 11 x 11 x 10 cm is dit een vrij compacte kinderwekker waar je makkelijk ergens een plekje voor kunt vinden.

Voeding: hij maakt gebruik van 2 AAA batterijen die je er op het moment van aankoop gewoon bij krijgt.

Handig in gebruik: deze analoge voetbalwekker van Atlanta is voorzien van een zogenaamd “beep alarm” of leuk melodietje.

 

Nadelen:

Gebruiksaanwijzing: houd er rekening mee dat de handleiding enkel in het Engels, Frans en/ of Duits beschikbaar blijkt.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

3. Colcom X Slaaptrainer Kinderen Kinderwekker Nachtlampje Kinderen Digitale Wekker

 

Wil je liever niet teveel geld spenderen maar tegelijk zeker zijn van een uitstekende kwaliteit, dan kan deze kinderwekker van Colcom X misschien wel wat voor jou betekenen. Bovendien functioneert deze prachtige kinderwekker eveneens als slaaptrainer en als nachtlampje waardoor hij er meteen met kop en schouders boven uitsteekt. Dit leuke kinderwekkertje herken je meteen aan de grappige en lieve konijnenoren en de mogelijkheid om hem in het blauw of roze aan te kopen.

Het is een stevige digitale kinderwekker die vervaardigd blijkt uit een combinatie van duurzame materialen zoals ABS en siliconen en bijgevolg best wel tegen een stootje kan. Verder is hij voorzien van een helder en duidelijk leesbaar display waarop de tijd, maand, datum, alarm, jaar en temperatuur wordt weergegeven. Overigens kun je via het display eveneens een afteltijd instellen alsook gebruik maken van de bekende snooze functie. Kortom, een handig toestelletje met een krachtige batterij die je makkelijk kunt opladen met de meegeleverde USB-kabel.

Ook hier lijken er tot op heden alleen maar positieve reacties te zijn vermeld waardoor we er dus vanuit gaan dat het hier echt wel om een topproduct gaat!

 

Voordelen:

Voeding: de kinderwekker is voorzien van een bijzonder krachtige 2000 mAh batterij die je makkelijk kunt opladen met behulp van een meegeleverd USB-kabeltje.

Design: het is een vrij compacte wekker van 17 x 9 x 6 cm die voornamelijk uit een combinatie van ABS en siliconen vervaardigd werd.

Verpakkingsinhoud: de Colcom X slaaptrainer wordt geleverd inclusief een USB-kabeltje en een informatieve handleiding.

Handig in gebruik: het is een veelzijdig apparaatje dat niet alleen fungeert als wekker maar eveneens als dimbaar nachtlampje en slaaptrainer. Op het heldere display kun je makkelijk alles aflezen en instellen en bovendien kun je de wekker activeren door er zachtjes op te tikken.

 

Nadelen:

Niet waterdicht: besef dat de kinderwekker niet waterdicht is en je dus maar beter niets morst.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

4. Zazu Sam Slaaptrainer Kinderen met 4 AA Batterijen Kinderwekker

 

Zazu is een bekend, misschien door sommigen ook wel beschouwd als hét beste, merk op het gebied van kinderspulletjes en benodigdheden. Het is dan ook niet zo verwonderlijk dat het design van deze prachtige kinderwekker voorzien is van een schattig lief schaapje dat overigens in meerdere kleurtjes te verkrijgen is.

Deze kinderwekker met schaap design blijkt voornamelijk uit een combinatie van plastic en kunststof vervaardigd en kan dan ook best wel tegen een stootje. Net zoals de meeste andere toestelletjes uit de selectie, blijkt ook dit exemplaar geschikt als slaaptrainer, alarmklok én nachtlampje wat hem meteen bijzonder veelzijdig maakt. De Zazu kinderwekker maakt gebruik van een duidelijk leesbaar 7 inch LCD scherm en krachtige AA batterijtjes die je makkelijk weer kunt opladen.

Verder ben je niet alleen verzekerd van een handige dimfunctie, een wattage van 10W, een aan- en uitschakelaar maar bovenal ook een kindvriendelijke apparaatje. Ondanks het feit dat velen dan ook overtuigd zijn van hun aankoop, blijkt een kleine minderheid niet echt tevreden over de kwaliteit.

 

Voordelen:

Verpakkingsinhoud: de kinderwekker wordt geleverd inclusief een USB-kabeltje en 4 krachtige AA batterijtjes.

Voeding: je geniet batterijen die je makkelijk kunt opladen dankzij het meegeleverde USB-kabeltje rekening houdend met een aansluitspanning van 220 Volt.

Design: de wekker, die overigens ook als slaaptrainer en nachtlampje fungeert, is voorzien van een compact 20 x 12 x 14 cm formaat inclusief een LCD-scherm van 7 cm diameter.

 

Nadelen:

Onvoldoende licht: enkele klanten vinden dat deze kinderwekker onvoldoende licht en zekerheid biedt ’s nachts.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

5. Royal Dreams Robo de Slaaptrainer Kinderen Met Nachtlamp Funtie en Slaaptimer

 

Tot slot is er nog altijd de mogelijkheid om te kiezen voor dit leuke kinderwekkertje van Royal Dreams. Indien je op zoek bent naar een kinderwekker met aapjes design dan ben je eraan voor de moeite. Toch zijn we ervan overtuigd dat dit leuke mannetje best vele kinderhartjes sneller zal doen kloppen.

Zo blijkt de Royal Dreams kinderwekker vervaardigd uit een combinatie van kunststof en plastic aangevuld met een compact doch handig formaat van 10 x 14 x 12 cm. Dit maakt hem alvast bijzonder kindvriendelijk. Als je dan ook nog eens beseft dat deze wekker eveneens als nachtlampje en slaaptrainer functioneert én de mogelijkheid biedt om met kindjes te communiceren, dan weet je gelijk dat je een toppertje in handen krijgt. Verder blijkt de Royal Dreams voorzien van een helder en duidelijk leesbaar display met dimfunctie en aan- en uitschakelaar.

Ondanks de vele mogelijkheden en opties lijken sommige klanten toch niet helemaal overtuigd te zijn. Zo maken enkele kopers melding van een onvolledige levering wat jammer genoeg resulteert in een minder positieve online review.

 

Voordelen:

Gebruiksgemak: dit veelzijdige apparaatje werkt niet alleen als alarmklok maar functioneert eveneens als nachtlampje en slaaptrainer.

Verpakkingsinhoud: de kinderwekker wordt geleverd inclusief een oplader, een batterij, een opbergdoosje en een Nederlandstalige gebruiksaanwijzing.

Voeding: net zoals bij heel wat andere kinderwekkers het geval blijkt, kun je ook de batterij van dit exemplaar makkelijk opladen met behulp van de meegeleverde USB kabel.

 

Nadelen:

Incompleet: een kleine minderheid van de klanten ondervindt problemen met de levering die jammer genoeg niet compleet zou zijn.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Kinderwekkers Koopgids

 

Gaat je kindje voor het eerst in zijn eigen bedje slapen, dan kan het gebruik van een vrolijke kinderwekker daar misschien wel bij helpen. Bovendien kun je ze tegenwoordig in allerlei leuke vormen, formaten en kleuren verkrijgen én bieden ze vaak meerdere functies aan die kunnen bijdragen aan een goede nachtrust voor zowel het kindje als de ouders. Bekijk alvast de onderstaande koopgids alvorens je de verschillende kinderwekkers met elkaar gaat vergelijken en op zoek gaat naar leuke promoties en/ of aantrekkelijke aanbiedingen. Veel succes!

Het nut van een degelijke wekker

Een wekker is een handig, vaak compact apparaatje, dat er in eerste instantie voor zorgt dat jij je nooit nog zal verslapen en meteen goed aan je dag kunt beginnen. Als we dit toepassen in de richting van kinderwekkers, dan zien we dat deze apparaatjes in wezen weinig verschillen met de zogenaamde “volwassenen” wekkers. Je hebt alleen iets meer mogelijkheden op het gebied van vormen, kleuren, formaten én mogelijkheden.

Zo zullen kinderwekkers vaak aangevuld worden met tal van bijkomende functies die bijdragen aan een goede en veilige nachtrust voor je kindje én voor jezelf als ouder. Denk bijvoorbeeld maar aan het gebruik van melodieën, de aanwezigheid van een slaaptrainer, de mogelijkheid om verhaaltjes voor te lezen en noem maar op. Ideaal dus indien je kindje de eerste nachten alleen op kamer toch wel wat spannend blijkt te vinden.

 

Het type, formaat en gebruikte materiaalsoorten

Het ruime assortiment aan kinderwekkers maakt het jammer genoeg niet altijd makkelijk om een keuze te maken. Probeer je daarom in eerste instantie te focussen op het type kinderwekker. Waar ben je naar op zoek en wat zijn zoal je eisen, verwachtingen en eventuele wensen? Wil je graag een neutrale analoge kinderwekker of geef je toch eerder de voorkeur aan een digitaal exemplaar of eentje die voorzien is van een projector gedeelte?

Eenmaal je het type bepaald hebt, kun je een keuze gaan maken op het gebied van het formaat en de gebruikte materiaalsoorten. De meeste kinderwekkers zijn, ondanks de verschillen qua vorm en figuurtjes, vaak behoorlijk compact en bijgevolg kindvriendelijk. Ze zijn zodanig ontworpen dat zelfs kindjes er op een gegeven moment probleemloos mee aan de slag kunnen.

Qua materialen wordt er eveneens gekozen voor kindvriendelijke opties zoals het gebruik van kunststof, siliconen en RVS. Echter bestaan er ook tal van kinderwekkers die vervaardigd zijn uit hout, metaal, staal, ABS of zelfs glas. Probeer daarom de leeftijd van je kindje in acht te nemen en besef dat bepaalde metalen zoals glas misschien niet geschikt zijn voor hele jonge kindjes.

 

Weergave en stroomvoorziening

Zoals reeds vermeld hierboven zul je dus in eerste instantie een keuze moeten maken op basis van het type of de weergave. Kies je voor een analoge dan wel digitale kinderwekker of een exemplaar met bijbehorende projectie? Bedenk eveneens dat de stroomvoorziening kan verschillend naargelang het type kinderwekker dat je aankoopt.

Zo zullen heel wat apparaten voorzien zijn van een, al dan niet lang, snoer dat je eenvoudig in het stopcontact kunt pluggen. Houd hierbij rekening met de toegelaten aansluitspanning die in de meeste gevallen 220 – 230 Volt bedraagt. Verder bestaan er ook heel wat kinderwekkers die gebruik maken van een, al dan niet, ingebouwde batterij. Bij een ingebouwde batterij zal altijd nog een adapter of USB-kabeltje worden meegeleverd om de accu op te laden terwijl een niet ingebouwde batterij van tijd tot tijd moet vervangen worden.

Vervolgens kunnen bepaalde wekkers eenvoudig worden ingeschakeld door een duidelijk aanwezige aan- én uitknop terwijl andere modellen handmatig kunnen worden geactiveerd door er even op te tikken bijvoorbeeld. Best wel handig ook voor kleine kindjes die qua motoriek nog niet alles op punt hebben.

Met slaaptrainer of zonder

Echter de belangrijkste overweging die je zult moeten maken bij de aankoop van een kinderwekker, heeft voornamelijk te maken met de aanwezigheid van een slaaptrainer of niet. Met behulp van lichtjes en andere visuele veranderingen zoals een opkomend zonnetje of een maantje, wordt aangetoond wanneer het tijd is om op te staan of te gaan slapen. Dat kan best wel handig zijn bij hele jonge kindjes die nog niet in staat zijn om de klok te lezen of bij kindjes die best wel vroeg wakker zijn en/ of moeite hebben om te gaan slapen.

Bijgevolg wordt er niet meteen een minimum of maximumleeftijd vastgesteld voor het gebruik van een slaaptrainer. Als ouder ben je daar zelf vrij in en kun je zelf het beste inschatten of je kindje er nood aan heeft en vanaf wanneer. Twijfel dus niet aan jezelf en je kindje maar ga gerust af op je moeder/ vadergevoel.

 

Design en extra kenmerken

Tot slot willen we het nog even kort hebben over de eventuele bijbehorende kenmerken en het design. Zo kunnen bepaalde extra opties alvast een meerwaarde aanbieden. Denk maar aan functies zoals een alarm, tijdsaanduiding en dimmer. Daarnaast zijn er ook heel wat kinderwekkers die de mogelijkheid aanreiken om sprookjes of andere korte verhaaltjes voor het slapengaan voor te lezen. Of kies je liever voor een wekker met verschillende melodietjes en deuntjes die een rustgevend en veilig gevoel creëren? De keuze is helemaal aan jou!

Ook qua design heb je mogelijkheden zat gaande van de standaard ronde voetbal kinderwekker tot het vrolijke schaapje of een leuk konijntje.

 

 

 

Laat een reactie achter

0 COMMENTAIRES