Beste kinderzwembad

Laatste update: 21.07.24

 

Kinderzwembaden test van 2024

 

Indien je je kinderen wilt verrassen met een leuk kinderzwembad dan zul je merken dat er tegenwoordig heel wat keuze voorhanden is. Daardoor is het niet altijd handig om er het beste kinderzwembad uit te pikken. In onze koopgids proberen wij jou te helpen door enkele factoren aan te reiken waarmee je rekening zou kunnen houden. Verder zijn we ook zo vrij geweest om 3 toppertjes binnen dit segment te selecteren en voor jou op te lijsten. Zo zou je onder meer kunnen kiezen voor het Intex Opblaaszwembad  dat gekenmerkt wordt door een Happy Crab design met een formaat van 183 x 51 cm. Met het Bestway 183 x 33 cm kinderzwembad – geschikt vanaf de leeftijd van ongeveer 3 jaar oud – mag je zeker zijn van een evenwaardig alternatief.

 

 

Vergelijkingstabel

 

Sterkte
Zwakte
Conclusie
Offerte

 

 

Kinderzwembad reviews – top 5

 

Houden jouw kinderen van water en wil je graag dat ze in de achtertuin op een hete zomerse dag kunnen afkoelen? Dan kun je het best een kinderzwembad kopen. Met dit product kunnen jouw kinderen elke dag eindeloos speelplezier beleven. Bekijk de opties hieronder en kies voor het beste kinderzwembad.

 

Aanbevolen producten

 

1. Intex Opblaaszwembad Happy Crab 183 X 51 Cm Pvc – Intex Easy Set

 

Of je met de Happy Crab van het bekende merk Intex, ook meteen voor één van de goedkope kinderzwembaden uit het rijtje kiest, valt misschien nog even te bezien. Toch lijken heel wat klanten overtuigd van de aangeboden kwaliteit, gebruiksvriendelijkheid en speelmogelijkheden voor hun kleintjes; wat de mooie maximale eindscore van 5 sterren verklaart. Dat de Happy Crab tot de beste kinderzwembaden behoort, mag onderhand dus wel al duidelijk zijn.

Zo wordt het Intex kinderzwembad gekenmerkt door een totale afmeting van 183 x 183 x 51 cm wat resulteert in een totale capaciteit van maar liefst 880 liter. Het kinderbad blijkt hierbij vervaardigd uit duurzaam PVC materiaal dat getypeerd wordt door het befaamde 3-lagen systeem zodoende de stevigheid en bijgevolg duurzaamheid van het bad te waarborgen.

Het intex opblaaszwembad werd afgewerkt in de vorm van een leuk en lief krab-design inclusief bijbehorende oogjes, scharen en mond. Dit maakt het allemaal nog net dat tikkeltje vrolijker.

 

Voordelen:

Materiaal: het Intex kinderzwembad blijkt uit duurzaam PVC met 3-lagen systeem te zijn vervaardigd.

Formaat: het kinderzwembad kent een totale afmeting van 183 x 183 x 51 cm wat resulteert in een ruim volume van 880 liter.

Design: de ronde uitvoering wordt extra in de verf gezet door het unieke krabben design en de opvallende rode kleur. De bijbehorende oogjes, mond en scharen maken het geheel nog net iets vrolijker.

 

Nadelen:

Geen filterpomp: houd er rekening mee dat het kinderzwembad exclusief filterpomp wordt geleverd.

Geen glijbaan: ben je op zoek naar een kinderzwembad met glijbaan dan zal dit model eerder teleurstellend zijn.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

2. Bestway 183 x 33 cm

 

Met het Bestway kinderzwembad kunnen je kinderen elke dag plezier beleven. Dit product is geschikt voor kinderen vanaf 3 jaar en is voorzien van leuke afbeeldingen van dieren die in de oceaan voorkomen, wat het kleurig en aantrekkelijk maakt.

Het heeft een inhoud van 480 liter en het heeft 3 opblaasbare ringen met veiligheidsventielen. Handig van dit product is, dat het samen met een reparatiesetje komt.

De kopers zijn blij met dit product, want het is van goede kwaliteit en het is gemakkelijk om op te zetten. Het heeft de juiste omvang en het zorgt voor eindeloos plezier bij de kinderen.

Het heeft een leuk ontwerp met vrolijke afbeeldingen die het aantrekkelijk maakt voor kinderen. Gezien de prijs is het ook een voordelige koop. Deze kopers geven positief advies voor dit product. Het enige minpunt is dat er geen leegloop ventiel in zit.

Als je kindjes al flink zelfstandig kunnen zitten en dus iets groter zijn, dan kan dit kinderzwembad van Bestway zeker en vast iets voor jou zijn. De afbeeldingen van dolfijntjes en andere zeedieren maakt het zwembad er veel leuker uitzien. Het lijkt ons dan ook een goed idee om even de voor- en nadelen van dit zwembad te bekijken.

 

Voordelen:

Leeftijdscategorie: dit kinderzwembad is ideaal voor kindjes vanaf de leeftijd van 3 jaar.

Toebehoren: bij de aankoop van dit zwembadje krijg je er meteen ook een kleine reparatieset bij. Zo kun jij eventuele kleine beschadigingen meteen oplossen.

Gebruiksgemak: het zwembad bestaat uit 3 ringen die je hoeft op te blazen. Er zijn ook een aantal veiligheidsventielen voorzien en in totaal kan er maar liefst 480 liter water in.

 

Nadelen:

Leegloop ventiel: bij dit kinderzwembad ontbreekt er een leegloop ventiel. Dit vinden sommige kopers wel een vervelend minpuntje.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

3. Bestway – Babyzwembad met Opblaasbare Bodem – 86 x 86 x 25 cm

 

Net zoals de voorgaande 2 toppertjes behoort ook dit model van Bestway alvast tot de 3 beste kinderzwembaden van deze selectie. Zo wordt het Bestway babyzwembadje gekenmerkt door een vierkante uitvoering van 86 x 86 x 25 cm wat resulteert in een maximaal volume van ongeveer 43 liter. Dit maakt het badje uitermate geschikt voor de allerkleinsten onder ons.

Bovendien blijkt ook dit opblaasbare zwembad uit duurzame materialen zoals vinyl vervaardigd en wordt het geleverd inclusief een compacte reparatieset zodoende eventuele lekkages tijdig te kunnen aanpakken.

Nemen we een kijkje tussen de vele online reviews dan stellen we vast dat heel wat klanten overtuigd zijn van de aangeboden prijs-kwaliteitverhouding. Dit verklaart dan ook meteen de mooie gemiddelde eindscore van 4,7 sterren. Toch lijkt een kleine minderheid van mening dat de kwaliteit beter had gekund en het babybadje geen lang leven beschoren is.

 

Voordelen:

Formaat: het babybadje kent een vierkante uitvoering en een formaat van 86 x 86 x 25 cm.

Materiaal: het Bestway babyzwembad is voorzien van een opblaasbare bodem en werd hoofdzakelijk uit duurzaam vinyl vervaardigd.

Doelgroep: het babyzwembadje is bedoeld voor de allerkleinsten onder ons, gerekend vanaf de leeftijd van ongeveer 1 jaar oud.

Verpakkingsinhoud: het Bestway kinderzwembad wordt jou aangeboden inclusief een bijbehorende reparatieset.

 

Nadelen:

Kwetsbaar: een kleine minderheid van de klanten is van mening dat de gebruikte materialen vrij kwetsbaar zijn.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

4. Intex 122 cm

 

Het Intex kinderzwembad van 122 cm kun je gebruiken om in je achtertuin op te zetten of mee te nemen op vakantie.

Het is een zwembad dat je gemakkelijk kunt opzetten, waarna je kinderen eindeloos plezier zullen hebben.

Je hoeft dit badje helemaal niet op te blazen en dat scheelt wel veel in moeite. Na het gebruiken kun je het ook gemakkelijk leeg laten lopen. De wand is gemaakt van semi-harde vinyl en de aangelaste bodem is gemaakt van stevige vinyl. Het komt samen met handig reparatiemateriaal.

Als je naar de prijs van dit product kijkt, dan lijkt het wel op een kinderzwembad aanbieding en dat kun je ook merken aan de beoordelingen die er zijn geplaatst. De kopers zijn tevreden met dit product, want het is van goede kwaliteit en het heeft een mooie vormgeving.

Ook dit kinderzwembad behoort tot één van de populairste merken namelijk Intex. Het zwembad heeft een afmeting van 122 x 122 x 25 cm en is dus geschikt voor iets grotere kindjes. Het is vrij eenvoudig op te zetten en in een mum van tijd zullen je kindjes kunnen genieten van eindeloos speelplezier.

 

Voordelen:

Ontwerp: je kunt dit kinderzwembadje heel eenvoudig opzettten en weer afbreken. Dit maakt het ook iets eenvoudiger om eventueel mee te nemen op reis.

Materiaal: de wand van dit zwembad is volledig gemaakt uit halfharde vinyl. De bodem is dan weer van stevige vinyl gemaakt.

Prijskaartje: dit kinderzwembad zul je zeker tussen de goedkope exemplaren kunnen terugvinden omwille van de voordelige prijs. Het zou zomaar eens de laagste prijs kunnen hebben in vergelijking met de andere 4 producten uit onze lijst.

 

Nadelen:

Matige kwaliteit: niet alle kopers zijn helemaal tevreden. Slechts een kleine minderheid vindt de kwaliteit van dit kinderzwembadje net iets te matig.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

5. Kinderzwembad met Opblaasbare Bodem – Incl. Reparatieset – Peuter Kinder Speelzwembad

 

We sluiten het rijtje af met het unieke opblaasbare kinderzwembadje van “De Huis- en Tuinwinkel”. Het badje – dat jou overigens wordt aangeboden in een blauwe dan wel roze kleur – wordt gekenmerkt door een vrij compacte ronde uitvoering van 100 x 100 x 20 cm inclusief leegloopventiel en opblaasbare bodem.

Doordat het badje een inhoud kent van amper 68 liter, blijkt het uitermate geschikt voor baby’s, peuters en/ of kleuters. Onder toezicht van de ouders of een volwassene, kan het badje overigens gelijktijdig door 1 tot 3 kindjes worden gebruikt. Net zoals de meeste andere toppertjes, blijkt ook dit exemplaar hoofdzakelijk uit PVC materiaal te zijn vervaardigd en werd het voorzien van het bekende CE keurmerk.

We stellen vast dat heel wat klanten overtuigd zijn van de aangeboden kwaliteit en gebruiksvriendelijkheid. Zo is badje makkelijk te installeren en aangenaam in gebruik. Slechts een enkele koper vond de aankoop zinloos daar het zwembadje uiteindelijk weinig tot niet gebruikt wordt.

 

Voordelen:

Budgetvriendelijk: zijn vriendelijke prijskaartje in verhouding tot de geleverde kwaliteit en gebruiksvriendelijkheid, maken het badje de moeite waard.

Materiaal: het kinderzwembadje werd vervaardigd uit duurzaam PVC materiaal.

Uitvoering: het opblaasbare zwembadje met leegloopventiel en bijbehorende opblaasbare bodem kent een ronde uitvoering van 100 x 100 x 20 cm wat overeenkomt met een compacte inhoud van 68 liter.

Doelgroep: het zwembadje kan door 1 à 3 kindjes worden gebruikt waarbij het gaat om baby’s, kleuters of peuters.

 

Nadelen:

Matige kwaliteit: een enkele koper blijkt jammer genoeg niet geheel overtuigd van de aangeboden kwaliteit.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Kinderzwembaden koopgids

 

In de zomer willen je kinderen zich kunnen verfrissen op een warme dag, en niets is daarvoor beter dan een kinderzwembad in de tuin zetten zodat ze kunnen ravotten in het water. Bij de aankoop van een kinderzwembad moet je op bepaalde kenmerken letten zoals het materiaal waarvan het zwembad is gemaakt, is het opblaasbaar of niet, hoeveel kost het, is het makkelijk om te onderhouden en welke accessoires heeft het.

Opblaasbaar of niet?

Een opblaasbaar zwembad zorgt voor verschillende voordelen. Zo kun je het laten leeglopen wanneer je het niet gebruikt en het neemt dan weinig plaats in dus je kunt het makkelijk opbergen. Als het dan weer eens een mooie dag is kun je het zwembad terug makkelijk opblazen. Het grote voordeel is dat deze zwembaden goedkoop zijn om aan te schaffen.

Natuurlijk zijn er ook nadelen: een opblaasbaar zwembad zal al gauw stuk gaan als het tegen een scherp voorwerp aankomt. Je kunt dus ook kiezen voor een zwembad met een frame die je kan opzetten en terug afbreken. Deze zijn steviger en gaan minder snel kapot maar zijn natuurlijk wel duurder dan een opblaasbaar zwembad.

Je kunt natuurlijk ook kiezen om een vast zwembad aan te leggen. Controleer dan eerst of je genoeg plaats hebt om een zwembad te plaatsen en de onderhoudskosten liggen natuurlijk ook veel hoger. In de winter blijft het zwembad ook plaats innemen en moet je het afdekken om te voorkomen dat het te vuil wordt.

 

Grootte en vorm van het zwembad

Als je meer dan één kind hebt dan kan het beter zijn om een groter zwembad te kopen zodat ze meer plezier kunnen hebben. Dit betekent wel dat het zwembad ook duurder zal zijn in de aanschaf maar dat het ook veel meer plaats zal innemen. Bereken dus in de eerste plaats hoeveel ruimte je hebt om een zwembad te plaatsen.

Hoe groter het zwembad, hoe meer water je zult nodig hebben om het te vullen, en als je een mooie zomer in het vooruitzicht hebt dan kunnen de waterkosten nogal hoog oplopen. Je budget speelt ook een grote rol, als je niet teveel geld wilt uitgeven dan zul je uiteindelijk kiezen voor een kleiner model.

Zwembaden zijn te verkrijgen in verschillende vormen, maar de meest voorkomende zijn rond of rechthoekig. De keuze van de vorm kan afhangen van de vorm van je tuin en de beschikbare ruimte die je hebt maar grotendeels is het een kwestie van persoonlijke voorkeur.

 

Installatie en onderhoud

Als je kiest voor een opblaasbaar zwembad dan hoef je je geen zorgen te maken over de installatie. Gewoon het zwembad vullen met lucht en je bent klaar. Dit kan wel een vermoeiend karwei zijn dus is het beter om een elektrisch pomp te kopen zodat het zwembad veel vlugger opgeblazen is.

Als je kiest voor een opzetbaar zwembad dan moet je het zelf nog in elkaar plaatsen. Gelukkig is dit meestal niet te moeilijk en je krijgt ook een instructieboekje bij het product met alle uitleg stap voor stap. Aan de binnenkant van het zwembad kun je zien tot waar je het mag vullen met water.

Je moet een zwembad natuurlijk ook onderhouden. Vooral als je een vast zwembad geplaatst hebt moet je vooral letten op de pH waarde van het water en moet je het zwembad ook regelmatig schoonmaken. Als je kiest voor een opblaasbaar zwembad kun je dit makkelijk af en toe schoonmaken. Dit type zwembad vul je elke keer als je het gebruikt dus je moet niet teveel aandacht schenken aan de kwaliteit van het water. Zorg er gewoon voor dat het zwembad proper is wanneer je het gebruikt, je zal er veel meer plezier van ondervinden.

Accessoires en prijs

Als je een groot zwembad koopt kan het handig zijn om een trapje te plaatsen zodat je kinderen makkelijk in het zwembad kunnen klimmen. Je kunt ook een waterglijbaan erbij plaatsen zodat je kinderen nog veel meer waterpret kunnen hebben. Je kunt kiezen voor een professionele uitvoering maar ook voor een opblaasbaar model. Sommige opblaasbare zwembaden beschikken over een ingebouwde glijbaan die tegelijk met het zwembad opgeblazen wordt.

Nu moet je nog kijken hoeveel budget je kunt uittrekken om een zwembad te kopen. De prijs van een opblaasbaar zwembad kan variëren tussen 50 en 1000 euro. Het hangt vooral af van de kwaliteit en de grootte van je zwembad. Als je kiest voor een vast zwembad of een opzetbaar zwembad dan zul je meer moeten betalen. Als je op zoek bent naar een goede aanbieding dan kun je verschillende producten online vergelijken. Vele websites bieden zwembaden tegen een goedkopere prijs aan dan in de winkel.

 

 

 

Laat een reactie achter

0 COMMENTAIRES