Beste kleurpotlood

Laatste update: 17.06.24

 

Kleurpotloden test van 2024

 

Het is niet de bedoeling dat kinderen hun dagen doorbrengen achter een computerscherm, tv of tablet. Het is dan ook een echte aanrader hun creativiteit dermate te stimuleren. Ga daarom op zoek naar de beste kleurpotloden en help hen hun creativiteit te ontdekken. Om het voor jou allemaal wat makkelijker te maken, hebben we alvast een selectie gemaakt van 3 topproducten. Zo zou je kunnen kiezen voor de Bruynzeel Kleurblik kleurpotloden die jou worden aangeboden in een fraai en stevig bewaarblik. Je kunt eventueel ook kiezen voor de Stabilp Greencolors kleurpotloden die tot wel 24 prachtige potloden telt.

 

 

Vergelijkingstabel

 

Sterkte
Zwakte
Conclusie
Offerte

 

 

Kleurpotlood Reviews – Top 5

 

Kinderen moeten niet de hele dag achter de computer zitten. Ze kunnen veel beter hun eigen creativiteit ontwikkelen. Dat gaat bijvoorbeeld ook heel goed met een mooi kleurboek en goede kleurpotloden. Maar ook veel volwassenen zijn vaak graag en veel creatief bezig met verven en kleuren. Wij selecteerden een aantal kleurpotloden, zodat jij het voor jou of je kind beste kleurpotlood kunt kiezen.

 

 

1. Bruynzeel Kleurblik 

 

Wie kent dit merk nou niet. Het bestaat al ruim 70 jaar en velen van ons zijn er mee opgegroeid. Ook jij maakte misschien wel je eerste tekening met Bruynzeel kleurpotloden. Deze fraaie potlodenset wordt geleverd in een leuk bewaarblik met de afbeelding van een kever op de bovenkant.

De potloden zijn vervaardigd uit verantwoord verkregen hout en ze zijn glutenvrij. Ze zijn dubbel gelijmd en zullen bij vallen dan ook niet zo snel breken. Deze royale set bestaat uit 44 kleurpotloden, 12 metallic kleurpotloden, 2 grafietpotloden, een gum en een puntenslijper.

In de review wordt door kopers de goede kwaliteit van deze potloden geroemd. Ze geven een mooie kleur af en je hoeft niet hard te drukken. De prijs-kwaliteitverhouding van deze royale set is dan ook prima te noemen.

 

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

2. Stabilp Greencolors

 

Deze fabrikant was als eerste FSC gecertificeerd. Dit staat voor streng gecontroleerd, ecologisch verantwoord en duurzaam bosbeheer. Deze leuke set Stabilo kleurpotloden is natuurlijk ook heel geschikt als een cadeautje. Voor een heel betaalbare prijs ontvang je maar liefst 24 kleurpotloden.

Voor de kern is gebruik gemaakt van een heel goede kwaliteit pigment. Hiermee worden mooie en warme kleuren afgegeven zonder dat je erg hard moet drukken. Ze zijn daarmee ook heel geschikt voor gebruik op dun papier. Dit zal dan niet snel scheuren.

Kopers van dit product zijn zeer tevreden met hun aankoop. De kwaliteit van de kleurkern is heel goed. Deze heeft een prima kleurafgifte en de kleuren zijn fraai. De punt van de potloden breekt niet snel af.

 

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

3. Staedtler Ergosoft

 

Ook Staedtler is een begrip in de wereld van het schrijven en tekenen. Het innovatieve karakter van dit bedrijf zorgt steeds voor nieuwe ontwikkelingen en producten. Deze set bestaat uit 24 kleurpotloden met een driekantige vorm. Daarmee ligt het potlood goed in de hand. Bovendien zijn deze potloden voorzien van een antisliplaag.

Bij deze potloden is gebruik gemaakt van het zogenaamde Anti Break System (ABS). Dit betekent dat de potloodstift is verstevigd. Daarmee wordt de breukvastheid beduidend verhoogd. Het potlood heeft een zachte kleurintense stift en zorgt daarmee ook voor een goede pigmentafgifte.

In het advies van klanten wordt erg positief gesproken over de kwaliteit van deze potloden. Ze zijn van zeer goede kwaliteit en zorgen voor een mooie kleurafgifte. De punten zullen ook bij slijpen niet snel afbreken.

 

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

4. Faber-Castell

 

Deze producent bestaat al sinds 1761 en is inmiddels uitgegroeid tot ´s werelds grootste producent van kleur- en grafietpotloden. Bij deze set Faber Castell kleurpotloden krijg je het gevoel met een kleurpotloden aanbieding te maken te hebben.

De kleurpotloden beschikken over een enorme kleurkracht en lichtbestendigheid. Door een dubbele verlijming is de breukvastheid verhoogd. Alle gebruikte materialen zijn milieuvriendelijk. Het is een plezier hiermee te werken. Veel volwassenen gebruiken ze ook voor het inkleuren van mandala´s.

Kopers zijn zeer tevreden over de kwaliteit-prijsverhouding van deze potloden. Ze liggen heel plezierig in de hand. Daarbij geven ze erg mooie warme kleuren af zonder hard te moeten drukken. Kortom een top product.

 

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

5. Caran D’Ache Pablo

 

Deze 40-delige set behoort niet echt tot de categorie goedkope kleurpotloden. Deze producent behoort wel tot de favorieten onder de groep kunstenaars die graag met kleurpotloden werkt. De kwaliteit van deze potloden is super te noemen. De potloden hebben een hardheid HB.

De potloden zijn voorzien van een zachte stift die heel mooie warme kleuren afgeeft. Deze zijn waterbestendig en hebben een grote lichtechtheid. Het afgegeven pigment heeft een hoog dekkend vermogen. De stiften zijn heel stevig en ze zullen ook bij slijpen niet snel afbreken.

Kopers van deze kleurpotloden zijn super enthousiast. Hoewel ze niet goedkoop zijn valt hier zeker te spreken over een prima prijs-kwaliteitverhouding. Enige minpuntje vond men de bezorging via de brievenbus. Bij het op de grond vallen is er toch kans op breuk. Maar dit zegt iets over de verzending en niets over het product zelf.

 

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Kleurpotloden koopgids

 

Wat zijn nu eigenlijk de beste kleurpotloden? En bestaan er verschillende types en welke invloed heeft dit dan op het uiteindelijke prijskaartje? Bestaan er goedkope kleurpotloden of moet je toch wel rekening houden met een bepaald budget. Deze, en nog tal van andere vragen proberen we hieronder zo goed als mogelijk te beantwoorden. Daarnaast blijkt het alvast een goede aanbeveling te zijn om zoveel mogelijk kleurpotloden te bekijken en deze met elkaar te vergelijken. En wie weet kun je zo nog wel een aantrekkelijke kleurpotlood aanbieding spotten.


Het gebruiksgemak van kleurpotloden

Of je nu graag tekent, kleurt of schetsen maakt; kleurpotloden kunnen altijd wel van pas komen. Zo kun je ze voor heel wat verschillende doeleinden gebruiken. Bijvoorbeeld je kindje die graag creatief bezig is en ervan houdt om leuke prentjes in te kleuren. Of misschien kun jij zelf ook genieten van het inkleuren van een mooie tekening. Ook kunstenaars hebben baat bij goede en degelijke kleurpotloden. Zo bestaan er wel degelijk verschillende types en soorten en speelt ook de vorm en de hardheid een belangrijke rol.

Kleurpotloden worden vaak geleverd in een setje van 10 of 12 stuks maar ook sets van ruim 60 of 72 stuks zijn alvast geen uitzondering. Je kunt ze meenemen naar school om dingen aan te duiden of bepaalde opdrachten te volbrengen. Maar ook op kantoor kunnen kleurpotloden best wel handig zijn. Denk maar aan architecten en kunstenaars. Kortom, er zijn heel wat mogelijkheden en dus ook heel wat factoren waarmee je rekening moet houden. Neem daarom rustig de tijd en ga eventuele aanbiedingen alvast niet uit de weg.

 

Het type kleurpotlood

We hebben het al min of meer vermeld maar er bestaan wel degelijk verschillende soorten kleurpotloden. Eerst en vooral kunnen we een onderscheid maken op basis van de verschillende merken die kleurpotloden aanbieden en op basis van de kleuren. Zo kun je kiezen tussen vrolijke en donkere kleurtjes maar zijn er tegenwoordig ook mogelijkheden om voor pastelkleuren te kiezen. Uiteraard kan het onderscheid tussen de verschillende kleurpotloden nog veel verder reiken.

Zo heb je kleurpotloden die iets dikker of dunner gevormd zijn ten opzichte van andere kleurpotloden. Afhankelijk van wat je ermee wilt doen, kun je kiezen voor een dun of dik kleurpotlood. Zo zal een dikker kleurpotlood vaak beter zijn om dingen in te kleuren of schaduwen te maken. Een dunner of fijner kleurpotlood is dan weer ideaal om effectief te tekenen. Een dikker kleurpotlood ligt bovendien makkelijker en beter in de hand voor kindjes.

Je hebt ook kleurpotloden die niet alleen waterproof zijn maar die ook speciaal ontworpen zijn om te blenden en schaduwen te tekenen. Kortom, veel is afhankelijk van het doel waarvoor je de kleurpotloden wenst te gebruiken. Bedenk daarom of je wilt tekenen of schetsen, of toch liever inkleuren en blenden?

 

De hardheid en het design van het potlood

Ook de hardheid en het design van het kleurpotlood kan voor sommige klanten een doorslaggevende rol spelen. Zo heb je de standaard kleurpotloden die in principe door jong en oud kunnen worden gebruikt. Toch zijn er heel veel merken die voor kindjes speciale kleurpotloden hebben ontworpen. Zo wordt aangeraden om kindjes voornamelijk dikke kleurpotloden te laten gebruiken. Een dikker kleurpotlood is namelijk iets makkelijker vast te nemen voor kindjes.

Daarnaast zijn dikke potloden vaak voorzien van een dikkere kern en een betere hardheid wat er dus voor zorgt dat ze niet zo makkelijk afbreken. Bijgevolg moet je ze ook niet zo snel slijpen. En dat is best wel handig om te weten. Algemeen wordt gesteld dat gewone standaard kleurpotloden geschikt zijn voor kindjes vanaf de minimum leeftijd van ongeveer 5 jaar oud.


Toebehoren en accessoires

Je zult merken dat sommige kleurpotloden geleverd worden in een stevige en duurzame verpakking. Denk maar aan een blikken doos, een degelijke opbergkoffer of een stoffen etui. Dat is alvast een meerwaarde en biedt je de mogelijkheid om de kleurpotloden na gebruik steeds weer op te bergen. Daarnaast zijn er ook heel wat merken die een setje kleurpotloden aanbieden inclusief gum en/ of slijper. Ook dat is een belangrijke meerwaarde.

 

Mogelijke prijskaartje

Tot slot komen we bij het prijskaartje uit. Net doordat er zoveel verschillende kleurpotloden bestaan, zal het niet verwonderen dat er ook diverse prijskaartjes mogelijk zijn. Uiteraard kan de prijs, in meer of mindere mate bepaald worden door bepaalde factoren. Denk maar aan het design, de toebehoren maar ook het merk. Zo zullen kleurpotloden van STAEDTLEr bijvoorbeeld wel iets duurder kunnen zijn dan kleurpotloden die je koopt bij de Hema.

Bedenk daarom op voorhand waarvoor je de kleurpotloden wenst te gebruiken, met welk doel? Is het louter creatief of ook professioneel gebruik. Ben je van plan om de kleurpotloden regelmatig te gebruiken of zo nu en dan sporadisch eens een keertje. En welk budget wil en kun je maximaal spenderen aan een set degelijke kleurpotloden. Het antwoord op deze vragen zal je vast en zeker kunnen verder helpen.

 

 

 

Laat een reactie achter

0 COMMENTAIRES