5 beste Kraamcadeaus Test van 2024

Laatste update: 17.06.24

 

Beste kraamcadeaus – Vergelijkingstest & Koopgids

 

Moet je beste vriendin binnenkort bevallen dan wordt het vast tijd om op zoek te gaan naar een geslaagd kraamcadeau. De mogelijkheden lijken wel oneindig en dat maakt de zoektocht soms ook zo lastig. Wordt het een jongen of meisje? Of misschien is het wel een tweeling? Of ben je eerder op zoek naar een kraamcadeau voor het broertje of zusje? Het kan werkelijk allemaal. Met de MijnNami Bijthandschoen kies je alvast voor een uniek geschenkje dat zowel voor jongens als meisjes kan. Echter blijkt ook de Luiertaart alvast een schot in de roos te zijn. Zo bevat de taart maar liefst 3 lagen en heel wat bruikbare pampers.

 

 

Vergelijkingstabel

 

Sterkte
Zwakte
Conclusie
Offerte

 

 

5 beste kraamcadeaus (Reviews) van 2024

 

Ben je al geruime tijd op zoek naar een leuk en origineel kraamcadeau maar zie je door de bomen het bos niet meer? Dan kunnen wij jou vast wel wat tips geven met de volgende 5 topproducten. Bekijk ook zeker het advies van klanten dat vermeld staat in de vele online reviews. Ben je op zoek naar een kraamcadeau voor een meisje of een jongen? Heb je graag een geschenkje met naam of hoeft dit niet per sé? Neem rustig de tijd om de opties te bekijken en kies er vervolgens het beste kraamcadeau uit. En wie weet zit er wel een leuke aanbieding tussen.

 

1. MijnNami Bijthandschoen BPA vrij Bijtring Bijthandschoentje Teething Mitten

 

Ben je op zoek naar een leuk en uniek kraamcadeau dan kan deze prachtige bijtring van MijnNami misschien wel een goed idee zijn. Bovendien zul je het vanwege de lage prijs, vast en zeker tussen de goedkope kraamgeschenken mogen verwachten.

Deze prachtige bijthandschoen is zowel geschikt voor jongens als meisjes en wordt aangeraden vanaf een minimale leeftijd van 3 maanden tot een maximale leeftijd van 10 maanden oud. Je kindje kan probleemloos op de bijtring sabbelen en bijten en zo de pijn bij doorkomende tandjes onder controle houden. Bovendien blijkt het product helemaal BPA-vrij dus je hoeft je alvast geen zorgen te maken over eventuele schadelijke stoffen.

De bijtring wordt gekenmerkt door een maximaal formaat van 12 x 4 cm en is volledig vervaardigd uit duurzaam siliconen. Deze bijthandschoen is afgewerkt in een neutraal grijs design inclusief sterretjes print, maar je kunt natuurlijk ook kiezen uit heel wat andere kleurtjes. Slechts één koper vindt het design eerder onaantrekkelijk.

 

Voordelen:

Prijskaartje: je zult meteen aangenaam verrast zijn bij het zien van het voordelige prijskaartje. En misschien is het ook wel meteen het kraamcadeau met de laagste prijs.

Leeftijd: de bijthandschoen is geschikt voor jonge kindjes vanaf 3 maanden oud tot en met de leeftijd van ongeveer zo’n 10 maanden.

BPA-vrij: het is een grote geruststelling te weten dat het product volledig BPA-vrij is en dus geen schadelijke stoffen zal vrijgeven op het moment dat je kindje de bijthandschoen in zijn of haar mondje stopt.

Materiaal: bij de productie van deze bijtring heeft men voornamelijk gekozen om gebruik te maken van siliconen.

 

Nadelen:

Design: een blik op de online reviews toont aan dat één klant toch niet helemaal overtuigd blijkt te zijn van het design.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

2. Luiertaart Pampertaart Jongen 3 Laags Basis 54 Pampers

 

Een luiertaart wordt wel vaker gegeven als kraamcadeau en kan dan ook als één van de populairste geschenken worden beschouwd. Het is dan ook een cadeau dat altijd goed van pas zal komen als je net bevallen bent of binnenkort een kindje op de wereld zet.

Deze prachtige luiertaart bevat maar liefst 54 afzonderlijke pampers, elk in een maatje 3. Dit komt overeen met een lichaamsgewicht dat schommelt tussen 4 en 9 kg. Geschikt dus om te geven tijdens een babyborrel en een babybezoek of gewoon als uniek kraamcadeau. De afwerking, die voornamelijk door blauwe kleuren wordt gekenmerkt, doet vermoeden dat dit de ideale luiertaart is voor jongens. Uiteraard is het ook mogelijk om de taart in een roze of groen design aan te kopen.

Wanneer we de online beoordelingen bekijken dan stellen we vast dat de klanten duidelijk tevreden zijn met hun aankoop. Het product werd dan ook unaniem beloond met een monsterscore van maar liefst 5 sterren. Toch had de prijs misschien net iets lager gekund volgens één gebruiker.

 

Voordelen:

Formaat: de pamper- of luiertaart telt zo’n 54 duurzame pampers zodanig dat je de eerste dagen/ weken perfect kunt doorkomen.

Pasvorm: de pampers worden gekenmerkt door een pasvorm 3, wat overeenkomt voor kindjes met een minimaal lichaamsgewicht van 4 kg en een maximaal lichaamsgewicht van ongeveer 9 kg.

Design: de pampertaart wordt gekenmerkt door opvallende blauwe tinten maar blijkt ook te bestellen in een roze of zelfs groene kleur.

 

Nadelen:

Prijzig: volgens één koper had het prijskaartje toch wel wat goedkoper mogen zijn.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

3. So Cool Baby Leopard Kraamcadeau meisje of babyschower cadeau origineel

 

Ben je op zoek naar een origineel en geslaagd kraamcadeau voor een meisje? Dan kies je met dit product van So Cool Baby alvast voor een gewaagd geschenk. Zo zul je zien dat de set uit heel wat afzonderlijke spulletjes bestaat. Zo geniet je een schattig rompertje afgewerkt in luipaard print, een origineel setje schoenen evenals afgewerkt in luipaard print en natuurlijk ook een schattige haarband in luipaard print en afgewerkt met een witte roos.

Dit leuke setje wordt vervolgens nog verder aangevuld met een zacht knuffeltje uitgerust met bel geluidjes. Ideaal om je baby’tje te sussen en kalmeren. Dit alles wordt jou aangeboden en geleverd in een luxe verpakking inclusief magneetsluiting.

Indien het kindje tussen 0 en 3 maanden oud is, is dit echt kraamcadeau echt wel een goede aanbeveling. Jammer genoeg zijn er nog geen online reviews bij dit product geplaatst. Het is mogelijk dat de hoge prijs daar een verklaring voor zou kunnen zijn of misschien betreft het hier gewoon een vrij recent kraamcadeau.

 

Voordelen:

Verpakking: de verpakking telt niet alleen een stevig rompertje maar wordt verder aangevuld met een setje schoenen en een unieke haarband. Alles afgewerkt in de bekende en opvallende luipaardprint.

Knuffeltje: bij de aankoop van dit unieke kraamcadeau krijg je er meteen een zacht knuffeltje inclusief bel geluidjes bij. Een handig hulpmiddeltje om je kindje te troosten op moeilijke momenten.

Leeftijd: het kraamcadeau is het meest geschikt voor jonge kindjes waarvan de leeftijd tussen 0 en 3 maanden oud wordt geschat.

 

Nadelen:

Kostenplaatje: ook hier zul je jammer genoeg rekening moeten houden met een iets hoger prijskaartje.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

4. Wood Fun Bijtring met naam jongen baby cadeau jongen bijtring hout

 

In vergelijking tot de vorige 2 producten, zul je het gevoel krijgen met een kraamcadeau aanbieding te maken te hebben. Het prijskaartje is dan ook beduidend lager en dat kan alvast door heel wat klanten als een pluspunt worden beschouwd.

Deze prachtige bijtring met naam wordt jou aangeboden door het bekende, misschien ook wel het beste, merk Wood Fun en is geschikt voor kindjes vanaf 0 tot en met 3 maanden oud. De bijtring is afgewerkt in lichtblauwe kleuren en maakt hem dan ook extra aantrekkelijk voor jongens. Sommige kralen zijn vervaardigd uit siliconen terwijl andere kralen, evenals de bijtring uit onbehandeld beukenhout zijn vervaardigd.

Bovendien blijkt het product niet alleen BPA vrij te zijn maar evenzeer loodvrij, PVC vrij en Ftalaat vrij. Qua onderhoud volstaat een vochtig doekje of het kortstondig afspoelen onder de kraan. Kortom, een veilig en makkelijk te onderhouden kraamcadeau. Jammer genoeg is er nog geen enkele koper die een reactie heeft geplaatst.

 

Voordelen:

Veilig: het is een uniek en bijzonder veilig kraamcadeau dat in de eerste plaats helemaal BPA vrij is en daarnaast ook Ftalaat, loodvrij en PVC vrij blijkt te zijn.

Leeftijdscategorie: ook dit kraamcadeau is voornamelijk geschikt voor jonge kindjes met een leeftijd geschat tussen 0 en 3 maanden oud.

Materiaal: het is een duurzaam en kwalitatief kraamcadeau waarbij men gekozen heeft om te werken met stevige materialen zoals onbehandeld beukenhout en siliconen.

Prijskaartje: in vergelijking met sommige andere kraamcadeaus uit het rijtje, blijkt het prijskaartje hier bijzonder goed mee te vallen.

 

Nadelen:

Design: het kraamcadeau is voornamelijk ontworpen voor jongetjes. Het is dus jammer dat het niet beschikbaar is in meerdere kleuren zoals roze of neutrale beige tinten.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

5. Funnies Kraamcadeau Geborduurd met naar door Donkey Designs

 

Tenslotte is er altijd nog de mogelijkheid om te kiezen voor dit unieke kraamcadeau van het bekende merk Funnies. Als je op zoek bent naar een lief en persoonlijk geschenk, dan is dit product vast en zeker een goede optie.

Het betreft hier een zacht en comfortabel tutdoekje uit polyester met een maximaal formaat van 22 x 30 cm. Je hebt de mogelijkheid om het doekje aan te kopen in een witte, blauwe of roze kleur. Indien gewenst, kun je de naam van je kindje erop laten borduren. Hierbij heb je dan de keuze uit verschillende kleurtjes zoals wit, roze, goud, zilver en blauw en diverse lettertypes.

Een degelijk en origineel kraamcadeau en bovendien valt ook het prijskaartje hartstikke goed mee. Het borduren van de naam en de kosten van verzending zitten namelijk in de prijs inbegrepen. Klanten reageren dan ook positief en hebben het kraamcadeau unaniem beloond met een maximumscore van maar liefst 5 sterren.

 

Voordelen:

Formaat: het knuffel/tutdoekje wordt gekenmerkt door een totale afmeting van maar liefst 22 bij 30 cm.

Materiaal: het tutdoekje is voornamelijk uit duurzaam en makkelijk te onderhouden polyester vervaardigd dat ook nog eens zacht aanvoelt.

Design: het is mogelijk om, indien je dat graag zou willen, de naam van je zoontje of dochtertje op het doekje te laten borduren. Hiervoor kun je kiezen uit diverse kleuren garen en lettertypes.

Prijskaartje: de prijs valt bijzonder goed mee aangezien het ook de verzending en het borduren omvat.

 

Nadelen:

Design: ondanks de vele mogelijkheden inzake het kiezen van de garen en het lettertype, durven we veronderstellen dat sommige kopers misschien ook graag wat meer keuze in de kleur en de vorm van het doekje hadden gewild.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Kraamcadeaus Koopgids

 

Wanneer is het geschikte moment om een kraamcadeau af te geven en aan wie moet je je richten? Welke mogelijkheden zijn er en met welk prijskaartje hoef je zoal rekening te houden. Wij zoeken het in deze koopgids graag even voor je uit. We kunnen je alvast meedelen dat het een goede aanbeveling lijkt om aanbiedingen en promoties niet uit de weg te gaan. Neem daarnaast rustig de tijd om de verschillende opties met elkaar te vergelijken alvorens je een uiteindelijke beslissing neemt.

Wat is een kraamcadeau en hoe kies je het

Een kraamcadeau is een geschenk dat bedoeld is om kersverse ouders mee te verwelkomen en verrassen. Vandaag de dag kan een kraamcadeau evenwel ook aan het broertje of zusje geschonken worden evenals het kindje zelf. Maar wat moet je nu kiezen als je op zoek bent naar een origineel kraamcadeau? Het assortiment is bijzonder uitgebreid wat de keuze er alleen maar moeilijker op maakt. En met welk budget hoef je dan zoal rekening te houden?

In de zoektocht naar het perfecte kraamcadeau is het belangrijk om rekening te houden met het nut van het geschenk. Het is altijd leuker als je geschenkje goed van pas komt hetzij voor de ouders hetzij voor het kindje. Verder kan het ook een aanbeveling zijn om te kiezen voor een persoonlijk geschenkje dat eventueel de band met de ouders of het kindje extra in de verf zet. Denk bijvoorbeeld maar aan een speciale herinnering.

Betreft het een eerste kindje dan zijn kraamcadeaus zoals kleding, luiers, verzorgingsproducten en dergelijke meer altijd welgekomen. Dergelijke geschenken worden beschouwd als bijzonder nuttig en handig en kunnen altijd wel gebruikt worden. Je zou ook kunnen opteren om te kiezen voor een kraamcadeau waarbij een uniek moment wordt vastgelegd. Denk bijvoorbeeld maar aan een geschenkje waarbij een ziekenhuisbandje is verwerkt, de eerste echo of misschien een gipsafdruk van de buik.

 

Wanneer geef je het kraamcadeau

De definitie van een kraamcadeau is in de loop der jaren al heel wat veranderd. In eerste instantie werd het kraamcadeau gegeven op het moment dat de ouders net bevallen waren van hun kindje. Meestal werd het geschenk dan afgegeven als je bij de ouders op bezoek ging in het ziekenhuis.

Vandaag de dag kan een kraamcadeau echter ook al voor de bevalling worden afgegeven. Denk maar tijdens één van de feestjes voorafgaand aan de bevalling of een zogenaamde “gender reveal party” waarbij het geslacht van het kindje wordt bekend gemaakt. Ook tijdens de babyborrel kan een kraamcadeau nog altijd worden afgegeven. Kortom, de periode is iets uitgebreider ten opzichte van enkele jaren geleden.

 

Aan wie geef je het kraamcadeau

We hebben het al min of meer een beetje vermeld maar de persoon of personen aan wie het kraamcadeau kan worden geschonken, kan heel afwisselend zijn. In eerste instantie was het kraamcadeau bedoeld voor de ouders. Het werd beschouwd als een nuttig of persoonlijke geschenkje waarmee je de ouders kon feliciteren met de zwangerschap en/ of bevalling.

Echter worden vandaag de dag heel wat kraamcadeaus geschonken aan de boreling om hem of haar welkom te heten op de wereld. Hierbij gaat het vaak om nuttige schenken zoals pampers, kledij, verzorgingsproducten en dergelijke meer. Houd hierbij rekening of het om een jongen of meisje gaat of misschien wel een tweeling.

Een kraamcadeau kan daarnaast ook gegeven worden aan het broertje of zusje van de boreling. Het eerste kindje moet vanaf dan een gedeelde aandacht tolereren en dat kan in sommige gevallen voor wat jaloersheid zorgen. Door het broertje of zusje die dag ook eens extra in de bloemetjes te zeggen, laat je voelen dat ook hij of zij belangrijk is en blijft.

Mogelijke kraamcadeaus

Er zijn heel wat mogelijkheden als je op zoek moet naar een geschikt kraamcadeau. Zo kun je besluiten om te investeren in een praktisch geschenk zoals een luiertaart, kleding, fopspenen, flesjes, verzorgingsproducten, een bijtring of een leuk knuffeltje. Je kunt sommige producten een persoonlijke invulling geven door bijvoorbeeld de naam van het kindje erop te laten borduren.

Daarnaast kunnen ook een bloemetje of een heerlijk flesje wijn of champagne alvast als unieke kraamcadeaus worden beschouwd. Uiteraard zijn dergelijke geschenken meer bedoeld om de ouders te feliciteren met de geboorte van hun kindje. Een gipsafdruk, eerste echo en unieke geboortekaartje kunnen evenzeer als een originele kraamcadeaus worden ervaren.

 

Met welk prijskaartje hoef je rekening te houden

Tenslotte willen we het ook nog even hebben over het mogelijke prijskaartje. Het spreekt voor zich dat een kraamcadeau zo duur kan zijn of worden als je zelf wilt. Zo zal een setje rompertjes vaak iets meer budget verlangen dan een bloemetje aan de ouders. Je beslist dan ook zelf hoeveel geld je maximaal wilt maar vooral ook kunt spenderen hieraan.

Bedenk welke relatie je hebt met de ouders en het geboren kindje. Betreft het kennissen of collega’s dan is een beperkte budget van ongeveer 15 tot 20 euro ruimschoots voldoende. Als je echter op zoek moet naar een kraamcadeau voor vrienden dan zien we dat mensen vaak tot wel 50 euro durven uitgeven. Als het om beste vrienden of familie gaat dan zijn prijskaartjes van om en bij de 100 euro alvast niet vreemd.

 

 

 

Veelgestelde vragen

 

Q1: Wat geef je als kraamcadeau?

Op de vraag “Wat is een geschikt kraamcadeau” kunnen we jammer genoeg geen eenduidig antwoord geven. Dat heeft vooral te maken met het ruime assortiment en de verschillende mogelijkheden die er vandaag de dag zijn maar evenzeer met de persoon voor wie je het geschenkje aankoopt.

Ben je op zoek naar een kraamcadeau voor de ouders, het broertje of zusje of toch echt wel voor het baby’tje? Afhankelijk daarvan zou je kunnen kiezen voor een bloemetje, een leuke doos Lego, kleding, rompertjes, fopspenen, een knuffeltje of misschien gewoon verzorgingsproducten. Bedenk welk budget je ervoor over hebt en ga dan op zoek naar een origineel en nuttig geschenkje.

 

Q2: Hoe duur kraamcadeau?

Het ene kraamcadeau zal al meteen iets duurder in de aankoop zijn ten opzichte van het andere. Hoeveel geld je er maximaal aan wilt spenderen dat is uiteraard een persoonlijke zaak. Toch zijn er enkele richtlijnen die je, indien gewenst, kunt hanteren.

Zo wordt voor collega’s en/ of kennissen vaak een bedrag van ongeveer 15 tot 20 euro uitgegeven. Denk maar aan een leuk rompertje of knuffeltje voor het kindje. Bij vrienden mag het uitgegeven bedrag al net iets hoger liggen en zien we gemiddeldes van 50 euro verschijnen. Wanneer het om dichte vrienden of zelfs directe familie gaat, dan durven de meesten het bedrag zelfs verdubbelen. En voor 100 euro kun je dan ook best al een mooi en origineel geschenkje vinden.

Q3: Welke maat kraamcadeau?

Wanneer je besloten hebt om iets van kledij te schenken dan is het belangrijkste gegeven de correcte maat. Er bestaat uiteraard niet zoiets als de perfecte maat. Toch willen wij jou aanraden om steeds op zoek te gaan naar rompertjes, truitjes en andere kledingstukken binnen een maatje 62 – 68. Op die manier kunnen de kleertjes net iets langer gedragen worden en zal de baby er ook net iets langer plezier aan hebben.

Kledingstukken met een maatje 50 – 56 zou eventueel ook nog geschikt zijn alhoewel dit misschien snel te nipt kan worden. Indien mogelijk, bekijk zeker het geboortekaartje waarop vaak het gewicht en de lichaamslengte van de boreling worden vermeld.

 

Q4: Welk boek als kraamcadeau?

We stellen vast dat steeds meer personen op zoek durven gaan naar een leuk boekje om het vervolgens als kraamcadeau af te geven. Als je op zoek gaat naar iets voor hele jonge kindjes dan kies je best voor boekjes vervaardigd uit kunststof en siliconen waar het kindje eventueel aan kan sabbelen. Er bestaan ook boekjes met geluid, voelboekjes en boekjes die je makkelijk mee in bad kunt nemen.

Indien je op zoek bent naar een uniek kraamcadeau om het broertje of zusje mee te verrassen dan kun je opteren voor een leuk prentenboek of origineel verhaaltje. Denk maar aan Jip & Janneke en Pluk van de Petteflet. Kortom, er zijn heel wat mogelijkheden. Aan jou om een keuze te maken!

 

Q5: Wat is een kraamcadeau?

Een kraamcadeau is een geschenk dat gegeven wordt op het moment dat het kindje geboren wordt. Vrienden en familie gaan dan vaak bij de ouders in het ziekenhuis op bezoek om hun felicitaties en een klein geschenkje over te maken. Een kraamcadeau was oorspronkelijk een geschenkje dat bedoeld was om te geven aan de boreling.

Vandaag de dag kan een kraamcadeau ook gegeven worden aan de ouders, het broertje en/ of het zusje. Denk hierbij maar aan een leuke ruiker bloemen, een scan van de eerste echo, een gipsafdruk, rompertjes, flessen en verzorgingsproducten.

 

 

Laat een reactie achter

0 COMMENTAIRES