5 beste Loopstoeltjes Test van 2024

Laatste update: 17.06.24

 

Loopstoelen – Vergelijkingstest & Koopgids

 

Als je nog niet zo lang geleden een kindje gekregen hebt dan zul je als geen ander beseffen dat er heel wat komt bij kijken. Zo zijn er heel wat spulletjes die praktisch onmisbaar zijn geworden. Een loopstoeltje kan bijvoorbeeld heel erg handig zijn omdat je op die manier je baby ook net iets sneller kunt leren lopen. Verder is het ook gewoon enorm veilig. Alvorens je een loopstoeltje aankoopt, kun je misschien eerst even een kijkje nemen naar onze koopgids. Of je kunt natuurlijk ook gewoon doorklikken naar onze top 3 van beste loopstoeltjes. Zo zul je merken dat je met de Baninni met Schommelfunctie loopstoel een heel degelijk en duurzaam product in huis haalt. Zo kun je de stoel verstellen naar de leeftijd en ontwikkeling van je kind. De Chicco Activity Centre 123 Silver is uiteraard een meer dan waardig alternatief dat bovendien enorm veilig is en heel wat leuke opties aanbiedt.

 

 

Vergelijkingstabel

 

Sterkte
Zwakte
Conclusie
Offerte

 

 

Loopstoeltjes koopgids

 

Een loopstoel is een rijdend zitje met tafeltjes voor je baby zodat het al van kleins af kan oefenen om te lopen en zelfstandig te spelen. Bij de aankoop van een loopstoeltje let je best  op verschillende factoren. Vooral de veiligheid van het product is belangrijk, je wilt niet dat er iets gebeurt met je kind. Ook de prijs, het gebruiksgemak en het design zijn belangrijke factoren.

Veiligheid eerst

Het is voor iedere ouder essentieel dat je baby veilig is. Je kunt dan best eerst verschillende loopstoeltjes vergelijken zodat je zeker bent dat je kind van genoeg veiligheid geniet. De nieuwe modellen voldoen aan de meest recente veiligheidsvoorschriften maar je kunt tweedehands nog altijd een koopje op te kop tikken die de kans heeft om om te vallen.

Het is sowieso een aanbeveling dat je nooit je baby alleen laat terwijl hij of zij in de loopstoel zit. Gebruik de stoel nooit in de buurt van trappen of drempels en het is aangeraden om deze stoelen nooit langer dan 30 minuten per keer te gebruiken.

Maak dat je baby met de voetjes tot aan de grond kan, anders heeft de loopstoel zijn nut niet echt bewezen. Je kunt daarvoor het stoeltje in hoogte verstellen. Gebruik het product best op een vlakke ondergrond om ongevallen te voorkomen. Til de loopstoel ook nooit op met je kind er nog in, om te vermijden dat de stoel breekt en je kind valt.j

De veiligheid van je kind hangt dus ook voor een groot deel van de ouders af! Blijf in de buurt bij je baby en lees goed de veiligheidsvoorschriften voordat je een loopstoel gebruikt.

 

Hoeveel geld wil je uitgeven aan een loopstoeltje

Een dure loopstoel kost meestal het dubbele van een goedkope loopstoel. Je moet zelf beslissen hoeveel geld je wilt uitgeven afhankelijk van hoeveel je het product wilt gebruiken. Zoals we voordien vermeld hebben is het aangeraden om een loopstoel maximum 30 minuten per keer te gebruiken.

Je kunt een loopstoel natuurlijk ook voor andere doeleinden gebruiken. Sommige loopstoelen kun je gewoon omvormen tot een zitstoel door de wieltjes te verwijderen en andere kun je zelfs omvormen tot wipstoel. Deze zullen iets duurder zijn maar je kunt ze wel voor meer doeleinden gebruiken.

De meeste loopstoelen beschikken ook over tafeltjes met speelgoed zodat je baby kan spelen of eten terwijl hij of zij in de loopstoel zit. Stoelen van bekende merken zijn meestal duurder maar zijn comfortabeler in gebruik. Je kunt je baby er makkelijker in- of uitzetten en het is ook makkelijk om de stoel schoon te maken.

Als je natuurlijk niet van plan bent om de loopstoel op een regelmatige basis te gebruiken of je wilt niet teveel geld uitgeven dan kun je vele mooie online aanbiedingen vinden.

 

Hoe gebruiksvriendelijk is een loopstoeltje

Een loopstoel is het perfecte product om je baby te stimuleren om op ontdekking te gaan door het huis. Het gebruiksgemak van zo’n stoel hangt af van de factoren waar je naar op zoek bent. Het is sowieso een groot voordeel als je een loopstoeltje kunt opklappen om het makkelijker op te bergen. Zo neemt het ook minder plaats in.

Je wilt natuurlijk ook dat een loopstoeltje comfortabel is voor je baby. Let daarbij vooral op de dikte van het zitje, is het zacht genoeg en heeft het genoeg vulling. Je koopt best een product met een zitje dat in de hoogte verstelbaar is. Zo kun je het langer gebruiken en altijd de beste hoogte instellen voor je baby.

Een loopstoel kan beschikken over vele verschillende nuttige accessoires zoals een tafeltje, speelgoed, muziek en sommigen kun je zelfs omvormen tot wipstoel. Al deze extra functies dragen bij tot een betere gebruiksvriendelijkheid van het product.

Design die kinderen aanspreekt

Hoewel baby’s niet echt zullen klagen over het design van een loopstoeltje kan dat voor de ouders toch wel belangrijk zijn. De kleuren en de ontwerpen kunnen verschillen volgens je eigen smaak en het geslacht van je baby zal er ook wel een rol in spelen.

Als je een zoon hebt en fan bent van science fiction zal je misschien liever een loopstoeltje kopen van Star Wars, terwijl je voor een meisje liever een product in roze kleur koopt. Er bestaan verschillende soorten designs met vele verschillende kleuren en zelfs loopstoeltjes in de vorm van een raceauto of ferrari!

De hoeveelheid speelgoed en de vorm van het speelgoed kan ook een rol spelen bij je keuze. Verschillende bekende merken zullen ook hele mooie designs aanbieden met vele kwaliteiten maar deze zijn meestal ook duurder. De keuze ligt natuurlijk bij jou!

 

5 beste Loopstoeltjes (Reviews) van 2024

 

Wil je graag jouw baby op een veilige manier bezighouden? Dan is een loopstoel wel een leuk idee. In een loopstoeltje kan jouw baby ook sneller leren lopen, doordat hij of zij leert om stappen te maken zonder te vallen. Je wilt natuurlijk het beste voor jouw baby, kies daarom uit de 5 onderstaande opties het beste loopstoeltje voor jouw kind.

 

1. Baninni Loopstoeltje met Schommelfunctie

 

Het frame van het Baninni Loopstoeltje met Schommelfunctie – Zwart is op 3 hoogtes verstelbaar en is geschikt voor kinderen vanaf 6 maanden met een maximaal gewicht van 12 kg. In zo een loopstoel kan je kind leren om stappen te maken zonder dat het valt en leert het ook zelfstandig spelen.

Het is natuurlijk wel aangeraden om toezicht te houden, laat het kind dus nooit alleen in de loopstoel. Dit product kun je omzetten tot een schommel door de wieltjes op te klappen.

Het is gemakkelijk te onderhouden met een vochtige doek en je kunt de zitting wassen met de hand. De meeste kopers zijn tevreden met dit product, want het is van goede kwaliteit en het is gemakkelijk te gebruiken.

Het heeft een fraai design en de kinderen vinden het leuk en comfortabel. Voor de meeste gebruikers is het een top product. Enkele gebruikers vinden dat het muziek box veel lawaai maakt, want het volume is niet instelbaar.

Uit de vele reviews die kopers bij dit product gegeven hebben, zou dit kunnen betekenen dat het misschien wel eens om een topproduct gaat. Toch kunnen we dit enkel besluiten als we de sterke kanten ervan even op een rijtje zetten gevolgd door de zwakkere.

 

Voordelen

Gebruiksvriendelijk: je kunt de stoel op drie verschillende hoogtes gaan instellen. Je kunt het apparaat ook als schommelstoel gaan gebruiken zodra je de wieltjes inklapt.

Gemakkelijk te onderhouden: het toestel is gemakkelijk schoon te maken door er met een vochtige doek even snel over te wrijven. Bovendien kun je de zitting van het toestel ook gemakkelijk gaan wassen.

 

Nadelen

De muziekbox: dit wordt door sommige kopers als minder ervaren. Doordat je het volume ervan niet kunt gaan instellen of aanpassen wordt het vaak als iets te luid ervaren.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

2. Chicco Activity Centre 123 Loopstoel

 

De Loopstoel Chicco Activity Centre 123 Silver is in 2 hoogtes verstelbaar en heeft 6 remblokken voor extra veiligheid. Dit is een loopstoel die veel opties biedt.

Je kunt de loopstoel ombouwen door het zitje weg te halen of je kunt later het zadeltje eraan bevestigen waardoor het transformeert in een soort fiets met steun. Jouw kind zal dus langer kunnen genieten van dit product en dat wel tot een leeftijd van ongeveer 3 jaar. Dit product is geschikt voor baby’s vanaf 6 maanden oud.

Daarnaast heeft het verschillende activiteiten zoals speeltjes, muziek etc. om je kind bezig te houden. Het behoort wel niet tot de categorie van goedkope loopstoelen, maar is de prijs zeker waard voor zoveel opties.

De kopers van dit product zijn er tevreden mee. Het is handig in gebruik en comfortabel voor het kind.

Het loopstoeltje van Chicco wordt door de overgrote meerderheid als heel praktisch ervaren. Dit kan te maken hebben met de vele voordelen. We zetten ze daarom graag even op een rijtje en laten ze volgen door de nadelen van dit product.

 

Voordelen

Goede prijs- kwaliteitverhouding: ondanks de ietwat hoge prijs zijn de kopers dit bereid te betalen omwille van de goede kwaliteit ervan.

Gebruiksvriendelijk: je kunt de stoel gaan verstellen in zes verschillende hoogtes waardoor de loopstoel meegroeit met de lengte en het gewicht van jouw kind. De remblokken zorgen dan weer voor extra veiligheid.

Design: met deze loopstoel heb je heel wat mogelijkheden. Zo kun je het zitje bijvoorbeeld weghalen en vervangen door een zadel waardoor je het product in een later stadium ook als fietsje zou kunnen gebruiken.

 

Nadelen

Geen enkele koper is ontevreden over dit product. Dit kun je ook heel duidelijk opmaken uit de verschillende reviews die bij dit product werden geplaatst.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

3. Ferrari Loopstoel Ferrari Walker Deluxe

 

De Ferrari – Loopstoel Ferrari Deluxe – Rood is verstelbaar tot 3 hoogtes zodat het meegroeit met je baby en is geschikt voor een kind van maximaal 12 kg. Deze loopstoel heeft een hoge rugleuning wat extra comfort en steun biedt voor jouw kind.

Het is voorzien van een speelblad dat een stuurtje heeft en diverse knoppen waarmee je muziek kunt maken. Dit product is inklapbaar wat het gemakkelijk maakt om het op te bergen of mee te nemen als je ergens wilt gaan.

De zitting ervan is afneembaar zodat je het kunt wassen en weer kunt bevestigen. Daarnaast heeft dit product een fraaie design, een mooie kleur en ziet het er super stoer uit.

De kopers van dit product geven positief advies hierover en raden deze loopstoel zeker aan. Het is van goede kwaliteit en is duurzaam. Het is handig te gebruiken en gemakkelijk schoon te houden.

Voor veel mensen staat deze loopstoel garant voor kwaliteit maar dit komt ook omwille van het merk Ferrari. Dat wordt door heel wat kopers beschouwd als het beste merk. Laten we dus even kijken wat de sterke en wat de zwakke punten zijn.

 

Voordelen

Design: het stoeltje ziet eruit zoals een ferrari. Die typische rode kleur, de aanwezigheid van een stuur en verschillende functies maken het niet alleen heel aantrekkelijk maar ook zoveel stoerder.

Gebruiksvriendelijk: de stoel groeit mee met jouw baby doordat het verstelbaar is tot drie hoogtes. De hoge rugleuning zorgt bovendien niet alleen voor meer steun maar dus ook voor meer comfort.

 

Nadelen

Prijs: dit product beschikt misschien niet over de laagste prijs maar dat houdt kopers niet tegen om het aan te kopen. Het is bovendien ook heel duurzaam.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

4. Topmark Nicky Loopstoel

 

De Topmark Nicky- Loopstoel – Pink heeft 3 verstelbare hoogtes en kan gebruikt worden voor baby’s vanaf 6 maanden die een maximaal gewicht hebben van 12 kg. Dit product is alleen geschikt voor kinderen die op zichzelf kunnen zitten en niet voor kinderen die al kunnen lopen.

Het heeft een afneembare bekleding die gewassen kan worden, waardoor dit product hygiënisch blijft en gemakkelijk schoon te maken is. Het heeft ook nog een hoge rugleuning wat extra comfort en steun aan je baby biedt.

Voor extra veiligheid heeft dit product een blokkeer systeem voor trappen. Je kunt dit product inklappen, wat het gemakkelijk maakt om het op te bergen of mee te nemen. Daarnaast heeft het een speelblad zodat je kind zelfstandig bezig is.

Gezien de prijs is dit wel een loopstoeltje aanbieding. De meeste kopers zijn tevreden met dit product. Het heeft een goede prijs en kwaliteit. Je kunt het ook in andere kleuren bestellen.

In vergelijking met de vorige loopstoeltjes beschikt dit product over de laagste prijs. Dit doet volgens de gebruikers niets af aan de kwaliteit ervan. Dit zie je ook aan de voordelen. Maar wat zijn dan de nadelen van dit product?

 

Voordelen

Gebruiksvriendelijk: de hoge rugleuning waarover de loopstoel beschikt, biedt niet alleen voldoende steun maar zorgt er ook nog eens voor dat je kindje heel comfortabel zit.

Goede prijs- kwaliteitverhouding: de lagere prijs in verhouding met de andere producten doet helemaal niets af aan de kwaliteit van het product en dit zie je ook duidelijk in de beoordelingen.

Gemakkelijk te reinigen: het toestel beschikt over afneembare bekleding. Hierdoor kun je de bekleding ook gemakkelijk wassen waardoor alles heel hygiënisch blijft.

 

Nadelen

Onhandig in gebruik: doordat enkel de voorste wieltjes kunnen worden gedraaid en dus wendbaar zijn is het toestel soms niet altijd gemakkelijk te besturen.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

5. Loopstoel Baninni Tontoni

 

Met de Loopstoel Baninni Tontoni Zwart zal jouw baby oneindig plezier beleven. De loopstoel is geschikt voor baby’s vanaf 6 maanden met een maximaal gewicht van 12 kg. Het is in 3 hoogtes verstelbaar en heeft ook remblokken. Je kunt dit product gemakkelijk schoonmaken met een vochtige doek en de zitting kun je weghalen en met de hand wassen.

Dit product is compact doordat het eenvoudig opklapbaar is en het is licht van gewicht. Hierdoor kun je het met gemak wegzetten of overal meenemen. Het heeft een speelblad dat ook muziek afspeelt, hiermee zal je baby zich voor een tijdje kunnen vermaken. De meeste kopers zijn tevreden met dit product want hij behoort tot de goedkope loopstoeltjes en is van goede kwaliteit.

Het is eenvoudig te gebruiken en schoon te maken. Het ziet er ook leuk en aantrekkelijk uit voor kinderen in het bijzonder. Enkele kopers vonden dit product oncomfortabel.

Net zoals het eerste product komt ook dit loopstoeltje van het merk Baninni waardoor het tot één van de populairste producten behoort. Laten we even kijken naar de voor- en nadelen ervan.

 

Voordelen

Gemakkelijk te reinigen: je kunt de zitting gemakkelijk verwijderen en dus met de hand gaan wassen. De rest van het toestel kun je met een vochtige doek gaan schoonmaken.

Prijs- kwaliteitverhouding: dit stoeltje behoort tot één van de goedkopere loopstoeltjes. In combinatie met de goede kwaliteit is dit hierdoor voor veel kopers een aanrader.

Eenvoudig weg te bergen: het toestel is opklapbaar en bovendien heel erg licht van gewicht. Door het compacte formaat kun je het gemakkelijker gaan meenemen of opbergen.

 

Nadelen

Oncomfortabel: uit de reviews blijkt dat sommige kopers het product net iets te oncomfortabel vinden voor hun kind. Als we de beoordeling bekijken, komt dit omdat het niet zo eenvoudig is om het zitje van het toestel aan te passen.

Onhandig in gebruik: doordat het toestel niet zo gemakkelijk te verstellen is in hoogte ervaren sommige gebruikers het product als niet zo heel erg handig.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Laat een reactie achter

0 COMMENTAIRES