7 beste Luieremmers Test van 2024

Laatste update: 17.06.24

 

Beste luieremmers – Vergelijkingstest & Koopgids

 

Met kleine kindjes in huis is het altijd aanbevolen om te kiezen voor een stevige duurzame luieremmer. Tegenwoordig zijn er dan ook heel wat bekende merken die één of meerdere emmers op de markt hebben gebracht. Hecht je veel belang aan het design of neem je genoegen met een product van topkwaliteit? Wij zetten de 3 best beoordeelde hedendaagse luieremmers alvast even op een rijtje voor jou. Zo zou je kunnen opteren voor de Korbell Luieremmer die gekenmerkt wordt door een uitstekende luchtafsluiting waardoor vervelende geurtjes worden gemaskeerd. Echter blijkt ook de Ubbi Luieremmer Gepoedercoated staal een schot in de roos te zijn. Dergelijke emmer combineert kwaliteit moeiteloos met een prachtig en opvallend design. Zo zijn er tot wel 17 kleurtjes beschikbaar.

 

 

Vergelijkingstabel

 

Sterkte
Zwakte
Conclusie
Offerte

 

 

7 beste luieremmers (Reviews) van 2024

 

Tegenwoordig zijn er heel wat merken die de beste luieremmer op de markt willen brengen of misschien reeds hebben uitgebracht. Zo kun je kiezen tussen exemplaren van We Too, Korbell, Ubbi, Sangenic, Angelcare, Diaperchamp of Tommee Tippee. De keuze is echter aan jou. Wij kunnen jou best op weg helpen door je 6 topproducten aan te bieden. We hebben hierbij ook rekening gehouden met de online reviews en het advies van klanten. Bekijk het alvast even en misschien zit er wel een leuke aanbieding tussen.

 

 

1. Korbell Luieremmer 15 liter 45 x 21 x 25 cm

 

Ben je op zoek naar een goedkope luieremmer dan zou dit exemplaar van Korbell misschien wel goed in het rijtje passen. De lage prijs doet vermoeden dat het hier om een koopje gaat en dat is meteen een schot in de roos voor iedereen die een beperkt budget wilt spenderen aan een duurzame luieremmer.

De luieremmer wordt gekenmerkt door een maximaal formaat van 45 x 21 x 25 cm wat ongeveer overeenkomt met een royale inhoud van 15 liter. Je zult merken dat de luieremmer bijzonder comfortabel en makkelijk te bedienen is en bovendien voor een optimale luchtafsluiting zorgt. Geen last meer van nare luchtjes dus!

De emmer is vervaardigd uit bijzonder stevige en duurzame materialen die ook makkelijk te onderhouden zijn. Zo volstaat een sponsje of een vochtige doek om de behuizing van de emmer schoon te maken. Bovendien heb je de keuze uit 3 neutrale doch bijzonder prachtige kleurtjes. Klanten reageren voornamelijk positief alhoewel een enkeling niet helemaal overtuigd blijkt van de aangeboden kwaliteit.

Indien je bewust op zoek gaat naar een kwalitatieve betaalbare luieremmer dan is het alvast aangewezen om dit product van Korbell even grondig te bekijken. Misschien is het wel de luieremmer die over de laagste prijs beschikt? Wij zetten de populairste kenmerkende eigenschappen alvast even op een rijtje.

 

Voordelen

Formaat: de luieremmer meet 45 x 21 x 25 cm en biedt hierdoor een maximale inhoud van 15 liter aan.

Geen geurhinder: dankzij de uitstekende luchtafsluiting in combinatie met de duurzame kwalitatieve materialen, zul je geen hinder ondervinden van nare geurtjes.

Onderhoud: je hoeft je alvast geen zorgen te maken over het onderhoud van de luieremmer die makkelijk en snel te reinigen is.

 

Nadelen

Matige kwaliteit: slechts één koper blijkt jammer genoeg niet tevreden te zijn over de kwaliteit van het product dat wordt aangeboden.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

2. Ubbi Luieremmer Gepoedercoated staal / Makkelijk in onderhoud

 

Mag het allemaal net dat tikkeltje meer zijn dan zou je altijd nog kunnen opteren voor deze prachtige luieremmer geleverd door Ubbi. De Ubbi luieremmer is afgewerkt in een prachtige doch bijzonder opvallende roze kleur. Geen fan van roze? Geen enkel probleem daar het assortiment bestaat uit maar liefst 17 verschillende kleuren en designs.

In tegenstelling tot de meeste andere luieremmers, is dit exemplaar volledig vervaardigd uit hoogwaardig gepoedercoated staal. Dergelijke materiaalsoort is niet alleen stevig en makkelijk te onderhouden maar absorbeert daarnaast geen geurtjes. De luieremmer is dus bijgevolg geurloos en je zult geen last hebben van vervelende geurtjes.

De Ubbi luieremmer wordt gekenmerkt door een totaal formaat van 38 bij 27 cm en kan gebruikt worden in combinatie met eender welk type afvalzak. De meeste klanten reageren bijzonder positief wat betreft het design, de kwaliteit en de gebruiksvriendelijkheid. Een enkele koper vindt de luieremmer dan weer net niet duurzaam genoeg.

Indien budget niet direct een issue is, dan lijkt de Ubbi luieremmer ook een wel een goede kans te maken. Bovendien wordt kwaliteit hier probleemloos gecombineerd met een opvallend design. Hierbij heb je zelfs de mogelijkheid om te kiezen tussen wel 17 prachtige kleuren en prints.

 

Voordelen

Materiaal: op het moment dat men deze luieremmer heeft geproduceerd, heeft men vooral gewerkt met de voordelen van gepoedercoated staal.

Geen geurhinder: gepoedercoated staal heeft de neiging om geurtjes niet te absorberen waardoor vervelende geurtjes geen kans krijgen.

Handig in gebruik: de luieremmer is bijzonder makkelijk te bedienen en kan bovendien met eender welke vuilniszak worden gebruikt.

 

Nadelen

Niet duurzaam: we stellen vast dat een bijzonder kleine minderheid van de klanten van mening is dat de luieremmer kwetsbaar is.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

3. Tommee Tippee Simplee Sangenic Luieremmer

 

Kies je voor de luieremmer van Tommee Tippee dan kies je voor een kwalitatief en duurzaam exemplaar dat verkrijgbaar is in 3 verschillende kleurtjes. Bovendien is het één van de meeste goedkope emmers in vergelijking met de andere 6 modellen die we in het lijstje topproducten hebben opgenomen.

Het is een duurzame luieremmer vervaardigd uit stevige materialen die vervelende geurtjes niet absorberen waardoor de luieremmer steeds geurloos en makkelijk te onderhouden blijft. De luieremmer is bovendien voldoende ruim om ongeveer 180 luiers te verpakken. Daarnaast is de emmer ook geschikt om tampons, stomazakjes en maandverband in te werpen.

Een blik op de verschillende online reviews toont duidelijk aan dat de meerderheid van de klanten tevreden is met hun aankoop. Zo wordt niet alleen positief advies gegeven over het fraaie design maar ook over de prijs en de aangeboden kwaliteit. Echter vindt één koper dat de luieremmer behoorlijk onhandig in gebruik is.

Wanneer we het over babyspullen hebben, dan zul je regelmatig het merk Tommee Tippee zien opduiken. Het is dan ook niet verwonderlijk indien heel wat kopers Tommee Tippee als veruit het beste merk beschouwen. Laten we toch maar even op zoek gaan naar de voor- en nadelen.

 

Voordelen

Kostenplaatje: bij het zien van het betaalbare prijskaartje zul je alvast aangenaam verrast zijn.

Onderhoud: het is een degelijke en makkelijk te bedienen luieremmer die zich er goed toe leent snel te reinigen.

Handig in gebruik: de emmer is niet alleen bedoeld om luiers in weg te werpen maar je kunt hem ook gebruiken voor maandverband, tampons en stomazakjes.

 

Nadelen

Matige kwaliteit: jammer genoeg blijkt een enkele koper toch niet helemaal overtuigd te zijn van de kwaliteit die wordt aangeboden.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

4. Diaperchamp Luieremmer medium 72 cm hoog

 

Indien er geen rem op het budget staat dan kun je altijd even de luieremmer van DiaperChamp onder de loep nemen. De emmer is maar liefst 72 cm hoog wat ongeveer overeenkomt met een capaciteit van zo’n 50 wegwerp of herbruikbare luiers. De luieremmer maakt gebruik van het unieke klapmechanisme waardoor je niet geconfronteerd wordt met vieze en nare geurtjes.

Verder worden vieze geurtjes ook vermeden dankzij de hermetische afsluiting van de emmer. Bovendien is de emmer bijzonder eenvoudig en met slechts 1 hand te bedienen en geniet je de mogelijkheid om gebruik te maken van de kindervergrendeling. Het is niet alleen degelijke en stevige emmer die makkelijk te onderhouden is maar ook eentje die behoorlijk milieuvriendelijk blijkt te zijn.

Ondanks de vrij hoge prijs merken we op dat heel wat klanten duidelijk overtuigd zijn van de verhouding tussen enerzijds de kwaliteit en anderzijds de prijs. Echter blijkt het design bij één van de klanten jammer genoeg niet in goede aarde te vallen.

Kies je voor de Diaperchamp dan kies je duidelijk niet voor het product met de laagste prijs. Echter krijg je, volgens heel wat kopers, best wel waar voor je geld. Het loont dan ook de moeite om de kenmerkende eigenschappen, positief en/ of negatief, even grondig te bekijken.

 

Voordelen

Formaat: met een maximale hoogte van zo’n 72 cm, is deze luieremmer ideaal om zo’n 50 wegwerp luiers in te bewaren.

Kindervergrendeling: de luieremmer is veilig en vergrendeld voor kinderen, dus je hoeft je alvast geen zorgen te maken.

Geen nare geurtjes: doordat de emmer voorzien is van een hermetische afsluiting, hoef je je alvast niet druk te maken over geurhinder.

 

Nadelen

Prijskaartje: jammer genoeg zul je wel rekening moeten houden met een prijskaartje dat boven het gemiddelde uitsteekt.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

5. We-Too Luieremmer Inhoud maximaal 25 luiers

 

In vergelijking met het vorige product lijkt deze unieke luieremmer wel een aanbieding te zijn. De emmer wordt jou aangeboden door het sterk gewaardeerde merk We-Too en kan besteld worden in maar liefst 7 verschillende kleurtjes en designs. Aan jou de keuze dus!

De luieremmer is ongeveer 25 cm breed, 25 cm diep en ruim 46 cm hoog. Dat biedt de mogelijkheid om met gemak tot wel 25 luiers in de emmer te werken. De emmer is bijzonder eenvoudig te bedienen en is voorzien van een antigeursysteem. Dankzij dit systeem hoef je niet te vrezen voor nare geurtjes.

Wanneer we de online reacties waarnemen dan moeten we ook hier voornamelijk vaststellen dat klanten tevreden zijn met hun aankoop. Niet alleen het design maar ook de kwaliteit en de duurzaamheid van de emmer wordt geprezen. Echter blijkt de emmer toch wel wat nare geurtjes vrij te laten en dat is best jammer.

Indien je liefst van al niet meteen een groot budget vastlegt voor de aankoop van een luieremmer, dan kunnen wij jou dit product van We-Too best wel aanbevelen. Ben je benieuwd naar de mogelijkheden en het feit of deze luieremmer al dan niet aan jouw verwachtingen kan voldoen? Lees dan vooral even verder.

 

Voordelen

Formaat: het is een compacte lichtgewicht luieremmer die bijzonder handzaam en makkelijk te verplaatsen is.

Antigeursysteem: doordat deze luieremmer voorzien is van een antigeursysteem hoef je je alvast geen zorgen te maken voor vervelende en onaangename geurtjes.

 

Nadelen

Matige kwaliteit: jammer genoeg moeten we vaststellen dat een beperkt aantal klanten toch niet helemaal overtuigd blijkt te zijn van de kwaliteit van de emmer.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

6. Angelcare Luieremmer Dress Up Flamingo Met 4 Navulverpakkingen + E-book

 

Tenslotte is er altijd nog de mogelijkheid om te kiezen voor deze unieke luieremmer van het bekende merk Angelcare. De emmer is afgewerkt in een zachtroze met wit design maar kun je nog in tal van andere kleurtjes bekomen.

Het grote voordeel is dat de luieremmer geleverd wordt inclusief 4 duurzame navulverpakkingen. Dat betekent dus dat je maar liefst 720 luiers op een geurloze en snelle manier kunt verpakken. De hermetische afsluiting zorgt ervoor dat er geen vervelende luchtjes uit de luieremmer zullen ontsnappen.

De luieremmer is makkelijk en met slechts 1 hand te bedienen en bovendien blijken de meegeleverde luierzakken voorzien te zijn van een antibacteriële coating. Jammer genoeg blijken er nog geen online reacties bij het product geplaatst, wat kan aanduiden dat het om een vrij recente luieremmer gaat. Echter kan ook de hoge prijs als een mogelijke verklaring worden beschouwd.

Met de Angelcare luieremmer kun je tegelijkertijd kiezen voor een kwalitatief én designvolle emmer. Het feit dat je de emmer in tal van kleurtjes en designs kunt bekomen, is voor vele klanten alvast een belangrijke meerwaarde.

 

Voordelen

Verpakking: de levering omvat niet alleen een degelijke luieremmer maar eveneens ook nog eens 4 kwalitatieve navulverpakkingen.

Geen geurhinder: dankzij de hermetische afsluiting zul je merken dat de luieremmer amper voor geurhinder lijkt te zorgen.

 

Nadelen

Prijzig: indien er dan toch een klein minpuntje moet worden aangehaald dan vinden sommigen de prijs toch wel wat te duur.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

7. Tommee Tippee Sangenic Tec Luieremmer

 

Tommee Tippee is ideaal voor het geavanceerd opnemen en verpakken van gebruikte incontinentieluiers en afval.

Deze hygiëne-/ luieremmer voorkomt dat je steeds naar de afvalcontainer buiten moet gaan om een wegwerpluier te deponeren, want het verpakt alle luiers apart en geurvrij. Aan de binnenkant is deze emmer ook voorzien van een bacteriedodende folie. Zo bespaar jij jezelf en jouw gezin een onprettige sfeer en loopwerk.

Als je uitkijkt naar een luieremmer aanbieding, dan is dit product ideaal voor jou. De Tommee Tippee is voor velen heel gemakkelijk om te gebruiken en het ziet er ook mooi uit. Het geeft geen geurtjes af en de prijs ervan is goed.

De kwaliteit van dit product is uitstekend. De navulling voor de emmer is voor een gebruiker financieel niet te doen en dit product is verder ook een beetje lastig in gebruik.

Je kunt natuurlijk ook voor deze Tommee Tippee luieremmer kiezen. Dit model is bovendien voorzien van de laagste prijs in vergelijking met de andere 4 producten uit deze selectie. We merken dan ook dat heel wat klanten deze gunstige prijs sterk kunnen waarderen. Hieronder kun je alvast even de voor- en nadelen op een rijtje zien staan.

 

Voordelen

Budget: je zult meteen versteld staan van het mooie prijskaartje van deze luieremmer. Ideaal voor mensen die liever niet zoveel geld wensen te spenderen aan een degelijk toestel.

Handig in gebruik: in vergelijking met het voorgaande toestel is dit een geavanceerde luieremmer. Dit model zal elke luier afzonderlijk gaan verpakken en helemaal geurvrij maken.

Veilig: de binnenkant van dit handige toestel is bovendien zelfs uitgerust met een degelijke en krachtige bacteriedodende folie.

 

Nadelen

Lastig in gebruik: volgens enkele kopers is deze luieremmer niet zo eenvoudig te gebruiken.

Dure navulling: een andere gebruiker laat weten dat de navulling van deze luieremmer toch wel een grote hap uit het budget is.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Luieremmers Koopgids

 

Wat is een luieremmer en welke voordelen biedt het? Bestaan er verschillende soorten luieremmers? En wat dan met het formaat, het design en het mogelijke prijskaartje? Uiteindelijk is het altijd een pluspunt indien je met een leuke aanbieding huiswaarts kunt keren. Het is alvast een goede aanbeveling om zoveel mogelijk luieremmers te bekijken en met elkaar te vergelijken. In de koopgids hieronder proberen we een antwoord te bieden op de meest prangende vragen. Veel succes!

Wat is een luieremmer en het gebruiksgemak

Als je zwanger bent en binnenkort moet bevallen, of misschien reeds bevallen bent; komt er heel wat op je af. Zo kan het al eens gebeuren dat bepaalde benodigdheden of spulletjes een beetje uit het oog verloren worden. Toch kan een degelijke luieremmer als kersverse ouder vast en zeker een schot in de roos zijn.

Een luieremmer is namelijk een praktische emmer, verschillend van je gewone afvalbak en speciaal bedoeld om vieze luiers in weg te werpen. Op die manier blijft je standaard prullenbak gevrijwaard van vieze en onaangename geurtjes!

Toch willen wij er nog even op wijzen of niet gelijk de eerste de beste luieremmer aan te kopen. Bedenk waar je naar op zoek bent en wat je verwachtingen zijn. Ben je vooral op zoek naar een eenvoudige bediening? Of vind je het belangrijker dat vervelende geurtjes zoveel mogelijk worden gemaskeerd? Aarzel dan niet en lees vooral even verder.

 

Het type luieremmer

De zoektocht naar de perfecte luieremmer zal aantonen dat er wel degelijk verschillende soorten op de markt gebracht zijn. Indien je op zoek bent naar een goedkope luieremmer, zou je voor het standaard product met afsluitbaar deksel kunnen kiezen. Handzaam en makkelijk te verplaatsen. Echter kan het gebeuren dat je nog steeds last hebt van vieze geurtjes.

Je kunt echter ook beslissen om te kiezen voor een luieremmer die je volledig hermetisch kunt afsluiten. Dergelijk type luieremmer is niet alleen stevig maar maskeert eventuele geurtjes vrijwel volledig. Een betere optie lijkt ons dan de standaard emmer met deksel.

Indien het echter allemaal net een tikkeltje meer mag zijn en budget niet meteen het grootste probleem is, kies dan voor een luieremmer met cassette. Dit type luieremmer zal elke vieze luier vrijwel meteen en geheel automatisch in plastic verpakken en volledig afsluiten. Vieze en nare geurtjes zijn dan ook volledig uitgesloten. Je moet echter de cassette regelmatig vernieuwen en iets meer budget voorzien.

 

Het formaat van de emmer

Wanneer we het hebben over het formaat van de luieremmer dan hebben we het eigenlijk over de maximale capaciteit. Met de capaciteit bedoelen we het aantal luiers dat maximaal kan worden bewaard door de luieremmer. Een standaard luieremmer is in staat om zo’n 25 tot maximaal 30 vieze luiers te bewaren.

Echter bestaan er ook heel wat luieremmer met een lagere of juist hogere capaciteit. Indien je de luieremmer wilt meenemen in de kampeerwagen of wanneer je op reis gaat, dan kan een compacter exemplaar misschien wel de voorkeur genieten?

Houd er bovendien ook rekening mee dat een luieremmer met grote capaciteit minder vaak moet worden geleegd. Gemiddeld zo om de 3 à 4 dagen. Een compacte emmer zul je echter veel sneller en vaker moeten legen en schoonmaken.


Welke merken zijn aan te raden

Tegenwoordig zijn er dan ook heel wat bekende merken die 1 of meerdere luieremmers op de markt hebben gebracht. Zo kennen we allemaal wel het merk Tommee Tippee of Béaba die bekend staan omwille van hun kwalitatieve babyspulletjes. Wij kunnen jou uiteraard niet verplichten om te kiezen voor een bepaald merk. Alhoewel het duidelijk is dat bepaalde merken een betere kwaliteit en gebruiksvriendelijk nastreven ten opzichte van anderen.

Indien je bijvoorbeeld kwaliteit en design voorop stelt, dan lijkt het merk Ubbi alvast een goede aanbeveling te zijn. Dit merk biedt emmers aan vervaardigd uit duurzaam staal afgewerkt met een poederlaagje waardoor vieze geurtjes geen kans krijgen. Het nadeel van Ubbi is dan weer wel dat het een pak duurder is dan de meeste andere merken.

Tommee Tippee bijvoorbeeld is iets goedkoper op het gebied van luieremmers en maakt producten die makkelijk te bedienen zijn. Net zoals het merk Rotho. Echter, is de kans op eventuele onaangename geurtjes niet helemaal onbestaande.

 

Design en mogelijke prijskaartje

Tot slot willen we het nog even hebben over het prijskaartje. Een degelijke en duurzame luieremmer hoeft helemaal niet zo duur te staan en vaak kun je al een top exemplaar op de kop tikken voor slechts 15 euro. Echter bestaan er heel wat emmers met een prijskaartje van 50 euro of meer. Aan jou de keuze hoeveel budget je maximaal wilt maar vooral ook kunt spenderen.

Ben je op zoek naar een emmer die geen onaangename geurtjes verspreidt en eventueel ook hermetisch kan worden afgesloten? Dan staat daar vaak een iets hoger prijskaartje tegenover. De prijs kan verder ook beïnvloed worden door het design, het formaat en de extra mogelijkheden van de emmer. Bij twijfel loont het de moeite om de online reviews van klanten even te bekijken.

 

 

 

Veelgestelde vragen

 

Q1: Hoe werkt een luieremmer?

Een luieremmer is een handig object dat speciaal ontwikkeld is voor luiers. Het is niet zomaar een emmer of prullenbak maar wel degelijk een object dat speciaal ontworpen is om luiers in weg te werpen. De werking van de luieremmer is afhankelijk van het product dat je besluit aan te kopen. Zo kun je kiezen voor een standaard luieremmer die voorzien is van een, makkelijk te verwijderen deksel.

Wil je geen last hebben van nare geurtjes bij het openen van de emmer, kies dan voor de pedaalemmer uitgerust met een dubbel afsluitbaar deksel. Mag het allemaal nog net een tikkeltje meer zijn dan kun je kiezen voor de luieremmer met cassette. Telkens wanneer je een luier weg werpt, hoef je de cassette enkele keren rond te draaien. Op die manier wordt elke wegwerpluier afzonderlijk in stevig plastic verpakt.

Q2: Wat kun je doen aan een stinkende luieremmer?

Je zult merken dat niet alle luieremmers nare geurtjes ook effectief gaan verhinderen. Indien je merkt dat de luieremmer geurtjes doorlaat, kan het handig zijn om gebruik te maken van baking soda. Telkens wanneer je de luieremmer gaat legen, kun je een bepaalde hoeveelheid baking soda op de bodem van de emmer uitstrooien. Baking soda absorbeert namelijk nare geurtjes.

Daarnaast kan het helpen om de luieremmer regelmatig grondig schoon te maken. Gebruik daarvoor (desinfecterende) schoonmaakproducten. Echter kan het helpen om te kiezen voor een speciale luieremmer die voorzien is van een dubbel afsluitbaar deksel of een cassette. Dergelijke producten zijn misschien iets duurder in de aankoop maar zijn zodanig ontwikkeld dat ze nare geurtjes geen kans geven.

 

Q3: Waarom een luieremmer?

Ondanks het bijzonder ruime assortiment aan diverse soorten luieremmers, stellen we vast dat de meningen over het gebruik ervan duidelijk goed verdeeld zijn. Voor sommigen is het een must have item terwijl andere kopers het dan weer weggesmeten geld vinden.

Een luieremmer is, verschillend van een standaard prullenbak of vuilnisemmer, speciaal bedoeld om luiers in te werpen. Eenmaal de emmer vol, kun je deze makkelijk in één keer uitlegen. Op die manier hoef je niet te rennen na elke vuile luier.

Echter zul je merken dat niet alle luieremmers geschikt zijn, daar er jammer genoeg heel wat exemplaren zijn die luchtjes doorlaten. Je moet dus al bereid zijn om iets meer budget te willen voorzien voor een degelijke emmer.

 

 

Laat een reactie achter

0 COMMENTAIRES